繼續是希雲街美食系列,呢間cafe已經與四間分店,全黑系裝飾,你估到邊間呢?就係no boundary 無邊!集合餐廳、cafe、酒吧於一身既no boundary,在希雲街已多年。幾年前光顧過荃灣店,今次再訪有更新體驗!加餐有蘑菇湯和蒜蓉包,蒜蓉包滿滿的牛油🧈,香草和蒜蓉味就這樣平衡地共存。King Prawn & Chicken Risotto with Tomato Pasta 海虎蝦雞粒茄汁意大利飯 $128三隻新鮮大蝦,味道頗鮮甜。蝦仔已cut開咗好容易用刀叉食用。加入新鮮番茄做的醬汁撈咗啲雞肉一齊,義大利飯口感不錯,整體食得好滿足!Marbled Beef Benedict 雪花牛班尼迪蛋 - 意大利包配沙律菜、水波蛋及雪花牛 $98Ciabatta topped with salad, two poached eggs & Beef Slices, served with hollandaise sauce第一次見egg benedict加肥牛,算唔算fusion?😂 水波蛋和hollandaise sauce,麵包部份未見english muffin改成普通麵包較淋身。

Marbled Beef Benedict 雪花牛班尼迪蛋

Iced caramel Banana Chocolate 焦糖香蕉朱古力奶 $58
兩條焦糖香蕉好吸引眼球,而且是我的最愛!朱古力奶唔甜,濃郁度適中!

Soda Drinks Lemon & Lime 檸檬&青檸 $48
IG-able多咗個燈膽,望落成件事開心好多,而且份量都幾大杯,係對我黎講稍微甜咗啲,係喜歡清新口味既好選擇,怕甜的要叫少甜呀!
2023-04-27 20 views
良心餐廳真係越來越少,唔想食來食去都係大集團,或者大集團變種嘅小店,呢間餐廳除左有良心仲要抵食同埋真係好食,邊個話良心店一定係貴,同埋唔好食,至少呢間絕對唔係,要多啲支持。我地點左菠菜意大利飯,意大利飯整得好唔好食,我覺得軟硬度適中真係好重要,如果太淋就會好似糊仔咁,呢間意大利飯做得口感啱啱好,味道濃郁,仲有啲creamy,每啖飯都食到菇菇係入面,好好味。鴨胸炒意大利粉,意粉炒得好乾身,味道有啲甜甜地,好有驚喜,配埋鴨胸嘅香味,味道好出色亦都好特別。小食叫左2款,雙色薯條同炸串菇。薯條同埋番薯條,我覺得唔似淨係小朋友鍾意食,連大人都食到唔停口,串菇炸起上嚟好香脆,新鮮熱辣辣上枱,串燒方法唔會食污糟手。最後嘆埋杯咖啡,咖啡絕對高質素,而且仲有拉花可以打卡,食咁多嘢平均每人都係百零蚊,仲要喺銅鑼灣區,絕對係性價比高,唔好等到冇先嚟支持,呢間記得一定要bookmark keep住懲罰佢。

2023-04-27 10 views
巷子中的《無邊》黑暗風格配上柔和燈光整體環境好舒服All day Breakfast Deluxe $128超級豐富果然係至尊級有沙律菜•那威煙燻三文魚•牛乳炒蛋•粟米•啡菇•煙肉•德國香腸•小牛角包🥐擺盤賣相吸引⋯份量也相當大好鐘意隻六角形雲石碟😍再配返杯Cappuccino ☕️📍銅鑼灣希雲街🔛No Boundary
巷子中的《無邊》

