2007-03-01 15 views
裝修超型,金色為主....名副其實金先生!!感覺又幾特別喎~~waiter介紹左呢幾樣:kimchi pancake,金先生特色鍋,燒牛肋骨,牛肉石頭飯我同d朋友一致認同~~有水準喎~~冇介紹錯~~!!總括黎講:低玩!!~~
我同d朋友一致認同~~有水準喎~~冇介紹錯~~!!

總括黎講:低玩!!~~
2007-02-27 13 views
終於比我搵到一間可以食到正宗既韓國菜喇~!lee間既野食真係好正宗~價錢就適中囉~!唔係話好過份!因為我覺得一分錢一分貨la!就好似佢地既金先生特式煱,都係$120到,都O.K大GA!足夠2個人食~...d料又多,仲有個海鮮石頭鍋飯都係$70!LEE個飯可以話佢特別又可以話佢簡單!但係真係好好食!佢地d Drink好得意,好有心思!好似萍果燒酒特飲咁..雖然可能貴左少少,因為佢成佰幾杯,但係你試到一D既新又正宗既韓國飲品wo!你話低唔低先?我諗一餐都唔洗好貴仲會好飽好滿足TIM!不過只係有少少既缺點...就係再多少少甜品就最好LA!所以呢,我就好想同大家分享一下喇~!!仲有D就自己去試下la!因為太多講唔哂~^^"~仲有呀~0個到個氛真係一流~!!
仲有呀~0個到個氛真係一流~!!
前排有個fd話帶我地食韓國菜,心想又係韓燒...點知上到去一睇有d唔同,裝修環境唔錯而且無爐!!我地叫完野食,就有人拎一碟小食比我地,幾好食有泡菜,魚仔一陣就上一道~豚肉雜菜件/魚子春卷~豚肉雜菜件賣相一般,但係咬落去比想像中滑溜同口感都好,魚子春卷,春卷竟然無醬,不過食落又唔乾且而入面粉粉地,送燒酒~正之後係燒牛肋骨同肥牛,鐵板出,入味又香口繼續係雜菜粉絲,甜甜地我個fd最鍾意,鹽焗青花魚最後凍泡菜天使湯麵,呢個冷麵本人係最鍾意,個湯好味酸酸地少少辣
前排有個fd話帶我地食韓國菜,心想又係韓燒...
點知上到去一睇有d唔同,裝修環境唔錯而且無爐!!
我地叫完野食,就有人拎一碟小食比我地,幾好食
有泡菜,魚仔
之後係燒牛肋骨同肥牛,鐵板出,入味又香口
繼續係雜菜粉絲,甜甜地
我個fd最鍾意,鹽焗青花魚
2007-02-13 0 views
我上星期去晚飯,只我一個.前菜有甜魚仔,酸青瓜和很香發烤味的泡菜。主菜是海鮮泡菜炒飯,有魷魚蝦和青口切粒,很香,但稍微油膩。
2007-02-11 0 views
約朋友往銅鑼灣,行行吓去到銅鑼灣廣場附近想食韓菜,經過有人派傳單:金先生??冇做Buffet 但係話有韓燒食,OK Lets Try,咪走上去囉。無乜人,晚市得2,3枱. 上到去坐低先發覺無燒烤爐!我地仲一心諗住食燒烤添!咁.. 都算啦,點知食物更令人失望。肉類款式吾算多,質素欠佳,大部份都是牛...燒牛肋骨(只有一條,收140元??!!哇扒房咩?!),仲要凍嘅!!麵鼓炆豬腩肉肥腾腾的,個紫米飯肯定係隔夜的...用微波爐叮都吾該Check check Ding溶咗雪未吖,心仍是冷一陣雪味認真過份。炒粉絲超肥膩而且肯定重挫味精>.<勁口乾!!冇MSG??咪吹水啦金生!!?!粉絲斷晒又煮過龍! 諗住韓國廚師煮人蔘雞實得.點知仲衰!有冇睇吾湯吾水呀?一陣雪雞味?!!人嵾??又硬又未出味,簡稱浪費地球資源。其餘食物也不敢恭維>.< 侍應服務好差,給我的感覺係俾得咁少錢就唔好預會有d咩service 做又36吾做又36....亦可能輸咗馬仔定吾知受完老細氣浮吓浮吓。其實都冇咩胃口食佢既甜品,咖啡$35元一杯??酒店咩??星巴克都未洗馬!!?? 咁既質素都要成$2
肉類款式吾算多,質素欠佳,大部份都是牛...

咁既質素都要成$200/位超唔抵食,俾唔到理由我再去幫襯。得小貓三兩隻出D食物都可以咁慢...怪吾知可以靜成咁!!

值得一讚...環境清靜,冇人埋枱打擾....
溫書!偷情!午睡!或講分手好去處!!

早知食樓下花園或大家樂一人一碢仲實際!!

2007-01-19
17日一行四人去食燒牛肋骨,最驚訝係上到去發覺無燒烤爐!我地仲一心諗住食燒烤添! 一問之下原來有二個師傅隔著玻璃專燒嘢!裝修似一般樓上餐廳不過幾寬敞.先來泡菜,一碟有三種普通嘢,再來有碟d特別嘅大蔥泡菜.我地首輪點左燒牛肋骨(只有一條,但已經要收140元!),麵鼓炆豬腩.呢兩味用鐵板上,用洋蔥墊底,側邊有d蒜頭,感覺怪怪!牛肋骨唔似燒,似比塊鐵板"刺"個就算,d味唔係食開嘅韓式,而似港式!好失望! 炆牛肋骨係最好食嘅,韓式煮粉絲,其實係炒嘅,不過超肥膩! 才粉絲一嚿嚿,似煮過龍! 埋單都要四百幾! 無飲嘢,因為好行嘅汽水呀柚子茶咁! 坐嘅環境ok, 服務都ok,餐牌一般幾十蚊(除左牛呀,豬呀)所以係到傾下嘢唔太在乎食都ok.最後,當晚轉戰新羅寶食燒牛肋骨同飲真露!
先來泡菜,一碟有三種普通嘢,再來有碟d特別嘅大蔥泡菜.

埋單都要四百幾! 無飲嘢,因為好行嘅汽水呀柚子茶咁!

最後,當晚轉戰新羅寶食燒牛肋骨同飲真露!