OPPA Coffee Bar Restaurant

2024-01-30 315 views
位於尖沙咀韓國街,鍾意食韓國嘢嘅朋友對呢間餐廳一定唔陌生!Oppa Coffee Bar主打一定係熔岩炒飯,上菜時會有oppa現場噴火表演🤣🤣,將炒飯周邊嘅蛋漿同芝士燒到半溶拉絲狀,熱辣辣好好味🙌🏻.Food Ordered: 秘製章魚蛋漿熔岩炒飯 ($198)蜜糖牛油無骨炸雞半份 ($208)泡菜芝士紫菜包飯 ($98) #hungrykuuu_hongkong #hungrykuuu_tsimshatsui #尖沙咀美食 #香港韓國菜 #香港好去處 #香港美食 #hkfood #hkgoodwest
Food Ordered:
秘製章魚蛋漿熔岩炒飯 ($198)
蜜糖牛油無骨炸雞半份 ($208)
泡菜芝士紫菜包飯 ($98)

今日黎到尖沙咀韓國街食呢間人氣餐廳,聽講經常都滿座要等位。我地一早12點開門營業就黎到。可以影到餐廳既環境,佈置好用心。過咗一陣已經開始好多人。泡菜蛋漿溶岩炒飯 ($188)餐廳必食推介!店員係我地面前加入雞蛋漿及大量芝士,再用火槍炒香及撈勻所有材料。熱辣辣香噴噴😍每羹炒飯都係芝士拉絲😎食落又唔會好滯既感覺,加咗蛋漿令炒飯口感好滑。真係必食😝泡菜芝士紫菜包飯 ($98)每次食韓國野都必食紫菜包飯😋呢度既紫菜包飯比其他餐廳大件好多!裡面有泡菜、蛋絲、紅蘿蔔、芝士,口感豐富。再配埋好香既麻油,令人食完一件又一件😆韓國泡菜煎餅 ($160)都係我最鍾意既韓國菜式之一。基本都係必點😂煎餅熱辣辣!一定要熱先好食!邊邊位煎得特別香脆。粉漿同餡既比例剛好,最抵讚係食落唔會覺得好油膩。一份有八大件,份量好足。韓國蜜桃梳打 ($27) & 韓國蜜桃果肉果汁 ($25)我地最鍾意係桃味既飲品。呢度有兩款。一於叫曬黎試試!個人比較鍾意果肉果汁,桃味比較濃而且啖啖果肉。蜜桃梳打感覺似汽水,可能小朋友會鐘意飲🤪總括呢間餐廳既食物味道正之餘份量好足👍🏻我地兩個最後食唔曬需要打包走🤣另外見好多人叫炸雞食,賣相都相當

泡菜蛋漿溶岩炒飯 ($188)

泡菜芝士紫菜包飯 ($98)

韓國泡菜煎餅 ($160)

韓國蜜桃梳打 ($27) & 韓國蜜桃果肉果汁 ($25)

總括呢間餐廳既食物味道正之餘份量好足👍🏻我地兩個最後食唔曬需要打包走🤣另外見好多人叫炸雞食,賣相都相當吸引。留待下一次我地再黎試試😋

🌟想食既朋友記得先book位啦😉
2024-01-14
$250 (Lunch)
2024-01-24 264 views
趁住朋友開工之前 去咗食韓國嘢今次去咗韓國街好出名食熔岩炒飯嘅OPPA 餐廳食12點幾都坐咗3分2人 枱枱都有叫呢個炒飯🔹️韓式烤豬肉拉麵 烤豬肉係分碟上 唔怕浸到腍晒拉麵入面仲有幾嚿年糕湯底熱辣辣 好味 🔹️章魚蛋漿熔岩炒飯 一嚟到 店員就開始倒蛋漿 再落芝士粒 再拎火槍燒呀燒蛋漿即刻變“熔岩”之後就將熔緊嘅芝士同蛋漿撈飯 撈呀撈呀 拉絲拉到勁高好多料 每啖飯都食到芝士 蛋同埋章魚粒🔹️炸雞柳沙律超大碟 炸雞起碼有7 8嚿炸雞好脆 又唔乾加上肉質口感好好 沙律菜幾新鮮 仲有小小酸蘿蔔配菜 好開胃

