6 day(s) ago 0 views
今日專誠去東涌賞櫻花,之前當然醫飽個肚先,去咗一間叫Mint & Basil ,餐廳擁有室內和室外座位,室內裝潢以簡約現代風格為主,搭配綠植點綴,營造出舒適放鬆的用餐環境。而室外座位則被綠意盎然的植物包圍,微風輕拂,有種置身於城市中的一片綠洲嘅感覺。Mint & Basil 的菜單融合了泰式和印度風味,總有一款適合你。泰式鹽焗燒魚:這道菜絕對是視覺和味覺的雙重享受。新鮮的魚被厚厚的鹽層包裹,經過烤製後,魚肉鮮嫩多汁,鹽香四溢。搭配特製的泰式醬汁,酸甜辣的口感層次豐富,令人回味無窮印度牛油咖喱雞:濃郁的咖喱香氣撲鼻而來,雞肉燉煮得軟爛入味,入口即化。牛油的加入讓咖喱更加香滑濃郁。印度酥油薄餅:薄餅外皮酥脆,內裡柔軟,帶有淡淡的奶香,蘸著咖喱吃 ,還是單獨享用,都別有一番風味。Mint & Green Apple Lemonade:這款特調飲品清爽解膩,薄荷的清香與青蘋果的酸甜完美融合,檸檬令味道變得更清新。

行完東涌outlet ,梗係要搵間靚餐廳chill下啦!今次嚟到東涌嘅 Mint & Basil,一間主打泰國 x 印度Fusion菜嘅餐廳,仲有室內+戶外座位,環境超舒適!💛必試推介!🔮 冬蔭功海鮮大蝦湯 冬蔭功勁足料!湯底用海鮮熬煮,一啖入口鮮味十足,用上大虎蝦,新鮮又彈牙,湯底酸辣平衡得剛剛好,飲完暖笠笠,開胃又惹味!🔮炭燒猪頸肉 外脆內嫩,帶微微焦香味,啖啖肉超Juicy!配埋醬汁一齊食,鹹香層次更豐富,真心正!🔮黃咖喱蟹肉 金黃咖喱香噴噴,蟹肉份量多到唔洗搶!咖喱汁濃郁,地道印度辛香香料同椰奶嘅甜香仲有洋蔥同青椒提升口感,送埋烤餅食一流🤤🔮印度酥油薄餅 Roti Canai 外脆內軟,層次分明,牛油香勁濃,配咖喱食簡直係完美組合!單食都好味🔮Mint & Green Apple Lemonade 呢杯特飲超Fresh!大量新鮮薄荷葉、非常清新,青蘋果同青檸檬完美結合,酸酸甜甜,飲落十分透心涼餐廳環境寬敞,氣氛輕鬆 Chill爆!泰國+印度菜式選擇多,味道正宗又有創意!

必試推介!
🔮 冬蔭功海鮮大蝦湯

🔮炭燒猪頸肉

🔮黃咖喱蟹肉

🔮印度酥油薄餅 Roti Canai

🔮Mint & Green Apple Lemonade

.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🥘 一次過食齊泰國印度菜 @ 🌟 Mint & Basil 🌟.💁‍♀️ 圖中展示美食為:紅咖喱檳榔葉燒蝦 HKD 208傳統咖喱羊肉 HKD 148泰式乾炒牛河 HKD 118印度酥油薄餅 HKD 40越式炸香蕉 HKD 88椰青 HKD 58.👽 拜完大佛要搵嘢食,發現呢間餐廳主打泰國同印度菜,分別有兩本餐牌,選擇都好多下,一次過滿足兩個願望,一於試下。.🦐 呢碟「紅咖喱檳榔葉燒蝦」真係辣得嚟又上癮!手掌咁大隻河蝦王啖啖肉,仲帶炭燒香,檳榔葉捲住咖喱一齊燒,滲入辣椰奶嘅紅咖喱,好邪惡!.🐑 「傳統咖喱羊肉」燜到淋身,喀什米爾咖喱用咗薑同茴香煮,香料味濃得嚟唔攻鼻,有種溫潤嘅辛香!點埋佢嘅「印度酥油薄餅」食,索晒啲香料精華!.🍜 好耐無食「泰式乾炒牛河」,同港式唔同在於濕潤。河粉炒到油亮,如果唔好太碎會更好。牛肉大片,配埋芽菜同洋蔥,滿足。.🍌 甜品試左「越式炸香蕉」,熱辣辣上枱仲冒煙!外層炸到金黃脆皮,自己點青檸糖漿,中和咗油膩感。.😋 呢間泰印兩溝嘅餐廳比較少見,裝修佈置充滿異國風情打卡都唔錯,又有露天位坐,價錢都幾合理,有機會
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
椰青 HKD 58

