2019-11-04 2 views
放工後跟女友到這個隱世天堂,因為這裡實在太正。想跟朋友玩兩手還可以,從這一道旋轉樓梯更可到樓上欣賞美麗的夜景。遠眺跑馬地夜景人,另一番風味。參觀完畢,女友當然感到很驚喜但重點是這裡 cocktail,這裡的 cocktail 固然有傳統的但一場來到就要按當日心情去跟專業調酒師分享一下,為客人調制一杯特飲,更隨季節有不同的變化,所以每次上來都有不同的體會。L 最喜歡的就是這個酒櫃,如數家珍。調酒師準備的這款 signature tequila特調 包含了甜酸苦及鹹味,L 飲了第一啖頓時覺得人生就是這樣。百感交集,過甜就不懂珍惜,嘗過酸與苦方知甜的好,至於鹹則......哈哈! 塊火灼檸檬並不單純裝飾,更令整杯特調有不同層次的味道,對味蕾是一種按摩。酒吧更附送 Lucky Draw 活動,兩杯飲品的六張牌假如有特別的組合就會送一杯特飲。女友這杯格雷伯爵茶(Earl Grey)特調,入口有點像檸檬茶。偏甜對女士來說易入口。這裡的細節一絲不苟,連洗水間的 抹手紙都是用仿皮紙巾盒裝飾的,很有格調。
放工後跟女友到這個隱世天堂,因為這裡實在太正。

遠眺跑馬地夜景人,另一番風味。

2019-10-29
Last Night Supper
2019-10-31 24 views
年輕嘅時候飲嘅係酒精🍻, 人大左飲係酒嘅藝術, 味覺同嗅覺嘅享受🥃🍷🍸。之前聽朋友講銅鑼灣有間Whisky Club,所以今晚同男朋友食完個early dinner之後就去左飲杯野Chill下試下唔同種類既whiskey🥃同cocktail🍸👫🏻打開門一入到去已經感覺到係一間非常高級既whiskey club, 昏黃柔和嘅燈光更顯神秘, 酒櫃排滿數百枝唔同種類嘅酒, 店員安排左我地坐係bar枱, 可以親眼睇住Bartender為我地炮製特別既cocktail🤗 完全係具視覺同味覺嘅享受😊旁邊亦有poker table可以比你book嚟玩♦♣♥♠Bartender會首先問你平時嘅口味之後調製一杯專屬嘅cocktail比你, 即使係同一杯野飲都會有幾百個version嚟迎合唔同客人嘅口味👍🏻 我個人比較中意易入口嘅甜酒, 所以bartender就整左一杯甜度較高嘅cocktail比我😊Earl Grey Martini🍸經Earl Grey茶葉煙燻過嘅Martini, 香味濃郁, 上層豐盈嘅泡沫帶有微微嘅煙燻味道, 入口順滑。Martini用左vodka做基酒, 加入自家製嘅earl gr

旁邊亦有poker table可以比你book嚟玩♦♣♥♠

Earl Grey Martini🍸
經Earl Grey茶葉煙燻過嘅Martini, 香味濃郁, 上層豐盈嘅泡沫帶有微微嘅煙燻味道, 入口順滑。Martini用左vodka做基酒, 加入自家製嘅earl grey infusing liquor, 飲落有淡淡嘅earl grey味道!☕ 平時飲有茶味嘅cocktail難免會有少許茶嘅苦澀味, 但E一杯完全無, 完美地將Earl Grey同酒融合埋一齊🤝🏻, 加埋檸檬汁🍋, balance番個甜味, 特別嘅層次感同埋酸酸甜甜嘅味道非常適合女士😊

Glenfiddich 18 Years🦌🥃
如果有飲開whiskey應該對E一枝酒一d都唔陌生, 入口順滑, 味道香醇, 將威士忌停留係舌尖上幾秒, 口感既豐富又細緻, 若果初次品嚐whiskey, E一隻非常易入口😋

