OPPA Coffee Bar Restaurant

尖沙咀韓國街一向高質韓食店雲集😎一段時間無食韓國料理 (炸雞除外)🤪今次就揀左呢間有OPPA 既韓國料理店裝修簡約 石色&木調為主樓底算高 幾有空間感 座位雖然不少 但平日晚餐時段依然有唔少人排隊😳始終食韓國野係唔可以無左炸雞最後唔理熱氣 都叫左全份炸雞 炒粉絲 飲品😬見到隔離枱既蛋漿熔岩炒飯🌋 爆芝士香🧀 好正下次有機會一定要試下🤓💥蜜糖牛油無骨炸雞 (全份)🍗即叫即炸既無骨炸雞 熱辣辣非常香脆 仲要一件一啖肉 方便又好食 😏食落少甜又略帶少牛油咸香 掛足醬汁之餘依然脆皮 雞肉嫩滑 肉汁一咬落去爆出黎 甜甜咸咸 好滋味🥰💥韓式炒粉絲香噴噴 幾惹味 炒得乾身唔黏口 既煙韌又彈牙 好特別既口感蔬菜等配料唔少 份量十足 又唔油膩 正😎💥飲品X2食咁多炸雞點都要飲啲野 揀左檸檬蘇打同韓國檸七 清清地 中和下油膩感同辣味😆
尖沙咀韓國街一向高質韓食店雲集😎

蔬菜等配料唔少 份量十足 又唔油膩 正😎

💥飲品X2
食咁多炸雞點都要飲啲野
揀左檸檬蘇打同韓國檸七 清清地 中和下油膩感同辣味😆

朋友想食韓國野,咁岩係韓國街搵到呢間,就掹埋我一齊去試試😋餐廳係韓國街比較入既位置,門口唔算特別顯眼,我地都差啲行過龍🙈秘製章魚蛋漿熔岩炒飯🐙🥚🍚上格時店員會問你拍唔拍片同影相,等你ready先會開始用火槍幫你燒,會將面頭既芝士燒熔晒先俾你享用,睇得又食得🤩呢個章魚炒飯真心有驚喜😳本來以為章魚都係比較靭要咬好耐😂點知呢度既章魚好盞鬼,淋淋地但又有啲彈性,咬幾下就咬得開😋同埋啲章魚細細粒又好多粒,每啖飯都食到章魚🐙🐙蜜糖牛油炸雞🍯🧈🐓相比之下呢個炸雞就比較失色了🙈首先炸漿比較厚,然後就係雞肉可以醃得未夠同埋炸漿可能冇乜點調味,只靠後加既醬汁加味,變左沾唔到漿既炸雞味道較淡同單一🙈🙈餐廳資料:OPPA Coffee Bar Restaurant (尖沙咀)尖沙咀金巴利街1F號地舖

秘製章魚蛋漿熔岩炒飯🐙🥚🍚

蜜糖牛油炸雞🍯🧈🐓

• 秘製章魚蛋漿熔岩炒飯
~ 泡菜蛋漿熔岩炒飯($188)🍳店員會即場加入蛋漿🥚同大量芝士🧀,再用火槍燒香燒熟😚。燒到咁上下就幫我地撈勻所有材料😌,望住前面拉晒絲又香噴噴真係流晒口水🤤。蛋漿令到炒飯唔會好乾👍🏻,同芝士味好夾呀😝。~紫菜包飯($98)🍙上到枱真係有少少嚇親😮,比平時嘅大件好多。而且完全feel到係即整,因為啲飯仲係暖暖哋😂。入面有最基本嘅紅蘿蔔,蛋絲同埋酸蘿蔔等等😌。~牛肋骨湯($188)🍲呢個係細size😌 ,諗住呢幾日涼咗可以䁔一䁔胃😚。而且上面全部都係澱粉會比較滯口,飲呢個啱啱好可以中和返🤪。
~ 泡菜蛋漿熔岩炒飯($188)🍳

~紫菜包飯($98)🍙

~牛肋骨湯($188)🍲
相信芝士係世上最邪惡嘅食物🧀而將芝士嘅邪惡發揮到淋漓盡致嘅菜式就不得不說韓國菜🇰🇷呢間韓國餐廳仲要首創火山熔岩炒飯添!1. 泡菜蛋漿熔岩炒飯 $188OPPA店員會喺你面前倒蛋漿、芝士,然後用火槍燒🔥再幫你拌勻,拉出「芝士瀑布」🤤泡菜嘅酸味中和咗芝士嘅膩,再加上蛋、紫菜、蔥花等配料,味道豐富但鹹咗啲啲🤣2. 甜辣無骨炸雞(半份)$208 味道偏甜,辣味唔太出,唔太食得辣嘅朋友都可以試!略嫌甜咗啲同埋炸粉多咗啲🥲底層仲有索晒啲醬嘅薯條,估唔到甜辣醬同薯條都幾夾🫶🏻

