每隔一段時間就會想去葵芳行吓😆其實主要都係想去掃街😋😋因為呢度真係有好多嘢食🤤仲要次次都會發現新驚喜🤩🤩🍫 榛子朱古力香蕉酥酥 ($49)甜品係葵廣必食item之一😛今次見掃完街仲有胃口就試吓食較為飽肚嘅牛角包窩夫😆揀咗榛子朱古力香蕉味🍌雖然呢個味唔係Top3😍但係賣相勁吸引,朱古力同香蕉一定係絕配!仲要勁足料勁大份😆香蕉夠哂甜,酥酥waffle又熱又酥脆😋食完咁大份又飽咗🤣
榛子朱古力香蕉酥酥

🍫 榛子朱古力香蕉酥酥 ($49)
2023-11-15 138 views
雖然葵廣有好多嘢食,但係呢間係我必食頭位!幾乎次次嚟都食焦糖布甸酥酥$38試過其他味都好食,但係最愛都係焦糖布甸味,甜甜地但唔會太多,牛角好鬆脆,熱辣辣即食就正,好夾好完美嘅甜品
雖然葵廣有好多嘢食,但係呢間係我必食頭位!
幾乎次次嚟都食焦糖布甸酥酥$38
2023-10-30 109 views
上星期放假去咗葵廣掃街,一星期過去又掛住了,今次再食埋我最愛嘅牛角包酥酥Croffle😍之前食過都覺得超正,今次見仲有買兩件送一杯飲品優惠🍌榛子朱古力香蕉酥酥🥐💰$48超級香脆嘅croffle 酥酥,即整熱辣辣,上面有8粒香蕉,都有一條,灑埋可可粉,連埋榛子醬勁好食超邪惡🉐🍪忌廉曲奇酥酥🥐💰$38有好多Oreo碎碎,口感一樣好☕️手打咖啡奶💰$38呢杯唔係買兩件送嘅,好似一千次咖啡咁,上面咖啡口感綿滑濃稠,下面就係鮮奶,幾特別🚩酥酥 (葵芳) 📍葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T13-T15號舖

之前食過都覺得超正,今次見仲有買兩件送一杯飲品優惠

🍌榛子朱古力香蕉酥酥🥐💰$48

🍪忌廉曲奇酥酥🥐💰$38
有好多Oreo碎碎,口感一樣好

☕️手打咖啡奶💰$38

🚩酥酥 (葵芳)
2023-10-29
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
Tea
葵廣仲有好多好嘢食㗎😎 今次介紹嘅就係小編每一次去葵廣都一定要食咁濟嘅 酥酥🤓佢哋嘅牛角窩夫非常好食🥰 咩都選擇亦都好多😏 重點係可以雙拼😙 真係非常貼心嘅選擇😉 今次要左2份 兩份都係雙拼 小編,今次加埋就揀咗四隻味🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🐷Croffle牛角窩夫外脆內軟 裏面仲保留左牛角包嘅層次感🥐 非常好食 再配埋唔同嘅口味真係好正🥰🥰🫶🏻🫶🏻🥰Tiramisu提拉米蘇嘅味道好香😉 咖啡味道好正☕️ 而且有淡淡嘅酒味🤓🥰Cream Brûlée焦糖燉蛋口味成個感覺好神奇 因為真係好好食🤣🥚🥚 蛋味好香濃😗 🥰Nutella Banana鍾意食Nutella 榛子醬嘅朋友一定唔可以錯過🤣 上面仲有幾片香蕉🍌 口感豐富😎🥰宇治金時🍵最驚喜嘅係上面嘅忌廉部份非常滑身 奶味都好香😉😉 仲有一啲脆脆喺中間😙 口感更加豐富😃 以抹茶味都唔會太over 畢竟太多嘅話可能會有苦澀嘅味道😂而且仲有埋嘢飲可以揀 咁食嘢更加開心啦😙😙🐷南非紅寶石呢一杯係一杯茶🤣 聽落感覺好高級啊😃 飲落去非常幫助解膩😏🐷手打咖啡奶見到個樣類似之前好興嘅400次咖啡😂 結果真係類似😆 睡眠泡沫部份非常綿密嘅口感🤓 咖啡味道亦都好