趁住朋友開工之前 去咗食韓國嘢

拉麵入面仲有幾嚿年糕
湯底熱辣辣 好味

🔹️章魚蛋漿熔岩炒飯
一嚟到 店員就開始倒蛋漿 再落芝士粒 再拎火槍燒呀燒
蛋漿即刻變“熔岩”
之後就將熔緊嘅芝士同蛋漿撈飯 撈呀撈呀 拉絲拉到勁高

加上肉質口感好好
沙律菜幾新鮮
仲有小小酸蘿蔔配菜 好開胃

2024-01-23 169 views
最近朋友生日🎂, 除了蛋糕🎂慶祝生日, 我更帶她到了一間尖沙咀韓國街上,一間比較出名,並以工業風裝修的韓國🇰🇷特色餐廳🍴!招牌 芝士蛋漿熔岩炒飯OPPA店員到面前 將芝士碎粒放在飯上面. 然後開火槍慢慢用高溫熱溶d芝士🧀份量豐富足3-4人份,極多芝士好惹味!韓國🇰🇷煎餅 外面煎得脆脆地 入面就煙煙靭靭 口感豐富!另外再點了壽司, 飽滿豐富!OPPA Coffee Bar Restaurant尖沙咀金巴利街1F號地舖

招牌 芝士蛋漿熔岩炒飯

韓國🇰🇷煎餅
外面煎得脆脆地 入面就煙煙靭靭 口感豐富!

另外再點了壽司, 飽滿豐富!

OPPA Coffee Bar Restaurant
尖沙咀金巴利街1F號地舖
2024-01-22 125 views
見裝修咗靚又好多人食,碌左openrice見到好多好評就入左去試。知道呢間餐廳主打係芝士飯,但我哋對芝士冇咩興趣,所以我哋叫左menu後半部嘅炒年糕同埋煎餅試吓。一心諗住韓國餐廳會有前菜。首先,係冇前菜嘅。唔緊要啦間餐廳都行fusion, 冇都唔緊要啦。第一個黎左卡邦尼炒年糕 $140一見到個年糕心諗…$140?得around 20條年糕,一兜卡邦尼汁。味道尚可,但$140真係太誇張。完全唔值。跟住就係海鮮煎餅 $160個煎餅係香口 但一啲都唔脆,食落口好粉,而且個底仲好油。食完感覺好油膩好濟。呢個同我食開覺得好食嘅傳統韓國煎餅差好遠。價錢又係十分進取。總括而言,雖然我哋唔係食佢嘅招牌菜,唔知道招牌菜好唔好食,但呢兩樣食物已令我不會再回頭,價錢十分進取,味道普通,性價比極低。相信喺尖沙咀有大量性價比高的韓國餐廳可以選擇。

第一個黎左卡邦尼炒年糕 $140
卡邦尼炒年糕

跟住就係海鮮煎餅 $160

2024-01-20 156 views
特式拉絲鐵板芝士🌸鐵板芝士五花腩 $268超多拉絲芝士,五花腩厚切,唔算太膩,肉質鮮嫩分明,底層鋪左超多洋蔥絲🌸韓國韮菜海鮮煎餅 $160超惹味的煎餅,韮菜超多,海鮮配搭得不錯,大大塊,超飽🌸可樂 $26======詳情======OPPA Coffee Bar Restaurant (尖沙咀)尖沙咀金巴利街1F號地舖================#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #香港美食探店 #香港探店 #我是吃貨 #打卡熱點 #打卡美食 #著數報料 #韓國街 #金巴利街 #OPPACOFFEEBARREATAURANT
特式拉絲鐵板芝士

