上一次特登去買點知佢收左,今日收工經開竟然仲開緊,而且只係等10分鐘就有🎉一場黎到一定係試佢最出名既焦糖燉蛋泡芙🐣因為係即叫即整,拎上手己經感覺到槍燒焦糖既熱同忌廉既冷,泡芙外脆內軟,外面十分酥脆,而入面有2隻醬,係忌廉同吉士,吉士醬中仲見到一粒粒既雲尼拿籽😍所以香得黎唔會太甜,而且cream都打得好幼滑👍🏻最有心思係泡芙外邊有加左少少海鹽,所以食晒成個都完全唔膩(當然size較小都係原因之一😂)唯一美中不足既係泡芙冇乜焦糖燉蛋既感覺😂除左面頭既「焦燒」薄脆外,「燉蛋」就冇乜存在過😂😂如叫「焦糖吉士泡芙」既話就唔會咁大落差🙈整體黎講,係幾好食,不過價格偏貴,而且唔知係咪因為我都6點幾先到就收工,冇左堂食位,要係店外食,天氣又熱,都係要急急腳咁食,享受就欠奉🙊如果要再食多次都ok既,不過要冬天先好搵我😗☃️是次價目表焦糖燉蛋泡芙 $40

一場黎到一定係試佢最出名既焦糖燉蛋泡芙🐣

是次價目表
焦糖燉蛋泡芙 $40

焦糖燉蛋泡芙
米芝連推介 到底正唔正?😌Crème brûlée 法式焦糖燉蛋泡芙~泡芙口感鬆化,order後即做,新鮮滾熱辣出爐嘅puff真係very good ! 雖然面層有陣焦糖,但甜度岩岩好,值得一試😆老闆仲要超好人,排大半個鐘隊都值呀真係
米芝連推介 到底正唔正?😌

Crème brûlée 法式焦糖燉蛋泡芙
~

老闆仲要超好人,排大半個鐘隊都值呀真係
2022-06-11
Waiting Time
35 Minutes (Dine In)
  • Creme Brulee Puff
  • Cream Brûlée
2022-06-25 124 views
見人地ig post 相好吸引,上次去咁岩佢已經收左🥲今次平日4點幾去,竟然係冇人排隊!太開心了!同朋友一齊叫左個焦糖燉蛋泡芙同埋愛爾蘭甜酒泡芙,泡芙外皮好香脆,岩岩燒過果塊焦糖脆卜卜,佢個焦糖脆皮真係做得非常好😍入面有吉士醬同埋忌廉,甜度適中。暫時係我食過最好食嘅泡芙👍另一個甜酒泡芙,酒味好重,都好食嘅,但冇話好驚喜😂都係焦糖燉蛋嗰個最好食😋不過40蚊一個泡芙係有少少貴,size 比較細,兩啖食哂,同埋如果唔使排隊先會買。
2022-06-20 110 views
呢一間米芝蓮推介嘅泡芙 長期都超多人排隊🌟試咗最招牌嘅法式焦糖燉蛋味泡芙🍮泡芙燒到金黃色 賣相真係好靚!入面嘅焦糖燉蛋超級嫩滑 食落仲好香甜🥰再加埋面頭脆脆嘅焦糖片 真係好正💕
事緣經過哩間米芝蓮街頭小食嘅時候,見到人龍唔算長,又記起好似有間俾人狂推嘅超好食泡芙,於是就做咗傻事排埋一份🥹。後期先發現所有泡芙都係即叫即整,所以每一份都起碼等10分鐘,好欣賞店長好有禮貌耐性咁同每一個等待嘅客人介紹返每款味道,仲提我下次唔好揀放工時間排,因為真係會等好耐佢自己都好抱歉🥹,先唔講味道,哩個服務態度真係同某啲唔休做嘅店拉開咗十萬八千條街呀!🫡✏️焦糖燉蛋泡芙 $40 🍎8/10雖然冇趁熱食,但外層嘅焦糖依然好香脆,會食到少少蔗糖嘅顆粒感,泡芙外皮酥脆薄身,以為個餡會係有咬口嘅燉蛋或者布甸,點知原來係焦糖燉蛋味嘅忌廉同吉士,雖然都叫企身,但同自己嘅想像都係有啲出入😂,味道係幾香濃,但坦白講就未有驚為天人嘅感覺啦。✏️焙茶泡芙 $42 🍎8.5/10作為一個焙茶控,個人更加鍾意哩一款😍,topping嘅焙茶醬好濃郁,內餡係滿滿嘅焙茶忌廉,好重奶香味,但又唔會過甜😋。始終係要排隊一個鐘嘅人氣泡芙,真係會有比較高嘅期望,味道嚟講係幾唔錯,但確實冇一種好突出嘅感覺,可以回頭,但就唔會再排咁耐隊啦🤫。

