2022-05-04 70 views
呢日行街行到攰就同朋友一齊嚟呢間bookmark左好耐嘅cafe嘆返嗰late lunch🌟Japanese Naporitan Pasta賣相唔錯 仲有好濃蕃茄香 隔住嗰口罩都聞到意粉煮嘅時間都控制得唔錯 軟硬適中大量巴馬臣芝士入口十分滿足 美中不足嘅係意粉醬偏酸🌟Titamisu PancakePancake有驚喜🤩切開都唔會塔左落嚟Pancake鬆軟得嚟入面比較濕潤 蛋香濃郁口感實在 唔會好似食空氣咁算係食過咁多間pancake之中較高質嘅一間店舖裝修走日系簡約風加上一大排玻璃窗採光度十足 十分舒適無論係想一個人靜靜地嘆吓定同朋友打卡食下午茶都好啱
呢日行街行到攰

店舖裝修走日系簡約風
加上一大排玻璃窗採光度十足 十分舒適
無論係想一個人靜靜地嘆吓定同朋友打卡食下午茶都好啱
Tiramisu  Pancake
☕️Tiramisu Latte (cold)🧊{9.5/10} ʜᴋᴅ💰50🍵宇治抹茶Tiramisu Latte (cold)🧊{9.5/10} ʜᴋᴅ💰58慕tiramisu latte之名而來,名不虛傳💞上面厚厚的tiramisu 放上了一條tiramisu餅,需放在latte入面滲軟再吃,吸收日月精華(tiramisu latte)後的餅根本是tiramisu本尊😂 latte又驚喜地香濃,不會被tiramisu 味道蓋過太多!所以這個tiramisu十分抵吃(喝),一杯滿足你飲latte和吃tiramisu 的願望❤️‍🔥💞💞(Ps 小心餅乾滲軟太久會化掉~)Totoro認為喜歡飲咖啡的要叫tiramisu latte,較喜歡抹茶的才叫抹茶口味~~🧇草莓窩夫🍓 {9.5/10} ʜᴋᴅ💰118超級大份,蛋香味超濃,厚度和外脆感十足。中間是不吝嗇的淡忌廉和雲呢拿雪糕,鋪上一塊塊草莓,草莓超 大 顆!!這個甜度適中,賣相超適宜打卡,大愛💘💘❤️‍🔥🥞Crème brûlée pancake🍮 {9.5/10
☕️Tiramisu Latte (cold)🧊
{9.5/10} ʜᴋᴅ💰50
🍵宇治抹茶Tiramisu Latte (cold)🧊
{9.5/10} ʜᴋᴅ💰58
慕tiramisu latte之名而來,名不虛傳💞
(Ps 小心餅乾滲軟太久會化掉~)

🧇草莓窩夫🍓 {9.5/10} ʜᴋᴅ💰118

🥞Crème brûlée pancake🍮 {9.5/10} ʜᴋᴅ💰98
太幸福了吧,一放入口焦糖燉蛋和雲呢拿香味立即衝擊味蕾,疏乎厘pancake口感和味道都相當不錯!有看見大量雲呢拿籽嗎?配上焦糖香蕉,演變成香蕉焦糖燉蛋雲呢拿疏乎厘pancake🤣
大 幸 福 💝💝💝必吃!

