2020-05-20 67 views
520咁浪漫嘅日子當然係搵朋友食吓嘢傾吓計啦,朋友揀咗位於旺角嘅餐廳食個下午茶。可能疫情關係下午茶時間,餐廳只有兩三枱,雖然枱之間只用隔板唔係相隔太多位,但都感覺清靜舒服。我哋兩個點咗兩個下午茶餐,兩個小食,細聲講細聲傾,食吓嘢就過咗個浪漫嘅下午。一坐低,職員已經比咗兩個信封我哋擺放口罩,今次係疫情後去過嘅第二間餐廳有提供信封或紙袋比客人。下午茶選擇唔多。+$10香口脆炸魚皮,份量都唔少,都幾新鮮。小食:芝士炸脆雞,雞肉太乾太鞋。流心蛋越南豆腐,流心效果可以,蛋無咩汁有啲淡,中間蔬菜汁料醒胃,左邊豆腐有少少辣嘅醬調味。白肉魚丸鴛鴦春卷魚湯稻庭烏冬(+$10轉魚烏冬),魚烏冬幾彈牙,春卷扁扁哋,腐皮吸收到湯汁又唔會散晒,唔錯。魚皮餃子濃魚湯稻庭烏冬,烏冬爽滑,三件魚皮餃幾大件,皮比一般嘅魚皮餃更多少少韌性,裏面仲有少少蔬菜類,幾好食吖。+$13凍泡沫奶茶,唔太甜。+$13凍泡沫玫瑰奶茶,啖啖微微嘅玫瑰香,幾好飲。
520咁浪漫嘅日子當然係搵朋友食吓嘢傾吓計啦

下午茶選擇唔多。

+$10香口脆炸魚皮,份量都唔少,都幾新鮮。

小食:
芝士炸脆雞,雞肉太乾太鞋

+$13凍泡沫奶茶,唔太甜

+$13凍泡沫玫瑰奶茶,啖啖微微嘅玫瑰香,幾好飲

2020-05-20
$99 (Tea)
2020-05-05 1527 views
香港好少地方有標榜自家製魚麵,同時,這裏更會標榜着自己的魚湯是用花膠所制,用了九個鐘頭去煮。這裏也曾是不少媒體採訪的店舖。我們來吃午餐,午餐的價格可謂非常便宜。免除加入之外, 70幾蚊就能吃上一頓豐富的午餐。魚麵一定係不能錯過,我特別貪心,因為我挑選了一個魚麵拼魚烏冬。雙併$72元。魚麵是用了70%魚肉;魚烏冬則是用了50%,各有所長。魚麵的魚味比較重,較彈口,但烏冬就相對比較稔。這裏的魚皮跟一般在街市吃的,有很大分別,他相對比較薄,同時比較脆。我特別喜歡這裏的前菜,羅白是用酸甜的柚子醬汁所制,開胃。另外一款,我們選擇了腩肉魚湯烏冬,腩肉肥瘦比例適中,不會令人覺得很油膩。魚烏冬都好好食,相對比較稔,所以至於係食魚麵,還是食魚烏冬,問心真係視乎個人喜好。最後,我覺得這裏的魚皮餃不錯,所以額外點了一份黑松露醬汁魚皮餃, $50有六粒,價錢可能有點高,但質素算是不錯的。這裏的飲品也非常不錯,我點了一杯凍的斑斕咖啡,味道不算太甜,而且有濃濃的咖啡味,不錯。芒果椰果綠茶也不錯。