由於品嚐完第一杯martini未夠喉🍸🤭🙈, 所以叫多杯Mojito嚟試下🍸 今次Bartender用左Liquid Nitrogen調製左一杯Nojito, E個完完全全係一個藝術表演👏🏻👏🏻👏🏻👍🏻👍🏻連自己都好似身處係Bartender嘅舞台之中😯😯😧😨😱

Bartender利用分子料理嘅方法,用Liquid Nitrogen將新鮮嘅薄荷葉片🌱極速冷凍❄變脆之後化成`灰燼', 目的係想令飲嘅時候口感更好, 唔會好似飲菜水咁👍🏻

Nojito🍸
一入口首先係清涼嘅感覺, 之後慢慢惨出薄荷葉同lemon grass嘅味道, 由於薄荷葉已經化左灰, 所以唔會飲到有渣, 非常順滑, 味道清新而且酸酸甜甜, 非常夏日😊

Ardbeg🥃
E一隻Whisky產自蘇格蘭嘅lslay, 富有濃濃泥煤味, 比起Glenfiddich 18 Years溫柔細緻嘅味道, 佢嘅風格屬強烈派系, 比較燻辣嗆口。初入口嘅時候,口腔裡面會充滿酒精嘅刺激感,之後慢慢將威士忌咀嚼品嚐, 會感受到一股好強烈嘅木炭味, 而且仲會持續好一陣子, 當泥煤嘅味道漸退後, 會有帶煙燻嘅微甜, 非常有層次感, E一隻whiskey並唔常見, 值得一試👍🏻👍🏻😉

總括而言, E度私隱度極高, 非常適合一對情侶把酒談心, 亦適合一眾上班人士嚟傾生意🧳👍🏻
2019-10-27
  • Earl grey martini
  • Nojito
  • Ardbeg
2019-10-27 110 views
喺香港咁艱辛嘅呢幾個月,好耐冇同男朋友chill過relaxe下,今日機緣巧合下嚟到銅鑼灣呢間隱藏high end whisky club,真係要好好摸下酒杯底。點用話佢係隱藏呢,因為老闆提到以前一直只做 members only,係直到幾個月前先open to public,所以先可以喺open rice度見到佢。曾經有人同我講過,想飲好嘅cocktail,就要去啲whisky bar,因為通常呢一類吧會比較難搵,但係裝修同格調會比較high end啲,最重要係冇cocktail manu,姐係調酒師會tails made 一款合你口味嘅酒俾你。今日嚟到我同調酒師講我喜歡酸酸甜甜嘅味道,所以佢道調左呢杯新研發連名都未諗到嘅cocktail俾我。呢一款酒係用左日本柚子,加上whisky溝潽洱調出嚟嘅,面頭嘅泡沫仲加左蛋白,所以泡沫嘅口感會實在啲之餘,唔會因為你擺耐阻而消失左。呢一杯酒嘅酒精濃度唔高,味道比較甜,而且大有少少酸酸地,好岩女孩子們摸酒杯底談心,因為你飲多兩杯都可以安全回家。而男朋友果杯係以橙為base嘅old fashion,杯底加左糖,配上呢款比較甜嘅美國whisky,再

而男朋友果杯係以橙為base嘅old fashion,杯底加左糖,配上呢款比較甜嘅美國whisky,再加埋香橙乾,係一杯一路飲會一路有味道上嘅變化嘅cocktail,因為佢會愈飲愈甜,同一開始比較濃嘅口味可以形成強烈對比。而直得一提嘅係,佢酒杯上嘅車厘子係用新鮮車厘子浸冧酒嘅自家製車厘子,所以都係出面唔會食到嘅嘢。

飲完兩杯咁特別嘅cocktail,其實都唔係好夠喉,所以我地又請調酒師幫我地調多兩杯酒。今次輪到男朋友有要求,佢想要一杯啃得嚟又甜嘅酒,而我道因為飲過調酒師嘅第一杯後,轍底相信佢而交俾佢話事。

