2020-10-07 2082 views
一直將餐廳收藏,今日終於有時間相約朋友黎真係估唔到平日lunch都可以咁多人咁滿場😂😂餐廳果然長期人氣高企!-未行到入去,沿路上樓梯,都已經覺得餐廳好有心思裝修設計,好有創意文化,呢個都係我一早已經將餐廳bookmark既原因-Menu都好有心機好似睇緊一本故事書咁~未食,望到已經開心-I’m on a Buddha-like diet😂😂連餐巾都好有趣-lunch set今日既湯係南瓜湯味道濃厚,食落啖啖南瓜蓉,好飲😛-豆腐控既我見到有豆腐雪糕二話不說即點!原來面頭係有一球淡淡清香豆腐味既雪糕然後咖啡底部有豆腐,攪勻後一齊飲埋,呢個配搭令咖啡更滑😛-呢個pizza簡直係出奇地好食😂😂一直鍾情厚批既我,無諗過原來薄批都可以咁好食😌pizza 底薄脆,啖啖蟹肉好足料pizza既醬汁簡直係精髓!!!本身我係諗住食一兩塊就比朋友食埋佢,點知最後我係食到停唔到口🤣🤣🤣一定唔可以錯過呢個pizza!!!!-lunch set仲有手打漢堡一上碟又係好大份😂粗薯條熱辣辣香口不在話下漢堡當中夾上大量蔬菜同炸洋蔥圈令到食完都唔覺膩最驚喜係個漢堡飽!飽皮外表睇落好飽滿,外脆內軟,食落去係估唔到軟得黎有咬
一直將餐廳收藏,今日終於有時間相約朋友黎
真係估唔到平日lunch都可以咁多人咁滿場😂😂
餐廳果然長期人氣高企!
未行到入去,沿路上樓梯,都已經覺得餐廳好有心思
Menu都好有心機
好似睇緊一本故事書咁~未食,望到已經開心

I’m on a Buddha-like diet😂😂
連餐巾都好有趣

lunch set今日既湯係南瓜湯
味道濃厚,食落啖啖南瓜蓉,好飲😛

豆腐控既我見到有豆腐雪糕二話不說即點!
原來面頭係有一球淡淡清香豆腐味既雪糕
然後咖啡底部有豆腐,攪勻後一齊飲埋,呢個配搭令咖啡更滑😛
豆腐豆腐豆腐咖啡

呢個pizza簡直係出奇地好食😂😂
一直鍾情厚批既我,無諗過原來薄批都可以咁好食😌
pizza 底薄脆,啖啖蟹肉好足料
pizza既醬汁簡直係精髓!!!
一定唔可以錯過呢個pizza!!!!
啖啖蟹肉你就想墨汁海鮮比薩

lunch set仲有手打漢堡
一上碟又係好大份😂粗薯條熱辣辣香口不在話下
漢堡當中夾上大量蔬菜同炸洋蔥圈令到食完都唔覺膩
最驚喜係個漢堡飽!飽皮外表睇落好飽滿,外脆內軟,食落去係估唔到軟得黎有咬口
如果對面包有研究或者有要求既,一定會好鍾意呢個漢堡飽口感😍
有得食手打漢堡仲想點?

