2025-07-18
喺中環咁繁忙嘅地方,竟然畀我發現咗一間超正嘅阿根廷扒房——Pampas Steakhouse!📍 位置好易搵,搭扶手電梯轉右就見到,勁方便~ 一入到去就覺得個環境好有feel 🏮,黃色同咖啡色嘅配搭好溫馨,仲有南美風情嘅掛畫做點綴,燈光柔和,啱晒同朋友一路飲紅酒 🍷 一路慢慢歎頂級牛排。老細仲好熱情,主動推介咗幾款特色菜,真係好貼心~ 今次試咗幾款招牌菜: 🧀 PROVOLETA A LA NAPOLITANA熔咗嘅Provolone芝士加番茄醬,拉絲效果超邪惡,芝士控必點! 🥟 EMPANADA DE CARNE阿根廷傳統牛肉餡餅,外皮酥脆,入面嘅牛肉餡好香濃,一啖咬落去超滿足~ 🥩 BIFE DE CHORIZO主角登場!阿根廷西冷牛排,炭烤香氣十足,肉質juicy又有咬口,點埋特製醬汁更加分! 🍗 SUPREMA NAPOLITANA炸雞扒上面鋪滿番茄醬、火腿同mozzarella芝士,邪惡到爆 💥 配埋脆薯條,簡直係卡路里盛宴! 整體嚟講,呢間扒房真係中環嘅隱世寶藏 🏆,環境有情調,食物高質,服務又周到。如果想同朋友搵個地方chill下,或者慶祝特別日子,Pamp
今次試咗幾款招牌菜:
🧀 PROVOLETA A LA NAPOLITANA
🥟 EMPANADA DE CARNE
🥩 BIFE DE CHORIZO
🍗 SUPREMA NAPOLITANA
整體嚟講,呢間扒房真係中環嘅隱世寶藏 🏆,環境有情調,食物高質,服務又周到。如果想同朋友搵個地方chill下,或者慶祝特別日子,Pampas絕對係好選擇!