男朋友呢一杯依舊係old fashion,之但係今次係以zero cola做base嚟提升佢嘅甜度,要whisky今次都明顯加多左,所以酒精濃度會比較高。而且調酒師好用心地煙薰去焗過個杯兩分鐘,所以飲時好香,感覺好古典。

而我呢杯就好特別,係Earl Grey Matinee,調酒師用分子料理嘅方式,用高壓方法將伯爵茶翻滾之後僻左茶本身嘅苦味,保留茶本身嘅香味,再用茶煙燻燻過個杯,所以無論聞定飲,都可以聞到Earl Grey獨有嘅香味,而飲落嘅味道就以甜味為主,同樣好岩女孩子飲用。

其間,職員同我地介紹樓上天台嘅夜景所好靚,建議我地可以上去影下相,而且有機會仲可以喺黃昏時間過嚟睇下日落。

我好喜歡呢一間club,因為調酒師暨老闆真係好用心去調每一杯酒,而且每一杯酒都會用心咁去同返客人講解返杯酒嘅特點同調出嚟嘅原因。而老闆更加係全香港調酒師比賽嘅top 20,所以每一杯酒佢都用心,希望可以做到色香味俱全。
2019-10-26
$360 (Last Night Supper)
2019-10-19 179 views
朋友介紹銅鑼灣有間whisky club開左年幾, 私隱度幾高而且同一般酒吧唔同依度行高檔路線, 話今晚食完飯帶我去飲杯野傾下計。門外昏暗燈光下spot light照住門牌, 打開門入去第一眼就被後面一大排酒櫃吸引左目光。依度有bar枱, 有梳化座位另外仲有經過一條旋轉樓梯上去既露天area, 好可惜今晚落住微微雨, 如果唔係係哩個夜景位飲野一定夠哂chill。另外依度仲放左pokertable比member玩, 幾特別依度係無winelist既, 調酒師會問客人想大概要d咩野, 再為客人調製飲品, 所以想知自己帶比人係咩感覺, 你可以答調酒師:唔知。今晚調酒師就較左杯Mojito比我, 但係做法同平時飲開有d唔同, 依杯既薄荷葉打到碎哂, 令成杯mojito外觀透明感突出而且薄荷味相對更出更清香。依度既四方冰粒都係佢地自己cut, 冰塊唔會溶得咁勁又夠哂冰凍。依杯Whisky sour就係朋友既, 面層有蛋白, 飲落幼滑而且甜甜地, 幾特別。底下既3張啤牌係luckydraw, 我地兩杯野飲total 6張牌, 如果3隻同花或者同number, 就會free多杯野飲比客人, 我地好幸

依杯Whisky sour就係朋友既, 面層有蛋白, 飲落幼滑而且甜甜地, 幾特別。底下既3張啤牌係luckydraw, 我地兩杯野飲total 6張牌, 如果3隻同花或者同number, 就會free多杯野飲比客人, 我地好幸運咁中左
所以bartender再炮製左一杯自創未命名既酒比我地試下。

依杯飲落甜度低d相對酒味濃d, 有淡淡檸檬香, 吞左之後會有少少薑味既餘韻, 好特別!

