2024-02-04 842 views
上環站附近內街一間幾有家庭feel的日本餐廳味醂雞泡魚干:脆口的魚干,每條size剪開得岩岩好,味醂的甜美滋味恰到好處,好容易令人一口接一口食唔停,意猶未盡!牛油果軟殼蟹沙律:酥脆的軟殼蟹肉與滑順的牛油果相融合,比人入口一種好smooth的口感。份量睇相都見到夠晒大件,唔會話好迷你唔夠喉,沙律菜放係在底,可以中和到炸物的油膩感。牛油燒粟米:粟米的甜脆與牛油的香濃交織埋一齊,經過燒烤,一上菜應該勁香。咬完一啖,粟米的甜味係口中爆發,只可以講,佢嘅調味太出色🫡焦糖燒菠蘿:這道焦糖燒菠蘿,宛如一道甜蜜的誘惑!菠蘿經過燒烤之後,果肉軟腍,搭配著香氣四溢的焦糖,做到甜而不膩,每一啖都好juicy,令人陶醉在甜蜜的幸福中。豚肉荔枝卷:嫩滑的豚肉與鮮甜的荔枝完美結合,每一口都帶著豐富的口感,配搭雖然簡單,但化學作用workable!卷起來嘅形狀更增添了視覺的樂趣,彷彿一幅精緻的藝術品,相機食先不為過。燒三文魚腩:鮮嫩多汁的三文魚腩經過燒烤之後,肉質更加鮮美,外層微焦的燒烤皮釋放出香氣,加埋少少青檸汁,真。畫龍點睛!豬軟骨豚骨拉麵:湯底,彈牙的拉麵配上豐富的配料(豬軟骨紫菜粟米芽菜),每一口都帶著滿滿
上環站附近內街一間幾有家庭feel的日本餐廳
味醂雞泡魚干:
牛油果軟殼蟹沙律:

牛油燒粟米:

焦糖燒菠蘿:

豚肉荔枝卷:

燒三文魚腩:

豬軟骨豚骨拉麵:
湯底,彈牙的拉麵配上豐富的配料(豬軟骨紫菜粟米芽菜),每一口都帶著滿滿的滿足感,讓人彷彿置身於風味豐富的拉麵小店中。

餐牌參考:
2024-01-27
Type of Meal
Dinner
2024-01-21 602 views
媽咪同朋友行完街就過黎接我收工❤️一齊係公司附近搵餐廳食埋晚飯先返屋企。比呢間居酒屋嘅門面吸引住,就入左去🤪位於上環嘅「無敵家」門面掛左大燈籠,好搶眼🏮店內裝潢採用和風木系,店內設有吧枱座位及普通椅子,坐得好舒服。而餐廳主打各款燒物、串燒、炸物同一品料理等🤗店員服務貼心,好細心介紹memu,服務周到👍三文魚頭鍋 $268天氣涼涼地,叫左個冬日鍋物😊三文魚頭鍋湯汁清甜,三文魚頭切開幾件,而且仲係新鮮炸起,食起黎好方便,口感香脆鮮味❤️配搭埋豐富嘅野菜,有冬菇、紅蘿蔔、豆腐、洋蔥等,味道濃郁但唔會過鹹😄明太子燒飯團 $45外層烤得香脆,內層米飯軟Q香甜,用紫菜包裹住燒飯糰,飯團混合左明太子一齊燒,味道非常豐富惹味!🤩燒原隻帆立貝 $78帆立貝厚身又細密,味道濃郁鮮甜,燒後仍十分軟嫰多汁,鮮味好突出。汁燒法國螺 $78螺肉飽滿多汁不過乾,肉質煙韌軟嫰,味道鮮味。雞皮蝦卷 $58雞皮裹着大蝦同燒,做成雞皮蝦❤️雞皮蝦烤得金黃香脆,蝦肉盡吸雞油甘香,一啖咬落去皮脆肉爽👍墨魚咀 $32每粒墨魚咀🐙都有手指頭般大,口感帶嚼勁及軟韌彈牙,味道香濃,正👍

