呢晚收工黎到mega box 10樓 日和号壽司料理 以日本列車做主題,近日推出左半額壽司刺身優惠~即刻試試佢只要在QR code 上看到半額的都能點!點左刺身4款:三文魚 帶子 油甘魚 北寄貝 4款黎講最靚仔充滿油香係油甘魚,帶子有鮮味,但略同嫌薄切左d 點左壽司共12款三文魚子 /海膽軍艦 /劍魚腩壽司鰻魚壽司 /火炙柚子胡椒帆立貝壽司火炙左口魚邊壽司 /北寄貝沙律軍艦 胡麻醬火炙三文魚壽司/香蔥吞拿魚腩碎軍艦 火炙三文魚腩壽司/吞拿魚壽司 油甘魚壽司 壽司方面較喜愛軍艦系列,如海膽、三文魚籽等塞滿料八爪魚小丸子 $38 熱辣辣,口感偏軟身!梅子青檸梳打 $33 挺特別口味 巨峰梳打 $33正常味道
呢晚收工黎到mega box 10樓

只要在QR code 上看到半額的都能點!

點左刺身4款:

火炙左口魚邊壽司 /北寄貝沙律軍艦

胡麻醬火炙三文魚壽司/香蔥吞拿魚腩碎軍艦
火炙三文魚腩壽司/吞拿魚壽司
油甘魚壽司

壽司方面較喜愛軍艦系列,如海膽、三文魚籽等塞滿料

八爪魚小丸子 $38
熱辣辣,口感偏軟身!

梅子青檸梳打 $33
挺特別口味

巨峰梳打 $33
正常味道
2023-08-24
2023-09-14 25 views
去咗megabox🏙有間日本料理日和號🇯🇵人數唔算太多🥸店員安排我哋坐卡位仲提埋當日餐廳做緊指定壽司半價💰炸軟殼蟹蟹籽沙律,沙律份量非常之多,蟹籽都比得幾大方,下面墊住青瓜絲同蟹柳,沙律醬有點太多,軟殼蟹仲熱,味道一般🥗火炙松葉蟹柳三文魚丼,只係一個普通嘅三文魚加蟹柳飯,真係無乜特別,唔值咁貴🤪火炙三文魚腩壽司,玉子壽司,吞拿魚沙律軍艦,三文魚壽司,芥辣八爪魚軍艦,以上都係半價壽司,味道方面一般🍣整體聽係好一般,強烈唔建議去🥹
去咗megabox🏙
有間日本料理日和號🇯🇵
人數唔算太多🥸
店員安排我哋坐卡位
仲提埋當日餐廳做緊指定壽司半價💰

整體聽係好一般,強烈唔建議去🥹
上星期行完山食餐飽!平日夜晚好鬆動,坐左成晚吹水冇限制😆刺身壽司選擇多多,係極飽足的一晚🤰🏻---上星期無懼核廢水,刺身揀左北寄貝、油甘魚、吞拿魚赤身同劍魚腩;壽司就一次叫左12碟,感覺正正常常啦,開心食~口痕食多個小食8爪魚小丸子nice~另外要講佢杯熱朱古力,勁大杯crazy!!---🍽️ 日和號壽司料理{二人共$589}
---
口痕食多個小食8爪魚小丸子nice~
另外要講佢杯熱朱古力,勁大杯crazy!!
---
🍽️ 日和號壽司料理
{二人共$589}
2023-08-29 7 views
今天去了MegaBox睇冰上曲棍球比賽,順便食埋晚餐。溜冰場附近都有不少餐廳,看見這間餐廳有半價壽司和刺身,所以就試下。為了迎合餐廳名稱,內裏有列車車頭,亦有列車的扶手等裝飾,可能會吸引小朋友的注意。刺身有半價的關係,所以叫了幾款刺身,包括三文魚刺身、三文魚腩刺身、油甘魚刺身和劍魚腩刺身。每片刺身厚度適中,有光澤,魚腩刺身夠肥美。海膽軍艦香蔥吞拿魚腩碎軍艦芥辣八爪魚軍艦叫了三款軍艦,最喜歡的是海膽軍艦,海膽是一大片,一點也不腥,也沒有苦澀味,味道雖然不算很濃郁,但是也鮮甜。吞拿魚腩碎入口即溶八爪魚份量都幾多,而且夠大粒火炙柚子胡椒帆立貝壽司火炙左口魚邊壽司火炙三文魚腩壽司七味火炙鱈場蟹棒壽司火炙過的左口魚邊,油脂被迫出嚟,食落更有油香帆立貝鮮甜,夠大片。吉列炸生蠔壽司吞拿魚壽司親子花之戀吉列炸生蠔即叫即炸,熱辣辣,好香脆,炸得剛剛好,入面的生蠔也是嫩滑的八爪魚小丸子看見這裏有小食八爪魚小丸子,而且也有半價,決定一試。外皮食落夠脆,不會乾硬,但是食的時候要小心,因為入面十分熱。上菜十分快,侍應很有效率,快快食完又繼續欣賞冰球比賽。
今天去了MegaBox睇冰上曲棍球比賽,順便食埋晚餐。溜冰場附近都有不少餐廳,看見這間餐廳有半價壽司刺身,所以就試下。

