2020-07-25 17 views
上兩次食Mini Friday 已經係一年前既事,兩次都係同事請食lunch buffet,當時已經覺得buffet 黎講質素唔錯。早排經過朗豪坊附近,突然心血來潮,同朋友上左去銀坊廣場再戰Mini Friday! 不過真係第一次試佢既晚餐,而且上兩次都係喺觀塘食,今次算係試菜之旅 😋一出lift 就見到佢大大個招牌,嗰陣仲未有六點後禁令,入面係高朋滿座。由於唔想打擾到其他食客,所以冇影到室內嘅setting,不過都係西餐廳嘅設計,帶點昏暗。餐廳提供左好幾個餐牌,可以點晚市套餐,或者散叫每一道菜,仲黎個抗疫餐牌,非常有創意😂 我同朋友最後都係點左 set dinner,因為比較抵食,有前菜、餐湯、主食同埋加$1 換到既甜品!另外,本身一入到黎,枱上面已經擺左一盤玉米脆片,類似墨西哥Nachos 🇲🇽 我地試左幾塊,口感帶點脆,亦都有玉米片嘅味道,不過我地廢事食太飽品嘗唔到個dinner set,所以只係小嚐數口。好快店員就呈上左沙律同餐湯,田園沙律嘅主要材料有生菜、粟米🌽同蕃茄🍅,清新可口。沙律醬汁酸酸甜甜,都幾開胃。餐湯方面係羅宋湯,湯料係傳統採用嘅薯仔🥔、紅蘿蔔、芹菜/雜菜等等。我

餐湯方面係羅宋湯,湯料係傳統採用嘅薯仔🥔、紅蘿蔔、芹菜/雜菜等等。我估係有放到肉類熬製,因為餐湯鮮味十足,仲好似帶點奶油味,香濃細滑。

首先出爐嘅係朋友點嘅DIY 意粉餐(價值$158),我地揀左黑松露忌廉汁配雞柳扁意粉🍝 我地另外加左$20 追加煙三文魚,份量都幾足,抵食又好味 👍🏻

由於我同朋友都係黑松露愛好者,佢既醬汁好合我地心意,香口味濃😋 雞柳味道唔錯,食落幾嫩滑,而且好足料,啖啖肉~

意粉烹調時間岩岩好,軟硬適中,彈牙既口感得以保存,勾起左我地喺意大利食意粉嘅回憶🇮🇹

最後介紹下個煙三文魚,三文魚處於半熟狀態,口感依然係嫩滑,帶有咸香味。三文魚既油脂感雖然冇咁飽滿,但微微溢出魚油香,係另一種風味。

後來我點既碳燒紐西蘭牛肉眼扒(價值$258)都到左~ 炭燒過既牛扒離遠已經聞到陣陣香味,牛扒表面雖然燒熟左,但裡面仲係處於五成半熟既狀態,口感真係非常juicy!

其實我地食嘅途中有個小插曲,由於朋友覺得牛扒中間太生,所以我地好唔好意思地叫左店員幫我地拎入去再煎熟啲。店員非常樂意,二話不說就幫我地拎左入廚房,出返黎仲重新擺盤,令我地覺得好窩心👍🏻☺️

繼續介紹牛扒,牛扒既脂肪分佈非常均匀,咬落不但嫩滑,而且肉汁四溢。

旁邊嘅黑松露薯蓉唔單止香滑味美,仲有助清減食客口腔內既油膩感,咁就可以慢慢細味呢塊碳燒牛肉眼扒🔥🥩。

最後呈上嘅係$1 換購嘅甜品,chocolate brownie~ 本身仲好擔心會因為好飽而食唔落,點知呢道甜品非常小巧,朋友稱之為「一口糕」,因為真係可以一啖食完 😂 brownie 甜甜地,帶點朱古力既苦澀味,口感鬆軟。