而餐廳主打各款燒物、串燒、炸物同一品料理等🤗

店員服務貼心,好細心介紹memu,服務周到👍

三文魚頭鍋 $268
天氣涼涼地,叫左個冬日鍋物😊

明太子燒飯團 $45
明太子燒飯團

燒原隻帆立貝 $78
燒原隻帆立貝

汁燒法國螺 $78
螺肉飽滿多汁不過乾,肉質煙韌軟嫰,味道鮮味。
汁燒法國螺

燒原隻帆立貝
汁燒法國螺
雞皮蝦卷
墨魚咀
無敵家喺上環已經開業多年,巨型招牌氣勢磅礡,好有日本居酒屋風情,係同朋友聚會傾偈飲嘢嘅好地方🍻屹立不倒嘅餐廳總有佢成功嘅原因,無敵家食材用料新鮮,尤其推介燒物,相當夠火候又保留到肉汁💯茄子田樂燒🍆 $58 (🌟9.5/10)茄子個心超級熱辣辣,真係即叫即切即燒,一咬落去勁爆汁,試過出面有啲餐廳燒茄子好鬼乾,一定係預先切定先燒。。配上味噌醬汁,鹹鹹甜甜超級惹味,每次嚟都必叫!銀鱈魚西京燒 $218 (🌟9.5/10)好開心食到真正嘅銀鱈魚,因為外面一啲餐廳為咗節省成本,用啲假嘅「油魚」扮銀鱈魚,一食就知道分別!銀鱈魚有種獨特嘅香味,而且油份十足,切開肉會成片狀,絕對不鬆散,白味噌醃料完全滲透落魚肉中,超入味!必食推介!燒豚🐷豚肉荔枝卷 $42 (🌟9.5/10)相信唔使我多講,鍾意食串燒嘅人都知道豚肉荔枝卷係必食,薄切豚肉燒得勁香,包裹住超甜荔枝,一咬啲汁充滿口腔!帆立貝串 $45 (🌟9/10)帶子都算幾大粒,醃得幾入味,而且唔會燒到乾晒,正!燒鳥🐓燒雞髀肉🍗 $32 (🌟9/10)外皮保留小小脆嘅口感,面頭撒上鹽同胡椒燒更加香,入面雞肉都仲係幾滑燒雞翼 $38 (🌟8/10)外皮一樣

茄子田樂燒🍆 $58 (🌟9.5/10)

銀鱈魚西京燒 $218 (🌟9.5/10)

燒豚🐷
豚肉荔枝卷 $42 (🌟9.5/10)

帆立貝串 $45 (🌟9/10)
帶子都算幾大粒,醃得幾入味,而且唔會燒到乾晒,正!

燒鳥🐓
燒雞髀肉🍗 $32 (🌟9/10)

燒雞翼 $38 (🌟8/10)
外皮一樣夠脆身,而且唔油膩,不過如果二揀一我會揀雞髀肉,食落更加啖啖肉

紐西蘭羊架 $78 (🌟8.5/10)
上碟時已經幫你切好一片片,好貼心!羊架大概煎到六成熟,仲有微微紅色,所以唔會好鞋,亦保留啲羊羶味!

燒日本餃子 $48 (🌟8/10)
皮好夠薄,邊邊位都脆,豬肉餡都幾juicy, 不過一咬啲汁好燙口要小心!