🐷Croffle

而且仲有埋嘢飲可以揀 咁食嘢更加開心啦😙😙

🐷南非紅寶石
呢一杯係一杯茶🤣 聽落感覺好高級啊😃 飲落去非常幫助解膩😏

🐷手打咖啡奶
見到個樣類似之前好興嘅400次咖啡😂 結果真係類似😆 睡眠泡沫部份非常綿密嘅口感🤓 咖啡味道亦都好香濃😎
酥酥 Pastry Lab ChouChou @ chouchouhk
📍 葵廣3樓Too世界 3069 T13-T15
#吃貨日常#香港#茶餐廳#Cafe#麵包#西餐#中餐#日本菜#韓國菜#泰國菜#堂食#好西#食#香港美食 #hkfoodie #foodiehk #葵芳 #葵芳好去處 #葵廣美食
2023-09-28 66 views
//酥酥 (葵芳)葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T13-T15號舖次次出街食嘢都漏咗Charlie Brown喺車🚗終於記得帶埋佢😝Croffle=croissant🥐 + waffle🧇放工路過葵廣3樓TOP世界見到一間好多人排隊嘅酥餅 就即管試試!落單後親眼望住店員即叫即整 熱辣辣好吸引😍估唔到有好多口味選擇😍😍Top3 熱門係焦糖燉蛋、肉桂蘋果等等抹茶愛好者嘅我點咗宇治抹茶味而愛食甜食的朋友揀咗超邪惡榛子朱古力香蕉口味🍌😈▪️ 宇治抹茶酥酥$38 🌟🌟🌟🌟🌟本身勁鍾意食cream嘅我 第一時間刮咗少少忌廉食😝cream 竟然係超級超級幼滑😨😨估唔到真係帶有淡淡的抹茶味!即製的酥酥十分新鮮 香脆可口 唔會成舊粉👍🏼👍🏼▪️ 榛子朱古力香蕉$48香蕉表面鋪滿朱古力粉 而牛角包窩夫上亦加入Nutella 榛子醬 真係好啱鍾意食甜點嘅朋友🤩🤩如果可以再多啲Nutella仲正😍😍小店有優惠:點兩個酥酥會送一杯飲品 提供兩款飲品二選一 ▪️手打咖啡牛奶 Dalgona Coffee (單點$38)睇住店員即時手打咖啡 類似400次咖啡咁樣 咖啡牛奶有分層 賣相唔錯👍🏼👍🏼店員會細心
//酥酥 (葵芳)

Croffle=croissant🥐 + waffle🧇

▪️ 宇治抹茶酥酥$38 🌟🌟🌟🌟🌟

▪️ 榛子朱古力香蕉$48

小店有優惠:點兩個酥酥會送一杯飲品 提供兩款飲品二選一

睇住店員即時手打咖啡 類似400次咖啡咁樣 咖啡牛奶有分層 賣相唔錯👍🏼👍🏼店員會細心提醒我地飲之前要搞勻佢 🫶🏻咖啡口感幼滑而且咖啡味道微苦唔會過分甜🤩值得一試❗️

▪️南非紅寶石茶 Rooibos Tea (單點$23)
食完甜甜的酥餅 飲杯茶夠曬清涼解渴 淡淡的薄荷味夠解膩🫶🏻

因為酥酥都唔少人幫襯 如果唔趕時間 下次再黎葵廣會再次回訪試埋焦糖燉蛋味酥酥😍
2023-08-26 46 views
這天跟好友快閃葵廣,購物之餘當然也要醫一下肚子啦。我們吃了幾家小食後,來到甜品環節,挑了3樓的牛角包窩夫店。我們看到Tiramisu意式芝士餅口味就雙眼發光了,朋友大讚吃過很好吃,所以我們也點了。一份有兩塊,跟朋友分著吃剛剛好。窩夫造的非常酥脆,而且牛油香味十足,而且還能保持到濕潤感。面上混了超多咖啡粉,微微咖啡苦味,味道超濃,愛好tiramisu的人必試!我們另外點了一份宇治金時口味的。有大量的宇治抹茶cream和紅豆。面上也灑上抹茶粉,吃下去很有抹茶的甘味,抹茶控表示大愛。紅豆非常多,感覺吃不完,性價比高
這天跟好友快閃葵廣,購物之餘當然也要醫一下肚子啦。
我們吃了幾家小食後,來到甜品環節,挑了3樓的牛角包窩夫店。

