2024-10-19 189 views
以為深水埗只有地道小食及小店,竟在青山道見到門面充滿日式風情的鐵板燒餐廳.原來舊鋪在長沙灣開業已有一段時間,近來才在深水埗開新店捲土重來.當晚看到也有熟客捧場~🔸鳥海山鐵板餐($1198/2人前)▪️是日精選刺身▫️真鯛▫️深海池魚▫️油甘魚▫️太刀又淡味道濃味次序進食,每人每款各有兩件▫️活龍蝦龍蝦大隻厚肉,分件後份量亦不少.龍蝦肉咬落爽彈,亦有質感.加入龍蝦頭膏混合烹煮,調味濃郁亦惹味,成為今日MVP!▫️活鮑魚鮑魚有一定厚度,食落有咬口.上枱已飄來陣陣酒香,入口惹味,而且彈牙!▫️鵝肝多士▫️牛肉薄燒鵝肝不算肥厚,表面脆身,有半煎炸效果,有別於平時口感.薄燒牛肉每人兩件,包裹着香蒜及蔥▪️沙律▪️味噌湯▪️野菜▪️炒飯套餐包括以上各種食品,令飽足感倍增.當中炒飯更加入大量櫻花蝦,即場現炒.飯粒乾身不油膩

🔸鳥海山鐵板餐($1198/2人前)

▪️是日精選刺身

▫️真鯛▫️深海池魚▫️油甘魚▫️太刀
又淡味道濃味次序進食,每人每款各有兩件

▫️活龍蝦

▫️活鮑魚

鮑魚有一定厚度,食落有咬口.
上枱已飄來陣陣酒香,入口惹味,而且彈牙!

▫️鵝肝多士▫️牛肉薄燒

▪️沙律▪️味噌湯▪️野菜▪️炒飯

作為一個好中意食龍蝦的人,朋友介紹我哋黎呢到食佢哋的鐵板燒套餐。要食就食豪啲,揀左鳥海山鐵板餐。先上左個前菜沙律新鮮的沙律菜加車厘茄,配上胡麻醬,開一開胃。四種是日精選刺身職員先介紹先後次序,油甘魚好新鮮又肥美。😍😍燒鮑魚一上枱就聞到好香酒味,入口好淋,而且個味道又好適中。燒龍蝦龍蝦肉已經起好曬,燒得好香同唔會整到過老,又爽口又彈牙,調味亦都做得好好,呢一個大推。👍👍再一讚職員俾埋濕紙巾我哋抹手😆鵝肝多士入口好香濃鵝油味,兼且入口即溶,配上燒到香脆的多士食,口感一流。牛肉薄燒好重牛肉味,夾埋啲蔥食,好食又唔膩味噌湯正常水準炒飯飯粒粒分明,炒得好有鑊氣。炒野菜好香蒜味👍仲有甜品,芝麻味雪米糍,今餐真係大滿足的一餐,朋友真係冇介紹錯。😍😍