無敵家

2023-12-27
  • 燒日本餃子
  • 豚肉荔枝卷
  • 銀鱈魚西京燒
  • 茄子田樂燒
4 day(s) ago 0 views
作為一個熱愛日本料理的港女,我非常興奮地要分享我在上環的日式居酒屋「無敵家」的美食體驗!和好友一起享受晚餐的時光總是讓人倍感幸福,尤其當這裡的菜式如燒日本生蠔、北海道魷魚、豚肉荔枝卷、大葉練梅雞肉串、厚燒黑豚腩肉、翠玉瓜串、豬軟骨拉麵和明太子燒飯團一一呈上時,讓人彷彿置身於日本的美食天堂。首先,讓我來分享一下這裡的燒日本生蠔,那嫩滑的口感和微微帶有海味的鮮甜讓我一試愛上。接著是來自北海道的魷魚,鮮嫩多汁,每一口都散發著海洋的清香,絕對是海鮮愛好者的最愛。豚肉荔枝卷和大葉練梅雞肉串則展現了居酒屋獨特的創意,豚肉與荔枝的搭配令人驚艷,而鮮嫩多汁的雞肉串配上清爽的大葉,讓人回味無窮。不得不提的是厚燒黑豚腩肉,每一口都帶著濃濃的豬肉香氣,入口即化,絕對是肉食愛好者的最愛。翠玉瓜串清爽可口,是理想的開胃菜。最後的豬軟骨拉麵和明太子燒飯團則是讓人滿足的主食選擇,拉麵湯頭濃鬱鮮美,明太子燒飯團則是濃厚的海鮮風味讓人回味無窮。

5 day(s) ago 0 views
上環孖沙街9號地下G/F, 9 Mercer Street, Sheung Wan孖沙街有好多食肆,且好出名架,平民有,西餐日式東南亞菜式都搵到,今日同朋友去了食日本居酒屋。牛油果軟殼蟹沙律$118,軟殼蟹炸到香脆,個日風沙律汁酸酸甜甜,仲有蟹籽很清爽。明太子燒飯團 $45 好食,燒到變飯焦,咬落表層是脆脆的。明太子就鹹鹹地,配白飯就剛剛好。串燒多到放在大碟子上厚切牛舌$58燒雞腎 $34焦香入味,自家製免治雞肉軟骨棒 $58加蛋黃永遠都是最夾,雞胸軟骨 $48是三角位,會連肉,厚切黑豚腩肉 $48 厚身肥美。鹽燒北海道花魚一夜干 $108超抵食,有魚油同鹹鹹香香,極之滋味。, hkfood #hkfoodie #hktravel #yummy #foodporn #delicious #cuisine # #restaurant #dining #無敵家 # Mutekiya
上環孖沙街9號地下

串燒

多到放在大碟子上
厚切牛舌$58

無敵家📍上環孖沙街9號地舖今日係Happy Saturday ,約咗朋友過港島區行街,順便食下呢間好多人推薦嘅無敵家🍜😍 餐廳位置十分近上環地鐵站,出左地鐵站行2分鐘左右就到,位置相當方便👍👍menu食物種類多,有拉麵、烏冬、串燒、沙律等等……我地就簡左👇海蜇梅酒漬 $68海蜇爽爽脆脆有咬口,味道酸酸地好開胃,重會有d梅粒係面,幾好食🥰🥰推薦指數:9.5/10 豬軟骨拉麵 $90朋友推薦必食拉麵🍜 豬軟骨份量足,拉麵好煙韌,最正係個湯底,充滿濃濃嘅豬骨味😍值得推薦👍👍推薦指數:10/10 溫泉蛋雜菌湯烏冬$90對比起拉麵份量相對上少d,不過呢款烏冬係煙煙韌韌,好有咬口個款😁湯底好清甜,中意食烏冬嘅可以一試😆推薦指數:8.5/10 油甘魚魚鮫$168有三大件,朋友好中意食,大大舊魚肉😍推薦指數:9/10 帆立貝串 $45豚肉荔枝卷 $42大蔥雞肉 $34串燒即叫即燒,非常高質👍好香,我同朋友最欣賞就係豚肉荔枝卷,食落有淡淡荔枝香,亦都好juicy😍燒帆立貝有兩大粒,而雞肉咬落好juicy,配搭埋大蔥無得輸!!推薦指數:10/10 Mutekiya 梅酒 $60 /100ml去居酒屋點可以
無敵家