1. 泡菜蛋漿熔岩炒飯 $188

2. 甜辣無骨炸雞(半份)$208

甜辣無骨炸雞
甜辣無骨炸雞
2024-03-03 87 views
-2年前來過既尖沙咀韓國菜 對佢哋嘅熔岩炒飯好有記憶仲記得之前過來仲有oppa侍應哥哥🧍🏻‍♂️ 今次好似唔覺眼(?)值得一提 佢地兩年來都冇加過價😝 ❇️泡菜蛋漿熔岩炒飯 $188店員會係你面前倒蛋漿同芝士去炒🔥大兜亂之後拉絲拉到半身咁高 拉絲效果一流💯香濃芝士味👍🏻唔知系咪🌾米都有唔同 個飯可以勁滑身又軟綿綿 一口接一口🤩❇️甜辣無骨炸雞 $238炸雞有好多種口味可以揀😁份量好多 同時配左啲薯條無骨啖啖肉 🤓炸得好香脆又唔會太乾 沾滿甜辣醬另外跟咗一碟醃蘿蔔 可以解下膩 ❇️馬鈴薯排骨湯 $188排骨燉到超級軟綿😍用筷子🥢輕輕一夾已經可以斷開湯底嘅配料亦都有好多 薯仔、紅蘿蔔、芽菜、洋蔥⋯熱辣辣送到上枱即刻飲返碗 下次都可以再order😋❇️青提子米酒 $110對上嗰次過嚟已經飲過 覺得呢支米酒好味😍好似飲緊汽水咁好香口 好順滑 又唔會太甜 咩都唔會係化學假味🩷我個人好鍾意 ⭐️必點⭐️
2年前來過既尖沙咀韓國菜 對佢哋嘅熔岩炒飯好有記憶

無骨啖啖肉 🤓炸得好香脆又唔會太乾 沾滿甜辣醬
另外跟咗一碟醃蘿蔔 可以解下膩

❇️馬鈴薯排骨湯 $188
排骨燉到超級軟綿😍用筷子🥢輕輕一夾已經可以斷開
湯底嘅配料亦都有好多 薯仔、紅蘿蔔、芽菜、洋蔥⋯
熱辣辣送到上枱即刻飲返碗 下次都可以再order😋

• 馬鈴薯排骨湯
  • 泡菜蛋漿熔岩炒飯
  • 青提子米酒
2024-03-01 105 views
經過見到個場都幾爆,心諗應該唔錯就入去食。見枱枱都叫咗芝士炒飯,但唔太感興趣,最後叫咗個韓式粉絲、醬油炸雞、泡菜湯上菜好慢,野食偏鹹,份量都比較少,兩個人埋單$600左右,唔係好值個價。個環境都偏細,每張枱到貼得好埋,staff上菜都有難道,要大家就來就去。
經過見到個場都幾爆,心諗應該唔錯就入去食。

2024-02-28 143 views
今晚去尖沙咀韓國街食韓國菜,呢間餐廳蛋漿熔岩炒飯超吸引基本上每一枱都有叫呢個招牌炒飯,仲有幾款味道選擇。秘製章魚蛋漿熔岩炒飯 $198一上枱 店員會幫你整呢個炒飯,先倒蛋漿再落芝士,然後用火槍不停燒,芝士蛋漿即時溶化,再將熔緊嘅芝士蛋漿撈均,拉絲拉得好高,好似睇表演咁😂入面好多料,一粒粒章魚好彈牙,每啖飯都充滿蛋香同芝士,口感好柔軟,好邪惡呀~炸雞柳沙律 $160大大碟 炸雞份量不少 新鮮炸起好香脆肉質口感好好 沙律菜好爽口 旁邊仲有酸蘿蔔配菜 好開胃卡邦尼炒年糕 $148食韓國菜點少得年糕,年糕煮得啱啱好煙煙靭韌有咬口,醬汁超多😋卡邦尼味道甜甜地,年糕同卡邦尼呢個不錯嘅組合👍🏻
今晚去尖沙咀韓國街食韓國菜,呢間餐廳蛋漿熔岩炒飯超吸引
基本上每一枱都有叫呢個招牌炒飯,仲有幾款味道選擇。

