我一值都bookmark呢間來自名古屋嘅日本餐廳,今次終於食到啦,因為我哋係樓上睇完戲肚餓啦🤤來到餐廳,見到班戟妹妹和仔仔嘅logo好可愛,環境以青綠色和粉紅色為主調,好繽紛色彩!🦐🍝 茄汁海蝦腸片意粉 (HK$98).朋友第一個反應係問我,呢碟嘢食得㗎?因為實在好光滑,閃令令呀🤣 不過因為聽到少少沙沙聲和有滴茄汁係邊邊位.茄汁微酸比較多甜,番茄味濃,撈勻晒啲意粉,又幾好食喎!.蝦比較細隻,味道偏淡,口感正常.香腸切片,味道正常,蛋熟晒嚕🍟 點點薯條 (HK$68).幼身薯條,熱辣辣,香脆可口,要襯熱食至好食.配3色醬:芝士醬、水牛城BBQ醬和酸忌廉,我哋覺得芝士醬最正👍🏻🍓🥞 士多啤梨梳乎厘班戟 (HK$148).一份有3件梳乎厘班戟,前後2件好厚身,鬆軟,滿空氣感,賣相💯.一大pat意大利軟忌廉原來砸住咗中間嗰件,扁咗喎🫢.食落有微微蛋香,配軟忌廉和士多啤梨食到幾正.唔夠甜的話,可以落少少 (因為真係得少少) 風葉糖漿調味囉📌提提你:.此店有10%內用服務費喔!.啱啱見到,megabox分店因為租約期滿而只做到2023.10.13咋,好彩仲有荃灣分店咋!

🦐🍝 茄汁海蝦腸片意粉 (HK$98)
.茄汁微酸比較多甜,番茄味濃,撈勻晒啲意粉,又幾好食喎!
.蝦比較細隻,味道偏淡,口感正常
.香腸切片,味道正常,蛋熟晒嚕

茄汁海蝦腸片意粉

🍟 點點薯條 (HK$68)
.幼身薯條,熱辣辣,香脆可口,要襯熱食至好食

點點薯條

🍓🥞 士多啤梨梳乎厘班戟 (HK$148)
.一大pat意大利軟忌廉原來砸住咗中間嗰件,扁咗喎🫢
.食落有微微蛋香,配軟忌廉和士多啤梨食到幾正

📌提提你:
.此店有10%內用服務費喔!
2023-08-06
$172.5 (Dinner)
點點薯條
士多啤梨梳乎厘班戟
同朋友去咗Megabox睇戲,見到呢間餐廳都幾多人,就過去試下💖*HoiHoi Veggie All Day Breakfast $158入面有素豬柳、素蟹餅、黑松露炒蛋、蘑菇、蕃茄、沙律菜同埋茄汁豆👅第一次食素豬柳同埋素蟹餅,兩樣嘅味道都好食的👍🏻個人覺得素蟹餅比素豬柳更似真,肉質嘅紋理感更細節😻不過都食得出唔係真肉,但作為素食者/對素食好奇嘅話過黎試下係唔錯㗎😚*靜岡溫室皇冠蜜瓜梳乎厘pancake $168呢間嘅梳乎厘係必叫㗎,見到期間限定係蜜瓜味,就即刻試下🍈梳乎厘真係整得好好,超鬆軟,空氣感滿滿,入口即化,果然係招牌🤤蜜瓜味有少少似以前細個飲盒裝蜜瓜牛奶嘅味~而且擺盤嘅蜜瓜都好甜好多汁😍*芒果沙冰&曲奇沙冰 $52芒果沙冰比較fresh,曲奇沙冰會偏甜少少,大家可按個人喜好選擇🫶🏻

*靜岡溫室皇冠蜜瓜梳乎厘pancake $168

*芒果沙冰&曲奇沙冰 $52

🌟靜岡温室皇冠蜜瓜梳乎厘班戟 💰168私心推薦‼️有驚喜‼️蜜瓜好甜好新鮮🍈梳乎厘班戟超級鬆軟 蛋香味好濃🤤仲要係期間限定口味🤭鍾意食蜜瓜既豬仔要去試下啦~HoiHoi Veggie All Day Breakfast 💰158👉🏻素豬柳 素蟹餅 黑松露炒蛋 蘑菇 番茄 茄汁豆 沙律菜👈🏻難得係好食全素既All Day Breakfast☀️首先一定要讚下佢個素蟹餅🦀外層好脆卜卜 內餡好有蟹味 一絲絲好似蟹絲咁😋素豬柳口感都幾得意🐷蘑菇勁多汁🍄炒蛋好滑😍🌟黑芝麻花生沙冰 💰52身為黑芝麻控既小c妹表示滿足🖤黑芝麻味好濃厚 沙冰入面仲有花生粒🥜口感同味道都一流😍❤️🌟乳酪沙冰 💰52酸酸甜甜 好清爽開胃😋好似一杯飲得既乳酪雪糕咁🤭🍨