這裏也曾是不少媒體採訪的店舖。

我特別喜歡這裏的前菜,羅白是用酸甜的柚子醬汁所制,開胃。

芒果椰果綠茶也不錯。

2020-05-03
$150 (Lunch)
  • 漁人樂脆
  • 四川麻辣燒牛肉拌魚烏冬
出開嚟旺角呢頭食lunch,諗返起上次朋友帶過我來嘅呢間魚麵專門店,魚湯香濃➕魚麵彈牙❗️今日就到我帶寶寶來食🤓呢度主打嘅魚麵/魚烏冬含▶️豐富維他命A及D、蛋白質➕DHA▶️極低澱粉質▶️食落仲冇骨冇腥味添嫁💕另外魚麵入面含70%魚肉魚烏冬入面就含50%魚肉我今日揀咗午餐Menu上面推介嘅秘製香草醬雞翼濃魚湯魚麵 $68另外仲加咗$8 要埋魚肉春卷➕$20 加魚麵底☺️寶寶就揀咗咖喱吉列豬扒伴魚烏冬 $82見到午市小食有八折😍仲要lunch 時段免加一❗️即刻唔執輸嗌多個小食先🤪所有set 都會跟3款前菜❗️前菜:柚子蘿蔔、一口小番薯、芝麻醬昆布❣️柚子蘿蔔味道好特別👍🏻同平時食酸蘿蔔嘅感覺有啲唔同🤓微酸得來易入口❣️另外芝麻醬配昆布味道好夾 💕 秘製香草醬雞翼濃魚湯魚麵 $68濃魚湯魚香味四溢😍上枱聞到浸魚湯香味已經流晒口水🤤魚麵口感特別,爽口彈牙🥢有少少似棉花雞嗰啲魚肚/蒟蒻粉🧐 跟魚麵仲配埋獨家魚辣醬❗️呢隻自家製嘅魚醬不論係溝落魚湯定係單蘸都非常好食💕仲可以$88買2樽返屋企撈飯/面食❣️而香草醬雞翼就新鮮即炸❗️熱辣辣➕皮脆肉嫩😋味道唔錯❣️幾創新,值得一試👍🏻仲跟咗4隻咁多添☺️魚肉春卷就炸得有少少

呢度主打嘅魚麵/魚烏冬含
▶️豐富維他命A及D、蛋白質➕DHA
▶️極低澱粉質

見到午市小食有八折😍
仲要lunch 時段免加一❗️
即刻唔執輸嗌多個小食先🤪

所有set 都會跟3款前菜❗️
前菜:柚子蘿蔔、一口小番薯、芝麻醬昆布❣️
柚子蘿蔔味道好特別👍🏻
同平時食酸蘿蔔嘅感覺有啲唔同🤓
微酸得來易入口❣️
另外芝麻醬配昆布味道好夾 💕

秘製香草醬雞翼濃魚湯魚麵 $68
濃魚湯魚香味四溢😍
上枱聞到浸魚湯香味已經流晒口水🤤
魚麵口感特別,爽口彈牙🥢
有少少似棉花雞嗰啲魚肚/蒟蒻粉🧐
跟魚麵仲配埋獨家魚辣醬❗️
呢隻自家製嘅魚醬不論係溝落魚湯定係單蘸都非常好食💕
仲可以$88買2樽返屋企撈飯/面食❣️
而香草醬雞翼就新鮮即炸❗️
熱辣辣➕皮脆肉嫩😋
味道唔錯❣️幾創新,值得一試👍🏻
仲跟咗4隻咁多添☺️
魚肉春卷就炸得有少少乾,浸落啲魚湯度10秒再食更香更好味😎

咖喱吉列豬扒伴魚烏冬 $82

魚烏冬嘅質感比魚麵加添左一啲空氣感,
所以相對比較腍身少少~
咖喱烏冬加入咗幼滑而冇甜味嘅忌廉,令咖喱味唔算好重/辣,而且入口香滑帶creamy😋
配搭特別又好味❗️令人一試難忘🤓
新鮮即製嘅香脆吉列豬扒同忌廉咖哩汁呢個配搭好夾,食得滋味又滿足☺️