店舖面積中等,totoro平日下午來到沒太多人,空間感和裝修都不錯!一開lift門就是餐廳,坐得舒服,有獨立廁所~
草莓窩夫
Crème brûlée pancake
宇治抹茶Tiramisu Latte
Tiramisu  Latte
2022-04-26
$170 (Tea)
草莓窩夫
Crème brûlée pancake
宇治抹茶Tiramisu Latte
Tiramisu  Latte
  • 宇治抹茶提拉米蘇拿鐵
  • Cream-Brûlée Pancake
2022-04-30 47 views
唔知係因為疫情緣故定係熱潮已過,唔駛等位兼且冇咩食客我想食同飲既野都冇,失望。想食400次牛角窩夫同想飲焙茶冰樂,但冇窩夫,冇冰樂熱食得意粉,得4-5款,冇影menu唔記得。如果有薯條/雞翼呢類小食會好啲。意粉份量唔多,兩位女士一人一份share都handle到,值得一讚係每條意粉都沾滿汁同有咬口。Pancake一份兩塊,我本身對pancake冇特別喜愛,係為左試牛角窩夫而黎。個pancake都好食既,幾有蛋香味,唔會好似食空氣咁,但唔會令我驚豔或想再黎食。
唔知係因為疫情緣故定係熱潮已過,唔駛等位兼且冇咩食客

我想食同飲既野都冇,失望。
想食400次牛角窩夫同想飲焙茶冰樂,但冇窩夫,冇冰樂

2022-04-17 33 views
-{旺角茶味雪糕🍧}好耐之前試嘅雪糕😂今次分別試咗抹茶同焙茶雪糕👻😙🤤焙茶雪糕🤤 ($58)食咗第一啖好驚喜雪糕好滑 有烘茶嘅味🤩相對依款甜啲😚👖褲評: 8.3/10🤤抹茶雪糕🤤 ($58)抹茶雪糕滑!茶味濃但回甘嘅後勁太強 自己未接倒 但抹茶冇澀味 抹香都有😆👖褲評: 8/10雪糕都好出色 但冇左個cone好似食得冇咁開心😭不過環境同服務都幾好🥳不過係會收加一㗎性價比: 7.5/10服務: 8/10環境: 8/10🚩Pancake Hachiko🚩地址: (旺角)旺角彌敦道575號Ladder Dundas 7樓#fuudjai #fuudjai甜品 #fuudjai小食 #fuudjai旺角
{旺角茶味雪糕🍧}
好耐之前試嘅雪糕😂今次分別試咗抹茶同焙茶雪糕👻😙

🤤焙茶雪糕🤤 ($58)
食咗第一啖好驚喜雪糕好滑 有烘茶嘅味🤩相對依款甜啲😚

👖褲評: 8.3/10

🤤抹茶雪糕🤤 ($58)

👖褲評: 8/10

性價比: 7.5/10
服務: 8/10
環境: 8/10

🚩Pancake Hachiko🚩
地址: (旺角)
旺角彌敦道575號Ladder Dundas 7樓

焙茶雪糕
抹茶雪糕
焙茶雪糕
抹茶雪糕
2022-04-17 30 views
為咗試pancake同朋友嚟咗呢間cafe~ 環境幾靚幾好坐~ 都幾啱打卡👍🏻⭐️明太子意大利粉(牛油醬汁)($118)意粉好多明太子,個醬唔係cream底所以食落冇咁滯,仲幾香牛油味👍🏻 只係份量有啲少🤣佢杯抹茶紅豆Latte 賣相好靚好啱打卡👍🏻 朋友試咗話幾好飲~⭐️宇治抹茶提拉米蘇梳乎厘班戟($98)班戟嘅抹茶醬幾好食,係偏甜少少嘅醬汁~班戟較紮實空氣感不重,同埋唔太夠蛋香,唔算十分好食😂 下次想食梳乎厘班戟我應該會去返觀塘嘅Cobber喇🙈

⭐️明太子意大利粉(牛油醬汁)($118)

