2024-08-04 23 views
錦麗D野食ok,送餐速度也很快,可是服務態度差得很,不會再光顧。平時我都唔會用OpenRice,但係為左寫哩個評論,我特登開左個Account。穿藍色牛仔衣的男服務員(估計是經理),服務態度非常惡劣。我和我家人在網上下單時遇到問題,我想找職員幫忙時,他說:「咩話?咩話?」態度非常傲慢。當時客人並不多,但他仍然以不情願的態度和我們說話。他更要和我搏嘴,態度急需有改善。我以後也不會和家人再到這裡光顧了。

我以後也不會和家人再到這裡光顧了。

2024-08-04
2023-12-24 442 views
今次去咗錦麗,簡直係食家嘅福音!我第一啖食佢個招牌綜合粉,即刻感覺到好多層次味道喺口裡面繚繞。啲牛肉夠晒嫩滑,牛丸仲出乎意料咁彈牙,完全唔似啲機器整到出嘅,呢啲細節嘅關注真係做到心尖尖👌。啲湯底清而唔缺味,仲有種淡淡嘅香草味,攪拌喺我啲河粉上面,致命吸引力!另外,我特別鍾意佢嘅蒜香雞翼,啲蒜茸好足料,每啄一口都覺得香味撲鼻,絕對唔係浪得虛名🍗。而家諗返起嚟,個口腔仲留住啲蒜香,真係一個好「過癮」嘅體驗。至於小食嘅馬拉盞時菜,就算唔使我詳細形容,諗到啲馬拉盞醬同爽口時菜嘅結合,應該都令唔少食客心癢癢啦。總之,錦麗嘅一餐,真係令人食指大動,食到盤煎盤净嘅境界!🥢🍜🌿
2023-11-02 382 views
晚上不希望食得太heavy, 所以選擇入座這家越式餐館。店內食客不多, 店員引領入座後, 沒有半句話就走開。自行翻開桌面餐牌,  不欲折騰用手機落單, 還幸再呼叫店員都肯幫我們手寫落單。1. 胡志明綜合河粉 (店家推薦菜式)湯河粉配三種牛肉佐餸, 牛展軟腍, 肥牛口感過得去, 牛丸最出色, 有手打風味; 但 河粉份量實在太少 , 男士們一定不夠飽。2. 酥炸軟殼蟹撈檬軟殼蟹外圍炸醬極多, 咬落脆脆的, 建議蟹身儘量不要浸在魚露汁中, 馬上變腍欠口感。3. 大蝦扎肉米紙卷餐牌寫2件, 上碟切開是4小件。味道不過不失, 魚露甜酸汁的辣味幾重, 同行不能吃辣的友人有點微言。4. 椰香冰咖啡厚厚cream scone噴在咖啡杯面, 賣相搶分, 咖啡內加入幾粒糖漬過的椰子粒粒, 甜甜的, 咬落'索索'聲, 好有趣!
1. 胡志明綜合河粉 (店家推薦菜式)
胡志明綜合粉

2. 酥炸軟殼蟹撈檬

酥炸軟殼蟹撈檬
3. 大蝦扎肉米紙卷

4. 椰香冰咖啡
椰香冰咖啡

Other Info. : 最後落單時間 9p.m.
2023-11-01
椰香冰咖啡
2023-07-29 376 views
因為響應中電的省電行動,我離開住宅,關掉冷氣、電視、電腦、⋯⋯這麼酷熱的晚上,當然是去商場。逛完超市,肚子餓了,就吃完飯才回家吧。這店,集團經營,挺過了幾年疫情。第一次晚上吃這店。門口放了餐牌,一個人的套餐,一碗粉/飯,小吃,飲品。進店就坐,店員沒安排我面壁,很好。店裡人手緊張。操作是手機落單,極度討厭的安排,折騰一番,我還在懷疑是否成功落單時,飲品來了!繼續等待,綜合粉來了。我本來新要金邊粉的,不過手機按來按去,冇反應。綜合粉有牛腩(不太軟,有嚼頭)牛肉肉味一般、牛丸一般。差不多吃完綜合粉,油菜才送到。有意外驚喜,質量都好。加分。這店沒有加一。
這店,集團經營,挺過了幾年疫情。第一次晚上吃這店。
門口放了餐牌,一個人的套餐,一碗粉/飯,小吃,飲品。
進店就坐,店員沒安排我面壁,很好。
差不多吃完綜合粉,油菜才送到。有意外驚喜,質量都好。加分。
這店沒有加一。
綜合粉
2023-07-26
綜合粉
2023-06-11 406 views
😎馬鞍山 錦麗越式粉麵😎搵地方食晏,又好想食越式粉麵,於是見到呢一間餐廳就入嚟試一試。裝修好靚嘅舒服。叫咗一個胡志明綜合粉,有生牛肉、熟牛肉同埋牛丸。份量唔算好多,但係味道都幾好食,牛肉有牛味,唔會煮得老。火車頭河粉🍜份量比想像中少,但係呢一個係最貴嘅河粉,有少少失望,不過味道都唔錯嘅,係有少少貴。
😎馬鞍山 錦麗越式粉麵😎