漁人樂脆 $58 (午市有8折)
係由薯條、蕃薯條、魚肉春卷、墨魚春卷4種條狀炸物組成❗️
配以香濃creamy嘅黑松露沙律醬💕
入口香脆惹味,推薦❣️
2020-05-03
$123 (Lunch)
  • 漁人樂脆
  • 咖喱吉列豬扒拌魚烏冬
2020-04-25 873 views
最近密密食到滯左,夜晚想食清淡少少,揀左呢間比較健康清新嘅「麵麵」,主打手工魚麵及魚烏冬晚市套餐有濃魚湯料理、拌魚烏冬、定食飯等等多款選擇,定價經濟實惠,每份晚餐均會送贈特色前菜及飲品極尚魚宴料理魚宴有:墨魚春卷、魚肉春卷、魚蛋、魚皮菜肉餃子🥟、鮮蝦🍤春卷都爽口彈牙,充滿魚香;菜肉餃子餡料豐富~花膠濃魚湯清甜不油膩,能增加皮膚彈性,女士們最適合不過!魚麵的魚肉比例較魚烏冬為高,口感獨特,營養豐富又健康極上蟹匠拌魚烏冬以蟹為主題的極上蟹匠分別有:蟹籽、蟹肉、蟹膏、海苔粉、和風汁。魚烏冬吸收晒和風芝麻汁的精華,蟹肉蟹籽份量極多,滿口蟹肉,口感同味道都好豐富,蟹迷不容錯過香煎鯪魚餅新品推出,試食價$10兩塊,好抵哦。鯪魚餅頗彈牙,加入左蔥花一齊煎香,格外香口玫瑰花茶茶底香濃而不膩,散發著陣陣玫瑰香🌹女生們養身美顏首選

極尚魚宴料理

極上蟹匠拌魚烏冬

香煎鯪魚餅

玫瑰花茶

茶底香濃而不膩,散發著陣陣玫瑰香🌹女生們養身美顏首選
2020-04-14 960 views
一入坐就送上暖暖嘅魚湯🥰冬天嚟嘅話會好warm☺️呢度嘅魚湯喺用秘製花膠蓉+除腥烤鮮魚,熬製9小時以上而成!唔怪得清湯得嚟魚味咁濃啦👍🏻呢度最特別嘅喺有2款麵揀,分別喺「魚麵」同「魚烏冬」🍜「魚麵」有70%喺魚肉;咬落去喺爽口,sharpsharp聲🤣滿滿魚味,食落都健康啲👍🏻「魚烏冬」有50%喺魚肉製成;咬落彈牙,無平時出面食個啲烏冬咁黏😂麵麵圍城Noodle Tic-Tac-Toe $108二話不說就揀咗呢個麵!因為咩都有🤪九宮格分別為:1. 柚子金菇3. 梅漬車厘茄5. 日式芝麻醬秋葵7. 明太子醬蛋卷9. 醉蝦11. 巴那馬火腿伴哈蜜瓜13. 紅酒牛肋條15. 天婦羅炸大蝦16. 明太子雞翼個人鐘意蛋卷同雞翼,明太子味好足同醬爆☺️秋葵牛肋條好軟腍😆食吓食吓都夠飽啊!咖哩吉列豬扒拌魚烏冬 $82咖哩喺唔辣㗎!咖喱味濃😁豬扒外層都算薄,肉質多汁😋漁人樂趣 $58薯條、蕃薯條、魚肉春卷條、墨魚春卷條配搭黑松露沙律醬😍個人鐘意甜甜嘅蕃薯條;魚肉春卷條同墨魚春卷條好特別!因為睇落喺炸春卷皮,薯條形狀,食落味道超超濃郁同埋超級脆卜卜!好似薯片咁脆🤪熱愛爾蘭忌廉咖啡 +$10甜甜的愛爾蘭咖啡😍