🌟靜岡温室皇冠蜜瓜梳乎厘班戟 💰168
私心推薦‼️有驚喜‼️
蜜瓜好甜好新鮮🍈
梳乎厘班戟超級鬆軟 蛋香味好濃🤤
仲要係期間限定口味🤭
鍾意食蜜瓜既豬仔要去試下啦~

難得係好食全素既All Day Breakfast☀️

酸酸甜甜 好清爽開胃😋
好似一杯飲得既乳酪雪糕咁🤭🍨
  • 靜岡温室皇冠蜜瓜梳乎厘班戟
2023-09-27 68 views
跟朋友去香港teamlab由於場地太小,30分鐘左右就看完了於是我們去了hoihoi吃pancake🤣🤣🥞夏威夷果仁souffle $138有3大塊souffle pancake加上質感軟滑,充滿奶香的鮮忌廉還有大量口感脆脆的夏威夷果仁真的非常美味!難怪這家店人氣高企(*๓´╰╯`๓)♡🍝釜燒野菜肉醬意粉 $78蕃茄味道濃郁意粉質感較軟份量比較少,想不到這個價錢份量這麼少如果是正餐的話一定吃不飽但我們2個女生當它是下午茶所以還好吧
跟朋友去香港teamlab
由於場地太小,30分鐘左右就看完了
於是我們去了hoihoi吃pancake🤣🤣

🥞夏威夷果仁souffle $138
有3大塊souffle pancake
加上質感軟滑,充滿奶香的鮮忌廉
還有大量口感脆脆的夏威夷果仁
真的非常美味!
難怪這家店人氣高企(*๓´╰╯`๓)♡

🍝釜燒野菜肉醬意粉 $78
蕃茄味道濃郁
意粉質感較軟
份量比較少,想不到這個價錢份量這麼少
如果是正餐的話一定吃不飽
但我們2個女生當它是下午茶
所以還好吧

夏威夷果仁souffle
釜燒野菜肉醬意粉
夏威夷果仁souffle
釜燒野菜肉醬意粉
人均$80起|九龍灣|班戟|Hoi Hoi Pancake House靜岡溫室皇冠蜜瓜梳乎釐班㦸皇冠蜜瓜的鮮甜和濃郁的香氣在每一口中完美展現,讓人徬彿置身於蜜瓜園中。梳乎釐班㦸的煎炒技巧使得蜜瓜的甜味更加突出,同時保持了蜜瓜的鮮嫩口感。整體而言,這道菜色彩繽紛、口感豐富,絕對是一道讓人驚艷的美食。Green Monday全日早餐套餐。這個套餐以素豬柳、蟹餅、黑松露炒蛋、購菇、番茄、茄汁豆和沙律菜等多種食材組成。這道菜式展現了Green Monday的創意和用心。素豬柳和蟹餅以植物性食材製成,質地和口感驚人地接近真正的豬肉和蟹肉,給人一種驚喜。黑松露炒蛋散發出濃郁的香氣,與購菇和番茄完美搭配,增添了菜式的層次感和口味豐富度。茄汁豆的酸甜滋味和沙律菜的清新口感為整個套餐帶來了平衡。綜合來說,這道早餐套餐不僅提供了多樣的素食選擇,還帶來了豐富的口感和口味體驗。——————為食分界線——————📍 Pancake House HoiHoi (Megabox) (九龍灣)九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox 1樓19-20號舖人均消費: $80#mariofatfat #foodie