火車頭河粉🍜
2023-05-18 270 views
呢間係一間越南牛肉粉專門店,有好多間分店,之前食過唔同既越南餐廳,粉類都係錦麗比較好食。今餐試錦麗綜合粉,生牛肉、熟牛肉、牛丸,三種牛肉雖然口感不同,但全部都有牛肉味,好吃!食物質素不俗,環境清潔整齊,只要對香茅、香料沒有特別抗拒,就會覺得係好好吃的越南餐廳。

錦麗綜合粉
錦麗綜合粉
2023-04-03 280 views
今日去咗呢一間餐廳食嘢,叫咗個$106嘅套餐,嗌咗生牛河,春卷同埋一杯甘蔗汁。個生牛河黎到食咗唔夠5分鐘已經冇晒......完全唔飽,份量勁少。雖然味道尚可,牛肉都幾好食,但係份量真係唔夠,份量可以再多啲,始終都希望食完會飽,但宜家最慘嘅係食完番去仲要買番個杯麵......不過題外話,味道幾好嘅,之前食嘅其他菜式份量都夠,唔知係今次少咗,定係生牛河份量真係咁少,希望日後份量可以增加,起碼可以對得住個價錢......
2023-03-12 251 views
今日叫咗外賣,呢個早餐價錢都幾抵食$48有金不換魚蛋金邊粉、牛角包、炒滑蛋同飲品~~金不換魚蛋粉大大碗,金邊粉同魚蛋都爽口~~鍾意佢魚蛋及金邊粉與湯分開裝,所以金邊粉唔會浸到林晒。魚蛋有三粒~~另外牛角包味道都算唔錯,外賣嚟到雖然林左,但係都OK~~蛋夠多,蛋味夠香濃,似落咗牛奶~~飲品方面叫咗阿華田,呢個反而好甜~~最後自己喺屋企加咗熱水,令到佢冇咁甜~~呢個價錢有咁多嘢食,而家真係算幾抵!~~

另外牛角包味道都算唔錯,外賣嚟到雖然林左,但係都OK~~
2023-01-14 278 views
馬鞍山店 2130關門 點解2050就開始拖地 一路食飯 一路聞漂白水味 跟住食店同事叫人提早出去埋單 未食完個飯 但費事阻人收工 甘我行出去埋單一行出位 大住個肚 已經慢慢行埋到收銀位置 差啲跌親係地下 我大住個肚 差啲跌到地 好在我自己甘住張枱 冇跌左落地唔係我就原地call 白車 事後 有食客開口話你地地下太滑 食店同事於是睇住我番位 跟住個同事竟然同我講 「着波鞋係‘倩’d 」 如果知間野甘早拖地 我會選擇叫外賣 漂白水味環境 垃圾安排冇同情心既職員 跌親係你唔岩 絕對唔係間餐廳既錯
馬鞍山店 2130關門
事後 有食客開口
話你地地下太滑
食店同事於是睇住我番位
跟住個同事竟然同我講
「着波鞋係‘倩’d 」

如果知間野甘早拖地
我會選擇叫外賣

漂白水味環境 垃圾安排
冇同情心既職員
跌親係你唔岩 絕對唔係間餐廳既錯

2022-08-24 519 views
晚餐時段人不多。走進店內都是店外的廣告牌吸引了--越•法fusion.這個越•法fusion 就是法式燉牛頰肉。坐下來點了一份法式燉牛頰肉撈檬,還加了一份魚餅。一邊等,一邊想著味道是怎樣的,我想應該是煮得淋和索滿汁的。現實是牛頰肉都足夠,牛肉和紅蘿蔔都煮得淋,可惜汁僅僅夠,且稍稀。重點係可能我叫錯了撈檬,檬是凍檬撈了熱汁都會變凍,吃不出法式燉肉的濃汁香味,有點失色。不過就咁呷一口肉汁,也不見香濃的。至於小食,真係覺得唔抵食。請看圖,魚餅和沾汁的小碟比較,就見到魚餅有幾細件。細件不要緊,重點的是22元一份。另外,在等餐時,抬頭一看,大大的籐製燈罩上佈滿灰塵,有點嚇親。
晚餐時段人不多。
走進店內都是店外的廣告牌吸引了--越•法fusion.
這個越•法fusion 就是法式燉牛頰肉。
坐下來點了一份法式燉牛頰肉撈檬,還加了一份魚餅。
一邊等,一邊想著味道是怎樣的,我想應該是煮得淋和索滿汁的。