依度飲野除左環境靚又舒服之外, 仲可以望住bartender點樣精心為自己準備既酒, 好睇又好飲
2019-10-13
2019-10-03 306 views
近排多左去酒吧飲酒,今次搵到呢間係銅鑼灣新開冇耐酒吧,能夠飽覽銅鑼灣的夜景!餐廳位於大廈的頂層,門口有一個類似軚盤的裝飾,感覺就好像扭開可以進入另一個世界一樣!走到餐廳內,對住正門位置便是bar枱位置,旁邊有兩張可以玩百家樂的枱!而餐廳有一旋轉樓梯可以上到天台的,天台位置有也有不少座椅,天台能夠以180度飽覽銅鑼灣夜景,如果天氣唔太熱的話,在這裡飲住酒,望住呢個景都真係唔錯!餐廳有不同酒類可供選擇,除了有提供酒外,也有小食提供!由於第一次黎到這間酒吧,所以請調酒師推介飲品俾我地!這款飲品看上去有點似香檳,但其實係調酒師調製出來的!飲品有西柚及熱情果的味道,也溝入了whisky ,但完全唔會感覺到酒的感覺,好岩女士飲用!而上面的泡是用了玉桂和薄荷的整成的,感覺很清新!朋友有點餓,所以點了一份手撕雞沙律,沙律菜用上柚子醋拌勻,手撕雞有些辣醬,令其更美味!除了手撕雞,還有海蜇,令整體口感更豐富!等冇咁熱的時候會再黎這間酒吧,到天台望著夜景飲返杯!
餐廳有不同酒類可供選擇,除了有提供酒外,也有小食提供!
由於第一次黎到這間酒吧,所以請調酒師推介飲品俾我地!
等冇咁熱的時候會再黎這間酒吧,到天台望著夜景飲返杯!
2019-10-02
Last Night Supper
2019-11-03 5 views
今日好特別去咗一間飲whisky嘅club 🎊老闆話之前係會員形式近幾個月就open to public 😍主題當然係whisky 🥃🥃🥃另外有兩張枱俾人玩poker所以都好啱朋友一齊飲吓嘢、傾吓計,同埋玩啤牌,比較特別!👍🏻不過我最喜歡反而係天台空間✨真係好啱做完嘢,睇住風景,好休閒靜靜地relax下👍🏻✨😍老闆會介紹以whisky 做base 的飲品同埋了解下你嘅口味,都customer made 作調教👍🏻好似藝術品😍我鍾意比較酸的,所以會有檸檬,同埋以蜜糖代替,平衡酸味!要咗杯 Early grey martini 會用茶葉煙燻玻璃杯,所以飲嘅時候都有茶香嘅味道,勁啱我!傾吓計,都飲咗兩round 洒另外仲有少少抽牌遊戲又有純Whisky 品嚐🥃🥃🥃加埋小食,整個過程都好enjoy ! 👍🏻
今日好特別去咗一間飲whisky嘅club 🎊
老闆話之前係會員形式
近幾個月就open to public 😍
主題當然係whisky 🥃🥃🥃
另外有兩張枱俾人玩poker
不過我最喜歡反而係天台空間✨
真係好啱做完嘢,睇住風景,好休閒靜靜地relax下👍🏻✨😍

老闆會介紹以whisky 做base 的飲品
我鍾意比較酸的,所以會有檸檬,同埋以蜜糖代替,平衡酸味!
要咗杯 Early grey martini
會用茶葉煙燻玻璃杯,所以飲嘅時候都有茶香嘅味道,勁啱我!

傾吓計,都飲咗兩round 洒
另外仲有少少抽牌遊戲
又有純Whisky 品嚐🥃🥃🥃
加埋小食,整個過程都好enjoy ! 👍🏻

Dinner
  • Early  Grey  Martini
2019-11-01 4 views
📍Monte Carlo Whisky Club (銅鑼灣)銅鑼灣霎東街11號The Sharp 38樓-----之所以會黎呢間酒吧 係因為俾佢個名吸引左 Monte Carlo 係摩納哥最著名嘅其中一個地方 以豪華嘅賭場聞名於世 Monte Carlo 亦係數學統計學入面好出名計概率嘅理論 呢個咁特別嘅名引起左B仔嘅好奇心 究竟間bar係同賭場有關係 定係個創辦人非常熱愛數學呢😆就係咁 抱住好奇心嘅B仔就約埋朋友仔黎一探究竟 電梯一上到去 就見到一個有船舵係中間嘅門 望落好有神秘感 🤩扭開之後就黎到Monte Carlo嘅世界 酒吧一共有兩層 上層係好浪漫嘅天台 可以望到銅鑼灣同跑馬地一帶嘅夜景 下層係高櫈吧檯 同做成賭檯樣子嘅多人圓桌 裝修有特色之餘 亦可見店主好細心 無論係多人聚會 單人買醉 定情侶談情 都可以係到搵到合適嘅座位😁-B仔同朋友首先坐左係吧檯前面 望調酒師調酒 之後再同朋友去天台欣賞下夜景 傾下計 調酒師望落好後生 閒談之下發現原來佢就係店主 本身從事finance 之後棄高薪厚職實現自己夢想 開左呢間Monte Carlo 而個名嘅靈感係黎自佢中意撲克牌 所以就以
銅鑼灣霎東街11號The Sharp 38樓
-----
B仔同朋友首先坐左係吧檯前面 望調酒師調酒 之後再同朋友去天台欣賞下夜景 傾下計 調酒師望落好後生 閒談之下發現原來佢就係店主 本身從事finance 之後棄高薪厚職實現自己夢想 開左呢間Monte Carlo 而個名嘅靈感係黎自佢中意撲克牌 所以就以摩納哥好出名賭場嘅Monte Carlo為名~😆