靜岡溫室皇冠蜜瓜梳乎釐班㦸

——————為食分界線——————

人均消費: $80
#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
2023-09-08 79 views
🥺之前新開張時都見有人排隊,但今次試完就知伏,🤦🏻‍♀️食物價錢偏貴,性價比極低💰🍫熱朱古力梳乎厘班戟($138)🍫🧐班戟5分鐘內就到檯令人覺得有D奇怪,⌚️因為普遍即整梳乎厘都要等20分鐘先有得食。🥞佢既熱朱古力醬濃稠,淋上班戟太heavy啦,🤨而且味道完全掩蓋梳乎厘原味,失望失望😫🥑夏威夷班戟漢堡配牛油果、蝦、蜜糖芥末醬($128)🥑🍔用班戟代替麵包,咬落略嫌乾身無味,🦐餡料食落都相當普通,可免一試,🍟反而薯條炸得唔錯,外層酥脆,內裡薯蓉淋滑🥔😋總體 (味道, 性價比, 環境, 服務態度) : 5/10——————————————————————————————🥺There are people queuing outside this shop when it’s newly open, 🤦🏻‍♀️but after today’s try, I won’t revisit this restaurant as the CP value is low💰🍫Hot Chocolate Soufflé Pancake ($138)🍫🧐The pancake arrive in 5 minut

🍫熱朱古力梳乎厘班戟($138)🍫

🥑夏威夷班戟漢堡配牛油果、蝦、蜜糖芥末醬($128)🥑

🧐The pancake arrive in 5 minutes which surprise us as it usually takes 20 minutes to prepare. ⌚️The chocolate sauce is thick and dense and 🥞it’s too heavy for the soufflé, 🤨the chocolate taste is over-strong and cover up the original taste of pancake 😫

🥑Hawaii Pancake Burger with Avocado, Shrimp, Honey Mustard ($128)🥑
🍔They use pancake to replace the bread for the burger. 🦐The pancake is dry and the fillings taste so-so, which is not recommended to try, nevertheless, 🍟the fries taste nice as it’s crispy outside and soft inside🥔

😋Overall (Taste, CP value, Environment, Service): 5/10
今次食呢一餐專登揀得好夠Green💚😆照舊文末附餐廳參考😉主菜揀咗Green Monday素食嘅All day breakfast($158),雖然係素食,但素蟹餅口感一絲絲,幾可亂真,黑松露炒蛋好香~仲有當季靜岡直送皇冠蜜瓜梳乎厘Pancake🍈($168)梳乎厘Pancake口感軟綿綿,配埋個蜜瓜Cream超正💚水果真係要食當季,鮮甜多汁!飲味都堆介靜岡皇冠蜜瓜沙冰🍧($68)夏日消暑一流😌另外焦糖牛奶咖啡($42)都好香👍🏻餐廳環境光線充足,同附近嘅枱都有點距離,座位夠闊落~📝餐牌參考:⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯味道: 8/10服務: 8/10環境: 8.5/10推介值:8/10⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

今次食呢一餐專登揀得好夠Green💚😆照舊文末附餐廳參考😉

餐廳環境光線充足,同附近嘅枱都有點距離,座位夠闊落~

📝餐牌參考:

味道: 8/10
服務: 8/10
環境: 8.5/10
推介值:8/10

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
$240 (Tea)
🥞HoiHoi Pancake日本名古屋人氣店班戟店~除了班戟之外還有正餐吃的~而裡面的Green Monday 的餐點都是素食~- 夏日限定 -🍈✨- 靜崗皇冠蜜瓜班戟 - ✨哈密瓜好清新熟甜~而哈密瓜忌廉😋更是清甜而且好滑~完全唔會有死甜和膩的感覺~🥗 - Green Monday 全日早餐 -素豬柳, 森蟹餅, 黑松露炒蛋, 購菇, 番茄, 茄汁豆, 沙律菜黑松露炒蛋好香,份量也很足~素豬柳和森蟹餅做得真的幾似肉的味道😆🍛 - 炸豚肉定食 -份量足而且豬扒很厚~~🍹 蘋果雜莓茶🧃 蘋果汁
🥞HoiHoi Pancake
日本名古屋人氣店班戟店~