當時我地掛住食,竟然唔記得左影餐飲,分別係凍檸茶同埋可樂,呢兩樣咁大眾化嘅野飲就唔多作介紹 😛🥤🍋☕️

總括而言,餐廳氣氛熱鬧,食物質素亦都滿意~ 店員既服務態度親切,等疫情消退之後,要再帶朋友去試其他菜式。
2020-07-09
  • 燒紐西蘭肉眼扒配黑松露燒汁
今次同 @168hungryki 嚟到 @minifridayhk 挑戰兩個人食三個主菜兩個小食一個甜品😇食到勁滿足,除翻開每人都唔使$500,好抵食呀!旺角分店環境同氣氛都唔錯,又適合情侶黎平平哋食個西餐,亦都適合一大班朋友嚟聚會😆不過weekday嘅夜晚嚟到都幾full,大家有心嚟嘅話記得要book枱啊!.💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.8/10環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 8/10服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 8/10性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7.8/10回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 7.8/10🌟整體食物質素高 • 價錢合理 • 推薦𝘿𝙄𝙔 𝙋𝙖𝙨𝙩𝙖✨.《皇牌威靈頓牛柳》$298🌟7.5/10🌟𝘽𝙚𝙚𝙛 𝙒𝙚𝙡𝙡𝙞𝙣𝙜𝙩𝙤𝙣基本上每一枱都必點呢個皇牌beef wellington😍牛柳煮得啱啱好,大概五成熟,保留到牛肉本身嘅肉汁嘅同時又唔會話好韌💯外層酥皮都算做得幾鬆脆!最欣賞係牛柳同酥皮之間夾住一層蘑菇,食落口感更加豐富!.《火焰脆燒德國鹹豬手》$238🌟7.8/10🌟𝙍𝙤𝙖𝙨𝙩𝙚𝙙 𝘾𝙧𝙞𝙨𝙥𝙮 𝙂𝙚𝙧𝙢𝙖𝙣 𝙋𝙤𝙧𝙠 𝙆𝙣𝙪𝙘𝙠𝙡𝙚呢個
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 7.8/10

《皇牌威靈頓牛柳》$298🌟7.5/10🌟
𝘽𝙚𝙚𝙛 𝙒𝙚𝙡𝙡𝙞𝙣𝙜𝙩𝙤𝙣

《火焰脆燒德國鹹豬手》$238🌟7.8/10🌟
呢個鹹豬手真係睇得又食得!店員會幫豬手點火,等你打完卡之後會幫你拎返入廚房切好再上枱。
豬手外皮超級香脆,肉質嫩滑,同honey mustard好夾!而且份量真係非常之多,啱晒一大班人share食~
𝘿𝙄𝙔 𝙋𝙖𝙨𝙩𝙖

《𝘿𝙄𝙔 𝙋𝙖𝙨𝙩𝙖》$158🌟8/10🌟
成餐飯最有驚喜係呢一個diy pasta😆我哋揀咗黑松露忌廉汁配龍蝦(另加$48)雞柳闊條麵~
闊條麵好重蛋香味,又有咬口,好好食!!!再加上黑松露醬汁好香,又夠creamy,不過提提大家好多醬汁都係底部,記得撈勻先食啊!
而配料龍蝦都煎得幾香,不過如果再爽口彈牙啲就perfectooo🙊雞柳就係一條條咁,完全混合左係個醬汁度,都唔錯!
黃到金雞翼

《黃到金雞翼》$58🌟7.5/10🌟
𝙎𝙖𝙡𝙩𝙚𝙙 𝙀𝙜𝙜 𝙔𝙤𝙡𝙠 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙒𝙞𝙣𝙜𝙨
上枱嘅時候隔住個口罩都聞到超香嘅鹹蛋黃味,但食落其實雞翼嘅鹹蛋黃味唔算太重,但勝在有粒粒鹹蛋黃伴碟!而且雞翼都夠juicy,好惹味👅
溫泉蛋菠菜大啡菇

