2023-09-26 487 views
蛋糕出入非常之大,性價比低如果係訂來做生日蛋糕絕對不太合適,因為嚴重貨不對版比預期失望太多,送個甘樣既蛋糕比人,不如去買樓下既蛋糕店,起碼不會失手,還是普通人能接受的蛋糕絕對非冠軍蛋糕希望救得一個得一個希望大家能睇到我呢個真實評語非常之失望既蛋糕,睇相睇圖,自我定論 名乎其實伏味蛋糕冠軍要200字先可以評分一定要比大家睇到先對得住大家呢個蛋糕500幾蚊一點質素都對唔住,真心失望見到都嬲既蛋糕要客自己手寫生日牌既蛋糕重要係社交平台寫完差評就比佢封鎖左,不接受人意見
蛋糕出入非常之大,性價比低
如果係訂來做生日蛋糕絕對不太合適,因為嚴重貨不對版
絕對非冠軍蛋糕
希望救得一個得一個
希望大家能睇到我呢個真實評語
非常之失望既蛋糕,睇相睇圖,自我定論
名乎其實伏味蛋糕冠軍
要200字先可以評分一定要比大家睇到先對得住大家
呢個蛋糕500幾蚊一點質素都對唔住,真心失望見到都嬲既蛋糕
要客自己手寫生日牌既蛋糕
重要係社交平台寫完差評就比佢封鎖左,不接受人意見

2023-09-04
Delivery
$500 (Other)
Celebration
Birthday
2023-09-13 342 views
拿破崙蛋糕首先個外貌就好吸引,望到都想買來做生日蛋糕,喺商場附近行過都聞到濃郁的香氣。最鍾意食佢每一啖多層次嘅口感,同柔軟的奶油完美融合。蛋糕獨特的外觀設計令人驚艷,好似藝術品,生日拎住佢影相仲可以Post IG。蛋糕甜度適中,唔會過於膩人,可以一啖接一啖享受!
2023-07-30 561 views
💰$318/3-4人份量#hkcoupleeatplaysleepfood🍌香蕉麻薯朱古力拿破崙--$318✅酥脆嘅外皮✅煙韌口感麻薯、香甜香蕉肉、醇厚朱古力忌廉✨份量超大份✨層次豐富✨成個甜品好夾🥰-----個人評評分❤️:8.7/10性價比💸:8/10環境📷:8/10回頭🤓:會總結:呢度嘅拿破崙性價比好高🤩大份到夠3-4個人食,重好好食,無論係個皮定係個餡都好豐富同好夾🥰有時生日唔一定買蛋糕,呢間拿破崙都係一個唔錯嘅選擇( ´∀`)
💰$318/3-4人份量
#hkcoupleeatplaysleepfood

