NUTTEA (萬廸廣場)

NUTTEA (萬廸廣場) (Closed)

NUTTEA (萬廸廣場) (Closed)
4K
cutebabycat
NUTTEA堅果奶茶 素食者都啱飲
cutebabycat
2021-09-30
关注
Nuttea主打5種堅果整成的純堅果奶,配合唔同嘅茶底、水果做出唔同口味嘅飲品,總有一款啱你飲!而佢奶蓋有別於坊間一般嘅奶蓋,因為佢係用堅果奶製成,所以會有淡淡的堅果香味而且仲厚實好多!另外你嗌每一杯奶蓋飲品,佢都會附送一個「剷」俾你用黎「畢」奶蓋架🙃今次試飲咗嘅分別係四季春堅果奶蓋茶 $35蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶 $38先講四季春堅果奶蓋茶,淡淡的堅果奶蓋味配上四季春,簡直係天衣無縫,有種好清新嘅感覺☺️至於蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶,因為係我同事飲嘅所以我唔知道哈哈🤣但係佢有講一打開個蓋都有好香嘅堅果味另外係新蒲崗分店鋪頭入面,有一幅好打卡able 嘅乾花牆架🥰有時間可以打埋卡先走💓查看更多
momojelly
環保又美味的堅果奶
momojelly
Level 3
2021-09-30
关注
Nuttea其實我已經飲過好多次,但次次都唔記得打食評平時都喺葵芳果邊買,今次難得出到新蒲崗,本身諗住買下其他手搖飲品,但見到有Nuttea都係好想飲今次第一次嗌珍珠堅果奶,有少少後悔,因為我覺得平時台式飲品入邊嗰啲珍珠同堅果奶唔係好夾同埋Nuttea啲珍珠煮得好甜,所以飲落去覺得啲珍珠同杯堅果奶好似分開兩樣嘢咁所以下次應該都唔會再嗌呢杯珍珠堅果奶。不過,Nuttea都真係有其他嘢好飲的,例如我一直嗌開嘅原磨堅果奶配黑糖凍,或者係其他奶蓋茶底既堅果奶。我都真係幾鍾意飲(不過唯一唔好真係呢間野偏貴)雖然堅果奶既蛋白質含量及唔上牛奶或者豆漿,但堅果奶呢一種類型既植物奶可以令唔敢飲牛奶既人、純素食既人、有乳糖不耐症既人、想促進環保既人,都可以有嘗試既機會。我身邊都有啲朋友唔飲得鮮奶,話飲親都會肚痛肚屙,但係飲堅果奶就冇事查看更多
riveriverrr
無限♾️番飲💕
riveriverrr
2021-09-23
关注
難得去到荷里活商場行街,就去咗想去好耐嘅「Nuttea」朝聖🥰🥰呢間舖頭其實係喺新蒲崗,喺荷里活商場行過去要大約7至10分鐘路程,唔算係好耐,加上去到之後覺得唔會後悔😛—————————————————今次試咗兩款飲品:左邊:朱古力榛果堅果奶($34)朱古力味非常濃郁,平時飲朱古力飲品嘅時候好多時飲完會好飽好膩,但使用堅果奶沖嘅飲品有好清新嘅感覺,而且有好重嘅榛子味,一試難忘。右邊:宇治抹茶堅果奶蓋茶($34)身為綠茶控嘅我非常鍾意呢杯綠茶飲品,因為佢嘅綠茶帶有少少苦澀味,但嗰種苦澀味,加埋堅果奶同埋鹽鹽地嘅奶蓋,perfect!好期待佢哋開嘅分店越來越多,可以更加容易飲到呢款健康嘅堅果奶!查看更多
foodiefatmi
必試🤩奶蓋茶
foodiefatmi
2021-08-29
关注
