2017-02-05 938 views
之前係Facebook 見到介紹, 就約埋個fd 試下~我地搵泥搵去, 終於搵到個地點了,雖然樓下環境好一般, 而且見到樓上樓下分別都係麻雀館,地點就比較雜我同朋友都冇book 位, 一去到就坐係門口既位置而食物方面,係任食雞煲+火鍋既其實二百幾蚊既價錢,已經好ok經理話唔夠食仲可以添, 不過兩個女仔就真係食唔晒既
之前係Facebook 見到介紹, 就約埋個fd 試下~

我地搵泥搵去, 終於搵到個地點了,雖然樓下環境好一般
, 而且見到樓上樓下分別都係麻雀館,地點就比較雜

我同朋友都冇book 位, 一去到就坐係門口既位置

而食物方面,係任食雞煲+火鍋
其實二百幾蚊既價錢,已經好ok
經理話唔夠食仲可以添, 不過兩個女仔就真係食唔晒既
2016-11-13 2761 views
一大班人就緊係最適合打邊爐,經朋友推介之下,我地就book左呢間,一個重點就係有得包房,有埋洗手間頭盤:有生蝦刺身同大閘蟹,今年第一隻幾好食之後再黎一鍋雞煲,好大鍋湯底我地加錢叫左雞煲翅重點出場:海鮮,不過蝦就好一般牛肉就好一般配料任食 但冇乜特別最後會送甜品雪糕波波,好好味整體來說,三百蚊有找,任飲配料任叫,咁多野食,算唔錯啦

頭盤:
有生蝦刺身同大閘蟹,今年第一隻
幾好食
之後再黎一鍋雞煲,好大鍋
湯底我地加錢叫左雞煲
重點出場:海鮮,不過蝦就好一般
牛肉就好一般
配料任食 但冇乜特別
最後會送甜品雪糕波波,好好味

整體來說,三百蚊有找,任飲配料任叫,咁多野食,算唔錯啦
2016-10-25
除左雞㷛D味道很好之外,其他就差勁,蟹煱湯底+海鮮超超差,D蟹腳蟹蚶全部都有毛同埋泥,跟本冇可能放入D湯到打边爐,最好笑個所謂經理對我們說,如海鮮唔新鮮就按鐘告訴他,之後找他也失踪}!!!請都不會再來
2016-09-09 4010 views
滿心期待黎試,点知。。。個蕃茄蟹湯底冇味,牛肉超un, 食咗三片就冇食。海鲜都係普通,每人每樣得一件,有一兩款可以追加,咁當然係大眾嘢啦!最尾個所謂雪糕波,雪硬到掉得死人,完全食吾到。未試過打邊爐個個咁快停手,講到 服務真係超級麻麻地,拎隻水杯都要換三次,個杯洗得好吾乾淨,第二隻崩口嘅,第三隻.....最後安心起見,自己再洗再捽一次,成隻杯先叫用得!!!唯一可讚嘅係雞煲味道好
滿心期待黎試,点知。。。
2016-08-25 3292 views
見不少人推薦,又有朋友食過推薦,所以約一班朋友去試試😂一入去就帶我地去獨立房,仲有獨立廁所👍環境👌正常醬料,用完會收返,枱唔夠位用。前菜:花生,生蝦,鮮鮑魚。雞煲忘記影相😂正餐牛肉,海鮮鍋。本地牛,不錯吃。海鮮有蝦,蟹,蠔,脆肉鯇,扇貝等。丸,腸,菜,烏冬等。我地選擇蟹分上。今日嘅MVP!!!!!堅好味,榴連味雪糕😘P.S 部分食品並非免費任叫,注意返👍汽水任飲。酒🙅🏻
見不少人推薦,又有朋友食過推薦,所以約一班朋友去試試😂
一入去就帶我地去獨立房,仲有獨立廁所👍
環境👌
正常醬料,用完會收返,枱唔夠位用。
前菜:花生,生蝦,鮮鮑魚。

雞煲忘記影相😂
正餐牛肉,海鮮鍋。
本地牛,不錯吃。
海鮮有蝦,蟹,蠔,脆肉鯇,扇貝等。
丸,腸,菜,烏冬等。
我地選擇蟹分上。
今日嘅MVP!!!!!
堅好味,榴連味雪糕😘