兩個人食呢個午餐,好飽好飽

餐廳真係佈置得好有心機
有幾刻我幻想自己身處台灣既文青cafe當中
如果香港多幾間呢類餐廳就好了
咁就坐又坐得開心
食都會更開心💛💛💛
下次同朋友都一定會再來

2020-09-29
$140 (Lunch)
豆腐豆腐豆腐咖啡
啖啖蟹肉你就想墨汁海鮮比薩
有得食手打漢堡仲想點?
2020-09-23 3259 views
今日跟朋友黎朝聖OMG mamaday cafe,裝潢真係好新穎,岩晒我地d年輕人去打卡,非常IG-able! 👍👍😎蜜糖芥末雞翼$68:肉質嫩滑裏面濕潤, 一啲都唔乾身鞋口,外面是用麵粉炸成薄薄脆漿,食落口一啲都唔油膩,非常之好味。面上鋪左少少芥末醬,辣辣哋唔食得辣都一樣可以食到。自家製73.5%心太軟 $58:是一個朱古力蛋糕,切開內裏有流心朱古力輕輕地流出來, 朱古力很濃郁又不會太甜,仲有微微熱温,旁邊有個蜜瓜雪糕球, 下面鋪滿朱古力碎在底下, 又香又甜而且仲有個凍嘅雪糕球食起來同朱古力碎非常夾。牛油果🥑沙冰 $48:這個牛油果沙冰本人未食過,佢寫住杰杰撻撻,有些怕但好想試下,所以就是試下呢個飲品,因我平時都喜歡食牛油果,果然無失望, 食落口雖然杰地,但飲得出是用新鮮牛油果攪拌出來的 ,而且有粒粒鮮牛油果粒,係非常之健康食品。青檸蜂蜜梳打 $46: 是半個青檸加咗啲蜜糖和梳打汽水 ,而家熱天嘅時候飲好適合,飲落很清爽又不會太甜, 食咗啲炸雞翼 ,飲番杯梳打汽水很爽YY! +++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊

+++++++++++++++

2020-09-17 551 views
MAMADAY想食很久,一直定位都不易,今天有空可以跑來試試walk in,可能因為落雨關係,加上疫情只開到九點,早到反而畀我有緣試到。店主聽聞是一個藝術家,全場裝修搞鬼設計,無論坐到哪一個位置,適宜大量打卡😉真係比較少見用大量人手畫嘅圖案牆畫,畫功靚唔靚 我唔敢講,因為藝術嘅嘢!我識條鐵咩!!都係講返嘢食比較實際。《有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵》有用個心擺碟,顏色鮮豔奪目,份量女士比較適中, 但現在都比較流行輕食份量,整碟遍佈蟹子絕不吝嗇,意粉口感適中,可惜兩隻蟹鉗份量比較細,但整體上都算加了不少蟹肉,味道冇驚喜亦冇失望。《好邪惡既鹹蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥》意大利食pizza底脆薄香,一百鬆啲蚊六只蟹鉗都係無要求,不過食pizza又先食咗蟹鉗,略嫌有點麻煩,索性只係放蟹鉗肉走殼會更好,鹹蛋黃香沒有搶到pizza芝士味,反而pizza上面嘅沙律菜有些不入,反而牛油果味沒有這麼出,除了吃嗰啖有牛油果肉, 但係呢款特色pizza有驚喜😍店員雖然年青,但對自家餐廳食品亦算了解,( 不過餐牌菜名咁複雜,我相信每個第一次嚟嘅客人都會問🤣)言談下介紹啲另一款人氣甜品《唔甜的紫薯蛋糕限量》多

都係講返嘢食比較實際。
《有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵》
有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵

《好邪惡既鹹蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥》
好邪惡既鹹蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥

《唔甜的紫薯蛋糕限量》
多重層次嘅紫色配搭青綠色嘅薄荷葉,視覺上已經配搭很好,原本不是太好紫薯的我,一試之下簡直需要回味再吃,蛋糕每層嘅口感軟滑不同,清香嘅紫薯真係唔算好甜,喜歡不太甜嘅甜品朋友不可錯過,店舖獨有嘅甜品碟a good day a bad day A MAMA DAY
唔甜的紫薯蛋糕限量

原本對啲咩推介有啲保留保吖過穩陣啲嘅甜品份量不少窩夫, 窩夫上碟凍曬有啲失望,但總好過窩夫熱雪糕溶曬,但配上用雪糕同埋奶蓋,令你食吃上有另一種感覺綠茶嘅窩夫味再出啲會更好,紅豆正常, 整體來說因為窩夫凍咗,所以扣咗啲分。

開放式廚房一定要好乾淨企理,見到裏面大部分都係年青人。

如果你以為淨係廳面有特色,你就錯曬!所以食飽唔急都唔該去茅廁走一轉,喺廁所打卡,應該好少見!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
食物賣相=(滿分20) 19
唔甜的紫薯蛋糕限量
  • 唔甜的紫薯蛋糕
  • 好邪惡既咸蛋牛油果蟹肉比薩
2020-08-28 4552 views
好一段時間無黎過啦!!!今日專程book左位同朋友黎,好彩有book,全場full咁濟呀!!!呢日想食飯,所以我就要左份“墨魚汁燉飯”HKd$126+10%之後要左一份“明太子薯條(細)”HKd$45+10%同朋友share我既燉飯好快黎到,未食已經聞到香氣!!個飯除左有炸墨魚圈之外,仲有花枝滑同洋蔥粒混合係燉飯之中,味道不錯:)之後既明太子炸薯條都隨後黎到!呢度係用既係粗身薯條~~~香脆金黃既脆薯配上咸香既明太子,配搭無誤啊!!!我同朋友各自揀左不同既飲品,我要左杯凍既“越南滴滴咖啡”HKd$54+10%~~越南咖啡會配上練奶,所以味道飲落特别特:)而朋友就要左既“益力多柚子沙冰”HKd$48+10%朋友話佢呢杯好fresh,好適合夏天飲仲話酸酸甜甜咁,好解膩
好一段時間無黎過啦!!!