🌸鐵板芝士五花腩 $268

🌸韓國韮菜海鮮煎餅 $160
超惹味的煎餅,韮菜超多,海鮮配搭得不錯,大大塊,超飽

🌸可樂 $26

======詳情======
尖沙咀金巴利街1F號地舖

================
2023-12-27
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
  • 韓國韭菜海鮮煎餅
最近同朋友去尖沙咀韓國街到食左間行工業風裝修既韓式餐廳.其實呢間餐廳早係2-3年前已經係網上有人推介 一直都未有行動. 今次就搵埋好朋友一齊覓食😎⬇️⬇️⬇️🌟招牌 秘製章魚蛋漿熔岩炒飯🐙呢款菜式我覺得係必試既 因為除左份量 賣相 味道都係十分唔錯👍🏻OPPA會行過黎你面前 將芝士碎粒放在章魚飯上面. 然後開火槍慢慢用高溫熱溶d芝士🧀 成個過程除左一飽口福仲有得睇埋表演😂成團火 係咁燒 著火阿🔥🤣 影相打卡係必須的 . 除左賣相 佢既份量足夠3-4人份. 食落去好好味 又有章魚粒 又有芝士 夠哂惹味🤩三色韓國煎餅 🟡🟠🟢平時泡菜味既煎餅就聽得多. 今次簡直滿足哂貪食既我. 有3種口味分吃係泡菜味 蔥煎餅同埋南瓜口味. 韓式煎餅好食在於 佢地既口味好夾 好好食. 外面煎得脆脆地 入面就煙煙靭靭 口感豐富蜜蜂牛油炸雞🍗 一如既往炸雞都係即點即炸 除左熱辣辣之外 又係多汁脆皮😍炸雞鋪上蜜糖牛油 邪惡得黎就係好味.下面仲有薯條墊底 吸收埋上面既蜜糖 甜甜的🍯
⬇️⬇️⬇️
🌟招牌 秘製章魚蛋漿熔岩炒飯🐙

三色韓國煎餅 🟡🟠🟢

蜜蜂牛油炸雞🍗
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
  • 蜜糖牛油炸雞
  • 三色韓國煎餅
  • 秘製章魚蛋漿熔岩炒飯
2024-01-13 183 views
🐥突然好想想食炸雞🍗今次就叫咗成份炸鷄食😍大滿足呢🥳🐣蜜糖牛油無骨炸雞 $238/全份🌈 食韓國🇰🇷嘢點可以冇炸雞呢😍喺眾多炸雞款式裏面😍我自己就最鍾意係蜜糖牛油炸雞🍗佢哋呢度個炸雞大大件份量都都唔少❤我地仲揀咗無骨版✅薄薄嘅炸粉包住啖啖嘅鷄肉🐤兩個人食晒成份炸鷄🐤無得彈呀🥳🍛韓式炒粉絲 $148🌈好香麻油味嘅韓式炒粉絲份量超大份呀👍超鍾意韓式粉絲嘅彈牙口感呀👍口感煙煙靱靱💯上面仲鋪滿紅蘿蔔絲、蛋絲、蔬菜🥬咁多材料堆砌左一個小山丘⛰️好食指數爆燈🥳🥳🍹韓國青蘋果梳打 $27🌈梳打好少見到有青蘋果味噃😋味道酸酸甜甜😍正呀🥳🍹韓國橙汁梳打 $27🌈梳打獨特嘅新鮮橙味🍊橙味甘香✅唔錯呢🥳
🐥突然好想想食炸雞🍗今次就叫咗成份炸鷄食😍大滿足呢🥳

🐣蜜糖牛油無骨炸雞 $238/全份

🍛韓式炒粉絲 $148

🍹韓國青蘋果梳打 $27

🌈梳打好少見到有青蘋果味噃😋味道酸酸甜甜😍正呀🥳

🍹韓國橙汁梳打 $27

🌈梳打獨特嘅新鮮橙味🍊橙味甘香✅唔錯呢🥳

2024-01-13 144 views
等咗半個鐘就可以入餐廳啦朋友好鍾意食炸雞,所以呢就點有個炸雞炸雞方面有好多選擇尤其是味道方面同埋份量我就點咗一個拉麵試一試韓國嘅拉麵嘅感覺會如何首先品嚐到的是韓式烤豬肉拉麵。這道拉麵由韓式烤豬肉和彈牙的拉麵組成。拉麵湯頭濃郁,帶有深厚的豬肉和韓式烤肉的香氣。拉麵麵條彈牙有嚼勁,與豬肉的鮮嫩口感相得益彰。蒜香無骨韓式炸雞。這道炸雞外皮金黃酥脆,炸得恰到好處。咬下去時,外皮酥脆,內部的雞肉嫩滑多汁。炸雞的調味料帶有蒜香味,讓整道菜更加香氣四溢。
等咗半個鐘就可以入餐廳啦