海蜇梅酒漬 $68
推薦指數:9.5/10

豬軟骨拉麵 $90
推薦指數:10/10

溫泉蛋雜菌湯烏冬$90
推薦指數:8.5/10

油甘魚魚鮫$168
有三大件,朋友好中意食,大大舊魚肉😍
推薦指數:9/10

帆立貝串 $45
豚肉荔枝卷 $42
大蔥雞肉 $34
推薦指數:10/10

Mutekiya 梅酒 $60 /100ml
去居酒屋點可以唔叫嘢飲呢,如果唔飲酒精飲品可以選擇汽水、梳打等等,適合唔同年齡嘅客人🥰今次叫左杯無敵家自家製梅酒,酒味比梅味濃,味道不錯👍
推薦指數:9/10

整體黎講,無敵家拉麵同串燒都非常高質,食物好食,店員亦好有禮貌,會主動為客人添茶,值得欣賞😆 無敵家相當適合同一班朋友一邊食嘢一邊吹水😍😍

2024-05-20 14 views
今日同老公去到屋企附近一間日式居酒屋度食lunch! 價錢都係90幾到百頭,裝修有d style< 我哋嗌左碗豬軟骨拉麵🍜 個麵係日式居酒屋個隻,曲曲地,正路味道!豬軟骨都幾冧😆另外嗌左漢堡扒蛋包飯❤️漢堡扒都幾厚,亦都juicy! 蛋包飯靚仔架,配埋咖哩汁同飯食係正🥰🥰小食加左炸雞,又唔太油,幾香口的😋😋

小食加左炸雞,又唔太油,幾香口的😋😋

2024-05-17 0 views
今日同朋友食左一間好好食嘅日式餐廳--位於上環嘅無敵家‼️餐廳喺一間日式居酒屋,設計得仿如置身喺日本一樣🇯🇵門口嘅裝修配上木趟門充滿溫暖的日式昭和風格,室內嘅裝潢簡潔古樸,帶有日本風格嘅木枱凳、吧枱,加上燈光柔和,牆壁掛滿畫像,大量清酒樽裝飾,感覺好舒服🩷餐廳食物種類有好多選擇,有前菜、串燒、燒物、炸物、拉麵、烏冬……🔸溫泉蛋牛肉湯烏冬烏冬非常彈牙,肥牛大大塊,都有四五片,仲有滑溜嘅半熟蛋非常足料,湯底亦好清甜,唔會太鹹🔸明太子玉子燒呢個真系必點💛超好食!玉子嫩滑,明太子份量好足,調味剛好,加上蛋香同清新嘅白蘿蔔蓉,味道一流👍🏻🔸紅酒燴牛面頰紅酒牛肉軟糯入味,加入鮮甜紅蘿蔔洋蔥,達到完美平衡🔸 海鮮茶碗蒸蛋呢個喺一個非常豐盛嘅海鮮茶碗蒸,非常足料,新鮮爆汁鮮甜三文魚籽加上滑溜嘅蒸蛋,超香超鮮甜,入面仲有蟹鉗、帶子、菇🔸免治雞肉軟骨棒免治雞肉鬆鬆軟軟加上脆脆雞軟骨,再配搭濃濃蛋香月見汁,口感特別🔸長蔥香甜大蔥配絲絲木魚🔸厚切牛舌黑椒牛舌粉嫩多汁,牛味濃厚,肉質爽口,易咬唔韌,超juicy🤤🔸芝士年糕流心芝士年糕配香烤紫菜,微微焦香,外脆內軟,芝士味非常濃郁