我既燉飯好快黎到,未食已經聞到香氣!!

之後既明太子炸薯條都隨後黎到!

呢度係用既係粗身薯條~~~

香脆金黃既脆薯配上咸香既明太子,配搭無誤啊!!!

越南咖啡會配上練奶,所以味道飲落特别特:)

而朋友就要左既“益力多柚子沙冰”HKd$48+10%

朋友話佢呢杯好fresh,好適合夏天飲

仲話酸酸甜甜咁,好解膩
2020-08-24 9237 views
第3 round疫情爆發連平時呢間超長隊都有位經過見到即刻去食本身啲座位都有距離,唔會太迫加上而家兩個人一枱,十分鬆動店內裝修極花心思坐邊都係一個打卡位坐低先送上一支烈酒造型嘅水十分有型,已經呃咗我影相Menu上嘅菜名非常搞笑自己黎睇下🤣嗌咗2個main,1份小食同1杯飲品小食: 明太子薯條舖滿咗滿滿嘅明太子係上面薯條熱辣辣驚喜係仲有多一份明太子俾你主菜1: 蟹蟹蟹go扁麵包括有蟹子蟹膏蟹肉蟹肉嘅份量之多,同意大利粉可以話係一比一!帶一點點辣,食落非常之惹味絕對係令人會回頭嘅一道菜!主菜2:牛扒扒扒呢個真係勁抵食$150幾蚊有一塊扒,超多嘅沙律菜仲有一小碗冷烏冬先講配菜,沙律菜唔係得啲生菜,係仲有火箭菜,藍莓,紅莓陪襯而嗰碗冷烏冬,真係夠凍,配上麻醬汁同木魚,好味道仲有附上嘅蝦片,配埋酸辣醬食,脆卜卜!到主角牛扒望落以為煮熟曬不予厚望點知咬落軟林,重牛味完全係勁驚喜而且調味啱啱好好食過好多高級餐廳賣幾百蚊一塊嘅牛!叫咗柚子益力多核打正常,唔會太甜餐廳服務員後生為主做嘢醒目快手上菜都好快本來以為只係一間打卡餐廳點知食物味道令人非常有驚喜價錢又合理絕對會再encore!
第3 round疫情爆發
連平時呢間超長隊都有位
經過見到即刻去食
本身啲座位都有距離,唔會太迫
加上而家兩個人一枱,十分鬆動
店內裝修極花心思
坐邊都係一個打卡位

坐低先送上一支烈酒造型嘅水
十分有型,已經呃咗我影相

Menu上嘅菜名非常搞笑
自己黎睇下🤣
嗌咗2個main,1份小食同1杯飲品
小食: 明太子薯條
舖滿咗滿滿嘅明太子係上面
薯條熱辣辣
驚喜係仲有多一份明太子俾你

主菜1: 蟹蟹蟹go扁麵
包括有蟹子蟹膏蟹肉
蟹肉嘅份量之多,同意大利粉可以話係一比一!
帶一點點辣,食落非常之惹味
絕對係令人會回頭嘅一道菜!

主菜2:牛扒扒扒
呢個真係勁抵食
$150幾蚊
有一塊扒,超多嘅沙律菜仲有一小碗冷烏冬
先講配菜,沙律菜唔係得啲生菜,係仲有火箭菜,藍莓,紅莓陪襯
而嗰碗冷烏冬,真係夠凍,配上麻醬汁同木魚,好味道
仲有附上嘅蝦片,配埋酸辣醬食,脆卜卜!

到主角牛扒
望落以為煮熟曬不予厚望
點知咬落軟林,重牛味
完全係勁驚喜
而且調味啱啱好
好食過好多高級餐廳賣幾百蚊一塊嘅牛!