✏️焦糖燉蛋泡芙 $40 🍎8/10

✏️焙茶泡芙 $42 🍎8.5/10

焦糖燉蛋泡芙
呢間嘅𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖 𝚙𝚞𝚏𝚏 即叫即整由於太受歡迎好多單落單後都要等一段時間先有得拎想試嘅要有心理準備喔ฅ^•ﻌ•^ฅ-♡︎日式焙茶𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖 𝚙𝚞𝚏𝚏 $𝟺𝟾有別於平時食開嘅𝚙𝚞𝚏𝚏 呢間嘅外皮較脆,有少少曲奇口感🍪焙茶𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖 軟滑易入口食落去層次好豐富♡´・ᴗ・`♡雖然價錢唔平但同平時食開嘅𝚙𝚞𝚏𝚏 真係唔同𝚕𝚎𝚟𝚎𝚕值得一試!
呢間嘅𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖 𝚙𝚞𝚏𝚏 即叫即整
由於太受歡迎好多單
落單後都要等一段時間先有得拎
想試嘅要有心理準備喔ฅ^•ﻌ•^ฅ
♡︎日式焙茶𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖 𝚙𝚞𝚏𝚏 $𝟺𝟾
有別於平時食開嘅𝚙𝚞𝚏𝚏
呢間嘅外皮較脆,有少少曲奇口感🍪
焙茶𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖 軟滑易入口
Type of Meal
Tea
日式焙茶𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖 𝚙𝚞𝚏𝚏
2022-06-18 60 views
版主對於泡芙要求低過地底泥,係donki急凍泡芙已經完全滿足到我嘅前提之下,決定要戴一戴頭盔:口味呢啲嘢好個人㗎啫,讀食評都係唔好太認真噢各位^ω^Owl’s choux 有幾出名相信唔使我多講,每次行過k11見到條人龍都應該知道佢咩料,話曬都係米芝連美食推介呀!上次俾fd威逼利誘之下,冒雨等咗半個鐘(汗)仲要咁啱四個女仔食飽飽,所以最尾都係買咗2個嚟share食,排半個鐘先買得2黎講…有啲後悔嘅其實,因為佢真係幾好味㗎衰鬼!!焦糖燉蛋泡芙 crème brulee | 7.5/10即叫即燒果然係唔同啲,個燉蛋外面暖暖地,再加上有陣焦香味,感覺零舍新鮮ಥ_ಥ 跟住重點係啲custard filling係雪櫃拎出嚟即刻擠入去,所以入口個刻係外熱內凍,令我諗起冰火菠蘿油!泡芙個皮係鬆脆嘅,唔似我平時食開個啲freezer version with their classic淋zizi 皮(雖說我唔care),係幾不錯的日式焙茶奶油泡芙 hojicha | 7/10茶香好足,cream好滑,唔係好甜,ehhhh..ehh….都唔係好諗到點形容佢了(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)整體唔錯,我覺得好食但未去 “嘩

焦糖燉蛋泡芙 crème brulee | 7.5/10

日式焙茶奶油泡芙 hojicha | 7/10
茶香好足,cream好滑,唔係好甜,ehhhh..ehh….都唔係好諗到點形容佢了(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)整體唔錯,我覺得好食但未去 “嘩好好食呀 + 無限心心眼” 嘅水平

