難得放假,  去飲個下午茶, 好耐冇試過去煌府飲茶, 所以今次試下太子呢間煌府由於係平日既關係, 所以唔太多人, 唔使等位就安排入座粉紅色呢張係下午茶既特價點心紙, 其實同彩色有圖果張係一樣, 不過價錢上可能有D唔同款式唔算太多, 基本野都有齊臨近新年, 見到周圍都賣糕, 所以就叫左個煎蘿蔔糕腊味粒就少到冇咁制, 味道好普通下午茶都會有燒味湯粉做特價, $20碗左右有成10舊义燒呀, 义燒都幾香, 但個义燒太瘦, 但好彩佢唔硬, 半肥瘦就應該好好食啦牛肉腸粉, 饀料都算多, 腸粉都滑, 普普通通燒賣既賣相雖然唔係好靚, 但係幾好食, 有好多蝦肉, 豬肉既肥瘦比例岩岩好, 仲有好香既冬菇味最後係呢個甘荀流沙奶包, 真係非常好食, 食既時候要好小心, 因為裡面既流沙饀好熱個流沙饀好好食, 蛋黃味好重, 食落去仲有少少蛋黃碎, 好耐冇食過咁好食既奶皇包, 鍾意食奶皇包既朋友一定要試!
由於係平日既關係, 所以唔太多人, 唔使等位就安排入座
款式唔算太多, 基本野都有齊

臨近新年, 見到周圍都賣糕, 所以就叫左個煎蘿蔔糕
腊味粒就少到冇咁制, 味道好普通
香煎蘿蔔糕

下午茶都會有燒味湯粉做特價, $20碗左右
米線
义燒

牛肉腸粉, 饀料都算多, 腸粉都滑, 普普通通
香茜牛肉腸粉

甘荀流沙包
Other Info. : 食到中途見到有油漆師傅油天花,除左油油之外仲剷走天花剝落既油漆 搞到一地都係油漆同粉末,飲茶仲吸埋塵
2019-01-23
2018-10-14 1323 views
好奈無去呢間飲茶,就約朋友飲中午茶,唔洗等就有位,食物就麻麻,個紅豆包賣相外型好怪,薄餐口感好似食擦子膠,個腸粉裏面嘅春卷唔脆,腸粉皮又厚又鞋。我地飲完茶去厠所,朋友準備入厠所之際,俾個酒樓員工一支箭打尖入厠所,我地話有無攪錯,問都唔問就入左去,點之俾佢用(粗口)鬧返轉頭,重叫我地有咩不滿去投訴佢,最好叫公司炒左佢,痴線……我地都有同經理講番呢件事,呢d咁嘅服務態度,真係令我大開眼界,第一次飲茶飲到一肚氣,呢間酒樓永遠唔會再幫襯,食物質素同員工態度一樣差
2018-10-11
2018-03-03 1987 views
我book左5圍百日晏,佢嗰日都有人攞百日晏,佢間左門口個位置比我,我都ok la睇左個環境,到嗰日女經理同我講唔可以去酒樓個廁所,話入面有其他人攞緊百日晏唔放便比我地行,火都黎,女經理仲同我講上次比訂嗰時同我講左,我知無廁所我就唔會訂你間野啦,傻的嗎!大佬有老有嫩,去商場個廁所有幾唔方便,又要坐電梯仲要行又多人
2017-07-01
Type of Meal
Dinner
Celebration
Anniversary
2017-11-18 2088 views
媽咪放假,所以一家人去飲早茶,好耐無一起去聚餐啦好正宗,食出以前的馬拉糕的味道,好香糕味,蒸得好靚好大個綠茶整成皮,內含芋頭溶,周圍染上好多香芝蔴,超級好食,每次飲茶必叫食這皮蛋瘦肉粥降火,好香皮蛋,加少少胡椒粉調味會更香鳳爪和排骨都好好味,食落不會有雪藏味,飯蒸到好彈牙雞好嫩滑,花菇厚身,魚肚爽甜入味用紅棗蒸的糕好養顏,一層一層薄片整成,好花巧鯪魚大大粒,手打整成一個個球狀,咬一口,好掂下次再試其他點心,今日抵食
媽咪放假,所以一家人去飲早茶,好耐無一起去聚餐啦
懷舊馬拉糕

