2024-04-25 116 views
今晚打完波食自己,近近地係屋企附近食晚餐依間餐廳算係我既食堂,平時一支公既時候大多數都黎依度開餐多依度d壽司好抵食,份量又唔算少今晚叫左個比目魚 個魚調味岩岩好用黎送飯魚肉又唔霉仲幾滑,不過對於大男人黎講點會咁快滿足到我,另外仲叫左幾碟壽司不過就冇影相依家出街食飯感覺條街冷清左好多,以前去到邊都要等位,依家唔洗等之餘仲不時有唔同優惠吸客。希望小店們做得住啦,如果唔係我地出街食飯既選擇就得反連鎖大集團
今晚打完波食自己,近近地係屋企附近食晚餐
依間餐廳算係我既食堂,平時一支公既時候大多數都黎依度開餐多

依度d壽司好抵食,份量又唔算少
今晚叫左個比目魚 個魚調味岩岩好用黎送飯

2024-01-01 361 views
依家喺香港食迴轉壽司,都有非常多嘅選擇,可能未必第一樣諗到要食嘅會係點壽司不過其實佢嘅晏晝,或者下午茶嘅食物都幾出色,雖然價錢未必會係好下午茶價錢,但係如果突然想食鋪壽司人,都可以去食

蒜蓉牛油紅蝦壽司好好食!紅蝦鮮美彈牙,搭配蒜蓉和牛油的香氣,口感豐富。蒜蓉的濃郁蒜香和牛油的香濃奶香相互融合,為紅蝦增添了豐富的風味。紅蝦的甜美與蒜蓉牛油的鮮香完美結合,令人回味無窮。這道壽司香味俱佳。另外,囡囡最中意就係望住架列車送壽司來~
2023-12-01
Type of Meal
Dinner
2023-11-11 284 views
平時好似冇乜人介紹呢一間咁?行過成日都會Miss咗我買過一次外賣,今日堂食其實質素真係唔差原來仲有下午茶,有啲款式嘅壽司,丼,炸物等都有特價今日4點同媽媽一齊去食,成間舖頭都冇乜人,佢個形式都係平板落order,然後運輸帶送過嚟,消費滿$100喺電腦屏幕有一個抽獎動畫,都幾有趣丫啲三文魚都幾新鮮肥美,即叫即整紫菜仲係脆嘅,真係唔好嘥時間排壽司郎啦有個姐姐招呼都幾落力幾有禮貌㗎本日消費連加一$226
平時好似冇乜人介紹呢一間咁?
行過成日都會Miss咗
我買過一次外賣,今日堂食其實質素真係唔差
原來仲有下午茶,有啲款式嘅壽司,丼,炸物等都有特價

有個姐姐招呼都幾落力幾有禮貌㗎

本日消費連加一$226
2023-11-11
$100 (Tea)
2023-09-11 405 views
今晚小朋友突然話想食車車壽司之前老公食過lunch抵食所以3大2小就去左呢間点壽司食喇去到唔洗等位,環境都舒服乾淨座位都闊落日式叉燒烏冬 $60烏冬係讚岐烏冬。小朋友好鐘意食但叉燒有啲韌,有少少燶味最後放棄左叉燒,只食烏冬粟米同糖心蛋迷你雙色角切魚生丼 $55不過不失,但真係好迷你感覺有啲貴,唔太值呢個價錢北寄貝壽司 $15蒲燒鰻魚定食 $95超級有驚喜,饅魚肥美無骨份量好大,足足有大半條饅魚撈勻溫泉蛋食一流再配上三文魚麵豉湯,湯內超多三文魚肉小朋友好鐘意,自己飲哂牛油果吉列炸蝦反卷 $72炸蝦夠哂脆,新鮮炸配上牛油果及蟹籽又係小朋友都啱食,搶住食中拖羅三品 $68好失望。拖羅有雪味不是入口即溶,有筋絡不推薦蟹風味棒細卷 $15日本岡山縣產白桃雪糕 $16好好食,雪芭嘅質地入口濃濃的桃味,好yummy埋單$472 -3大2小落order夠$100可享一次玩遊戲機會食物質素不過不失,咁嘅價錢有得玩有得食,算係咁
今晚小朋友突然話想食車車壽司
之前老公食過lunch抵食
所以3大2小就去左呢間点壽司食喇