今日同朋友食左一間好好食嘅日式餐廳--位於上環嘅無敵家‼️

🔸溫泉蛋牛肉湯烏冬

🔸明太子玉子燒

🔸紅酒燴牛面頰
紅酒牛肉軟糯入味,加入鮮甜紅蘿蔔洋蔥,達到完美平衡

🔸 海鮮茶碗蒸蛋

🔸免治雞肉軟骨棒

🔸長蔥
香甜大蔥配絲絲木魚
🔸厚切牛舌

🔸芝士年糕
流心芝士年糕配香烤紫菜,微微焦香,外脆內軟,芝士味非常濃郁
2024-05-16 0 views
📍無敵家上環孖沙街9號地舖今晚約咗個好耐無見嘅朋友,佢就介紹咗呢間居酒屋,鐘意食嘢嘅我就緊係話好,佢又無介紹錯,好食之餘仲環境舒服,食客仲源源不絕咁入座,感受到佢個吸引力👉明太子玉子燒 💰$98😋😋😋😋.8/5鐘意食蛋嘅我,呢個玉子燒一定要試,係無甜嫁,香滑玉子包住滿滿咸香味嘅明太子,格外惹味👉蟹子沙律 💰$78😋😋😋😋.8/5青瓜清甜爽脆,夾雜住鮮甜蟹柳絲,鋪埋大量蟹子,咬落卜卜脆,開胃到食唔停👉厚切牛舌 💰$58😋😋😋😋.8/5呢度嘅串燒都好出色,見隔離枱食得咁好味,忍唔住都要叫嚟試下,揀咗串牛吞,厚肉又好重牛味,唧埋少許檸檬汁,一解油膩👉花魚一夜干 💰$108😋😋😋😋.8/5無魚不歡,見魚必叫,呢條魚係非常出色,燒酊魚油都出哂,魚皮少許脆仲夾住啲魚汁,啖啖肉,又小魚骨,點埋個柚子醋仲更鮮味👉地獄辛辣拉麵 💰$90😋😋😋😋.8/5估唔到個湯底都可以做到咁出色,係長時間熬製嘅豬骨濃湯,加上特製嘅辛辣味,係非常之夾,拉麵爽口彈牙,簡單又好味,成碗湯都飲哂回頭:yesyesyes!食物好高質,而且無論一個人又好,一班人都好都一樣咁啱食而且食物選擇勁多總有嘢啱食#搵食好去處 #食好西 #相
📍無敵家

👉地獄辛辣拉麵
💰$90

#搵食好去處 #食好西 #相機食先
2024-05-12 16 views
門口掛上日本燈籠,具古色古香嘅日本🇯🇵特色,入去環境有日本的裝飾,主要以木系為主,有好warm既感覺,內裏有bar枱又有普通座位,地方闊落,坐座舒適,岩哂同三五知己暢飲暢談。👭安格斯牛柳串🍢 $78牛柳串帶有牛肉的味道,燒到好香,再配上新鮮的蛋黃,味道絕配。南蛮炸雞沙律🥗 $98炸雞沾滿沙律醬,入口外皮酥脆,內裏內汁鮮嫩,再配上不同的沙律菜同蕃茄仔,食落中和了炸雞既油膩。明太子玉子燒🥚 $98一層層的玉子燒,充滿蛋香,口感嫩滑,再配上明太子醬,豐富了口感層次。原隻燒北海道魷魚🐙 $138大大份原隻魷魚,配上醬汁同炸蒜,魷魚肉質淋淋地,味道出色帶有鮮味。黑松露三文魚炒飯🍚 $98炒飯每啖都帶有黑松露,再配上三文魚籽同三文魚內,食落粒粒炒飯,口感豐富。溫泉蛋牛肉湯烏冬🍜 $90烏冬面質軟硬適中,煙韌彈牙,湯底有濃濃的牛肉味,牛肉份量多,再配上溫泉蛋,令味道昇華。整體來講,環境舒適,具有日本風情,同一班朋友食串燒飲杯野,嘆下一流!🍻🌟推薦指數:7.5/10💰人均消費:$300📍地點位置:上環孖沙街9號地舖

