2020-11-17 747 views
呢間係西餐廳,本身都係諗住嚟食威靈頓牛柳之類的Dinner Set,但係一坐低嘅時候,見到佢呢一個宣傳餐牌,宣傳呢度嘅特色雞翼,有柚子蜜糖、鹹蛋、辣椒、胡椒等四款口味。因為太熱氣的緣故,我冇食晒四款,只係食咗其中三款,但都覺得真係幾好食。第一款係柚子蜜糖雞翼,首先雞翼一定係新鮮熱辣辣炸出嚟,放落咀嘅時候都仲好熱,而且非常多汁,再加埋柚子蜜糖,就咁望落去,應該係真係直接係罐都筆出黎,再慢慢放落雞翼嘅外層,所以味道都好Rich,而且佢嘅甜味亦都可以中和雞翼嘅油膩感。下一款就係鹹蛋黃醬雞翼:雞翼嘅外層塗上左鹹蛋黃醬,而且炸得非常香脆,甜鹹蛋黃亦變得好香脆,鍾意重口味嘅人士應該會幾鍾意,好邪惡,但如果稍為重視健康嘅話,油膩+鹹蛋黃呢個配搭可能要配塔下呢度嘅花茶中和一下。在下一款就係呢度嘅辣椒雞翼:我自己就覺得呢一款係最刺激,因為真係用好辣嘅辣椒粉整出雞翼,食嘅時候一定要配埋凍飲,如果飲熱飲嘅話就真係gg了。我就叫咗杯凍Latte。最後亦都叫埋呢度嘅海鮮濃湯,海鮮濃湯裏面有兩隻大蝦、蜆肉、同埋魚柳,呢個湯底係龍蝦湯底嚟嘅,都幾結下唔錯。

下一款就係鹹蛋黃醬雞翼:

在下一款就係呢度嘅辣椒雞翼:

我就叫咗杯凍Latte。

2020-11-16
2020-11-01 1495 views
今晚朋友約左小妹食minifriday, 好耐之前食過觀塘分店覺得唔錯, 今次就試下有冇新菜式😋! 入到餐廳雖然座位無觀塘分店多, 不過勝在環境比較靜而且有情調d, 菜式方面亦多左選擇, 今次小妹就揀左一個Set同兩款小食同朋友share, 邊食邊傾!墨西哥脆片一坐底就會擺係枱面, 比你邊食住邊揀野食, 口感香脆唔油膩!沙律🥗餐湯🥣維尼雞翼🐔酸酸甜甜嘅柚子蜜🍊🍯沾滿哂成隻雞翼, 咬落去熱辣辣出哂煙, 外皮微脆內嫩幾juicy, 非常開胃!咸蛋黃薯角薯角份量幾多, 咸蛋黃味道極濃厚, 啖啖滋味😋, 不過小妹建議多人share!碳燒鹿兒島極黑豚西冷扒配藍莓燒汁🐖黑豚西冷肉質厚實, 口感軟腍無豬羶味, 配菜方面有露荀bb,粟米🌽同薯蓉🥔, 薯蓉混合左黑松露, 口感幼滑, 幾有誠意!焦糖布丁🍮蛋味濃郁, 質感較厚實, 不過不失是日甜品🍰士多啤梨慕絲蛋糕🍓🍰, 上層軟滑, 下層係濕潤嘅芒果味餅底, 味道幾特別!