再配返杯Cappuccino ☕️

📍銅鑼灣希雲街
🔛No Boundary
2023-04-26 19 views
繁華街道上的高樓大廈下西式餐廳,令人感覺遠離煩囂,交通方便。門前放滿西式感大的東西,餐廳佈置幽雅,環境清靜,輕鬆自在。店員非常的好,會細心地介紹食物,人不算多,感情卻很高。點餐後,店員會為你遞上是日餐湯。粟米湯有淡淡清甜味~好好味~邊吃飯,看到餐廳環境美美 卡邦尼意粉Carbonara正宗卡邦尼意粉,忌廉非常馨香,不錯口感!creamy!蕃茄烤豬肉絲漢堡蕃茄新鮮,可愛西式漢堡~最愛面包的口感, 豬肉絲熟透後,鋪滿在面包。很大份量之漢堡~烤到软嫩多汁,番茄新鮮感覺令肉的鮮味很棒蕃茄烤豬肉絲漢堡以外,其他的漢堡好看菠菜雞肉野菌意粉煮雞肉用即用醬汁固然方便,新鮮之菠菜做出的味道, 外出用餐,菠菜汁意粉絕對是個好選擇,像吃多了蔬菜,感覺健康,也令雞肉掛滿濃濃的菜味,食材在鍋內互相調和,比一般自己煮意粉~更好吃的~香濃雞肉在底部,菠菜味,鮮甜~醬汁好香~好好吃最不可錯過,是店子的特飲,令朋友亦回味。店子的食物不膩~令人在夜晚也回味~橄欖油好香~味美環境棒!

店員非常的好,會細心地介紹食物,人不算多,感情卻很高。

邊吃飯,看到餐廳環境美美

卡邦尼意粉

蕃茄烤豬肉絲漢堡

蕃茄烤豬肉絲漢堡以外,其他的漢堡好看

菠菜雞肉野菌意粉

最不可錯過,是店子的特飲,令朋友亦回味。

店子的食物不膩~令人在夜晚也回味~橄欖油好香~味美環境棒!
之前係荃灣分店食過egg benedict,今次就試咗銅鑼灣分店嘅set dinner for 2。Set dinner 包咗餐湯,大家都可以用套餐優惠價加埋特飲。店鋪雖然唔大,但氣氛好和諧舒服,好適合朋友聚會。而且餐廳定價唔算高,係銅鑼灣好難可以搵到呢個定價嘅西餐👍🏻------------------------------菠菜汁雞肉野菌扁意粉 Spinach Chicken Linguine $98菠菜汁又濃稠又creamy,而扁意粉好掛汁,硬度啱啱好,保留咗少少咬口。------------------------------煙鴨胸香蒜意大利粉 Duck Breast Spaghetti $98意粉嘅甜味有少少蓋過蒜香味,不過鴨胸煎得好香好惹味。------------------------------三女神漢堡 Moirae Burger $138呢個burger賣相同佢嘅明一樣好得意,小編同兩個朋友食每人一個唔洗再分~ 三個漢堡分別係牛肉、雞扒同煙肉。小編特別鍾意雞扒漢堡,雞扒充滿肉汁,而牛肉好juicy,加埋芝士食超邪惡😈------------------------

菠菜汁雞肉野菌扁意粉

意粉嘅甜味有少少蓋過蒜香味,不過鴨胸煎得好香好惹味。

三女神漢堡 Moirae Burger $138

三女神漢堡

Glamazonian Toast $138

呢個toast賣相好吸睛,為呢餐飯畫上完美但邪惡嘅句號。蜜糖toast外脆內軟,配上傳統配搭忌廉、焦糖、朱古力醬食,超幸福😍
Glamazonian Toast

薄荷朱古力(凍)

邪惡得黎帶點清新~
薄荷朱古力

熱花生醬朱古力(熱)

花生醬同朱古力blend得幾好,好易入口,連埋面頭嘅cream一齊飲味道更豐富。
熱花生醬朱古力
三女神漢堡
Glamazonian Toast
薄荷朱古力
熱花生醬朱古力
2023-04-26 1057 views
銅鑼灣希雲街一向多隱世餐廳,之前一直有留意呢間No Boundary餐廳,今日終於趁平日lunch同朋友去食,午餐有lunch menu ,包餐湯,主菜同飲品,而飲品仲可以用套餐價轉為特色飲品。餐湯係蘑菇湯,用個杯裝住好得意,我朋友話不用湯羹可以直接飲好方便!蘑菇湯口感軟滑,仲有粒粒蘑菇蓉。✦至尊-無邊全天早餐 $128(挪威煙三文魚,德國煙燻香腸,牛乳炒蛋,雙份楓糖煙肉,波特菇,茄汁焗豆, 蕃茄,牛油粟米,沙律菜, 牛角包)我最鍾意食All Day Breakfast,呢度嘅all day仲有Deluxe份量🤩賣相好精緻,色彩繽紛!煙三文魚卷成一朵玫瑰花🌹好吸睛🤩牛乳炒蛋又香又滑,仲有蛋汁😋沙律菜好新鮮,牛角包🥐鬆軟,份量好多,啱晒兩個人分享,幾抵食!✦菠菜汁雜菌意大利飯配波特菇 $88每一粒意大利飯被菠菜汁滿滿包圍,口感好creamy,而且入面加左海量嘅雜菌,食落更有咬口,口感層次更豐富。✦台式水果風味茶-芒果(套餐+$12)朋友話呢杯水果茶好好飲,茶味香濃。✦冰凍Oreo朱古力奶(套餐+$18)呢杯Oreo 朱古力奶賣相💯上面仲有大大pat忌廉係好軟滑,可惜朱古力味較淡。