我們另外點了一份宇治金時口味的。
有大量的宇治抹茶cream和紅豆。
冇錯史努比又去咗葵廣掃街🤪當然唔少得甜食酥酥系賣croffle嘅有好多款唔同嘅口味揀想試多幾款仲可以+$3揀雙拼今次史努比就決定試下最人氣嘅3款口味🤭-講咗個base先🙌🏿其實佢個croffle base就系一樣嘅聞落已經覺得好香😚面頭應該輕輕搽咗一層糖漿帶少少甜味 唔會太多冇整淋到個croffle👍🏿外面食落非常酥脆 而入面就好似croissant咁 軟熟得嚟食到一層層layer😋每一啖都充滿牛油香但又唔會覺得好油膩史努比話佢系croissant同waffle嘅混血兒囝囝🤪Croissant嘅口感加埋waffle嘅靚仔樣兩樣邪惡嘅嘢加埋一齊double邪惡double快樂😂👍🏿焦糖燉蛋酥酥 $38佢嘅crème brûlée比較流質有啲似custard sauce亦因為咁佢好smooth😆放喺熱辣辣嘅croffle上面做到啲冰火交融嘅效果😳加埋焦糖面雖然稍為偏甜咗少少但又唔會甜到漏幾好食😚味道: 8/10性價比: 7/10👍🏿鮮檸酥酥 $28如果同史努比一樣唔鐘意太甜嘅話一定好鐘意呢款😎Croffle淋滿檸檬蜂蜜但依然酥脆檸檬味清新自然 放心唔系洗潔精嘅味道😂酸中帶甜而唔系甜中帶酸(
冇錯史努比又去咗葵廣掃街🤪

👍🏿鮮檸酥酥 $28
如果同史努比一樣唔鐘意太甜嘅話一定好鐘意呢款😎
Croffle淋滿檸檬蜂蜜但依然酥脆
檸檬味清新自然 放心唔系洗潔精嘅味道😂
酸中帶甜而唔系甜中帶酸(唔知你明唔明🤣🤣)
即系酸味重啲 但我鐘意😚♥️

但鐘意cinnamon嘅話一定好啱你🫶🏿
味道: 7/10
性價比: 7/10
👌🏿南非紅寶石 +$0
買兩款酥酥嘅話可以免費有杯嘢飲😆(手打咖啡除外)
呢杯南非紅寶石系杯無糖茶嚟架
不過茶味唔算好濃 比較普通
但食甜嘢有杯茶都幾好🤣
味道: 6/10
性價比: 10/10😂😂
回頭率: 8/10
想睇更多關於史努比嘅food diary 歡迎follow IG😚♥️👉🏿 @snoopy._.eating 🙌🏿🙌🏿
鮮檸酥酥
南非紅寶石
鮮檸酥酥
酥酥 Pasty Lab ChouChou📍葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T13-T15號舖我老爸喺係葵涌廣場附近返工嘅,佢有時都會走入去葵廣,睇吓有無啲咩新奇嘢食。今次居然俾佢搶先一步,發現到有最近非常有人氣嘅牛角酥croffle小店,仲叫我去試吓添,所以就趁佢呢日放早同佢一齊去食啦!呢間嘅牛角酥全部都叫酥酥,每款都係先搽上蜜糖再即叫即整,上面可以放唔同嘅toppings,每款都好香甜酥脆!今次我哋就揀咗四款口味,同大家分享,睇完唔知你會最想食邊款呢? 💰$38焦糖燉蛋 🍮Crème Brûlée 第一款揀咗Crème Brûlée口味,係呢間小店嘅人氣no.1款式,Crème Brûlée好香滑,雲呢拿味濃郁,焦糖面因為係即烤嘅關係,所以烤得好靚。奶黃唔會過甜,果然係no.1 嘅水準! 💰$38肉桂蘋果 🍎Cinnamon Apple 蘋果批通常都係食熱辣辣嘅,但呢度嘅肉桂蘋果酥酥上面林嘅係凍嘅手作蘋果醬,但酥酥熱辣辣,形成強烈對比,好正!蘋果醬好香肉桂粉味,淨係打開個蓋就已經聞到好香嘅肉桂味啦,鍾意食蘋果批嘅大家必試。 💰$33朱古力 🍫Chocolate Dip
酥酥 Pasty Lab ChouChou

