2025-08-06
冰!烏!冬!返嚟啦🥳 自從溫野菜轉咗生烏冬 好耐無再幫襯🥺 最近有啲掛住佢個壽喜燒湯🤓 入咗去食 驚覺冰 ! 烏! 冬! 返咗嚟😭 唔知好鍋日子係咪都用返冰烏冬呢🤔 好感動🥹 終於可以食返溫野菜🫂午後割引 $88以前食開午市自款三款 岩時間嘅話 午後割引都幾抵食 仲可以追加自己鍾意嘅鍋肴同野菜😉🍲湯底 午後割引預設係昆布湯 我通常揀秘傳月見壽喜燒湯(+$10) 呢度嘅蛋特別香😚 加埋壽喜燒湯同牛肉 係最強配搭😎 🥓丹麥豚梅肉(75g)+美國牛胸腹肉(75g)一路都幾鍾意丹麥豚梅肉 質素穩定之餘 佢嘅豬香我好鍾意😋牛胸腹肉油脂較多 未必個個接受到 但食落牛味相當濃郁😇 如果有加錢轉牛頸脊/牛小排嘅選項就更好🙏🍄🟫溫野菜盛合 有旺菜 小唐菜同啡蘑菇 啡蘑菇有驚喜💢 菇味濃之餘 好JUICY😻🍢鍋肴芥辣豚肉丸(+$10) 坊間比較少見 佢嘅芥辣味頗強 幾岩我心水🫡 咬第一啖要小心 入面啲汁有機會漏出嚟😂 想再飽啲嘅話 豚肉餃子都係唔錯嘅選擇~😉🥬野菜平時甚少追加野菜 今次+$8試萵筍 有4小塊🤪 過下口癮 好鮮甜😋🍜日本武藏野烏冬比起生烏冬 冰烏冬唔會改變湯底嘅質地 味道同口感 完整地索哂
午後割引 $88
🍲湯底
🥓丹麥豚梅肉(75g)+美國牛胸腹肉(75g)
一路都幾鍾意丹麥豚梅肉 質素穩定之餘 佢嘅豬香我好鍾意😋
🍄🟫溫野菜盛合
🍢鍋肴
🥬野菜
🍜日本武藏野烏冬
比起生烏冬 冰烏冬唔會改變湯底嘅質地 味道同口感 完整地索哂湯同肉汁 係完美嘅結尾🤌🏻🙂↕️
*一定要喺落單嗰個網頁叫埋洋蔥胡麻醬$0
同枱面嘅胡麻醬唔同 香好多㗎😚落少少撈烏冬都好正🤭