估唔到錦麗個早餐甘好食喎,開左甘耐第一次,有驚喜😍😍😍😍😍😍扎肉金不換辣椒肉碎湯米粉$39配牛角包太陽蛋 加$ 6 有兩塊餐肉🤤🤤🤤🤤🤤非常濃厚的肉碎湯底,配米粉一定系絕配,下次可以lunch 再去試下推介🌟🌟🌟🌟🌟
配牛角包太陽蛋 加$ 6 有兩塊餐肉🤤🤤🤤🤤🤤
推介🌟🌟🌟🌟🌟
早餐
2022-07-17
$45 (Breakfast)
早餐
2022-05-14 554 views
午餐想食咩好?入到黎馬鞍山站就去新港城錦麗睇吓有咩好食😋先。我一定要叫碗錦麗生熟牛肉粉👉🏻佢套餐抵食d(送埋飲品)都只係70蚊。唔大食嘅都應該夠食🤔記得送到黎就飲啖湯先,牛肉湯好正,再加入配料一齊食,牛肉又滑,就係要呢種滿足感。我自己就加錢9蚊(午市套餐加配飲品)飲店內推介嘅凍暴龍🦖美祿,回憶小時候,我係美祿嘅粉絲🥳,而家呢度有,緊係要叫杯黎飲,鋪响上面脆脆嘅美祿,入口又凍又脆👍小朋友一定鍾意❤️再追加限定小食(加22蚊)就有越式蔗蝦兩件,攞到黎重係熱,炸得好香,你哋都要過嚟食下。
2022-03-14 600 views
前晚食老公喺馬鞍山買返嚟嘅外賣,$132/2人套餐,再送指定小食軟殼蟹撈檬粉:軟殼蟹炸得幾香脆,食落唔會太油膩,撈檬粉甜甜酸酸好開胃,不過檬粉嘅份量少左啲,身為女士嘅我都覺得唔夠飽香茅咖喱豬扒飯:豬扒好大塊,炸得幾香口,不過略嫌肉質有啲乾,香茅咖喱汁咖喱味和椰汁味香濃,好惹味,裏面有啲薯角配菜油菜幾翠綠,爽口清甜春卷冧咗亦比較油膩;炸雞翼就冇咩特別,唔會炸到好乾

軟殼蟹撈檬粉:
軟殼蟹撈檬粉

香茅咖喱豬扒飯:
香茅咖喱豬扒飯

油菜幾翠綠,爽口清甜
油菜

春卷冧咗亦比較油膩;炸雞翼就冇咩特別,唔會炸到好乾
小食

TakeAway
軟殼蟹撈檬粉
香茅咖喱豬扒飯
2022-02-04 394 views
繼續試唔同嘅外賣!呢間外賣自取$188可以任選三個套餐!👉🏻特色小食拼盤有金絲網蝦春卷,香茅雞翼同蔗蝦!特別欣賞個蔗蝦,好香,蝦肉非常彈牙!👉🏻安格斯火車頭(+$30)雖然係外賣,但一d都唔hea!有足哂安格斯牛小排,牛丸,熟牛肉,牛筋,同埋黑柏葉!全部都好好味!👉🏻香茅咖哩豬扒飯咖哩超香!豬扒肉質唔硬又唔老!好味!👉🏻甘蔗汁非常清甜,飲完喉嚨好舒服!整體黎講幾唔錯,會再encore!!
繼續試唔同嘅外賣!呢間外賣自取$188可以任選三個套餐!

👉🏻特色小食拼盤

👉🏻安格斯火車頭(+$30)

👉🏻香茅咖哩豬扒飯
咖哩超香!豬扒肉質唔硬又唔老!好味!

👉🏻甘蔗汁
非常清甜,飲完喉嚨好舒服!

整體黎講幾唔錯,會再encore!!
2022-01-19 287 views
原來我都唔知道佢有早餐食,早幾日就同老公去試吓,金不換炒蛋唔錯,都幾滑,跟住香辣肉碎米粉,個味道都唔差,如果早餐來講都合格,牛角包佢會整返熱俾你,總括嚟講不過不失啦