2022-06-23 942 views
大家都隔左好長時間無返鄉下啦,對鄉下嘅思念有增無減,唯有食下日本野解下思鄉愁緒啦呢個夏。日迷情下午茶內容都幾豐富,甜點鹹點各有一半,仲有一杯飲品。鹹點有雞肉丸子,御好燒,吞拿魚飯糰。御好燒好似大阪燒,醬汁味道唔錯,可惜涷左。雞肉丸子同吞拿魚飯團都比較普通。佢嘅原味同焙茶味鬆餅都唔錯,焙茶味幾出色,而且夠鬆化,好食。甜點就比較細緻。栗子朱古力蛋糕,估唔到栗子味咁濃郁,仲有半粒栗子係入邊,加埋朱古力慕思,味道好夾。宇治抹茶紅豆卷嘅慕思好香又滑,配合少少紅豆,更突出。美式芝士蛋糕,芝士味重,比較漏。樣子最吸引嘅一定係呢嗰櫻花士多啤梨撻,唔喺得個樣㗎,士多啤梨味酸甜適中,仲有果肉,有驚喜。全部甜點唔會太甜,啱哂我地口味。一個個木盒上菜,睇落以為唔係好多,但其實食完真係夠哂飽呀。

鹹點有雞肉丸子,御好燒,吞拿魚飯糰。
御好燒好似大阪燒,醬汁味道唔錯,可惜涷左。

雞肉丸子同吞拿魚飯團都比較普通。

甜點就比較細緻。

宇治抹茶紅豆卷嘅慕思好香又滑,配合少少紅豆,更突出。
美式芝士蛋糕,芝士味重,比較漏。

一個個木盒上菜,睇落以為唔係好多,但其實食完真係夠哂飽呀。

2022-06-13 1190 views
有水準既Mirage Bar & RestaurantFb:下一站豬欄; IG@Pig7station上回介紹左Renaissance staycation抵玩package😛當晚就係試左Mirage Bar & Restaurant,當日都好full, 原來之後知道會展有Event,waiter都唔夠人serve😅環境都好闊落,坐得舒服,安排到窗邊位置😗都係望到好多地盤😅點左Soup of the Day $88 當日係粟米湯,質地較杰,粟米味濃Stockyard Gold Label Ribeye, Australia $488: Ribeye肉質嫩滑,牛肉味濃,係過熟左少少😅本身想medium,而薯條落左D燒烤粉,不過味道麻麻青醬虎蝦意粉 $188: 虎蝦夠爽口彈牙,意粉香濃,煮得啱啱好😌Overall食物質素唔錯,氣氛幾好,不過當日人手唔夠😅等左陣先有人serve
有水準既Mirage Bar & Restaurant
Fb:下一站豬欄; IG@Pig7station

2022-06-10 1062 views
近來忙於工作,把生理時鐘都打亂了記得小時候很容易調整睡眠時間現在起床後只覺得狀態很糟糕長大後只能用美食安慰一下自己~之前去了Mirage Bar嚐嚐他們的4-Course Dinner餐點包括: 兩份頭盤 一份主菜 一份甜品這次與朋友點了這幾項:✅龍蝦濃湯 Lobster Bisque with Brandy Cream✅“Mirage 特色”吞拿魚他他 Tuna Tartare “Mirage Style”✅西班牙蒜味虎蝦Tiger Prawns “Gambas al Ajillo”✅烤西班牙香菜青醬春雞Roasted Spring Chicken spiced with “Mojo Picon”✅70%朱古力威士忌甜品70% Chocolate in Whiskey 龍蝦濃湯份量頗多鮮香味足 不會死鹹吞拿魚他他擺盤精緻混合牛油果蓉及伴著脆多士非常新鮮開胃主菜烤西班牙香菜青醬春雞雞肉的部分非常嫩 雞皮也烤得透是我吃過烤春雞的頭三位之一來到甜品是已經很撐了但威士忌配巧克力真的無懈可擊左邊的巧克力塔有三四重口感巧克力蛋糕配威士忌巧克力醬表面有巧克力脆脆和中間夾著的脆球右邊是巧克力慕斯配威
近來忙於工作,把生理時鐘都打亂了
記得小時候很容易調整睡眠時間
現在起床後只覺得狀態很糟糕
長大後只能用美食安慰一下自己~

