2020-02-08 1203 views
約咗班同事呢依家火鍋店食生日飯由於人未到齊 所以叫咗畀個小食, 估唔到小食也非常出色, 全部都係自己做的, 尤其是個麻辣鴨腎,個味道啱啱好我哋十個人,叫咗個重慶翡翠麻辣鍋,仲有一個肉骨茶鍋,味道好好 ,我哋先喝湯之後再打邊爐食材全部都好新鮮! 我最鍾意係極級牛肉金字塔, 有好多款牛,牛味好重, 另外還叫咗一碟新鮮牛脷, 這一個非常驚喜和食開嘅牛脷完全唔同, 唔知係咪因為用咗新鮮嘅牛脷 嘅關係, 所以值得一讚仲有新鮮嘅本地雞子, 牛脷 其他海鮮等等等等很多很多。另外還發現有很多款式嘅小菜 都很嘗試 但係已經食飽唯有等下一次 到最終 我哋呢一餐飯 差唔多食咗五個鐘, 這間餐廳嘅店員十分好, 沒有嫌我哋麻煩 又唔會趕我哋走, 仲好好服務 經常性替我們換碟, 帶酒又唔收開瓶費, 所以我哋一餐飯食得好開心, 真的非常難得!
約咗班同事呢依家火鍋店食生日飯

仲有新鮮嘅本地雞子, 牛脷 其他海鮮等等等等很多很多。
  • 馬來西亞肉骨茶
  • 重慶翡翠麻辣鍋
  • 手切牛頸脊
  • 重慶麻辣翡翠鍋
第一次些評論,因為真係太嬲,服務態度首先要差評,成間野都無乜人食仲要串到不得了。野食唔新鮮,啲雞硬到PK,無試過雞煲全部係雞翼尖同雞腳,cheap到呢,份量又小,性價比極低。食耐小小就開始趕客,明明仲有幾十個位。全部好評都係交錢搵人亂作比佢啲評價呃咗入來,寫嘅內容完全唔符合事實。以後我唔會信評價,唔想浪費錢嘅人千祈唔好來。真係好嬲特登走過來,滿懷期待食左份垃圾。 無論食物、環境、服務全部全部都係垃圾,都唔知咁嘅餐廳點解仲有咁多好評,真係無天理。