⭐️宇治抹茶提拉米蘇梳乎厘班戟($98)
📍「Pancake Hachiko」- 旺角今次食食食之旅黎到旺角😌成日見到朋友介紹呢間嘅梳乎厘,所以我哋專登過嚟食🥰佢哋嘅宇治抹茶喺日本JAS認證嘅有機宇治抹茶,一場嚟到一定要瘋狂試宇治抹茶甜品🤣🤣🤣📷甜品店裝修好靚,好夢幻,我個枱仲有棵櫻花🌸樹,影相打卡一流📸雖然門面只得一人,但佢嘅服務態度好好🥰所有梳乎厘都係即叫即整,再加上人手唔係咁足夠,所以我哋等大約45分鐘⏰(大家要有心理準備要等一段時間😛)🍴宇治抹茶提拉米蘇梳乎厘班戟💰HK$98✨推薦指數:8/10呢份係餐廳招牌✨✨✨🤤抹茶控必嗌‼️兩大件梳乎厘pancake上面淋上滿滿嘅宇治抹茶粉,邪惡得嚟又好吸引🤩😈打卡一流💯📸佢嘅梳乎厘pancake充滿空氣感,入口即溶,外皮煙韌內裡超鬆軟,蛋味好香,唔會太甜太滯,亦都唔會食完好似冇食過咁😋滿滿嘅宇治抹茶cream 好食又唔漏🤤不過就唔係好食到tiramisu 味🤔整體來講係好食但性價比一般😛🍴 宇治抹茶紅豆拿鐵(凍)💰HK$58✨推薦指數:8/10餐廳嘅Signature drinks ⭐️點可以唔嗌🥰一嚟到好驚艷,因為真係好靚😍成個小富士山🗻咁🤣抹茶嘅綠色同紅豆嘅紅色撞埋一齊真係好s
📍「Pancake Hachiko」- 旺角

今次食食食之旅黎到旺角😌
成日見到朋友介紹呢間嘅梳乎厘,所以我哋專登過嚟食🥰

🍴宇治抹茶提拉米蘇梳乎厘班戟
💰HK$98
✨推薦指數:8/10
呢份係餐廳招牌✨✨✨🤤抹茶控必嗌‼️
整體來講係好食但性價比一般😛

🍴 宇治抹茶紅豆拿鐵(凍)
💰HK$58
✨推薦指數:8/10
餐廳嘅Signature drinks ⭐️點可以唔嗌🥰
一嚟到好驚艷,因為真係好靚😍成個小富士山🗻咁🤣抹茶嘅綠色同紅豆嘅紅色撞埋一齊真係好sharp,非常IG-able 🤩📸
飲落呢杯有驚喜‼️ 奶味同抹茶味好香濃,拿鐵味就唔算重,紅豆好食又唔會太甜,好飲🤤🤤🤤
梳乎厘pancake 配埋呢杯飲品超match✨💯
Type of Meal
Tea
  • 宇治抹茶提拉米蘇梳乎厘班戟
  • 宇治抹茶紅豆拿鐵
2022-04-01 27 views
Pancake Hachiko (旺角)旺角彌敦道575號Ladder Dundas 7樓Carbonara $92✔️鹹香十足,芝士同蛋汁好夠✔️火腿比較厚身,煎得好香脆✔️略嫌少少乾身,但整體好滿意白玉抹茶$58✔️宇治抹茶雖有回甘,可以再濃啲✔️好creamy同埋好有奶香✔️白玉好有咬口抹茶pancake$98✔️勁多cream✔️pancake好有蛋香✔️唔係嗰種入口即溶嘅soufflé 但係好鬆軟,鍾意有啲質感嘅話就啱晒Igable:8/10Taste:7.5/10Worth revisiting:7/10
Pancake Hachiko (旺角)
旺角彌敦道575號Ladder Dundas 7樓