✦至尊-無邊全天早餐 $128

✦菠菜汁雜菌意大利飯配波特菇 $88

✦台式水果風味茶-芒果(套餐+$12)
朋友話呢杯水果茶好好飲,茶味香濃。
✦冰凍Oreo朱古力奶(套餐+$18)
2023-04-24
$135 (Lunch)
  • 至尊-無邊全天早餐
2023-04-24 791 views
趁着平日下午有空檔找到近禮頓道這間Cafe😍 ,勁多人氣款式嘅 All Day Breakfast ,裝修型格獨特。呢度嘅All day Breakfast 仲可以自選配料。No boundary Deluxe 至尊無邊全日早餐最豪華嘅款式💕材料豐富,擺盤精美煙三文魚:德國煙燻香腸:煙熏味道唔錯,肉質唔會太鹹波特菇:眾多材料中最突出,獨特嘅菇味十分濃郁,肉質又厚又滑。鮮奶炒滑蛋:真的夠滑,而且有濃濃蛋香!焗豆:微暖的更合心意。楓糖煙肉:煎到香脆可囗 但不覺有楓糖。單點食物仲可以upgrade套餐餐湯有馬鈴薯蔬菜及烤麵包🥯海虎蝦雞粒蕃茄意大利飯茄味香濃配合煙煙韌韌嘅意大利飯,非常美味!原隻虎蝦沒有太大驚喜。炸雞翼x3 雙式薯條下午茶餐好抵食~而且賣相好得!熱辣辣乍起嘅粗薯條和番薯條,仲配有兩款醬汁。雞翼醃得入味外皮炸得好香脆。所有套餐都可以「套餐價」點選特飲🍹🍹Double Chocolate 特濃朱古力奶可可味道濃郁,但唔算太有鮮奶creamy 嘅感覺所以口感唔算太豐滿。台式水果風味茶(奇異果)水果茶嘅風味,微微酸有紅茶味,清新消滯👍🏻👍🏻
呢度嘅All day Breakfast 仲可以自選配料。
No boundary Deluxe 至尊無邊全日早餐

最豪華嘅款式💕材料豐富,擺盤精美
煙三文魚:
德國煙燻香腸:煙熏味道唔錯,肉質唔會太鹹
鮮奶炒滑蛋:真的夠滑,而且有濃濃蛋香!
焗豆:微暖的更合心意。
楓糖煙肉:煎到香脆可囗 但不覺有楓糖。
單點食物仲可以upgrade套餐
餐湯有馬鈴薯蔬菜及烤麵包🥯
炸雞翼x3 雙式薯條下午茶餐
好抵食~而且賣相好得!

所有套餐都可以「套餐價」點選特飲🍹🍹
Double Chocolate

台式水果風味茶(奇異果)