每片刺身厚度適中,有光澤,魚腩刺身夠肥美。
香蔥吞拿魚腩碎軍艦
芥辣八爪魚軍艦
吞拿魚腩碎入口即溶
八爪魚份量都幾多,而且夠大粒
七味火炙鱈場蟹棒壽司
火炙過的左口魚邊,油脂被迫出嚟,食落更有油香
帆立貝鮮甜,夠大片。
吉列炸生蠔壽司
吞拿魚壽司
親子花之戀
八爪魚小丸子
看見這裏有小食八爪魚小丸子,而且也有半價,決定一試。

上菜十分快,侍應很有效率,快快食完又繼續欣賞冰球比賽。
  • 三文魚腩刺身
2023-08-28 7 views
#20230824 📝📍 日和号壽司料理 @nipponsushidining 九龍灣宏照道38號Megabox 10樓5號舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#三文魚腩刺身 $43#油甘魚刺身 $41#吞拿魚赤身刺身 $49#北寄貝刺身 $34💭 呢間最近做緊promote,單點刺身或者壽司都可以有半價,咁梗係要叫啲刺身食下啦🤑北寄貝爽甜,油甘魚都有油香,是日mvp一定要比個三文魚腩,好滑喉又好肥美,油香好重,吞左落肚個口都留左啲味係度😋.#吞拿魚壽司 $22.5#帆立貝壽司 $24#劍魚腩壽司 $19💭 劍魚腩同三文魚腩差唔多level,僅次少少咁大把啦🤏🏼都係屬於魚油香偏重既魚生,帆立貝就鮮甜為主,而且都幾juicy👍🏼.#八爪魚壽司 $12#稻荷蟹子沙律壽司 $14💭 不得不讚啲蟹子真係每粒咬落都卜卜聲,同青瓜既比例都好好🥒用腐皮做架船咁幾得意,八爪魚有嚼口🐙.#火炙柚子胡椒帆立貝壽司 $24#火炙左口魚邊壽司 $19#鰻魚壽司 $19💭 火炙左啲魚口感軟稔啲,油香味又重啲,放入口一陣間就唔見左舊魚,得返陣味係個口度,個柚子胡椒有驚喜🤩一入口好香柚子味,然後又好重胡椒味醒一醒
#20230824 📝

#稻荷蟹子沙律壽司 $14
#火炙柚子胡椒帆立貝壽司 $24
#火炙左口魚邊壽司 $19
#鰻魚壽司 $19
💭 火炙左啲魚口感軟稔啲,油香味又重啲,放入口一陣間就唔見左舊魚,得返陣味係個口度,個柚子胡椒有驚喜🤩一入口好香柚子味,然後又好重胡椒味醒一醒神,反而最後先食到帆立貝個鮮味,超乎🐷想像

#海膽軍艦 $34
#蟹籽軍艦 $17
#芥辣八爪魚軍艦 $12
#芒果花之戀 $21
💭 軍艦全部都新鮮包,啲紫菜仲脆身😎海膽竟然唔苦好難得,仲有少少鮮甜味,芒果花之戀出面圍邊都係高質三文魚腩即刻加晒分,令到本身唔鐘意食花之戀既🐷都高度評價💯