去到唔洗等位,環境都舒服乾淨
座位都闊落

日式叉燒烏冬 $60
烏冬係讚岐烏冬。小朋友好鐘意食
但叉燒有啲韌,有少少燶味
最後放棄左叉燒,只食烏冬粟米同糖心蛋

迷你雙色角切魚生丼 $55
不過不失,但真係好迷你
感覺有啲貴,唔太值呢個價錢

北寄貝壽司 $15

蒲燒鰻魚定食 $95
超級有驚喜,饅魚肥美無骨
份量好大,足足有大半條饅魚
撈勻溫泉蛋食一流
再配上三文魚麵豉湯,湯內超多三文魚肉
小朋友好鐘意,自己飲哂

牛油果吉列炸蝦反卷 $72
炸蝦夠哂脆,新鮮炸
配上牛油果及蟹籽
又係小朋友都啱食,搶住食

中拖羅三品 $68
好失望。拖羅有雪味
不是入口即溶,有筋絡
不推薦

蟹風味棒細卷 $15

日本岡山縣產白桃雪糕 $16
好好食,雪芭嘅質地
入口濃濃的桃味,好yummy

埋單$472 -3大2小
落order夠$100可享一次玩遊戲機會
食物質素不過不失,咁嘅價錢有得玩有得食,算係咁

2023-09-10
  • 蒲燒鰻魚定食
2023-06-22 773 views
這是屯門屋村商場新開不久的壽司店,但性價比低,其實是一個山寨版的壽司郎。📍位置:在安定輕鐵站下車,一分鐘即到。🏠環境:簡單裝潢,木系卡座,感覺是有點壽司郎的佈局。🤵🏻服務:平板電腦下單,但位置固定,不如壽司郎可取出,收取加一。🍽️午市:有套餐提供。🥢和風牛肉烏冬 $58朋友點的,份量偏少,湯如水清澈到底,最棒是多粟米。🥢日式叉燒烏冬 $58朋友點的,叉燒好像手掌那麼大塊,又厚身燒得焦香,這個比牛肉更抵食。🥢豬軟骨烏冬 $60這是我點的,豬軟骨頗軟韌,只是份量偏少,我只是剛好八成飽肚。🥢三文魚籽飯 $90朋友點的,三文魚看似是新鮮,朋友也是跟我有相同看法,趁海洋未被污染前,盡量吃多些三文魚。🥢極鮮蟹天丼朋友點的,炸軟殼蟹挺大隻,伴有蟹膏、蟹籽和蟹絲,挺足料!

📍位置:在安定輕鐵站下車,一分鐘即到。

🏠環境:簡單裝潢,木系卡座,感覺是有點壽司郎的佈局。

🍽️午市:有套餐提供。

🥢和風牛肉烏冬 $58
朋友點的,份量偏少,湯如水清澈到底,最棒是多粟米。

🥢日式叉燒烏冬 $58

🥢豬軟骨烏冬 $60

🥢三文魚籽飯 $90

🥢極鮮蟹天丼
朋友點的,炸軟殼蟹挺大隻,伴有蟹膏、蟹籽和蟹絲,挺足料!

2023-06-18
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$70 (Lunch)
2023-05-07 529 views
第一次叫呢間喺屯門嘅點壽司外賣,因為落雨所以等咗好耐不過唔緊要佢嘅價錢超平外賣平台56蚊有呢個三文魚加吞拿魚魚蓉飯好多料,佢話係迷你飯,但係我覺得啱啱好多刺身少飯好正不過個椒鹽鮑魚一打開就笑死咗我係畀人偷食咗定係點應該係外賣飛車太快?你都已經凍咗,不過40幾蚊有三隻鮑魚都係好抵食嘅一定會再叫呢一間魚生飯,性價比好高嗰啲吞拿魚蓉好多好多,啖啖刺身好正,外賣平台收咗運費14蚊叫咗呢兩樣嘢總共$114,唔錯
第一次叫呢間喺屯門嘅點壽司外賣,因為落雨所以等咗好耐