Cinnamon Apple

💰$33
朱古力 🍫
Chocolate Dipped
第三款我哋揀咗比較classic嘅比利時朱古力口味,酥酥沾滿半溶嘅朱古力醬,趁熱食嘅話仲可以食到流質狀嘅朱古力㗎,呢款推介俾鍾意食得比較甜嘅人!

💰$43
意式芝士餅 🍰
Tiramisu
最後一款酥酥嘅口味係我最愛嘅甜品,tiramisu!酥酥上面擠滿tiramisu filling,佢係由特濃咖啡糖衣、忌廉芝士同可可粉整成,雖然無蛋糕嘅成份,但完美呈現Tiramisu嘅味道同口感!放喺酥酥上面食,一次過滿足兩大願望。

+$3 就可以雙拼,有啲食法仲可以一次過食到兩種甜品添,用一個食甜品嘅quota就享受到兩種甜品,真係又抵又滿足!

💰$23
南非紅寶石 🇿🇦🫖
Rooibos Tea
小店無好多飲品選擇,而老爸就揀咗呢一隻無咖啡因嘅南非國寶茶,話食甜品最緊要飲茶。一飲,就覺得係好健康嘅味,我會形容為好似飲緊係有龜苓膏味嘅茶咁,雖然唔算好濃,但都幾生津解膩!
  • 肉桂蘋果酥酥
  • 焦糖燉蛋酥酥
呢間位於葵芳廣場嘅牛角窩夫專門店,佢地用牛角包放入窩夫機焗變成窩夫。然後再加上糖漿喺面頭,口感食起來十分酥脆,而口味嘅選擇十分多✨仲可以揀雙拼咁就可以試到唔同味😋▪️焦糖燉蛋+肉桂蘋果($38)🍮🍎呢兩款都係招牌口味,賣相十分吸引!焦糖燉蛋酥酥面頭有雲呢拿奶黃,牛油味好香,仲有一層脆脆焦糖。而肉桂蘋果嘅醬汁系凍嘅~酸酸甜甜,蘋果食起嚟清甜爽口,好開胃!▪️意式芝士餅+榛子朱古力香蕉($48)🍫🍌Tiramisu簡直係我嘅最愛🤎可可粉、咖啡粉同忌廉芝士嘅比例啱啱好,咖啡粉有少少甘香味,味道香濃。而榛子朱古力香蕉就有大量榛子醬,而香蕉就好大塊面頭仲有可可粉,超級足料!▪️手打咖啡奶($38)好用心製作嘅手打咖啡,咖啡香滑用咗果味重嘅豆~有少少甘甜既味道又濃郁,係一杯奶蓋咖啡!記得要攪勻先飲✨.✍🏻整體:款式選擇十分多,牛角包外脆內軟,唔怪得叫酥酥🤣真係十分酥脆✨.📍酥酥 @chouchouhk 葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T13-T15號舖

▪️焦糖燉蛋+肉桂蘋果($38)🍮🍎

▪️意式芝士餅+榛子朱古力香蕉($48)🍫🍌

▪️手打咖啡奶($38)

