2023-10-17 377 views
Order 了所謂的特價斧頭扒,特價了都要$988 哦,但來到份量感到不足,咁都算,但成件斧頭扒都係肥膏,肥到根本食唔到,肥膏多個肉,只有男士食到少少肥膏,但太多根本食唔晒,小朋友都冇辦法食,已同職員反映意見,只是說會同公司反映,以及公司未回覆,就此不了了之,不是第一次幫襯,但今次實在太令人失望,$988的東西是入唔到口的。浪費金錢,浪費食物,其他主食份量都比以往少,人均$300 至$400 ,實在有待改善,

2023-10-14
2023-06-25 756 views
首先是口感,這份牛扒的味道普通,並沒有很特別的風味,讓我感到有些失望。而且,份量也比較少,讓我感到有些不值得。但是,餐廳的環境非常好,裝修精美,衛生狀況也很好,讓整個用餐體驗更加愉悅。然而,價格比較貴,讓我感到有些不划算。如果價格能夠更加合理,那麼整道菜的性價比也會更好。總體來說,這家餐廳的牛扒雖然口感普通,但是環境好,衛生好,是一個比較適合約會或商務用餐的場所。如果你對於口感要求不是很高,並且喜歡環境優雅的餐廳,那麼這家餐廳也值得一試。

2023-06-19 668 views
香港仔美食推介👍🏼餐廳主打係生蠔🦪其實已經幫襯過好多次,今次想要寫一篇文章~因為生蠔係我嘅至愛❤️之前試過Korean Gold、厚岸、Irish Premium 、Cumbrae Pearl 、令和怪物 、Pacific Rock 、Ariusa 、American Pearl 、Miyagi 、Claggan 、Arousa 、 Ostra Regal 通常我哋都係叫職員推介俾我哋,我哋鐘意大隻厚肉又爽身,職員就會建議我哋食邊隻每次都會有驚喜💕今次介紹一些$10 的生蠔🦪也不錯好過酒店內任食的生蠔雖然唔算大隻也比想像中好乾淨又有蠔味不用加任何調味料也入口即溶⋯⋯夠哂爽口👍🏼今次叫咗芒果沙律🥗西冷牛扒海鮮薄餅味道出色算是少數的高級餐廳的用心出品誠意推介俾大家平日午餐的美國西冷或肉眼牛扒$2XX 也有出色的牛肉味5成熟剛剛好
香港仔美食推介👍🏼

餐廳主打係生蠔🦪

其實已經幫襯過好多次,今次想要寫一篇文章~

每次都會有驚喜💕

平日午餐的美國西冷或肉眼牛扒$2XX
也有出色的牛肉味

5成熟剛剛好

2023-05-09 703 views
很高興仍然有$10一隻的特價生蠔,除了外觀吸引,新鮮美味,不會因為特價而影響質素。其他食物選擇也不少,有不同款式的前菜、沙律、意粉、扒類、飲品等。今次晚餐經OpenRice訂座更有8折優惠,所以非常抵食,值得再試。
2023-03-10 1053 views
當我進入 Oystime 這家餐廳時,首先映入眼簾的是那充滿氣氛的藍色調燈光。這家西餐廳以生蠔為主打,但除此之外,還有各種美味的扒餐和義大利粉菜式可供選擇。先來說說扒餐,我非常推薦它們的肉眼扒。肉眼扒的質感完全如預期:外層烤得恰到好處,內部仍然保持著多汁的肉質。此外,配菜也相當出色,薯仔泥香濃順滑,花椰菜也烤得恰到好處。另外一道讓我驚艷的菜式是意大利粉,我選擇了番茄肉醬意粉。醬汁完全入味,每一口都能感受到蕃茄和肉的鮮味。配料也十分豐富,有起士和羅勒葉,給予了整道菜式更加豐富的層次感。回到主打的生蠔,鮮美的口感和海洋氣息絕對是必試。餐廳提供不同產地的生蠔,從法國到加拿大,讓你能夠在品嚐過程中,發現每一個來源所帶來的獨特風味。此外,餐廳也提供了各種不同的調味選擇,例如自製的辣椒油和檸檬汁,更能豐富味蕾體驗。最後,餐廳的服務也非常周到。服務員不僅熱情友好,還能夠為客人提供專業建議和推薦。整個用餐體驗相當愉快,非常值得推薦。總而言之,Oystime 是一家絕對值得一試的西餐廳,不僅提供了新鮮美味的生蠔,還有多種精美扒餐和意大利粉菜式可供選擇。再加上優質的服務,整個用餐體驗非常棒。
2023-02-17 867 views
食物差,冇招呼,員工黑面冇禮貌。如果人頭$400來講,完全唔值得,仲要食唔飽!唔怪得開業咁耐都係咁靜!Menu上仲要勁少款可以揀真係完全唔會再返轉頭。總結係大大大大伏