#八爪魚小丸子 $38
💭 全餐都食啲凍冰冰野,🐷都叫返個熱野食下,平時出面啲小丸子入面有一舊八爪魚都好正常,呢度竟然有一粒可以食到三舊🐙確實係有誠意

#波子汽水 $30
#凍菊花薑蜜 $32
💭 咁難得搵到兒時回憶既波子汽水當然要飲下,唔鐘意有汽都可以試下其他自製飲品,菊花薑蜜好重薑味,岩晒啲自認薑控既朋友🫚呢度地方好大,坐住同朋友傾計都好舒服,門口仲有個火車頭可以打下卡🚉大人細路都岩尼呀

#九龍灣美食 #🐷在九龍灣 #🐷_食
#日本料理 #壽司 #刺身 #軍艦 #海膽 #多款 #香港餐廳推介
2023-08-26 12 views
比個半價價錢吸引左, 因為入面既刺身同壽司都只係半價!先叫左2杯飲品先, 大大杯既 白桃乳酸梳打, 士多啤梨梳打 夠哂爽😆後叫左4款刺身:-三文魚腩(4片)-油甘魚(4片)-帶子(6片)-劍魚腩(4片)小食就叫左: 八爪魚小丸子(4粒), 勁大粒又熱辣辣, 外層軟淋帶少許香脆, 配上木魚絲同燒汁, 正!🍣壽司方面叫左以下咁多款:三文魚籽軍艦香蔥吞拿魚腩碎軍艦稻荷吞拿魚沙律壽司火炙左口魚邊壽司 七味火炙鱈場蟹棒壽司海膽軍艦花之戀(1件)芒果花之戀(1件)鰻魚壽司火炙柚子胡椒帆立貝壽司火炙三文魚腩壽司最後都係忍唔住再叫多碟 火炙左口魚邊壽司 先滿足, 咬落去滿滿既濃厚既油香味😽😋
比個半價價錢吸引左, 因為入面既刺身壽司都只係半價!

後叫左4款刺身:
-三文魚腩(4片)
-油甘魚(4片)
-帶子(6片)
-劍魚腩(4片)

🍣壽司方面叫左以下咁多款:

三文魚籽軍艦
香蔥吞拿魚腩碎軍艦

稻荷吞拿魚沙律壽司
七味火炙鱈場蟹棒壽司
花之戀(1件)
芒果花之戀(1件)

• 三文魚腩刺身
2023-08-23 10 views
Mega Box內有間好得意既再列車餐廳😚佢地方都算寬敞,仲有架地鐵坐位,真係好似坐左係車上食野咁🤭店員好細心話我知,呢個時段有半價刺身同埋半嘅壽司😍正呀喂🤪款式仲算多😊咁就揀左4款唔同既刺身試吓🤪三文魚腩(4片)劍魚腩(4片)吞拿魚赤身 (4片)帶子(6片)估唔到佢地有切得既厚身👍🏻咬落去都好肥美😋佢好味食劍魚腩好鮮味🤤三文魚腩都超正都係好肥美😋壽司海膽軍艦佢既海膽分量都好多😍一啖咬落壽海膽成口都係好新鮮好濃烈海膽味道👍🏻👍🏻香葱吞拿魚腩碎軍艦吞拿魚魚腩碎都唔錯👍🏻食到鮮甜既味道😋劍魚腩壽司火炙三文魚腩壽司鱈場蟹棒壽司油甘魚壽司鰻魚壽司花之戀(1件)芒果花之戀(1件)火炙柚子胡椒帆立貞壽司胡麻醬火炙帆立貝壽司帆立貝都有唔同口味選擇👍🏻吉列炸蝦壽司🍤壽司款式都好多,呢間好正有我最鍾意食既劍魚😋而家出面好少食到👍🏻小食八爪魚小丸子(4粒)佢地整得都脆皮唔錯😊飲品凍朱古力白桃乳酸梳打
Mega Box內有間好得意既再列車餐廳😚
佢地方都算寬敞,仲有架地鐵坐位,真係好似坐左係車上食野咁🤭
咁就揀左4款唔同既刺身試吓🤪
三文魚腩(4片)
劍魚腩(4片)
吞拿魚赤身 (4片)
帶子(6片)