✍🏻整體:
📍酥酥 @chouchouhk
葵廣Croffle專門店✨ 焦糖燉蛋味世一好耐冇去過葵廣( ・∇・) 發現左呢間即叫即焗嘅牛角包窩夫🧇酥酥Croffle係由牛角包麵團烘焗而成嘅窩夫 有外脆內軟嘅口感呢度有多款味道toppings選擇推介焦糖燉蛋味(*゚∀゚*)!!crispy and soft-on-the-inside treat!焦糖燉蛋酥酥 $38Crème Brûlée人氣no.1 item!溫度微暖 記得襯熱食面頭上嘅吉士燉蛋醬 上面有層薄焦糖 蛋香味重而且好creamy 加埋焦糖脆皮好好食😋榛子朱古力香蕉酥酥 $48Nutella Banana朱古力香蕉呢個配搭無得輸呢款有nutella同大量可可粉 香蕉都大大粒 超滿足!手打咖啡奶$38Dalgona coffee400次咖啡奶! 好似前幾年好興~但我都未試過由熱水+咖啡粉+糖mix埋一齊攪拌直至變成奶泡 之後加入牛奶 口感好柔滑 咖啡味都重 唔會過甜 覺得配croffle都好夾✨下次會想試埋另一款人氣之選-肉桂蘋果味(*´꒳`*)酥酥 (葵芳)葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T13-T15號舖
葵廣Croffle專門店✨ 焦糖燉蛋味世一

呢度有多款味道toppings選擇
推介焦糖燉蛋味(*゚∀゚*)!!

焦糖燉蛋酥酥 $38
Crème Brûlée
人氣no.1 item!
溫度微暖 記得襯熱食
面頭上嘅吉士燉蛋醬 上面有層薄焦糖
蛋香味重而且好creamy 加埋焦糖脆皮好好食😋

榛子朱古力香蕉酥酥 $48
Nutella Banana
朱古力香蕉呢個配搭無得輸
呢款有nutella同大量可可粉 香蕉都大大粒 超滿足!

手打咖啡奶$38
Dalgona coffee
400次咖啡奶! 好似前幾年好興~但我都未試過
由熱水+咖啡粉+糖mix埋一齊攪拌
直至變成奶泡 之後加入牛奶

下次會想試埋另一款人氣之選-肉桂蘋果味(*´꒳`*)

酥酥 (葵芳)
  • 焦糖燉蛋酥酥
2023-07-15 255 views
葵廣一直都係一個美食嘅商場🤤諗唔到食咩 行一圈就會搵到~位於葵廣嘅3樓TOP世界有間牛角包窩夫🧇小店🤩酥酥🧇 有13種口味🤤 每一款都好靚同吸引可以+$3揀雙拼😍 即係同朋友share食可以一次過試到好多口味呀~正正🔸肉桂蘋果 🍎🧇 $38蘋果果肉粒粒大大粒好有口感酸酸甜甜同個酥酥好配合 肉桂蘋果醬係凍❄️的,而酥酥係即叫即整熱辣辣的🔥這個強烈既對很正呀❣️🔸宇治金時 🍵🧇 $38面頭嘅抹茶cream吸睛指數👀很高又邪惡也😈個cream都幾大pat 呀❣️ 個cream好細滑有啲抹茶粉係上面仲有紅豆蓉🫘係酥酥上面,甜甜的~🔸榛子朱古力香蕉 🍌🧇 $48香濃既榛子朱古力醬配上香蕉完,呢係組合無得輸Yummy yummy 🤤 唔會話甜到不得了酥酥層次感十足,表面鬆脆,裏面也有一些濕潤咬口🔸意式芝士餅 🧇 $43加上可可粉和咖啡粉,有戴點點苦澀味,加埋 cream cheese 中和2者既味道如果偏向唔想食太甜的口味,這個是不錯的選擇🔸南非紅寶石 🥤 ✴️有𝕓𝕦𝕪 2️⃣ 𝕘𝕖𝕥 1️⃣ 優惠呀✴️ 會送一款飲品呀🥤南非紅寶石都有一個好特別既名叫博士茶🤓呢款茶係不含咖啡因的😍 飲落個茶味會戴點點茶的甜
葵廣一直都係一個美食嘅商場🤤
諗唔到食咩 行一圈就會搵到~
位於葵廣嘅3樓TOP世界有間牛角包窩夫🧇小店🤩