Carbonara $92
✔️鹹香十足,芝士同蛋汁好夠
✔️火腿比較厚身,煎得好香脆
✔️略嫌少少乾身,但整體好滿意

白玉抹茶$58
✔️宇治抹茶雖有回甘,可以再濃啲
✔️好creamy同埋好有奶香

Igable:8/10
Taste:7.5/10
Worth revisiting:7/10
2022-03-10 44 views
Cafe Hachiko一直Bookmark想去,不過今次先到姊妹店Pancake Hachiko,🙆🏻因為抽中了Giveaway coupon! 好幸運喔,我的運氣都用在foodie身上了(科科)Hachikoハチ公,原來是日本秋田犬的名子,網上說是帶來幸運的意思。而店鋪主打採用日本JAS認證有機宇治抹茶,係喺日本對食品農產品最高級別認證,好期待!餐廳在油麻地的樓上店,甫打開Lift門已聽到餐廳播著K-pop Music(而且有點大聲,不適合傾計)。室內裝潢以木色調為主,半腰玻璃窗有陽光,不同區域的枱凳款式不一。星期日的午餐時間,樓面只有2位員工,需要耐性等候處理。🍝卡邦尼煙肉意大利麵 ($92) 日式的卡邦尼醬加上溶掉的芝士粉濃郁,闊扁的麵條掛汁,煙肉厚切煎香厚切,唯獨份量真係太少,兩啖食曬。🥞抹茶提拉米蘇班戟𝐦𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐬𝐨𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐩𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞 ($98)萬眾期待,雖然在落單時店員已表明要等30分鐘,不過最後都係等多過半個鐘先有到。Pancake上枱已經像比薩斜塔及有倒塌危機。手裡已拿著相機準備拍照,但由於倒塌得太快了... 希望可以做到鬆軟堅挺d。切開的狀態可從照片可看

🍝卡邦尼煙肉意大利麵 ($92)

手裡已拿著相機準備拍照,但由於倒塌得太快了... 希望可以做到鬆軟堅挺d。切開的狀態可從照片可看到班戟中心部分好軟唔夠空氣感,而且個皮有點韌。狀態係個皮不能與中間部份融合。
味道上ok有蛋香甜度適中,抹茶沒有太多研究未分辨我就不敢評論了,對我來講不太夠濃。

總括而言,食物賣相IGable,不過份量未算足夠,可能穩定性較低(我見其他人的pancake賣相較正常冇倒塌🤭)。

當日所見客人age range好年輕,姐姐的me直接拉高條curve...
一次過可以嚐到宇治抹茶、焙茶的樓上日式喫茶店Pancake Hachiko - 裝修走可愛少女風路線,與平時那種文青打卡Cafe不同。最可愛的應該就是其中一面隔牆上的貓咪樣Pancake!Cafe 主要提供甜品,雖然都有意粉、小食但選擇不多,適合想吃甜的 Me time宇治抹茶提拉米蘇拿鐵 ($58/熱) & 提拉米蘇咖啡拿鐵 ($50/熱)兩杯上面都放了提拉米蘇的手指餅,吃之前先浸一下拿鐵。原本偏硬的口感頓時變得很軟,不論是吃還是喝起來都細緻滑順且香甜不膩喔400次牛角窩夫 ($68) - 有宇治抹茶、日本焙茶或朱古力可以選。店員建議不想吃太甜可選焙茶。焙茶醬都算幾濃,但配上偏甜的雪糕就明顯弱勢了將酥脆的牛角包結合紮實的窩夫已經夠特別,這個還加了雪條棍,造型加分!Crème-Brulee 梳乎厘班戟 ($98) - 下單後要等20分鐘左右的製作時間。 班戟的蛋味好重。雖然搖動時班戟會隨之晃動且外表看起來很有空氣感但實際上口感綿密得來是偏紮實點,甜度不會讓人失望喔連旁邊的切片香蕉也有一層焦糖!
一次過可以嚐到宇治抹茶、焙茶的樓上日式喫茶店
最可愛的應該就是其中一面隔牆上的貓咪樣Pancake!

