OPPA Coffee Bar Restaurant

2024-01-10 39 views
༺ OPPA Coffee Bar Restaurant ༻☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨基本資料¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽‎➳ OPPA Coffee Bar Restaurant 𖠚ᐝ 雞肉蛋漿熔岩炒飯($188)𖠚ᐝ 韓國泡菜煎餅($160)𖠚ᐝ 卡邦尼炒粉絲($168)⚑ 尖沙咀金巴利街1號F地鋪ʀᴇᴠɪsɪᴛ: 7.8/10☽‎⋆.•* ¨¨¨¨¨¨¨¨¨食後感¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽‎➳雞肉蛋漿熔岩炒飯($188)店員會即刻係你面前加蛋漿同芝士,再用火槍燒熱同溝埋一齊,芝士會可以拉絲到好高🤤食落有好濃芝士味,超級正❤️‍🔥可惜今次叫的款式是沒有泡菜,感覺有一點單調🙈 ➳韓國泡菜煎餅($160)一共有八大塊,煎餅口感煙煙韌韌幾好食🥰仲有泡菜粒增加口感~味道都不會好辣,點埋韓國醋醬幾好食!➳卡邦尼炒粉絲($168)味道偏奶香味,仲有忌廉味~醬汁幾creamy! 粉絲都幾掛汁!☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨餐廳環境¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽餐廳座位唔多,位置有一啲迫~ 餐廳仲一直播住韓文歌,幾有feel🫶🏻
➳ OPPA Coffee Bar Restaurant
𖠚ᐝ 雞肉蛋漿熔岩炒飯($188)
𖠚ᐝ 韓國泡菜煎餅($160)
𖠚ᐝ 卡邦尼炒粉絲($168)
⚑ 尖沙咀金巴利街1號F地鋪
ʀᴇᴠɪsɪᴛ: 7.8/10

➳雞肉蛋漿熔岩炒飯($188)

➳韓國泡菜煎餅($160)

➳卡邦尼炒粉絲($168)

閑日嚟到韓國街都坐爆曬!呢間等咗差唔多10分鐘有位,兩個人總共叫咗四道菜,雖然以澱粉質為主,但每一味都好好食好有特色。最出名嘅蟹肉蟹膏紫菜包飯,蟹膏超級多,而且包飯嘅體積都比一般大。另外,就係韓國餐廳必叫嘅海鮮煎餅,煎餅入面嘅蔥就夠晒多,但海鮮都唔輸蝕,每一啖都食到不同嘅口感。仲有叫咗韓劇啲女主角成日喺屋企食嘅拉麵,拉麵入面又有魚糕、生雞蛋、仲有年糕添!我今次叫嘅係五花腩拉麵,五花腩直頭係韓燒燒好咗嘅樣貌,脆卜卜又keep到滿滿的肉汁!本身都食到飽飽濟濟,但朋友要叫佢最喜愛嘅卡邦尼年糕,韓國同西式餐點Crossover,奶油味好香,好彩份量唔算大,都食得晒。好驚喜係呢一度有好多款嘢飲揀,有酒精同冇酒精嘅果汁都有,仲要每一款都係韓國直入!

🧀芝士雞腿 $255: 店員即時係鐵板上邊燒溶芝士🧀 然後包住甜辣雞腿上,芝士味好濃郁,而且拉絲效果好吸睛😍 魚糕湯 $220: 魚糕湯用胡椒及紅白蘿白煲😋好暖 好似去咗韓國明洞街頭食一樣🇰🇷 魚糕串爽彈👍🏼 有圓形及四方形,仲有烚蛋😚
🧀芝士雞腿 $255
魚糕湯 $220
【尖沙咀•OPPA Coffee Bar Restaurant】@oppacoffeebar.tstππππππππππππππππππππππππππππππ尖沙咀韓國餐廳主打熔岩炒飯 仲有即場嘅噴火表演泡菜蛋漿熔岩炒飯 188$職員會即席示範火槍點燃整個熔岩板,韓國泡菜的辛辣和蛋漿的柔軟,再搭配上熱氣騰騰的炒飯,蛋漿會在炒飯的熱氣中冒出泡泡,形成熔岩的效果。口感柔軟、辛辣,非常適合喜歡吃泡菜的人。甜辣無骨炸雞 238$外脆內嫩,酸甜辣鹹的口味讓人欲罷不能,味道酸甜微辣很開胃。忌廉溝鮮奶 25$餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 496(連加一)✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#尖沙咀美食 #OPPA Coffee Bar Restaurant #web3尖沙咀OPPA Coffee Bar Restaurant尖沙咀金巴利街1F號地舖
尖沙咀韓國餐廳主打熔岩炒飯 仲有即場嘅噴火表演