要食就食豪啲,揀左鳥海山鐵板餐。
1913 views

先上左個前菜沙律
新鮮的沙律菜加車厘茄,配上胡麻醬,開一開胃。

四種是日精選刺身
職員先介紹先後次序,油甘魚好新鮮又肥美。😍😍

燒鮑魚
一上枱就聞到好香酒味,入口好淋,而且個味道又好適中。

燒龍蝦
再一讚職員俾埋濕紙巾我哋抹手😆

牛肉薄燒
好重牛肉味,夾埋啲蔥食,好食又唔膩

味噌湯
正常水準

炒飯
飯粒粒分明,炒得好有鑊氣。

炒野菜
好香蒜味👍

• 燒龍蝦
2024-10-08 226 views
前身位於長沙灣富華廣場,現已搬遷到深水埗你美荷樓對面。之前經開一直很想試,現在終於有機會。🤭環境很清幽,很適合朋友情侶👩🏽‍🤝‍👨🏼一齊到來,或慶生🍾周年紀念等。我和老公點了一個招牌鳥海山鐵板餐😍鳥海山鐵板餐|是日精選刺身深海池魚、金目鯛等等,相當新鮮。|新鮮活龍蝦🦞師傅很純熟地在鐵板上處理龍蝦,龍蝦很大隻。醬汁濃郁,龍蝦亦燒得很嫩滑!鮑魚鮑魚充滿燒烤焦香,但不會燒得太老身!|牛肉薄燒和牛肉包裹著滿滿的蔥香。|鵝肝多士鵝肝肥美而且很厚,夾埋香脆的多士,十分Match.|炒飯櫻花蝦炒飯,粒粒飯香。鳥海山鐵板燒 (深水埗)深水埗青山道19號華盛大廈地下B號舖

我和老公點了一個招牌鳥海山鐵板餐😍

鳥海山鐵板餐
|是日精選刺身
深海池魚、金目鯛等等,相當新鮮。

|新鮮活龍蝦🦞

鮑魚
鮑魚充滿燒烤焦香,但不會燒得太老身!

|牛肉薄燒
和牛肉包裹著滿滿的蔥香。

|鵝肝多士
鵝肝肥美而且很厚,夾埋香脆的多士,十分Match.

|炒飯
櫻花蝦炒飯,粒粒飯香。

鳥海山鐵板燒 (深水埗)
深水埗青山道19號華盛大廈地下B號舖
呢間日式鐵板燒最近喺返附近重開,見到客人都係熟客!龍蝦二人套餐$1188⭐️刺身拼盤一開始有四款刺身拼盤,店員有推介次序,由較淡開始食起,唔係就咁普通刺身,主廚有加入一些調味配料配搭,自己就最鍾意油甘魚腩⭐️鮑魚⭐️龍蝦最好食嘅係龍蝦,龍蝦膏充分包裹住龍蝦肉,非常鮮甜濃郁,肉質彈牙爽口⭐️鵝肝多士鵝肝入口即溶,香味十足,都好好食⭐️蔥蒜牛肉薄燒⭐️櫻花蝦炒飯&味噌湯每次都好期待鐵板燒最後嘅炒飯,最顯功架,粒粒分明,又唔會油膩
呢間日式鐵板燒最近喺返附近重開,見到客人都係熟客!
龍蝦二人套餐$1188
⭐️刺身拼盤
⭐️鮑魚
⭐️龍蝦
⭐️鵝肝多士
鵝肝入口即溶,香味十足,都好好食
⭐️蔥蒜牛肉薄燒
⭐️櫻花蝦炒飯&味噌湯
之前係舊舖,成日同D朋友屋企人去食,佢哋因為加租結業😭少咗一個好飯堂,等咗好耐,聽講佢哋開返,即刻book位, 最開心係見到都係water師傅繼續冇停手由頭煮到尾🤣🤣🤣都係咁正味今次3個人嗌咗一個二人前(鳥海山餐1198兩位)同埋一個一人前(特大野生虎蝦578,仲可以加50加大隻蝦),另外加咗D時令刺身,會有員工推介,埋單都係2千幾,超抵食,掛住食嘢,都唔記得咗影相,D餐同舊舖一樣,最開心係無加價,
2024-10-05
上網見到呢間鐵板燒性價比都唔錯,所以假期就同咗屋企人去食。價錢比較親民,叫左個烏海山鐵二人套餐!刺身分別有四種笛鯛,伊良,深海池魚,油甘魚。師傅介紹我哋由淡味道食到濃味。佢嘅刺身有啲加咗胡椒柚子醬,令到刺身本身嘅魚味提鮮!活龍蝦而龍蝦就有好濃郁嘅蝦膏,而且炒得啱啱好唔會太靭。蝦膏嘅醬汁包圍左啲龍蝦肉,好juicy 好濃郁! 活鮑魚 推介師傅介紹係南非鮑魚,食落去爽口但係又軟身!火候同時間啱啱好!鵝肝多士 推介多士脆卜卜,鵝肝一啲都唔腥。而且鵝肝嘅厚度啱啱好,唔會太膩,非常香口。 牛肉薄燒牛肉肥瘦均勻,而且好香嘅香蔥味。 野菜一般出邊鐵板燒炒菜都會偏油膩,但係今次呢一間又冇! 炒飯最後炒飯,有啲櫻花蝦,蛋漿同埋蔥,炒到啲飯粒粒都好乾身,仲有少少煙熏味。味增湯最後食咗好多濃味嘅嘢,飲返碗湯就啱啱好。 有豆腐海帶,又暖胃,又清下個種油膩感!

