2020-08-20 1007 views
最近由於疫情的關係,政府開始推出一系列的防疫措施,包括晚市禁堂食,二人限聚令等等,簡直是重創飲食業,所以很多餐廳立即紛紛推出一些優惠套餐來「自救」,而 Outback 亦不例外,除了推出了外賣優惠套餐,同時堂食亦推出了午市特惠套餐,至於食物款式則和外賣一模一樣不過提提大家,堂食的套餐只包括了餐湯和黑糖麵包,餐飲要額外另加 $18,並且只有咖啡茶/檸茶檸水/汽水等選擇,其餘所有特飲和酒類則已暫停供應,所以我們最後都只是單點兩份套餐便算了No.1【燒澳洲羊扒】$168羊扒可以選擇 5成 / 7成 /全熟,而我則要求了 7成熟,可惜最後給我們的,卻是一塊肉質只有些微粉嫩紅色的羊扒,感覺上應該接近 9成熟了...不過,雖然羊扒接近完全熟透,但是肉質卻依然十分柔軟嫩滑,鮮美多汁,口感一點也不堅韌之餘,每一口更充滿著香濃的肉汁,小口品嚐過後,濃濃的羊肉氣息迴旋在口中,咸咸的,香香的,咸香四溢,滋味非常,讓人唇齒留香,回味無窮最重要的是,這塊羊扒充滿著淡淡的膻味!我一直都認為,有膻味的羊肉,才是真正的「羊肉」!所以今次這份羊扒,雖然膻味並不算太濃郁,但是都算符合我的要求,值得推薦給喜愛羊膻味的朋友!

燒澳洲羊扒&燒雞肉芝士夾餅

No.1【燒澳洲羊扒】$168

燒澳洲羊扒
美中不足的是,羊扒只能配蕃茄飯而不能選擇配薯條,蕃茄飯的味道略為有點酸溜溜之餘,米飯的質地、 口感以及味道更統統都不是我們的心水,總括來說我們並不太喜歡外國的米飯

No.2【燒雞肉芝士夾餅】$78
燒雞肉芝士夾餅
由於是即叫即烤的關係,所以夾餅的外皮十分香脆可口,而內裡則軟綿香糯,同時亦嚐到一絲絲小麥的氣息,口感細膩而延綿,其味無窮,珍饈美味

燒雞肉芝士夾餅
至於雞肉的肉質亦非常緊緻和彈牙,細嚼慢嚥的時候,鮮甜無比的雞汁更立即傾巢而出,在唇齒間留下一絲絲濃郁的雞肉氣息,香甜可口,肉汁四溢,口感豐富而飽滿,讓人齒頰生香,吮指回味

燒雞肉芝士夾餅&燒澳洲羊扒
燒雞肉芝士夾餅
雖然這份套餐是配我最愛的薯條,但是今次的薯條簡直是全場的敗筆之作!薯條冷冰冰之餘,更缺乏了薯條的香氣,完全和清湯寡水一樣這麼淡而無味,讓人難以下嚥,囓蘗吞針

薯條
No.3【黑糖麵包】套餐包括
黑糖麵包
黑糖麵包的口感十分鬆軟和輕盈,入口非常軟綿綿之餘,質感更非常幼滑柔軟,軟綿香糯,而且味道亦甜甜的,香香的,清甜可口,甜香四溢,最後再配上有滋有味的牛油後,味道立即變得堪稱一絕,簡直完美得無懈可擊,美味得讓人久久縈繞!

No.4【忌廉餐湯】套餐包括
忌廉餐湯
由於忌廉湯的材料非常豐盛和「真材實料」,所以喝起來十分色香味濃,味道鹹鹹的同時,亦帶有一絲絲奶油的香氣,每一口都十分惹味開胃,滋味無窮,口感豐富而有層次,不單止讓人陶醉其中,一試傾心,更是我目前品嚐過最美味的忌廉餐湯!

黑糖麵包&忌廉餐湯
價錢方面,燒澳洲羊扒 $168,燒雞肉芝士夾餅 $78,餐湯和黑糖麵包都是免費贈送,餐廳另外設有加一服務費,兩人總共 $270.6,都算是正常價錢的西餐