兩杯上面都放了提拉米蘇的手指餅,吃之前先浸一下拿鐵。
宇治抹茶提拉米蘇拿鐵 (熱)
提拉米蘇咖啡拿鐵 (熱)

400次牛角窩夫

但實際上口感綿密得來是偏紮實點,甜度不會讓人失望喔
連旁邊的切片香蕉也有一層焦糖!
Crème-Brulee 梳乎厘班戟
Other Info. : Openrice訂座88折,計原價加一服務費
2022-02-19
$134 (Lunch)
提拉米蘇咖啡拿鐵 (熱)
400次牛角窩夫
📍旺角舒適樓上cafe‼️• 蛋香濃郁班戟🥞 -- Pancake Hachiko🤤最近cafe hachiko開咗姊妹pancake hachiko,而且仲喺同一棟大廈嘅上下層🤣新店就以甜品為主,前幾日就同一齊嚟試下😛------------------------------⭐️Creme Brulee Pancake $98 (4.3/5)一場嚟到當然要試下佢哋嘅pancake😍賣相好吸引,焦糖香蕉份量慷慨,切成一片片擺得好靚~pancake有兩大塊,面頭輕輕燒過,食落口感有啲似厚身嘅熱香餅,唔會太空氣,係帶少少煙韌,蛋香都幾濃😋👍🏻加埋吉士醬一齊食更為濕潤😛------------------------------⭐️Uji Matcha Tiramisu Latte $58 (3.9/5面頭放咗手指餅可以點落latte飲😻飲落奶味比較主導,抹茶味再濃啲就好啦~------------------------------⭐️Mentaiko Spaghetti $118 (4.5/5)呢個我同朋友都幾中意🤩意粉係比較粗身,幾有咬口👍🏻明太子醬汁濃郁富鹹香,掛滿意粉,啖啖都好滿足呢~不

呢個我同朋友都幾中意🤩意粉係比較粗身,幾有咬口👍🏻明太子醬汁濃郁富鹹香,掛滿意粉,啖啖都好滿足呢~不過份量較少有啲唔夠喉haha🙈
賣相:4/5
味道:4/5
性價比:3/5
回頭度:3/5
店舖資料
名稱:Pancake Hachiko
地址:旺角彌敦道575號Ladder Dundas 7樓
前往方法:油麻地站A2出口
發現7樓呢間原來係樓上八屋嘅分店,座位比較少,建議喺open rice book左先!呢間出名抹茶仲有JAS有機宇治抹茶認証✅不過自從個次喺另一間cafe食完抹茶cheesecake就有d陰影 所以唔太想挑戰住...👉🏻400次牛角窩夫 $68揀左焙茶味,焙茶香真係一上枱就聞到雪糕旁邊仲有cream, 沾埋焙茶醬真係啱啱好不過食嘅時候都係得頭幾啖分到d焙茶醬 如果多少少會更加分⭐️8.5/10👉🏻明太子意大利麵 $118雖然又嗌明太子意粉 但同上次食個間真係各有特色呢間雖然唔係漿口嘅sauce 但明太子好重手🥰仲加左魚子令口感更豐富⭐️8/10👉🏻焙茶白玉latte $58真心稱讚呢杯 普遍cafe嘅hojicha latte都飲得出比較粉雖然呢杯嘅焙茶味偏淡 但真係沖到好滑唔粉不過佢d白玉真係唔太推薦 有d似湯圓又有d似小丸子建議嗌50蚊冇白玉個杯🤣⭐️8/10👉🏻tiramisu latte $50呢杯好打卡able 之餘latte嘅質素都好掂比焙茶個杯更滑!!其實本來係衝著佢嘅軟雪糕去,可惜暫時冇左🍨😢 Pancake都好出名,但要等45mins就冇嗌了😮‍💨

呢間出名抹茶仲有JAS有機宇治抹茶認証✅

👉🏻400次牛角窩夫 $68
揀左焙茶味,焙茶香真係一上枱就聞到
雪糕旁邊仲有cream, 沾埋焙茶醬真係啱啱好
不過食嘅時候都係得頭幾啖分到d焙茶醬 如果多少少會更加分

建議嗌50蚊冇白玉個杯🤣
⭐️8/10

👉🏻tiramisu latte $50
呢杯好打卡able 之餘latte嘅質素都好掂
比焙茶個杯更滑!!