🍌香蕉麻薯朱古力拿破崙--$318
✅酥脆嘅外皮
✅煙韌口感麻薯、香甜香蕉肉、醇厚朱古力忌廉
✨份量超大份

性價比💸:8/10
環境📷:8/10
回頭🤓:會

2023-07-28 463 views
山長水遠入到嚟大西北皆因知道呢度有一間好似好厲害嘅拿破崙蛋糕上網見到佢啲食評先知道原來佢又攞獎又剩好勁咁😂對呢個商場完全唔熟悉嘅我要搵呢間舖頭一啲都唔容易佢哋商場嘅水牌亦都冇好清晰嘅指示黎到嘅時候發現佢嘅蛋糕櫃只係剩返一件拿破崙蛋糕其他口味要等半小時才出爐對我來講其實咩口味唔重要因為拿破崙先係主角所以費事等嘅情況下就直接叫咗蛋糕櫃入邊嗰個嚟食啦本身係懷住好期待嘅心情因為佢都成$5x一細件佢唔係唔好食其實你食得出佢係有好多層好鬆化不過拿破崙由一出爐到你上忌廉嗰下就已經係同時間競賽鬆化口感既倒數開始所以其實店家都好聰明佢係有一個新鮮焗1小時即日取嘅方法確保品質,盡量保持最佳狀態我相信下次食佢新鮮焗出嚟嘅口感一定好好多
山長水遠入到嚟大西北
就已經係同時間競賽
鬆化口感既倒數開始
所以其實店家都好聰明
佢係有一個新鮮焗1小時即日取嘅方法
確保品質,盡量保持最佳狀態
我相信下次食佢新鮮焗出嚟嘅口感一定好好多
2023-07-04 460 views
外表,香氣,餅既牛油香👍,cream既奶油香👍,伯爵茶香👍,吾太甜吾會膩,全部都好,但係。。。吾知係我個餅焗吾夠時間?定吾覺意比人地既厚左d? 外層都還好,中層係厚實既兩三片軟餅皮。。。即係。。。同酥皮湯未焗到起泡果層軟餅皮甘,係每一層餅都係甘。。。😮‍💨又未去到難食既,但每一層咬到中間都忍吾住失落囉。😮‍💨
又未去到難食既,但每一層咬到中間都忍吾住失落囉。😮‍💨
2023-07-04
TakeAway
Celebration
Birthday
2023-06-15 388 views
🎂Neko Puff 世界賽冠軍得獎拿破崙Happy Birthday to My 母親大,剛剛跟她出門時佳地鐵聽到那個不一的「嘟~」,想說這位小姐也踏入花甲了,我笑她應該會非常常被查身分證🤣🤣🤣Neko Puff 之前就有留意到這家,因為大小姐很愛吃拿破崙,這家是首創的一小時即叫即焗拿破崙,剛榮獲由瑞士著名的甜品品牌La Rose Noire舉辦的 LRN Worldwide Instagram Contest 30th Competition 世界賽冠軍!拿破崙造型精緻高雅,加上大部分食材均由法國直送,用料優質保證新鮮鬆脆, 除了經典傳統口味之外也有自家創意新口味~🍰伯爵茶無花果拿破崙我這之就選了這款,拿蛋糕的當天晚上就享用,比想像中好切~味道上沒有很甜,每口都是伯爵茶的奶油香跟鬆脆的拿破崙餅皮,唯一是如果無花果或是配搭的水果可以再多點會更豐富🙌🏻💲HKD318🏡屯門屯順街1號屯門市廣場1樓1268舖☎️2131 8883⏱️1100 - 2100
🎂Neko Puff 世界賽冠軍得獎拿破崙

Neko Puff

🍰伯爵茶無花果拿破崙

💲HKD318
🏡屯門屯順街1號屯門市廣場1樓1268舖
☎️2131 8883
⏱️1100 - 2100
行經屯門市廣場見到「Kuru Lab」姊妹品牌「Neko Puff」拿破崙,記得之前朋友買過兩款一齊分享,口感同味道都感滿意趁住屋企人生日,就買一個幫佢慶祝曾奪世界賽冠軍的「Neko Puff」拿破崙蛋糕大部份食材由法國直送進口餐廳標榜拿破崙即訂即做,最快一小時就可以取蛋糕,仲有多款口味可以選擇小店仲貼心的提供一個拿破崙自選兩款口味==========🔹宇治抹茶草莓拿破崙 $36812cm*12cm,重量足一磅拿破崙分三層,每一層均鋪上滿滿抹茶及原味忌廉,再加上士多啤梨,賣相得體誘人先嚐一口抹茶忌廉,細滑又輕怡,抹茶味道清香微甜;再嚐一口原味忌廉,輕軟而甜度不高;士多啤梨新鮮而清甜多汁,連底層都有切片士多啤梨,絕對足料拿破崙酥皮焗至黃金色,即使隔咗一個鐘依然保持酥脆鬆化,層次豐富,牛油香突出卻不覺膩整體味道及口感令屋企人滿意,果然係冠軍級水準,而且份量足夠4-6人分享,拿破崙向來功夫繁多,所以三百幾蚊定價很合理遺憾係拿破崙由屯門帶回屋企的路程遙遠,令忌廉都融化不少,影響賣相所以店家建議拎咗拿破崙之後一小時內要放到雪櫃推介指數:8.5/10
趁住屋企人生日,就買一個幫佢慶祝
小店仲貼心的提供一個拿破崙自選兩款口味
==========
🔹宇治抹茶草莓拿破崙 $368
12cm*12cm,重量足一磅