叫咗柚子益力多核打
正常,唔會太甜

餐廳服務員後生為主
做嘢醒目快手
上菜都好快
本來以為只係一間打卡餐廳
點知食物味道令人非常有驚喜
價錢又合理
絕對會再encore!
  • 有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵
第一次咁嬲,嬲到要寫比大家知!原本係尖沙咀行街見肚餓咪睇下有咩好食見OpenRice 好評咁多咪一於去試下點知......真係中哂伏!⚠️ 等位都等左差唔多一個中,都好期待下食物既質素但到落Order 舉手好耐都無人黎,見到個帶眼鏡既男仔明明望到過黎 都扮睇唔到!之後大聲叫先慢慢行過黎,仲要態度超差!好似趕客咁......😰未食飽都一肚氣,點搞!食物味道真係比食評呃哂,好一般囉同個餐廳名一樣麻麻地,覺得食物好明顯係叮反熱就送比客人食服務態度又唔好 勸大家唔好浪費時間~
第一次咁嬲,嬲到要寫比大家知!
原本係尖沙咀行街見肚餓咪睇下有咩好食
見OpenRice 好評咁多咪一於去試下
點知......真係中哂伏!⚠️

等位都等左差唔多一個中,都好期待下食物既質素
未食飽都一肚氣,點搞!

食物味道真係比食評呃哂,好一般囉
同個餐廳名一樣麻麻地,覺得食物好明顯係叮反熱就送比客人食
服務態度又唔好 勸大家唔好浪費時間~

2020-10-14 52 views
喺尖沙咀一帶番工,野食選擇都算多,之前都有經過呢間mamaday,但往往係無book位所以無機會試,適逢呢排疫情期間,人流算少番就終於嚟左食。跟同事一行二人黎食lunch,入到餐廳,店入面既裝修相當有心意,感覺似去左party room/樓上cafe,店內亦擺放左唔同種類既擺設,令入嚟既食客都會想拎起相機周圍影下。另外不得不提就係呢到既野食名,店主都好有心思咁將大部分既食品都改左個有趣得黎而帶點令人點餐時尷尬既名,我哋叫左個「點解個個都叫軟殼蟹比薩架」,即係軟殼蟹pizza。雖然名稱上帶點玩味,但係賣相認真,而蟹既份量都好足夠,原隻軟殼蟹係pizza既中間,至於餅底係屬於薄pie,食落都鬆脆,軟殼蟹同濃濃既芝士都十分配合。另外我哋都叫左個「求其是旦乜都炸啲啦」,我幾鍾意個名,裡面包括有炸蝦、炸魷魚圈、炸洋蔥圈、炸魚同埋炸薯條,名副其實地乜都有啲。兩人食既話份量夠哂多,炸物既炸粉夠薄同炸物夠熱,再配上大大碟既茄汁同沙律醬,相當惹味。而餐野方面都唔遜色,雖然嘢飲嘅名就冇嘢食咁有玩味,但係就勝在夠晒精緻。我哋叫咗一杯青檸蜂蜜梳打同埋凍mocha,首先係杯梳打,賣相夠文青作狀的我,上碟嘅時候係

點解個個都叫軟殼蟹比薩架

求其是旦乜都炸啲啦

而餐野方面都唔遜色,雖然嘢飲嘅名就冇嘢食咁有玩味,但係就勝在夠晒精緻。我哋叫咗一杯青檸蜂蜜梳打同埋凍mocha,首先係杯梳打,賣相夠文青作狀的我,上碟嘅時候係將蜂蜜同埋梳打分開,再比客人自己倒入去蜂蜜攪勻,味道飲起嚟清新夠fresh,適合一啲鍾意唔太甜嘅食客,同炸物食起來十分搭配;另外mocha飲起嚟味道雖然唔算特別驚喜,但賣相睇起嚟都很漂亮。

