Pause It

Pause It (Moved)

New Location
Pause It (Moved)
20.7K
wm.foodie
經常需要排隊的咖啡店☕️
wm.foodie
2022-02-07
Follow
上次與朋友吃過Pause It的慢煮手撕豬肉三文治配薯條,醬汁甜甜酸酸,豬肉嫩滑,印象深刻,所以假日經過便再度光臨。💛恰巧還未到午餐時間,人流不是太多,但一個人也需要等候一會。高興的是坐到窗口位,可以望住街外的景色享用午餐,發發呆也是不錯的。上一次試了他們受歡迎的飲品—凍黑芝麻拿鐵和凍桂花焙茶拿鐵。😋可以打卡之餘,味道也比較特別,非常建議大家試試🙌🏻,而今次便試了這兩款食物。▪️煙雞胸肉三文治配薯條🥪🍟: 🥪三文治選用意大利包,烘焗時間剛剛好,包身鬆軟,搭配沙律醬所以不會覺得乾身。而雞胸嫩滑,略帶鹹味,麵包依然維持水準,配搭得恰到好處。👍🏻🍟而薯條外脆內軟,表面灑上了輕微的辣粉增添整體風味,不過完全不吃辣的朋友便要注意一下。🌶▫️蜂蜜檸檬冷萃咖啡🍋: 清新檸檬配上齋啡,的確refreshing!如果喜歡早上喝一杯齋啡,或者是不錯的另類選擇。環境方面,因為店內空間較細而人流多,所以門外有人排隊還是有一定壓力,未必能夠逗留太久。下次再到訪定會品嘗一下他們的手沖咖啡。☺️Read More
煙雞胸肉三文治配薯條
Smoked Chicken Ciabatta With Fries
ssssteph
夜晚獨行自得其樂
ssssteph
2022-02-02
Follow
夜晚自己做完嘢行旺角,行到麥花臣球場附近,遇見呢間門面簡約嘅餐廳,於是入左去坐。餐牌都係精緻嘅食物,睇得出用心供應食物。因為太夜無乜胃口,叫左個三文治,又難得廚房肯整。免治牛肉係唔錯,麵包麵烘得好好。食薯條當然要配上茄汁!我最好奇嘅係呢杯竹炭咖啡,飲落口的確有一種清新嘅感覺。上面嘅拉花好靚,好少可會拉天鵝俾我⋯⋯係好有心機嘅一間咖啡店。上菜果陣就係咁。望住旺角馬路上人來人往,我食住個三文治,感覺自己融入左成為櫥窗嘅一部份。街上嘅人望入嚟,又唔係真係望住我,呢種感覺都幾香港。Read More
panwong
[鬧市中的一角]
panwong
2022-01-29
Follow
[鬧市中的一角].總有個地方可以歇一歇今次有佢需要都係一大條人龍在等位======================☕️咖啡 $40拉花真係好靚好cute 💯焙茶latte : 香濃焙茶味道好好飲芝麻latte : 芝麻味都算濃郁,吾會太甜❤️必試❤️======================🥑牛油果雞肉意大利飯 $88好好食賣相吾係好靚但飯既口感好好👍🏻味道適中,正=========================🍟芝士黑松露薯條 $62好香脆可口重點有松露味又吾會過鹹熱辣辣新鮮炸起🥰==========================🍳 All day breakfast $98正常一般all day 有既蛋,腸,煙肉,菇,蕃茄,茄汁豆==========================🍗水牛城辣雞翼$62正常,吾算辣亦吾會太酸==========================📍 地址ause It (旺角)旺角山東街84號地下@pause__it =======================賣相❤️❤️❤️價錢❤️❤️❤️好食程度❤️❤️❤️❤️環境❤️❤️❤️ 服務質素❤️❤️❤️=======================Read More
+ 6
chi-.-
想Chill而環境舒適嘅Cafe
chi-.-
2022-01-25
Follow
想Chill而環境舒適嘅Cafe,裝飾明亮而潔淨,入邊都可以容納20幾個客,小篇覺得坐係窗邊個D位最靚最舒服,而且對面就係球場。記得早D去因為都比較多人排隊,都幾受歡迎👏🏻今次點既all day breakfast, 配搭比較簡單,有平時食開既德國腸仔,煙肉,炒蛋,麥包,番茄同埋沙律,個沙律好新鮮,配埋芝麻醬超級開胃👍🏻💓小篇最鍾意佢個個腸仔因為唔係話太鹹,而炒蘑菇除左好chewy, 仲有爆汁既感覺✨All day breakfast $98Read More