總結:好食,老闆nice,短期內唔會想再排隊,有人買俾我就會啪十粒,完
//< Owl’s Choux >小編一直都好想試呢間泡芙,終於有一日得閒去排隊😆😆 好好彩佢3:30開,小編大約三點鬆少少到,排第二個🥰————————————- Cream Brûlée $40 -呢度嘅泡芙係即叫即整,所以到你嗰陣都要再等多10至15分鐘🙊~ 喺窗口已經聞到好香嘅酥皮味🤩 佢比起平時食開既泡芙細,外面好脆好香😋上面既糖用火槍🔥燒過,裡面用左兩個醬,包括係忌廉同埋吉士!裏面仲有雲呢拿籽,底部仲有少少海鹽🤪餡料好滑之餘,成個味道都好豐富!好好食😍————————————評分:8/10地址:尖沙咀麼地道32號地下營業時間:星期二至日15:30-18:00#owlschoux #泡芙店 #尖沙咀美食 #尖沙咀甜品 #尖沙咀餐廳 #尖沙咀泡芙 #香港美食#香港必食#美食博客 #hkfood #hkfoodie #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodshare #hkfoodlover #🐷🐤甜品 #🐷🐤尖沙咀
< Owl’s Choux >

————————————
- Cream Brûlée $40 -

————————————
評分:8/10
地址:尖沙咀麼地道32號地下
營業時間:星期二至日15:30-18:00

Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Tea
2022-06-15 76 views
🌸Creme Brulee PUFF$40⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️唔痴口既焦糖,由庶糖同冰糖混合而成,燒到脆卜卜十分香口,泡芙十分香脆可口,內皮有點鹹蛋黃味,中間有普通同雲呢拿cream,十分香滑,一口咬下非常好味哦!🌸是日特別口味:爆谷$40⭐️⭐️⭐️⭐️☆上面既3粒爆谷軟晒了,中間有普通同拖肥cream,拖肥十分邪惡,不算太甜,甜鹹甜鹹既感覺好特別,值得一試!十分好彩傻婆R係是日口味既最後一位顧客,大家想食真係要早d到,假日都要預番約一個鐘先可以攞到泡芙,外賣盒需+$2
Creme Brulee PUFF

🌸是日特別口味:爆谷$40⭐️⭐️⭐️⭐️☆
是日特別口味:爆谷

2022-06-11
Waiting Time
60 Minutes (TakeAway)
$40 (Tea)
Creme Brulee PUFF
是日特別口味:爆谷
  • 法式焦糖燉蛋泡芙
2022-05-30 175 views
呢間米芝蓮推介嘅泡芙 長期都大排長龍!嗰日就去食咗個法式焦糖燉蛋泡芙🍮泡芙真係超級脹卜卜 又脆 咬開入面係勁多吉士醬 好香滑 又唔會好甜 面頭再加多層燒到金黃色嘅焦糖 賣相真係好吸引!
2022-05-20 183 views
見IG好多人都post呢間嘅泡芙 原來佢係有米芝蓮推介 難怪咁受歡迎經過已經聞到超香 所以就決定排隊去買 呢度最出名就係佢個法式焦糖燉蛋味泡芙 賣相真係好靚 面頭有層燒到脆卜卜嘅焦糖 一咬開入面嘅吉士醬同忌廉爆曬出嚟 口感仲好軟滑 食落唔好甜 唔錯
2022-05-15 273 views
行開尖沙咀見到一間低調嘅轉角甜品店,仲貼住係米芝蓮餐廳~3:30pm到達餐廳,只可以外賣。由於係即叫即整,所以即使得10幾個人排隊,我都等左超過半個鐘。〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️最後買左法式焦糖燉蛋泡芙(因為見到係最強🤣)果然冇失望!表面個焦糖份量啱啱好,唔會太甜,而且好脆🤤泡芙都好鬆化少少脆;入面嘅餡係即時係雪櫃拎出黎擠入去,所以保持到冰涼嘅感覺👍🏻吉士忌廉好香雲呢拿味,有兩個醬,幾有層次。整體唔會太甜太膩,一個啱啱好!
最後買左法式焦糖燉蛋泡芙(因為見到係最強🤣)果然冇失望!