所以店家建議拎咗拿破崙之後一小時內要放到雪櫃

推介指數:8.5/10
2023-05-16
  • 宇治抹茶草莓拿破崙
🔷 🍰🧁🎂🎶 ℕ𝔼𝕂𝕆 ℙ𝕌𝔽𝔽 - 𝕋𝕌𝔼ℕ 𝕄𝕌ℕ〰️ 市面上有名既拿破崙蛋糕有很多,但注重品質一小時即叫即焗既真係罕見,值得一試,食完之後再了解先知原來店家略有名氣,得過世界賽獎項☺️🔝🔝🔝它們還剛榮獲由瑞士著名的甜品品牌La Rose Noire舉辦的 LRN Worldwide Instagram Contest 30th Competition 世界賽冠軍🏆〰️ 🍽 🔹 伯爵茶無花果拿破崙 一磅裝3層酥皮每層都有超過2厘米酥脆厚度,配搭伯爵茶嘅吉士醬、無花果乾點綴。🔜酥皮食落酥而不膩,牛油味香濃,酥皮層很鬆化,建議爭取時間預訂左後盡快食❤️,新鮮烤焗出爐酥皮最香。吉士忌廉味道濃郁,好驚食到好甜,今次呢份忌廉有淡淡伯爵茶香,味道不甜剛好。➰🔍 題外話我知道佢哋亦都有迷你版一人份量《小立方》拿破崙,啱晒我呢種自私食嘅甜品控,可以食多幾款不同口味,身心舒暢滿足我第二個胃。🤭 📌 Neko Puff 📍 屯門屯順街1號屯門市廣場1樓1268舖
🔷 🍰🧁🎂

🔍 題外話

📌 Neko Puff
📍 屯門屯順街1號屯門市廣場1樓1268舖
2023-05-04 229 views
Neko Puff 榮獲瑞士 La Rose Noire 世界賽冠軍,首創一小時即叫即焗拿破崙,大部分食材均由法國🇫🇷直送更有15 款不同口味選擇:1️⃣ 伯爵茶無花果2️⃣ 玉桂蘋果3️⃣ 法式栗子4️⃣ 沖繩紫薯5️⃣ 黑朱古力咖啡6️⃣ 韓國草莓麻薯7️⃣ 香蕉麻薯朱古力8️⃣ 鮮芒果9️⃣焦糖燉蛋拿破崙1️⃣0️⃣ 3.6牛乳燉蛋白拿破崙1️⃣1️⃣ Give Me 2 【自選1至10兩款口味】1️⃣2️⃣ 荔枝香檳果凍芒果拿破崙1️⃣3️⃣ 宇治抹茶草莓拿破崙1️⃣4️⃣ 日式洋梨柚子物語拿破崙1️⃣5️⃣大福貓貓拿破崙🔸Give Me 2 (玉桂蘋果 & 沖繩紫薯) 💰$358拿破崙蛋糕一打開牛油香氣撲鼻,三層酥皮呈亮麗的啡褐色,每層酥皮酥香鬆化🧈入口啖啖牛油香面頭鋪滿紫薯💜及新鮮鮮甜的生果,每層之間夾著綿密的忌廉、幼滑的紫薯絲及酸甜的玉桂蘋果粒🍎食落豐富了層次感,亦不會太甜。蛋糕大約足夠4人份量,即叫即焗相當新鮮,記住要盡快食用呀🤣仲有埋生日牌,買嚟慶祝生日最適合不過🥳

更有15 款不同口味選擇:

1️⃣4️⃣ 日式洋梨柚子物語拿破崙
1️⃣5️⃣大福貓貓拿破崙

• 沖繩紫薯拿破崙
2023-04-16 282 views
最近久違地入屯門探朋友。見到屯門市廣場有間店鋪專門售賣拿破崙,首創一小時即叫即焗拿破崙,大部分材料都係由法國直送,仲攞咗獎㖭。由於媽咪就黎生日,我就揀咗兩種口味既拿破崙同佢慶祝,拿破崙都有足足一磅,份量足夠分畀二至四個人食用,正好可以成屋企分享。<伯爵茶無花果拿破崙x鮮芒果拿破崙>今次叫嘅鴛鴦口味分別為伯爵茶無花果同埋鮮芒果。拿破崙相當鬆化,咬落去酥皮一層層,唔會乾身𠝹口,三層酥皮之間充滿咗伯爵茶cream,伯爵茶一啲都唔heavy,茶味濃郁得嚟唔會太甜,亦都起咗濕潤酥皮嘅作用。拿破崙表面同埋中間啲cream都有無花果肉,芒果肉好清甜,同伯爵茶cream配搭好夾。