人龍店⁉️☕️
2022-01-15
Follow
🧄香辣蒜片蟹肉炒意粉 $88意粉選用咗天使麵 煮嘅時間略顯過咗啲麵身偏軟唔係煙韌蒜蓉味超級濃 估計唔適合啱啱拍拖嘅情侶🤣蟹肉無殼不過份量唔多所謂香辣只係加咗少少辣椒碎 辣味無咩最大敗筆係個意粉太油膩食咗幾啖已經有啲濟到底部仲會見到俾唔少油滲著。🌽煙三文魚忌廉粟米意粉 $88意粉同上面嗰款一樣選用天使麵忌廉汁份量少所以唔膩 不過整體偏淡同埋乾身。Read More
食過返尋味
2021-12-21
Follow
較早前試過其香蒜白酒蜆肉炒意粉, 實在令人回味。是次特意前來, 試試其他食物, 看看是否一樣高質。1) 牛油果雞肉意大利飯 $882) 焙茶拿鐵 $40牛油果雞肉意大利飯賣相普通, 但味道相當不錯。面頭的檸檬有輕微燒過的痕跡, 灑上檸檬汁, 加添清新香味。意大利飯濕潤程度適中, creamy有咬口, 沒有過份膩滯的感覺。牛油果和雞肉份量不少, 每口均能吃到, 雞肉質感如火腿粒, 香口且不乾柴。焙茶拿鐵味道濃郁, 質感略稀。因聖誕節將至, 小店製作了聖誕拉花, 頗有心思。Read More
+ 5
野食都好高質既cafe 環境舒適
kawingwing41
2021-12-21
Follow
環境舒適既cafe 裝修都幾靚既cafe 兩個人坐窗邊位 岩哂女仔打卡用我地係直頭企出去餐廳外面 影入去 實行只要你唔尷尬 尷尬既就係人地哈哈 影左陣相就要叫野食啦 叫左杯紫薯latte 幾好飲幾香紫薯味 唔會得個死甜然後兩個人share 左個薯條同意粉 薯條熱辣辣 好好味 個蒜香蜆肉意粉都炒得好好味 仲叫左個egg benedict兩個人叫左兩杯野飲 食左三個小食 都好夠飽 星期六既晚上 都full full地 都要等一等位先有位 值得再回頭既cafe Read More
+ 1
芝士黑松露薯條
紫薯拿鐵
蜆肉意粉
whattoeat.hk
繁忙生活嘅小暫停,鬧市中嘅小寧靜
whattoeat.hk
2021-12-05
Follow
小店位於旺角呢個鬧市,入面有10-20個位,為繁忙嘅我地按一下暫停鍵去休息一下。如果想坐得比較耐,個人會建議坐唔係望街嘅位,因為有人望住食嘢始終有啲奇怪。————————————————🥚 Egg benedict (with Salmon), $78(3/5)店舖用左loaf 切出嚟嘅 sour dough bread代替傳統嘅English muffin 做底,面頭加左煙三文魚、水波蛋同燒過嘅荷蘭醬。Sour dough bread 食落比一般 English muffin 為硬同有少少酸味,雖然比一般English muffin難切,但能為egg benedict 增添口感同令其他嘢食落冇咁滯。水波蛋一隻偏水,一隻就正常。不過荷蘭醬太少同味道不足,令到感覺唔似食緊egg benedict。☕️ Charcoal Latte, $38(3.5/5)呢杯係加左黑炭粉嘅latte,令到成杯咖啡變左黑色,。不過對本身咖啡味道冇影響,只會多左一啲一粒粒嘅感覺,整體味道正常。Read More
為食兵團-樂字派
水準穩定 Pause It
為食兵團-樂字派
2021-12-03
Follow
《Pause It 》旺角忙碌的星期五,一個上午已經用哂所有能量🌋要急急揾間Cafe鬆一鬆🥰同事話好想食黑松露薯條,就定案Pause it啦~<虎蝦柚子沙律>$72沙律菜好新鮮配油醋好清新,柚子甜而不苦🍊仲有四隻虎蝦🦐,夠爽口但有點太凍🧊<煙鷄胸肉意大利包配薯條>$78意大利包好軟熟,入面既鷄胸肉好滑嫩😏輕輕的食,減低主角“芝士黑松露薯條”既邪惡度😂<芝士黑松露薯條>$62份量好大,超香濃芝士喺面。。。一股卡路里既味道🤣食完出去跑返5個圈還債先得※不設加一服務費Read More
+ 5
帶你進入另一國度的 Cafe
Wonder Bo
2021-11-21
Follow
