2006-06-25 1075 views
之前周末無狂熱,累到死去活來十點幾就上床會周工,周日醒來八點幾.肚子隱隱作動,係咁意洗個臉落樓下吃個早餐.去到白宮,是日休息.把心一橫,去鬍鬚安隔離的百味街.全新裝修,比起老一輩茶記更具朝氣,相信同傲雲峰在隔離有關,周日的早上,人流不絕,一家大細唔去飲茶,都會去茶記來個家庭團聚.如果有埋酒精供應的話,這種新派茶記叫Gastropub,也絕不過份.$18個西式早餐,煎雙蛋加牛角包.全場出前一丁.要個炸菜肉絲丁麵.好吃嘛?也可以,牛角包當然係外來貨.個麵基本上係用出前一丁個膽,連湯都係用一丁麻油麵的湯粉,加埋炸菜肉絲.唔會差得去邊.嗒一口凍檸茶,再打開報紙研究是日的賽事.麻甩生活的早上.就是如此渡過.點都好,下次都係去番白宮這等舊派,岩我,

點都好,下次都係去番白宮這等舊派,岩我,

2005-10-23 453 views
餓了! 去到土瓜灣豬公選了這間–百味佳。看這OpenRice的一幅相就知豬公無估錯,這間店是新裝修的。我們多數二個人食飯,所以叫不到很多,今次只叫了兩味。羊腩煲($48) –好味!連我極怕“騷”的都食到,推介大家一試。四十八蚊跟有青菜,抵食!但小心水分蒸發後會好鹹。西檸雞($32) - 豬公覺得只夠酸不夠甜,我也只給50分,因有雪味,而且雞皮好多。這個西檸雞跟有白飯,氣水加$2,如選是日例湯要加成$10。我飲氣水!再叫多個飯($5),飽肚又抵食。
餓了! 去到土瓜灣豬公選了這間–百味佳。

我們多數二個人食飯,所以叫不到很多,今次只叫了兩味。

再叫多個飯($5),飽肚又抵食。