酥酥🧇 有13種口味🤤 每一款都好靚同吸引

🔸肉桂蘋果 🍎🧇 $38
蘋果果肉粒粒大大粒好有口感
酸酸甜甜同個酥酥好配合
肉桂蘋果

肉桂蘋果醬係凍❄️的,而酥酥係即叫即整熱辣辣的🔥
這個強烈既對很正呀❣️

🔸宇治金時 🍵🧇 $38
面頭嘅抹茶cream吸睛指數👀很高又邪惡也😈
個cream都幾大pat 呀❣️
宇治金時

個cream好細滑有啲抹茶粉係上面
仲有紅豆蓉🫘係酥酥上面,甜甜的~

🔸榛子朱古力香蕉 🍌🧇 $48
香濃既榛子朱古力醬配上香蕉完,呢係組合無得輸
Yummy yummy 🤤 唔會話甜到不得了
酥酥層次感十足,表面鬆脆,裏面也有一些濕潤咬口

🔸意式芝士餅 🧇 $43
如果偏向唔想食太甜的口味,這個是不錯的選擇

🔸南非紅寶石 🥤
南非紅寶石都有一個好特別既名叫博士茶🤓
呢款茶係不含咖啡因的😍 飲落個茶味會戴點點茶的甜

肉桂蘋果
宇治金時
2023-07-09 44 views
酥酥的菜單非常豐富,提供各種口味的料理,滿足了不同人的需求。無論是中式菜肴還是西式料理,酥酥都能提供令人滿意的選擇。他們的菜品使用新鮮的食材,味道鮮美,給人一種真正的享受。其中一道我們特別推薦的菜品是他們的炭燒牛肉。這道菜色香味俱全,牛肉鮮嫩多汁,入口即化。炭燒的香氣令人垂涎欲滴,讓人回味無窮。另外,他們的招牌雞翅也非常美味,外皮酥脆,內裡鮮嫩多汁,調味恰到好處。這些菜品都展示了酥酥對於食材選擇和烹飪技巧的用心。

2023-06-09
Tea
食過焦糖燉蛋🍮 忌廉曲奇🦓 鮮檸🍋榛子朱古力香蕉🍫🍌 覺得肉桂蘋果酥酥 係最有「食感」既層次🫦所以如果要推,我會推肉桂蘋果👍🏻但要留意‼️外賣一超過30min就會淋,就會失望食唔到佢既「精味」!所以記得狗衝歸家食😆建議💁🏻‍♀️30分鐘內好食備忘錄*平日 下午時段買 無需排隊,大概5分鐘就有得拎*外賣附送叉,膠袋加$1*每份有兩件,女仔食 建議食一件夠 (利申:如果你同我一樣都係要keep fit,過口癮)

食過焦糖燉蛋🍮 忌廉曲奇🦓 鮮檸🍋榛子朱古力香蕉🍫🍌
覺得肉桂蘋果酥酥 係最有「食感」既層次🫦

所以如果要推,我會推肉桂蘋果👍🏻

建議💁🏻‍♀️30分鐘內好食

備忘錄
*平日 下午時段買 無需排隊,大概5分鐘就有得拎
*外賣附送叉,膠袋加$1
2023-07-06
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$39 (Tea)
肉桂蘋果酥酥
葵廣人氣牛角包窩夫🥐酥酥Chou Chou🩷ʕ๑'ㅅ'๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ又繼續嚟到葵廣掃街好介紹啦✨今次係超酥脆嘅牛角包窩夫 有勁多款味道選擇💛牛角包窩夫🥐➕🧇 即叫即整 入口非常鬆脆👍🏻而且仲有好香嘅牛油味道✨脆得嚟又唔會覺得油膩(๑•̀ㅂ•́)و✧▪️牛角包窩夫口味如下:🍮焦糖燉蛋酥酥焦糖燉蛋呢款好邪惡呀(♥ω♥*)燉蛋好嫩滑 面頭焦糖燒到有少少焦脆💛仲配左雲呢拿嘅吉士醬 令到更加creamy細滑~🍵宇治金時酥酥望到咁大pat cream🧁 已經知道係肥仔嘢( •̀ᴗ•́ ) ̖́-抹茶cream好細滑 不過整體嚟講奶味較濃 !略嫌抹茶味唔夠重(´๑•_•๑)如果可以茶香再濃郁啲就更加好啦 紅豆粒粒都好香甜~☕️意式芝士餅酥酥Tiramisu 都味都好吸引我(´❛-❛`)佢加咗 可可粉 咖啡粉 同埋少少鹹嘅cream cheese✨佢嘅咖啡味非常濃郁 有少少咖啡苦味🤎係咁多款酥酥入面相對係比較冇咁甜嘅口味我都幾鍾意冇咁甜 非常之唔錯(っ ॑꒳ ॑c)!🍪忌廉曲奇酥酥呢一款又係實無死嘅配搭ჱ̒⸝⸝•̀֊•́⸝⸝)‪軟滑嘅忌廉cream加上朱古力曲奇脆脆 絕對可以滿足你
葵廣人氣牛角包窩夫🥐酥酥Chou Chou🩷
ʕ๑'ㅅ'๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ
又繼續嚟到葵廣掃街好介紹啦✨
今次係超酥脆嘅牛角包窩夫 有勁多款味道選擇💛