經過繁囂的旺角街頭,沿着街道直入,越行越小人,直到進入這個帶你離開繁華的寧靜國度。沒有華麗的裝修,只有簡約的傢俬,讓人有一種 simplicity 的感覺。因為早上10:30到達,加上平日,只有一至兩台客人。因為11點後才有食物供應,只好先點咖啡。我點了平凡的美式咖啡,友人叫了 blue orange tea, 個拉花靚到不得了。最後朋友叫了意粉,因為份量多,只完成¾。而我叫了All day breakfast, 樣樣都好好食,尤其炒蛋,腸仔,炒菇,味道全部恰到好處,吃完之後大滿足。 店員態度親切,坐耐啲都唔會打擾,好 !Read More
+ 1
讓時間停頓的小清新
2021-11-19
Follow
小店予人小清新感覺, 大玻璃採自然光, 播著音樂, 感覺舒適悠閒。看著外邊人來人往, 身在小店, 猶如置身時間停頓的空間。 1) 香蒜白酒蜆肉炒意粉 $882) 黑芝麻拿鐵 $40香蒜白酒蜆肉炒意粉賣相吸睛, 意粉軟硬適中, 蒜味非常香濃。細味品嚐蜆肉甜甜的, 辣度由微辣漸漸加強, 微辣香口充滿口腔, 是令人回味之作。黑芝麻拿鐵拉花久久不塌, 細節精緻, 芝麻和鮮奶配搭剛好, 不會搶了各自味道。我有個習慣, 如果飲品有拉花, 為了保存拉花完整, 不會刻意攪拌而直接喝。令人意外的是黑芝麻拿鐵的黑芝麻沉澱, 超級濃郁, 不得不說真材實料。Read More
+ 8
黑芝麻拿鐵
黑芝麻拿鐵
AhlaamMan
再試不時會換menu的pause it
AhlaamMan
2021-11-12
Follow
上次試完Matcha Latte今次試下紫薯Latte $40紫薯味無話好濃,淡淡紫薯香甜味重奶味拉花都好靚9/10 今次嗌左煙鴨胸肉意大利包配薯條 $78份糧都唔細,薯條外脆內軟不是普通無味的薯條,有粉mixed的,配茄汁茄汁都比好多意大利包可能烘得唔夠,但都外脆內軟,唔硬意大利包配沙律醬,菜,煙雞胸肉,幾豐富呢個lunch都幾飽9/10pause it將會係我一諗唔到食咩就會去既coffee shop因為佢menu會keep住換,所以每次都試到新野太抵了 好坐環境舒服之餘,質素好encoreRead More
+ 3
紫薯latte
煙雞胸肉三明治配薯條
peonyyyy_
Chill Place
peonyyyy_
2021-10-29
Follow
🌼2021.08.09🍽 店舖:Pause It (旺角)📍地址:旺角山東街84號地下🌕營業時間:星期一至日(Mon~Sun): 10:00-22:0011:30後才有食物供應✨♾♾♾♾♾♾♾♾♾♾♾♾♾♾🌟虎蝦柚子沙律($68)👅虎蝦好大隻✨爽口✨👅柚子好甜🍯係香港嘅蘿柚😂👅個人覺得柚子dressing 可以少啲,蘿柚個味會再岀啲⁡🌟美式咖啡($32)👅咖啡豆偏酸👅味道較濃➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🐽小編的話🐽小編坐左係度好奈😂好鐘意佢個大玻璃😊望岀去令人好放鬆❣️😉小編提提你😉-無加一收費-有洗手間🚻🙆🏻‍♀️回頭率(10分為最高分)🥢6/10 食物單品 無想像中豐富😋CP值(5🌕為最高分)🌕🌕🌕🌑🌑➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰▶️想睇返同地區😘〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️▶️想睇返同類型🤤Read More
虎蝦柚子沙律
sulli1118
抵食薯條
sulli1118
2021-10-28
Follow
叫左個黑松露芝士薯條,$60幾蚊真係冇諗過咁大碟! 聞落都好香,芝士醬都幾濃,薯條就係粗薯,炸得都幾脆下! 另外,蕃茄大蝦長通粉就正正常常,長通粉偏硬身。黑芝麻拿鐵幾有驚喜,一黎唔係好多地方有,二黎黑芝麻味好濃!Read More
黑白簡約風
2021-10-26
Follow
🍞煙雞胸肉三文治配薯條 $72麵包烘得好脆 所以邊位略顯硬咗少少雞胸肉調味啱啱好 唔會過鹹除咗雞胸肉仲夾咗啲沙律菜增加口感同埋解解膩旁邊薯條份量都唔少 新鮮炸起熱辣辣脆卜卜雖然唔係粗薯 但比出面一般嘅粗少少上面灑咗啲燒烤粉 帶微辣好惹味🥓煙肉班尼迪克蛋 $74水煮蛋熟度啱啱好 流心效果一流 荷蘭醬經過微微火炙 賣相吸引煙肉同底下嘅鬆餅都烘到脆身 如果荷蘭醬可以俾多啲就更滋味!Read More