泡菜蛋漿熔岩炒飯 188$
職員會即席示範火槍點燃整個熔岩板,
口感柔軟、辛辣,非常適合喜歡吃泡菜的人。

甜辣無骨炸雞 238$
外脆內嫩,酸甜辣鹹的口味讓人欲罷不能,味道酸甜微辣很開胃。

忌廉溝鮮奶 25$

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 496(連加一)
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
OPPA Coffee Bar Restaurant
尖沙咀金巴利街1F號地舖
2024-01-05 65 views
💭韓國野就真係食極都會忍唔住去食~尤其是d 煎炸野,真係好吸引~ 因為突然好想食韓式炸雞,所以今日就去左OPPA 餐廳食野啦~🌸半份蜜糖牛油炸雞 (HKD 198)就算只係叫左半份蜜糖炸雞🍗,其實都好大份~ 呢度炸雞除左有炸雞仲有薯條🍟炸雞同蜜糖+牛油係絕配大家都知,原來薯條同蜜糖+ 牛油真係好夾👍🏻熱辣辣既炸雞真係好好食,同朋友一齊食炸雞同吹水真係好開心😄🌸魚糕湯(HKD 220)雖然寒流剛剛過去,但係天氣仲係涼涼地~飲d 熱湯就perfect 啦~ 呢個魚糕湯有好多款魚糕食到,食完暖lup lup 真係好正呀~ 🌸忌廉溝鮮奶梳打呢個汽水真係童年回憶! 好好飲~
🌸半份蜜糖牛油炸雞 (HKD 198)
蜜糖牛油炸雞
🌸魚糕湯(HKD 220)
🌸忌廉溝鮮奶梳打
呢個汽水真係童年回憶! 好好飲~

2023-12-27
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
  • 蜜糖牛油無骨炸雞
2024-01-02 102 views
呢間Oppa餐廳真係要事前訂位,如果想walkin既話唔知要等幾耐,其實店舖不算細小,都有十多張2-4人餐檯,但八點半九點都仍然爆滿,店員都做到無停手,不過依然好有禮貌的招呼人客。我們點了OPPA激辣蛋漿熔岩炒飯及蜜糖牛油炸雞,主食還未來到前,先來一瓶蜜桃燒酒,感受一下韓食特色,本來還擔心韓國的真露燒酒好刺鼻搶味,但這枝水果口味的燒酒出奇地好易入口,蜜桃香氣同味道比酒精重,清清地甜甜地,好好飲。至於主食蜜糖牛油炸雞比想像中要大份量,每塊雞都大大件,外皮的確炸得非常脆口,雖然未至於一口咬落去爆汁,不過啖啖肉都嫩滑,最後都係食唔晒要打包拎走。主角OPPA激辣蛋漿熔岩炒飯由店員親身拎埋火槍在人客面前,先在炒飯四周淋滿蛋漿,於飯頂上放滿大量芝士,再用火槍狂燒,看著半融的蛋漿與芝士熱辣辣咁融為一體,已經係一種視覺享受,攪拌著炒飯時芝士仲可以做出拉絲效果。注意的是如果你不是嗜辣之人最好叫其他款式較好,因這款激辣炒飯是真心辣,連我號稱最食得辣的人都覺得辣,不過當入口品嚐到又有辣味又有濃郁芝士味的蛋炒飯時,仍是會一口接一口的吃完,真係堅好味。