傾完一輪計之後 店主就開始詢問我地口味 根據我地口味調酒 呢度有趣嘅地方係 佢地係無一個實質menu嘅 全部都係調酒師按客人口味度身定製嘅 非常特別 好識享受生活嘅店主係調酒之前 先燃點左一支薰衣草 等客人同自己都可以relax一下😙佢第一杯為B仔調嘅就係普洱茶威士忌🥃佢用左唔同嘅酒 蜂蜜🍯日本柚子皮同檸檬等等🍋mixed落自家釀製嘅普洱茶威士忌入面 上面再加一層打得綿密嘅蛋白泡 調好之後店主會倒幾滴酒落自己手背上面試試味 整個過程都非常專注同認真 杯酒望落個樣有少少似啤酒 但味道層次當然比啤酒豐富得多 感覺幾清新 酒味適中 唔會太烈亦唔會太淡 好適合女仔飲 飲完之後個杯聞落仲殘留清香味 久久不散 之後調酒師仲會隨機抽三張啤牌比客人 如果抽到三張同花就會送你extra shot😆好有趣~🍸

而同行嘅朋友仔就比較飲得 所以調酒師就調左一杯可樂old fashioned比佢 呢杯old fashioned傳統得黎又好新潮 用左美國威士忌黎做基酒 由於美國威士忌規定左一定要係木桶入面釀製成熟 所以木香味好突出 另外再加入各種苦精 增加香氣同層次感 調好之後再以普洱茶作煙熏 飲落先濃後清 層次分明 可樂同煙熏過嘅酒味道亦非常合拍 感覺烈中帶柔 酒精重得黎亦順喉 飲完之後 可以將上面嘅Rum酒醃車厘子食落肚 令酒甜香氣可以係口入面逗留得更耐~🍹

*Tips: 連接上下層嘅旋轉樓梯極適合打卡🥰影相一流🤩

👶🏻B仔整體評價:8.5/10個👍🏻
👶🏻B仔抵食程度:7.5/10個👍🏻
👶🏻B仔環境評分:9/10個👍🏻
👶🏻B仔味道評分:8.5/10個👍🏻
👶🏻B仔回頭機會:9/10個👍🏻
2019-10-30 3 views
充滿神秘感嘅酒吧一入門口就覺得店面好華麗,而且空間感好大,唔似一般酒嘅又嘈又迫又雜,呢到就好似電視劇d貴族少爺少姐聚餐嘅地方......坐低之後,無刻意睇menu,我哋交比老闆幫我哋發辦坐係吧枱望住老闆幫我哋調制飲品,佢仲會一路整一路為我哋介紹材料、解釋點解會咁整,成個過程都好吸引,好似睇表演咁老闆放杯酒係啤牌上面,幾特別嘅presentation! 如果d牌中咗特別嘅arrangement,老闆仲會私人送多杯左邊嗰杯係老闆為我調嘅,味道偏甜有果香,有淡淡煙燻味,好易入口。右邊嗰杯係for我男朋友嘅,whiskey味濃,酒精味好重,但都有少少甜香。呢到仲有幾款小食送酒,因為未食飯我哋就叫個飽肚少少嘅toast。好似係普通芝士火腿三明治,但佢加咗好多黑松露,成件事即刻upgrade咗,而且佢用好多mozzarella cheese,但唔膩又好香,個包又焗到好香脆。以後係簡單野,估唔到幾有驚喜!上一層仲有個天台,坐係上面吹吹風,歎杯酒,真心chill!
充滿神秘感嘅酒吧