食物差,冇招呼,員工黑面冇禮貌。
2022-11-26 1239 views
(重要野講左先🙌🏻係openrice訂位有9折🫢)一開始都係比傳聞中嘅$10生蠔吸引左去食🦪(餐牌上無的,去到餐廳問店員就有),雖然唔大隻,但真係完全無食到唔新鮮嘅味道!可以過足口癮😋亦唔需要一叫就要叫一打,叫一隻都得,想豪食又得,同小鳥胃嘅朋友食都得~本身見到大家都淨係講生蠔,以為其他食物好一般?但先唔講味道!啲野食真係好適合打卡😍由其係個酥皮龍蝦意粉🦞❤️!平時唔打卡嘅朋友都叫我send翻張相比佢哈哈!!另外仲有好多刺身揀!見到外面好少會見到嘅龍蝦刺身!🦞(真係好中意龍蝦🤣)但呢個要預訂,所以今次食唔到,想食嘅記得要提早訂!食唔到龍蝦刺身就叫左一板海膽,咁啱無日本嘅就要左加拿大的,黎到見到好surprise!件件超大超肥!😍😍😍中意海膽嘅絕對可以一試!!!Pizza叫左「華麗皇室薄餅」🍕,有帶子、蝦、魚子、黑魚子、煙肉、仲有好重芝士!!!淨係見到呢個配料,乜都唔洗講,總之趁熱食!好好食!!🧀🧀🧀甜品選擇都好正!有cheesecake、焦糖燉蛋、心太軟、tiramisu等等…但我最後叫左churros(西班牙鬼炸鬼)!熱辣辣外脆內軟😍一份都有成6條!!完全夠同朋友share!下次想試埋
(重要野講左先🙌🏻係openrice訂位有9折🫢)
甜品選擇都好正!有cheesecake、焦糖燉蛋、心太軟、tiramisu等等…但我最後叫左churros(西班牙鬼炸鬼)!熱辣辣外脆內軟😍一份都有成6條!!完全夠同朋友share!下次想試埋tiramisu 同焦糖燉蛋🤤

黑松露蟹肉醬配蒜蓉包
蒜香BBQ豬肋骨
  • 生蠔
  • 海膽刺生
2022-11-22 864 views
蒜香BBQ 豬肋骨配薯角($108) 午餐時間有配餐湯+包 開一開胃 , 個豬仔骨味道調教得好好 , 而且好淋輕輕就咬到D肉出黎 , 食埋個薯角就夠飽 。日式照燒雞扒定食 ($88)性價比高 $88 可以食到哩個質素o既雞扒真係好開心。唔係講笑 , 個雞扒外皮有小小脆但肉質好juicy , 仲有淡淡o既炭燒味 , 原來用心製作真係會食得出。 生蠔 ($10/隻) 見到 menu $10 / 隻蠔 好吸引 , 午餐都chill 下食蠔 , 蠔味道ok , 不過今次細隻左d 每人2隻唔夠喉 , 但真係太細隻。
蒜香BBQ 豬肋骨配薯角($108)
午餐時間有配餐湯+包 開一開胃 ,
個豬仔骨味道調教得好好 ,
而且好淋輕輕就咬到D肉出黎 ,
食埋個薯角就夠飽 。

日式照燒雞扒定食 ($88)
性價比高 $88 可以食到哩個質素o既雞扒真係好開心。
原來用心製作真係會食得出。

生蠔 ($10/隻)
蠔味道ok , 不過今次細隻左d
每人2隻唔夠喉 , 但真係太細隻。
2022-10-23 842 views
相信冇乜邊個唔係為$10蠔入嚟你度😎😎除咗食好當然唔少得其他嘢我哋仲叫咗❤️~$10生蠔(新鮮抵食)🦪🦪🦪🦪❤️~燒春雞(唔鞋都juicy)🐔🐔🐔🐔❤️~西班牙炒飯(好味賣相加分😋)❤️~仲有Pizza (脆卜卜好好味)🍕🍕🍕最後當然唔少得一杯啤酒啦🍺🍺🍺🍺
相信冇乜邊個唔係為$10蠔入嚟你度😎😎
除咗食好當然唔少得其他嘢
我哋仲叫咗
❤️~$10生蠔(新鮮抵食)🦪🦪🦪🦪
❤️~燒春雞(唔鞋都juicy)🐔🐔🐔🐔
❤️~西班牙炒飯(好味賣相加分😋)
❤️~仲有Pizza (脆卜卜好好味)🍕🍕🍕