水果茶嘅風味,微微酸有紅茶味,清新消滯👍🏻👍🏻
Type of Meal
Dinner
台式水果風味茶(奇異果)
晚上跟朋友去了銅鑼灣的No Boundary 吃dinner 😎餐廳長這樣,很有氣氛~ 檯面長這樣~ ☺精選二人晚餐的menu上有好多我都想試,不過今次只跟一個朋友來吃,所以不能一次過試,只好下次再跟朋友來試其他,哈哈。menu的飲料超美,朱古力奶跟梳打特飲都好吸引,今次點了冰凍薄荷朱古力奶,下次好想點梳打來喝喝看。 是日精選濃湯濃湯用杯來裝,很特別喔~喝起來熱熱的,而且一點也不會鹹,感覺比外面的健康好多。 煙鴨胸香蒜炒意大利麵吃起來鹹甜鹹甜,好特別喔~ ☺ 而且煙鴨胸跟意大利麵的份量超多又好吃。😋海虎蝦雞粒蕃茄汁意大利飯通常一般在外面吃的意大利飯份量很小,但這個真的誇張的多,而且每隻蝦都超大!! 😍炸洋蔥圈跟雙色炸薯條剛炸好的洋蔥圈跟雙色薯條真的不用沾任何醬都很好吃!! 😉冰凍薄荷朱古力奶我因為牙齒敏感的關係,超怕喝超冰的飲料,但這個的温度我很可以。而且重要的是甜度不是死甜的那種,更能享受飲料的美味。

餐廳長這樣,很有氣氛~

檯面長這樣~ ☺

是日精選濃湯
濃湯用杯來裝,很特別喔~
喝起來熱熱的,而且一點也不會鹹,感覺比外面的健康好多。

煙鴨胸香蒜炒意大利麵

炸洋蔥圈跟雙色炸薯條
剛炸好的洋蔥圈跟雙色薯條真的不用沾任何醬都很好吃!! 😉

冰凍薄荷朱古力奶

而且重要的是甜度不是死甜的那種,更能享受飲料的美味。

2023-04-20
$200 (Dinner)
  • 冰凍薄荷朱古力奶
  • 雙色炸薯條
  • 炸洋蔥圈
  • 煙鴨胸香蒜炒意大利麵
大家揀cafe時會唔會俾cafe 名吸引💡我會💗看到這家無邊📍好有意思的名一直想試🤩今日同朋友行過,便決定試下! -位於銅鑼灣,估唔到都幾闊落💖有SET DINNER同單點之選! SET Dinner 真係幾抵食❣️主食外會有湯,同飲品🥣🧃我揀左海虎蝦雞粒蕃茄汁意大利飯🥣真係好大隻虎蝦🦐啖啖蝦肉,絕不欺場!✅加埋蕃茄汁意大利飯,好開胃呀😋唔會太咸!酸酸地既飯,鍾意蕃茄既朋友要試🍅-朋友揀左至尊-無邊全天早餐🍽上桌時好靚呀! 同埋好足料! 🍳有挪威三文魚,德國煙燻香腸🥓牛乳炒蛋🍳雙份楓糖煙肉,波特菇等等!仲有焗豆,香煎蕃茄🍅牛油焗粟米🌽沙律菜🥗成個份量十足! 夠晒飽呀!😁😁-隨SET的南瓜湯都幾好飲🧡淡淡南瓜香飲品我揀左焦糖朱古力奶,朱古力控必試🍫朋友點了香橙熱情果梳打🍋🍊呢杯就係小清新之選!-好輕鬆的晚上,坐幾舒服! 同埋真係幾抵食💖不過就唔算最方便‼️相對行耐少少就搵到❗️
大家揀cafe時會唔會俾cafe 名吸引💡我會💗
看到這家無邊📍好有意思的名一直想試🤩
今日同朋友行過,便決定試下!
位於銅鑼灣,估唔到都幾闊落💖
主食外會有湯,同飲品🥣🧃
我揀左海虎蝦雞粒蕃茄汁意大利飯🥣真係好大隻虎蝦🦐
啖啖蝦肉,絕不欺場!✅
加埋蕃茄汁意大利飯,好開胃呀😋唔會太咸!
酸酸地既飯,鍾意蕃茄既朋友要試🍅
朋友揀左至尊-無邊全天早餐🍽
上桌時好靚呀! 同埋好足料! 🍳
仲有焗豆,香煎蕃茄🍅牛油焗粟米🌽沙律菜🥗
成個份量十足! 夠晒飽呀!😁😁
隨SET的南瓜湯都幾好飲🧡淡淡南瓜香
飲品我揀左焦糖朱古力奶,朱古力控必試🍫
朋友點了香橙熱情果梳打🍋🍊呢杯就係小清新之選!
好輕鬆的晚上,坐幾舒服! 同埋真係幾抵食💖
不過就唔算最方便‼️相對行耐少少就搵到❗️
南瓜湯
香橙熱情果梳打
焦糖朱古力奶
2023-04-19
$140 (Dinner)
南瓜湯
香橙熱情果梳打
焦糖朱古力奶
2023-04-22 47 views
之前試過荃灣分店覺得好食,見銅鑼灣都開咗就黎試下首先叫左德國煙燻腸茄汁長通粉($68),條腸係司華力腸,整得好香外皮脆又保持好多汁,茄汁味濃郁,酸酸甜甜開胃又好味另外試左個柏林德國豬手($258),跟餐包埋湯、麵包同兩杯野飲好平餐湯係蘑菇湯,夠濃同飲到蘑菇嘅碎粒。蒜蓉包都好香脆豬手係好好食!一切已經知啲肉煮得好軟滑,食落陣陣蜜糖香味,而且份量都好多,真係要分享先食得哂野飲試左檸檬青檸梳打同藍柑橘粉紅葡萄柚梳打(跟餐+$18杯),賣相好正,燈泡裝住左果汁慢慢加入梳打到,飲落清新,天氣開始熱飲好適合依間分店質素仍然好高!
之前試過荃灣分店覺得好食,見銅鑼灣都開咗就黎試下