呢度最特別嘅喺有2款麵揀,分別喺「魚麵」同「魚烏冬」🍜

13. 紅酒牛肋條
15. 天婦羅炸大蝦
16. 明太子雞翼

咖哩吉列豬扒拌魚烏冬 $82
咖哩喺唔辣㗎!咖喱味濃😁豬扒外層都算薄,肉質多汁😋
漁人樂趣

漁人樂趣 $58
薯條、蕃薯條、魚肉春卷條、墨魚春卷條配搭黑松露沙律醬😍
熱愛爾蘭咖啡

熱愛爾蘭忌廉咖啡 +$10
甜甜的愛爾蘭咖啡😍一試無妨☕️
凍桂花奶茶

凍泡沫桂花奶茶 +$13
奶味較濃嘅奶茶,偏台式。帶有淡淡桂花味🍼
熱愛爾蘭咖啡
6 day(s) ago 0 views
見到有好多人好評,就特登過左黎食🌟呢度環境好文青,好適合黎打下卡呢到估名思義係主打魚湯同埋魚冬一坐底,就有一碗熱辣辣既鮮魚湯晚市套餐: 極上蟹匠拌魚烏冬($138) 蟹膏好新鮮👏🏻好食到好似返左韓國食蟹膏拌飯甘😍蟹肉數量唔多 不過都幾大舊🤣魚烏冬 第一次食 好似冇咩特別🙈凍水果紅茶(套餐價+$25)漁人樂趣($58)(包括:薯條,蕃薯條,魚肉春卷,墨魚春卷配黑松露沙律醬)兩款春卷好有創意 味道仲好好食😋😚店舖推薦:魚皮餃配柚子汁($48)淡淡既柚子香 魚皮餃個皮好薄👍🏻
見到有好多人好評,就特登過左黎食🌟
呢度環境好文青,好適合黎打下卡
呢到估名思義係主打魚湯同埋魚冬
一坐底,就有一碗熱辣辣既鮮魚湯

晚市套餐: 極上蟹匠拌魚烏冬($138)
蟹膏好新鮮👏🏻
好食到好似返左韓國食蟹膏拌飯甘😍
蟹肉數量唔多 不過都幾大舊🤣
魚烏冬 第一次食 好似冇咩特別🙈

凍水果紅茶(套餐價+$25)

漁人樂趣($58)
(包括:薯條,蕃薯條,魚肉春卷,墨魚春卷配黑松露沙律醬)
兩款春卷好有創意 味道仲好好食😋😚

店舖推薦:魚皮餃配柚子汁($48)
淡淡既柚子香 魚皮餃個皮好薄👍🏻
  • 極上蟹匠拌魚烏冬
  • 漁人樂趣
我終於搵到自己最鍾意食嘅麵 就係魚麵🐟💗特登去呢一間手工魚麵專門店 餐廳有兩款魚麵可以揀 分別係雪白魚麵同手工魚麵 魚肉含量有別 口感唔同叫左呢款麵麵圍城 有9款小食配搭分別係柚子金菇、車厘茄、日式芝麻醬秋葵明太子醬蛋捲 、醉蝦、巴拿馬火腿哈密瓜、紅酒牛肋條、天婦羅炸大蝦、明太子雞翼九款配菜都好出色🥰🥰特別係明太子醬蛋捲 蛋捲一層層 好juicy 明太子雞翼都好惹味各款配菜送魚湯超好味魚湯可以飲 係新鮮魚熬製出嚟嘅 絕對冇味精👏🏻👏🏻另外魚麵口感爽口彈牙 係我最鍾意食嘅手工麵之一!另外叫咗燒鰻魚定食大大條燒鰻魚🥰🥰👏🏻鰻魚肉質唔錯 唔會有細骨卜卜魚脆非常香口 即是就咁食或者浸一浸花膠豚骨魚湯都好好味呢款叫咗魚烏冬含魚量比較少 同魚麵嘅口感有少少分別!兩款我都好鍾意食☺️
我終於搵到自己最鍾意食嘅麵 就係魚麵🐟💗
特登去呢一間手工魚麵專門店