最後當然唔少得一杯啤酒啦🍺🍺🍺🍺
2022-10-15 628 views
和太太送隻狗🐶仔係香港仔中心做美容,之前見到法國生蠔🦪$10推介,所以book咗過來食午餐。12點來到,我哋係第一枱客。餐廳座位闊落舒適,播放著英文歌,有一種休閒的氣氛。先order了一打$10生蠔🦪,清潔得好好,沒有絲毫𧐢殻,雖然比較細隻,但係好重海水味及新鮮爽口,十分抵食。跟餐的羅宋湯,酸酸甜甜,有啲牛肉粒及脂肪,真材實料,幾開胃。龍蝦汁意大利飯$128 :飯粒軟硬適中,有數粒帶子,兩隻青口壹隻大虎蝦🦐。蒜香BBQ豬肋骨配薯角$108 :薯角熱辣辣,豬肋骨如焗耐些便更好,仍有少少痴骨,而醬汁惹味偏酸。連埋兩杯飲品,埋單$392,性價比高,有機會會再嚟。

羅宋湯

龍蝦汁海鮮意大利飯

蒜香BBQ豬肋骨配薯角

連埋兩杯飲品,埋單$392,性價比高,有機會會再嚟。
2022-10-12
$200 (Lunch)
羅宋湯
龍蝦汁海鮮意大利飯
蒜香BBQ豬肋骨配薯角
  • 生蠔
2022-10-12 349 views
$10 隻蠔,仲要係法國,一坐下叫了一打,當然食蠔要配白酒啦!其實佢有個plan 都好抵$199- 7隻不同國家既蠔配杯白酒,但我最愛是蠔,所以都係stick to 舊plan 食完一打再黎round 2, 好耐未試過咁爽,仲要叫杯白酒,真的好嘆😋😚我一定會再黎食,因為唔只抵食,仲要好好肉地同好好叶火,大家有機會都去試下,因為整體係抵食,環境都好好,可以好舒服咁傾下計,輕鬆一下,放工後,好需要拎返個平衡😝😝😝
2022-10-08 357 views
💁‍♀️3/10/2022(Mon), Dinner🍽今晚🙎‍♀️單拖搵食~走左入黎香港仔 食蠔🦪~上網睇見d評語好壞參半🧐~有d話食物麻麻🤔~又有d話服務好差~都有d擔心🥶~但見話生蠔🦪 $10/隻~咁抵😆😆😆~諗住黎試試啦🤩~頂!專登過到黎~都唔覺餐牌有 $10 🦪生蠔既😆😆😆😆~😅反正黎到就照叫有蠔既海鮮刺身冷盤lalala~海鮮刺身冷盤 $498🔅是日精選生蠔🦪 8pcs🔅加拿大翡翠螺🐚 2pcs🔅日本甜蝦刺身🦐 2pcs🔅扇貝及赤貝刺身 @1pc生蠔🦪總共有4款~每款2隻~店員介紹就話順序跟據由淡到重味去試➡️美國➡️日本➡️愛爾蘭➡️蘇格蘭🦪整體4款生蠔🦪都新鮮既~無腥味~蠔肉係爽滑鮮甜既😋~其他刺身普普通通乜特別~香辣炸雞翼 $78炸到好香脆惹味~微辣唔會太辣太過搶!雞翼唔錯😋👍而另外,服務方面又唔覺得太差~正正常常咁🤔~
💁‍♀️3/10/2022(Mon), Dinner🍽