食耐小小就開始趕客,明明仲有幾十個位。

全部好評都係交錢搵人亂作

比佢啲評價呃咗入來,寫嘅內容完全唔符合事實。

以後我唔會信評價,唔想浪費錢嘅人千祈唔好來。

真係好嬲特登走過來,滿懷期待食左份垃圾。

2019-11-13 760 views
好味,高質牛,翡翠鍋油少,不會好似其他麻辣火鍋店咁樣一味得過辣,味道非常好,海鮮亦非常新鮮,價錢亦算平,好快會再來👍👍再講多少少, 呢個翡翠鍋其他火鍋店很少會見到, 你加咗好多配料 喜歡食辣嘅人一定啱曬, 牛嘅種類也有很 例如封門柳,手切牛頸脊,美國靚肥牛,安格斯牛柳粒, 牛胸爽 等等 如果想試曬咁多牛, 也可以叫一個極品牛金字塔, 後來我問點解啲牛好似好食啲同出面嗰啲不一樣,原來呢間用嘅係騸牯牛, 下次大家識分啦,呢度仲有好多清酒白酒紅酒, 特別啲有本地新鮮雞子, 不是火雞子, 用料上乘 值得一試
  • 本地新鮮雞仔
  • 澳洲頂級桂花蚌
  • 極品牛肉金字塔
2019-05-11 1080 views
掌門已全面改革正式重開有海鮮,小菜,雞煲,火鍋 ,多款套餐, 來料加工不論款式, 味道, 服務質素 等等, 比以前更好更出色, 值得一試 ,如果不信,去试下, 一試便知道海鮮: 夠新鮮小菜: 有大排檔風味, 有鑊氣, 好味雞煲: 一绝, 在別的地方食不到這種味道火鍋: 有一紅一綠, 夠香夠麻夠辣火鍋配料: 牛頸脊, 黑毛豬, 牛柳粒超好食, 豬潤超爽口, 大蟶子皇超大套餐: 三餸三飯海鮮餐$198來料加工: 大廚主理, 避風塘 瀨尿蝦 正宗好味特別推介:貴妃雞 皮脆肉滑, 避風塘蟹, 檸檬蒸烏頭, 黃金蝦, 辣酒煮東風螺, 薑蔥桶蠔煲, 雞煲咕嚕雞球, 魚香茄子煲, 乾煎茄汁霸王蝦打邊爐推介: 頂級牛頸脊, 安格斯靚牛粒, 黑毛豬, 豬潤, 特大蟶子皇, 白鱔片, 萵筍, 日本葛, 脆鯇腩好味指數: 自己試下,就知道環境: 清潔衛生, 服務態度好, 舒適
掌門已全面改革
正式重開
有海鮮,小菜,雞煲火鍋 ,多款套餐, 來料加工
海鮮: 夠新鮮
小菜: 有大排檔風味, 有鑊氣, 好味
雞煲: 一绝, 在別的地方食不到這種味道
火鍋: 有一紅一綠, 夠香夠麻夠辣
套餐: 三餸三飯海鮮餐$198
來料加工: 大廚主理, 避風塘 瀨尿蝦 正宗好味
咕嚕雞球, 魚香茄子煲, 乾煎茄汁霸王蝦
好味指數: 自己試下,就知道
環境: 清潔衛生, 服務態度好, 舒適
  • 茄汁霸王蝦
  • 脆鯇腩
  • 安格斯靚牛粒
  • 牛頸脊
  • 極品西班牙黑豚肉
之前吃過同一條街的二家姐火鍋,這次又打算去吃,無意中看到掌門火鍋的評價比二家姐的更好,抱著試試的想法訂了座位,要了中辣麻辣湯底,湯底過鹹,我們請店員加一倍的水稀釋湯底還是覺得鹹。可惜了我的時間。
可惜了我的時間。
2019-03-18 631 views
朋友帶我嚟試麻辣火鍋,湯底唔係紅油嗰種,係綠綠地色,感覺冇咁油膩,味道辣得嚟清爽。食材新鮮,價錢中上。🍽重慶麻辣翡翠鍋🍽極上手切肥牛(細)🍽白蘿蔔🍽手打墨魚丸🍽芫荽餃
2019-03-15 459 views
朋友介紹想食正宗重慶麻辣火鍋的話,必定要嚟佐敦掌門火鍋。入到嚟裝修幾懷舊, 係靚嗰隻。店員招呼都幾好, 湯底燒到咁上下就會自動幫我哋加湯因為最近患咗感冒菌入胃(又胃痛又嘔) , 又唔想掃朋友興, 所以只叫咗個小麻辣湯底,食落個口同條脷有少少麻痺,就係喜歡哩種感覺。不過已經好好味, 送咗幾件鴨血, 店員教我哋水滾後首先要食咗鴨血洗, 嘩!滑到差啲直接跣咗落喉嚨, 仲要係好熱, 所以大家一定要小心小心, 唔好好似我咁論盡極上手切肥牛 ~ 店員將碟肥牛放喺檯睇落去已經覺得蹀肥牛好靚, 淥兩淥就食得, 簡直就好牛味,連我平時打邊邊只食兩塊牛肉的我, 都食咗五塊, 其他的當然係俾某人搶哂啦鮮蝦松露餃 ~ 本身對松露無咩好感的我都覺得好正, 好好味, 蝦夠新鮮, 爽口彈牙, 有濃郁的松露味而又無臭煤氣味, 皮又夠薄, 正所謂皮薄饀靚新鮮鮑魚仔 ~ 鮑魚仔真係洗得好乾淨, 見過有啲舖頭啲鮑魚殼裏面仲係黑色, 因為新鮮就夠哂鮮甜, 唔會太韌, 正到無朋友炸支竹、潮洲白魚蛋、豬腰及膶、豬大腸及生菜 ~ 因為湯底好味再加埋新鮮鮑魚仔, 手切肥牛同埋所有材料夠新鮮, 唔駛我多講當然樣樣都好味啦…葛粉~ 第1