活龍蝦

活鮑魚 推介

鵝肝多士 推介

牛肉薄燒
牛肉肥瘦均勻,而且好香嘅香蔥味。

野菜
一般出邊鐵板燒炒菜都會偏油膩,但係今次呢一間又冇!

味增湯
2024-09-18
$600 (Dinner)
  • 南非鮑魚
  • 鵝肝多士
2024-09-28 244 views
呢個鳥海山鐵二人套餐真係豐富。首先係是日精選刺身:帶子、真鯛、油甘魚、深海池魚,每款刺身都新鮮到不得了!帶子肥美鮮甜,真鯛魚肉鮮味,油甘魚油脂豐富,深海池魚鮮味十足!跟住係活龍蝦同活鮑魚。龍蝦肉彈牙,鮑魚口感一流!鵝肝多士嘅鵝肝好香,配埋香脆嘅多士,簡直係絕配!牛肉薄燒嘅牛肉嫩滑多汁,味道濃郁!野菜炒飯嘅飯粒粒分明,野菜新鮮,味道清淡,可以平衡其他菜式嘅濃郁味道。味增湯嘅湯底濃郁,暖笠笠,好舒服!

呢個鳥海山鐵二人套餐真係豐富。

跟住係活龍蝦同活鮑魚。龍蝦肉彈牙,鮑魚口感一流!
鵝肝多士嘅鵝肝好香,配埋香脆嘅多士,簡直係絕配!
牛肉薄燒嘅牛肉嫩滑多汁,味道濃郁!

2024-09-27 211 views
以前店舖係長沙灣,已食過一次,十分抵食。今次佢哋重開係深水埗,決定要再到步,帶埋朋友一齊體驗美食😋店舖都係以日本竹林為主題裝修,比人種好舒適,心曠神怡嘅感覺🍃今次我哋坐係吧枱、可以望到師傅下板🤭上次食大蝦🍤餐 今次就豪啲食龍蝦二人餐🦞🦞$1198龍蝦餐多咗精選刺身、龍蝦、鮑魚 同鵝肝多士 大有口福🥳-前菜沙律芝麻沙律🥗 蕃茄仔+芝麻醬酸酸甜甜十分開胃-是日精選刺身胡椒鯛-伊良-笛鯛-深海池魚店員好溫馨提示我哋要由淡味食到濃味,刺身十分新鮮美味😋肉質鮮嫩肥美,脂厚油香。入口魚油甘香細膩-活龍蝦師傅先將龍蝦起肉,再慢慢煎香蝦頭的膏同殼,製成一個醬汁同龍蝦肉一起煎。龍蝦肉質爽彈,完全食到整食龍蝦嘅鮮甜味,提升整體層次。-活鮑魚呢隻大南非鮑,師傅加咗少少鹽去調味,令鮮味更出。鮑魚十分厚多汁,令我不斷食停唔到😛-鵝肝多士香煎鵝肝慢慢溶入口中,油脂感好正🙌🏼再配埋脆脆多士食 ,愛上了😻-牛肉薄燒牛肉輕煎過,一啖入口,被牛肉汁包住咗個嘴🫢牛肉包住少少蔥蒜,提升咗個牛肉香味。(唔吃蔥人士都愛)-炒椰菜落咗少少黑蒜去炒,令椰菜更香更甜。-櫻花蝦炒飯+麵豉湯炒飯係一碟好展現廚藝實力,而師傅廚藝確實了得🫡可