餐湯係蘑菇湯,夠濃同飲到蘑菇嘅碎粒。
蒜蓉包都好香脆

依間分店質素仍然好高!
2023-04-19 42 views
上星期行完利園後,附近有間西餐廳🍴在希雲街值得再來,環境舒服,餐廳播放著西式音樂,慢慢嘆美食都不錯👍菠菜汁雞肉野菌意粉🍝每一條意粉都充滿着菠菜汁,感覺好健康,雞肉好嫩 🐔滋味呀!至尊無邊全日早餐超豐富🍳,有齊煙三文魚、滑蛋、啡菇、蕃茄、煙肉等等,味道好食😋滿足!.📌升級套餐 +$118 雞翼薯條併盤如果未夠更可加個併盤呢,炸雞翼多隻,再伴蕃薯薯條🍗🤩No boundary 無邊 銅鑼灣希雲街9號地下

菠菜汁雞肉野菌意粉🍝
每一條意粉都充滿着菠菜汁,感覺好健康,雞肉好嫩 🐔滋味呀!

至尊無邊全日早餐
📌升級套餐 +$118
雞翼薯條併盤
如果未夠更可加個併盤呢,炸雞翼多隻,再伴蕃薯薯條🍗🤩

No boundary 無邊
銅鑼灣希雲街9號地下
2023-04-19 39 views
No Boundary 最出名就係佢地個六個型ADB 碟 (?) 佢地分店越開越多 今次我地去咗佢地銅既分店~~📍No Boundary Deluxe 呢款all day係用料最豐富,入面有煙三文魚德國煙燻香腸,炒蛋脆煙肉、茄汁豆小牛角包、仲有大啡菇粟米粒粒,,女人黎講已好飽,我最鏗意個蛋好滑好香~~📍No boundary Thick Toast黎到已聞到超香,多士面有滿滿芝士再烤焗就變可以拉絲,上面再有流心蛋,賣相超吸引,多士夠厚身入面既鹹牛肉同芝士嘅味道可以做到平衡~~📍是日餐湯、餐包同埋特飲品我地仲加錢轉做套餐,餐湯蘑菇湯,味道都有陣陣蘑菇嘅清香,餐包係蒜蓉包,配埋湯一齊食味道就啱啱好。📍焦糖香蕉朱古力奶前者喺朱古力奶上面加咗香蕉,香蕉表面做咗層香脆香甜嘅焦糖,令口感變得更加豐富。📍冰凍Oreo朱古力奶朱古力奶上面有好多忌廉,仲有一塊Oreo曲奇,浸入朱古力奶一齊食,朱古力味更加濃郁,加埋忌廉令朱古力奶入口更順滑。#大口在銅鑼灣#銅鑼灣美食#打卡餐廳#打卡美食#銅鑼灣cafe#topcitybiteshk#hkfoodie#hongkongfood#hongkonger#hk