《溫泉蛋菠菜大啡菇》$88🌟7.5/10🌟
𝘽𝙖𝙠𝙚𝙙 𝙋𝙤𝙧𝙩𝙤𝙗𝙚𝙡𝙡𝙤
其實呢道菜基本上溫泉蛋流到心嘅話都好難會出錯㗎啦🤣完全係想像到嘅味道!好食嘅~
𝙈𝙞𝙣𝙞 𝙁𝙧𝙞𝙙𝙖𝙮 @minifridayhk
📍#BELLYwongs_MK #BELLYwongs_kwuntong
#BELLYwongs_western #BELLYwongs_meats 😇
𝘿𝙄𝙔 𝙋𝙖𝙨𝙩𝙖
黃到金雞翼
溫泉蛋菠菜大啡菇
  • 火焰脆燒德國咸豬手
  • DIY  Pasta
2020-06-18 82 views
今晚同朋友去咗旺角食晚餐,今晚食西餐🍽朋友一見到雞翼就話要食啦,所以叫咗碟👇🏻🐥黃到金雞翼 (咸蛋黃醬)$58炸到金黄色既香脆雞翼,咸蛋黃醬係雞皮表面,發出陣陣既咸蛋黃味,肉質嫩滑,食到停唔到口。朋友揀咗份Dinner Set 👇🏻前菜 - 田園沙律🥗湯 - 是日餐湯(香草雜菜湯) 🥣飲品 - 凍檸茶🥤🥩碳燒紐西蘭牛肉眼扒 配 黑松露燒汁 $2587成熟既碳燒紐西蘭牛肉眼扒,厚身又大塊,配上黑松露燒汁,肉質鬆軟,肉筋及肥肉非常少,配上配菜 + 薯蓉,食到津津有味。DIY Pasta $158前菜 - 田園沙律🥗湯 - 是日餐湯(香草雜菜湯) 🥣飲品 - 🥤凍檸水🍄溫泉蛋芝士忌廉(自選汁)、意大利粉(自選粉)、大啡菇(自選配料)滑捋捋既溫泉蛋 與 濃郁芝士忌廉既配搭好好味,加入切片大啡菇,配上煙煙韌韌意大利麵😋食到 Lam Lam脷🍮🍮2份晚餐各加 $1換 可以食埋份是日甜品 - 甜到入心既泡芙📍 @minifridayhk旺角西洋菜南街2號銀城廣場9樓#MiniFriday #西餐 #酒吧餐廳 #HappyFriday #TGIF #MiniFriday觀塘 #MiniFriday旺角
今晚同朋友去咗旺角食晚餐,今晚食西餐🍽
朋友一見到雞翼就話要食啦,所以叫咗碟👇🏻
🐥黃到金雞翼 (咸蛋黃醬)$58

湯 - 是日餐湯(香草雜菜湯) 🥣
飲品 - 🥤凍檸水

📍 @minifridayhk
旺角西洋菜南街2號銀城廣場9樓

#MiniFriday #西餐 #酒吧餐廳 #HappyFriday #TGIF #MiniFriday觀塘 #MiniFriday旺角 #樓上餐廳 #威靈頓牛柳 #碳燒紐西蘭牛肉眼扒 #溫泉蛋 #泡芙 #黃到金雞翼 #去食野
碳燒紐西蘭牛肉眼扒 配 黑松露燒汁
黃到金雞翼 (咸蛋黃醬)
是日餐湯(香草雜菜湯)
田園沙律
凍檸茶
凍檸水
加 $1 是日甜品 - 泡芙
墨西哥脆脆片
2020-06-17
碳燒紐西蘭牛肉眼扒 配 黑松露燒汁
黃到金雞翼 (咸蛋黃醬)
是日餐湯(香草雜菜湯)
田園沙律
  • 黃到金雞翼
  • 墨西哥脆片
  • 是日餐湯
2020-06-04 2979 views
近日,主要集中在頻道上(緣食。慢活),已有一段時間沒有更新。剛好在旺角,幫襯了一間西餐廳,便決定寫它一下。店位於旺角銀座樓上,主打西餐,店家在西餐廳旁亦有經營一間日本料理,日本野。西餐廳,店名Mini Friday,裝修寬敞很舒適。除了有單點的菜式,亦有數款晚市套餐,價錢合理。女朋友,選擇了H餐,我則選了F餐,再點了一款沙律,雞翼,兩客甜品,跟餐已包了兩杯飲品。主菜是甚麼?容後再説。點餐後,待應已奉上一客脆片,很脆,但有點未開餐先滯飽的感覺。套餐沙律及單點的沙律,前後腳到步,套餐沙律醋味十足。單點的是芒果黑松露鮮蝦沙律(98元),黑松露配鮮蝦,真的不錯,很開胃。鹹蛋黃雞翼,很香的鹹蛋味,但略油,58元四隻。主菜,分別是羊架及肉眼扒,前者採納了待應的建議,選擇了五成熟,肉眼扒同樣。肉眼扒,肉質有點過火,略嚡,牛味十足。羊架,肉質略肥,嫩口,味道不差。最後再來兩道女朋友最愛的甜品,梳乎厘及心太軟,完結了今晚一餐。Mini Friday (旺角)旺角西洋菜南街2號銀城廣場9樓