叫左呢款麵麵圍城 有9款小食配搭
分別係柚子金菇、車厘茄、日式芝麻醬秋葵
九款配菜都好出色🥰🥰
特別係明太子醬蛋捲 蛋捲一層層 好juicy
明太子雞翼都好惹味
各款配菜送魚湯超好味
魚湯可以飲 係新鮮魚熬製出嚟嘅 絕對冇味精👏🏻👏🏻
另外魚麵口感爽口彈牙 係我最鍾意食嘅手工麵之一!

另外叫咗燒鰻魚定食
大大條燒鰻魚🥰🥰👏🏻鰻魚肉質唔錯 唔會有細骨
卜卜魚脆非常香口 即是就咁食或者浸一浸花膠豚骨魚湯都好好味
呢款叫咗魚烏冬
含魚量比較少 同魚麵嘅口感有少少分別!兩款我都好鍾意食☺️
今日嚟人多餐廳多嘅旺角,見到呢間餐廳,有我最愛嘅魚烏東,即刻要試試。餐廳環境好舒適,疫情關係,仲貼心提供信封放口罩添👍🏻下午茶好抵食,揀咗「魚皮餃子花膠魚湯魚烏東」追加魚肉春卷。第一次食魚皮餃子,餃子皮好有口感,似自家製的。花膠魚湯唔會太鹹,好鮮甜👍🏻魚烏東都好正呀,口感有別於平日食嘅烏東...更好食。餐飲揀咗蜜桃椰果綠茶,椰果好Q彈,飲品款式都幾多選擇。值得介紹下流心芝士墨魚波,熱辣辣脆卜卜,咬開裡面嘅芝士醬都湧出來...Yummy😋

餐廳環境好舒適,疫情關係,仲貼心提供信封放口罩添👍🏻

下午茶好抵食,揀咗「魚皮餃子花膠魚湯魚烏東」追加魚肉春卷。
魚烏東都好正呀,口感有別於平日食嘅烏東...更好食。

餐飲揀咗蜜桃椰果綠茶,椰果好Q彈,飲品款式都幾多選擇。

2020-05-21
Delivery
Tea
  • 魚皮餃子花膠魚湯魚烏東
2020-05-19 0 views
特色魚麵 魚烏冬 😍.———總評分(以5分為滿分)———-價錢:💰💰(人均$60-100)美味指數:😋😋😋😋性價比:👅👅👅👅環境:🤩🤩..睇得多我地嘅post嘅朋友都知道,小編都好鍾意食有口感嘅野😍。見到魚麵魚烏冬咁特別嘅麵條,小編當然要去一試。.呢間店主打魚麵魚烏冬魚湯❤️。愛吃魚嘅朋友一定要來試試。魚麵同魚烏冬有咩分別呢?揀唔到食邊樣,兩樣都想試?咁就可以叫魚麵vs魚烏冬,兩邊都試曬。原來魚麵係70%魚肉,而魚烏冬就係50%。魚烏冬食落比魚麵更有口感,而魚麵嘅質地較爽口。建議第一次來嘅朋友可以試曬兩樣🥰~~~.
特色魚麵 魚烏冬 😍
———總評分(以5分為滿分)———-
價錢:💰💰(人均$60-100)
美味指數:😋😋😋😋
性價比:👅👅👅👅
環境:🤩🤩
2020-05-19 0 views
隔一段時間都會心思思想食魚麵旺角呢間魚麵亦係我嘅favourite choice夏日炎炎最好食撈麵今次仲有細細杯welcome drink係9小時熬製的花膠濃魚湯十分香甜濃厚燒安格斯牛肉拌魚烏冬撈烏冬及牛肉上面伴上泡菜,十分惹味加上彈牙的魚烏冬,非常開胃極上蟹匠拌魚烏冬好多蟹膏,蟹膏好香,撈埋啲魚烏冬係好好嘅配搭蟹肉好鮮甜,啖啖都有蟹籽,蟹肉,蟹膏,正呀😋每個烏冬都配有三款前菜甜蕃薯🍠麻醬海苔 -超開胃😋柚子汁蘿蔔明太子雞翼雞翼入面釀上明太子,辣辣地好香口雞皮燒得十分香脆,不會很油膩
隔一段時間都會心思思想食魚麵
旺角呢間魚麵亦係我嘅favourite choice