餐點包括: 兩份頭盤 一份主菜 一份甜品

烤西班牙香菜青醬春雞
70%朱古力威士忌甜品
  • 西班牙蒜味虎蝦
2022-05-28 829 views
之前食過萬麗海景酒店嘅lunch buffet..質素都唔差⋯今次就試下個tea set💸$396/2已包10% 因為喺某個apps度購買了coupon(原價係$508/2 +10%)見咁抵就買嚟試下⋯冇諗過幾好食,和風feel,喺網上見到如果如果book埋 酒店,間房好似有埋件浴衣,你可以著埋落去打卡,當去左日本旅行🤣不過啲飲品就有啲耐,我地有點茶,都等到差唔多食曬先嚟,建議一早叫定⋯人均$200真係值得試下🤣
今次就試下個tea set
💸$396/2已包10%
因為喺某個apps度購買了coupon
(原價係$508/2 +10%)
見咁抵就買嚟試下⋯
冇諗過幾好食,和風feel,

人均$200真係值得試下🤣
2022-05-28
$200 (Tea)
Dining Offer
Coupon
灣仔的萬麗海景酒店🏨,即日起至6月30日推出 「 萬妙夏·日祭之旅 」啦🇯🇵! 喜歡日本的朋友仔,不要錯過囉~ 住宿套票價格為$1900+,包含: 海景客房、五道菜雙人晚餐 和 雙人自助早餐哦! 另可+$380購買女裝浴衣👘! 除了住宿,我更去 • 𝕄𝕚𝕣𝕒𝕘𝕖 𝔹𝕒𝕣 & ℝ𝕖𝕤𝕥𝕒𝕦𝕣𝕒𝕟𝕥✨ •吃 「 夏·日迷情下午茶🫖 $508/2位 」。下午茶包含3款鹹點、6款甜品、每人2塊鬆餅。 鹹點有雞肉串、御好燒 和 芝麻吞拿魚飯團🍙,充滿日本氣氛~ 甜點則有 栗子朱古力蛋糕🌰、抹茶朱古力、芝士蛋糕🍰、櫻花士多啤梨撻🍓、宇治抹茶紅豆卷🍵 和 白桃啫喱🍑。甜品味道不錯,不會太死甜,而且每款的造型都好可愛~ 鬆餅有原味和焙茶口味,焙茶味頗濃,雖然乾了一點點,但味道方面我頗喜歡哦~

下午茶包含3款鹹點、6款甜品、每人2塊鬆餅。

鹹點有雞肉串、御好燒 和 芝麻吞拿魚飯團🍙,充滿日本氣氛~

2022-05-07
2022-03-04 1148 views
#📍 Mirage Bar & Restaurant (灣仔)灣仔港灣道1號香港萬麗海景酒店1樓🔸澳洲穀飼頂級肉眼排(12安士) $488🔸 澳洲穀飼頂級安格斯西冷牛扒(10安士) $388🍒點評時間今次入住Renaissance包左房價同等dinning credit所以就去左mirage試試牛扒🥩 兩塊扒都叫左5成熟不過我覺得西冷就太熟🤣都唔係好睇到粉紅色肉質🤭食落都要比啲牙力去趙🤣不過西冷肉味夠哂濃👍🏻肉眼就真5成😂 肉質嫩滑有肉汁👍🏻 如果西冷火喉控制得好啲 我會prefer下次都食西冷🤣薯條勁脆勁好食🤤 配自家製蛋黃醬可能平日比較重口味 食唔慣淡味嘅蛋黃醬🤣好味指數😋:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數😛:⭐️⭐️⭐️服務指數⚜️:⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數🧽:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
#