雖然我同朋友唔算叫咗好多嘢食,但因為每碟嘅份量都好充裕,都令我哋食得十分滿足。而以同區來講價錢雖然算唔係特別平,但以環境、味道同質素來講都非常值得,係適合同朋友嚟好好咁嘆晚餐嘅好地方。
2020-10-14
$160 (Lunch)
2020-10-13 0 views
銅鑼灣尖沙咀有分店的台式fusion咖啡店📎OMG Mamaday Cafe 💛. 🍳唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯 $124 🐟(另+$28升級原條鰻魚)點餐大概15分鐘後 就有大大碟的鰻魚蛋包飯上臺🤣半熟蛋包住伴著蒲燒醬汁的珍珠米飯溼度剛剛好滑蛋炒得啱啱好唔會過熟仲係好香🤓呢座甜甜滑蛋包飯山配上紫菜 木魚絲原條鰻魚有手臂咁長20cm都有🤫🤫鰻魚燒得好香,而且厚身肥美🥰感覺好滿足😆✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿. 𝚈𝚞𝚖:👅👅👅👅/𝟻𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝﹕💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼/𝟻𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎﹕ $150/𝚑𝚎𝚊𝚍.˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞☞ ☞ Mamaday (尖沙咀)尖沙咀加連威老道29號信基商業中心2樓˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞
銅鑼灣尖沙咀有分店的台式fusion咖啡店

📎OMG Mamaday Cafe 💛

點餐大概15分鐘後 就有大大碟的鰻魚蛋包飯上臺🤣

半熟蛋包住伴著蒲燒醬汁的珍珠米飯
溼度剛剛好
滑蛋炒得啱啱好唔會過熟仲係好香🤓
呢座甜甜滑蛋包飯山配上紫菜 木魚絲

原條鰻魚有手臂咁長20cm都有🤫🤫
鰻魚燒得好香,而且厚身肥美🥰
感覺好滿足😆

✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿

. 𝚈𝚞𝚖:👅👅👅👅/𝟻
𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝﹕💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼/𝟻
𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎﹕ $150/𝚑𝚎𝚊𝚍.

☞ ☞ Mamaday (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道29號信基商業中心2樓

2020-10-12 0 views
難得放假,就去食下好西啦。search到mamaday就食下啦! 叫咗個蜜糖芥末雞翼同埋好多蟹肉同埋好多蟹膏嘅意大利粉!本身好鍾意食蟹膏同蟹嘅我一睇menu就好想試下! 真係無令我失望! 淡淡充滿蟹膏同埋蟹肉,佢仲加咗少少辣椒落去整真係好好味! 😘佢個雞翼都幾好食不過我覺得啲醬少咗少少,如果多番少少就Perfect啦!嗰度嘅侍應態度都唔錯,同埋周圍有好多騎呢得意野去打卡都幾好! 👽👽👽

叫咗個蜜糖芥末雞翼同埋好多蟹肉同埋好多蟹膏嘅意大利粉!

2020-10-12 27 views
💛食過最靚既cafe X高質素食物💛系列‼️間餐廳有超多打卡位❤️仲有好多幽默位—▫️餐廳:Omg Mamaday▫️地點:全香港有3️⃣間分店📍此為:尖沙咀加連威老道29號信基商業中心2樓(港鐵尖沙咀/尖東站 B1 出口, 步行約4分鐘)▫️營業時間⏰: 星期一至日 12:00-22:00▫️價錢:~$100+—美味:💛💛💛💛環境:💛💛💛💛+0.7💛價錢:💰💰💰+0.76💰—👧🏻同fd一直都想試依間❤️之前去親都要等2小時以上,今次等佢一開門就去💕🤣裝飾靚到好crazy😊由門口到牆壁,廚房同碗碟都好有心機❤️menu都打得卡👀👀—食物方面,叫咗「可能會失望溫泉蛋明太子扁意粉💕」$112💕一啲都冇失望wo👀有3大條蟹柳💕焗得又脆又香☺️☺️加埋明太子同溫泉蛋♨️又夾又好食😍😍仲好creamy👧🏻仲叫咗「蒜蓉虎蝦pizza」($136)有6大件🤓蒜茸味超級濃💕加埋虎蝦好夾❤️仲夠既脆