其他的當然係俾某人搶哂啦

葛粉~ 第1次食葛粉. 淥好未食已經感覺到晶瑩通透, 食落口煙煙韌韌, 又係因為湯底鮮甜所以粉都特別好味

2019-03-10 225 views
平凡但精緻嘅社區小店👍🏻同朋友最近都想食啲麻辣嘢 最後揀左呢間評價唔錯嘅麻辣火鍋🍲 車站行過去好快就到 不過舖頭位於街尾 人流較少 果日係平日去 唔洗等位就可以入座 第一次食 又怕太辣 所以我地揀左翡翠鍋湯底 平時食麻辣鍋 一定會有層厚過我面皮嘅紅油 均勻咁舖滿個湯面 食完就會進化做紅唇娃🙈🙈 但呢個湯底絕對冇呢個問題 麻辣得嚟 湯底顏色又靚 入面仲有鴨紅 一滾起就有嘢食 啱哂我呢啲冇耐性嘅人👍🏻 今次點左好多餸 菜、肉、海鮮類咩都有 不過最鍾意嘅有3款😝 作為一個小蟹柳 首推一定係大大條蟹棒 平時放耐啲 連條屍撈唔返 但呢款蟹棒夠哂大條 即使唔記得撈返起 都一定搵到 索哂啲湯再食 一個字:好正呀👍🏻 第二樣會推介嘅係手切肥牛 因為我啲牙比較差 平時都唔多食肉 驚太痴牙唔舒服 但呢款肥牛 厚薄適中 油花均勻 最緊要係 唔痴牙唔痴牙唔痴牙(重要嘅事情要講三次!) 所以我都破天荒地食返幾塊 最後要推介嘅係酸菜白肉餃 最初聽到我係聯想起啲酸臭食物...🤢🤮 不過朋友堅持想食 咁都冇計 叫返碟trytry啦.. 不過呢啲劇情走向 通常都係有驚喜出現嘅 酸菜果陣味唔係好濃烈 配搭埋個湯底 有一種
平凡但精緻嘅社區小店👍🏻

最後要推介嘅係酸菜白肉餃 最初聽到我係聯想起啲酸臭食物...🤢🤮 不過朋友堅持想食 咁都冇計 叫返碟trytry啦.. 不過呢啲劇情走向 通常都係有驚喜出現嘅 酸菜果陣味唔係好濃烈 配搭埋個湯底 有一種令人不斷回味嘅香味 喜歡餃子嘅朋友一定要試 不過漉嘅時候要小心睇住 如果唔係就會好似我咁全程「餃爛get」🌝
雖然成條街都係串燒同火鍋舖 但真心推介各位行入兩步 去試下呢間值得一試嘅小店👍🏻
2019-03-05 143 views
今次熊貓帶大家去到佐敦渡船街附近,食一間非常出色嘅重慶火鍋。我同熊貓女都叫咗呢度嘅招牌湯底,呢個湯底可以選擇辣度。因為熊貓女唔係特別食辣野,所以我哋選擇微辣。熊貓女比較少食辣野,但佢都覺得你個湯底好正。喺火鍋配料嚟到之前,我哋先叫左個餐前小吃,就係即炸魚片頭。呢個魚片頭嚟到嗰時仲係熱辣辣!正所謂打邊爐梗係要有肥牛啦,我哋選擇咗呢度嘅牛肉,味道十分不錯。呢度嘅海鮮亦都係好新鮮,熊貓特別推介蜆👍🏽新鮮就不在話下,隻隻蜆肉都非常大,價錢亦都很親民。午餐肉打邊爐就很普遍,但是炸五餐肉買打邊爐就唔係度都有。呢個午餐肉同炸魚片頭一樣,都是剛剛炸好,嚟到嘅時候仲係熱辣辣。所以大家嚟呢度嘅時,一定要叫炸午餐肉。除了以上,熊貓極力推介呢度嘅遠慮丸類。尤其是呢個手打牛丸,非常彈牙,而且入邊非常多汁。總括而言,我食過咁多間打邊爐,掌門亦都係一間可以encore嘅火鍋店👍🏽👍🏽
今次熊貓帶大家去到佐敦渡船街附近,食一間非常出色嘅重慶火鍋