今晚🙎‍♀️單拖搵食~走左入黎香港仔 食蠔🦪~

頂!專登過到黎~都唔覺餐牌有 $10 🦪生蠔既😆😆😆😆~

😅反正黎到就照叫有蠔既海鮮刺身冷盤lalala~

海鮮刺身冷盤 $498
🔅是日精選生蠔🦪 8pcs
🔅加拿大翡翠螺🐚 2pcs
🔅日本甜蝦刺身🦐 2pcs
🔅扇貝及赤貝刺身 @1pc

整體4款生蠔🦪都新鮮既~無腥味~蠔肉係爽滑鮮甜既😋~

其他刺身普普通通乜特別~
香辣炸雞翼 $78
炸到好香脆惹味~微辣唔會太辣太過搶!雞翼唔錯😋👍

而另外,服務方面又唔覺得太差~正正常常咁🤔~
2022-10-03
2022-09-10 491 views
先後去過兩次食物整體ok,令人失望係tiramsi,餐牌幅圖完全誤導,100%有出入,係似出面某些麵包舖現成買番黎(東x堂)當自己整。叫左個200幾300蚊既乳豬,點知99%全部肥膏,同佢地反映點知完全冇表示話換番或唔收錢。最值得注意係全場唯一女後生侍應,keep住服務態度極差,口黑面黑,完全唔合作,大家唔信可以去領教一下。

2022-09-08 1632 views
以前都光顧過Oyster Station的兩間分店,知道他們的$10生蠔抵食兼夾質素不差。想不到來到香港仔這邊的Oystime,原來與Oyster Station隸屬同一集團,所以也有供應$10生蠔!二話不說的先order一打!來這裡晚飯之前吃過下午茶,所以只點了一道主食,卻點了不少的前菜、小食、刺身等等伊比利亞風乾火腿配哈蜜瓜,火腿味道甘香,質感柔軟,配上微甜的哈蜜瓜來吃,肉香加果甜味,味道不錯~見到刺身做優惠,這次就有點來試試,選了兩款,分別是赤貝刺身 ($78)及北海道帶子刺身 ($88),赤貝爽脆,帶子都算鮮甜。$10生蠔,供應的是愛爾蘭Dooriel Creek 生蠔,蠔肉不會太瘦削 ~ 生蠔質感爽脆,味道都鮮甜,帶輕微金屬味,不會腥~~ 性價比高!所以老公之後再追加半打生蠔啊!法式焗田螺,薯蓉份量多,田螺幾香,但貿感稍稍軟身了一點。虎蝦柏士圖意大利飯,柏士圖即青醬,味道不會太濃烈,反而芝士味較重,意大利飯的濕潤度恰好。虎蝦大隻,肉質爽口,蝦頭的膏甘香。虎蝦已開邊,方便食客食用。飲品點了Lychee Cider ($68) 及Lime Cider ($68),Lime Cid

伊比利亞風乾火腿配哈蜜瓜
赤貝刺身,北海道帶子刺身
愛爾蘭Dooriel Creek 生蠔

法式焗田螺
法式焗田螺,薯蓉份量多,田螺幾香,但貿感稍稍軟身了一點。
蝦柏士圖意大利飯
Lychee Cider,Lime Cider
飲品點了Lychee Cider ($68) 及Lime Cider ($68),Lime Cider連新鮮青檸,下是用糖发,所以味道較出及帶點清香。而Lychee Cider只嚐到淡淡的荔枝味,到後段已全然消失。

食物質素屬中上,當中只以$10生蠔最抵食~~~只為過過口癮就值得點來試試啊!
2022-06-10
伊比利亞風乾火腿配哈蜜瓜
愛爾蘭Dooriel Creek 生蠔
發生咩事?蠔灘係咪只好食蠔,食唔到牛扒?打完波,見呢度都冇點可以揀都係連鎖茶記之類唔想食澱粉,想食下肉咪諗住當早d食晚餐算鬼叫自己4點幾先入到黎午餐menu又冇得散叫係佢其他分店食過蠔係ok$10隻開埋,又唔係hea你架喎幾爽甜架當然可以揀其他品種,價錢唔同諗住叫個牛扒食下,我都唔唔記得係咩扒,總之$4百幾曄!經典,呢單記一世個肉質係未解凍得切,夾硬水浸加快解凍有煮下野食,會明我講咩面頭都冇焦香,肉質水流流咁我只好食晒d配菜同食左兩打生蠔
發生咩事?
蠔灘係咪只好食蠔,食唔到牛扒?

打完波,見呢度都冇點可以揀都係連鎖茶記之類
唔想食澱粉,想食下肉
咪諗住當早d食晚餐算鬼叫自己4點幾先入到黎
午餐menu又冇
得散叫
係佢其他分店食過蠔係ok
$10隻開埋,又唔係hea你架喎
幾爽甜架
當然可以揀其他品種,價錢唔同
諗住叫個牛扒食下,
我都唔唔記得係咩扒,總之$4百幾
曄!經典,呢單記一世

個肉質係未解凍得切,夾硬水浸加快解凍
有煮下野食,會明我講咩
面頭都冇焦香,
肉質水流流咁