2024-03-28 25 views
觀塘放工勁多人,求其搵間舖頭食咗晚餐先返屋企。🤩🤩🤩🤩餐廳環境:普通餐廳裝修,以白色為主,都有梳化位坐,入面位置都好多。食物方面:我哋三個人叫咗兩碗米線,一碗係新推出辣味胡椒米線,黎到兩款米線勁大碗,湯底唔太辣,啱啱好,而且好多配料,包括有豆卜、牛肉、豬肚,雲耳等。湯底又唔會太鹹,食完米線仲可以飲咗佢👍🏻👍🏻飲完之後都唔會口乾呢樣最好😋😋😋米線陣 (觀塘)觀塘開源道79號鱷魚恤中心1樓8號舖
觀塘放工勁多人,求其搵間舖頭食咗晚餐先返屋企。🤩🤩🤩🤩

餐廳環境:
普通餐廳裝修,以白色為主,都有梳化位坐,入面位置都好多。

食物方面:

米線陣 (觀塘)
觀塘開源道79號鱷魚恤中心1樓8號舖
2024-03-14 20 views
作爲一個米綫愛好者,有米綫既地方就有我。 米綫陣既米綫真係無得輸,先係個重慶酸辣湯底夠酸,米綫又可以轉烏冬或者薯粉, 就已經無得輸。d餸同譚記個d又好唔同,多種類d。 加上佢個小食打起大汗豬扒真係好正,又辣又痲!真係好值得去試一試!
2024-01-28 65 views
是日平日,午餐還未食已經係下午3點,於是食下午茶當午餐。看見$39下午茶餐,好似好低食咁,一於試試:脆炸小食(A)+肉燥米線(B)+熱飲(C) = $39🔆脆炸魚柳+ 香濃擔擔湯肉燥米線(細) 配 熱華田先上小食,香噴噴,而且魚柳啖啖肉,點上泰式辣醬好食,後上嘅米線比想像中細碗得多,米線少得可憐,擔擔湯底味濃。🔆脆炸單骨雞翼+ 重慶酸辣湯肉燥米線(細) 配 熱檸水對於鍾意食辣愛好者,賣相係吸引的。份量好迷你,$39係有原因的。要食還是食一碗正常大細米線才滿足。
是日平日,午餐還未食已經係下午3點,於是食下午茶當午餐

看見$39下午茶餐,好似好低食咁

🔆脆炸魚柳+ 香濃擔擔湯肉燥米線(細) 配 熱華田

,米線少得可憐,擔擔湯底味濃。

🔆脆炸單骨雞翼+ 重慶酸辣湯肉燥米線(細) 配 熱檸水

對於鍾意食辣愛好者,賣相係吸引的。

2024-01-11
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
Tea
2024-01-06 49 views
喜歡這裏有很多米線的選集 ,特別喜歡擔擔麵米線 淡淡香味非常濃旭, 味道不太鹹 ,配其他清淡的食材如蘿蔔冬菇 ,感覺非常好, 雖然市面上都有很多間米線專門店, 但環境未必這樣乾淨
2023-12-24 44 views
難食 本來諗住平安夜去食牛大人點知冇位 咁咪黎米線陣囉 個豬趴米線豬趴應該唔係現成 俾我感覺淘寶速食feel 啲湯辣油唔飲得 然後嗌咗芋泥白肉 隻雞好唔新鮮 即係39蚊我都唔會期望咩喇 但都唔好咁難食 反正真係好失望
2023-12-24
一入到這家店,我啲心情已經飛上雲霄,期待食到美味嘅餐點。今次決定點個酸辣豬腸米線嚟試吓,同個雲吞水餃清湯米線。我個碗呢,酸辣味剛剛好,豬腸又爽滑,咁配搭就正啦👌!面都夠Q彈,而家食嘅時候都係「嘩!好雞!」嘅口感,真係夠滋味。雲吞佢都夠晒入味,不過朋友啲水餃嗰度就差啲,就話皮有啲「老粉」嘅感覺,但湯底就清新返,易入口。喺呢度,食一碗米線真係一個滿足感,不求華麗,只要有味道,真材實料就得。港式飲茶「嘩!嘩!」聲中,我嘆完美嘅一餐,算係物超所值。下次我都會再嚟品嘗其他湯底,期待會有更多驚喜呀!😊🍜🌶️