😻《人氣堅果奶蓋🧋》 @NUTTEA 🙊留意左咁耐,終於試左個個都大讚既奶蓋手搖!呢度係咁多間分店最令的吧?!💕😐揀口味真係揀到頭痛,堅隻隻味都想飲🙈,最後試左一杯招牌款,一杯基本款。🔻招牌伯爵朱古力堅果奶蓋茶 🥤$47-奶蓋部份食落就係帶咸味既榛子朱古力慕絲,味道上驚喜不大,不過係好食嘅,質地厚滑,可能因為咸咸地,反而會令人想一啖接一啖而唔太覺滯。茶底勁清澈,撈埋就似一杯有伯爵茶味既朱古力奶🤣。🔻四季春堅果奶蓋茶🥤 $35-😋我中意呢個奶蓋多啲,質地比朱古力味既輕少少,豐盈之餘唅2下就化開,味道係咸既金莎味🤭,🙋🏽‍♀️平時好中意食金莎所以覺得好香好濃,同埋呢款抵飲啲!(❕🤫咁岩有🍞麵包係手,就沾啲奶蓋黎食,好正🤩, 完美地使用奶蓋🤣,又食又飲👍🏻)查看更多
+ 4
Daily.247
全香港最健康的手搖
Daily.247
2021-08-11
关注
一般的珍珠奶茶、台式奶蓋飲品雖然味道吸引,但高糖高脂,並且使用了大量的人工添加劑,教人又愛又恨。NUTTEA的誕新可謂給予了大眾一個健康的替代品。NUTTEA所有飲品都是全素,而且它們推崇環保理念。它大部份產品都含有signature的堅果奶。以堅果萃取濃醇香的堅果奶,沒有牛奶沒有化工奶精,搭配台灣日月潭紅玉紅茶,又或各種果汁,創造出一杯杯最健康好喝濃郁的堅果飲料。今次點了一杯無糖火龍果堅果奶。堅果奶的堅果味濃郁,和天然的火龍果甜味相當配搭。雖然沒有額外加糖,但火龍果本身的甜度已足夠。整杯飲料好喝又無負擔,NUTTEA會是我最喜歡的手搖店。查看更多
火龍果堅果奶
sharefood2you
完美的台飲NUTTEA
sharefood2you
2021-08-06
关注
原來新蒲崗店是第一間海外分店紮根香港。提倡無動物含量環保飲食的台灣品牌NUTTEA,愛護動物善待地球。用腰果、核桃、榛子、杏仁同夏威夷果仁,五種堅果冷壓萃取成堅果醬,再製作成堅果乳同堅果奶蓋去取代牛奶奶精,是適合健康一代的素食者的台灣茶品。而且孕婦或者乳糖不耐症的人亦都可以放心飲用!又想飲奶蓋又驚佢heavy的話,堅果奶一定係眾多台飲店中的首選。=̶伯爵朱古力堅果奶蓋茶=̶ $42推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️每次必飲曾獲友台灣奶茶節金獎實至名歸,先用小剷仔品嗜皇牌朱古力堅果奶蓋,再傾斜整杯茶品嚐堅果奶與伯爵茶之間滋味,最後再將整杯奶茶攪拌一齊飲茶香奶甜的三重滋味,=̶芒芒堅果奶蓋茶=̶ $38推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️有驚喜厚實奶蓋上有帶點鹹味的果仁碎,先鏟食堅果奶蓋打開胃口,再用大紙飲管吸吮滿滿芒果肉嘅下層,口感豐富爆燈! 呢兩杯已成最愛,叫我犧牲佢地嘅話下次真係好難選擇😆查看更多
+ 6
cutely3001
NUTTEA-全素堅果奶調飲
cutely3001
2021-07-28
1K 浏览
关注
比起牛羊動物奶,從小對於豆奶、豆漿更有興趣,全因味道較合胃口 不知道是心理因素或單純腸胃問題,長大後有時喝動物奶會感不適(用吃的倒沒事) 現在非常非常間中地還會喝奶蓋、奶茶過過癮,但情況許可下就會轉配植物奶作基底 而友人推薦的NUTTEA正合我口味,主打以堅果奶沖調及製作的全素茶飲及煎餅果子 可惜店家不在家或公司附近,唯有趁假期才與家人一訪,試試店家的堅果奶調飲 季節限定的伯爵朱古力堅果奶蓋茶 Earl Grey Tea with Chocolate Nut Cream 細滑稠潤的堅果奶蓋讓人一試難忘,蘊藏濃郁果仁香氣,又滲出微微朱古力香 而且並沒有以前喝過堅果奶的那種淡淡澀味,配上清新伯爵茶底,整體和諧又相襯 家人點選的香芋堅果奶 Taro Nut Mylk不失芋香,喝起來亦沒有飽滯感 令人猶豫就剩分店少而不就腳及價位略高的考量,前者也得看品牌資本,能不能站住腳 後者……記得以前去Exchange時在超市用大概港幣十多元已經可以買到堅果奶 可是在香港每盒卻要大概三十或以上,有些牌子更貴,因此這個價位我還是可以理解查看更多