P.S 部分食品並非免費任叫,注意返👍
汽水任飲。酒🙅🏻
2016-08-24
  • 雞煲
2016-08-22 1483 views
最近都非常流行先吃雞煲後打邊爐 而且是任食 吃到飽。我先後都試過2間私房火鍋,昨天吃到的是一哥私房火鍋。餐廳硬夾將雀會變成餐廳講就一人一間房好似好好聽咁, 但係事實係無人SERVE 你,請佢地拎罐可樂都要一個鐘。食個飯個人又手腳慢,服務真心麻麻。唔係因為有奧運一個一部電視,你都唔會想由3樓係桑拿2樓係 火鍋店既門口入,尷尬死。重點講食物,佢先上鮑魚. 1人一隻 泰式生蝦一人一隻, 生蝦D 冰都比佢攤到滆曬,佢先拎入黎。隻蝦淋PAT PAT 口感極差。鮑魚我無食過 不評論。雞煲正常, BB辣, 正常我個人認為唔差的。但來到重點個番茄蟹煲. 人地倫哥私房菜比一隻原隻蟹我,佢呢到人地既3分1都無。佢收我同樣價錢,我會建議你食倫哥囉! 跟住佢根本佢連最BASIC 既火鍋配料都無,我問佢有冇魚皮, 無魚皮,有冇牛柏葉無牛柏葉,有冇午餐肉佢無午餐肉! 我想講. D 丸. D餃, D 其他配料都唔值我比$258一位. 佢重要另收醬料價同茶芥。佢真係迫到我上黎打食評, 倫哥話打食評有獎抽, 我都無打。佢地差到我唔想上黎打都唔得!以後BLACKLIST!
最近都非常流行先吃雞煲後打邊爐 而且是任食 吃到飽。

我先後都試過2間私房火鍋,昨天吃到的是一哥私房火鍋

鮑魚我無食過 不評論。

雞煲正常, BB辣, 正常我個人認為唔差的。

以後BLACKLIST!
2016-08-18
Celebration
Birthday
2016-07-01 5320 views
今日與舊同事聚會, 成班除左喜歡食好野之外,仲係好食得之人係openrice 搵左輪有咩好野食,見到一哥好似唔錯,咁我就趁機會同佢地推介一下, 開心地大家都讚成^^因為大家住既地方都幾遠, 今次我就搵左中間點而地方都好方便, 係佐敦站A出口一出行幾分熟就到而一哥私房菜收費每位$278 加一 只收現金 (2個半小時)而9點後入座就可食到人地收鋪雞煲任食 之後再上個蟹鍋湯底打邊爐話明私房菜, 咁緊係唔洗我地去簡要叫咩啦我地咩都唔洗理坐定定…等左陣就有得食首先, 準備左頭盤比我地有生蝦及生蠔作頭盤不過不失..過左陣, 第一個主角 – 雞煲 黎喇因為唔係個個食得辣, 所以我忍痛ORDER左小辣呢到佢比左個計時器我地叫我地嚮左先食等左3分鐘,終於食得雞煲濃味十足,嗅到已經覺得正雖然係任食,但質素唔差, 成煲都係肉 大大舊啖啖肉 ,第一round份量已經唔少味道濃,雞件滑 正蕃茄蟹鍋呢個湯底我自覺得比較淡,無驚喜要打左陣邊爐,肉及海鮮味開始浸出來先慢慢鮮味時令海鮮拼盤海鮮拼盤 除左蝦外所有海鮮都好新鮮鮑魚及扇貝而海鮮係任食item, 唔夠可以再order🤗🤗手切本地牛頸脊雪花分佈平均, 食落去牛味
今日與舊同事聚會, 成班除左喜歡食好野之外,仲係好食得之人

因為大家住既地方都幾遠, 今次我就搵左中間點
而地方都好方便, 係佐敦站A出口一出行幾分熟就到

而9點後入座就可食到人地收鋪
雞煲任食 之後再上個蟹鍋湯底打邊爐

話明私房菜, 咁緊係唔洗我地去簡要叫咩啦
我地咩都唔洗理坐定定…等左陣就有得食

首先, 準備左頭盤比我地
有生蝦及生蠔作頭盤
不過不失..
過左陣, 第一個主角 – 雞煲 黎喇
因為唔係個個食得辣, 所以我忍痛ORDER左小辣
呢到佢比左個計時器我地叫我地嚮左先食
等左3分鐘,終於食得
雞煲濃味十足,嗅到已經覺得正
雖然係任食,但質素唔差, 成煲都係肉 大大舊
啖啖肉 ,第一round份量已經唔少
味道濃,雞件滑 正
蕃茄蟹鍋
呢個湯底我自覺得比較淡,無驚喜
要打左陣邊爐,肉及海鮮味開始浸出來先慢慢鮮味
時令海鮮拼盤
海鮮拼盤 除左蝦外
所有海鮮都好新鮮
鮑魚及扇貝