▫️餐廳:Omg Mamaday

美味:💛💛💛💛
環境:💛💛💛💛+0.7💛
價錢:💰💰💰+0.76💰

2020-10-10 52 views
你個Mamaday 最令人Mama佢既應該就只有太難book枱🤣打電話多次失敗之後終於book到兩個星期後🙂建議打黎之前夾定多幾個日子預黎book🙈期待以久既野都真係令人更happy🤪上到去見到啲deco同menu就仲happy放工唔想再用腦+一直以來崇尚嘅佛系減肥不論係情花開定尤達開燦爛定係炸乜要carbo定protein 定睇心情黎食睇完只可以話I want them all!!!但胃就真係只係得一個,所以今次食左啲先🥺先黎唔失望既-期望愈大失望越大芝士雞翼佢係單支雞翼好方便食有啲啲辣,有啲似食韓國芝士辣撈麵既味,唔太油,好香口右上係牛油果奶我本身諗住叫走甜,我諗諗吓反正都肥去係去盡佢點知一入口嘩正!佢係加蜂蜜,同牛油果好夾,好好飲😍再黎個牛扒扒扒扒扒扒醬係泰式酸辣醬,加印尼蝦餅然後嚟個日式蕎麥麵(menu寫蕎麥麵,但上碟係稻庭烏冬...而個烏冬有啲太淋)加沙律菜(with blueberry and raspberry)襯托美國牛牛牛味比較重冇咩油,但淋身高質最後黎個73.5%朱古力心太軟佢比較偏dark choco冇平時食嗰啲咁甜然後個雪糕更加出色-係海鹽雪糕!比較 cream

期待以久既野都真係令人更happy🤪
上到去見到啲deco同menu就仲happy

放工唔想再用腦+一直以來崇尚嘅佛系減肥

不論係情花開定尤達開燦爛

定係炸乜

要carbo定protein

定睇心情黎食
睇完只可以話
I want them all!!!
但胃就真係只係得一個,所以今次食左啲先🥺

先黎唔失望既-期望愈大失望越大芝士雞翼
佢係單支雞翼好方便食
有啲啲辣,有啲似食韓國芝士辣撈麵既味,唔太油,好香口

右上係牛油果奶
我本身諗住叫走甜,我諗諗吓反正都肥去係去盡佢
點知一入口
嘩正!佢係加蜂蜜,同牛油果好夾,好好飲😍

再黎個牛扒扒扒扒扒扒
醬係泰式酸辣醬,加印尼蝦餅
襯托美國牛牛
牛味比較重冇咩油,但淋身高質

最後黎個73.5%朱古力心太軟
佢比較偏dark choco冇平時食嗰啲咁甜
然後個雪糕更加出色-係海鹽雪糕!比較 creamy好好味,唔係水水好快溶左嗰啲🤪

而且佢入面流,而出面係夠厚夠脆既brownie 皮

建議不論係女朋友、定係女客戶、定係女上司,this is always a good place for food 😍
2020-10-06
2020-10-09 0 views
尖沙咀有好多餐廳可以選擇 !!不過我地俾呢間超搞笑 😁😁 有創意既西餐廳成功吸引到 。與眾不同的餐牌 🤣🤣入店前呢段限時句 更加係夠晒創意 前菜叫咗每日一樣的沙律同每日不同的餐湯 🙈沙律🥗🥗酸酸甜甜幾開胃 !!南瓜湯就好正 佢係好濃縮嗰種 類似糊仔甘 南瓜味超濃有得食手打漢堡仲想點? 🍔🍔 睇漢堡個名就已經知啲牛肉一定係手打嘅 配合埋新鮮嘅生菜🥬 同蕃茄🍅加埋岩岩炸嘅魷魚圈 味道配合得啱啱好 !!哇 , 係鴨肉喇沙蛋麵呀比我想像之中吸引 原本以為係喇沙麵🙈🙈配料好多 有大量蕃茄仔 唔辣嘅紅椒 同埋都幾多舊嘅鴨胸 不過食落有少少辣 唔食辣嘅要小心啲 不過我就食得好過癮 食埋個每日唔同嘅甜品 🍮呢款蛋糕 淡淡嘅檸檬味 蛋糕真材實料好厚實 食果時要用少少🤏力先切得開 !!自家製山楂果肉玫瑰花茶 呢個配埋甜品 邊飲邊食啱啱好酸酸地 🥰🥰 跟餐配埋杯紅茶 ☕️
尖沙咀有好多餐廳可以選擇 !!
不過我地俾呢間超搞笑 😁😁
有創意既西餐廳成功吸引到 。