<伯爵茶無花果拿破崙x鮮芒果拿破崙>

• 伯爵茶無花果拿破崙
2023-04-12 184 views
臨近屋企人嘅生日,咁啱佢又好中意拿破崙(*゚▽゚)ノ(*´∀`)知道屯門有間即叫即焗拿破崙,趁呢個機會買嚟試試~🍽食物👍🏻伯爵茶無花果拿破崙$308 7.5/10切落去好鬆化,肉眼睇都見到酥皮係一層層,咬落去就會脆開!同埋牛油味好香~三層酥皮之間夾住滿滿嘅伯爵茶cream,cream口感綿密,但係一啲都唔heavy,伯爵茶香氣濃郁,亦都唔會太甜覺得好漏,就咁食cream都唔會有好重負擔感🤣中間仲有啲無花果肉,加埋無花果獨特嘅香氣,食落層次好豐富😋真係啱晒屋企人心水~讚我揀得好🥰我哋嗌左一磅,有二至四人份量,拿破崙同一般海綿蛋糕唔同,因為佢嘅酥皮更加有份量,所以我哋三個人食都分左2次先食得晒~不過雪左一晚之後成個蛋糕就會雪硬左🫢都係即買即食唔好等呀~~~💁🏼‍♀️服務👍🏻店員有禮貌

🍽食物
👍🏻伯爵茶無花果拿破崙$308 7.5/10

💁🏼‍♀️服務
👍🏻店員有禮貌

超多口味的即叫即焗拿破崙蛋糕粟子泥瀑布好吸睛主打1小時即叫即焗的拿破崙蛋糕有超級多口味,包括:伯爵茶無花果、玉桂蘋果、法式栗子、黑朱古力咖啡、沖繩紫薯、香蕉麻薯朱古力、韓國草莓麻薯、焦糖燉蛋、鮮芒果、3.6牛乳燉蛋白、宇治抹茶草莓、荔枝香檳果凍芒果、大福貓貓、日式洋梨柚子物語如果跟我一樣有選擇困難😆可以揀 Give Me 2!自選2種口味我揀左伯爵茶無花果&法式粟子日式粟子瀑布很細緻中間一層夾心也有滿滿的粟子內餡配搭香脆酥化的拿破崙充滿口感伯爵茶無花果口味帶有濃郁伯爵茶香很有英式下午茶滋味夾心忌廉又香又幼滑食落唔太甜唔會膩,2人都輕鬆勁快食完成個蛋糕!想開心share都夠4個人食架我影緊相果時仲吸引到其他人都走過黎影🤣生日蛋糕就揀佢啦~
超多口味的即叫即焗拿破崙蛋糕

配搭香脆酥化的拿破崙充滿口感
伯爵茶無花果口味帶有濃郁伯爵茶香
很有英式下午茶滋味

夾心忌廉又香又幼滑

食落唔太甜唔會膩,2人都輕鬆勁快食完成個蛋糕!
想開心share都夠4個人食架

我影緊相果時仲吸引到其他人都走過黎影🤣
生日蛋糕就揀佢啦~
2023-04-05
  • 伯爵茶無花果
  • 法式栗子
如果你有朋友住屯門,而你又去佢屋企玩,又點可以兩手fing fing得梳蕉呢🤣~妹豬仔推介你去呢間烘焙專門店預訂個拿破崙蛋糕,同朋友開心share🫶🏻!.🔸 (1磅,HK$318) 一打開包裝盒,已經聞到酥皮香味☺️。蛋糕係鬆化嘅酥皮同濃厚幼滑嘅法式忌廉層層相間,麻薯就夾雜喺法式忌廉當中,面頭再放上韓國草莓,最後撒上糖霜,賣相好靚而且感覺好優雅華麗💖!食落草莓味道香甜濃郁,酥皮十分酥脆而鬆化,奶油忌廉則充滿奶香,加上煙韌嘅麻薯,口感層次豐富🤤!.💡妹豬仔話你知💁🏻‍♀️~呢度嘅拿破崙蛋糕大多以法國直送優質用料製成🇫🇷,更榮獲由瑞士著名甜品品牌La Rose Noire舉辦嘅LRN Worldwide Instagram Contest 30th Competition 世界賽冠軍🥇!烘焙專門店知道客人幾時取蛋糕之後,就會喺客人自取時間前1小時即焗拿破崙蛋糕🙌🏻。不過要留意,預訂時間都有限額㗎~先到先得,售完即止。.💡妹豬仔再話你知💁🏻‍♀️~呢度嘅拿破崙蛋糕口味仲好多元化😋,例如:1️⃣ 伯爵茶無花果拿破崙2️⃣ 玉桂蘋果拿破崙3️⃣ 法式栗子拿破崙4️⃣ 沖繩紫薯拿破崙5️⃣ 黑朱古力咖啡拿破崙 6️⃣ 紅豆麻薯
韓國草莓麻薯拿破崙蛋糕