而海鮮係任食item, 唔夠可以再order🤗🤗
手切本地牛頸脊
雪花分佈平均, 食落去牛味好重, 好味!
而牛肉唔係任食ITEM, 如要追加,每碟需付$38!
有丸併盤
味道都係平時打邊爐個d
最後,有雪糕作甜品
但得認為呢個雪糕真係麻麻地!
2016-06-30
雞煲同好聯盟又出動啦!朋友話哩間"不止得雞煲"的私房菜不得不試適逢朋友生日就0黎探一探虛實吧要0黎食0野一定要記得先訂坐唔係點叫私房菜?當日我親眼見到兩班食客因為無訂位而摸門釘了幸好主席早就為我們安排好準備食0野啦.....難得我係第一個先到店員先帶我入了間有獨立廁所的私人房間!果然私房味十足安頓好後店員就向我推介自家制菊花茶及遞上調味盤菊花茶很有"家"的味道朋友們都很認同呢!吃過簡單的頭盤後好像是簡單的幾片三文魚及泰式蝦剌身(反正看過一陣上場的海鮮拼盤後, 甚麼前菜你都會拋諸腦後!)美味的雞煲便上場了起初以為放題式的雞煲便沒有甚麼期望誰知我錯了!!而且是大錯特錯!!!洋蔥的香甜拼上紅棗的香氣卻是一個不錯的雞煲新體驗....私房菜又唔係完全沒有話事權可以選擇大/中/小三個辣度是晚我們撞了邪吧, 竟只挑了小辣店員說, 可以再追加多一個中辣的啊!原來雞煲是可無限添食的~但......還是多留點位置給0黎緊0既食物吧!不能眼大肚窄啊~登!~登!~看!! 早說了....看見他們的海鮮拼盤包你一定會傻眼的!沒有騙你吧!說得出的海鮮應有盡有當然這個不像雞煲般可任叫但店員很好人....不時入來詢問我

雞煲同好聯盟又出動啦!

朋友話哩間"不止得雞煲"的私房菜不得不試

適逢朋友生日就0黎探一探虛實吧
要0黎食0野一定要記得先訂坐

唔係點叫私房菜?

當日我親眼見到兩班食客因為無訂位而摸門釘了

幸好主席早就為我們安排好

準備食0野啦.....
難得我係第一個先到

店員先帶我入了間有獨立廁所的私人房間!

果然私房味十足

安頓好後店員就向我推介自家制菊花茶及遞上調味盤

菊花茶很有"家"的味道

朋友們都很認同呢!
吃過簡單的頭盤後

好像是簡單的幾片三文魚及泰式蝦剌身

美味的雞煲便上場了

起初以為放題式的雞煲便沒有甚麼期望

誰知我錯了!!

而且是大錯特錯!!!

洋蔥的香甜拼上紅棗的香氣

卻是一個不錯的雞煲新體驗....

私房菜又唔係完全沒有話事權

可以選擇大/中/小三個辣度

是晚我們撞了邪吧, 竟只挑了小辣

店員說, 可以再追加多一個中辣的啊!

原來雞煲是可無限添食的~

但......還是多留點位置給0黎緊0既食物吧!

不能眼大肚窄啊~
登!~登!~

看!! 早說了....看見他們的海鮮拼盤包你一定會傻眼的!

沒有騙你吧!

說得出的海鮮應有盡有

當然這個不像雞煲般可任叫

但店員很好人....不時入來詢問我們食物的品質滿意嗎?

我們打趣說若海鮮也任點就100分了

店員二話不說就多那了些蝦子及蜆給我們!

雖然最後也不是任點

但店員盡心的想滿足每一位顧客的熱心

已經深深感受到了!
這盤牛肉也是包的!

雖不是任點的範圍內

但之前的雞煲跟海鮮拼盤後

這份量是有多無少了

而且質量真的很高, 什燙也不柴!

牛味濃郁, 亦沒有我最怕的雪味

(這是三人的份量啊!)

萬一你是個牛魔皇那什辦?