今次我哋坐係吧枱、可以望到師傅下板🤭
上次食大蝦🍤餐 今次就豪啲食龍蝦二人餐🦞🦞$1198
龍蝦餐多咗精選刺身、龍蝦、鮑魚 同鵝肝多士 大有口福🥳

-前菜沙律
芝麻沙律🥗 蕃茄仔+芝麻醬酸酸甜甜十分開胃

-是日精選刺身
胡椒鯛-伊良-笛鯛-深海池魚
店員好溫馨提示我哋要由淡味食到濃味,
刺身十分新鮮美味😋肉質鮮嫩肥美,脂厚油香。入口魚油甘香細膩

-活龍蝦

-活鮑魚

-鵝肝多士

-牛肉薄燒

-炒椰菜
落咗少少黑蒜去炒,令椰菜更香更甜。

-櫻花蝦炒飯+麵豉湯
炒飯係一碟好展現廚藝實力,而師傅廚藝確實了得🫡可以將一碗平平無奇嘅白飯,炒得好香又乾身,飯都粒粒分明。 友人好快就食晒碗飯仲想encore😂😂

2024-09-27 2422 views
位於深水埗的日式鐵板燒餐廳。 在長沙灣上班的朋友曾推薦這間鐵板燒,但長沙灣此地本人甚少踏足,得知現時餐廳選址在深水埗重開,然而,深水埗雖與長沙灣只是一站之隔,卻方便得多呢~至少附近仍有那些年的回憶 - 黃金電腦商場,總算終於有動力和朋友去嚐嚐了。  ⋆____ 鳥海山鐵板餐 $1198 (2人) _____⋆  ✿ 沙律.✿ 是日精選刺身刺身共有四款,分別是帶子、笛鯛、平靜魚及油甘魚;店員提醒可以由淡至濃味的刺身開始品嚐。四款刺身都新鮮鮮甜,尤其油甘魚口感軟綿,魚油豐富,鮮嫩非常。.✿ 活龍蝦餐廳會連同一整隻龍蝦殼一併一上桌,光是賣相已十分吸引。龍蝦肉質鮮甜又厚肉,口感爽口彈牙;搭配用龍蝦膏及牛油製成的醬汁調味,入口更是鮮甜又充滿油香。.✿ 活鮑魚鮑魚的非常新鮮又大隻,切好一件件後上桌更方便食客吃用。鮑魚肉質爽彈,味道濃香鮮美。.✿ 鵝肝多士鵝肝不算大件厚肉,但表面煎得香脆,入口油香豐腴;搭配超多牛油的脆多士,重口味人士肯定大愛。 .✿ 牛肉薄燒牛肉肉質軟嫩,肉味濃郁;而內裡更是包裹著大量香蔥,更是香口又惹味。.✿ 炒野菜┆炒飯┆味噌湯
位於深水埗的日式鐵板燒餐廳。
在長沙灣上班的朋友曾推薦這間鐵板燒,
但長沙灣此地本人甚少踏足,
得知現時餐廳選址在深水埗重開,
然而,深水埗雖與長沙灣只是一站之隔,
卻方便得多呢~
至少附近仍有那些年的回憶 - 黃金電腦商場,
總算終於有動力和朋友去嚐嚐了。

✿ 沙律

✿ 是日精選刺身
刺身共有四款,分別是帶子、笛鯛、平靜魚及油甘魚;
店員提醒可以由淡至濃味的刺身開始品嚐。

✿ 活龍蝦
餐廳會連同一整隻龍蝦殼一併一上桌,光是賣相已十分吸引。
龍蝦肉質鮮甜又厚肉,口感爽口彈牙;
搭配用龍蝦膏及牛油製成的醬汁調味,入口更是鮮甜又充滿油香。