抵食指數😛:⭐️⭐️⭐️
服務指數⚜️:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數🧽:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-01-09 912 views
throwback一下好滿足嘅聖誕大餐💙今次嚟咗萬麗海景Mirage Bar and Restaurant試試佢俾好多人吹捧嘅牛🤟我哋係正日25/12晚食,fix咗一定要食set,頭盤甜品都係固定咗,係main可以三揀一😗價錢係1588 per 2,因為早一個月所以有窗口位坐,都望到下個海㗎🤪😎Seafood on Ice都係有誠意嘅冷盤嚟嘅。有加拿大龍蝦半隻,講實話,鮮係幾鮮嘅,但略嫌佢唔夠甜,好似差咁啲咁🤣不過佢哋都好細心咁幫我哋扑軟咗個榖,所以徒手都食到,啱哂我呢啲懶人👍另外仲有法國生蠔同蜆。生蠔雖然係細size,但好鮮甜,一啲都唔腥,可以唔落檸檬汁都食到🤟蜆就中中挺挺,算肥大嘅,但啲蜆肉跌哂出嚟要逐粒逐粒夾翻上嚟🤣Porcini Mushroom Veloute served with bread好飽嘅一個牛肝菌忌廉湯,面頭威士忌忌廉令成個湯錦上添花,撈埋一齊飲更creamy。飲到尾仲有塊西班牙火腿添,但食落覺得似煙飲多啲🤔麵包一般,乾咗少少,不過熱辣辣上,配湯飲最好。Stockyard Farms Australian Wagyu Flat Iron主食有烤焗火雞胸伴火雞腿丸

Seafood on Ice

主食有烤焗火雞胸伴火雞腿丸子、澳洲和牛牛肩扒同松露配日本蘑菇意大利飯揀。嚟到一心諗住試牛,所以兩份都叫咗牛😅但一上碟就後悔了,咁大塊!?🤫我哋兩份都medium rare,外層稍稍煎脆,但一啲都唔難切,而且入口即溶。薯蓉都高質,好滑好香,比起配薯條冇咁熱氣。牛扒下面仲有菠菜,不過俾啲油掩蓋晒,我都唔係好敢食🤣

不過食mains嘅時候都有段小插曲,食到一半發覺塊牛太生,係紅到切唔開,所以就叫人幫我換咗佢😪其實唔係想呃份新,而係真係生到食唔到🥲但好好哋佢哋都幫我換1/4嚿新嘅,加埋之前食剩嘅少少,再煎番熟啲俾我,呢點都欣賞加分嘅😚

White Chocolate “Snowball”
呢嚿snowball其實係Mousse嚟,圓軲轆嘅shape加埋外面嘅一層椰絲,令到佢好似一個雪球🤣味道同食一般Mousse冇分別,中間會有berries醬流出嚟,都好食嘅👍不過食完塊牛都已經飽哂,所以食咗一半就已經食唔落了😔