2022-02-09 25 views
曾經食過Cafe Hachiko 八屋,對佢哋杯宇治抹茶紅豆拿鐵同明太子意粉好impressed😋今次我就去咗佢哋嘅姊妹店,試吓佢哋嘅pancake咩料😊🧡明太子意大利麵 $118睇落份量好少,其實一個人食都好夠喉。成碟意粉雖然只有魚子同明太子,但賣相簡單得來都幾靚,明太子嘅鹹香濃郁,麵條嘅軟熟程度亦啱啱好😚🍵宇治抹茶提拉米蘇梳乎厘班戟 $98一入口個抹茶味好甘香,可能係因為店舖選用左日本直送嘅JAS有機宇治抹茶。另外見過有人話pancake太濕/燶/塌,我呢兩大件pancake就無呢啲問題,非常完好,質地鬆軟,未至於食完好似食咗空氣咁,如果有埋蛋香味應該更加出色💚☕️提拉米蘇咖啡拿鐵 (凍) $50熱嘅就用矮身細杯,凍嘅就用高身大杯,賣相一樣靚,面頭一樣有沾滿咖啡粉嘅手指餅。唔好以為得個樣,實際都真係幾香幾好飲,特別係面頭層cream好滑👍🏻👍🏻

🧡明太子意大利麵 $118

🍵宇治抹茶提拉米蘇梳乎厘班戟 $98

☕️提拉米蘇咖啡拿鐵 (凍) $50
2022-02-09
  • Tiramisu latte
😈😋 抹茶控召喚。必點宇治抹茶提拉米蘇拿鐵🍵🤤🍴Pancake Hachiko📍旺角彌敦道575號Ladder Dundas 7樓之前見雜誌介紹呢間日系Cafe的抹茶甜點🍵🥞非常吸引,所以今日專登到旺角拜會一下😗😗😝😝😝餐廳位於7樓,一出lift就係。由於到達餐廳時間尚早🕛,店內並沒有其他食客,也正好給我們欣賞一下店內的日系裝修👀👀 餐廳播放住輕快的日文歌🎶,牆上也貼了很多我不認識的日本明星😅😅後來看到多檯食客都是一人前來用餐,然後在明星牆前打卡拍照📷⭐️😯😯😯🔅宇治抹茶提拉米蘇拿鐵 🍵UJI MATCHA TIRAMISU LATTE聞名不如見面,Latte上層的lady fingers為Latte加左好多分,夠晒創意,打卡一流😍😍📷lady fingers面有厚厚的Tiramisu芝士醬🧀🧀,好cheesy😋 當手指餅慢慢溶化,再飲一啖充滿🍵茶澀味 x 🍼奶味 、非常順口的抹茶Latte😌😌 成件事好有層次,好正😋😋👍🏻🔅宇治抹茶提拉米蘇疏乎厘班戟 🍵🥞UJI MATCHA TIRAMISU PANCAKE等呢個差唔多等左一個鐘。。店員話廚房未返工喎🧐🧐抹茶醬的茶味好濃,有回甘,超正
😈😋 抹茶控召喚。必點宇治抹茶提拉米蘇拿鐵🍵🤤

🍴Pancake Hachiko
📍旺角彌敦道575號Ladder Dundas 7樓

餐廳位於7樓,一出lift就係。

宇治抹茶提拉米蘇拿鐵

🔅宇治抹茶提拉米蘇拿鐵 🍵
UJI MATCHA TIRAMISU LATTE

當手指餅慢慢溶化,再飲一啖充滿🍵茶澀味 x 🍼奶味 、
非常順口的抹茶Latte😌😌

成件事好有層次,好正😋😋👍🏻

🔅宇治抹茶提拉米蘇疏乎厘班戟 🍵🥞
UJI MATCHA TIRAMISU PANCAKE

等呢個差唔多等左一個鐘。。店員話廚房未返工喎🧐🧐

抹茶醬的茶味好濃,有回甘,超正👍🏻

疏乎厘的蛋味好濃郁,入口都好鬆軟,惟口感偏單薄,不夠空氣感,個樣都好扁🙄🙄🙄

但以樓上cafe質素來說,味道算是超班了👍🏻👍🏻👍🏻

明太子意大利麵 (牛油醬汁)