✿ 活鮑魚
鮑魚的非常新鮮又大隻,切好一件件後上桌更方便食客吃用。
鮑魚肉質爽彈,味道濃香鮮美。

✿ 鵝肝多士
鵝肝不算大件厚肉,但表面煎得香脆,入口油香豐腴;
搭配超多牛油的脆多士,重口味人士肯定大愛。

✿ 牛肉薄燒
牛肉肉質軟嫩,肉味濃郁;
而內裡更是包裹著大量香蔥,更是香口又惹味。

✿ 炒野菜┆炒飯┆味噌湯
鳥海山鐵板餐🔥沙律🥗刺身四點 🐟油甘魚好肥美,仁座鯛同埋金目鯛都夠鮮味~活鮑魚🥢 鮑魚肉質彈牙,以牛油調味超級香噴噴🧈活龍蝦🦞大大隻嘅龍蝦起出好多龍蝦肉,烹調時間恰到好處,龍蝦肉有彈性而且味道鮮甜,的確係新鮮嘅活龍蝦,師傅仲炒香咗啲龍蝦膏做個醬汁,更為惹味,龍蝦頭仲有少少肉,侍應準備咗濕紙巾方便我地拆肉食鵝肝多士🍞鵝肝中間微微粉紅好軟滑,同多士完美融合~牛肉薄燒🥩以薄切牛肉捲住炸蒜同埋香蔥,鎖住牛嘅油份同埋肉汁,食落好juicy!炒椰菜🥬炒飯🍚金黃嘅蛋汁包裹住每粒飯粒,炒得均勻乾爽、粒粒分明,再加入櫻花蝦提升鮮味鳥海山搬咗去深水埗新鋪,價錢以鐵板燒嚟講依然算係相宜,千幾蚊兩個人就食到鮑魚、龍蝦、鵝肝~
鳥海山鐵板餐🔥

沙律🥗

刺身四點 🐟油甘魚好肥美,仁座鯛同埋金目鯛都夠鮮味~

活鮑魚🥢 鮑魚肉質彈牙,以牛油調味超級香噴噴🧈

鵝肝多士🍞鵝肝中間微微粉紅好軟滑,同多士完美融合~

炒椰菜🥬

.深水埗·高質性價比鐵板燒.鳥海山鐵板燒📍深水埗青山道19號華盛大廈地下B號舖.➰深水埗大街小巷一向有數之不盡的美食,最近發現這邊開了間鐵板燒餐廳,剛好這幾天要去黃金買一些電子產品,之後便和朋友到訪了這間餐廳。餐廳新張開幕不久,裝潢雅致,以木系居酒屋格調為主,除了有鐵板燒吧枱之外亦有不少座位方便喜歡自得其樂的朋友。.➰鳥海山鐵板餐 💲1198 𖥕前菜 ⭐️4/5⭐️✥精選刺身(飯匙鯊·深海池魚·金目鯛·油甘魚) ⭐️4.1/5⭐️❀鐵板活龍蝦 ⭐️4.2/5⭐️❀鐵板活鮑魚 ⭐️4.2/5⭐️✥鵝肝多士⭐️4.1/5⭐️✥牛肉薄燒  ⭐️4.1/5⭐️𖥕野菜·炒飯·味噌湯 ⭐️4/5⭐️.侍應率先奉上前菜沙律,麻醬酸甜開胃。刺身則分別有飯匙鯊·深海池魚·金目鯛·油甘魚,擺盤精緻,非常新鮮。.接著來到第一份重頭戲,鐵板活龍蝦,龍蝦非常多肉飽滿,入口鮮甜爽彈,非常出色。再接著是鐵板活鮑魚,師傅已細心將鮑魚切片,入口爽彈,調味也很惹味。.然後出場的是一份鵝肝多士,油香滿溢,入口很滿足,鐵板燒當然少不了牛肉,今日這份套餐配上牛肉薄燒,一份4件,份量相當慷慨,師傅火喉亦掌握相當出色。.最後奉上野菜,炒飯及味噌湯,我和朋友已
深水埗·高質性價比鐵板燒