不過唔緊要佢嘅價錢超平
三文魚吞拿魚蓉飯

但係我覺得啱啱好多刺身少飯好正

不過個椒鹽鮑魚一打開就笑死咗我

鮑魚

係畀人偷食咗定係點
應該係外賣飛車太快?
你都已經凍咗,不過40幾蚊有三隻鮑魚都係好抵食嘅

一定會再叫呢一間魚生飯,性價比好高
嗰啲吞拿魚蓉好多好多,啖啖刺身好正,
外賣平台收咗運費14蚊

叫咗呢兩樣嘢總共$114,唔錯
  • 三文魚吞拿魚魚蓉刺身飯
2023-04-27 327 views
今午13:25分到這餐廳,當時是沒有空位,打票在門外等候,約15分鐘後,一名林姓的女服務員叫號並安排好坐位,我和太太打算進坐時,這名服務員叫我等等,她將剛安排給我的坐位給下一輪候號的客人,而這三位客人是比我們遲7~8分鐘才到的。我和林姓的女服務員理論時,她還說是對方先來。我和太太就離開到附近另一家日本餐廳進食,分後也不會再去點壽司,當作這餐廳從未有開業過。
2023-04-27
Type of Meal
Lunch
2023-04-27 95 views
今午約13:25到屯門點壽司,當時沒空位,打票輪候約15分鐘,一位林姓的女服務員叫號並安排進去就座,該服務員無故將已安排給我的坐枱轉給下一輪候中的客人,而這客人是比我遲7~8分鐘才到的,人數只是比我多一人。我們和該服務員理論時,她還說是對方先來。我們馬去離開到附近另一家日本餐廳,今後也不會再去光顧,假設這餐廳從未開業算了
2023-03-04 492 views
剛朋友帶我去試試,我初頭都驚會貴,但當點完餐,發覺d食材都幾新鮮,而且有好多我未食過(見識小...哈哈),係吸引嘅,可能我小食好野,但如輪椅使用者入去食,可能要有朋友幫手,因每次🍣到時,都要站起拎,其他位我沒有看到。(相是食到最後才醒起,只好影叫了的餐單)
2022-12-21 642 views
放左工已經好攰啦🙈就係屋企附近搵到呢間「点寿司」香蔥汁燒日本和牛壽司 $20一上枱就已經聞到好香嘅香蔥味!再試埋個和牛,入口即溶🤤海膽三文魚籽鹽炙日本和牛 $26海膽嘅鮮味 再加上 三文魚籽嘅嘅鮮味,估唔到係咁夾架!😋再加埋 鹽炙和牛 一齊食落口,好滿足😊汁燒三文魚腩壽司 $22充滿魚油嘅三文魚腩,好肥美呀😋飛魚籽軟殼蟹卷 $52一咬落去非常之脆卜卜☺️軟殼蟹又熱辣辣又香脆!😋椒鹽避風塘鮑魚 $40估唔到係呢度都食到椒鹽鮑魚!味道都唔差呀!酥脆又煙韌😋鹽燒三文魚鰭 $12香脆又肥美,油脂分布平均😋松葉蟹肉四鮮丼 $70呢個丼飯鮮味十足!而且材料豐富☺️材料包括有蟹肉、飛魚籽、海膽、蟹膏、貝柱肉😋貝之盛 $56可以食到幾種貝類嘅刺身!十分之鮮味😋
放左工已經好攰啦🙈就係屋企附近搵到呢間「点寿司」