與眾不同的餐牌 🤣🤣
入店前呢段限時句 更加係夠晒創意

前菜
叫咗每日一樣的沙律同每日不同的餐湯 🙈

沙律🥗🥗酸酸甜甜幾開胃 !!
南瓜湯就好正
佢係好濃縮嗰種 類似糊仔甘 南瓜味超濃

有得食手打漢堡仲想點? 🍔🍔

睇漢堡個名就已經知啲牛肉一定係手打嘅

哇 , 係鴨肉喇沙蛋麵呀

比我想像之中吸引 原本以為係喇沙麵🙈🙈

配料好多 有大量蕃茄仔 唔辣嘅紅椒 同埋都幾多舊嘅鴨胸
不過食落有少少辣 唔食辣嘅要小心啲 不過我就食得好過癮

食埋個每日唔同嘅甜品 🍮

呢款蛋糕 淡淡嘅檸檬味

蛋糕真材實料好厚實 食果時要用少少🤏力先切得開 !!

自家製山楂果肉玫瑰花茶
呢個配埋甜品 邊飲邊食啱啱好酸酸地 🥰🥰

跟餐配埋杯紅茶 ☕️
2020-10-09 14 views
4th times @mmd.mamaday !!! This time visiting their new restaurant ! As usual, food didn’t disappoint at all and always above average. We picked their lunch set menu with crab 🦀 meat pizza 🍕 & also their crab meat pasta 🍝!! So delicious and tasty, cannot wait to be back again for more of their food! ❤️ Rating: 8.6/10Location: Tsim Sha Tsui
Rating: 8.6/10
Location: Tsim Sha Tsui
2020-10-07 0 views
好食嘅餐廳係一定會encore嘅!呢間餐廳裝飾又正,啱晒打咭。最緊要係,呢嘢食真係高汁。所以成日都忍唔住食完又食。有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利粉呢個係我每次嚟都一定嗌嘅意粉。真係十級好美味,滿口蟹嘅鮮味,材料一啲都唔馬虎。仲有蟹鉗食添,正。可能會失望温泉蛋明太子意大利扁面好彩係無令我失望嘅!份量都幾多架,口感好豐富,明太子嘅味都幾突出。普通到無得再普通嘅炸魷魚圈呢個名真係好搞笑,但係都幾香脆架。唔甜的紫薯蛋糕紫薯真係無處不在架,嗌左個飯後甜品,唔算好甜,幾濃縮!

有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利粉

可能會失望温泉蛋明太子意大利扁面

普通到無得再普通嘅炸魷魚圈
呢個名真係好搞笑,但係都幾香脆架。

唔甜的紫薯蛋糕
紫薯真係無處不在架,嗌左個飯後甜品,唔算好甜,幾濃縮!
《73.5%朱古力最好味》點解會將依個放第一樣介紹呢?因為佢係第一樣上枱而且係最驚艷!真係好好好好好好濃朱古力味小編當日就正正好想飲啲好濃朱古力味既野點既時候會擔心佢濃奶味🥛唔夠朱古力味但最終小編係非常之滿意非常推介大家要點依杯試試🤤.《記住,期望愈大失望愈大⋯雞翼 - 芝士味》其實Mamaday既雞翼好幾隻味小編都好想試一直掙扎要點邊個味..最後點解會揀左依個芝士味呢?就因為佢個英文名稱寫「we use 3 different cheeses」睇到之後就決定一試 當然最後亦都無令我失望非常濃烈既芝士味 真係食得出用左唔同芝士粉去整🧀仲要係單骨 岩晒唔想食雞翼食到好無儀態既你.《可能會失望明太子意大利扁面》上次食過佢既明太子薯條就知佢既明太子食品係唔會令人失望所以今次就叫左依個意粉🍝果然好夠明太子味仲好creamy仲有幾條Crab Stick同埋木魚配搭成件事好match都好味

《73.5%朱古力最好味》
點解會將依個放第一樣介紹呢?
因為佢係第一樣上枱而且係最驚艷!
真係好好好好好好濃朱古力味
小編當日就正正好想飲啲好濃朱古力味既野
點既時候會擔心佢濃奶味🥛唔夠朱古力味
但最終小編係非常之滿意
非常推介大家要點依杯試試🤤

《記住,期望愈大失望愈大⋯雞翼 - 芝士味》
其實Mamaday既雞翼好幾隻味小編都好想試
一直掙扎要點邊個味..
最後點解會揀左依個芝士味呢?
睇到之後就決定一試 當然最後亦都無令我失望
非常濃烈既芝士味 真係食得出用左唔同芝士粉去整🧀