不怕....老闆早就為你想好了

多花幾十元 (好像是80元, 不太記得了) 就可有多一碟

我沒有order, 所以份量質量的詳情就由你說給我聽吧

店內還有很多蔬菜類跟丸類及一般火鍋配料是可以任點的

但請相信我

你絕不會想將緊有的胃容量花在那些平凡的食材上

希望很快可以再來一次吧!!

P.S. 最後我們已沒能力多續一個雞煲了!
說了跟朋友慶生

又什能沒有生日蛋糕呢?

HAPPY BIRTHDAY 壽星女!!

(留意帶生日蛋糕是有切餅費的!)

一哥私房菜

Number One Kitchen

佐敦佐敦道28-28A號佐敦廣場2樓

2016-03-23
Celebration
Birthday
2016-06-05 1104 views
之前聽到朋友勁力推介這間私房菜,於是來試一試。這裏有十多間獨立房間,我們那間房間還有獨立洗手間,而且還有免費wifi。首先飲品都幾多款式,有可樂、忌廉、自家製菊花茶、利賓納丶Lemon CC等十多款飲品,還有酒精飲品,但需另外收費。麻辣雞煲超惹味,又麻又辣,超好食,而且還可以任添。刺身有生蠔刺身和泰式生蝦刺身,超新鮮,如添加生蠔每隻$19,還有生蠔套餐$199有意大利白酒1枝及生蠔半打,一點也不貴。蟹煱非常足料,而且有新鮮大肉蟹。海鮮盤有聖子丶鮑魚丶大蜆丶龍躉片丶蝦丶蠔丶油魚丶鲩魚等多款海鮮,而且還有四款可以免費添加。牛頸脊肥瘦平均,非常好吃,如要添加每份只需$38,一點也不貴。丸類非常彈牙,雲吞皮超薄,蔬菜非常新鮮,響鈴和魚皮非常可口,非常脆,而且可以免費添加。飲品有雪糕波波,有朱古力丶豆腐丶綠茶丶牛奶丶芒果丶士多啤梨六款口味😋。整體來說,食物非常新鮮好吃,多款式,$258非常抵食,值得推介。建議食客先致電69990050訂座預留房間。
。牛頸脊肥瘦平均,非常好吃
。建議食客先致電69990050訂座預留房間。
牛頸脊
海鮮盤
雞煲
2016-06-01
牛頸脊
海鮮盤
雞煲
  • 刺身
打邊爐除了享受滾熟食物的過程外,亦係一個同三五知己嘻哈大笑的時候。朋友告知佐敦有一間任食火鍋店可以有獨立房間,而且又有雞煲食。於是二話不說事前致電訂了位。去到職員安排我們進房。房間不大,有獨立廁所,亦有電視機可以增添幾份免費的娛樂。有五款不同的香料醬汁!首先有四隻生蝦刺身 - 雖然不算肥美不過以鮮味取勝。四川麻辣雞煲(可選辣度) - 店員放下倒數計時器。時間夠了打開鍋蓋,飄著很香的雞味。雞件既嫩身滑溜,肉很厚身,點了醬汁更加惹味。海鮮拼盤 - 很豐富的組合,有蝦、蠔、帶子鮑魚等等的海鮮。食落很有鮮味,份量都多,不過都好快食清光。芝士腸,手打丸類,菜類菇類,響鈴等等的食物雖然是任食,不過都很新鮮。菜沒有發爛發黑,丸類亦有手打的味道。湯底很鮮甜,有蟹有蕃茄有粟米有莞茜。而且感覺會健康一點!手切本地牛頸脊 - 雪花分佈平均,紋理清晰。食落很有牛味!再追加都只不過是$38蚊碟,實在是太吸引的價錢,所以最後都追加了兩碟止止癮。

有五款不同的香料醬汁!
首先有四隻生蝦刺身 - 雖然不算肥美不過以鮮味取勝。
湯底很鮮甜,有蟹有蕃茄有粟米有莞茜。而且感覺會健康一點!
手切本地牛頸脊 - 雪花分佈平均,紋理清晰。食落很有牛味!
$340 (Last Night Supper)
  • 雞煲
2016-05-15 793 views
上次睇雜誌介紹過,生日就提議去呢間。位置喺佐敦,4個女仔入有啲嚇死,因為樓上4樓係桑拿場,食店係分好多間房,有啲大啲嘅房就有埋洗手間,咁我地4個人就細間房啲冇洗手間,但絕對私隱度高。食物方面,幾件三文魚同泰國生蝦+1個麻棘_雞煲+1個蟹火煱+1盆海鮮+1碟半肥牛+雜菜丸類任叫+汽水涼茶任叫。三文魚同泰國生蝦每人每樣一件,ok嘅冇咩特別麻棘雞煲一路知道好hit棘雞煲,但我怕棘唔敢食,但今次聽老闆介紹要微棘,唔太棘但好惹味蟹火煱+1盆海鮮+1碟半肥牛+雜菜丸類任叫每樣海鮮都好新鮮值得一提係老闆好建談好好人,佢知我要趕船返澳門,提我最後一班船幾點同點行去地鐵站
上次睇雜誌介紹過,生日就提議去呢間。