2024-01-12 134 views
二訪人氣滿滿既OPPA Coffee Bar Restaurant 🇰🇷主打韓國菜,即使係平日都好多食客,唔想等位記得一定要預先訂座~ 佢既蛋漿熔岩炒飯係全港第一,開業多時仍然吸引到唔少食客😋之前已經品嚐過熔岩炒飯,係每枱客都有叫!🤩今次就揀左火焰芝士系列,都一樣咁吸引😌🧀🍗芝士雞腿 $255 (M) 店員會即席將芝士倒上鐵板,再用火槍將芝士熱熔,以熟練既手技將香噴噴的柔軟既芝士,圍繞住惹味燒雞腿🐔熱辣辣又好好味,芝士控不能錯過呢種食法🧀🥗韓國韭菜海鮮煎餅(大) $160 外圍好酥脆,加入左韭菜同魷魚粒再煎香好香口~有少少油感,點一點附上既醬油可提味另外仲有多款酒精同無酒精韓國飲品可選😍可以好好感受韓國風情🇰🇷

🧀🍗芝士雞腿 $255 (M)

🥗韓國韭菜海鮮煎餅(大) $160

韓國韭菜海鮮煎餅
2024-01-12 66 views
🇰🇷 As a passionate lover of Korean cuisine, I recently found myself drawn back to the vibrant streets of Tsim Sha Tsui in search of delicious Korean food. I decided to revisit a restaurant that had left a lasting impression on me with its exceptional volcano rice dish.1️⃣ Octopus Volcano 🌋 Price: $198This dish is an absolute must-try! The waiter carefully pours raw egg and sprinkles cheese on top of the sizzling hot plate. Then, with a touch of excitement, he ignites the egg and cheese with a flam

1️⃣ Octopus Volcano 🌋
Price: $198
This dish is an absolute must-try! The waiter carefully pours raw egg and sprinkles cheese on top of the sizzling hot plate. Then, with a touch of excitement, he ignites the egg and cheese with a flamethrower. As the flames subside, the egg cooks and the cheese melts, creating a mouthwatering combination. Once everything is mixed together, you'll experience a delightful blend of flavors and textures. It's a dish that takes me back to the Hallasan of Jeju Island.

2️⃣ Royal Rice cake
Price: $148
This traditional Korean delicacy features soft and chewy rice cakes bathed in a rich and flavorful sauce. The combination of sweet and savory notes creates a delightful explosion of taste with every bite. It's a dish that brings together the essence of Korean cuisine in a truly royal fashion.

3️⃣ Grape Makgeolli
Price: $110
Take a sip of the refreshing Grape Makgeolli and immerse yourself in the vibrant flavors of Korea. This traditional rice wine is expertly crafted with the finest grapes, resulting in a delightful balance of sweetness and tartness. With its smooth and light texture, it's the perfect companion to your meal, adding a touch of elegance to your dining experience.

💰 The total bill amounted to $502, including service charge.
2024-01-09
$251 (Lunch)
  • 秘製章魚蛋漿熔岩炒飯
呢間韓國餐廳已經回訪多次✨今次就試下唔係主打嘅野食 估唔到又唔錯喎🥳.📌韓國泡菜煎餅(大) $160煎餅邊邊位超香脆 咬落軟熟 濕潤度剛好 有juicy嘅口感 唔油膩都唔乾身🫓配料有泡菜, 洋蔥同青蔥 粉漿同餡嘅比例好好🙌🏻泡菜完全唔辣都唔鹹 煎餅嘅調味適中 唔點醬汁都夠味🌶️.📌韓式蒸餃子 $178蒸餃子勁大隻 成個拳頭咁✊🏻上枱熱辣辣 用雲石碟裝 加埋幾片黃蘿蔔 賣相好靚💖餃子外皮軟身黏糯 皮薄餡多 脹卜卜🥟內餡係豬肉, 韭菜同粉絲🐷味道比較清淡 食落幾fresh🌱旁邊醬汁好有鮮味 帶微鹹 沾少少 令味道昇華👅熱食餃子皮會較淋身軟熟 攤涼食 就有煙韌嘅口感😚.📌蟹膏蟹肉紫菜包飯 $108飯捲真係每次必食‼️餡料有蟹膏, 蟹柳, 雞蛋絲, 青瓜同紅蘿蔔絲 整體感覺清新健康🍙蟹膏夠甘香🦀青瓜有醃過 唔馬虎🥒紅蘿蔔清甜爽脆🥕雞蛋絲調味剛好 不過有啲老🥚飯捲唔會壓得太實 好軟熟 豐富口感加上麻油濃香嘅飯底 超推薦💯不過中間部分嘅飯捲 蟹膏就偏少 多番啲就perfect喇✨