香蔥汁燒日本和牛壽司 $20

一上枱就已經聞到好香嘅香蔥味!再試埋個和牛,入口即溶🤤

海膽三文魚籽鹽炙日本和牛 $26

汁燒三文魚腩壽司 $22

充滿魚油嘅三文魚腩,好肥美呀😋

飛魚籽軟殼蟹卷 $52

一咬落去非常之脆卜卜☺️軟殼蟹又熱辣辣又香脆!😋

椒鹽避風塘鮑魚 $40

估唔到係呢度都食到椒鹽鮑魚!味道都唔差呀!酥脆又煙韌😋

鹽燒三文魚鰭 $12

香脆又肥美,油脂分布平均😋

松葉蟹肉四鮮丼 $70

貝之盛 $56

可以食到幾種貝類嘅刺身!十分之鮮味😋
近日係屯門安定發現左間cp值幾高嘅壽司店😛環境好光猛闊落,座位大部分都係卡位,坐得幾舒服🥰店員全部都好nice,食物方面好多選擇,用iPad落單,然後新幹線送餐,非常衛生方便😌今次我地叫左🍣豐之盛$64刺身拼盤好抵食,有甜蝦、三文魚同帶子,每樣都有3-4件,全部厚切,而且仲好新鮮💕正🍣鹽蔥原隻帆立貝壽司$18帆立貝都幾大隻,醬汁鹽蔥味好夾,👍🏻推薦🍣厚切油甘魚$17Lee個雪氣重d未解凍夠,但係超級厚切😛💕💕而且食落魚味都好出😌唔錯🍣香辣日本和牛卷$36牛味好香,油花味重,不過有少少筋,食落少少香辣味🫶🏻都唔錯👍🏻🍣海膽三文魚籽手卷$42海膽都算新鮮,無腥味無苦味👍🏻💕三文魚籽都好新鮮💕🤤🍣炸軟殼蟹$45軟殼蟹好脆口,炸到好乾身🫶🏻而且入面仲有蟹黃tim💕出色🤤🍣蒜蓉烤青口$22Lee個好好食,唔知係咪因為好多沙拉醬😛(個人好喜歡沙拉醬)食落好juicy,而且青口唔好overcooked ,鮮味十足👍🏻🍣五色海鮮丼定食$58都幾大碗足料,刺身全部都好大塊新鮮,而且壽司飯都好香甜,係用左茨城県產星印米💕刺身方便亦好多種類,有三文魚,帶子,蝦,赤貝,蟹子等等🍣日本焦糖卡達拉娜$24好食🤤焦

今次我地叫左

🍣豐之盛$64

🍣鹽蔥原隻帆立貝壽司$18
帆立貝都幾大隻,醬汁鹽蔥味好夾,👍🏻推薦

🍣厚切油甘魚$17

🍣香辣日本和牛卷$36

🍣海膽三文魚籽手卷$42
海膽都算新鮮,無腥味無苦味👍🏻💕三文魚籽都好新鮮💕🤤

🍣炸軟殼蟹$45
軟殼蟹好脆口,炸到好乾身🫶🏻而且入面仲有蟹黃tim💕出色🤤

🍣蒜蓉烤青口$22

🍣五色海鮮丼定食$58

🍣日本焦糖卡達拉娜$24
好食🤤焦糖味重,食落都好奶香順滑,推薦大家🫶🏻💕

另外店外面仲有外賣部,真係幾方便,會再去💕

2022-12-06 272 views
在黎點壽司食下午茶,今次主要就嚟試下佢個烏冬同忌廉蟹肉餅。買咗個豬軟骨烏冬,烏冬湯底其實冇咩味,主要食豬軟骨同佢啲配料,清清淡淡,唔太推薦。極鮮蟹天丼唔使講,依然keep住出色嘅水平,見到隻炸蟹就已經流曬口水,飯上面嘅蟹料理依然鮮甜可口, 仍然係我心目中第一位嘅餐點。忌廉蟹肉餅冇蟹味,聽日食到滿滿嘅薯仔同忌廉,雖然佢外脆內軟口感一流,但係味道同我想像中有落差。雞翼同壽司類嘅食物正常發揮,冇咩特別。佢消費到一定金額會有一次抽獎,不過自己次次抽唔中,真係唔知佢嘅中獎機率係幾多。
在黎點壽司食下午茶,今次主要就嚟試下佢個烏冬同忌廉蟹肉餅。