香葱吞拿魚腩碎軍艦
吞拿魚魚腩碎都唔錯👍🏻食到鮮甜既味道😋

劍魚腩壽司
鱈場蟹棒壽司
花之戀(1件)
芒果花之戀(1件)
火炙柚子胡椒帆立貞壽司

佢地整得都脆皮唔錯😊

飲品
凍朱古力
白桃乳酸梳打

九龍灣mega box大型商場係德福廣場有免費的接駁巴士交通都幾方便mega box 商場10樓有好多野食,有間列車車卡造型的餐廳好似乘客買便當上火車食一樣的場景而且大大隻字寫住半價優惠😋只限刺身同壽司提供半價優惠餐牌上仲有熱辣辣既拉麵,小食,甜品芭菲等供應不過就以原價計算刺身類:帶子 6片 $72飽滿,鮮甜油甘魚4片 $82 令立立,肥美吞拿魚4片 $98 赤身,由於比較乾同瘦既部份,所以肉質比較實劍魚腩4片 $82肉質嫰脂肪多帶淡粉紅我會推薦帶子同油甘魚👍壽司海膽軍艦2件 $68非常足料半價$34,就食到昂貴的食材非常抵食😋三文魚籽軍艦2件 $58北海道有三文魚籽丼飯係多到滿呢度都一樣軍艦上舖滿晒大大粒😋吞拿魚壽司2件 $45比刺身吞拿魚肥油脂重好味道👍想食吞拿魚可以叫呢款呢幾款壽司我比較推介👍飲品叫左巨峰提子梳打$33同白桃乳酪梳打$33碳酸飲品令人涼快甜品款式多又吸引我叫左朱古力焦糖香蕉芭菲$48兩球朱古力雪糕夠凍夠香濃的朱古力再加朱古力脆米非常滿足😋餐廳提供熱既綠茶,職員會問下你夠唔夠芥辣都幾好服務用半價既價錢食到昂貴食材既壽司我覺得性格比非常高
九龍灣mega box大型商場
係德福廣場有免費的接駁巴士
交通都幾方便

mega box 商場10樓有好多野食,
有間列車車卡造型的餐廳
好似乘客買便當上火車食一樣的場景
而且大大隻字寫住半價優惠😋
只限刺身壽司提供半價優惠
餐牌上仲有熱辣辣既拉麵,小食,甜品芭菲等供應
不過就以原價計算

刺身類:
帶子 6片 $72
飽滿,鮮甜
油甘魚4片 $82
令立立,肥美
吞拿魚4片 $98
赤身,由於比較乾同瘦既部份,
所以肉質比較實

用半價既價錢食到昂貴食材既壽司
我覺得性格比非常高

2023-08-17
2023-08-17 56 views
一開始認識呢一間壽司店,係佢哋會同唔同嘅動漫cross over,但其實佢哋嘅刺身壽司都好抵食,最近仲做緊推廣價格半額計算!最近都會去開九龍灣IKEA,每次去完都會過嚟食野,鍾意佢有卡位設計,而且平日嘅夜晚都唔使等位,可以即刻食到鍾意食嘅日本壽司,太開心啦!一坐低首先叫咗兩杯飲品飲咗先🤭今日同屋企人過嚟行街,又返嚟試佢哋嘅半價刺身同壽司啦!刺身方面今次點咗吞拿魚赤身 (4片)、油甘魚(4片)、劍魚腩(4片)同帶子6片,佢哋用一盤裝晒出嚟,底下仲有落冰保持新鮮冰凍,夏天食真係一流🥰另外鍾意口感豐富嘅,一定要點 親子花之戀(1件)同芒果花之戀(1件),半價嘅優惠可以食到花之戀!超驚喜!另外半價仲有好多唔同款式嘅軍艦壽司,今次我就叫埋三文魚籽軍艦、海膽軍艦、香蔥吞拿魚腩碎軍艦,特別係海膽壽司非常滿!而且吃得出有絕對水準!如果鍾意食火炙系列,我會推介埋火炙柚子胡椒帆立貝壽司、胡麻醬火炙帆立貝壽司同火炙左口魚邊壽司,烤過嘅魚身層次更加豐富,真係未識聞到都香噴噴!因為好鍾意食吞拿魚,壽司我叫咗多一份吞拿魚壽司,如果鍾意食熟食,我重點埋鰻魚壽司、吉列炸生蠔兩粒壽司同吉列炸蝦2隻壽司,每一件壽司都分量