夏日炎炎最好食撈麵
今次仲有細細杯welcome drink
係9小時熬製的花膠濃魚湯
十分香甜濃厚

燒安格斯牛肉拌魚烏冬
撈烏冬及牛肉上面伴上泡菜,十分惹味
加上彈牙的魚烏冬,非常開胃

極上蟹匠拌魚烏冬
好多蟹膏,蟹膏好香,撈埋啲魚烏冬係好好嘅配搭
蟹肉好鮮甜,啖啖都有蟹籽,蟹肉,蟹膏,正呀😋

每個烏冬都配有三款前菜
甜蕃薯🍠
麻醬海苔 -超開胃😋
柚子汁蘿蔔

明太子雞翼
雞翼入面釀上明太子,辣辣地好香口
雞皮燒得十分香脆,不會很油膩
2020-05-16
2020-05-19 0 views
呢間主打魚湯、魚麵同魚烏冬既專門店好特別,鐘意飲魚湯既可以黎試下。一入座侍應就送上細細杯既花膠鮮魚湯,奶白色既魚湯味道好鮮甜,飲得出係真材實料煲出安格斯牛肉漬定食 $148薄切美國精選安格斯牛肉,肉質嫩滑,肥瘦適中,醬汁甜甜地配飯一流,配菜仲有卜卜魚脆、胡麻醬沙律菜同花膠豚骨濃魚湯,粒蕃茄好甜好好食極尚魚宴料理 $95極尚魚宴有魚肉春卷、墨魚春卷、魚皮菜肉餃子、魚蛋同蝦,魚皮菜肉餃子餡料滿滿,魚皮仲好彈牙,春卷同魚蛋都好有魚香,再配上香濃既花膠豚骨濃魚湯,魚湯鮮甜濃郁,而魚麵比較幼身,好彈牙漁人樂趣 $58一大籃入面有墨魚春卷條、魚肉春卷條、薯條同蕃薯條,份量好多。墨魚春卷條同魚肉春卷條好特別,炸到脆卜卜,魚肉味道好濃。甜甜既蕃薯條同薯條點黑松露沙律醬都好好食

安格斯牛肉漬定食 $148

極尚魚宴料理 $95

漁人樂趣 $58
2020-05-19 0 views
旺角726成幢樓都係餐廳,成日都好多人排隊上去今日就由最底個層試吓,麵麵 聽個名都知道係食麵㗎啦 魚麵係呢度最出名既!第二就係個魚湯底啦一坐低侍應就會俾咗杯細細的濃魚湯試吓,果然一試難忘,魚香味十足亦唔腥麵麵圍城有九款配菜 全部都不錯最為突出係明太子雞翼同紅酒牛肋條巴拿馬火腿伴哈密瓜留返最後當甜品食別有一番風味魚麵非常爽口彈牙,口感幾特別魚湯上面我都講過啦就唔重複魚之戀濃魚湯烏冬魚皮餃,魚蛋,魚片頭,魚腐,魚肉春卷,墨魚春卷真係名副其實嘅魚之戀,用料都好新鮮冇腥味香口脆魚皮加$10就有啦非常抵食凍愛爾蘭忌廉咖啡
旺角726成幢樓都係餐廳,成日都好多人排隊上去