整體嚟講,呢個聖誕晚餐普遍係中等水準,但塊牛確實拉高咗個level,加上都有景,所以都滿足
2022-01-06 736 views
2021年12月25日 今年聖誕節選擇左在Mirage 享受聖誕大餐,今年推出期間限定聖誕套餐「MIRAGE 夢幻佳節醉人晚宴」, 有頭盤丶湯丶主菜丶甜品,及一杯氣泡酒。主菜係三選一,適合一些有選擇困難的人。頭盤係海鮮拼盤,有加拿大龍蝦丶法國生蠔丶菲律賓蜆。龍蝦唔算大隻,但係勝在有膏,生蠔和蜆肉好新鮮,湯就係牛肝菌忌廉湯,好香濃好好味。主菜方面有聖誕節一定見到嘅火雞,烤焗火雞胸伴火雞腿丸子,不過我哋無揀火雞。我哋選擇左澳洲和牛牛肩扒 和 松露配日本蘑菇意大利飯,牛扒一如以往咁好味,肉質鮮嫩。意大利飯陣陣松露味,最後到甜品,就係白朱古力雪球,造型好靚好吸引,雪球外滿佈椰絲,切開裡面係雜莓醬,唔太甜好味。對於今次聖誕大餐非常滿意,而且每位職員都好有禮貌丶親切,服務態度很好,雖然節日比較忙碌,但係保持專業服務態度。特別多謝Edward 和 Yan ,佢哋服務貼心。
2021年12月25日
松露配日本蘑菇意大利飯
白朱古力雪球
海鮮拼盤
2022-01-04 2554 views
又到聖誕~又到聖誕🎅🏻 ~點少得食聖誕大餐!本身官網有兩個Staycation package,一個係$1500嘅Dining credit💳,另一個係兩位Set dinner,但前者無晒Quota唯有揀後者啦⋯一開始唔知Set dinner食咩都無咩期望,直至Book咗位收到4-courses menu又覺得Okay喎😋!揀咗6點時段入座,日頭嘅餐廳平平無奇,但入夜後嘅燈光有格調得來又唔會太昏暗,每張枱仲有一盞小燈💡,啱晒我呢啲要影相嘅Foodies。餐廳位於2樓大堂旁就睇唔到海景,但坐喺沙發望向兩岸樓景都唔錯🏤,有屏風阻擋亦都唔會受大堂客人打擾,枱同枱之間都有一定距離,所以嗰晚都幾Enjoy~————————————————👅夢幻佳節醉人晚宴($1588/2位)🔸海鮮拼盤🔸👉🏻每人有加拿大龍蝦半隻、法國生蠔兩隻、菲律賓蜆數隻🦞,凍海鮮好易流失海鮮應有嘅鮮味,唯獨係生蠔比較好啲🔸牛肝菌忌廉湯🔸👍🏻牛肝菌味濃稠,白色嘅泡泡居然係威士忌忌廉,㗳真啲真係有啲酒味🥃,搭配一片鹹鹹嘅西班牙火腿,而且每人有一件煙肉麵包,咁大碗湯飲完都有啲飽喇🔸澳洲和牛牛肩扒🔸👍🏻呢塊牛肩扒真係好好味,雖然冇西冷

————————————————
👅夢幻佳節醉人晚宴($1588/2位)
🔸海鮮拼盤🔸

🔸牛肝菌忌廉湯🔸

🔸澳洲和牛牛肩扒🔸
👍🏻呢塊牛肩扒真係好好味,雖然冇西冷咁嫩,本身夠厚煎到五成熟係粉嫩嘅紅色💓,都做到外脆內嫩,牛肉味道濃郁,中間有小小一條筋,有啲後悔冇兩份都叫牛扒