三文魚同泰國生蝦
每人每樣一件,ok嘅冇咩特別

麻棘雞煲

2016-05-14
棘雞煲
  • 海鮮火鍋
2016-04-12 1276 views
聽講一哥私房菜晚晚都爆場,訂咗幾次位終於上星期六晚有機會去試下,雖然裝修一般,但有獨立房間同洗手間,真係私隱度十足,坐低就有三文魚同生蝦刺身食,之後叫咗半隻勁辣雞煲,未食已經聞到香味,食落口估唔到勁好味,d雞好新鮮又夠滑,食完雞煲換咗個蟹鍋,見到成盤海鮮有好多種類,食落口真係好新鮮,仲有碟牛肉,真係好正,雖然牛肉唔係任食,但後加都係$38一碟,真係自己出去買都唔得啦!原來海鮮類有幾款(生蠔、蝦、魚、魷魚)都係任食,仲有好多丸同餃,蔬菜同菇類,出前一丁同烏冬都係任食,而飲品方面有汽水同自家製五花茶,不得不提原來雞煲係可以任食,因為有個朋友遲到,細心的待應知道朋友未食雞煲,就立即問我地要唔要叫多個雞煲,大家都食到飽飽,原來仲有桂花榚食,真係無得頂呀!消費大約$300一個人,真係抵到爛,不過下次要早d打電話去訂定位先。
2016-04-09 1453 views
今晚上嚟呢到試下9:30任食,點知,,,,,唉!擺得落囗嘅每人一件食完就冇,話就話任食但都係得D菜同丸先有!任食D虾又梅又唔得,脆肉脘都可以話冇晒,菜又得一種,D火鍋料全部差嘢,仲要278加一1位!冇下次!
2016-04-09 1296 views
香港今年的冬天來得遲, 來得長,也來得特別凍。 同一時間與潮濕的天氣交錯,一天內經歷四季的溫度,確是令人很煩厭吧。然而這天氣更適合熱愛火鍋的香港人,每天也有朋友上載打邊爐的相片。今次朋友們說帶我吃任食火鍋,一聽到任食? 總是覺得食物種類是較平凡的一種,像酒樓那些牙式,以量來滿足客人。誰知這裡任食火鍋,而且價錢亦很大眾化,刺身, 雞煲, 蟹鍋(打邊爐) 的海鮮套餐每位$258;星期五、六及假期前夕每位$268。(二位起) 這裡更有獨立房間,方便朋友聚會狂歡。任食四川麻辣雞煲,很吸引?辛辣食物一直也備受爭議,一方說可美容排毒,一方說熱氣刺激。於是來過小辣試試看。服務員細心提示,較好時間掣,完成後再撈一撈,熱呼呼的,麻辣香氣撲鼻。雞肉嫩滑,雖就是小辣,但吃起來也挺惹味,如果喜歡吃的,就可以再來一鍋,吃到足夠為止。今天的刺身是泰式生蝦刺身,蝦肉晶瑩爽脆,配上泰式辣醬,很刺激呢!吃完前菜,是這些只是前菜,哈哈!鮮茄蟹煲打邊爐才說我的主打,用料十足!海鮮盤有8至11款海鮮,鮑魚仔,馬刀貝,花甲,蟶子皇,龍躉片,象拔蚌等,本身的鮮味已很充夠,我也沒有怎樣配上醬汁。另外當然不少得的丸類,雲吞水餃、炸響

另外當然不少得的丸類,雲吞水餃、炸響鈴、炸魚皮,蔬菜和菇菌,食物上準也不錯。
愛牛的我,再追加一個本地本地手切牛頸脊,肉脂分佈平均,肉味香濃,要再來一客呢!
還未滿足,可以來一個烏冬,滑溜軟糯,吃了也不覺飽。最後吃個菠蘿幫助消化。
很滿意和滿足的一餐,地點很方便我,哈哈,轉眼就已經上了巴士回家去。