除了班戟之外還有正餐吃的~
而裡面的Green Monday 的餐點都是素食~

- 夏日限定 -

🍈✨- 靜崗皇冠蜜瓜班戟 - ✨

哈密瓜好清新熟甜~
而哈密瓜忌廉😋更是清甜而且好滑~
完全唔會有死甜和膩的感覺~

🥗 - Green Monday 全日早餐 -

黑松露炒蛋好香,份量也很足~
素豬柳和森蟹餅做得真的幾似肉的味道😆

🍛 - 炸豚肉定食 -
份量足而且豬扒很厚~~

🍹 蘋果雜莓茶
🧃 蘋果汁

係九龍灣 Megabox行左半日,揾咗間餐廳食下午茶,一早已經講來呢間餐廳係黎自名古屋嘅人龍店,據數十間電視台節目介紹,譽為日本最好食班戟,今次等我黎試下先!■ 楓糖 SOUFFLE🍯 $138忌廉口感純滑細膩,外觀精美🪻,完全展現出日本烘焙技術嘅追求,食過番尋味🍰!■ 炸豚肉飯 $128炸至金黄酥脆的猪肉排切成薄片🫣,加上特製嘅甜汁💓,令到整體口感酥脆,肉質更嫩滑,配埋個飯+甜汁真係好正😋。有肉嘅香气,又有甜味嘅平衡。評:第一次落單嗰陣,店員叫我地再睇下午茶個餐牌,佢話會平d,諗好可以重新落;點知到我地再落單嗰陣,店員話冇得再重新落。餐廳環境:
係九龍灣 Megabox行左半日
,揾咗間餐廳食下午茶
,譽為日本最好食班戟
,今次等我黎試下先!

■ 楓糖 SOUFFLE🍯 $138

■ 炸豚肉飯 $128

餐廳環境:

2023-08-25
$150 (Tea)
名古屋過江龍Pancake House HoiHoi 位於Megabox,最啱行完傢俬店醫肚👯‍♀️! 餐廳採用簡約木系裝潢,用左唔少綠色植物做裝飾🌿,加上落地玻璃設計,坐得相當舒適☺️。餐廳近日仲推出咗夏之限定蜜瓜梳乎厘班㦸🤩,身為甜品控嘅我一定要試試佢啦💥!▫️靜崗溫室皇冠蜜瓜梳乎厘班㦸 $168兩層梳乎厘上面舖滿蜜瓜味忌廉🍈,一上枱已經散發香味,班㦸鬆軟,充滿蛋香。蜜瓜每食一啖都要爆汁💛,好鮮甜Juicy😍▫️「Green Monday」全日早餐 $158有素豬柳、素蟹餅🦀、黑松露炒蛋、蘑菇、蕃茄、茄汁焗豆同沙律菜,適合素食人士,素蟹餅好有驚喜,仿真度非常高,煎得好香,仲有一絲絲蟹肉口感🤪。黑松露炒蛋口感順滑,黑松露味道濃郁。熱朱古力 ($39)香濃順滑;牛奶抹茶 ($40) 都唔會太甜,滲出香濃茶味。✨評分: 7/10✨人均消費: $230

▫️靜崗溫室皇冠蜜瓜梳乎厘班㦸 $168

▫️「Green Monday」全日早餐 $158

✨評分: 7/10
✨人均消費: $230
2023-08-24
$230 (Tea)
  • HoiHoi Veggie All Day Breakfast
2023-08-22 37 views
以下價錢須+1******************************Hoihoi嘅座位闊落而且枱與枱之間有一定距離氛圍好悠閒 坐得好舒服🥰🥢Veggie All Day $158green monday餐品全部都係素食點左素all day breakfast試一試佢😗有素漢堡扒,素肉餅,蕃茄,菇,黑松露炒滑蛋素肉餅味道幾似真肉😯素漢堡扒相比之下就冇咁似啦蕃茄好厚好大個黑松露炒滑蛋嘅黑松露好多好香👍🏻***🥢靜岡溫室皇冠蜜瓜疏乎厘班戟 $168疏乎厘一開頭有震騰騰嘅感覺可惜我掛住影相錯過咗最佳食用時間🥲本身應該空氣感十足相機食先之後塌左😭不過密瓜同疏乎厘呢個配搭冇得彈我搽左啲密瓜冰沙落疏乎厘度一熱一冷食落更有層次感而且蜜瓜冰沙令到疏乎厘感覺更fresh🥳伴碟有幾塊靜岡蜜瓜好熟好甜一啲都唔生 大讚✨如果再黎hoihoi食疏乎厘我一定會記得自己食先🥲😂***🥢靜岡溫室皇冠蜜瓜冰沙 $68係呢一餐嘅MVP!超級清新嘅味道好啱夏天飲 冰鎮透心涼🧊又可以同疏乎厘配合一齊食🤭***🥢冰球咖啡 $69有指示教客人點品嚐🙈1. 先靜待3分鐘2. 飲一啖感受吓cold brew原本風味3. 轉30圈
以下價錢須+1
Hoihoi嘅座位闊落
而且枱與枱之間有一定距離
氛圍好悠閒 坐得好舒服🥰