🔸烤火雞胸伴火雞腿丸子🔸
👉🏻聖誕節食火雞係傳統,今次都應下節啦!火雞肉質易煮到柴口🦃️,今次三大件火雞胸又唔係特別嚡,燒汁加上松露片特別矜貴

🔸白朱古力雪球🔸
👉🏻白朱古力慕絲包住聖誕雜莓醬,我裹滿椰絲真係幾似一個Sonwball,估唔到最好食係塊牛油曲奇🍪,底下嘅白色粉末甜甜地,唔知係咩呢

🔸Rothbury Estate Sparkling Cuvée NV氣泡酒🔸
🚩總結:幾有誠意嘅聖誕套餐🎄
————————————————
🌟注意:窗口海邊位要預早一個幾月book,晚宴時段限時兩小時
📍 Mirage Bar & Restaurant
地址:灣仔港灣道1號香港萬麗海景酒店1樓
🗺地區:#bem灣仔
📥分類:#bem西餐
💰人均消費:#bem_401至800蚊
2021-12-31 643 views
今次因為BOOK左萬麗酒店STAYCATION,就揀左喱間好出名既牛扒餐廳食晚餐餐廳就係起大堂旁邊,位置都幾大既,近窗口位可以望到海景,不過由於而家灣仔海旁重建緊,有一堆工地起前方令到個海景有D失色餐廳中間有個巨形吧枱,幾岩打卡望住灣仔海旁個夜景幾CHIC美國和牛牛板健8安士$358牛扒我地叫左6成熟,生熟剛剛好,好juicy,外層烤得好酥脆外酥內軟,中間D肉汁咬落去出哂來,好好食香煎鱸魚$238爐魚個皮煎得好脆,入面好滑溜,肉汁焦香鮮美,配埋個薯泥好好食餐廳環境幾浪慢,雖然位在大堂但唔會好嘈,侍應安排我地坐沙發位,坐得好舒適,非常適合慶祝生日紀念日約會的地方,食物都好食且價錢唔貴!

餐廳中間有個巨形吧枱,幾岩打卡

望住灣仔海旁個夜景幾CHIC

美國和牛牛板健8安士$358

香煎鱸魚$238

2021-09-30
Anniversary
  • 香煎鱸魚
2021-12-17 586 views
由於與幾位朋友book咗海景萬麗酒店兩閒房staycation零房價,之前試咗自助晚餐,今次同事推薦試下Mirage Bar扒房。Mirage Bar 做緊半自助餐套餐,用零房價嘅Dining credit要用原價$648/1位,而吾用Dining Credit 嘅就可以享用推廣優惠$388/1位。由於我地共6位,而零房價Dining credit只夠4位價錢(用原價),所以另外2位係分單用優惠價。整體牛扒略嫌太熟,名過其寶,食扒都係以JW Marriott Hotel嘅 Flint比較有水準。下次都係食返自助晚餐好d。

下次都係食返自助晚餐好d。
2021-11-22
2021-12-14 760 views
✨高質!抵食酒店牛扒✨✨Mirage Bar & Restaurant 位於Renaissance harbour View Hotel 的lobby,但區分得好好,唔會好似比人睇住你食野咁😌,樓底勁高,空間感好足👍🏼大大嘅落地玻璃可以睇到少少海景😆平時食塊高質少少嘅扒大概都$800-1000佢地嘅二人套,每位只係$398幾😱😱散叫都唔貴!另外沙津、薯條、甜品係可以任添😍//二人~Mirage set dinner @ $398主菜1:安格斯紐約客牛扒(西冷)主菜2:厚切帶骨西班牙豬扒跟沙津 +薯條🍟 無限添加個餐係無前菜~只跟餐包所以我地叫左一份牛肉他他🥩//🥩✨ 安格斯紐約客牛扒(西冷)係一塊厚切牛扒😍我地叫左5成熟,切開~真係唔成熟🥰事關之前睇食評有人寫話要7成但出到黎係8-9成熟🙈仲諗,係咪因為咁平,所以質素唔好不過我地就無呢個情況☺️☺️肉質鮮嫩,超級juicy🤤🤤勁高質仲有三款醬汁跟埋但佢嘅肉已經好高質,所以落少少鹽已經夠//🍖厚切帶骨西班牙豬扒都係一塊厚切豬扒😍外層微微煎香,内裡唔會乾,仲好鮮嫩之前係出面要食好多間餐廳啲豬扒都乾乾地除非餐廳係用慢煮方法🤔如果唔係好少機會食到
✨高質!抵食酒店牛扒✨