2019-03-04 1001 views
呢間睇網上評價唔差,去到得好少客,真係有少少怕中伏,點知個湯底真係出乎意料咁高質,係一間值得認真推薦的隱世小店___________________________🔹重慶麻辣翡翠鍋 $148呢個鍋真係要重點推介辣度同麻度可以分開選擇不過叫左中麻中辣,食左一陣覺得唔太夠辣師傅居然話可以幫我地再加辣,好開心呀.師傅教落,個鍋會越煮越辣開頭可以就咁飲下個湯底,同淥左菜先無錯,個翡翠鍋係用左青辣椒同青花椒去煮唔會好似傳統麻辣鍋咁,好多紅油清到可以直接飲,而且重好好飲,飲完成條脷都會發麻.鋪頭你唔會見到調味料,我亦覺得的確唔使剩係靠個湯底先係最好味.🔹涮羊肉片 $88好大片,有少少羊膻味肉質淋得黎有點嚼勁.🔹台灣極品鴨血 $88湯底本身都有幾舊喺入面食完覺得好味,就再點一盤又香又滑,又有少少咬感.🔹骨膠豬眼根 $68傳說一隻豬只有兩條豬眼根食落feel到豐富既膠質,口感彈牙.🔹脆鯇魚片 $68略為唔夠脆,但勝在無乜骨.🔹豬黃喉 $68香港唔多地方有得脆卜卜勁鍾意.🔹酸菜白肉餃 $48老細話賣剩2隻,搭左4隻韭菜酸菜白肉個酸菜味好正,可惜得兩隻韭菜餃就中規中舉.🔹葛絲(日本) $48最後推薦下佢個
___________________________
🔹重慶麻辣翡翠鍋 $148
呢個鍋真係要重點推介
辣度同麻度可以分開選擇
不過叫左中麻中辣,食左一陣覺得唔太夠辣
師傅居然話可以幫我地再加辣,好開心呀
師傅教落,個鍋會越煮越辣
開頭可以就咁飲下個湯底,同淥左菜先
無錯,個翡翠鍋係用左青辣椒同青花椒去煮
唔會好似傳統麻辣鍋咁,好多紅油
清到可以直接飲,而且重好好飲,飲完成條脷都會發麻

鋪頭你唔會見到調味料,我亦覺得的確唔使
剩係靠個湯底先係最好味
🔹涮羊肉片 $88
好大片,有少少羊膻味
肉質淋得黎有點嚼勁
🔹台灣極品鴨血 $88
湯底本身都有幾舊喺入面
食完覺得好味,就再點一盤
又香又滑,又有少少咬感
🔹骨膠豬眼根 $68
傳說一隻豬只有兩條豬眼根
食落feel到豐富既膠質,口感彈牙
🔹脆鯇魚片 $68
略為唔夠脆,但勝在無乜骨
🔹豬黃喉 $68
香港唔多地方有得
脆卜卜勁鍾意
🔹酸菜白肉餃 $48
老細話賣剩2隻,搭左4隻韭菜
酸菜白肉個酸菜味好正,可惜得兩隻
韭菜餃就中規中舉
🔹葛絲(日本) $48
最後推薦下佢個葛絲
入口滑嘟嘟,口感彈牙得黎帶點煙韌
  • 重慶麻辣翡翠鍋
今日試咗呢間掌門麻辣火鍋係文英街 喺圓方行過去唔使10分鐘😝 附近有好多食川菜啊串燒嗰種餐廳 但係佢都幾與別不同因為佢雖然都做麻辣火鍋 但係主打嗰款重慶麻辣翡翠鍋絕對同你想像中嘅麻辣火鍋唔一樣🙊 而且老闆娘服務得好周到 我感覺佢哋係有誠意做嘅一間小店 值得支持💪🏻餐廳嘅裝修係走老重慶嘅小胡同客棧風格 幾有心思menu 淨係麻辣火鍋已經有正宗同翡翠鍋兩款 怕辣仲可以喺其他四款唔辣嘅湯底度揀一款嚟雙拼🤭根據老闆娘嘅推介 翡翠鍋比正宗麻辣火鍋要清一啲 亦都冇咁油 湯底可以直接飲咁正梗係要試吓啦🤣 所以我哋叫咗翡翠鍋同豬骨湯雙拼登登登登 傳說中嘅翡翠鍋現身 係綠色嘅😯 個龍頭係咪好有型呢 個翡翠鍋第一啖食落唔係好辣 只係好香花椒八角味 點知食食吓就嚟料 又麻又香 後勁凌厲😂😂😂 但的確係同傳統紅色有哂泡椒 一層油係面嗰種好唔同極上手切肥牛 油脂分布均勻 超香牛味 正👍🏻 一份細分已經夠兩個人食 仲要食其他嘢㗎嘛😋土豆片 我食親麻辣火鍋見到都會叫 索晒啲辣汁好滋味🤤80幾蚊一份嘅鮑魚仔 我其實唔會用鮑魚‘仔’嚟形容佢😂 覺得都相當大隻 淥完都冇縮水乜滯 抵食長腳蟹棒$48有四條 唔會淥散而且啖啖