+ 2
foodluckeveryday
獨特堅果奶蓋配香濃四季春﹗
foodluckeveryday
2021-07-04
关注
機緣巧合下嚟到新蒲崗Nuttea ,其實有段時間係呢區返工都成日幫襯,不過平時就飲堅果奶同水果茶多,今次隔咗一排諗住再試返佢個堅果奶蓋茶,睇吓水準有冇落差先對比旺角店,其實新蒲崗分店嘅環境都幾舒服,又有大落地玻璃又有 4-5個位可以坐,有張茶几仔,同朋友飲杯坐低講兩句都得,好少茶飲店有位坐㗎都嘢飲方面,堅果奶蓋嘅質感比平時芝士奶蓋更綿密,不過相對就冇芝士嘅咸香,如果想飲芝士嘅你應該會失望,不過如果你係期待有新驚喜,咁可能就幾啱你,因為堅果奶蓋嘅堅果味都幾濃厚,加埋四季春茶底都好香醇,其實都唔錯㗎查看更多
堅果奶蓋四季春
堅果奶蓋四季春
nomsinhk
堅果奶茶👍👍
nomsinhk
2021-07-02
关注
最近天氣超熱,一出街就想買杯凍野飲解渴😆 今次想同大家推介ℕ𝕌𝕋𝕋𝔼𝔸嘅堅果奶茶,因為佢哋係冇牛奶或者奶精嘅成份,比較健康啲,另外都適合素食者同埋孕婦,如果你有乳糖不耐症都可以放心😌 🔸 伯爵朱古力堅果奶蓋茶 🍫 呢杯好受大家歡迎👏經常都係人氣排名嘅第1️⃣ 鍾意朱古力嘅更加一定要試!上邊係好濃既朱古力奶蓋,下面係好香既伯爵茶,自己比較鍾意攪勻一齊飲🤩 飲完成杯會好飽不過好滿足🥳🔸 蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋奶茶 🍎 呢個係季節限定🥰 如果想揀一般冇咁濃嘅奶蓋就要試吓呢杯啦。蘋果味好鮮甜同解渴,覺得奶蓋上邊嘅蘋果脆脆好特別,口感豐富👍好適合夏天飲🤗 查看更多
+ 2
蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋奶茶
伯爵朱古力堅果奶蓋茶
Joeyyingying
期間限定蘋果脆脆
Joeyyingying
2021-06-09
关注
想試呢杯好耐,但佢每日限量供應,上次6點左右去到旺角分店就賣曬喇,今次經過新蒲崗,見到仲有得叫,就即刻揀左呢杯😋叫左走冰微甜,蘋果茶有少少似果然系既味道(暴露年齡🤣),入面有啲蘋果粒,好清香,酸甜味道比想像中更濃,本身以為會偏茶味少少😗驚喜既係,估唔到fruity既茶同nutty既奶蓋原來咁夾!堅果奶蓋上面有啲蘋果脆脆,好食😋唔食太甜既朋友仔叫無糖都可以,因為佢茶底入面加左蘋果醬,已經有甜味架喇~查看更多
蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶
tiff0228
堅果奶的滋味
tiff0228
2021-04-29
关注
Giveaway 香港終於飲到「NUTTEA堅果奶茶」啦!對於素食者同生酮飲食既朋友有福啦!仲有對動物權益、環境保護都好有幫助。因為生產牛奶會令乳牛排放好多甲烷而危害環境。而且佢既奶蓋好濃郁香滑,好企身,好正!🥤四季春堅果奶蓋茶($33)🥤台灣紅肉堅果奶蓋茶($33)必飲奶蓋茶 我叫中無糖茶 真係好好飲 好香濃茶香味 飲落去唔會苦澀 另外表面奶蓋好廷身實正 口感好滑身 而且有花生係表面 有嚼口 鹹味更重會好好地址:新蒲崗大有街3號萬迪廣場1/F shopD查看更多