🔅明太子意大利麵 (牛油醬汁) 🧈🐟🍝

意粉偏硬,味道濃咗少少🤏,一般🤭🤭

感覺似自己喺屋企煮嗰啲,不值這個價錢😂😂

蒜油意大利麵

🔅蒜油意大利麵🧄🍝

好多蒜片🧄,但成碟意大利麵無乜蒜香,唔算好食🤭

但簡簡單單的調味,好食過明太子意大利麵嘅🤣

Yogurt Smoothie - Strawberry
🔅Yogurt Smoothie - Strawberry🍓

上層的脆米都叫有心思嘅,但個味道。。。
非常artificial 🥴🥴🥴😵

🐷🐷整體評價:
餐廳的抹茶🍵食品同飲品都非常出色,而且均採用JAS有機認證宇治抹茶,推薦👍🏻👍🏻

至於非抹茶類的餐點……還是建議到其他餐廳啦😂

$230 (Lunch)
宇治抹茶提拉米蘇拿鐵
2022-02-03 26 views
之前已經去過姊妹店Cafe Hachiko,主打有機抹茶飲品呢間Pancake Hachiko加入更多甜品款式🤩今次叫咗宇治抹茶提拉米蘇疏乎厘pancake,好鬆軟好輕盈,啲醬唔會太甜,抹茶味唔算特別重。不過有少少唔開心係本身叫咗店員將甜品後上,但連主菜都未食完個pancake就上咗,擺得耐有啲凍咗😂飲品叫咗宇治抹茶白玉拿鐵同埋日本焙茶白玉拿鐵,啲白玉好煙韌好好咬🤩就算擺喺凍飲度都冇硬咗拿玻里意粉OK,炸芝士辣辣好好食,有拉絲,炸得唔油

日本焙茶白玉拿鐵

拿玻里意粉OK,炸芝士辣辣好好食,有拉絲,炸得唔油
日本焙茶白玉拿鐵
  • 宇治抹茶提拉米蘇梳乎厘班戟
2022-01-31 17 views
📍Pancake Hachiko|油麻地呢間cafe我留意咗勁耐,抹茶控港女終於有機會嚟試!一個人鯨吞成份waffle真係十分幸福!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)八屋抹茶窩夫配雪糕 $118高質呀!首先賣相💯!但我影咗兩張就唔小心整冧咗佢嗚嗚建築物有四層窩夫,中間住咗兩大球雪糕,再抹咗紅豆泥加固🏠窩夫好厚身,外脆內鬆軟,滲出subtle抹茶香,淨係窩夫個質感已經好impressive 抹茶雪糕超濃郁!茶厚而帶回甘,甜度適中,冰感稍重但ok的;半溶嘅雪糕加埋微暖窩夫,係抹茶極樂世界!🤯 好幸福呀媽咪!紅豆蓉綿密得嚟保持一粒粒,質感好但偏甜但整體好好食!好夠抹!🍵下次嚟要試梳乎厘pancake🥞 (。ì _ í。)/
📍Pancake Hachiko|油麻地

八屋抹茶窩夫配雪糕 $118
高質呀!首先賣相💯!但我影咗兩張就唔小心整冧咗佢嗚嗚
建築物有四層窩夫,中間住咗兩大球雪糕,再抹咗紅豆泥加固🏠
抹茶雪糕超濃郁!茶厚而帶回甘,甜度適中,冰感稍重但ok的;
半溶嘅雪糕加埋微暖窩夫,係抹茶極樂世界!🤯 好幸福呀媽咪!
紅豆蓉綿密得嚟保持一粒粒,質感好但偏甜
但整體好好食!好夠抹!🍵

下次嚟要試梳乎厘pancake🥞 (。ì _ í。)/