有九款配菜 全部都不錯
最為突出係明太子雞翼同紅酒牛肋條
巴拿馬火腿伴哈密瓜留返最後當甜品食別有一番風味
魚麵非常爽口彈牙,口感幾特別
魚湯上面我都講過啦就唔重複

魚之戀濃魚湯烏冬
魚皮餃,魚蛋,魚片頭,魚腐,魚肉春卷,墨魚春卷
真係名副其實嘅魚之戀,用料都好新鮮冇腥味

香口脆魚皮
加$10就有啦非常抵食

凍愛爾蘭忌廉咖啡
2020-05-14
Dinner
2020-05-17 0 views
之前聽講{麵麵}嘅魚麵好好味,今晚難得仔女都唔返屋企食飯,咁今晚食咩就由自己話事😃,一於去旺角{麵麵}。一坐低,店員放左一杯好細嘅杯,入面有啲奶白色嘅野,佢又冇講係咩嚟,放低就走人,我試一試應該係魚湯掛🙄。打開餐牌見倒個麵麵韋城,樣樣有啲就試下。首先講講個濃魚湯,唔係幾夠熱,但都幾鮮味,魚都都幾彈牙,其餘9款小食,其實就真係麻麻地,尤其係梅漬車喱茄,味道怪怪,好鬼酸,食左一粒冇再食啦,天婦羅炸蝦,炸漿太厚,隻蝦好鬼細隻,最正係明太子雞翼,雞翼炸得幾香口。不過以$108一個餐黎講就太貴啦。

打開餐牌見倒個麵麵韋城,樣樣有啲就試下。
2020-05-16 0 views
相信好多女生也對魚湯情有獨鍾!今日拍拖到旺角午餐,吃了以魚湯魚麵主打的麵麵,一開lift門已被霓虹燈吸引!我們點了魚之戀濃湯魚烏冬、辛辣瀛太子拌魚烏冬、魚皮Nachos、魚之脆卷。濃魚湯烏冬香濃唔膩,有魚蛋、魚皮餃、春卷,配上特別辣醬非常好味!三款前菜柚子蘿蔔、小甜薯、麻醬海帶也好味有特色!Fish Nachos相當特別!魚皮非常香脆,配上芝士及牛油果醬,味道再升級!魚之脆卷香脆可口,配日式芝麻醬,瞬間吃光!瀛太子拌魚烏冬fusion風,色彩繽紛兼美味。午市小食還有8⃣️折,用Citibank信用卡有9⃣️折,外賣有8⃣️折!

魚之脆卷香脆可口,配日式芝麻醬,瞬間吃光!

瀛太子拌魚烏冬fusion風,色彩繽紛兼美味。

Lunch
  • Fish Nachos on the Boat
2020-05-16 0 views
女友收工後心癢癢想再到麵麵吃魚烏冬。L 選了極尚蟹匠拌魚烏冬有蟹膏、蟹子及蟹肉,每啖拌彈牙魚烏冬吃很鮮味。 至於女友選的燒安格斯牛肉拌魚烏冬拌韓式泡菜,所以會有小小辣。牛肉份量正常而且 切得很薄不會很難咀嚼。特式前菜小食包括惹味胡麻醬拌爽口海苔,甜甜又有實在口感的蕃薯及清涼的柚子汁大根,很開胃。女友的熱海鹽焦糖咖啡, 海鹽的味道帶出令咖啡的味道提升。追加一碗花膠濃魚湯,純正魚湯,很濃味很香,湯已經除油。魚湯含骨膠原及不飽和脂肪酸,鈣質及蛋白質多很有益。而入口亦沒有腥味,魚烏冬含豐富蛋白質、極低澱粉有效纖體。餐飲選熱檸茶望著彌敦道街景,希望疫情快過。香港恢復原來應有的景氣。
女友收工後心癢癢想再到麵麵吃魚烏冬。

餐飲選熱檸茶

望著彌敦道街景,希望疫情快過。香港恢復原來應有的景氣。