2023-11-12 55 views
岀了新產品就一定要試試櫻花蝦冷麵撈撈X口水雞🐔$72外觀可愛望落好好食🤤撈麵裏有好多芫莤,瓜,melody 蛋白一片,櫻花蝦及蟹肉,超足料碗麵食落又酸又甜又辣,好有泰式風味。整體係唔錯,但可惜係麵條太過淋口水雞唔太辣同麻,好啱唔太食得辣的人雞肉好食,一點都唔乾及好滑配埋紅石榴西柚特飲,酸酸甜甜,好清爽
岀了新產品就一定要試試

櫻花蝦冷麵撈撈X口水雞🐔$72
外觀可愛望落好好食🤤

碗麵食落又酸又甜又辣,好有泰式風味。
整體係唔錯,但可惜係麵條太過淋

口水雞唔太辣同麻,好啱唔太食得辣的人

雞肉好食,一點都唔乾及好滑

配埋紅石榴西柚特飲,酸酸甜甜,好清爽
雖然平時都有食開米線陣但一聽到𝕄𝕪 𝕄𝕖𝕝𝕠𝕕𝕪做主題係我鍾意嘅𝕄𝕪 𝕄𝕖𝕝𝕠𝕕𝕪梗係馬上就衝去試試😍😍😍同時推出𝟜款期間限定櫻花蝦美食所有限定美食及餐具都有𝕄𝕪 𝕄𝕖𝕝𝕠𝕕𝕪的甜美點綴🪄充滿少女心💗好可愛🥰櫻花蝦麻辣番茄湯米線 x 脆炸魚柳 🐟🍜新鮮蕃茄湯底散發陣陣麻辣香氣,灑上櫻花蝦令湯底更昇華及鮮味濃郁,加上超萌的𝕄𝕪 𝕄𝕖𝕝𝕠𝕕𝕪嘜頭蛋白,米線軟硬度適中,配搭脆炸魚柳肉質嫩滑,蘸上自家秘製番茄沙律醬提升清新感,幾開胃😋櫻花蝦麻辣番茄湯米線 x 脆炸雞扒🐔🍜湯底一樣,但脆炸魚柳轉左超大塊的脆炸雞扒切成𝟜件,外層炸得香脆可口,裡面肉質嫩滑且啖啖肉,食完好滿足櫻花蝦照燒汁脆炸豆腐磚🦐🧆𝟜件金黃豆腐磚炸到外層酥脆,內裡仍保留豆腐入口軟滑,而且櫻花蝦散發出獨特的海鮮香氣,估唔到甜甜的照燒汁及木魚花一齊食係咁正🤤,真係忍唔住一啖接一啖😋,值得推介❣️容易被誤解的粉紅甜心(紅石榴西柚)🍹紅石榴及西柚味,加上薄荷葉的清香,融合一齊甜蜜又清新解膩👍唔該您吖要杯柑桔特飲(柑桔綠茶)🍹呢杯青𝔹𝔹特飲係金桔檸檬和綠茶,開始飲第一啖覺得無敵甜😵‍💫,完全飲唔落,忍唔住叫店員幫我換另一杯,而第二杯甜度適中,
雖然平時都有食開米線陣

櫻花蝦麻辣番茄湯米線 x 脆炸雞扒

櫻花蝦照燒汁脆炸豆腐磚🦐🧆
櫻花蝦照燒汁脆炸豆腐磚

容易被誤解的粉紅甜心(紅石榴西柚)🍹
紅石榴及西柚味,加上薄荷葉的清香,融合一齊甜蜜又清新解膩👍

唔該您吖要杯柑桔特飲(柑桔綠茶)🍹
呢杯青𝔹𝔹特飲係金桔檸檬和綠茶,開始飲第一啖覺得無敵甜😵‍💫,完全飲唔落,忍唔住叫店員幫我換另一杯,而第二杯甜度適中,仲飲得出金桔檸檬及綠茶幾𝕗𝕣𝕖𝕤𝕙