沙律
精選刺身

鐵板活鮑魚

牛肉薄燒

最後奉上野菜,炒飯及味噌湯,我和朋友已經飽到食不下,套餐份量非常豐富,店員還送上了甜品作為今餐的結尾。

➰總結
餐廳居酒屋裝潢令人感覺放鬆,侍應熱情,套餐性價比一流,已經可以一次品嚐鵝肝,鮑魚及龍蝦等奢華食材,份量豐富高質,值得大家到訪一試。.

➿➿➿
#鳥海山鐵板燒
#深水埗美食 #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodporn #852eats #hkiger
#食好西 #相機食先 #香港美食
#鐵板活龍蝦
#鐵板活鮑魚
沙律
精選刺身
炒飯
好友從馬來西亞回港探親,當然是要好好聚一聚,她說在馬來西亞少日本料理,回港要多吃解饞。😛於是我上網搜尋,看到鳥海山在深水埗重開,我記得有朋友試過舊店,口碑很好,於是帶住老友試下先,果然沒有揀錯,今餐非常滿意,色香味,平靚正。🥳🥳👍👍餐廳位置在深水埗青山道19號華盛大廈,離地鐵站幾分鐘路程,方便易找,未到6點門口已有人等候,食第一輪。可見受歡迎。😘😘我們選的是中價龍蝦餐,內容有三色刺身,鐵板龍蝦,比目魚,牛肉薄燒,炒野菜,炒飯, 味噌湯,應有儘有,三色刺身都變左四色,仲送埋甜品芝麻雪糕糯米糍。點完菜飲完熱茶🫖🍵,龍蝦餐馬上開始。麻醬沙律,清爽新鮮,酸甜香滑的車厘茄沙律菜,令人胃口大開,迎接陸續不斷的美食。四式刺身,店員溫馨提示品嘗方法,要從淡到濃,從淺到深,每款都鮮美甘甜,吃得滿心歡喜。😛😛香煎比目魚🐠,兩片厚厚的比目扒,煎得外脆內嫩,魚肉是雪白的,不用醬料調味,本身就很鮮香。鐵板龍蝦,今晚焦點之菜,看著酷帥的廚師先將龍蝦起肉,烤熟蝦頭蝦殼,龍蝦肉切大塊,快炒至斷生,放在烤香的蝦殼旁上桌,賣相極之吸睛,蝦味濃郁金香,一口咬下,味道極鮮,蝦肉爽嫩多汁,頂級佳餚絕不誇張。👍👍牛肉薄燒,上等牛

點完菜飲完熱茶🫖🍵,龍蝦餐馬上開始。

牛肉薄燒,上等牛肉,卷起蔥薑蒜,煎至微焦香,鮮而不肥膩,美味加一等。😋😋

繼而是豆腐海帶味噌湯,櫻花蝦蛋炒飯,

炒野菜,樣樣都是一絲不苟的制作,色香味俱全,

看得開心,吃得滿足。最後還送了芝麻雪糕糯米糍,香甜圓滿了。😍😍
2024-09-12
2024-09-06 423 views
刺身:是日精選係鯛肉類。有黑鯛、真鯛、葉血引。刺身都好新鮮,店員提示由淡到濃順序享用,可以連皮食,食落較脆口,無腥味。其中黑鯛較為出色爽口而有魚鮮味。磯燒鮑魚:鮑魚為南非鮑,食落有咬感及濃烈鮑魚味,外層微微焦香,鎖住鮮味,十分滿足。燒龍蝦:新鮮西澳龍蝦,廚師用番龍蝦膏煮製,上菜時味道非常濃烈,龍蝦新鮮彈牙,十分惹味。菜式用番龍蝦自己既部份去烹調,沒有浪費一點食材,十分高明。食過咁多間鐵板燒黎講,呢間龍蝦質素好高,十分滿意。牛肉薄燒:油脂香味撲鼻,有牛味,蒜片份量恰到好處,唔會喧賓奪主。燒鵝肝:邪惡既菜式,外層焦脆,香也不膩,啖啖既罪惡感。櫻花蝦炒飯:炒得好香,飯粒分明,完全唔油,帶有櫻花蝦既鹹香,煮功得以彰顯。套餐仲有前菜沙律、麵豉湯、炒野菜,都係正常發揮,無咩挑剔地方。總結:套餐份量十足,食材新鮮,鮑魚及龍蝦尤其出色,呢個價錢食到呢種質素已經值回票價,值得一試。