秘製章魚蛋漿熔岩炒飯 $198

卡邦尼炒年糕 $148

2024-02-22
  • 秘製章魚蛋漿熔岩炒飯
2024-02-23 213 views
OPPA Coffee Bar Restaurant (尖沙咀)尖沙咀金巴利街1F號地舖以為有oppa 😂😂太耐無去韓國了, 呢間餐廳🍴全部都係香港oppa 黎🤣 今次試佢店內主打, 芝士🧀️火腿蛋漿熔岩炒飯, 由香港oppa親自主理, 佢拎住火槍不停燒,我條片較左4 倍速度,都睇到佢好多功夫令芝士慢慢同炒飯合二為一, 做到拉絲效果,呢碟夠2 人份量啦(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 蜜糖牛油無骨炸雞(大份)佢唔會好甜啦, 佢將到一小塊然後炸, 一口一口咁用筷子🥢食好方便,希望下次試下係佢呢間食lunch set ! 其實佢除咗炸雞炒飯,知我佢都仲有其他芝士排骨嗰啲,選擇都有好多㗎!呢到埋單接近500 🫡#尖沙咀好西#尖沙咀美食#尖沙咀打卡#尖沙咀韓國餐廳#尖沙咀韓國菜#hkig#hkfoodblogger#hkfoodblog

呢到埋單接近500 🫡

2024-02-19 225 views
尖沙咀韓國街嘅餐廳我都試過唔少,呢間都唔錯☺️芝士控必去。雞肉蛋漿熔岩炒飯鍾意芝士嘅朋友建議試一款熔岩炒飯,店員會即場喺係見前用火槍燒熔芝士同蛋漿,輕輕一拉都可以做到勁拉絲嘅感覺😂今次呢個飯仲有好香紫菜味,好正。魚糕湯熱辣辣嘅湯底好清甜,有好多魚糕、年糕同一件蘿蔔,好入味。韓國蜜桃梳打忌廉溝鮮奶#韓國菜 #拉絲芝士 #芝士 #打卡 #香港好去處 #相機食先 #cheese #炒飯 #hkfoodphoto #魚糕湯
尖沙咀韓國街嘅餐廳我都試過唔少,呢間都唔錯☺️芝士控必去。

雞肉蛋漿熔岩炒飯

魚糕湯
熱辣辣嘅湯底好清甜,有好多魚糕、年糕同一件蘿蔔,好入味。

韓國蜜桃梳打
忌廉溝鮮奶

2024-02-04 433 views
一直都唔係韓國野的愛好者 但最近忽然愛上韓式炒粉絲基本上每星期都至少食一次🤭今晚黎到已回訪多次的 #OppaCoffeeBarRestaurant平時黎親都食邪惡拉絲芝士海鮮蛋飯今次就試新野 韓式炒粉絲 蒸餃子 三色韓式煎餅韓式炒粉絲唔會太油膩而且好足料蒸餃子相對清淡 啱晒呢個天氣食🥟韓式煎餅啱晒15 16心大心細嘅食貨🌮非常就腳方便的韓國餐廳🇰🇷📍OPPA Coffee Bar Restaurant @oppacoffeebar.tst尖沙咀金巴利街1F號地下
一直都唔係韓國野的愛好者 但最近忽然愛上韓式炒粉絲

尖沙咀金巴利街1F號地下
2024-01-31
  • 韓式蒸餃子
2024-02-02 301 views
尖沙咀長期爆滿嘅韓國餐廳終於去食啦! 最出名就係因為佢呢一個熔岩炒飯實在太吸睛😍我都忍唔住係咁影相🤤泡菜蛋漿熔岩炒飯($188)韓國人最鍾意喺炒飯中加入大量芝士,呢度仲有店員即場燒,再淋上蛋漿同埋紫菜🥰泡菜為炒飯增添咗辣味~泡菜魚糕拉麵($98)喺街食嘅泡菜拉麵硬係好食過屋企自己煮嘅🤣面頭嘅生蛋簡直係呢個面嘅點綴,魚糕都好有咬口~三色韓國煎餅 ($168)一次過食到南瓜、蔥、泡菜煎餅~滿足晒三個願望😝南瓜煎餅嘅味道好香甜,再點埋佢嘅酸辣汁😍

泡菜蛋漿熔岩炒飯($188)

泡菜魚糕拉麵($98)

三色韓國煎餅 ($168)
  • 泡菜蛋漿熔岩炒飯
2024-01-30 315 views
位於尖沙咀韓國街,鍾意食韓國嘢嘅朋友對呢間餐廳一定唔陌生!Oppa Coffee Bar主打一定係熔岩炒飯,上菜時會有oppa現場噴火表演🤣🤣,將炒飯周邊嘅蛋漿同芝士燒到半溶拉絲狀,熱辣辣好好味🙌🏻.Food Ordered: 秘製章魚蛋漿熔岩炒飯 ($198)蜜糖牛油無骨炸雞半份 ($208)泡菜芝士紫菜包飯 ($98) #hungrykuuu_hongkong #hungrykuuu_tsimshatsui #尖沙咀美食 #香港韓國菜 #香港好去處 #香港美食 #hkfood #hkgoodwest
Food Ordered:
秘製章魚蛋漿熔岩炒飯 ($198)
蜜糖牛油無骨炸雞半份 ($208)
泡菜芝士紫菜包飯 ($98)