總結來說,今次的特惠套餐不單止價錢十分便宜,食物質素亦相當不錯,所以我覺得非常值得推薦給大家,而如果大家擔心堂食的安全隱患問題的話,不妨可以外賣自取,因為除了價錢和食物款式都是一模一樣外,更可以免收加一服務費呢
2020-08-16
$135.3 (Lunch)
燒澳洲羊扒&燒雞肉芝士夾餅
燒雞肉芝士夾餅&燒澳洲羊扒
黑糖麵包
忌廉餐湯
2020-09-12 0 views
今日出左去食午餐,個商場好多人,本身想食個間等好耐,就等呢間,都排左半個鐘隊,等到兩點先入到。入面都幾多人,枱枱都滿晒,叫左個職員落單,佢叫我等陣,我等左陣都冇人,我就叫第個幫我落。之後第一個叫嘅人先黎問我算啦,好肚餓。叫左三個餐,芝士雞肉夾餅、肉醬意粉,燒魚飯。啲野食都ok,個魚啲皮幾好味,燒過同有香料,但中間厚肉個部分係粉紅色,我唔知熟未,咬得開但unun地。有啲驚唔太敢食,但我食野都唔太敢叫佢再煮下,算啦。朋友叫左杯嘢飲,點知嚟錯左第杯,算啦多人掛。好啦,叫埋單,個人話叫我地等陣,我等左15分鐘......以為佢地忙.......忍唔住再叫人埋單,跟住1分鐘就拎張單嚟,我諗係個人應完我唔記得左掛。我有啲無奈....叫完又叫....又唔想催人,但落單埋單都唔記得,嘢飲又錯

算啦,好肚餓。
叫左三個餐,芝士雞肉夾餅、肉醬意粉,燒魚飯。
朋友叫左杯嘢飲,點知嚟錯左第杯,算啦多人掛。
2020-09-12
$100 (Lunch)
2020-08-02 958 views
今日已經是第二次購買Outback嘅外賣自取,上一次嘅外賣自取,回到家後,食物跟堂食味道差不多。而今日再購買外賣自取,食物變冷了,需要自行翻熱。芝士白汁意大利麵,變淡了,芝士味也沒有,蒜蓉包也沒有了。跟我本來認為的Outback美食有很大落差。另外本人亦叫了芝士夾餅,食物也是變冷了。需要自行翻熱。翻熱後,味道也是跟從前一樣。但經過今次後本人應該不會再光顧outback.現在的感覺是它的外賣是偷工減料的。😫😫

但經過今次後本人應該不會再光顧outback.

現在的感覺是它的外賣是偷工減料的。😫😫
2020-08-02
25 Minutes (TakeAway)
Lunch
2020-07-29 860 views
見最近做緊50%off優惠,咁岩前幾日要翻office做嘢,就順便take out翻屋企。店員服務一向都好nice既,而餐點均附送黑糖麵包,叫了兩份意粉同一份安格斯牛肉漢堡,凍左都幾好食,尤其薯條味同牛肉味都幾出。
TakeAway
2020-07-26 782 views
突然好想食burger 就去了outback 本來叫外賣(疫情),但見都幾大又有位就堂食了。叫了burger lunch set $98好味西蘭花湯和包主角來了!都好juicy 吖,薯條熱辣辣close up of burger 還有餐飲service 好好吖,最後仲問我D嘢食啱唔啱口味添!個餐有包,有湯有salad,又有飲品,真係超飽!
突然好想食burger 就去了outback

本來叫外賣(疫情),但見都幾大又有位就堂食了。

叫了burger lunch set $98
好味西蘭花湯和包

主角來了!都好juicy 吖,薯條熱辣辣

close up of burger

還有餐飲

service 好好吖,最後仲問我D嘢食啱唔啱口味添!

個餐有包,有湯有salad,又有飲品,真係超飽!
2020-07-24
$107.8 (Lunch)
2020-07-11 1273 views
一直以來,都很喜歡到這裡用餐。可是一次假日的進餐體驗,令我對餐廳感到失望,甚至有種不會打算再來的感覺!原因如下:1.入座機制欠靈活度:當天五人用餐,屬於C號(5-6人)取票系列,等了接近20mins,眼見A票(1-2人)及B票(3-4人)各安排了大約6-7張票入座(合共叫號超過15張),仍然未有叫過一張C票的號碼!當我查詢入座機制時,接待處同事以取票時間先後及公平原則,來解釋5-6人枱(C票)沒有叫號的原因。但轉頭又說,如果有大枱的話,即使剛剛取票,亦有機會被安排入座!但神奇的是他們餐枱的size,幾乎大都可以接待4-6人!所以入座機制到底是按時間?還是按不同餐枱的數量來釐定?相信只有餐廳自己內部才知道!反映意見時,接待同事即時找上司解答,但感覺上只是禮貌的回應,到底是否代表接受意見呢?再者擺龍門式的答覆,實在有欠缺透明度,值得檢討!2.職員責任心欠奉:餐後我們點了餐飲,但分別向數位同事了解進度,他們都說會跟進,但最後卻沒有做到。結果三杯凍檸檬茶,需要接近20mins!在多番查詢後,最終才送到我們手上。3.我們用餐完畢,結帳後,才赫然發現餐廳一直沒有給予我們餐湯!這種疏忽,顧客自己沒有
一直以來,都很喜歡到這裡用餐。

3.我們用餐完畢,結帳後,才赫然發現餐廳一直沒有給予我們餐湯!這種疏忽,顧客自己沒有察覺,或許有點責任。但是作為有名的的西式餐廳,這些失誤實在未免有點兒.....

假日應該好好享受,不值得浪費在一些不愉快的事情上。即使食物再好,如不改善服務及員工態度,即使住在這區,短期內也不會考慮這間餐廳!

2020-07-11 750 views
Outback既lunch set好抵食,食到好滿足今次食左佢既醬烤豬肋排同芒果烤雞沙律,一開始會有沙律同餐湯,沙律新鮮而且份量都足,餐湯亦夠濃黎outback食仲會有免費任食既cream cheese包,好好食!個包熱熱地,有甜甜既黑糖味,綿綿既包配上cream cheese無得輸!到佢既醬烤豬肋排,相當入味,又吾會太咸,當你一切開,佢既肉係淋到即刻離開左支骨,肥瘦適中🤤🤤,128蚊有成隻碟咁長既肉同粗薯條,仲有前菜,湯同餐飲,仲有任食既包,重點係好食!真係好抵!芒果烤雞沙律都好正,雖然係雞胸,但都仲有肉汁,雞肉夠熱,沙律夠凍,份量仲好大碟👍🏻👍🏻,2個人食都好飽!
Outback既lunch set好抵食,食到好滿足

2020-07-11
$130 (Lunch)
  • 黑糖包
四人晚餐,送上二個好食的小麥包炸洋蔥,不油膩,爽口👍羊扒,汁味濃郁,咬落口感可口,不堅固,整煙肉帶子串,帶子串不錯,但番茄好酸配搭一舊檸檬不可能👎飲品加一杯凍檸茶,叫了兩次也沒有來,單據遺留了,沙律也忘記上👎👎芝士蝦肉意大利粉汁味濃郁牛扒,亦不錯,甜番薯味道感覺很新鮮,好像食甜品咁薯條小食是我們一家的自愛,爽脆
四人晚餐,送上二個好食的小麥包
炸洋蔥,不油膩,爽口👍
羊扒,汁味濃郁,咬落口感可口,不堅固,整
煙肉帶子串,帶子串不錯,但番茄好酸配搭一舊檸檬不可能👎
飲品加一杯凍檸茶,叫了兩次也沒有來,
單據遺留了,沙律也忘記上👎👎
芝士蝦肉意大利粉汁味濃郁
牛扒,亦不錯,甜番薯味道感覺很新鮮,好像食甜品
薯條小食是我們一家的自愛,爽脆
2020-07-03 405 views
由於好快要去食正餐, 純粹想搵個地方食少少野,無諗咁多就衝入去outback黑糖包一向都好好食,無乜野可以挑剔到,只要夠熱就唔會出事之後又叫左個雞肉芝士夾餅,估唔到咁好食。芝士雞肉都好足料, 唔會乾柴柴,而且夾餅都好軟熟,仲配埋我最鍾意食嘅粗薯條。不得不提佢個蜜糖芥末醬,令成碟野加左10 分,記得要趁熱食啊

黑糖包一向都好好食,無乜野可以挑剔到,只要夠熱就唔會出事

2020-06-29 490 views
Outback嘅黑糖麵包不嬲都好出名,次次都會爭黎食,有時會外賣拎走 嘻嘻😜今日晏就同班同事出去食,一早book定位,12個,去到即入吾洗等,平時有排等位架我地都係揀lunch set先上咗每人一個沙律加餐湯,沙律湯真心好食,味夠濃又吾會太甜。12個人好處係咩都嗌黎試,吾怕食吾哂,黑毛豬-7成熟 岩岩好 食落口好香嫩,一人食少少,咁就吾會太飽蝦炒飯,好食得黎 賣相又好 仲炒得好香不過我杯凍檸茶就真係差左啲啲啦,太水太啖,加左糖都仲係咁,而且太多冰,有啲失色左但整體都吾錯嘅,偶然放縱下係要架

我地都係揀lunch set

12個人好處係咩都嗌黎試,吾怕食吾哂,

蝦炒飯,好食得黎 賣相又好 仲炒得好香

但整體都吾錯嘅,偶然放縱下係要架
2020-06-29
$125 (Lunch)
2020-06-28 357 views
今日去左九龍灣德福行新開既muji,行完肚餓又到下午茶時間,周圍都好多人,於是搵間係咁多人,地方又大,又坐得舒適既餐廳食,咁我就黎左outback。大約等左20分鐘就可以入內,響等位既同時,已經諗好叫芝士雞肉夾餅,因為被芝士吸引左,同時再叫多個招牌黑糖包1. 黑糖包2. 芝士雞肉夾餅黑糖包焗完出黎,再加佢既奶油,外皮鬆軟,內裡好有質感,唔同出面既空氣包,價錢$10,真係好抵又好食😋芝士雞肉夾餅可惜無咁熱,芝士無流心效果,但配埋個特製醬,真係好好食,薯條即炸,好香脆,份量都算多,總括呢個下午茶性價比高,可以再試😋😋

1. 黑糖包
黑糖包

2. 芝士雞肉夾餅
芝士雞肉夾餅

2020-06-28
$80 (Tea)
黑糖包
芝士雞肉夾餅
  • 黑糖麵包
有食開Outback, 叫咗pork ribs同蝦炒飯,但今次蝦炒飯比較乾身,蝦煎到好焦。德福呢間d waiters態度真係令人非常不滿,不嬲無咩要求嘅長輩都感到極度不滿。難得放大假,同長輩星期二嚟食下午茶,啲侍應嘅態度仲衰過茶餐廳待應。嚟得Outback,就expect服務質素有返咁上下,而唔係澳牛侍應嘅態度。生平未見過食過一間西餐廳侍應(男待應,肥肥地)會大大力掟碟落枱咁樣上菜,連飲品都勁大力蹦蹦聲咁擺落嚟😡😡😡唔好話呢個係’美式待客之道’。一d待應就行屍走肉扮睇你唔到,有啲就要勁大聲叫佢先有反應🤦🏻‍♀️食物食咗一半有多飲品都未嚟,叫兩次飲品都冇反應,仲要叫兩次先埋到單。長輩話未見過d waiter好似游魂咁樣,完全唔知自己做緊啲乜。平日下午茶嘅態度已經係咁,好想知平時peak hours d waiters會點,唔該Outback檢討吓你哋呢班後生waiter嘅工作態度同服務質素,唔係要求你有五星級酒店服務, 但唔該做返一般西餐廳應有嘅水準。今日呢餐簡直係貼錢買難受😤😤😤😤😤

Tea
2020-06-14 620 views
今日下午2點半去到outback,等左十零分鐘就有位,好旺場~~我發現tea set其實都唔係好抵,要加$10先有黑糖包,所以揀返lunch set😆個餐湯味道ok黑糖包係重點!2個人total 食左3個😂😂😂真係太喜愛!送到上枱係微熱,好鬆軟,又好濃黑糖味!真係好正!Impossible meat burger, 塊扒好正!如果唔知係素,就咁食既話可能真係會以為係肉扒😂幾好味!薯條都好大條!服務員好忙,但送餐速度都好快,辛苦晒🙇🏻‍♀️
個餐湯味道ok
服務員好忙,但送餐速度都好快,辛苦晒🙇🏻‍♀️
2020-06-13
Tea
  • Impossible  meat  burger
2020-06-08 597 views
當天晚上,我們點肉眼扒及漢堡包🍔 漢堡包的牛肉是7成熟,意想不到的粉嫩多汁,醬汁美味,漢堡包上的面包是軟軟的那種,又有一絲甜甜的味道,與當中的新鮮青菜及酸瓜等食材配搭一流,是一道必點之菜式。肉眼扒是5成熟,一切開已經看到那粉粉的肉,正溢出肉汁,嫩嫩的。再自己加點鹽及胡椒,味道好極😋 再試一粒煎熟的煎熟的蒜頭,很是香口。不得不說那配菜—炒椰菜,是另外再用鐵板直上的,十分香且不油膩👍🏻 可說是牛的質量屬高質,也是晚餐必點之選。
當天晚上,我們點肉眼扒及漢堡包🍔
漢堡包的牛肉是7成熟,意想不到的粉嫩多汁,
是一道必點之菜式。
可說是牛的質量屬高質,也是晚餐必點之選。

2020-06-07
  • 肉眼扒
  • 漢堡包
2020-05-27 866 views
閒日,一個人走人德福舖,服務員大方給我坐4人卡位,超讚!Lunch set選擇很多,我點了最貴的安格斯肉眼扒盛惠$218,包了餐湯、菜沙律、餐飽。那個餐飽絕不馬虎,係熱烘烘配著小碟奶油上枱的.....仲要係可refill㗎,又一超讚!主菜出場,安格司肉眼扒,切開小塊乃見嫩紅肉色,正好,就是我order的五成熟,肉質鮮嫩柔軟肉汁豐盈,的確值得回頭。
閒日,一個人走人德福舖,服務員大方給我坐4人卡位,超讚!