牛角包窩夫🥐➕🧇 即叫即整 入口非常鬆脆👍🏻

▪️牛角包窩夫口味如下:

🍮焦糖燉蛋酥酥
焦糖燉蛋呢款好邪惡呀(♥ω♥*)
燉蛋好嫩滑 面頭焦糖燒到有少少焦脆💛
仲配左雲呢拿嘅吉士醬 令到更加creamy細滑~

🍵宇治金時酥酥
抹茶cream好細滑 不過整體嚟講奶味較濃 !
略嫌抹茶味唔夠重(´๑•_•๑)
如果可以茶香再濃郁啲就更加好啦 紅豆粒粒都好香甜~

☕️意式芝士餅酥酥
Tiramisu 都味都好吸引我(´❛-❛`)
佢嘅咖啡味非常濃郁 有少少咖啡苦味🤎
係咁多款酥酥入面相對係比較冇咁甜嘅口味
我都幾鍾意冇咁甜 非常之唔錯(っ ॑꒳ ॑c)!

🍪忌廉曲奇酥酥
呢一款又係實無死嘅配搭ჱ̒⸝⸝•̀֊•́⸝⸝)‪
軟滑嘅忌廉cream加上朱古力曲奇脆脆
絕對可以滿足你想食甜品嘅慾望💕

🍎肉桂蘋果酥酥
蘋果酸酸甜甜 減低邪惡感 又唔會膩~
肉桂同香脆酥酥味道又幾夾❤️
蘋果果肉粒粒仲可以大大增加口感!

🍋鮮檸酥酥
呢一款嘅賣相冇咁吸引 睇落似普通酥酥
不過其實佢加咗少少鮮檸醬
所以入口都係有啲檸檬嘅酸酸甜甜味💛
唔想太heavy 多醬 或者想價錢平少少都可以考慮呢款!

—————————₊♡⁺⋆ ʕ๑'ꇴ'๑ʔ♥︎ ————————
📍酥酥Chou Chou
2023-06-11 91 views
假日最喜歡去葵廣揾食😍😋,今日黎行街睇下有無心水既時間,由於食完個lunch 仲飽,但Miss Crazy對於食甜品絕對有第二個胃架,見到間好吸引既酥酥😍叫左2份試下😋🎈榛子朱古力香蕉酥酥勁香濃既榛子味,加上朱古力醬同香蕉完全係超好食,酥酥個底好香脆,配上榛子醬,超好食😋🎈朱古力香蕉酥酥Miss crazy一向都係朱古力控,我幾推薦呢款,因為勁多cream , 綿密既cream 配上酥酥,完美既配搭!加上仲有棉花糖粒,勁好食,增加左成份甜品既味道😍🤤配以香脆既酥酥,正!🎈生薑汽水好少會有呢款味道既汽水,見到咁特別想試下😋,超有生薑味,唔算好辣(我接受到果陣香味既)如果喜歡薑味既朋友我都幾推薦試下,坊間少有的我個人黎講幾支持小店,小店出品既食物往往有驚喜,酥酥既配搭係坊間比較小見,絕對食過會返轉頭😍

🎈榛子朱古力香蕉酥酥

🎈朱古力香蕉酥酥