餐廳嘅裝修係走老重慶嘅小胡同客棧風格 幾有心思

menu 淨係麻辣火鍋已經有正宗同翡翠鍋兩款

土豆片 我食親麻辣火鍋見到都會叫 索晒啲辣汁好滋味🤤

長腳蟹棒$48有四條 唔會淥散而且啖啖肉😋 推介推介

唔好以為我叫左好多份生根...事實係一份$28嘅生根竟然有12粒 抵食到我唔知講咩好😂

雜錦蔬菜籃

鮮雞件 又係大大碟 望落都幾新鮮

last but not least 酸菜白肉餃 其實係其中一碟我嘅最愛 我真係第一次食酸菜白肉做餡嘅餃配埋麻辣湯底 齒頰留香 真心好味 必食推介🙊

Type of Meal
Dinner
  • 酸菜白肉餃
  • 長腳蟹棒
2019-03-02 136 views
香港大部分的麻辣火鍋都是火紅色一遍,很少看到有翡翠綠色的麻辣火鍋,不過最近發現在佐敦出現,當然要來吃吃。嫲香腐皮$58,麻香味道十足,作為餐前小食更為適而。翡翠鴛鴦鍋$168,原本翡翠鍋是$148,加$20就可以雙拼,另一個要了最簡單的芫茜皮蛋鍋。翡翠鍋是用青椒加花椒,味道比麻辣鍋香,辣勁十足,麻辣味亦不錯。芫茜皮蛋鍋,芫茜味道夠香,而且俱有下火功效,作為平衡翡翠鍋,降火功能亦不錯。手切肥牛$258,牛肉味道濃郁,脂肪比例平均,比較其他地方的牛肉更好味。羊肉片$88,帶點羶味,不過我吃得羶,所以沒有大問題,只需滾一會,就可以保持肉質鮮嫩了。牛胸爽$88,來自牛胸腔位置的牛胸爽,香港不是很多地方有。牛脂肪味濃,爽口彈牙。蜂巢豆腐$48,吸收湯頭能力十足,豆味亦濃,是火鍋配料的必然選擇。👍豬潤$58,豬潤補血益肝作用,這裡的豬潤清洗乾淨,完全沒有怪味。
嫲香腐皮$58,麻香味道十足,作為餐前小食更為適而。

2019-03-02 106 views
冬去春來,天氣又冷又熱。為食一族不理三七二十一,去食麻辣火鍋。位於佐敦文英街的掌門,是好友推薦的小店,坐位三、四十個,好友團聚的窩心小店。我們愛食麻辣,㸃了小辣中麻的青花椒煱,翡翠的顏色、漂亮。因為不愛食麻辣菜,所以併了香茜皮蛋湯。青花椒煱,辣度剛好,花椒味道濃郁,確實不錯👍。香茜皮蛋湯,芫茜味道濃,湯頭清甜。手切肥牛,牛肉味道十足,肉質軟腍,脂肪平均。午餐肉是韓國的午餐肉,切了條型之後,再炸過,味道比中國的午餐肉鹹些少,值得一試。黃金豆腐是餐前小吃,外脆內軟,吃著等火鍋都不錯。蒿荀切了長片,這個我喜歡滾一會就吃,因為爽口鮮甜,友人就喜歡腍身,其實兩者都不錯。桶蠔是來自美國的,蠔身大而蠔味濃,味道鲜甜。鴨血比平常吃的嫩滑,不會太硬。

青花椒煱,辣度剛好,花椒味道濃郁,確實不錯👍。

香茜皮蛋湯,芫茜味道濃,湯頭清甜。

手切肥牛,牛肉味道十足,肉質軟腍,脂肪平均。

黃金豆腐是餐前小吃,外脆內軟,吃著等火鍋都不錯。

桶蠔是來自美國的,蠔身大而蠔味濃,味道鲜甜。
鴨血比平常吃的嫩滑,不會太硬。

2019-03-02 82 views
呢日約左幾個好朋友嚟到渡船街呢間“掌門重慶麻辣火鍋”打邊爐。餐廳裝修走中國風格,感覺古色古香,甚有風味。我哋揀咗重慶麻辣翡翠鍋 ($148) 配皮蛋芫西湯底 (+$20)。重慶麻辣鍋,麻辣得嚟帶有青辣椒嘅鮮味,味道香麻鮮辣俱全,而皮蛋芫茜湯底就好香芫茜味。揀完湯底先嚟個下酒小食,掌門麻香腐皮 ($58) - 腐皮爽爽地又帶少少咬口,麻香汁十分惹味,加上大量香口芫茜,的確係相當唔錯嘅下酒小食。極上手切肥牛 (大) ($258) - 色澤新鮮,略帶咬口,牛味濃郁。涮羊肉片 ($88) - 有羊肉嘅鮮甜味得嚟略帶點羊騷味。牛胸爽 ($108) - 稍為渌一下,肉味香濃,充滿油香味,爽身有咬口。掌門招牌四寶丸 ($98/份) - 四款丸分別係潮州白魚蛋,潮州牛丸,香菇貢丸,及手打墨魚丸。四款都爽口彈牙,味道相當唔錯。其中香菇貢丸嘅香菇味好出,我就覺得好好食。美國桶蠔 ($148) - 十分大隻,口感creamy,一啖放入口😍。台灣極品鴨血 ($88) - 有鴨血味,口感軟滑。鮮味豬膶 ($58) - 大大碟,夠曬新鮮,夠厚切。韓國炸餐肉條 ($48) - 餐肉條表面炸得香脆,稍微渌一下,香口好