安格斯牛柳串🍢 $78

原隻燒北海道魷魚
黑松露三文魚炒飯
溫泉蛋牛肉湯烏冬
2024-04-27 38 views
平日夜晚黎到呢到同朋友食飯發覺呢間居酒屋都好多人黎食餐廳環境都好有feel!唔少裝飾品好日系和風嘅感覺✨-餐牌串燒款式都好多,而且都有好多比較特別啲嘅串燒例如豚肉荔枝卷,生蠔煙肉卷,燒飯團,明太子豆腐等等-芝士年糕 $28燒得內脆外軟,甜甜地中間芝士味濃郁好好食🤤厚切牛舌 $58肉質軟淋牛味濃郁👍🏻焦糖燒菠蘿 $48超好食!juicy又香甜🤤🤤🤤🤤大推日本蕃薯 $35香甜又軟熟而且唔乾!串燒飯團(醬油) $35燒到外層脆脆地✨而且面頭有醬油搽左鹹鹹地加少少櫻花蝦好香👍🏻豬軟骨拉麵 $90拉麵彈牙,湯底濃郁唔會太鹹啱啱好豬軟骨好軟淋好入味😋溫泉蛋牛肉湯烏冬 $90肥牛份量唔少,配埋溫泉蛋食更加滑蜜桃燒酒 $55易入口得黎又唔會好甜一路食一路飲好正🤣抹茶雪糕 $38milk top嘅homemade雪糕抹茶味好濃!又唔會太甜同奶嘅比例啱啱好 超好食!-黎開港島區要搵居酒屋呢間真係大推👍🏻👍🏻
平日夜晚黎到呢到同朋友食飯發覺呢間居酒屋都好多人黎食

餐廳環境都好有feel!唔少裝飾品好日系和風嘅感覺✨

餐牌串燒款式都好多,而且都有好多比較特別啲嘅串燒
例如豚肉荔枝卷,生蠔煙肉卷,燒飯團,明太子豆腐等等

芝士年糕 $28
燒得內脆外軟,甜甜地中間芝士味濃郁好好食🤤
厚切牛舌 $58
肉質軟淋牛味濃郁👍🏻
焦糖燒菠蘿 $48
超好食!juicy又香甜🤤🤤🤤🤤大推
日本蕃薯 $35
香甜又軟熟而且唔乾!
串燒飯團(醬油) $35
燒到外層脆脆地✨而且面頭有醬油搽左
鹹鹹地加少少櫻花蝦好香👍🏻
豬軟骨拉麵 $90
拉麵彈牙,湯底濃郁唔會太鹹啱啱好
豬軟骨好軟淋好入味😋
溫泉蛋牛肉湯烏冬 $90
肥牛份量唔少,配埋溫泉蛋食更加滑
蜜桃燒酒 $55
易入口得黎又唔會好甜
一路食一路飲好正🤣
抹茶雪糕 $38
milk top嘅homemade雪糕
抹茶味好濃!又唔會太甜
同奶嘅比例啱啱好 超好食!