今日同屋企人過嚟行街,又返嚟試佢哋嘅半價刺身壽司啦!刺身方面今次點咗吞拿魚赤身 (4片)、油甘魚(4片)、劍魚腩(4片)同帶子6片,佢哋用一盤裝晒出嚟,底下仲有落冰保持新鮮冰凍,夏天食真係一流🥰

因為好鍾意食吞拿魚,壽司我叫咗多一份吞拿魚壽司,如果鍾意食熟食,我重點埋鰻魚壽司、吉列炸生蠔兩粒壽司同吉列炸蝦2隻壽司,每一件壽司都分量十足!而且炸物香脆鬆軟💖

八爪魚小丸子(4粒)
可以唔使喺街排隊食到八爪魚小丸子🤣見到半價,所以又點埋,因為價錢抵食真係會樣樣都叫晒,入面粒八爪魚都幾大粒,我鍾意似醬汁爆發嘅瞬間🤭
2023-08-14
2023-08-02 71 views
好耐冇去Mega Box唔黎都唔知 多左咁多野食🫣經過見到呢間日式列車主題餐廳 覺得幾得意就試試佢🤣一入去就被架日式列車吸引了😍就算我地2個人 店員都安排卡位俾我地 坐得好舒服👍🏻睇menu先個原來做緊半價時段優惠😳😳半價items有:刺身 壽司 軍艦 等等 好多選擇😳刺身幾新鮮 夠厚切🙈壽司都大大件😍叫下叫下又成枱都係🤣半價真心抵 所以叫到好似唔洗錢咁🤣食到勁飽都係每人$200幾蚊埋單CP值好高的餐廳👍🏻
好耐冇去Mega Box

半價真心抵 所以叫到好似唔洗錢咁🤣

食到勁飽都係每人$200幾蚊埋單
CP值好高的餐廳👍🏻
2023-07-30 50 views
是日來到megabox行街覓食,黎到呢間日式刺身壽司餐廳。餐廳以日本列車為主題,一入到去就已經見到列車車頭做裝飾,十分有韻味!經店員熱心介紹,原來該時段有半價優惠,餐牌上的款式全部半價就可以食到,有優惠當然就不能錯過🤗我地嗌了⭐三文魚,油甘魚,八爪魚,北極貝刺身⭐三文魚,熾燒左口魚裙邊,鰻魚,花之戀,親子花之戀,柚子胡椒帆立貝,熾燒三文魚壽司⭐魚籽,螺肉,芥辣八爪魚,北極貝沙律,中華沙律軍艦其中我最推薦一切以三文魚做配料的壽司,以及熾燒左口魚裙邊,餐廳的三文魚幾肥美,亦有回甘,值得一試;左口魚糯中帶點軟彈,熾燒過後有些少油脂香,不錯👍🏻⭐章魚小丸子出乎意料新鮮熱辣好食😍都推薦⭐飲品我地嗌左梅子青檸梳打同凍檸茶總括而言,半價價錢食到咁多壽司同刺身真係好抵,大家如果黎megabox不要錯過啊😍😍