📍No Boundary Deluxe

📍No boundary Thick Toast

📍是日餐湯、餐包同埋特飲品

📍焦糖香蕉朱古力奶

📍冰凍Oreo朱古力奶

#topcitybiteshk#hkfoodie#hongkongfood#hongkonger#hkrestaurant#hkfood#hkig#like4like#followme#photooftheday#foodoftheday#ufoodphoto
  • All  day  breakfast
2023-04-19 57 views
今日好開心去到no boundary 之前曾經食過一次堅尼地城店,未試過銅鑼灣店。佢有一個二人餐,揀兩個main , 配有湯及飲品。餐湯-磨菇湯好味道,磨菇蓉好滑好creamy , 最緊要係佢個環境,勁舒適,好岩兩個人靜靜傾計。樓底亦高,好舒服既環境。煙鴨胸香蒜炒意粉這個main 個煙鴨胸好好味。甜甜地,上面有一層蜜喜戈,而個鴨胸亦做到好香。意粉份量亦夠。價錢更驚喜,$98。銅鑼灣黎講真心抵。大細路漢堡有趣在這個burger, 一大一細, burger 上面仲有個小burger. 絕對吾hea. 。裡面係牛肉burger 有煙肉仲有好多cheese,配粗薯條。雙色薯條另外一份薯條,蕃薯條及原本薯條,十分好味。兩杯都係特飲,需要加套餐價$18但都真係幾好味,最緊要係大家enjoy 檸檬青檸梳打Oreo 朱古力奶
今日好開心去到no boundary

餐湯-磨菇湯
-磨菇湯

雙色薯條
另外一份薯條,蕃薯條及原本薯條,十分好味。
兩杯都係特飲,需要加套餐價$18
但都真係幾好味,最緊要係大家enjoy

-磨菇湯
2023-04-18 39 views
Lunch time 行行下就見到一間裝修好有古舊風既餐廳 No Boundary,比佢吸引到嘅唔單止係佢好有品味嘅裝修,仲有陣陣香味係餐廳傳出黎。朋友入到就叫左個至尊無邊全天早餐。佢特別嘅地方係隻碟真係無邊界,第一次見隻碟係咁,都幾新奇。朋友d 食物好有鮮味,d 茄汁豆好有咬感,舊姑好有草姑味,d 蛋就好滑同埋好有牛奶味,個牛角包好香,成個份量好多,好抵食。野飲就叫左orea 朱古力(凍),飲落唔會太甜,最正係超有oreo 味,出面未必搵有咁好飲!我就叫左個fountain burger , 係一個牛肉漢堡包,塊漢堡好厚好多汁而且配搭佢自家製既蕃薯條,再配埋茄汁真係好正,我同朋友都表示下次一定會幫襯,試吓佢其他唔同既餐!

2023-04-18 56 views
No boundary💛位於希雲街的No Boundary,感覺比荃灣細少少,都係以工業風裝修,坐位與坐位之間不算太近,都幾適合飲酒聊天🥃。今次我選擇咗誤打幾個幾適合打卡的菜色😆。Fountain Burger⛲️見到呢個Burger即刻「嘩」左一聲,佢個噴泉頭好搞笑😂。噴泉係蕃薯條加上千島醬。蕃薯條算是比較幼。我覺得幼的比較有炸物的感覺,加千島醬幾襯👍🏻。Burger 的肉都比較特別,用咗好多香料,幾重香料味。仲有配上好好味嘅Nachos😆。Mushroom Creamy Risotto with Chicken & Bacon個Risotto 的汁已經稠到見唔到汁,係濃濃的芝士味但一點都唔鹹。幾多菇,不過真係好快飽,適合多人share食。🍄Mushroom Skewer即叫即炸,好大串,好多粒菇。調味不算太多,主要係靠自己點醬。Iced Oreo Chocolate 加左份combo ,有湯有蒜蓉包而且有一杯飲品。Upgrade 左做Iced Oreo Chocolate!飲品都唔錯,值得upgrade!💛
No boundary💛

今次我選擇咗誤打幾個幾適合打卡的菜色😆。

Fountain Burger⛲️
Mushroom creamy risotto with chicken and bacon

🍄Mushroom Skewer
Ice Oreo chocolate