墨西哥脆片

沙律🥗

餐湯🥣

維尼雞翼🐔

咸蛋黃薯角

碳燒鹿兒島極黑豚西冷扒配藍莓燒汁🐖

焦糖布丁🍮
蛋味濃郁, 質感較厚實, 不過不失

是日甜品🍰
2020-10-27
  • 維尼雞翼
今晚近近地又黎到旺角食西餐,mini friday 都食過好幾次~不過一次比一次多人,沒想到周一晚上都爆滿。餐牌有單點,dinner set同diy pasta, 甜點同cocktail酒類。未點餐就會有一碟薄脆嘅前菜,份量都幾多。叫左一個晚餐:有餐湯及沙律。沙律最特別有乳酸爆珠,口感特別。另叫左卡邦尼意粉及水牛城雞翼水牛城雞翼 $78 雖然餐廳出了時代抗翼系列有4款新口味,但我偏愛傳統水牛城嘅酸同辣口味,共6隻。卡邦尼扁意粉 $98 食落夠creamy, 扁意粉掛汁力強,有埋溫泉蛋加分。Dinner set: 黑松露忌廉花膠燴美國雞扒 $168見佢醬汁幾特別,平時又食牛扒較多。今次就試下雞扒。雞扒好大塊又厚肉,食落嫩滑。黑松露忌廉口味嘅花膠真係第一次食到,黑松露味幾濃郁,仲配埋黑松露薯蓉。晚餐加$1 甜品焦糖香蕉芝士蛋糕 食落焦糖同香蕉味道都幾突出。最後叫左即製梳乎厘配雪糕 $108雪糕口感似雪葩,感覺似自家製。梳乎厘好似平時杯焗果種嘅變奏版,食落蛋糕感較重。

不過一次比一次多人,沒想到周一晚上都爆滿。

未點餐就會有一碟薄脆嘅前菜,份量都幾多。

叫左一個晚餐:有餐湯及沙律。
沙律最特別有乳酸爆珠,口感特別。

另叫左卡邦尼意粉及水牛城雞翼

水牛城雞翼 $78

卡邦尼扁意粉 $98
食落夠creamy, 扁意粉掛汁力強,有埋溫泉蛋加分。

Dinner set: 黑松露忌廉花膠燴美國雞扒 $168

晚餐加$1 甜品
焦糖香蕉芝士蛋糕 食落焦糖同香蕉味道都幾突出。

最後叫左即製梳乎厘配雪糕 $108
雪糕口感似雪葩,感覺似自家製。
梳乎厘好似平時杯焗果種嘅變奏版,食落蛋糕感較重。
2020-10-19
  • 卡邦尼扁意粉
  • 黑松露忌廉花膠燴美國雞扒
2020-10-27 977 views
今晚出了旺角,行完兆萬睇玩具後,同朋友行過對面嘅銀成跟住就上了這裡,朋友推薦這裡一個好有打卡嘅食物,火焰脆燒德國咸豬手,同埋個特色DIY Pasta set,另外加埋個水牛城雞翼,跟set 有個田園沙律,餐湯,同埋一杯咖啡或茶!水牛城雞翼上面塗滿了醬汁,外皮香脆,咬開內裡肉質嫩滑夠晒入味!重點夠晒大隻真係啖啖肉!火焰脆燒德國咸豬手上枱時店員就係上面淋上酒,跟住點火,真係十分搶眼吸晴,之後再由廚師幫客人切件上枱,十分細心,咸豬手十分大隻,就算切件都好多件,卜卜脆嘅皮加埋咸咸地嘅豬手,燒得十分好味!加埋酸酸嘅配菜入口感覺開胃醒神!而個DIY Pasta 就額外加了龍蝦,上枱時大大隻嘅龍蝦在闊條面上,見到上面充滿蝦膏加埋彈牙爽口嘅蝦肉真係超正!而個自選汁就係辣味茄汁配煙韌彈牙闊條麵,加上彈牙煙韌大啡菇,整體配搭款式多,可按個人喜好選擇,真係可以有不同嘅組合,總有一款啱自己口味!最後追加埋個心太軟作為今晚嘅甜品,因即時處理,真係等了一會,上枱切開,朱古力由個心流出,朱古力味道濃郁,配埋個香滑朱古力雪糕,味道十分配合!雖然玩具就睇唔啱,但在這裡就找到啱食嘅食物,真係十分滿足嘅一晚!