今日黎到尖沙咀韓國街食呢間人氣餐廳,聽講經常都滿座要等位。我地一早12點開門營業就黎到。可以影到餐廳既環境,佈置好用心。過咗一陣已經開始好多人。泡菜蛋漿溶岩炒飯 ($188)餐廳必食推介!店員係我地面前加入雞蛋漿及大量芝士,再用火槍炒香及撈勻所有材料。熱辣辣香噴噴😍每羹炒飯都係芝士拉絲😎食落又唔會好滯既感覺,加咗蛋漿令炒飯口感好滑。真係必食😝泡菜芝士紫菜包飯 ($98)每次食韓國野都必食紫菜包飯😋呢度既紫菜包飯比其他餐廳大件好多!裡面有泡菜、蛋絲、紅蘿蔔、芝士,口感豐富。再配埋好香既麻油,令人食完一件又一件😆韓國泡菜煎餅 ($160)都係我最鍾意既韓國菜式之一。基本都係必點😂煎餅熱辣辣!一定要熱先好食!邊邊位煎得特別香脆。粉漿同餡既比例剛好,最抵讚係食落唔會覺得好油膩。一份有八大件,份量好足。韓國蜜桃梳打 ($27) & 韓國蜜桃果肉果汁 ($25)我地最鍾意係桃味既飲品。呢度有兩款。一於叫曬黎試試!個人比較鍾意果肉果汁,桃味比較濃而且啖啖果肉。蜜桃梳打感覺似汽水,可能小朋友會鐘意飲🤪總括呢間餐廳既食物味道正之餘份量好足👍🏻我地兩個最後食唔曬需要打包走🤣另外見好多人叫炸雞食,賣相都相當

泡菜蛋漿溶岩炒飯 ($188)

泡菜芝士紫菜包飯 ($98)

韓國泡菜煎餅 ($160)

韓國蜜桃梳打 ($27) & 韓國蜜桃果肉果汁 ($25)

總括呢間餐廳既食物味道正之餘份量好足👍🏻我地兩個最後食唔曬需要打包走🤣另外見好多人叫炸雞食,賣相都相當吸引。留待下一次我地再黎試試😋

🌟想食既朋友記得先book位啦😉
2024-01-14
$250 (Lunch)
2024-01-24 262 views
趁住朋友開工之前 去咗食韓國嘢今次去咗韓國街好出名食熔岩炒飯嘅OPPA 餐廳食12點幾都坐咗3分2人 枱枱都有叫呢個炒飯🔹️韓式烤豬肉拉麵 烤豬肉係分碟上 唔怕浸到腍晒拉麵入面仲有幾嚿年糕湯底熱辣辣 好味 🔹️章魚蛋漿熔岩炒飯 一嚟到 店員就開始倒蛋漿 再落芝士粒 再拎火槍燒呀燒蛋漿即刻變“熔岩”之後就將熔緊嘅芝士同蛋漿撈飯 撈呀撈呀 拉絲拉到勁高好多料 每啖飯都食到芝士 蛋同埋章魚粒🔹️炸雞柳沙律超大碟 炸雞起碼有7 8嚿炸雞好脆 又唔乾加上肉質口感好好 沙律菜幾新鮮 仲有小小酸蘿蔔配菜 好開胃

趁住朋友開工之前 去咗食韓國嘢

拉麵入面仲有幾嚿年糕
湯底熱辣辣 好味

🔹️章魚蛋漿熔岩炒飯
一嚟到 店員就開始倒蛋漿 再落芝士粒 再拎火槍燒呀燒
蛋漿即刻變“熔岩”
之後就將熔緊嘅芝士同蛋漿撈飯 撈呀撈呀 拉絲拉到勁高

加上肉質口感好好
沙律菜幾新鮮
仲有小小酸蘿蔔配菜 好開胃

2024-01-23 169 views
最近朋友生日🎂, 除了蛋糕🎂慶祝生日, 我更帶她到了一間尖沙咀韓國街上,一間比較出名,並以工業風裝修的韓國🇰🇷特色餐廳🍴!招牌 芝士蛋漿熔岩炒飯OPPA店員到面前 將芝士碎粒放在飯上面. 然後開火槍慢慢用高溫熱溶d芝士🧀份量豐富足3-4人份,極多芝士好惹味!韓國🇰🇷煎餅 外面煎得脆脆地 入面就煙煙靭靭 口感豐富!另外再點了壽司, 飽滿豐富!OPPA Coffee Bar Restaurant尖沙咀金巴利街1F號地舖

招牌 芝士蛋漿熔岩炒飯

韓國🇰🇷煎餅
外面煎得脆脆地 入面就煙煙靭靭 口感豐富!

另外再點了壽司, 飽滿豐富!

OPPA Coffee Bar Restaurant