唔單止賣相粉萌撩人,連味道都好味💯,提提大家金鐘及旺角分店化成為旗艦店,期間限定至𝟙𝟚月,𝕄𝕪 𝕄𝕖𝕝𝕠𝕕𝕪迷千祈唔好錯過機會去食野兼打卡影靚相📸
2023-09-28
櫻花蝦麻辣番茄湯米線 x 脆炸魚柳
櫻花蝦麻辣番茄湯米線 x 脆炸雞扒
櫻花蝦照燒汁脆炸豆腐磚
2023-10-02 115 views
米線一上枱啲面已經係淋到爛晒,之後個湯又勁油,佢件豬扒都係油到爆,本來都幾鍾意食米線陣,但係依一間真心唔推介,雖然可能係個別事件,但係我都係接受唔到依一間光線陣嘅光線
香濃擔擔湯: 大汗豬扒米線
2023-10-02
Dinner
2023-08-16 166 views
今日行APM, 見到隔離鰐魚恤中心有間米線陣,當然要入去食個大汗豬扒米線喇。用QR CODE手機落單後好快就到齊,方便快捷。擔擔湯底好濃郁,有肉燥、榨菜、花生碎,辣度適中,米線索曬啲湯,正!大汗豬扒好大份,炸得好香脆,肉質實而不老,香辣惹味食完好滿足,好食又抵食,值得一再幫襯

食完好滿足,好食又抵食,值得一再幫襯

2023-08-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
2023-07-20 206 views
今日係平日夜晚時間入來食餐廳都坐滿曬人見到佢地新出左幾款menu就打算黎試食一下但係由於我唔係太食得辣嘅關係所以冇試到見到佢地而家做緊一個優惠💜惠顧米綫自由配3 餸或以上,即送青檸薏米水1杯最後都係叫左🍜招牌番茄湯🍅米綫(三餸)鷄髀肉,蘿蔔,窩筍片 $57鷄肉唔會太鞋,但係唔算係好新鮮🐔蘿蔔清甜,而且無食到有根,有差唔多5-6件😆窩筍片幾特別,有別於其他餐廳會提供嘅食材😙清爽得黎有幾好食,補充返d蔬菜😌番茄湯話明係招牌又真係唔太差,對比起其他米綫連鎖店,係做得幾出色🥰👍🏽番茄湯底唔會太痠或者太甜,做到剛剛好👏🏼😻清甜得黎又食到濃郁番茄味🍅
今日係平日夜晚時間入來食
餐廳都坐滿曬人

見到佢地新出左幾款menu就打算黎試食一下
但係由於我唔係太食得辣嘅關係所以冇試到
見到佢地而家做緊一個優惠
💜惠顧米綫自由配3 餸或以上,即送青檸薏米水1杯

最後都係叫左
🍜招牌番茄湯🍅米綫(三餸)鷄髀肉,蘿蔔,窩筍片 $57
鷄肉唔會太鞋,但係唔算係好新鮮🐔
蘿蔔清甜,而且無食到有根,有差唔多5-6件😆
窩筍片幾特別,有別於其他餐廳會提供嘅食材😙
清爽得黎有幾好食,補充返d蔬菜😌
番茄湯底唔會太痠或者太甜,做到剛剛好👏🏼😻
清甜得黎又食到濃郁番茄味🍅
2023-07-14
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2023-07-04 193 views
趁人不多的早上11點時段去食午餐,不用等位,但食物就等了很久。由用手機點餐起至所有食品及飲品到齊時,都差不多用了半個小時。點的是"米線自由配" 與豬骨濃湯湯底,不過食落所有食物都淡而無味,連米線也過腍。唔通家陣唔點甚麼麻辣、酸辣等等的味道,其他味道就弄不出來?至於小食那隻糖心蛋,更加食落怪怪的,既不糖心(過熟),也沒有味道。今天令我唯一覺得 ok的,就是那杯凍阿華由脆脆,至少我食得出有味道,失望的一餐中唯一的欣慰。