⭐三文魚,油甘魚,八爪魚,北極貝刺身

⭐魚籽,螺肉,芥辣八爪魚,北極貝沙律,中華沙律軍艦

⭐章魚小丸子出乎意料新鮮熱辣好食😍都推薦

⭐飲品我地嗌左梅子青檸梳打同凍檸茶

總括而言,半價價錢食到咁多壽司刺身真係好抵,大家如果黎megabox不要錯過啊😍😍
2023-07-29 46 views
🍣 日和号九龍灣最出名既就係辦公室多😎咁辦公室多人多自然就多餐廳😈今次黎到各位打工仔既勝地 尋找到依間高性價比既日本餐廳😎大家以後又可能多一個食堂啦!😊🐠 刺身三文魚 (4片) ($76半價)劍魚腩 (4片) ($82半價)帶子 (6片)($72半價)北寄貝 (6片) ($68半價)三文魚顏色同口感不錯👍食落去有魚味😎有驚喜啊😽帶子入口即溶🫢唔點豉油都食到佢既鮮味🤤北寄貝勁新鮮😋食落去好有咬口😬而佢個劍魚腩真係重中之重😋😋真係好肥大肉厚啊😍而且食落去一啲都唔腥🥰嗰啲魚味係個口浪下浪下😍超好食啊🤤🍱 壽司三文魚壽司 ($26半價)稻荷吞拿魚沙律壽司($28半價)鰻魚壽司 ($38半價)七味火炙鱈場蟹棒壽司 ($36半價)胡麻醬火炙三文魚壽司 ($36半價)火炙柚子胡椒帆立貝壽司 ($48半價)火炙左口魚邊壽司 ($38半價)帆立貝壽司 ($48半價)吞拿魚壽司 ($45半價)胡麻醬火炙帆立貝壽司 ($45半價)我哋仲試咗唔同嘅壽司🥳🥳其中佢哋嘅稻荷吞拿魚沙律壽司同埋火炙柚子胡椒帆立貝壽司絕對係令我同男朋友最喜出望外既😍😍依兩款既壽司都係分別裝到滿曬同啲醬汁超開胃惹味😚唔知店主係有啲咩秘密
🍣 日和号

🐠 刺身
三文魚 (4片) ($76半價)
劍魚腩 (4片) ($82半價)
帶子 (6片)($72半價)
北寄貝 (6片) ($68半價)

🍱 壽司
三文魚壽司 ($26半價)
稻荷吞拿魚沙律壽司($28半價)
鰻魚壽司 ($38半價)
七味火炙鱈場蟹棒壽司 ($36半價)
胡麻醬火炙三文魚壽司 ($36半價)
火炙柚子胡椒帆立貝壽司 ($48半價)
火炙左口魚邊壽司 ($38半價)
帆立貝壽司 ($48半價)
吞拿魚壽司 ($45半價)
胡麻醬火炙帆立貝壽司 ($45半價)
我哋仲試咗唔同嘅壽司🥳🥳其中佢哋嘅稻荷吞拿魚沙律壽司同埋火炙柚子胡椒帆立貝壽司絕對係令我同男朋友最喜出望外既😍😍依兩款既壽司都係分別裝到滿曬同啲醬汁超開胃惹味😚唔知店主係有啲咩秘密醬汁配方呢🥹七味火炙鱈場蟹棒壽司都好大件🤤辣辣地幾好食🤤其餘既魚類壽司不過不失🤭平價黎講絕對係超過水準啊🤭

🍣 軍艦
海膽軍艦($68半價)
香葱吞拿魚腩碎軍艦 ($38半價)
依到真係各乎其實既軍艦🛳️超大件🤤海膽同吞拿魚腩差唔多佔左成舊壽司既一半🙀絕對係誠意滿滿的!海膽食落去海水味幾重🤩吞拿魚腩切細易入口😝

🍡 小食
八爪魚小丸子 ($38半價)
依到小丸子的的骰骰咁🎲一啖一件 但又估唔到地幾過癮好食喎🤤超級多既木魚加埋爆漿既和風汁係出面同入面🤭大滿足!
🥤 飲品
白桃乳酸梳打 ($33)
檸檬梳打 ($33)
兩杯梳打都好清新🤭白桃乳酸有好重桃果隻水潤甜味🤤唔會得個死甜🫣我同男朋友最驚就係依啲死甜味😵‍💫檸檬梳打就非常refresh🤤最岩攞黎中和口入面食完飯既甜味🤗prefect match!
2023-07-26 37 views
一入餐廳就見到架「日和號」列車,車廂主題卡位好寬敞,餐牌上有多款半價刺身及壽司選擇,所以就唔覺意好似放題咁喪嗌。刺身三文魚腩(4片)油甘魚(4片)帶子(6片)吞拿魚赤身(4片).刺身幾厚切,肥美鮮甜。壽司帆立貝壽司劍魚腩壽司火炙左口魚邊壽司鰻魚壽司胡麻醬火炙三文魚壽司海膽軍艦火炙柚子胡椒帆立貝壽司三文魚腩素司親子花之戀(1件)油甘魚壽司腐皮壽司吞拿魚壽司.我最愛火炙左口魚邊壽司,入口溶化的口感滲出濃厚油香。火炙柚子胡椒帆立貝壽司味道清新,其他較為傳統食開既壽司都唔錯。小食及飲品八爪魚小丸子(4粒)巨峰梳打芒果梳打.小丸子夠大粒,熱辣辣燙口既溫度,粉漿唔會太厚,入面粒八爪魚夠彈牙,好食。然後夏日炎炎,唔想飲熱茶就叫左杯冰凍梳打飲,食得特別爽。
一入餐廳就見到架「日和號」列車,車廂主題卡位好寬敞,餐牌上有多款半價刺身壽司選擇,所以就唔覺意好似放題咁喪嗌。