雞翼同壽司類嘅食物正常發揮,冇咩特別。

2022-11-05
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Tea)
2022-11-27 202 views
点寿司 (屯門)📍屯門鄉事會路2A號愛定商場地下S-120號舖-尋日同屋企人去咗屯門一間性價比好高嘅壽司店,價錢非常合理,質素仲好唔錯!環境幾好員工又nice,下次會再去🦦-豐之盛 $64喺刺身拼盤,有甜蝦三文魚,仲有帶子!分量十足又新鮮🫶🏻-海膽三文魚籽鹽燒日本和牛壽司 $26黃牛入口即溶,加埋海膽同埋三文魚子食落好有層次感🔥-香蔥汁燒日本和牛壽司 $20口感鮮嫩,入口即溶,正!汁燒三文魚腩散壽司 $22燒過嘅三文魚腩香口又肥美,值得一試👏🏻-飛魚籽軟殼蟹卷 $52 軟殼蟹金黃香脆,分量十足好抵食😋-椒鹽避風塘鮑魚 $40有好多炸蒜,夠爽口🫶🏻-鹽燒三文魚鰭 $10燒過嘅三文魚好香口,油脂豐富-松葉蟹肉四鮮丼 $70除咗有蟹膏,蟹肉,蟹籽之外,仲有海膽同貝柱,全部都好新鮮😍-北海道牛乳雪糕 $10好重牛奶味,甜度適中
点寿司 (屯門)
📍屯門鄉事會路2A號愛定商場地下S-120號舖
豐之盛 $64
刺身拼盤,有甜蝦三文魚,仲有帶子!分量十足又新鮮🫶🏻
海膽三文魚籽鹽燒日本和牛壽司 $26
黃牛入口即溶,加埋海膽同埋三文魚子食落好有層次感🔥
香蔥汁燒日本和牛壽司 $20
口感鮮嫩,入口即溶,正!
汁燒三文魚腩散壽司 $22
燒過嘅三文魚腩香口又肥美,值得一試👏🏻
飛魚籽軟殼蟹卷 $52
軟殼蟹金黃香脆,分量十足好抵食😋
椒鹽避風塘鮑魚 $40
有好多炸蒜,夠爽口🫶🏻
鹽燒三文魚鰭 $10
燒過嘅三文魚好香口,油脂豐富
松葉蟹肉四鮮丼 $70
除咗有蟹膏,蟹肉,蟹籽之外,仲有海膽同貝柱,全部都好新鮮😍
北海道牛乳雪糕 $10
好重牛奶味,甜度適中
屯門親民價性價比高壽司店帆立貝茶碗蒸 $18足料之選嘅茶碗蒸,除咗帆立貝入面加咗蟹棒同埋菇,令到蒸蛋吸收更鮮味!豐之盛 新鮮大大件嘅刺身,有三文魚帆立貝同埋甜蝦,份量足之餘仲夠鮮味,絕對係性價比極高!鹽蔥原隻帆立貝壽司兩隻大粒帆立貝口感一流,加上鹽蔥嘅烹調令整體更惹味!油甘魚壽司 $18油甘魚本身魚鮮味道比較重,入口都維持新鮮,整件壽司飯糧對比都均勻!香辣日本和牛卷 $36和牛入口即刻溶化,牛味好濃,再加上飯面配搭辣粉,完全配搭咗和牛香味,更特出更有層次嘅味道!海膽三文魚籽手卷 $46超足料嘅手卷,海膽夠新鮮,一吃咬去有海水鮮味又夠甜,加上三文魚籽襯托,配搭相得益彰!珍寶加州卷 $28加州卷都不俗,一口嘅大小令你食得唔會咁狼狽!炸軟殼蟹 $45原隻嘅軟殼蟹打卡一流,口感外脆內軟,炸得香脆又夠味,配上椒鹽俾你點綴,整隻拎住嚟食更有風味!蒜蓉烤青口 $22蒜蓉味十足,入面仲加咗千島醬同芝士,整個味味更豐富,每樣配搭嘅份量都剛剛好,唔會令你好似食咗一嚿嘢咁好油膩!五色海鮮丼定食 $42新鮮嘅刺身仲加埋蟹子,份量比二人食用都好足夠,美中不足係飯底醋味比較重!日本焦糖卡達拉娜 $24甜品都一定要
屯門親民價性價比高壽司

帆立貝茶碗蒸 $18

豐之盛

鹽蔥原隻帆立貝壽司
兩隻大粒帆立貝口感一流,加上鹽蔥嘅烹調令整體更惹味!

油甘魚壽司 $18

香辣日本和牛卷 $36

海膽三文魚籽手卷 $46

珍寶加州卷 $28
加州卷都不俗,一口嘅大小令你食得唔會咁狼狽!

炸軟殼蟹 $45

蒜蓉烤青口 $22

五色海鮮丼定食 $42

日本焦糖卡達拉娜 $24
甜品都一定要推介,焦糖面香脆可口,整件蛋糕入口甜而不膩,加上鬆化嘅餅底口感更佳!

点寿司 (屯門)
屯門鄉事會路2A號愛定商場地下S-120號舖