鹹蛋黃雞翼,很香的鹹蛋味,但略油,58元四隻。

肉眼扒,肉質有點過火,略嚡,牛味十足。

羊架,肉質略肥,嫩口,味道不差。

Mini Friday (旺角)

2020-05-28
2020-05-13 3036 views
要過一個Happy Friday 梗係嚟到Mini Friday,今日同朋友慶祝生日去到旺角銀城廣場樓上有一間西餐廳好出面,聽講呢間西餐廳以前都好出名,我有好多朋友都推介過,今次真係來一次實地考察。由於仲係疫情嘅關係,枱與枱之間都有1.5米距離,等食客食得更安心。本身都有諗過叫二人餐,但係發現原來晚市套餐更為吸引。首先點左個芒果黑松露鮮蝦沙律,冇諗過係咁吸引㗎,藍色嘅冰鎮倒模將沙律承載著,沙律有一個固定形狀,食落口感好新鮮,芒果酸酸甜甜仲帶有黑松露嘅香味添。之後再叫咗黑松露花膠煮年糕,我覺得呢個幾特別,好少人會想到用黑松露去配搭花膠,仲要炮製出煙煙韌韌嘅年糕,竟然覺得完全毫無違和感。套餐方面我哋點左香烤美式BBQ豬肋骨同埋紐西蘭肉眼扒, 我同朋友互相分享兩者都幾好食,豬肋骨正正常常,加上BBQ醬香濃又滋味。最後不得不提這個即製梳乎厘班戟配雪糕,是我全晚最期待的部份,它即叫即整需時15分鐘,到達時香噴噴,班戟空氣感十足,烤過後更香甜,加上少許的淡忌廉和士多啤梨雪糕真是值得令人期待的。

之後再叫咗黑松露花膠煮年糕,
同埋紐西蘭肉眼扒

2020-04-16
2 day(s) ago 0 views
// Friday Savory Vibes 🤙🏻👅 //.TGIF! It’s finally the end of another busy week!🗓 Time to have some savory plates of deliciousness after having way too much stuff on my plate!🤪Have yourself a Happy Friday in Mini Friday!👅.▪️Grilled Lamb Chops w/ Red Wine Sauce▪️Rack ‘em up guys! Y’all know I’m a huge fan of lamb racks and lamb chops!🥩 I can never ignore them whenever I spot them on the menu!🤤It was super satisfying to be able to savor a lamb chop that’s soft, tender and succulent💦; and perfectly sea
// Friday Savory Vibes 🤙🏻👅 //
▪️Grilled Lamb Chops w/ Red Wine Sauce▪️[HK$98]
It was super satisfying to be able to savor a lamb chop that’s soft, tender and succulent💦; and perfectly seasoned with red wine sauce as well!🍷
Nothing’s more enjoyable than having a mouthful of lamb that’s meaty and greasy, all at once!❤️
▪️Grilled NZ Beef Ribeye Steak w/ Black Truffle Sauce▪️[HK$98]
If you’re a steak lover, you must try out this delectable slice of New Zealand ribeye steak; that’s specially cooked with black truffle sauce!🍴🖤
The ribeye steak itself was juicy and tender; and it was all covered in dainty herbs and black truffle sauce!😋 Love how toothsome the combination is when enjoying the ribeye with a twirl of al dente spaghetti!🍝
// 10% Service Charge 💞 //
炭燒香草羊扒配紅酒燒汁 Grilled Lamb Chops w/ Red Wine Sauce
燒紐西蘭肉眼扒配黑松露燒汁 Grilled NZ Beef Ribeye Steak w/ Black Truffle Sauce
  • Grilled NZ Beef Ribeye Steak w/ Black Truffle Sauce
  • Grilled Lamb Chops w/ Red Wine Sauce
  • 炭燒香草羊扒配紅酒燒汁
  • 燒紐西蘭肉眼扒配黑松露燒汁
  • 羅宋湯
  • 餐前小食
銀城廣場shopping完,無意睇到九樓有Mini Friday,印像中之前曾經去過觀塘分店,味道不錯。Set lunch我點了意粉牛扒,朋友選擇薯蓉羊扒,店員專業問食物嘅選擇幾多成熟,我嘅牛扒肉質幼嫩,意粉應該有特別調過味道朋友嘅羊扒沒有騷味,算正常合格。飲品都係一概一樣,比較細杯,都係果句如果大杯啲會開心啲啦!旺角分店裝飾較為商業化,不過如果坐近窗邊,個view都幾好,坐喺度悠悠閑閑嘆番個午飯都唔錯。觀塘喺工廈則較為平民化,更設有免費自助吧,較為抵食。

朋友嘅羊扒沒有騷味,算正常合格。

飲品都係一概一樣,比較細杯,都係果句如果大杯啲會開心啲啦!