2023-12-21
2023-12-27 158 views
難得聖誕節約朋友食飯,梗係想去一間好啲嘅餐廳食飯。見到佢間餐廳嘅環境同menu好似唔錯,所以就book咗。去到只係得一枱客,樓面一個staff都唔見,要去到最入先見到staff。佢啲態度仲要串串哋咁問我咃做咩。我哋坐低之後佢就話限時75分鐘。我咃3個女仔唔知佢啲份量有幾多,所以只係叫住一份泡菜蛋漿熔岩炒飯、半份蜜糖牛油無骨炸雞同一支青葡萄米酒。過咗一陣,米酒就送到。之後就聽到頭先個staff大大聲咁同同事講3個人只係飲一支米酒。之後個炒飯送到嚟,有另一個態度比較好嘅staff幫我哋即場同火槍燒同拌。當佢搞完之後我哋先發現佢送嚟嘅唔係泡菜蛋漿熔岩炒飯,而係雞肉蛋漿熔岩炒飯。我哋見價錢又係一樣咁就費事叫佢換就照食。一食落口就覺得好咸。(我係一個食得重口味嘅人都覺得好咸)  佢嘅蜜糖牛油無骨炸雞嘅味道普通,只係得個蜜糖味,而且覺得佢只係就咁將啲蜜糖淋上面,最下面嘅炸雞同薯條係冇咩味。仲要一邊食就一邊聽到佢哋喺度大大聲講啲客人嘅壞話。全晚最好嘅都只係得嗰支青葡萄米酒。如果問我哋會唔會再去食,我哋一致認同1000%冇下次!!!
(我係一個食得重口味嘅人都覺得好咸)
仲要一邊食就一邊聽到佢哋喺度大大聲講啲客人嘅壞話。
全晚最好嘅都只係得嗰支青葡萄米酒。
如果問我哋會唔會再去食,我哋一致認同1000%冇下次!!!
2023-12-26
Celebration
Christmas
2023-12-23 221 views
一班女仔出嚟食嘢🙌🏻,梗係揀啲有氣氛又啱一齊傾計嘅餐廳啦🤭!今次小仙女🧚‍♀️同寶妹💁🏼‍♀️一齊出嚟搵嘢食,去咗 #尖沙咀 韓國街💕,揀咗呢一間 #韓國菜 餐廳🇰🇷。餐廳嘅水泥風裝修🏭,好有首爾文青Cafe嘅感覺☕️。🍗芝士炸雞($268)芝士炸雞🧀嘅份量超級多,多咗成座山咁樣😍,幾個人share都可以食到好滿足😋。外層炸得酥脆💥,裏面嘅肉質都好好。最正梗係底下有嘅熔岩芝士🫕,拉住絲咁撈埋啲炸雞🤤,望落已經覺得好邪惡。🦀蟹肉蟹膏紫菜包飯($108)食韓國菜🇰🇷,梗係要嗌埋紫菜包飯啦。裏面有煎蛋絲🍳、紅蘿蔔絲🥕等等嘅材料增加口感。蟹肉蟹膏嘅味道🦀好香,配埋有咬口嘅飯同埋外層嘅紫菜🍙,一啖可以食到晒呢啲感覺👅,真係好正。🥟韓式煎餃子($148)最後我哋嗌埋煎餃子🤩。餃子皮煎香咗,配埋裏面嘅餡🥳,真係幾好食。再點埋韓式餃子汁🥢,麻油味同醬油味都好香。

🍗芝士炸雞($268)

🦀蟹肉蟹膏紫菜包飯($108)

🥟韓式煎餃子($148)
2023-12-16
Dinner
2023-12-21 161 views
🍖韓式豬手 $330豬手預先切開一片片 厚度適中 方便進食 每一舊豬手都連著滿滿的骨膠原 非常煙韌 很膠質亦可見其層次分明 隨碟還附上生菜 泡菜 沾醬 蒜頭 自由配搭令味道及層次變得多元化 包裹著一啖吃進口真的非常滿足 先是爽脆的生菜 再有啲辣及咸味散出 再到煙韌的豬手 層次非常豐富🍣蟹膏蟹肉紫菜包飯 $108飯卷滿滿的芝麻油香 包裹著的餡料也很豐富 蟹膏有鮮味 很creamy 蔬菜很清爽 有蘿蔔 蛋絲 蟹柳在內餐廳還提供多款不同種類的飲品 由酒精及非酒精 一定滿足到你的喜好
🍖韓式豬手 $330
豬手預先切開一片片 厚度適中 方便進食
每一舊豬手都連著滿滿的骨膠原 非常煙韌 很膠質
亦可見其層次分明