傳統咖喱羊肉

泰式乾炒牛河

越式炸香蕉

😋 呢間泰印兩溝嘅餐廳比較少見,裝修佈置充滿異國風情打卡都唔錯,又有露天位坐,價錢都幾合理,有機會記得試下。

📍 東涌東涌海濱路8號海堤灣畔地下K號舖
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
$363 (Dinner)
傳統咖喱羊肉
泰式乾炒牛河
越式炸香蕉
2025-03-05 0 views
📌 多國風味融合,泰式+印度美食一次滿足!🥭 Yum Sum O(泰式柚子鮮蝦沙律) ⭐⭐⭐⭐✨特色:新鮮柚子果肉與蝦仁、腰果、炸紅蔥混合,酸甜開胃,帶有微微辛辣感,清爽又夠味!🫓 Garlic Naan(蒜香烤餅) ⭐⭐⭐⭐⭐✨特色:香噴噴的蒜蓉味滲透到酥軟的餅皮,烤得剛剛好,單吃或配咖喱都超讚!外脆內軟,讓人忍不住多吃幾塊!🍛 Butter Chicken(印度奶油雞) ⭐⭐⭐⭐⭐✨特色:醬汁濃郁、奶油味香滑,帶有番茄的微酸甜味,雞肉軟嫩多汁,完美搭配Garlic Naan一起沾醬享用!🥬 Pad Pak Bong(飛天通菜) ⭐⭐⭐⭐✨特色:火候剛好,保持脆嫩口感,帶有濃郁蒜香和蝦醬風味,鹹香惹味,是搭配主食的絕佳配菜!🍹 Mocktail: Yellow Sky ⭐⭐⭐⭐✨特色:清新果香滿滿!鳳梨汁、柳橙汁、青檸汁搭配紅石榴糖漿,酸甜爽口,層次豐富,像夏天的陽光一樣明亮!🍹 Fruit Float ⭐⭐⭐⭐⭐✨特色:以芒果漿、橙汁、鳳梨汁為基底,加入紅石榴糖漿,最後 topped with 濃郁椰奶,口感香甜滑順,有點像熱帶水果奶昔,甜而不膩!📍 餐廳:Mint & Basil
📌 多國風味融合,泰式+印度美食一次滿足!

🥭 Yum Sum O(泰式柚子鮮蝦沙律) ⭐⭐⭐⭐

🫓 Garlic Naan(蒜香烤餅) ⭐⭐⭐⭐⭐

🍛 Butter Chicken(印度奶油雞) ⭐⭐⭐⭐⭐

🥬 Pad Pak Bong(飛天通菜) ⭐⭐⭐⭐

🍹 Mocktail: Yellow Sky ⭐⭐⭐⭐

🍹 Fruit Float ⭐⭐⭐⭐⭐

📍 餐廳:Mint & Basil
👉🏻 奶油雞+蒜香烤餅必點!
  • Yellow Sky
  • 泰式柚子鮮蝦沙律
2025-03-03 0 views
好耐無去東涌,近排東涌櫻花園有櫻花睇,又可以順路行埋 outlet咁就係東涌搵咗間印泰菜食個午餐,再去睇櫻花店內空間十分寬闊,裝修充滿東南亞風情,亦設有戶外空間餐廳主打泰國菜及越南菜,提供各式東南亞風情的肉類及海鮮食物方面: Khaw Phad Supparod : 菠蘿海鮮炒飯,海鮮份量十足,有帶子、青口、大蝦、蜆肉、魚肉、魷魚等材料,再加埋腰果、肉鬆、菠蘿粒一齊食,夠曬惹味Jeaw Nuae Poo : 泰式香煎蟹肉餅都算係我最鐘意食嘅泰國菜之一,蛋味香濃,切開後入便係捲住塞到滿既蟹肉,再配上是拉差辣醬一起吃,味道帶微辣,食返泰國的風味Gaeng Kiew Whan : 泰式靑咖喱選擇咗牛肉,份量算多,味道溫順少辣少少甜,牛肉鮮嫩,配上熱辣辣的印度酥油薄餅一起吃,非常惹味Roti Canai : 印度酥油薄餅上枱熱辣辣,配上青咖哩汁一起吃,簡單又美味Shirley Temple : 顏色鮮艷,用青檸汁,紅石榴糖漿及雪碧混制而成,充滿夏日氣息