黎開港島區要搵居酒屋呢間真係大推👍🏻👍🏻
2024-04-27 28 views
It's a Japanese restaurant next to the cathedral that I often visit after finishing work. It has both the exterior and interior designed in a traditional izakaya style. The owner is always extremely friendly, and the food is delicious from the first dish to the last. Even if I try something new each time, it's always tasty, and the prices are very reasonable. If you're looking for a place to have a drink near Seongwan Central, I highly recommend this place!喺教堂旁邊嘅一間日本餐廳,我每次做完嘢都會去。佢嘅外觀同內部裝潢都係呢種傳統嘅
喺教堂旁邊嘅一間日本餐廳,我每次做完嘢都會去。佢嘅外觀同內部裝潢都係呢種傳統嘅居酒屋風格。老闆人好好,食物由頭到尾都好好味。每次嚟都試吓新嘅菜式,都好好食,而且價錢都好合理。如果你想係聖灣中心附近揾個地方坐低飲杯野,我好推薦呢度!
今日響上環收工仲要七點幾八點先收,返屋企煮得黎就要好夜先有得食,決定叫老公等我一陣,一齊響附近隨便搵間餐廳食就算~ 地圖見到呢間最近,又咁啱我哋大家都鍾意食日本嘢,一於試吓~ 呢頭下午好旺但夜晚好似好靜,所以估唔到呢間餐廳閑日夜晚都幾多客人餐廳有兩層,上層幾乎坐滿晒,下層都有啲客人,誤打誤撞都似乎搵到間好嘢食事不宜遲我哋都好肚餓,就一次過叫咗幾個餸,其中另外印象最深刻就係牛小排生熟度掌握得非常好,完全唔會過熟,牛肉嫩滑多汁,日式煮法甜甜地食落都幾有新鮮感,有別一般西式嘅煮法,好好食另外串燒飯團都係必叫之選,燒過嘅飯團好香口,表面仲有少少脆脆地,有啲食緊飯焦嘅感覺,非常啱我口味第日夜收工又多個食飯好去處了~
第日夜收工又多個食飯好去處了~
2024-04-22
Type of Meal
Dinner
2024-04-23 19 views
做完正經嘢,準備去食飯。閒日嘅食飯時間,真係好多人,我地都等左好耐先入到去。大部分食客,都係叫定食同拉麵 ,不過呢度始終係居酒屋,所以都會叫下其他嘢。睇下餐牌先裝修復古,完全係日本居酒屋嘅感覺筑前味噌煮$78睇材料見到有雞肉、蓮藕、蘿蔔同蒟蒻,日式味噌湯一般偏鹹,開頭都會擔心呢個係咪一樣咁鹹。不過經過咁多材料之後,只有香味同甜味,唔會好鹹,每樣材料都炆得好腍。唔知點解,覺得呢個其實係日本家常嘢,不過出面好少地方做,所以非常值得一試。豬軟骨拉麵$90紅燒豬軟骨,係呢度其中一款推薦食物。豬軟骨煮得好腍,但唔會鞋。有醬油香,配拉麵都幾正。呢度嘅拉麵係曲麵,係細個食開嘅味道。芽菜有炒過特別香,都有有紫菜、粟米做配料。一般豬骨湯係白色,呢度顏色清少少,但好夠味,再配豬軟骨嘅醬油香同油香,味道更豐富。雖然$90無飲品係少貴,但幫襯嘅打工仔都多叫呢款拉麵,證明呢個都係一個幾好嘅選擇。胡麻雞絲冷麵$90材料好豐富,除左雞絲,仲有蛋絲、紫菜、青瓜、蟹柳、粟米同番茄。冰鎮嘅拉麵好爽口,撈埋日式芝麻沙律醬,酸酸地,好開胃。用嗎呢個冷麵,分量係大過上面個拉麵架!小計$258加一$25.8總數$284

睇下餐牌先

裝修復古,完全係日本居酒屋嘅感覺

筑前味噌煮$78

加一$25.8
總數$284
2024-04-11
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$142 (Lunch)
筑前味噌煮
2024-04-18 16 views
日式居酒屋裝潢設計內裡地方寬敞同朋友摸酒杯底傾計嘅好地方👍🏻食物方面真係高質🐮安格斯頂級牛小排 $218表面有炭燒煙燻味牛小排5成熟岩岩好中間呈現粉紅色🐷吉列北海道四元豚扒 $198炸粉薄薄一層豬豚肉好厚而且咬落好juicy沙律菜新鮮分量足夠一口炸豬排一口沙律菜整體感覺好fresh🍡串燒類豚肉荔枝卷 $42薄薄一片豚肉包住荔枝一咬荔枝汁都爆晒出泥好甜好juicy🍤雞皮蝦卷 $58大大隻蝦新鮮熱辣辣一上枱就好心急食真係要小心啲辣親蝦肉好新鮮彈牙雞皮爆油脂好邪惡🐮厚切牛舌 $58燒到啱啱好好易咬口唔會韌🔎無敵家 (上環)📍上環孖沙街9號地舖
日式居酒屋裝潢設計

雞皮爆油脂好邪惡

🐮厚切牛舌 $58
燒到啱啱好
好易咬口唔會韌

🔎無敵家 (上環)
  • 厚切牛舌
  • 豚肉荔枝卷