Type of Meal
Dinner
着迷雞煲和打邊爐的我,收到風有間任食雞煲邊爐放題,每位收費才二三百,但選料上乘,除了每位有指定份量的海鮮盛盒之外,還有靚牛肉食,更有不少火鍋配料!最特別是麻辣雞煲竟然是任叫任食的!咁我就一於可以試均小辣中辣大辣不同辣道啦!哈!某些特別名貴的食材例如靚牛頸脊、花甲皇、巨型帶子、龍躉魚、三文魚刺身、泰式生蝦、鮑魚仔等都會作每人一客首次供應,之後如果要再叫,則要另外收費。其他款式則可以任叫,例如丸類,雞煲,菇類、汽水、……不過其實所有嘢食一轉,都已經好飽下!俾個大合照睇下吊下大家胃口先!食熱氣嘢,當然要整返啲下火的飲品調和下啦!嘆店家自家製的菊花茶就最fit了!甜甜地,有好香的菊花味,清熱解渴正!來呢度另一特色是勁多房間,連洗手間都有私家的!不但私隱度高,傾計大聲啲都唔怕人眼望望,約埋三五知己睇大結局又得,甚至睇下馬仔又得!香噴噴雞煲好快就出場,當三分鐘的計時器一響起,立馬起筷食得!雞件嫩滑,小辣的程度不會有太大的辣,麻倒是香得很!色香味的雞煲在我們的筷子底下只能“生存“到三分鐘!哈哈!實不相瞞,到最後我們又叫了個中辣雞煲再嘆過!食完雞煲,通常都會就咁加湯打邊爐就算,但一哥竟然非常大手筆地再
俾個大合照睇下吊下大家胃口先!

實不相瞞,到最後我們又叫了個中辣雞煲再嘆過!
食完雞煲,通常都會就咁加湯打邊爐就算,但一哥竟然非常大手筆地再上另一個花甲蟹鍋來打邊爐!
說時遲那時快,鮮艷如紅唇的牛頸脊火辣登場!

嫩滑如初春踏雪的口感令人至今難望!

清晰的雪花紋理下散發出芳香的油脂味道,無論愛牛不愛牛的,相信都抗拒不了它的 魅力吧!
再來的海鮮盛盒也太叫人尖叫吧!(我們一行五人,所以每款各有一份),排場也叫人興奮吧!想不到在香港地竟然食到支出與收穫如此不相稱,店家要賠大本的私房放題喎!好彩我有個識食和帶我食好嘢的朋友才食到呢😎
睇見那蝦背上那深色的斑紋,再加上那堅硬的外殼,一睇就知是深海彈牙靚蝦啦!

煮好後,色澤亦鮮豔得很,橙紅橙紅的,而食落的鮮味也不是講笑,只想可以來多一隻吧!
躲在後排的蟶子皇就最吸引到我的注視了!因為前面放了一堆東東,就完全無礙它的“身高“!放在手心一看,完全有昂藏七尺的感覺呀!
煮好都完全無縮水,和那楂菊花茶也有得fight!太誇張了吧!😂

而且肉質鮮味無得彈,咁大隻咁新鮮想唔爽口都難啦!
連殼帶子就很誘人呢!那爽甜的口感正是我鍾意食海鮮的主因吧!無蟶子咁爽,但啖啖肉的快感又是另一種層次感呢!
食海鮮又豈可無鮑魚呢?柔韌的質感,豐富的彈性,又豈是其他海產所能代替呢?
生魚片正好可以一解我對魚魚的情懷,既嫩滑卻帶小小彈性正是生魚片的特質吧?沾豉油就最帶出那鮮味了!
雖然我食量大,但食完雞呀海鮮呀咁,其實都full full 地,再試埋呢度啲丸丸真是好飽下。雲吞同水餃對於介食豬肉的我就唔食得,不過見到朋友encore左,就知應該都得得地。墨丸同牛肉都幾ok ,起碼彈性味道都夠,也不錯吃。
俾錢再叫的牛肉款頭都唔錯,份量還可以啦,始終收費太便宜,其實唸來唸去都門知呢間店收二百幾人頭,用咁高級嘅料,點掙到錢嘅呢?
最後仲有飯後甜品,自家製桂花糕每人一件,確實誠意十足!

一哥私房菜

佐敦佐敦道28-28A號佐敦廣場2樓