🔸[韓國草莓麻薯拿破崙蛋糕🍓] (1磅,HK$318)
一打開包裝盒,已經聞到酥皮香味☺️。

1️⃣ 伯爵茶無花果拿破崙
1️⃣0️⃣焦糖燉蛋拿破崙
1️⃣1️⃣ 3.6牛乳燉蛋白拿破崙
1️⃣2️⃣ Give Me 2 【自選兩款口味拿破崙】
1️⃣3️⃣ 荔枝香檳果凍芒果拿破崙
💡妹豬仔再三話你知💁🏻‍♀️~除咗主打嘅拿破崙蛋糕之外,呢度其實仲有其他法式蛋糕可以選擇😉。
(以上價錢僅供參考,一切以烘焙專門店為準)
TakeAway
  • 韓國草莓麻薯拿破崙
2023-03-28 102 views
🔹️Neko Puff🔹️答應過契女如果測驗成績理想就獎勵佢食甜品,恭喜佢理想達到啦😆我都有份食咁正既甜品之前都有留意到Neko Puff人氣拿破崙蛋糕係世界賽取得冠軍,咁出眾既拿破崙蛋糕仲有12款口味選擇,真係花多眼亂,出現選擇困難症最後契女幫我選擇左【玉桂蘋果拿破崙】店舖提供 whatsapp 落單服務真係好方便,一小時落單即叫即焗制,確保新鮮鬆脆,有品質保證【玉桂蘋果拿破崙】🍰足夠四人分享☺️酥皮層次分明,酥皮層厚但保持到鬆脆度,夾雜厚厚幼滑既忌廉,配上玉桂及蘋果,甜而不膩有咬口,更有酸甜既味道,整體好夾,真係連小朋友都食到停唔到口,一試愛上✅️服務態度好好,店員好細心問我係咪需要生日牌及蠟燭,又提點我食用時間😊
🔹️Neko Puff🔹️

最後契女幫我選擇左【玉桂蘋果拿破崙】
【玉桂蘋果拿破崙】🍰足夠四人分享☺️
2023-03-26 89 views
平時都比較少嚟到屯門🤣上次難得入到嚟屯門就買埋外賣翻去食啦!😋呢一間甜品店主打一小時預訂即製即食既拿破崙蛋糕😍夠晒新鮮,甜品嘅賣相咁靚,點都要買返屋企試吓先😆🧊Give me 2 (可以自選兩隻味道) $358今次揀咗伯爵茶🍵無花果同埋香蕉🍌麻薯朱古力兩隻味道,呢個蛋糕嘅份量都唔細😻適合三至四人一齊share食,因為新鮮即製😍酥皮嘅層次好足夠又夠晒酥脆!😙伯爵茶味濃郁,無花果夠晒甜,唔會食落覺得好酸,香蕉份量多幾多🤣🤣味道充滿香蕉嘅甜味,配合朱古力嘅濃郁風味🍫兩者嘅味道配合得好夾,最重要嘅係成個蛋糕食落都唔會太甜👍🏻啱晒唔太鍾意食甜嘢嘅人🫶🏻整體嚟講都幾推薦大家買一個返屋企試吓😻話哂即製即食,包保蛋糕夠晒新鮮🤪食邊一個部份都會咁好味✨人均消費💵: $320-350性格比: 9/10好食程度😋:9/10回頭指數💓:9/10📍Neko Puff (屯門)屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓Kiosk 7號舖#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #Fodiehk #hongkongig #hkdaily #hkfoodies #hkig #852food #hkins

🧊Give me 2 (可以自選兩隻味道) $358

人均消費💵: $320-350
性格比: 9/10
好食程度😋:9/10
回頭指數💓:9/10

📍Neko Puff (屯門)
屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓Kiosk 7號舖

#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #Fodiehk #hongkongig #hkdaily #hkfoodies #hkig #852food #hkinstagram #香港 #香港美食 #吃貨日常#屯門#屯門市中心#屯門市廣場