好正宗,食出以前的馬拉糕的味道,好香糕味,蒸得好靚好大個
芋香綠茶餅

皮蛋瘦肉粥

食這皮蛋瘦肉粥降火,好香皮蛋,加少少胡椒粉調味會更香
風爪排骨飯

鳳爪和排骨都好好味,食落不會有雪藏味,飯蒸到好彈牙
花菰棉花雞

雞好嫩滑,花菇厚身,魚肚爽甜入味
養顏紅棗糕

用紅棗蒸的糕好養顏,一層一層薄片整成,好花巧
順德蒸鯪魚球

鯪魚大大粒,手打整成一個個球狀,咬一口,好掂

下次再試其他點心,今日抵食
2017-11-18
$60 (Breakfast)
懷舊馬拉糕
芋香綠茶餅
風爪排骨飯
花菰棉花雞
順德蒸鯪魚球
同屋企人經過太子始創,肚餓,求其搵左間酒樓食些點心,想不到煌府婚宴專門店的出品令人滿意,服務一流,跟進主動,環境清潔乾淨,整體上都值得讚👍👍👍👍有機會都再值得幫襯上網一查,原來煌府婚宴專門店都係一個大集團啦,有20間分店,主打係婚宴,所以分店的裝修都十分有特色今次始創,我雖然冇點樣影底距地的場面相,但感覺上都還可以今次試左煌府的點心,下次有機會就試試煌府的晚飯先,因為地段都十分方便,始創中心6樓,一出地鐵站就係,經常係太子行街,相信機會都唔細哦!
有機會都再值得幫襯

今次始創,我雖然冇點樣影底距地的場面相,但感覺上都還可以
禪院上素刺猬
走地雞半隻配米線一窩
鹵水鵝掌翼
全家福
2017-08-19 519 views
好耐無飲早茶啦,今日早醒,去食港式點心孖寶#1,腸粉滑溜溜,炸香淮山孖寶#2 大大粒蟹籽浦上燒賣上,熱騰騰,好好味,棉花雞都好香好入味孖寶#3 千層紅棗糕即叫即蒸,真是非常養顏,排骨飯的飯粒粒爽口,不太黏魚內好多蔥,生菜浸泡魚湯,好鮮味煎堆炸得好香好脆我個人著重食物品質,好食就得,服務態度當然可以加分,但是打份工不一定要笑臉迎人,不笑也不是有罪,晨早6點返工做到中午12點,無得休息,我們應該向服務員致敬
好耐無飲早茶啦,今日早醒,去食港式點心

蜜汁叉燒腸

米網脆紫淮山

孖寶#1,腸粉滑溜溜,炸香淮山

花菇棉花雞

魚滑浸生菜

魚內好多蔥,生菜浸泡魚湯,好鮮味

芝麻煎堆仔

煎堆炸得好香好脆

2017-08-19
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$40 (Breakfast)
蜜汁叉燒腸
米網脆紫淮山
花菇棉花雞
魚滑浸生菜
芝麻煎堆仔
2017-05-21 1216 views
本來有3間可以揀,最後揀左煌府。真系好失望,呢樣又冇果樣又冇,叫左個涼瓜又話冇,想坐個四人位又話要轉做六人枱,waiter態度惡劣,食物質素尚可-蝦餅、磨菇包不錯,惜態度頗差,短時間內不會再選擇。
2017-05-17 520 views
星期六,被人叫醒,話要陪爺爺奶奶飲茶,好啦,做乖孫女,當然去霸位星期六周圍都好多人飲早茶,今日來到煌府,等左半個鐘就有位,服務員帶位又禮貌又親切開始叫我們喜歡點心1. 超值孖寶: $22.80鳳爪和排骨肉鬆軟有味,粒粒蒸飯熱騰騰,食落彈牙,滲透豆豉及豉油味,超級好美味糕有好香紅棗味,食落非常彈牙2. 滋味孖寶: $30.80我喜歡食腸粉,每次飲茶一定叫,好味嘩,蟲草花味好香,冬菇彈牙,雞肉好爽甜,值得一點3. 千層馬拉糕千層,是否有咁多層啦?不用理,總之好味4. 炸素菜春卷好適合素食人士,脆皮內軟

開始叫我們喜歡點心

1. 超值孖寶: $22.80

養顏紅棗糕

糕有好香紅棗味,食落非常彈牙

2. 滋味孖寶: $30.80
蜜汁叉燒腸粉

我喜歡食腸粉,每次飲茶一定叫,好味
蟲草花棉花雞

嘩,蟲草花味好香,冬菇彈牙,雞肉好爽甜,值得一點

3. 千層馬拉糕
千層馬拉糕

千層,是否有咁多層啦?不用理,總之好味

4. 炸素菜春卷
炸素菜春卷

好適合素食人士,脆皮內軟
2017-05-13
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
蟲草花棉花雞
千層馬拉糕
炸素菜春卷
等左勁耐先話呢樣冇果樣冇,我都係做服務行業,但係服務所有也實在太差,終於等到野食到啦,野食一般般,都算,諗住食飽個肚就算,來個部長既女人話冇菜心都算,點知又來左個爛菜心,oh天吖!究竟想點吖,真係好失望吖,以後永遠都唔會來,
2016-08-28