📌韓國泡菜煎餅(大) $160

📌韓式蒸餃子 $178

📌蟹膏蟹肉紫菜包飯 $108
飯捲真係每次必食‼️

2024-01-12 40 views
Oppa Coffee bar restaurant🔸人參雞湯 HKD320個湯係有淡淡既參味 唔會濃到飲唔到!仲落左紅棗、好滋補!雞入面包左糯米,雞既肉質唔會好un~飲完成身都暖粒粒~🔸 蟹膏蟹肉紫菜飯卷 HKD108佢既蟹肉係蟹柳黎~而飯卷入面包左蛋絲,蘿蔔絲,醃青瓜,都幾多配料~同埋都有8舊左右~都播左d韓文歌,幾有feel~ 而佢既食物選擇都唔少,見其他人嗌左炸雞,芝士撈飯等等,見到其他人叫d拉絲勁吸引😍
Oppa Coffee bar restaurant

🔸人參雞湯 HKD320

🔸 蟹膏蟹肉紫菜飯卷 HKD108

2024-01-11 32 views
太耐冇食韓國菜,突然興起就決定黎韓國街呢邊搵食😉今次叫左火腿蛋漿熔岩炒飯($188)、蜜糖牛油無骨炸雞($208/半份)、韓國果肉果汁(梨)($25)、韓國果肉果汁(蜜桃)($25)裡面部電視播住韓國MV,KEEP住有得聽下,好有氣氛😄火腿蛋漿熔岩炒飯:呢個係佢地嘅招牌菜,上枱時先會送上鐵板炒飯,然後職員會幫手處理,喺旁邊倒入加左奶嘅蛋漿,飯上面加上芝士,再用火槍即場猛火燒,幾正🤩最後芝士溶化後再不斷攪拌,成個炒飯都非常拉絲,味道非常濃郁😋蜜糖牛油無骨炸雞:炸雞好香脆,肉質鮮嫩多汁,牛油同蜜糖嘅醬汁甜中帶鹹,好惹味🤤至於下面仲有D薯條,都幾脆,份量都好足,半份就可以兩個人食到飽😍仲有伴碟蘿蔔粒可以食下,酸酸地幾開胃韓國果肉果汁:黎得韓國餐廳當然飲返韓國罐裝飲品先有FEEL😄我叫左梨味,朋友叫左蜜桃味,兩個都好好飲,裡面都有D果肉粒,飲落好有口感,果汁又唔會太甜,好清爽😋佢呢到都仲有唔同款式野食可以食,選擇都唔少😉補MENU
裡面部電視播住韓國MV,KEEP住有得聽下,好有氣氛😄
蜜糖牛油無骨炸雞
蜜糖牛油無骨炸雞炸雞好香脆,肉質鮮嫩多汁,牛油同蜜糖嘅醬汁甜中帶鹹,好惹味🤤至於下面仲有D薯條,都幾脆,份量都好足,半份就可以兩個人食到飽😍仲有伴碟蘿蔔粒可以食下,酸酸地幾開胃
韓國果肉果汁

佢呢到都仲有唔同款式野食可以食,選擇都唔少😉
補MENU
2024-01-03
韓國果肉果汁
  • 韓國果肉果汁(梨)
  • 韓國果肉果汁(蜜桃)
2024-01-11 27 views
今日去左勁多好評 位於韓國街嘅oppa coffee bar restaurant 食飯☺️ 之前夜晚嚟排長龍 今次lunch time好好多 有位揀 不過12:15左右先開門😉揀左一份蜜糖牛油炸雞 卡邦拿炒粉絲同三色韓國煎餅🤤 炸雞可以揀有骨/無骨 我哋就要左無骨 雞肉都好嫩滑 仲有肉汁👍🏻 炸雞份量都多 味道不錯😋 卡邦拿炒粉絲醬汁非常creamy 岩哂同朋友share食😀 三色韓國煎餅有泡菜煎餅 韭菜煎餅同南瓜煎餅😍 睇落唔係好脆 但係食落出奇地幾好食 泡菜煎餅 韭菜煎餅味道出眾🤓 南瓜煎餅甜甜地都好好味 每款口味有3塊 叫埋米酒真露都會好夾🌟

卡邦拿炒粉絲醬汁非常creamy 岩哂同朋友share食😀