🍣蟹膏蟹肉紫菜包飯 $108
飯卷滿滿的芝麻油香 包裹著的餡料也很豐富

Lunch
2023-12-19 205 views
火腿蛋漿熔岩炒飯賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧店員會在客人前加蛋、芝士,再即席用火槍燒香炒飯,觀感極佳,期間不斷散發出濃郁的芝蛋香味,非常邪惡誘人。炒飯與芝士炒蛋完美融合,食落濃郁鹹香,又不會過份膩滯,十分出色。當中夾雜著脆卜卜的飯焦,令整體口感更豐富。三色韓國煎餅賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧三色煎餅一掌大小,色彩繽紛非常吸睛。三款煎餅分別是泡菜、蔥和南瓜口味,當中最喜歡南瓜口味,內裡有絲絲南瓜,食落清甜又開胃,煙韌軟糯的質感令人上癮。紫菜包飯賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧紫菜包飯份量十足,內餡非常豐富,包括有火腿、青瓜、蘿蔔、炒蛋絲等,食落清新又爽口,口感滿滿非常豐盈,大滿足推薦。環境:🐧🐧🐧🐧餐廳裝修簡約清新,採用木系桌椅配搭明亮的燈光,家庭式的設計給人感覺溫馨又舒適。臨近聖誕餐廳亦納入相關佈置,氣氛十足。🐧❤️結語:熔岩炒飯好睇又好食,招牌推介必試👍

環境:🐧🐧🐧🐧

🐧❤️結語:熔岩炒飯好睇又好食,招牌推介必試👍
Dinner
紫菜包飯
店名/Shop Name:Oppa coffee Bar Restaurant 地址/ Adresss: 尖沙咀金巴利街1號F種類/Type:韓式晚餐推介/Recommend:蟹膏蟹肉紫菜包飯,芝士炸雞人均價錢:$200店舖環境: 現代輕工業簡約設計交通:l尖沙咀地鐵站行13分鐘上菜速度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️食物口味:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️蟹膏蟹肉紫菜包飯$108紫菜包飯內有紅蘿蔔絲雞蛋絲和蟹柳絲,換上份量充足的蟹膏,海鮮味令到整個飯包錦上添花芝士炸雞$268真心超級推薦,炸雞外皮超級脆,內裏冇骨雞肉嫩滑,芝士內有紅椒和青椒絲,經過鐵板的熱力把紅燒和青椒的香氣滲入芝士內,伴着炸雞一起吃除了芝士的香濃味道,青紅椒增添了芝士的香氣,七彩的顏色令到食慾更加濃厚蘋果梳打$27清爽蘋果味的梳打檸檬梳打$27檸檬梳打一點酸味也沒有,但係最後都係覺得用可樂送炸雞係更加配搭
地址/ Adresss: 尖沙咀金巴利街1號F
種類/Type:韓式晚餐
推介/Recommend:
蟹膏蟹肉紫菜包飯,芝士炸雞
人均價錢:$200

蘋果梳打$27
清爽蘋果味的梳打

檸檬梳打$27
2023-12-17 169 views
由廚房到樓面都由韓國人親自主理,入來坐低最好識講韓文或者英文,不過韓國oppa好nice,仲幾靚仔, 會講少少廣東話,好有禮貌的 🔮芝士雞翼  大大杯芝士,直接倒係個鐵板上面,韓國侍應會親自係客人面前用火槍燒溶芝士,再將芝士捲住雞翼,拉絲效果好澎湃呀,睇到我地眼定定呀~芝士濃郁香滑,珍寶雞翼,大隻又juicy,上面的韓式甜辣汁跟芝士味道十分匹配!好好食呀~ 🔮泡菜炒五花腩豆腐  唔想食咁多炭水,真係好推薦食這個,以泡菜和秘製韓式甜辣燒肉汁,炒香五花腩條 ,每次夾少少肉和豆腐一齊食,味道一濃一淡,互相中和,味道很有層次呢~又或者可以將拌碟的新鮮生菜包住五花腩條,當生菜包來食,又有另一番風味呀~

🔮芝士雞翼

🔮泡菜炒五花腩豆腐
2023-12-14 124 views
呢間餐廳黎過幾次☺️ 唔錯.卡邦拿無骨炸雞 (半隻) $208 無骨炸雞好方便😂 食到啖啖肉 加埋卡邦拿醬Creamy之餘又有配料爽口☺️ 無骨既話就唔洗整到成手油膩👍🏻 半隻2個人食啱啱好😍Jumbo 芝士蛋卷 $188 呢個蛋卷每次黎都食🙈 啖啖芝士有埋紫菜,趁熱食仲會有拉絲,蛋又好厚😍😍 配埋番茄醬、沙律醬好夾,仲有大量菜,真係呢間先有呢款而環境都坐得好舒服,同朋友傾計都幾好,最好就早啲到,因為有時要排隊
呢間餐廳黎過幾次☺️ 唔錯
卡邦拿無骨炸雞 (半隻) $208
😍