🥢Veggie All Day $158
green monday餐品全部都係素食
點左素all day breakfast試一試佢😗
有素漢堡扒,素肉餅,蕃茄,菇,黑松露炒滑蛋
素肉餅味道幾似真肉😯
伴碟有幾塊靜岡蜜瓜
好熟好甜一啲都唔生 大讚✨
如果再黎hoihoi食疏乎厘我一定會記得自己食先🥲😂
🥢靜岡溫室皇冠蜜瓜冰沙 $68
係呢一餐嘅MVP!
超級清新嘅味道
Veggie All Day
靜岡溫室皇冠蜜瓜冰沙
冰球咖啡
2023-08-22 40 views
牛扒配荷蘭汁, 原來係蛋黃醬。 士多啤梨梳乎厘班戟,d士多啤梨好乾,食物質素唔值呢個價錢, 兩位女員工態度好,男員工就一副厭世樣。所以lunch時間都唔洗等位,唔係無原因既。
牛扒配荷蘭汁, 原來係蛋黃醬。
士多啤梨梳乎厘班戟,d士多啤梨好乾,

所以lunch時間都唔洗等位,唔係無原因既。
2023-08-11 100 views
Megabox有間由日本名古屋開過黎既梳乎厘班戟店,見平日下午無乜人等位,就入左去嗌咗個夏威夷果仁忌廉梳乎厘班戟做下午茶。甜品擺盤黎講都整得幾靚,配合夏威夷果仁既主題而擺咗一朵紫色花同綠葉係碟既側邊襯托番。梳乎厘班戟有三塊,上面有一層幾滑既cream同夏威夷果仁碎粒。梳乎厘班戟既口感比普通班戟更加鬆軟同有彈性,食完好有飽肚感,略嫌d cream既份量唔夠多,食到最後要就住就住黎用,搞到最後d班戟較乾。整體而言味道同口感都不錯,但一碟甜品$138再另收加一服務費,CP值就算一般。📍九龍灣Megabox 1樓19-20號舖位置就腳:🍊🍊🍊餐廳環境:🍊🍊🍊食物味道:🍊🍊🍊整體CP值:🍊🍊

📍九龍灣Megabox 1樓19-20號舖
位置就腳:🍊🍊🍊
餐廳環境:🍊🍊🍊
食物味道:🍊🍊🍊
整體CP值:🍊🍊
夏威夷果仁忌廉梳乎厘班戟
2023-08-01 96 views
之前去過限定的蜜瓜pancake 就深深愛上了這間店因為蜜瓜口味很少做得很好吃。通常都大有假甜,但這間店就非常清新保留了蜜瓜的味道。讓我非常喜歡也很有記憶性。所以我經過MegaBox都會去吃一次。這是就點了一個經典款。Pancake一向都很高質,隨便一個口味都不會出錯。推介給喜歡吃甜食的你!限定款建議大家也試食!畢竟新口味之後真的會沒有?除非那個水果不是你喜歡的😂 不然喜歡的可以多吃幾次!尤其是配時令水果,感覺特別好吃!
之前去過限定的蜜瓜pancake
就深深愛上了這間店
因為蜜瓜口味很少做得很好吃。
所以我經過MegaBox都會去吃一次。
這是就點了一個經典款。

限定款建議大家也試食!
尤其是配時令水果,感覺特別好吃!
2023-07-30 96 views
⭐️ HoiHoi Veggie All Day Breakfast $158其實幾鐘意佢個all day breakfast 雖然價錢係有點貴 但好喜歡佢嘅齋肉 素食者一定會喜歡食 整到同原本嘅豬肉味道冇分別⭐️皇冠蜜瓜 Soufflé $168餐廳用嘅係日本瓜 想講超甜 食完涼心透 Soufflé有密瓜味道 佢唔係一舊舊嘅梳夫厘 而個感覺幾似cream嘅感覺 同pancake一齊食唔錯⭐️Dirty Coffee $45而杯啡 飲完一個字‘Wow’ 不能用言語去表達

⭐️皇冠蜜瓜 Soufflé $168

⭐️Dirty Coffee $45