涮羊肉片 ($88) - 有羊肉嘅鮮甜味得嚟略帶點羊騷味。

台灣極品鴨血 ($88) - 有鴨血味,口感軟滑。

鮮味豬膶 ($58) - 大大碟,夠曬新鮮,夠厚切。
韓國炸餐肉條 ($48) - 餐肉條表面炸得香脆,稍微渌一下,香口好食。

西洋菜 ($38) / 娃娃菜 ($38) - 洗得乾淨,娃娃菜十分鮮甜,西洋菜味夠濃,新鮮好食。

鮮冬菇 ($38) / 山根 ($28) / 蜂巢豆腐 ($48) - 優質份量足。

呢次打邊爐嘅湯底十分好味,而且配料都大碟優質,相信我哋好快會再嚟幫襯。

2019-03-01 105 views
位於佐敦渡船街嘅附近出名多嘢食,無辣不歡嘅我今日同朋友仔嚟到呢間位於文英樓地下嘅《掌門火鍋》一嚐重慶麻辣邊爐。餐廳嘅裝修古色古香,以磚牆和木製傢俬為主調,好有重慶麻辣火鍋店的格調。坐低先嚟枝青島啤酒 $25同朋友仔開開心心啤啤佢,今晚實行不醉無歸。🍻🍻黃金豆腐 $58 黃金豆腐皮薄香脆,又好有豆腐味,用嚟送酒簡直是一流。我哋揀咗鋪頭招牌湯底《重慶麻辣翡翠窩》$148 為主要湯底,另外再配上芫茜皮蛋湯底 +$20。麻辣湯底材料十足,好香麻香味,辣味又適中。極上手切肥牛 $258肥牛嘅牛味夠曬濃好咬口,脂肪分佈平均,淥15秒就食得,份量十足,大大碟好抵食。涮羊肉片 $88羊肉片好香羊肉味,略為厚切,口感一流,少少嘅羊羶味再加上香口的麻辣湯,味道唔錯。新鮮牛胸爽 $108牛胸爽有兩種食法,第一種是只需淥10至15秒,口感會比較爽。而第二種食法係淥3分鐘,口感會腍一點,香口得嚟又易入口。美國桶蠔 $148桶豪大大隻夠新鮮,好肥美。鮮味豬膶 $58味道新鮮,因為是厚切,所以好好咬口。台灣極品鴨血 $88鴨血香口得嚟口感又夠曬幼滑,味道唔錯,值得一讚。韓國炸餐肉條 $48餐肉條皮脆肉香,淥一淥就食

坐低先嚟枝青島啤酒 $25
同朋友仔開開心心啤啤佢,今晚實行不醉無歸。🍻🍻

黃金豆腐 $58
黃金豆腐皮薄香脆,又好有豆腐味,用嚟送酒簡直是一流。

麻辣湯底材料十足,好香麻香味,辣味又適中。

極上手切肥牛 $258

涮羊肉片 $88
羊肉片好香羊肉味,略為厚切,口感一流,少少嘅
羊羶味再加上香口的麻辣湯,味道唔錯。

新鮮牛胸爽 $108

美國桶蠔 $148
桶豪大大隻夠新鮮,好肥美。

鮮味豬膶 $58
味道新鮮,因為是厚切,所以好好咬口。

台灣極品鴨血 $88
鴨血香口得嚟口感又夠曬幼滑,味道唔錯,值得一讚。

韓國炸餐肉條 $48

餐肉條皮脆肉香,淥一淥就食得。

蜂巢豆腐 $48
山根 $28

豆腐和山根用麻辣湯底打邊爐簡直是絕配。

西洋菜、娃娃菜、粟米、萵筍、鮮冬菇,每款平均$30~$40。

材料新鮮,萵筍和西洋菜十分幼嫩,又是值得一讚。
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner