2021-01-11 152 views
對Outback最印象深刻一定係佢地既黑糖包🥰🥰每次至少食兩條以上,運氣好的話就會遇上熱騰騰既黑糖包🤣運氣唔好就凍啲硬啲,但我都愛💕我地order左個套餐及三款散叫☺️肚皮大滿足~~~順帶一提,每次食職員都係好好,又會問滿唔滿意啲野食😚讚👍🏻🚩黑糖麥包 今次運氣好✌🏻兩條都係熱既😌唔洗cream cheese已經正斗🚩是日餐湯 一向都係偏油既雜菜湯😂好少可會飲晒🚩公司沙津 少少hea既沙津😝叫做有啲菜食下平衡下咁多肉囉🤣🤣🚩燒美國帶子煙肉白汁燴飯 食過咁幾次都係咁鍾意😋最得我心唔係帶子!!係個飯!!微微既黑椒加白汁忌廉係非常非常惹味可口🤤🤤加埋海量既蔥啦青豆紅蘿蔔再撈芝士,宜家諗起都仲想食🥰🥰🥰🚩美國頂級紐約牛扒拼加拿大龍蝦尾 牛扒入面仲係粉嫩粉嫩架😚食落唔會韌,鎖汁力強👍🏻龍蝦尾都幾正,肉質實淨且彈牙😋唔會過鹹,一扯就起晒成條龍蝦尾肉大大啖食!原個蒜頭切半拎去焗真心正🤤🤤🤤簡單又直接嚐到原來既味道😚密集恐懼症既朋友應該毛管棟🤣🤣🚩 愛麗絲燒雞胸 🤩🤩賣相已經夠可惡!!首先超多芝士,蘑菇煙肉夾住雞胸一齊食,係非常好味邪惡架🥰美中不足係雞胸鞋左少少乾左少少,芝士mix蜂蜜芥末醬真係點咩都唔

🚩黑糖麥包

🚩是日餐湯
一向都係偏油既雜菜湯😂好少可會飲晒

🚩公司沙津
少少hea既沙津😝叫做有啲菜食下平衡下咁多肉囉🤣🤣

🚩燒美國帶子煙肉白汁燴飯

🚩美國頂級紐約牛扒拼加拿大龍蝦尾

🚩 愛麗絲燒雞胸
🤩🤩賣相已經夠可惡!!首先超多芝士,蘑菇煙肉夾住雞胸一齊食,係非常好味邪惡架🥰美中不足係雞胸鞋左少少乾左少少,芝士mix蜂蜜芥末醬真係點咩都唔會輸架喎😍

🚩 雪糕朱古力軟餅
食過一次念念不忘!!😋😋核桃brownie微暖濕潤配上一球冰凍既雲尼拿雪糕,撞埋有溫度既極濃朱古力漿😝😝甜而不膩,一冷一熱帶黎味蕾既衝擊!!真心超好食😍
  • 燒美國帶子煙肉白汁燴飯
  • 雪糕朱古力軟餅
  • 黑糖麥包
2020-08-20 4234 views
最近由於疫情的關係,政府開始推出一系列的防疫措施,包括晚市禁堂食,二人限聚令等等,簡直是重創飲食業,所以很多餐廳立即紛紛推出一些優惠套餐來「自救」,而 Outback 亦不例外,除了推出了外賣優惠套餐,同時堂食亦推出了午市特惠套餐,至於食物款式則和外賣一模一樣不過提提大家,堂食的套餐只包括了餐湯和黑糖麵包,餐飲要額外另加 $18,並且只有咖啡茶/檸茶檸水/汽水等選擇,其餘所有特飲和酒類則已暫停供應,所以我們最後都只是單點兩份套餐便算了No.1【燒澳洲羊扒】$168羊扒可以選擇 5成 / 7成 /全熟,而我則要求了 7成熟,可惜最後給我們的,卻是一塊肉質只有些微粉嫩紅色的羊扒,感覺上應該接近 9成熟了...不過,雖然羊扒接近完全熟透,但是肉質卻依然十分柔軟嫩滑,鮮美多汁,口感一點也不堅韌之餘,每一口更充滿著香濃的肉汁,小口品嚐過後,濃濃的羊肉氣息迴旋在口中,咸咸的,香香的,咸香四溢,滋味非常,讓人唇齒留香,回味無窮最重要的是,這塊羊扒充滿著淡淡的膻味!我一直都認為,有膻味的羊肉,才是真正的「羊肉」!所以今次這份羊扒,雖然膻味並不算太濃郁,但是都算符合我的要求,值得推薦給喜愛羊膻味的朋友!

燒澳洲羊扒&燒雞肉芝士夾餅

No.1【燒澳洲羊扒】$168

燒澳洲羊扒
美中不足的是,羊扒只能配蕃茄飯而不能選擇配薯條,蕃茄飯的味道略為有點酸溜溜之餘,米飯的質地、 口感以及味道更統統都不是我們的心水,總括來說我們並不太喜歡外國的米飯

No.2【燒雞肉芝士夾餅】$78
燒雞肉芝士夾餅
由於是即叫即烤的關係,所以夾餅的外皮十分香脆可口,而內裡則軟綿香糯,同時亦嚐到一絲絲小麥的氣息,口感細膩而延綿,其味無窮,珍饈美味

燒雞肉芝士夾餅
至於雞肉的肉質亦非常緊緻和彈牙,細嚼慢嚥的時候,鮮甜無比的雞汁更立即傾巢而出,在唇齒間留下一絲絲濃郁的雞肉氣息,香甜可口,肉汁四溢,口感豐富而飽滿,讓人齒頰生香,吮指回味

燒雞肉芝士夾餅&燒澳洲羊扒
燒雞肉芝士夾餅
雖然這份套餐是配我最愛的薯條,但是今次的薯條簡直是全場的敗筆之作!薯條冷冰冰之餘,更缺乏了薯條的香氣,完全和清湯寡水一樣這麼淡而無味,讓人難以下嚥,囓蘗吞針

薯條
No.3【黑糖麵包】套餐包括
黑糖麵包
黑糖麵包的口感十分鬆軟和輕盈,入口非常軟綿綿之餘,質感更非常幼滑柔軟,軟綿香糯,而且味道亦甜甜的,香香的,清甜可口,甜香四溢,最後再配上有滋有味的牛油後,味道立即變得堪稱一絕,簡直完美得無懈可擊,美味得讓人久久縈繞!

No.4【忌廉餐湯】套餐包括
忌廉餐湯
由於忌廉湯的材料非常豐盛和「真材實料」,所以喝起來十分色香味濃,味道鹹鹹的同時,亦帶有一絲絲奶油的香氣,每一口都十分惹味開胃,滋味無窮,口感豐富而有層次,不單止讓人陶醉其中,一試傾心,更是我目前品嚐過最美味的忌廉餐湯!

黑糖麵包&忌廉餐湯
價錢方面,燒澳洲羊扒 $168,燒雞肉芝士夾餅 $78,餐湯和黑糖麵包都是免費贈送,餐廳另外設有加一服務費,兩人總共 $270.6,都算是正常價錢的西餐

總結來說,今次的特惠套餐不單止價錢十分便宜,食物質素亦相當不錯,所以我覺得非常值得推薦給大家,而如果大家擔心堂食的安全隱患問題的話,不妨可以外賣自取,因為除了價錢和食物款式都是一模一樣外,更可以免收加一服務費呢
2020-08-16
$135.3 (Lunch)
燒澳洲羊扒&燒雞肉芝士夾餅
燒雞肉芝士夾餅&燒澳洲羊扒
黑糖麵包
忌廉餐湯
黑糖麵包&忌廉餐湯
Outback is one of my favourite steakhouses and I was so thrilled when I found out they are offering set lunches at a friendly COVID price. We reserved a seat the day before as it is the first time we stepped into this Outback. Thankfully, we got a decent seat and we were entranced by the lighting and the comfortable use of space. There was a queue for those who ordered takeaway and I am so envious of those living nearby! The following are the only items we tried. Of course, given the quality of

The following are the only items we tried. Of course, given the quality of meat, fries, and service, we are sure other items are also worth exploring! Each table comes with bottomless dark honey wheat bread and we ordered rounds and rounds cause we never got bored of it 😆.

Additionally, we ordered the Baby Back Pork Ribs ($128), Impossible Blooming Burger ($118), USDA Ribeye Steak ($218), USDA Prime Ribeye ($398). The steaks were disappointing cause the doneness was uneven despite our ordering to be medium. They ended up tasted chewy, and couldn’t even be separated with the heavily serrated knife. I really did expect better for what we paid for and Outback’s well-known name.

We have a feeling that this Outback is not as good as the other Outback so I do not want to generalise my disappointment across this chain. We will give their steaks a try again, nonetheless, the set lunches they offer are definitely worth it.
2021-01-10
Lunch
食過outback就知join左佢地免費member,就埋單有9折⭐️請注意,member要翌日先生效⭐️所以當日先download apps, join member+ email activate,不會有折扣依家疫情關係,lunch不算多人入場探熱一定要探額頭,唔比用手代替午餐menu:包:黑糖包、餐湯、飲品黑糖包例牌好食餐湯幾好味,夠creamy香辣燒蝦飯:無咩特別已比我切左的美國精選肉眼扒份量夠大,好肉肉🤤好啱食肉獸因為今日天氣得10度都無,所以d野食好快凍,難免會影響左...覺得唔夠熱餐飲㨂左咖啡,不錯因為落單時叫埋,所以好快到友人食完先落單,都要催左陣先到呢間坐得舒服,夠寬落。Member埋單9折後,大約$300
食過outback就知
join左佢地免費member,就埋單有9折
⭐️請注意,member要翌日先生效⭐️

依家疫情關係,lunch不算多人
入場探熱一定要探額頭,唔比用手代替

午餐menu:

包:黑糖包、餐湯、飲品

黑糖包例牌好食

餐湯幾好味,夠creamy

香辣燒蝦飯:無咩特別

已比我切左的美國精選肉眼扒
份量夠大,好肉肉🤤好啱食肉獸

餐飲㨂左咖啡,不錯
因為落單時叫埋,所以好快到
友人食完先落單,都要催左陣先到

呢間坐得舒服,夠寬落。
Member埋單9折後,大約$300
2021-01-08
$150 (Lunch)
2021-01-04 93 views
因為有預先book台, 所以唔使等位直入....一坐底店員就介紹今日個湯係蕃茄芝士湯...同同事決定share食, 就叫左個香菜蕃茄海鮮意粉, 美國精選肉眼牛扒當然仲有有招牌黑糖麵包,湯同埋有餐飲啦...呢間既店員感覺上好忙....要叫人就要搵好好好耐先有人理同埋飲品同賣單永遠都係要等20分鐘至半個鐘=___=lunch 趕返工就真係要預早叫定...招牌黑糖麵包...話明係招牌...梗係無得輸啦....超正, 出面真係食唔返每次想食outback,其實好多時都係因為個黑糖麵包蕃茄芝士湯...出奇地好飲...一黎就飲哂....香菜蕃茄海鮮意粉...普普通通美國精選肉眼牛扒...叫5成熟...黎到好似熟左少少...但都好好味...好有肉味....
因為有預先book台, 所以唔使等位直入....
一坐底店員就介紹今日個湯係蕃茄芝士湯...

當然仲有有招牌黑糖麵包,湯同埋有餐飲啦...

呢間既店員感覺上好忙....要叫人就要搵好好好耐先有人理
同埋飲品同賣單永遠都係要等20分鐘至半個鐘=___=
lunch 趕返工就真係要預早叫定...

每次想食outback,其實好多時都係因為個黑糖麵包

蕃茄芝士湯...出奇地好飲...一黎就飲哂....
香菜蕃茄海鮮意粉...普普通通
美國精選肉眼牛扒...叫5成熟...黎到好似熟左少少...
但都好好味...好有肉味....
招牌黑糖麵包
美國精選肉眼牛扒
香菜蕃茄海鮮意粉
蕃茄芝士湯
2020-12-30 57 views
一直都覺得outback 嘅lunch 係物有所值嘅,百零蚊,有招牌黑糖麵包,湯,主菜,同埋可以添飲嘅咖啡茶。疫情之下,餐牌同以前有少少唔同,Lunch唔再係儲印仔,會員卡變咗有折扣,以前食午餐會員卡係冇折扣嘅,前菜就冇咗沙律。好似仲抵食咗。今次首先講吓服務,店員係唔似平時咁會介紹吓有咩餐湯,只係匆匆落單,趕住走,想問多一句都唔得咁款。德福呢間outback,個水吧唔知咩事嘅,飲品永遠都係成20分鐘至半個鐘先至會有,次次都係咁,未試過有例外,但係我食過其他嘅分店,唔會有呢個情況。我自己食咗魚,魚皮有煎香嘅味道,魚肉鮮嫩,配上檸檬汁, 十分美味,配菜係熱同埋有調味嘅,唔似某啲餐廳一陣菜青味。飯底乾身,香口,忍唔住食曬。友人嘅ribs 我都試咗三件,味道正常唔會overcook,粗薯條就一般般,可能食嘅時候已經凍咗。黑糖麵包,好多人都鍾意食,其實我就覺得比較甜,唔係我杯茶,輕嘗一舊仔算了,讓友人把它幹掉。因為朝早未飲咖啡,咖啡癮大發,落單嘅時候已經落埋叫即上,可惜都係等主菜食到一半,催左兩次先到,大約半小時先到,而且係淡茂茂嘅,唯一可以讚嘅係...奶係熱嘅,仲有少少奶泡,可惜咖啡太淡,加埋
好似仲抵食咗。

因為朝早未飲咖啡,咖啡癮大發,落單嘅時候已經落埋叫即上,可惜都係等主菜食到一半,催左兩次先到,大約半小時先到,而且係淡茂茂嘅,唯一可以讚嘅係...奶係熱嘅,仲有少少奶泡,可惜咖啡太淡,加埋奶,咖啡冇咩味。

下次唔會再飲咖啡。
2020-12-26 98 views
聖誕總想一家人相聚,爸媽今天突然提出到訪,更指明要吃西餐。老公及弟弟立刻搜尋周圍的西餐廳,發現Outback Steakhouse有優惠套餐,大家馬上決定下單。Openrice顯示由下單到拿外賣需時1小時, 我們提早15分鐘到餐廳等候,等了一會兒就拿到外賣。當時亦有差不多10多人在等外賣,出餐效率快速流暢,職員亦十分有禮,值得一讚!我們叫了五個套餐,每個套餐都包括一個龍蝦湯及貴店招牌黑糖麵包一條(份量超多!!!!)。龍蝦湯用料十足,有雜菜在內,味道有點酸,醒神開胃。黑糖麵包水平比以前進步多了,而且由拿外賣到享用那一刻都依然是暖暖的。主菜方面,第一道主菜是燒雞肉芝士夾餅 (Chicken Quesadilla)。味道不錯,雞肉肉質嫰滑,可惜放了一會,夾餅涼了變硬。如果在現場吃肯定更滋味。第二道菜是肉醬意粉(Steakhouse Pasta),不過不失。值得讚賞的地方是意粉夠乾身,不會太濕太淋。第三道菜是燒蝦凱撒沙津(Grilled Shrimp Caesar Salad),蝦的份量算多,材料新鮮。餐廳自行調配醬汁,沒有坊間吃到的那麼油膩,不錯不錯!好戲在後頭,以下兩道菜是我們一致推介,分

好戲在後頭,以下兩道菜是我們一致推介,分別是素黑毛豬肉眼扒及燒盲槽魚柳。兩道菜都有配雞味飯及時蔬。蔬菜約3款,看得出餐廳精心設計每道菜,連細節都有想過。豬肉新鮮,質感Juicy,不會乾巴巴。盲槽魚有驚喜,因一般西餐廳都會用急凍魚柳,通常成品都會淡而無味,而這個我們吃得出有鮮味,配合醬汁更錦上添花。愛魚之人一定要點這道菜!!!

這餐共$460,物有所值。雖然餐廳正受限聚令影響運作,但仍認真努力設計及改良菜單吸引客人。若限聚令放寬必定再光顧支持。
2020-12-25
TakeAway
呢間outback好大, 好開揚, 而且好多窗邊位, 就算我地兩個人, 都分到一張可以坐六個人嘅卡位, 坐得好舒服一落完單, 店員會主動送上黑糖麵包, 唔夠隨時可以再叫, 店員態度非常殷勤友善, 黑糖麵包有幾好食唔洗多講樣子討好,  帶子由煙肉包住煎,  唔會太熟,  非常香,  燴飯質地相當唔粗,  d汁收得啱啱好,  唔會太濕,  雖然menu有隻辣椒,  但唔會好辣,  都幾惹味唔係好發現雞肉嘅蹤跡,  切做四塊夾餅,  可能當中兩塊有一兩粒雞,  調味唔夠,  不過附有醬汁

烤美國帶子煙肉白汁燴飯

烤美國帶子煙肉白汁燴飯
2020-12-17 226 views
Outback真係一個同朋友食飯吹水既好地方。未有2人限聚令之前,約左朋友出黎食飯,今次揀左去位於九龍灣德福既呢間分店。🥢特制洋蔥花球-朋友J每次必點呢個洋蔥球,個樣炸得好靚之餘,食落覺得香口又唔太油膩,推介。🥢燒肉醬味豬肋骨配薯條-豬肋骨啖啖肉,肉質嫩滑多汁,配上濃郁醬汁,同幾個朋友一齊share食,真係一流。-配菜揀左薯條,可惜今次唔係用我最愛既連皮粗薯條,失望。🏠 Outback Steakhouse🛤️ 九龍灣偉業街33號德福廣場二期6樓601號舖📍 港鐵九龍灣站A出口,步行約15分鐘
Outback真係一個同朋友食飯吹水既好地方。

🥢特制洋蔥花球

🥢燒肉醬味豬肋骨配薯條
-配菜揀左薯條,可惜今次唔係用我最愛既連皮粗薯條,失望。

🏠 Outback Steakhouse
🛤️ 九龍灣偉業街33號德福廣場二期6樓601號舖
📍 港鐵九龍灣站A出口,步行約15分鐘
2020-12-14 196 views
燒雞肉芝士夾餅🌮 $88 雞肉肉質🐣唔鞋、易咬 芝士🧀份量十足 拉到絲 餅皮烘到香脆點埋淡黃色味道酸酸甜甜既醬汁食🫕更加好味!😋食左三塊都好飽了 🤰🏻 薯條🍟外脆內軟 食到薯仔既綿 一如既往地出色💯 加拿大黑毛豬肉眼扒 $128 唔洗試❌豬扒煮到十一成熟 有一定厚度 肉質好韌、好難咀嚼🤷🏻‍♀️肉汁、肉味都欠奉 完全浪費quota👎🏻 黑糖包🥖其實我係為左黑糖包先黎食Outback既🍽可惜黑糖包無之前咁好食啦麵包既黑糖味🍯變淡 香氣亦隨之減弱 上枱時温度淨係得微暖 凍左麵包會變得乾身難嚼🥴

燒雞肉芝士夾餅🌮 $88
雞肉肉質🐣唔鞋、易咬
芝士🧀

加拿大黑毛豬肉眼扒 $128
唔洗試❌
豬扒煮到十一成熟
有一定厚度
肉質好韌、好難咀嚼🤷🏻‍♀️
肉汁、肉味都欠奉

香氣亦隨之減弱
上枱時温度淨係得微暖
凍左麵包會變得乾身難嚼🥴
2020-11-15 480 views
個人認為這裡食物價錢份量相對大眾化,食物質素也算對得起價錢🍴1️⃣美國安格斯肉眼牛扒 $218🐂點了Medium肉眼扒,肉質略為不夠嫩,不過不失2️⃣燒盲槽魚柳 $128🐟肉質嫩滑,味道清淡,沒很多調味,魚味不明顯;🍚紅椒粒炒飯底米粒較小,粒粒分明,味道不錯3️⃣燒雞肉芝士夾餅 $108🐓芝士份量多,芝士味濃,飽肚感十足;推薦蘸上酸甜蜜糖芥茉醬汁更開胃美味4️⃣燒澳洲羊扒 $168🐐抗疫優惠午餐新增的羊架,無論肉質還是味道都不錯5️⃣黑糖麥包🍞幸運的話,才能遇上帶有微溫並據稱是剛出爐的黑糖包,這樣的麵包才不會太乾也較軟熟☺️當然,假若吃得下的話,也可再encore任添的黑糖包,碰碰運氣看能否遇到剛出爐的🤣6️⃣Lunch set 餐湯+沙律🥣每次的是日餐湯也不同(粟米忌廉湯/蕃茄忌廉湯/洋蔥湯等)———————————————————————環境:6.5 /10服務:6 /10衛生:6 /10味道:6.5 /10性價比:中上回頭率:90%

美國安格斯肉眼牛扒

1️⃣美國安格斯肉眼牛扒 $218
🐂點了Medium肉眼扒,肉質略為不夠嫩,不過不失

燒盲槽魚柳

2️⃣燒盲槽魚柳 $128

3️⃣燒雞肉芝士夾餅 $108

4️⃣燒澳洲羊扒 $168
🐐抗疫優惠午餐新增的羊架,無論肉質還是味道都不錯

黑糖麥包

5️⃣黑糖麥包

6️⃣Lunch set 餐湯+沙律
🥣每次的是日餐湯也不同(粟米忌廉湯/蕃茄忌廉湯/洋蔥湯等)

———————————————————————
回頭率:90%
Lunch
黑糖麥包
2020-11-14 318 views
有同事生日,她喜歡吃西餐,於是選了這間西餐廳!當日大約十二點來到,不用點等就可以入座午餐 lunch也有多款選擇,而且價錢都合理,午餐已包餐湯、主菜及飲品餐湯是蘑菇忌廉湯,味道唔錯餐包睇落無乜特別,但食落好好食,因為包烘過,仲有d熱,加埋牛油食幾好食雞肉芝士肉餅,味道ok但好漏,吃了一半就飽牛肉芝士漢堡,味道ok,但漢堡包比較細蕃茄海鮮意粉,份量好多,食唔哂,味道都ok總括來講,呢餐午餐都幾好食,而且價錢合理,值得 encore 再來食
有同事生日,她喜歡吃西餐,於是選了這間西餐廳!

當日大約十二點來到,不用點等就可以入座

餐湯是蘑菇忌廉湯,味道唔錯

雞肉芝士肉餅,味道ok但好漏,吃了一半就飽

牛肉芝士漢堡,味道ok,但漢堡包比較細

蕃茄海鮮意粉,份量好多,食唔哂,味道都ok

2020-11-12
$100 (Lunch)
2020-10-28 402 views
服務態度奇差,叫人落餐應機遲遲唔黎,黎到好趕時間咁,叫人比隻湯匙最終到走都未比到我,難怪見到啲評論話呢度係一班游魂嘅waiter, 我覺得唔只游魂,係無靈魂,一點禮貌都無,落餐無讀單,有無餐飲又唔講,黑糖麵包要逐次叫又唔講,3個人叫左4個餐,得一份麵包,你唔問都唔知係點玩法,叫佢refuse即黑面,咩態度,講返塊牛排,難食,叫5成熟,最終係一塊排有3份之1係5成,3份之2係7-8成,唔明白點解重咁多人食呢間野,服務同食物品質完全唔合格,如果要食環境大把好過呢度,強烈建議大家未試過都唔好試,要試都唔好去德福呢間,簡直垃圾,未試過食西餐食到咁差嘅服務水平,同花園竟然有得揮,以後唔會再黎。我寫食評真係唔多,唔係同朋友慶祝生日而攪到咁嬲都唔得閒打論文寫佢,祝呢間德福分店早日摺埋。
  • 黑糖麵包
2020-10-27 371 views
Outback Steakhouse +澳洲菜+扒房🏠環境/ 服務:+ 好耐冇食 最近變哂新人咁 坐低冇俾過水+ 漏上餐湯同黑糖麵包....要催左幾次先有+ 做嘢那西甩漏 + 侍應好似好新手咁 我講完食咩 答都唔答就走咗 完全唔知有冇落單‼️ 澳坊芝士漢堡$88好食指數:⭐️打卡指數:⭐️大份指數:⭐️抵食指數:⭐️✅ 好難食 包皮唔脆 包唔鬆軟✅ 肉唔夠厚 冇肉汁 原本冇肉味咁 ✅ 薯條仲要係凍嘅✅ 我以為自己食緊M記....‼️ 美國精選肉眼牛排 $ 198好食指數:⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️✅ 塊排係全熟 係well done呀...... 本身落單侍應冇問 幾成熟 我都主動答要七成...✅ 最後叫人整過..... 但又漏上薯條. 不過薯條終於熱✅ 最後塊排係正常 食得落口...📍九龍灣偉業街33號德福廣場二期六樓601號舖Shop 601, Level 6, Telford Plaza II, 33 Wai Yip Street, Kowloon Bay⏰星期一至日11:30 - 22:00☎️ 電話號碼 36283999📩喜歡我的文章,可以關注我及

Outback Steakhouse

抵食指數:⭐️
✅ 好難食 包皮唔脆 包唔鬆軟
✅ 肉唔夠厚 冇肉汁 原本冇肉味咁
✅ 薯條仲要係凍嘅
✅ 我以為自己食緊M記....

‼️ 美國精選肉眼牛排 $ 198
好食指數:⭐️⭐️⭐️
打卡指數:⭐️⭐️
大份指數:⭐️⭐️
抵食指數:⭐️⭐️
✅ 最後叫人整過..... 但又漏上薯條. 不過薯條終於熱
✅ 最後塊排係正常 食得落口...

📍九龍灣偉業街33號德福廣場二期六樓601號舖

⏰星期一至日
11:30 - 22:00

☎️ 電話號碼 36283999

📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵
2020-10-19 410 views
對上吃outback可能已是10年前,今次突然來吃,無想過如此驚喜餐牌多了很多選擇,感覺比之前便宜了?多年後再吃這個馳名黑糖包,軟糯帶點煙韌,有很香的黑糖味,難怪個個都話好食這碗青瓜湯不過不失主菜叫了US prime西冷,由於沒帶著任何期望叫的,所以吃下去令我非常驚喜熱辣辣,medium rare,牛扒少筋易咬,軟腍多汁,鹽,牛油和黑椒的調味,帶出肉的味道,令它層次升級,嘩,相比起上次去ritz carlton鋸的和牛扒,這裡完勝九條街,價錢更加平一截,我知道為何outback做了這麼多年仍然咁受歡迎了無他,只因美味,足以留住人心配菜選了薯條和羽衣甘藍沙律,前者很好味,炸得很香,鹹度剛好,沙律就爽脆,略嫌油了少許。蘑菇汁無特別,因為肉新鮮好味,所以都沒有點汁另一主菜點了鱸魚,得滑,但底下的飯有點霉,有點影響整道菜因為朋友是會員,兩人埋單打了8折後只是$500有找,真係抵到唔知點形容,加上當天有個好友善風趣的waiter - Kenson serve我地,令是次用餐更加愉快

餐牌多了很多選擇,感覺比之前便宜了?
黑糖包

這碗青瓜湯不過不失

無他,只因美味,足以留住人心

蘑菇汁無特別,因為肉新鮮好味,所以都沒有點汁

另一主菜點了鱸魚,得滑,但底下的飯有點霉,有點影響整道菜

黑糖包
  • US  Prime西冷