✨Mirage Bar & Restaurant
大大嘅落地玻璃可以睇到少少海景😆
平時食塊高質少少嘅扒大概都$800-1000
佢地嘅二人套,每位只係$398幾😱😱
散叫都唔貴!
另外沙津、薯條、甜品係可以任添😍
二人~Mirage set dinner @ $398
主菜1:安格斯紐約客牛扒(西冷)
主菜2:厚切帶骨西班牙豬扒
跟沙津 +薯條🍟 無限添加
個餐係無前菜~只跟餐包
所以我地叫左一份牛肉他他🥩
🥩✨ 安格斯紐約客牛扒(西冷)
係一塊厚切牛扒😍
我地叫左5成熟,切開~真係唔成熟🥰
事關之前睇食評有人寫話要7成
但出到黎係8-9成熟🙈
仲諗,係咪因為咁平,所以質素唔好
不過我地就無呢個情況☺️☺️
肉質鮮嫩,超級juicy🤤🤤勁高質
仲有三款醬汁跟埋
但佢嘅肉已經好高質,所以落少少鹽已經夠

🍖厚切帶骨西班牙豬扒
都係一塊厚切豬扒😍
外層微微煎香,内裡唔會乾,仲好鮮嫩
之前係出面要食好多間餐廳啲豬扒都乾乾地
除非餐廳係用慢煮方法🤔
如果唔係好少機會食到呢個質素
所以豬扒比起牛肉我更加有驚喜!
🐃牛肉他他
我就一個人食左兩大碗喇😌
甜品🍰
好甜,唔太好食🙈
總結全餐飯嘅食後感😌👇🏻
整餐飯嘅質素都好高~
價錢咁平都有呢個質素!真心抵❤️❤️❤️
係好多中價餐廳都未必咁好食😌
十分推介✨✨✨✨✨✨
雖然佢無前菜、餐湯同餐飲🙈
但薯條同沙律可以任添~好食!唔係hea場
所以無餐湯同餐飲跟,我都覺得無所謂🙈
而且用餐地方闊落,成件事好舒適~👍🏼
服務都算好~😌
希望下一次黎食~餐廳都保持到呢個水準
一定會再黎
Mirage Bar and Restaurant灣仔酒店情調西餐廳望住靚靚海景嘆生蠔🧁食物質素:😍😍😍📸打卡指數:😍😍😍🧹衛生指數:😍😍😍😍💁🏻‍♂️店員表現:😍😍😍😍💵性價之比:😍😍😍地址:灣仔港灣道1號香港萬麗海景酒店1樓🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹今次我係book咗staycation package,$1150可以住一晚同埋有翻$1150既dining credits。我滿心歡喜諗住食佢哋嘅自助餐,點知發現full booking冇得食🥲,所以今次就試吓佢哋嘅西餐廳。入到去燈光好暗,其實都幾有情調,但如果要影靚相就真係難啲。環境靜靜地,其實幾適合情侶去食浪漫下。今次淨係食咗豬扒,無試到佢哋嘅岀名既牛,如果大家去都可以試吓😉🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹1. Seasonal Oyster on Ice (Dozen)$588 Rating: 6/10。蠔🦪好細隻冇乜口感。同樓上buffet任食嘅生蠔好似一樣🥲。都幾新鮮唔會腥。海水味唔太重👌🏼2.Summer Truffle Spaghetti HK$198 Rating: 8/10。松露味好濃。意粉軟硬度適中

Mirage Bar and Restaurant

💁🏻‍♂️店員表現:😍😍😍😍
💵性價之比:😍😍😍

地址:灣仔港灣道1號香港萬麗海景酒店1樓

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

今次我係book咗staycation package,
我滿心歡喜諗住食佢哋嘅自助餐
點知發現full booking冇得食🥲,
所以今次就試吓佢哋嘅西餐廳。
入到去燈光好暗,其實都幾有情調,
但如果要影靚相就真係難啲。
環境靜靜地,其實幾適合情侶去食浪漫下。
今次淨係食咗豬扒,無試到佢哋嘅岀名既牛,
如果大家去都可以試吓😉