咁就係東涌搵咗間印泰菜食個午餐,再去睇櫻花

店內空間十分寬闊,裝修充滿東南亞風情,亦設有戶外空間

餐廳主打泰國菜及越南菜,提供各式東南亞風情的肉類及海鮮
食物方面:

2025-02-23
Type of Meal
Lunch
2025-02-25 123 views
山長水遠嚟東涌一定要搵好嘢食😍呢間印泰餐廳一定要試試!泰式大蝦沙律:經典的泰國沙拉,以新鮮的大蝦為主料,搭配各種蔬菜、香草和酸辣的醬汁。醬汁通常包含魚露、青檸汁、辣椒、蒜和糖等。作為前菜,非常開胃😋泰式串燒雞豬:雞肉和豬肉會先用香料醃製,然後串在竹籤上烤或炸,搭配花生醬或其他蘸醬食用。彷彿去到泰國嘅街頭食小吃,印度咖喱羊肉:印度咖喱羊肉是一道濃郁而美味的菜餚,用各種香料和香草慢燉羊肉而成。味道很特別又不太酥,啱晒我口味😝咖喱當然要配烤餅食。印度薄餅(Naan)很蓬鬆,跟咖喱食一定係絕配😊Fruit Float😋😋😋
山長水遠嚟東涌一定要搵好嘢食😍呢間印泰餐廳一定要試試!

泰式大蝦沙律:

泰式串燒雞豬:

印度咖喱羊肉:

Fruit Float😋😋😋
2025-02-22 171 views
今日咁啱去咗東涌行outlet,再次嚟到呢間近住海濱公園嘅泰國菜。.「牛油咖哩雞」 & 「印度傳統烤薄餅」🍽️: 呢個配搭真係無得輸,牛油香味濃郁,咖哩唔辣,雞肉仲保持嫩滑。「飛天炒通菜」🍽️:火候掌握得好好,因為通菜仲保持到爽脆,配埋啲脆脆送飯一流!😆「冬陰功海鮮麵」🍽️:佢呢款冬陰功唔會辣,係配上金邊粉。內裡都有唔少海鮮:大蝦、魷魚、青口、蟹柳。當然唔少得叫返杯啤酒🍻chill下啦!哈哈好特別嘅甜品,有啲似炸饅頭嘅感覺。😂
今日咁啱去咗東涌行outlet,
再次嚟到呢間近住海濱公園嘅泰國菜。
「牛油咖哩雞」 & 「印度傳統烤薄餅」
🍽️: 呢個配搭真係無得輸,牛油香味濃郁,
咖哩唔辣,雞肉仲保持嫩滑。

「飛天炒通菜」
🍽️:火候掌握得好好,因為通菜仲保持到爽脆,
配埋啲脆脆送飯一流!😆

「冬陰功海鮮麵」

當然唔少得叫返杯啤酒🍻chill下啦!哈哈

好特別嘅甜品,有啲似炸饅頭嘅感覺。😂
2025-02-22 176 views
我今日約同好友去東薈城 shopping,順道去位於東涌海濱路8號海堤灣畔地下K號舖的《 Mint and Basil 》用膳,環境舒適,裝修雅緻,富有東南亞風情,有室內和戶外雅座,坐得舒服。我地點左:🍴田園沙律 $68🍴泰式柚子鮮蝦沙律 $88🍴越式鮮蝦米紙卷 $98🍴菠蘿海鮮炒飯 $148🍴芒果糯米飯 $108🍴Mint & Basil Mojito HH $58田園沙律係印度菜,全素的健康菜好鮮甜;泰式柚子鮮蝦沙律係泰式沙律,有鮮蝦及醬料,好味又好食;越式鮮蝦米紙卷的材料豐富新鮮又好味;菠蘿海鮮炒飯好香好味,海鮮款色多;芒果糯米飯係我的至愛,芒果好鮮甜;Mint & Basil Mojito 好清爽好飲。

我地點左:

• 芒果糯米飯
  • 越式鮮蝦米紙卷
  • 泰式柚子鮮蝦沙律
2025-02-18 150 views
位於東涌嘅 Mint & Basil 真係一間好特別嘅餐廳!遠離繁囂,餐廳氣氛就好似世外桃源咁,我今日仲選擇咗坐室外,喺咁靚嘅天氣底下食飯,真係夠晒 chill!呢度主打泰式同印度菜,餸菜選擇多元化,今次試咗幾款特色菜,真係印象深刻。首先,羊肉串(Lamb Seekh Kebah)一上枱就聞到陣陣香料味,用鐵板上,羊肉呈靚靚紅色,啖啖肉香濃郁,又唔會有騷味,啱晒鐘意香料味嘅朋友。配菜方面,我哋叫咗正宗烤餅(plain naan)嚟配黃咖喱蟹肉(Kari Kanum Pwng Nuae Poo)。黃咖喱金黃色澤好吸引,蟹肉份量十足,仲有青椒、洋蔥等配菜,口感層次好豐富,烤餅煙靭又有嚼勁,攞嚟送咖喱一流!另外,我哋試咗飛天通菜(Pad Pak Bong),雖然唔辣,但味道夠惹味,通菜爽口又新鮮,簡單但好出色。最後甜品方面,香蕉麥餅(Roti Banana)真係幫我哋畫上完美句號,熱辣辣嘅麥餅夾住好多甜美香蕉,入口好滿足!
2025-02-15 159 views
話說情人節去咗東涌outlet shopping 🛍️ 行到攰就去咗海旁附近行吓之後發現到呢間印度同泰國Fusion🇮🇳🇹🇭餐廳,有室外同室內嘅位置😆行完街又可以食到啲特色菜😼啱晒情人節可以同另一半過嚟食飯食物方面🪸🍜泰式雞肉炒河粉 呢碟濕炒河粉真係幾惹味😋河粉吸收晒濃郁嘅醬汁,雞肉又幾嫩滑多汁,加埋爽口嘅西蘭花同紅蘿蔔🥕滿滿嘅泰式風味🤩仲可以加少少檸檬汁同辣椒粉提味🥘鑊仔炒雜菜簡單炒雜菜但味道真係唔簡單😌西蘭花、紅蘿蔔、翠玉瓜同菇類炒得啱啱好,鮮甜爽口又帶有少少蒜香味😋。再用輕輕調味嘅醬油提味,配飯或者就咁食都超滿足🍚🥗泰式青木瓜海鮮沙律 呢個青木瓜沙律清新爽口,青木瓜絲切得幼滑脆口,加埋鮮甜嘅蝦🦐同花生碎🥜配埋泰式醬汁,酸酸甜甜仲帶有少少辣🌶️食落去真係好開胃幾清爽😍 🍢沙嗲串燒六串雞肉同豬肉串燒用特製沙嗲醬醃製,燒到外層微焦🤤雞肉食落都幾嫩滑,豬肉香口帶少少嚼勁,兩款都各有特色😋。配埋濃厚花生香嘅沙嗲醬,成個味道層次即刻升級🔥🍛傳統印度咖喱羊肉呢個印度咖喱真係好濃郁😍,羊肉煮到入口即化,咖喱汁用滿滿嘅印度香料慢煮,帶有陣陣辛香同椰奶嘅香甜😌。配埋白飯或者烤餅食,啖啖都係濃醇嘅印度風味

食物方面🪸
🍜泰式雞肉炒河粉

🥘鑊仔炒雜菜

🥗泰式青木瓜海鮮沙律

🍢沙嗲串燒六串

🍛傳統印度咖喱羊肉
呢個印度咖喱真係好濃郁😍,羊肉煮到入口即化,咖喱汁用滿滿嘅印度香料慢煮,帶有陣陣辛香同椰奶嘅香甜😌。配埋白飯或者烤餅食,啖啖都係濃醇嘅印度風味🇮🇳