燒鵝肝:邪惡既菜式,外層焦脆,香也不膩,啖啖既罪惡感。

2024-09-03 363 views
今日嚟到深水埗稀有嘅鐵板燒一入門口已經好光猛闊落我哋中午去到,安排咗我哋坐吧枱可以望住師傅炒嘢嘅過程唔夠15分鐘已經全場爆滿但都冇影響上菜速度同男朋友叫咗個二人前,首先黎個四點刺身因為佢淨係食三文魚,所以order將兩款轉做三文魚,我另外再嗌咗份甜蝦,刺身非常鮮甜之後有鮑魚同龍蝦,好新鮮非常彈牙必吃鵝肝多士,煎得真係好香牛肉薄燒入面加咗蔥同蒜,惹味非常我哋唔夠飽另外再嗌咗M9+和牛,鍾意食牛嘅一定要試吓,同埋特大野生虎蝦好多蝦膏炒飯唔記得影相,但係粒粒分明好好味我哋兩個既食量多到爭啲嚇親人整體嚟講呢間喺深水埗嘅鐵板燒,用親民既價錢可以食到高質既美食,值得encore喔
今日嚟到深水埗稀有嘅鐵板燒
一入門口已經好光猛闊落
我哋中午去到,安排咗我哋坐吧枱
可以望住師傅炒嘢嘅過程

唔夠15分鐘已經全場爆滿
但都冇影響上菜速度

同男朋友叫咗個二人前,首先黎個四點刺身
之後有鮑魚同龍蝦,好新鮮非常彈牙
必吃鵝肝多士,煎得真係好香
牛肉薄燒入面加咗蔥同蒜,惹味非常

炒飯唔記得影相,但係粒粒分明好好味
我哋兩個既食量多到爭啲嚇親人

• 龍蝦
  • 鵝肝多士
2024-09-02 332 views
今日去咗一間新開張嘅鐵板燒,真係有啲驚喜!一入到去,環境好舒服,服務生都好有禮貌。今次我地點咗特大海虎蝦二人前,價錢 $1298。首先,沙律係好清新,啲菜脆口,搭配嘅醬汁唔會太重,正好開胃!跟住就嚟四點刺身,帶子、真鯛、三文魚同油甘魚腩,每一口都係新鮮嘅味道,特別係帶子,彈牙到爆!鮑魚就真係一絕,肉質好緊實,搭配少少醬油,簡直係人間美味。特大野生海虎蝦就更加唔使講,肉質鮮甜多汁,燒到啖啖都帶住炭香,令人食到唔想停口!再講講澳洲M9+和牛,肉質滑溜,脂肪分布得好好,燒到啖啖都咁香,食落去簡直係融化在口,真係回味無窮。魷魚筒就有啲咬口,味道亦都唔錯,配上啲醬汁更加提升咗整體味道。炒飯粒粒分明,香脆可口,搭配啲野菜,食落去真係有質感。最後,味噌湯清甜又溫暖,飲到肚裡好舒服,完美收尾!總結來講,呢間新開張嘅鐵板燒真係值得一試!食材新鮮、味道出色,無論你係海鮮控定牛肉迷,呢度都會令你滿足!一定要來試下!

最後,味噌湯清甜又溫暖,飲到肚裡好舒服,完美收尾!