觀塘喺工廈則較為平民化,更設有免費自助吧,較為抵食。
2020-07-25 3 views
上次係隔離食日本野, 見到MINIFRIDAY痴埋一齊原來係同集團, 而且兩間都排哂長龍, 今日再次上黎銀城9樓, 不過就轉食西餐。餐廳環境燈光都營造得幾有情調, 坐位唔迫狹, 坐得舒服。意式焗牛肉丸 $78墊底既薯蓉幾香, 而肉丸口感札實, 加上蕃茄醬同面頭鋪上可拉絲芝士, 好味! 但略嫌肉丸焗得有D乾。香烤澳洲羊架 配薄荷燒汁 $238跟餐已有田園沙律, 餐湯同埋餐飲, 加$1仲有精選是日甜品, 不過都係次要, 羊架先係主角, 共有三隻中SIZE羊架, 煎得岩岩好, 羊架保持JUICY同軟腍既肉質, 近邊位既小小肥膏位仲好香添! 今日既甜品係BROWNIE, 朱古力味道濃郁, 不錯。即製梳乎厘班戟配雪糕$108即叫即焗, 賣相精緻, 梳乎厘好企身係面前動L動L咁好鬆軟, 一啖食落去. 蛋香同空氣感都十足! 加上鮮果, 淡忌廉同雪糕一齊食, 豐富又滿足!
餐廳環境燈光都營造得幾有情調, 坐位唔迫狹, 坐得舒服。

意式焗牛肉丸 $78

香烤澳洲羊架 配薄荷燒汁 $238

即製梳乎厘班戟配雪糕$108

黃店介紹💛每個Lunch Set 價錢由$48至$98 不等,包括有餐湯和飲品(茶/咖啡/汽水)而且不用加一😜-炭燒香草羊扒配紅酒燒汁🍖($98)有2件羊扒,羊扒脂肪唔算多😆煮到岩岩好ヾ(☆▽☆)有少少羶味而肉質嫩滑(´。• ᵕ •。`) ♡羊扒煎出嚟嘅賣相幾吸引☺️旁邊的配菜都幾好食(ノ*°▽°*)有豆角,薯仔🥔蕃茄🍅-燒紐西蘭肉眼扒配黑松露燒汁🥩 ($98)依塊牛扒都幾厚身😚肉質不算嫩滑😅配埋燒汁食都幾好食~不過不失的牛扒👍🏻-而餐湯和飲品的味道都不錯👍-Name🏠:Mini FridayLocation📌:旺角西洋菜南街2號銀城廣場9樓價錢💰: 炭燒香草羊扒配紅酒燒汁($98),燒紐西蘭肉眼扒配黑松露燒汁 ($98)

黃店介紹💛
每個Lunch Set 價錢由$48至$98 不等,
包括有餐湯和飲品(茶/咖啡/汽水)
而且不用加一😜
炭燒香草羊扒配紅酒燒汁🍖($98)
[可配飯🍚/意粉🍝/薯菜🌱]
有2件羊扒,
羊扒脂肪唔算多😆
煮到岩岩好ヾ(☆▽☆)
有少少羶味
而肉質嫩滑(´。• ᵕ •。`) ♡
羊扒煎出嚟嘅賣相幾吸引☺️
旁邊的配菜都幾好食(ノ*°▽°*)
有豆角,薯仔🥔蕃茄🍅
炭燒香草羊扒配紅酒燒汁