🫓芝士烤餅
呢個芝士烤餅真係好邪惡😆外層烤到香脆,裡面藏住滿滿嘅溶化芝士,拉絲效果一流🤩。就咁食都已經幾好食,如果再配埋濃郁嘅咖喱更加係一流😋

🍹情人節特別驚喜
餐廳仲特意準備咗每人一杯精緻嘅Cocktail作招待🎉造型細緻,味道亦都好有驚喜~有微微嘅果香同酒香,無論情侶定朋友一齊嚟,都可以喺呢杯Cocktail入面感受到節日嘅浪漫氛圍❤️🍸
2025-02-14 133 views
遲了廿分鐘、都好好無黑面、但大手不足嚴重。給我一個很好的位置這裏比較有特色也不錯情調但枱與凳之間難以坐得舒服點了餐後等餐送上,最後發覺原來其實出邊環境不錯,也有歌聽可能感覺不一樣上菜想得很慢,份量過少價錢偏高點錯了單應該不要香辣牛肉,因為發現OpenRice有介紹黃咖喱蟹肉還好康樂反而應抵食過羊肉如果再問我會唔會返來再試,我諗不會了。因為選擇出邊有很多。所以看圖片都知道份量是有不足的臨走前經過出邊的座位,發覺環境及配備音樂較好如果不是太熱或者太大風出便是一個不錯的選擇,好過在室內,但有可能人手不足更嚴重。
遲了廿分鐘、都好好無黑面、但大手不足嚴重。

上菜想得很慢,份量過少價錢偏高

香辣咖喱羊肉拼印色酥油餅
泰式蘆筍炒牛肉
越式鮮蝦米子卷
牛油烤薄餅
2025-02-14
$519 (Dinner)
2025-02-11 164 views
這間餐廳提供戶外座位,今天正好有藍天,氣候宜人,既不熱也不冷,讓人感覺舒適,更難得的是沒有蚊子,彷彿置身於東南亞的熱帶氣候中,super relax Lemon Soda & Grapefruit Juice檸檬汽水和葡萄柚汁的組合十分清新,酸甜的口感讓人神清氣爽,完美開胃。Yum Som O 泰式柚子鮮蝦沙律 & Peak Gai Tord 香茅炸雞翼柚子鮮蝦沙律清爽可口,搭配香茅炸雞翼的酥脆,讓每一口都充滿層次感,口感絕妙。柚子的清甜與蝦的鮮嫩相互輝映,令人回味無窮。柚子鮮蝦沙律清爽可口,搭配香茅炸雞翼的酥脆,讓每一口都充滿層次感,口感絕妙。Hoi Lai Pad Prik 泰式辣椒炒蜆 & Khaw Pham Supparod 菠蘿海鮮炒飯辣椒炒蜆與菠蘿海鮮炒飯的搭配,帶來鮮辣與甜美的完美平衡,令人一試難忘。炒蜆的鮮美搭配香辣的調味,口感十分豐富。這道菠蘿海鮮炒飯色香味俱全,菠蘿的甜味與海鮮的鮮味完美融合。飯粒鬆散,吃上一口就讓人感受到濃濃的熱帶風情。

Lemon Soda & Grapefruit Juice

2025-01-30 268 views
位於東涌的這間店有印式及泰式Menu,適合鍾意多選擇既朋友,而且店內環境精緻舒服,去開東涌既朋友可以一試。冬陰功大蝦湯$138成碗湯充滿濃濃的蝦味,而且好多配料,仲有兩隻大蝦非常新鮮。食落時,大蝦鮮甜,冬陰功湯酸中帶辣,唔會太辣,但味道香濃,有正宗泰國冬陰功嘅味道。泰式雞炒河粉$138泰式雞炒河是泰式金邊粉既味道,酸酸甜甜。而這店的炒河粉也很出色,每條金邊粉都能入味,唔駛加任何調味料去食,已經夠晒味道。紅咖喱檳榔葉燒蝦$208很特別的菜色,咖喱充滿着椰香味,有少少辣,好惹味,蝦炸到好鬆脆,幾乎連殼都可以食埋。咖喱裏面亦都落咗新鮮嘅檸檬葉,當你同啲蝦同咖喱加埋檸檬葉去食嘅時候,就會一種好開胃好清新嘅感覺,完全唔油膩。配合油酥餅食更好味。Fruit Float $58味道清新,滿滿新鮮的鮮果味道,加上陣陣椰香,味道豐富,值得推介。