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

。蠔🦪好細隻冇乜口感
。同樓上buffet任食嘅生蠔好似一樣🥲
。都幾新鮮唔會腥
。海水味唔太重👌🏼

Summer Truffle Spaghetti

。松露味好濃
。意粉軟硬度適中
。呢個係素意粉但好好食
。好油但係食落又唔會好漏
。😋會食上癮

Grilled Kiribati Pork Chop

3.Grilled Kiribati Pork Chop HK$218 Rating 7/10

。配合蘋果蓉食好fresh
。有d位冇乜脂肪好柴
。整體味道幾好

Signature Pineapple Cheese Tart
2021-06-09
Summer Truffle Spaghetti
Grilled Kiribati Pork Chop
2021-11-28 782 views
恆生卡有優惠, 所以就嚟試下, 食咗個生日飯餐廳嘅位置其實就係酒店大堂, 老實講坐就麻麻地雖然好寬敞但係唔係太舒適兩杯紅酒 有個包, 紅酒不過不失啦但係個包就麻麻地, 鞋口得濟呢個係咩我都已經唔記得咗不過我記得幾好食嘅前菜有得揀揀咗呢個大蝦碌 老實講賣相就擺得一般啦 , 同埋唔夠熱, 但係未到可以呢個牛舌一樣賣相一般食落都一般因為太乾呀 表皮煎到有啲燶一份叫咗牛扒一份叫咗牛柳, 老實講酒店水準嚟講真係比較差, 要五成但係入面有七成熟, 唔知同唔同用恆生優惠有關呢, 唔係難食嘅不過對酒店要求會希望做足。不過有優惠就可接受咁解如果原價就完全不滿意了
恆生卡有優惠, 所以就嚟試下, 食咗個生日飯

呢個係咩我都已經唔記得咗不過我記得幾好食嘅

Birthday
Dining Offer
Credit Card Offers
2021-10-15 2253 views
原定在平日請了假想到蒲台島走走,卻遇上了颳風星期二的下午,與兩位朋友到了Renaissance Hong Kong Harbour View Hotel享受下午茶我預先在網上訂購,比即場點較便宜 Menu: Tea set for one $248 ∣ Tea set for two $488◭Autumn Afternoon Tea for two $415 (booked online in advance) 🅙🅙🅙🅙/5鹹點⌬南瓜、焦糖洋蔥、羊芝士撻⌬番茄多士配西班牙火腿及曼戈芝士⌬迷你松露蛋黃醬雞肉漢堡甜點⌬萬麗美式芝士蛋糕⌬雲尼拿蜂蜜梨子⌬香橙慕絲蛋糕⌬黃梅果仁朱古力撻⌬楓糖合桃馬卡龍⌬榛子朱古力⌬原味及南瓜英式鬆餅
鹹點較甜點出色,但只有三件尤其喜歡雞肉漢堡和芝士撻甜點方面並沒有特別,但整體上不錯要遇到好吃的afternoon tea並不容易Mirage的沒有一款是難食的價錢尚算合理,是個好選擇⚎⚎⚎Recommendation 🅙🅙🅙🅙/5⚍⚍⚍
原定在平日請了假想到蒲台島走走,卻遇上了颳風
我預先在網上訂購,比即場點較便宜

鹹點
⌬南瓜、焦糖洋蔥、羊芝士撻
⌬番茄多士配西班牙火腿及曼戈芝士

⌬黃梅果仁朱古力撻
⌬楓糖合桃馬卡龍
⌬榛子朱古力
⌬原味及南瓜英式鬆餅

鹹點較甜點出色,但只有三件
尤其喜歡雞肉漢堡和芝士撻
甜點方面並沒有特別,但整體上不錯
要遇到好吃的afternoon tea並不容易
Mirage的沒有一款是難食的
價錢尚算合理,是個好選擇
⚎⚎⚎
Recommendation 🅙🅙🅙🅙/5