米綫自由配
阿華田恐龍
日式溏心蛋
2023-07-04
Lunch
阿華田恐龍
是日星期五晚上,18:30入座,竟然不用排隊😃!已經食過好多次🤗,我喜歡食米線😋,所以有時唔知食咩好,就會揀食米線🍜。🍜麻辣蕃茄湯:肥牛魚腐米線魚腐較硬身,肥牛一般,麻辣味較單調,🍅蕃茄湯唔夠濃郁,所以整個配搭係清清地之選。🍜香濃擔擔湯:大汗豬扒米線每次必食之選,豬扒大大件,炸得脆,但肉質唔老,咬落去啖啖肉,嫩!擔擔湯底濃郁,一入口帶點微辣,多重層次,是米線的好配搭!🍜黑醋豬軟骨🍖一上枱,己經有一陣陣濃烈的黑醋味,嗅覺上已刺激了味蕾同口水分泌🤤,開胃之選。黑醋令肉質軟化,豬軟骨好腍,好入味。米線不硬,但份量唔多,不過加些小食已經可以添加飽肚感同填滿過口癮的心。
是日星期五晚上,18:30入座,竟然不用排隊😃!

🍜麻辣蕃茄湯:肥牛魚腐米線

魚腐較硬身,肥牛一般,麻辣味較單調,🍅蕃茄湯唔夠濃郁,
所以整個配搭係清清地之選。

🍜香濃擔擔湯:大汗豬扒米線

每次必食之選,
豬扒大大件,炸得脆,但肉質唔老,咬落去啖啖肉,嫩
!擔擔湯底濃郁,一入口帶點微辣,多重層次,是米線的好配搭!

🍜黑醋豬軟骨🍖
一上枱,己經有一陣陣濃烈的黑醋味,
好入味。

麻辣蕃茄湯:肥牛魚腐米線
香濃擔擔湯:大汗豬扒米線
黑醋豬軟骨
2023-03-21 252 views
觀塘米線陣🍜最近發現米線陣的午市套餐原來會定期會更換餐牌。午市套餐有四個選擇,今次叫了雞髀肉蟹棒米線,本來這個湯底是擔擔面湯底,但是想吃清淡一點就+$2變了蕃茄鮮湯(中辣)雞髀肉數量極多,肉質彈牙亦有咬口,很少餐廳會有雞髀肉的選擇,所以每次吃米線陣都會必吃這個雞髀🍗肉蟹棒都有4條,是慷慨嘅份量。另外,亦要稱讚一下米線陣的蕃茄特別甜!應該是有額外處理過,讚讚讚!另外套餐亦包一杯飲品,凍飲加$3
觀塘米線陣🍜
最近發現米線陣的午市套餐原來會定期會更換餐牌。

蟹棒都有4條,是慷慨嘅份量。

另外套餐亦包一杯飲品,凍飲加$3
2023-01-28 336 views
經過觀塘想食台式料理外賣,第一次食米線陣, 因為佢哋點方便。由於都係唔想食辣,今次都係揀左清湯自選米線👉🏻豬軟骨豬大腸豬骨濃湯米線 配料:黑醋豬軟骨(+11hkd) /鹵水豬大腸佢個面底唔多,分量真係偏少, 而配料都係, 打開夾下夾下, 都係得兩件豬軟骨🫠 睇返張單原來佢都有印象呢,加11蚊嘅黑醋豬軟骨配料就係得兩件🫠 不過要讚嘅係佢個黑醋汁真係好香 揀咗呢一個配料 都係配返清湯會 比較適合🤔如果唔係d 味可能會有啲撞🤔新娘真係畀我平時食開嘅粉麵早餐少🫠 唔夠飽🫠
由於都係唔想食辣,今次都係揀左清湯自選米線
👉🏻豬軟骨豬大腸豬骨濃湯米線
配料:黑醋豬軟骨(+11hkd) /鹵水豬大腸