燒紐西蘭肉眼扒配黑松露燒汁🥩 ($98)
[可配飯🍚/意粉🍝/薯菜🌱]
依塊牛扒都幾厚身😚
肉質不算嫩滑😅
配埋燒汁食都幾好食~
不過不失的牛扒👍🏻

而餐湯和飲品的味道都不錯👍
Name🏠:Mini Friday
Location📌:旺角西洋菜南街2號銀城廣場9樓
炭燒香草羊扒配紅酒燒汁
2020-07-13 9 views
跟旁邊的日本野共用一個入口的迷你星期五,試過旁邊的質素不錯後,今次就來迷你星期五試試夜晚坐滿客的這邊超熱鬧,我們點了兩個晚餐加黃到金雞翼,算是這邊最抵吃的東西了食物:黃到金雞翼$58咸蛋黃很多,味道很好,雞翼肉夠多又肥厚!唯咸味不足所以很淡口,建議自行加些鹽吃吊出「咸」味套餐沙律沒有調味,只有加入了甜漿波波的雜菜沙律,如果你喜歡甜沙律的話是還不錯的紅湯就沒什麼特別,水準合格主菜:豬肋骨$188有整整五條肋骨,加上甜甜的燒烤汁,熟度剛好,是傳統的美味黑松露薯蓉帶少許松露香,薯味濃,也是不錯主菜:三文魚$208意料之外的好吃!三文魚七分熟軟嫩不柴,如果加多些咸味的話更佳!其醬汁番紅花汁黃黃的,不妨一試
食物:
黃到金雞翼$58
套餐

紅湯就沒什麼特別,水準合格
主菜:豬肋骨$188
有整整五條肋骨,加上甜甜的燒烤汁,熟度剛好,是傳統的美味

黑松露薯蓉帶少許松露香,薯味濃,也是不錯
主菜:三文魚$208

其醬汁番紅花汁黃黃的,不妨一試
2020-07-12 14 views
呢間西餐廳係網上略有名氣又幾多好評👀黑洞今次係第二次黎試咗幾款上次冇叫過嘅嘢👅-🔸黃到金雞翼( $58 )一系列時代抗翼 各有特色🤗黑洞揀咗鹹蛋黃醬雞翼半煎炸沾滿起沙鹹蛋好邪惡😍雞皮好脆口 忍唔住食晒🙈-🔸龍蝦蕃茄海鮮意粉( $168 )意粉配酸酸甜甜蕃茄醬好開胃 😗加埋半隻開邊龍蝦都幾豐富😋-🔸龍蝦西班牙海鮮飯( $238 )冇諗過份量咁多😂兩個人食唔晒黑洞覺得有返3-4個人share先好叫⚠️配料有魚柳 魷魚 大蝦 龍蝦炒飯底色水幾夠 但食落比較淡👉🏻👈🏻個人認為可以再重口味啲👅
呢間西餐廳係網上略有名氣又幾多好評👀
黑洞今次係第二次黎
試咗幾款上次冇叫過嘅嘢👅
🔸黃到金雞翼( $58 )

一系列時代抗翼 各有特色🤗
黑洞揀咗鹹蛋黃醬
雞翼半煎炸沾滿起沙鹹蛋好邪惡😍
雞皮好脆口 忍唔住食晒🙈
🔸龍蝦蕃茄海鮮意粉( $168 )

意粉配酸酸甜甜蕃茄醬好開胃 😗

加埋半隻開邊龍蝦都幾豐富😋
🔸龍蝦西班牙海鮮飯( $238 )

冇諗過份量咁多😂兩個人食唔晒
黑洞覺得有返3-4個人share先好叫⚠️
配料有魚柳 魷魚 大蝦 龍蝦

炒飯底色水幾夠 但食落比較淡👉🏻👈🏻
個人認為可以再重口味啲👅
2020-07-08 26 views
同朋友事隔七年再見,朋友話想食威靈頓牛柳,見到呢間西餐廳好似幾岀名又係黃店,於是就嚟一試。一嚟到侍應就奉上墨西哥脆餅比我地做餐前小食。而我地就嗌咗個威靈頓牛柳同一份pizza,本身仲打算嗌多份雞翼,不過侍應話嗌埋雞翼可能會太多,所以最後都無嗌到。威靈頓牛柳煮得剛剛好,唔會過熟,充滿牛肉本身肉汁,酥皮做得鬆脆👍🏻👍🏻而pizza 方面比想像中大份,係我鐘意嘅薄批,磨菇香濃,又唔會比芝士搶曬味👍🏻👍🏻整體感覺味道不錯,可以再試,唯一美中不足就係有限時,如果有得坐耐啲就更好!!