坐低之後,無刻意睇menu,我哋交比老闆幫我哋發辦

上一層仲有個天台,坐係上面吹吹風,歎杯酒,真心chill!
2019-10-20 12 views
好耐無去過酒吧喇,朋友話最近發現左呢間環境舒服又有天台嘅吧,就約左我來飲返杯傾下計。呢度有兩層,上層係天台。因為係樓上鋪。所以無蘭桂坊個d咁逼咁多人,相對較寧靜,個天台雖然望唔到海,但景觀都好開揚!呢度有張百家樂臺,應該係呼應返店名Monte Carlo 蒙地卡羅賭場我地來到之後坐左係吧台灣,可以近距離睇到bartender親自調酒。bartender先將薄荷葉舂碎,然後加入酒同其他配料。呢杯mint cocktail加入左液態氮來調,調嘅時候冒出好多白煙,好夢幻,而且加入液態氮都令到酒飲落更加清涼!之前係飲mint cocktail嘅時候,總覺得味道好散,酒味同薄荷味分得好開,但幾驚喜地發現呢度嘅卻將薄荷同酒融合得非常好!Earl Grey Martini聞落有淡淡嘅茶香,濃濃嘅伯爵茶味與酒嘅苦澀平衡得好好!我地另外都叫左兩個小食來配酒手撕雞沙律除左手撕雞外,仲有海蜇,兩中都係幾有咬口嘅食物,o岩曬送酒。而且呢個沙律味道調得好好食,用左醋同辣醬,口味豐富。Nachos脆片非常香脆,淋上芝士醬汁,仲有幾塊煙肉,食落幾惹味!

Earl Grey Martini
聞落有淡淡嘅茶香,濃濃嘅伯爵茶味與酒嘅苦澀平衡得好好!

我地另外都叫左兩個小食來配酒

手撕雞沙律

Nachos
脆片非常香脆,淋上芝士醬汁,仲有幾塊煙肉,食落幾惹味!
2019-10-19 18 views
每逢禮拜五都會和同事搜羅不同的酒吧chill一番。經朋友介紹後,我們今次便到位於銅鑼灣Time Square附近的Monte Carlo Whisky Bar。這間bar在大廈的頂層連天台,甫出𨋢外便到Bar的門口。這間bar和普遍的都有一個大酒櫃陳列出不同種類的酒,而這間是Whisky bar的關係,搜羅了更多不同產地的whisky。酒櫃用的燈光柔和但帶點優雅,增添不少味度。我們向Bartender 說了自己平時的喜好(不太甜又不太酸)後,他隨即便為我們調制屬於我們個人的cocktail。另,當晚的bartender 十分風趣呢!我杯是Negroni 以Gin做基酒加入了新鮮的香橙使味道更fresh,完全符合了我的要求。這是一杯經典的cocktail,賣相相當漂亮!而朋友喝的是Nojito(用氮氣做的),bartender 會將液態氮加入到薄荷葉,使薄荷葉變成粉狀,使我們喝下去不易吃到粗糙的葉,保持口感。在製作過程中,有如仙境的畫面,十分漂亮。味度方面,有mojito 的清新涼快,是閒聊的良伴!我們還點了一份nachos吃。份量十分大,加入了火腿片和芝士,灑上了一些黑淑後更加惹味。我