callmehei_
堅果奶蓋正💛
callmehei_
2021-03-12
关注
已經幫襯過呢間舖頭幾次 每次都係為咗堅果奶蓋而幫襯🤤💛個奶蓋超正 每次飲完成杯都好滿足🤤❤️不過今次就有少少失望🥺🥺🥺今次同朋友一人叫咗一杯火龍果堅果奶蓋茶個奶蓋同以往一樣咁好飲嘅👍🏼👍🏼👍🏼但係我哋就覺得同個火龍果茶唔係幾夾 覺得個味配搭唔係幾好 失望👉🏼👈🏼😖😖查看更多
Foologerhk
飲完都唔會有罪惡感嘅高質堅果奶蓋💛
Foologerhk
2021-02-10
关注
𝘕𝘶𝘵𝘵𝘦𝘢🥤飲品全部都係用堅果奶代替牛奶 所以對奶敏感/素食者都可以飲 同埋感覺上都健康啲🌰-繽紛火龍果堅果奶(💰34)火龍果茶真係好少見 冇諗過頗有驚喜 飲落去好清新唔太甜 仲有啖啖果肉 超足料!加埋又滑又creamy嘅堅果奶蓋 一試冇回頭 依家次次去都會嗌😍(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 8.5/10.四季春堅果奶蓋茶(💰30)係店舖推介嘅no.1人氣飲品🤩堅果奶蓋嘅淡淡果仁味 帶少少鹹香加埋清爽嘅綠茶 fresh得嚟唔會特別甜 亦冇平時飲茶嘅苦澀味 如果突然想飲奶茶又怕膩就可以揀呢杯啦🍵(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 8/10.查看更多
繽紛火龍果堅果奶
繽紛火龍果奶蓋茶
四季春堅果奶蓋茶
snap4food
堅果奶蓋very nice👍🏻👍🏻🤩
snap4food
2020-12-29
关注
曾經有段時間係芝士奶蓋潮 但我諗而家應該係堅果奶蓋潮💕-📌四季春堅果奶蓋茶$32開頭有啲抗拒因為我唔中意食nuts第一啖先試到奶蓋 入口充滿堅果香味😍😍奶蓋打得好挺身 但入口又覺得好細滑堅果香味久久不散😋😋 淡淡茶香味同奶蓋配埋一齊啱啱好 唔會喧賓奪主😌 由於比我印象十分之好😋同芝士奶蓋有得比🤣 唔知邊個好味啲👉🏼👈🏼 至少呢間飲品店絕對值得我encore 再encore支持🥰🥰⚠️誠意推介😌相信素食者都可以試😄😄同埋價錢可以接受 因為一般標榜素食者適合嘅產品都會mark up勁高期望下一次試配水果嘅奶蓋茶😋😋查看更多
四季春堅果奶蓋茶
happy_animal_lab
[素] 百吃不厭
happy_animal_lab
2020-12-29
关注
來自台灣既Nuttea已經登陸左香港兩年喇,佢地既出現令到唔飲牛奶既vegan都可以品嚐到奶蓋既美味。而佢地既堅果奶蓋比一般用牛奶整既奶蓋更豐盈同厚身,而且更加健康。新蒲崗分店係Nuttea喺香港既第一間分店,地點唔算方便,但對依個地方反而有少少情意結。試問香港有邊間台式飲品店係有位坐架?但新蒲崗分店就有一個角落,比客人坐喺度品嚐,就算滿座都仲有bar枱,感覺都好舒適。雖然佢地有堅果奶、水果茶等唔同系列既飲品,但我每次都必定係飲堅果奶蓋系列,因為真係太好味。手沖咖啡奶蓋上面既奶蓋係原味奶蓋,有少少鹹香。稍為攪拌下啲奶蓋就可以溶入啲咖啡到,比一般用燕麥奶或者豆奶沖既咖啡更滑同有口感。粉紅莓好堅果奶蓋茶係季節限定,啲奶蓋都加入左士多啤梨,同原味比就多左一份甜同香。水果茶連冰一齊打,所以冇得少冰,但又唔會覺得太凍,士多啤梨同啲茶好夾,必飲。Nuttea越開越多,比更多人感受到冇牛奶同冇傷害既美好,一定會繼續支持。查看更多