2020-07-08 13 views
必選DINNER SET @Mini Friday旺角西洋菜南街2號銀城廣場9樓9/F, Ginza Plaza, 2 Sai Yeung Choi Street South, Mong Kok幾個月前同朋友來過一次, DINNER SET 抵食又有水準, 而家餐廳的限聚令又解除了一在沒法出國旅行, 儲了很多$彈藥, 抱著吃了當去了心態, 來食多國西餐呢度燈花比較昏暗, 可以話有情調, 同埋服務都幾細心的。香煎三文魚柳 配 紅花忌廉汁 $208 DINNER SET 會配上田園沙律、是日餐湯、精選是日甜品、餐飲甜品兩三口就可以食曬, 唔會太滯紅花忌廉汁, 白汁同海鮮好夾架, 三文魚本身魚油豐富, 只要調味再煎香已經好好食。火焰脆燒德國咸豬手 $238 是搶眼之作, 一整隻在上台前會點一把火, 要把握機會拍照哦!!! 咸豬手是德國口味, 所以會偏鹹的, 表皮也是脆脆而帶有強烈的鹹味, 用會乾身有嚼勁,所以最好配上飲品來解膩。熊熊烈火, 很過癮, 是放IG 之選
必選DINNER SET @Mini Friday

旺角西洋菜南街2號銀城廣場9樓

呢度燈花比較昏暗, 可以話有情調, 同埋服務都幾細心的。

田園沙律、是日餐湯、精選是日甜品、餐飲

甜品兩三口就可以食曬, 唔會太滯

2020-07-07 12 views
香港食西餐嘅選擇其實都好多,今次揀左依間價位唔算太貴,但都意外好食!難怪平日夜晚都坐滿晒,所以真係記得要訂位。嘢食選擇都好多,沙律、意粉、薄餅、扒、小食、連西班牙炒飯都有!冇咩餐廳有西班牙炒飯($238)食,於是一見到就即刻叫左。一上菜真係嚇死人,大碟到呢,而且好足料,有小龍蝦、蝦、魚、墨魚同蜆。個飯比較乾身,味道幾濃,當然唔完全似西班牙食到嘅味道,但都真係好食!另外叫咗個黑松露啡菇水牛芝士薄餅($148),好驚喜!黑松露味道好平均同個菇好夾,再加埋個芝士味好濃,真係好邪惡。個薄批都焗得好脆,正!依間野食真係幾好,而且都坐得舒服,值得一試!

依間野食真係幾好,而且都坐得舒服,值得一試!
2020-07-01 45 views
半年前試過一次哩間餐廳覺得佢嘅意粉好好食事隔半年 再返返去 估唔到已經唔同曬餐湯叫左羅宋湯 不過一黎到有隻大曱甴...我同侍應講 佢好堅持係菜乾...羅宋湯點會有菜乾...我畢出黎俾佢睇 佢先信...餐廳經理剛剛好經過 即刻收走左睇黎哩間餐廳危機管理都幾好😂😂😂.自選意粉溫泉蛋忌廉雞柳扁意粉 $158雞柳超乾 好大陣雪藏味餐廳冇俾到溫泉蛋俾我...不過因為湯嘅事件 我唔夠膽再叫佢換忌廉汁都算合格嘅...不過真係唔好食....鹿兒島黑豚西冷配藍莓汁 $248豬排肉質比較實 而且有啲乾配菜嘅薯蓉反而好食啲.心太軟做到流心效果不過我同友人都覺得有啲甜雪糕正正常常 冇咩特別
半年前試過一次哩間餐廳
覺得佢嘅意粉好好食
事隔半年 再返返去 估唔到已經唔同曬
餐湯叫左羅宋湯 不過一黎到有隻大曱甴...
我同侍應講 佢好堅持係菜乾...
羅宋湯點會有菜乾...
我畢出黎俾佢睇 佢先信...
餐廳經理剛剛好經過 即刻收走左
睇黎哩間餐廳危機管理都幾好😂😂😂
自選意粉
溫泉蛋忌廉雞柳扁意粉 $158
雞柳超乾 好大陣雪藏味
餐廳冇俾到溫泉蛋俾我...
不過因為湯嘅事件 我唔夠膽再叫佢換
忌廉汁都算合格嘅...
不過真係唔好食...

鹿兒島黑豚西冷配藍莓汁 $248
豬排肉質比較實 而且有啲乾