刺身
三文魚腩(4片)
油甘魚(4片)
帶子(6片)
吞拿魚赤身(4片)
刺身幾厚切,肥美鮮甜。

帆立貝壽司
劍魚腩壽司
胡麻醬火炙三文魚壽司
三文魚腩素司
親子花之戀(1件)
腐皮壽司
吞拿魚壽司

小食及飲品
巨峰梳打
芒果梳打
Type of Meal
Dinner
2023-07-26 51 views
日和号壽司料理九龍灣宏照道38號Megabox 10樓5號舖今晚收工約左朋友去Megabox睇戲,開場前當然要醫飽個肚先啦。。呢個場都幾多餐廳,可能我地係平日既夜晚,大部份餐廳都唔使點等位,最後我地行到10樓就比呢間日本料理吸引左,離遠已經見到好大個火車頭,非常吸睛,所以就決定入黎試下見到meun既選擇都幾多,最驚喜就係成個餐牌入面所有刺身同壽司都做緊半價優惠,真係岩晒我心意,最鐘意就係食壽司架啦首推必食既一定係海膽軍艦,淨係見到個色澤已經知道好新鮮,而且份量都算多,入口完全唔會覺得腥,淡淡地既海水味,食完勁想Encore黎多碟呀。。。而另一份香蔥吞拿魚腩軍艦都唔好錯過,本身吞拿魚腩就已經好好味,鋪滿晒整個軍艦,再係上面灑d芝麻,口感真係一流呀另外,火炙壽司亦都係我嘅favorite, 呢到做得唔錯,我地試左火炙左口魚邊壽司,火炙鱈場蟹棒壽司都好出色,但大推既一定係胡麻醬火炙帆立貝壽司,帆立貝非常大粒夠晒份量,原來配合埋胡麻醬係咁夾,值得推介刺身我地都試左幾款,分別係三文魚,吞拿魚,油甘魚同埋帶子,感覺都幾新鮮既,好厚切,擺盤亦非常靚,好適合用黎打咭呀
日和号壽司料理
九龍灣宏照道38號Megabox 10樓5號舖

見到meun既選擇都幾多,最驚喜就係成個餐牌入面所有刺身壽司都做緊半價優惠,真係岩晒我心意,最鐘意就係食壽司架啦

另外,火炙壽司亦都係我

2023-07-22 36 views
竟然在香港可以找到日式列車打卡位於九龍灣MegaBox 10樓的日和號一走進餐廳就見到1:1列車車頭急不及待拍張照打卡各位鐵路迷一定不能錯過陣間餐廳都是以列車內部裝修為主題主打日餐料理餐廳最近推出新的優惠單點壽司、刺身只需要半價😍我們點了差不多有20款性價比超高特別推薦大家試一試以下的🍣劍魚腩刺身🍣火炙左口魚邊壽司🍣三文魚子軍艦🍣稻荷吞拿魚沙律壽司🍣火炙柚子胡椒帆立貝壽司當然不少得配上一支日本波子汽水除此以外還有其他和食餐牌無論一家大細還是情侶都適合的日式餐廳
竟然在香港可以找到日式列車打卡
位於九龍灣MegaBox 10樓的日和號