冬陰功大蝦湯$138

Fruit  Float
泰式雞炒河
Fruit  Float
2025-01-27 307 views
之前見過朋友讚呢間主打泰菜同印度菜嘅餐廳,今日去開outlet專登嚟食下☺️𝙎𝙖𝙢𝙤𝙨𝙖 𝘾𝙝𝙖𝙖𝙩岀面好脆,而入面就有好多唔同嘅食材,層次感十足。好適合作為小食或者開胃菜。再加上乳酪同埋薄荷醬,令到呢道菜食落會比較清新。𝘽𝙪𝙩𝙩𝙚𝙧 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣雞肉用香料醃製過,煮得岩岩好完全唔會柴!醬汁好滑,帶少少甜味,好適合搭配Naan或者飯🥹𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝙉𝙖𝙖𝙣個naan真係好好味,軟綿綿得嚟又好香。熱食嘅時候,每一啖都有拉絲感🫶🏻配Butter Chicken食,簡直絕配!𝙂𝙧𝙞𝙡𝙡𝙚𝙙 𝙋𝙤𝙧𝙠 𝙉𝙚𝙘𝙠燒烤嘅過程唔會令到豬頸肉過熟仲係好軟腍腍,帶少少煙熏味。食到膩嘅時候,點埋醬汁又有其他唔同感覺!𝙅𝙚𝙖𝙬 𝙉𝙪𝙖𝙚 𝙋𝙤𝙤蛋好鬆軟,入面好多蟹肉,蟹肉嘅自然甜味同蛋咸味配得好好。環境🤍🤍🤍🤍🤍 味道🤍🤍🤍🤍🤍打卡🤍🤍🤍🤍🤍抵食🤍🤍🤍🤍🤍

𝙎𝙖𝙢𝙤𝙨𝙖 𝘾𝙝𝙖𝙖𝙩

𝘽𝙪𝙩𝙩𝙚𝙧 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣

𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝙉𝙖𝙖𝙣

𝙂𝙧𝙞𝙡𝙡𝙚𝙙 𝙋𝙤𝙧𝙠 𝙉𝙚𝙘𝙠

𝙅𝙚𝙖𝙬 𝙉𝙪𝙖𝙚 𝙋𝙤𝙤
蛋好鬆軟,入面好多蟹肉,蟹肉嘅自然甜味同蛋咸味配得好好。

環境🤍🤍🤍🤍🤍
味道🤍🤍🤍🤍🤍
打卡🤍🤍🤍🤍🤍
抵食🤍🤍🤍🤍🤍
2025-01-27 275 views
東涌海堤灣畔嗰邊有一間主打泰式印度菜嘅餐廳「Mint & Basil 」,環境優雅,座位都多,好適合同家人或朋友聚會,無論室內定戶外嘅位置都好舒適。冬蔭功湯 🍲而家天氣凍,冬蔭功湯真係岩哂!湯底酸辣開胃,唔會太辣太酸可以沒有負擔咁大啖大啖喝下,香茅味突出,仲有兩大隻蝦,飲完暖笠笠泰式蝦炒金邊粉🦐泰國菜必點經典菜式!金邊粉炒得香氣撲鼻,蝦的鮮甜與金邊粉的香氣完美融合,本人極力推介嘅一道菜蝦肉夠晒新鮮大粒仲要分量好大,金邊粉質感同調味亦都好正😊豐富的層次感和口感享受。整道菜餚不僅味道鮮美,而且視覺效果也令人滿意。🌟蒜蓉烤餅🌴印度菜必點經典菜式! 烤餅有幾隻味可以揀,我哋要咗蒜蓉味配埋咖啡好香😋烤餅烤到外脆入軟嘅。蒜蓉嘅香味唔會太嗆鼻!唔會煎到好乾,就咁食就已經好香,大滿足!配合住雞肉或者沾啲咖哩汁,就更加完美啦。!牛油咖哩雞🔥呢個咖哩雞嘅咖哩味超濃郁。牛油嘅香滑令到成個咖哩嘅口感更加醇厚,甜甜地既雞肉加上辣辣地既咖哩醬汁好惹味。雞件用左雞腿肉超級嫩滑都唔算細,每一啖都包裹住濃厚嘅咖哩汁,用蒜蓉烤餅蘸住啲咖哩汁食,真系食到停唔到口。芒果糯米飯🥭甜品方面,芒果糯米飯真係一個完美嘅結尾。糯米飯軟

冬蔭功湯 🍲

泰式蝦炒金邊粉🦐

蒜蓉烤餅🌴

牛油咖哩雞🔥

芒果糯米飯🥭
甜品方面,芒果糯米飯真係一個完美嘅結尾。糯米飯軟糯香甜Q彈而不膩而且仲係有三種顏色三種味道,我自己就鍾意班蘭味好出既糯米飯,配上新鮮嘅芒果,真係甜而不膩,食完真係好滿足!🍚
  • 芒果糯米飯
  • 泰式蝦炒河粉