Jumbo 芝士蛋卷 $188

2023-12-13 134 views
餐廳尖沙咀金巴利街有條韓國街,除咗韓國雜貨店,仲有好多韓國餐廳!依間餐廳餐廳主打「火山蛋漿熔岩炒飯」及「火焰芝士」由oppa以火槍加熱芝士。⭐️溫馨提示,記得要book枱 好多人幫襯,我諗而家食飯好少人唔book定枱🥵👓 蒜香無骨炸雞 $208 HALF / $238 FULL味道都相當多,例如原味、甜辣、醬油、卡邦尼、蒜香、蜜糖牛油、芝士。一份同半分只係相差$30,咁當然叫一份啦,但上枱嘅時候發覺份量非常多,根本係四人份量,如果兩個人食嘅話係食唔晒一份!雞肉嫩滑個皮炸得香脆,有少許蒜香片 唔會太漏,但如果醬汁可以再多啲就好了!炸雞底部仲有炸薯條。以炸雞嚟講依個價錢唔算貴👓 三色韓國煎餅 $168(泡菜煎餅,蔥煎餅,南瓜煎餅)平時嘅煎餅係香脆,但佢比較有趣 屬於軟綿綿軟糯嘅質地。👓秘製章魚蛋漿熔岩炒飯 $198蛋漿熔岩炒飯喺餐廳其中一個招牌,有幾個款式,泡菜/火腿/海鮮/雞肉/激辣/秘製章魚首先0PPA會送上熱辣辣培岩炒飯,幫你加入蛋芝士,用火槍燒成芝士滑蛋,mix到變拉絲,食得!好食,唔太辣 岩我依啲食唔到辣🥵好濃夠芝士味。見每枱必叫的

👓 三色韓國煎餅 $168
(泡菜煎餅,蔥煎餅,南瓜煎餅)
平時嘅煎餅係香脆,但佢比較有趣 屬於軟綿綿軟糯嘅質地。

👓秘製章魚蛋漿熔岩炒飯 $198
好食,唔太辣 岩我依啲食唔到辣🥵好濃夠芝士味。見每枱必叫的
👧🏽 近期不斷追韓劇,每次睇到主角們開餐都好想食韓國野 😭 最後決定搵間餐廳滿足想食既心~食韓國菜一定諗到尖沙咀既韓國街,有間好評如潮既韓國餐廳 🤔 決定同朋友一試~🐙 秘製章魚蛋漿熔岩炒飯 𝗛𝗞𝗗𝟭𝟵𝟴小店推介必點菜式:六款口味熔岩炒飯🌟最後揀左章魚,店員𝗢𝗽𝗽𝗮會喺餐枱前加雞蛋同芝士,然後再用火槍燒熔再拌飯 ❤️ 成個過程已經流晒口水,仲有章魚粒係飯入面,每啖都十分滋味有咬口 🤤 不過調味比較重,會有種越食越鹹既感覺🍯 蜜糖牛油無骨炸雞 𝗛𝗞𝗗𝟮𝟬𝟴半份無骨炸雞份量都算多 🍗 外皮炸到香脆,沾滿柚子蜜糖,雞肉嫩滑𝗝𝘂𝗶𝗰𝘆 😍 仲有薯條作配菜🫕 魚糕湯 𝗛𝗞𝗗𝟮𝟮𝟬一共有兩大串魚糕,口感彈牙;湯底味道清甜,仲有豐富配料 🥕 青紅蘿蔔、雞蛋、洋蔥、年糕等🍑 韓國蜜桃梳打 果肉梳打(桃) 𝗛𝗞𝗗𝟮𝟱兩個女孩子食三樣菜式已經十分飽,完全大滿足❗️價錢上比一般韓國菜就略為偏貴~但章魚蛋漿熔岩炒飯值得一試 😏 𝗯𝘁𝘄 店員𝗢𝗣𝗣𝗔 係香港人~😂😂😂

🐙 秘製章魚蛋漿熔岩炒飯 𝗛𝗞𝗗𝟭𝟵𝟴

蜜糖牛油無骨炸雞