2022-05-14
Waiting Time
30 Minutes (TakeAway)
$50 (Tea)
  • Creme  Brulee
2022-05-14 278 views
嚟咗第三次終於見到佢哋開門了🥺🥺之前好似都裝修緊或者休息中去到都幾多人排隊排到轉咗彎先到我哋😂好彩有朋友一齊排一路傾吓偈先至無咁悶本身想叫2個但排得真係有啲耐所以最後決定1人1個然後再Share 1個😂第一個係期間限定香蕉焦糖拎上手已聞到好香嘅香蕉味入面個Cream好甜加上香蕉有輕輕燒過所以食落更加甜有少少焦糖面所以一路食都有啲脆卜卜嘅口感不過整體感覺就係好甜好甜Crème Brûlée 本身同朋友都好鍾意食所以基本上呢個係必叫之選😋有厚厚嘅焦糖脆面聽到啪開個吓清脆嘅聲音真係幾治癒同朋友一人一半比想像中無咁甜不過個底原來全部都係Cream呢樣就同我哋想像中有啲岀入Hojicha 呢個係最Out of our expectation茶味好濃好香而且唔會好甜反而有淡淡茶嘅甘香想讚吓個盒,係靚靚嘅雲石圖案入面都好貼心可能驚我哋買3個拎嘅時候佢哋會走嚟走去所以特登加多個杯係度唔會搖嚟搖去同唔驚撞散👍🏼。今次係下午5點鬆啲開始排隊到我哋買完已經6點幾個天都由天光變到天黑整同收錢嘅都係同一個人係好食嘅但整體對我嚟講就真係太甜食完個人都感覺好大負擔🥲而且要排咁耐應該都唔會吸引到我再回頭😅
嚟咗第三次

呢個係最Out of our expectation
茶味好濃好香
而且唔會好甜
反而有淡淡茶嘅甘香

想讚吓個盒,係靚靚嘅雲石圖案

入面都好貼心

食完個人都感覺好大負擔🥲
而且要排咁耐應該都唔會吸引到我再回頭😅
2022-04-16
Waiting Time
75 Minutes (TakeAway)
$60 (Tea)
2022-05-14 175 views
尖沙咀米芝蓮推介泡芙 Owl‘s Choux作為泡芙控(我應該係螞蟻人 係甜品都ok) 呢間我真係bookmark咗好耐 今次經過尖沙嘴終於試到.試咗焦糖燉蛋泡芙 $40未講野食前 先講老闆(我相信係)感覺到佢超nice 每個order都會提一提客人食時要注意啲咩講返野食🔥表面有輕輕炙過既焦糖脆面 👍🏻咬開入面有爆餡吉士醬同忌廉👍🏻吉士醬香滑 見到粒粒雲尼拿籽 好食😅唯一失望位係雖然即食但外皮無想像中咁脆整體$40黎講小貴 但好食既泡芙做下午茶份量就啱啱好啦.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_尖沙咀.#OwlsChoux (尖沙咀) Owl's Choux 地址:尖沙咀麼地道32號地下.⭐️評分:味道:4/5環境:-/5 外賣服務:4/5抵食:3/5.‼️想睇更多資訊‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord‼️fb:funfunfoodrecord.#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood
尖沙咀米芝蓮推介泡芙 Owl‘s Choux
作為泡芙控(我應該係螞蟻人 係甜品都ok)
呢間我真係bookmark咗好耐
今次經過尖沙嘴終於試到
試咗焦糖燉蛋泡芙 $40
未講野食前 先講老闆(我相信係)
感覺到佢超nice
抵食:3/5
‼️想睇更多資訊
‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord
‼️fb:funfunfoodrecord
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #尖沙咀美食 #甜品 #泡芙
係初戀嘅感覺無錯嘅星星推介🌟 行過k11 必食今日買左5個,由於有一個係送比朋友,要求店主分開裝, 番黎拎嘅時候係驚喜,原本以為只係得一個普通紙袋,點知個包裝令我驚訝, 大家都去試吓啦.講番件泡芙,外皮唔會太濕,又夠香濃,加埋炙燒焦糖脆面同吉士餡,神還原Creme Brulee,放左一日都好好食.
係初戀嘅感覺

無錯嘅星星推介🌟 行過k11 必食