我們也可以到頂樓上,能飽覽銅鑼灣和跑馬地一帶的景色,吹吹風,也十多舒服。
2019-10-18 11 views
今晚同男朋友落咗銅鑼灣行街街!行到有d攰想搵間個地方坐吓!係OpenRice 見到呢間有個無敵靚景既酒吧!咁就上去輕鬆吓!Signature Cocktail 同 old fashion whisky 杯cocktail 好特別有好重既煙燻味!飲落酸酸檸檬味咁!好fresh既感覺!岩哂我呢d唔多飲酒既人另一杯Old fashion whisky 我男朋友話好正!飲到3 layer既感覺!起初有whisky ,之後飲落就有橙味甜甜地咁,最後食埋粒酒吧自家制既車厘子🍒。真係prefect 杯底放咗三張啤牌其實係同客人玩一個小遊戲。如果三張牌同花就可以多一杯free drink調酒師好專業講解番每杯酒既制做過程同埋好nice 個門口好有神秘感
今晚同男朋友落咗銅鑼灣行街街!
行到有d攰想搵間個地方坐吓!
係OpenRice 見到呢間有個無敵靚景既酒吧!
咁就上去輕鬆吓!

調酒師好專業
講解番每杯酒既制做過程
同埋好nice

個門口好有神秘感
2019-10-10 27 views
今日約左好耐好耐個無見既朋友,我地係銅鑼灣行完街,就想揾個靜靜地環境舒既酒吧,兩個人坐低傾下計。我地行左陣發現左呢間樓上酒吧,係呢棟樓既最高層,上到去個門口好精緻,好似可以開啟另一個世界既感覺。入到去被安排左去一個窗邊既位置,呢個位岩岩望到時代廣場,呢個景觀好靚呀,咁樣望落去都好舒服。坐低左無耐,就有個人黎同我地落單,因為我地都好少飲酒,吾係太識,所以佢都好細心咁介紹我地同幫我地揀適合我地既酒。之後我地仲左個小食,泰式手斯雞沙律。呢個小食啲雞好滑,仲好夠味,加埋啲菜原來好夾架。之後個人仲介紹我地上左佢地個天台睇下,上面環境好舒服,睇到成個銅鑼灣既景,呢個天氣涼涼地好舒服,好岩談心既地方。
2019-10-07 31 views
銅鑼灣又多一個好去處,就係呢一間好有岩男人mens talk,賭錢既地方都岩女仔happy hour 傾計。喺呢個咁正既地方,可以揀坐天台望馬場,又可以喺吧枱涼冷氣,每個角落既feel都係好唔同。Bartender 為我同朋友介紹既 Daiquiri 同Mojito 都幾岩女仔飲,兩杯飲品既共通點大約係比較東南亞風,因為飲品既薄荷味同lime 既combination 都比較刻骨銘心。吧枱除左係一個直接叫到飲品既地方,仲係屬於bartender 表演沖cocktail 帶驚喜俾客人既精彩舞台呢。

• Mojito
2019-10-03 33 views
發現了這個地方,一定要推介給朋友除了夜景很漂亮調酒師特別為我調了兩杯飲品十分符合我的口味還可以近距離看他表演食物也相當有水準第一杯咖啡cocktail 既有視覺效果又玩味乾冰轉杯效果 像一個漩渦 令杯面產些冰凍效果 才把調酒倒入杯中 華麗登場如果你三張牌都是同花代表中獎更可以免費喝多杯第二杯蘋果木煙薰威士忌是這裡的signature特別是冒煙視覺效果 喝時有淡淡的薰香味融入威士忌中別有一番風味這裏的食物配酒也不錯特別推介芝士火腿拼盤白酒煮青囗青口加多點忌廉,口感更佳😋😋😋這個醬汁十分醒胃酸酸甜甜,更帶點微辣令大蝦更有鮮味一點雪藏味都冇👍🏼

發現了這個地方,

別有一番風味

這裏的食物配酒也不錯
特別推介芝士火腿拼盤
白酒煮青囗
青口加多點忌廉,口感更佳😋😋😋

這個醬汁十分醒胃
酸酸甜甜,更帶點微辣
令大蝦更有鮮味
一點雪藏味都冇👍🏼