Dinner
2020-10-21 1175 views
疫情稍為緩和 就聽到好姊妹的好消息上星期就相約到呢一間旺角的Mini Friday 去收喜帖以及分享一下喜悅呢一間餐廳位於旺角銀城廣場地點絕對方便餐廳嘅裝修寬敞 簡約既吊燈 加上輕鬆嘅音樂實在係聚腳嘅好地方餐廳嘅食物質素都幾高一個脆卜卜嘅脆餅用嚟配啤酒就最適合不過呢一個《芒果黑松露鮮蝦沙律》賣相花盡心思沙律除咗有彈牙的蝦肉之外仲加入爽脆的洋蔥粒同埋香甜嘅芒果黑松露醬汁嘅調配恰當既有黑松露香氣 同時亦有酸甜味道配搭相當不錯另外的《溫泉蛋菠菜大啡菇》好味得嚟又健康大啡菇有肉嘅口感同時又有大量蛋白質係瘦身女士嘅恩物另外菠菜用咗忌廉同芝士烹煮 食落美味上面嘅溫泉蛋雖然唔係太流心但係就有溏心效果另外嘅主菜《美式BBQ豬肋骨》焗得非常香口BBQ sauce 非常惹味豬肋骨嘅肉非常juicy幾個人一齊share就最適合不過另外就叫咗呢度嘅招牌甜品《即製梳乎厘班戟配雪糕》梳乎厘班戟充滿空氣感食曬成塊都唔會覺得太飽濟而且充滿咗蛋香 加埋香甜嘅吉士汁輕易就畀我哋幾個女士K. O. 整體嚟講呢一間 Miini Friday質素同環境都相當唔錯係疫情嘅情況下 就算食飯都一定要保持衛生警覺呀
疫情稍為緩和 就聽到好姊妹的好消息

另外就叫咗呢度嘅招牌甜品《即製梳乎厘班戟配雪糕》

梳乎厘班戟充滿空氣感

食曬成塊都唔會覺得太飽濟

而且充滿咗蛋香 加埋香甜嘅吉士汁

輕易就畀我哋幾個女士K. O.

係疫情嘅情況下 就算食飯都一定要保持衛生警覺呀

• 芒果黑松露鮮蝦沙律
Friend子話帶我食好西,呢晚到左位於旺角銀城廣場嘅【Mini Friday】~ 呢度主打多國西餐,仲有好多自家首創嘅菜式㗎~ 真係要嚟多幾次先可以試晒我想食嘅野呀!餐廳地方寬敞,裝修有情調,好啱情侶或朋友~入座送【墨西哥脆片】,等大家可以邊食邊點野食,都幾細心~ btw, 墨西哥脆片都幾香脆,唔算油膩~必點【火焰脆燒德國咸豬手】 ($238),係呢度嘅signature dish之一,好惹火㗎~ 店員先係枱邊用火槍點着隻豬手俾我地打卡,之後拎去切片,實在太方便,唔洗自己落手切到雞手鴨腳,好貼心啊!豬手外脆內軟,塊皮卜卜脆,肉質香滑,可以配德國酸菜或蜜糖芥末醬一齊食,特別美味!卡邦尼扁意粉($98)呢個好抵食,好香好夠味,最特別係有隻溫泉蛋放面,有驚喜~ 即製梳乎厘PANCAKE配雪糕($108)好有份量,又有蛋香,如果個質地可以再結實少少會更好味,配朱古力雪糕味道好夾~美味又開心的晚餐,謝謝friend子好介紹~

餐廳地方寬敞,裝修有情調,好啱情侶或朋友~

美味又開心的晚餐,謝謝friend子好介紹~
2020-11-19
  • 火焰脆燒德國咸豬手
  • 卡邦尼扁意粉
2020-11-27 0 views
今次嚟到一間環境唔錯嘅樓上西餐廳😌.次次食西餐都好想食薯條😂今次專登叫個炸魚薯條🐟🍟炸魚唔算好大份,外層炸得好脆,都唔錯。另外叫咗個BBQ豬肋骨嘅Dinner set,有沙律餐湯餐飲。BBQ豬肋骨份量都唔少,整體不過不失啦😌餐飲俾咗朋友叫凍檸茶,原本想叫果汁,但係個店員好誠實咁話佢哋嘅唔係鮮榨果汁,只係普通果汁先生🤣🤣我就額外叫咗杯凍朱古力,原來上面係有cream嗰種,好邪惡🥴朋友話想食炸雞,不過呢到冇炸雞叫,得炸雞翼🤣都照叫啦!雞翼整得香脆,咸蛋黃醬都幾香。辛辣雞翼望落好似落咗好多辣粉咁,但其實食落都唔會太辣。.呢到係燈光有少少暗嗰種🤏感覺環境都唔錯,店員都好nice🥰
今次嚟到一間環境唔錯嘅樓上西餐廳😌

次次食西餐都好想食薯條😂
今次專登叫個炸魚薯條🐟🍟

炸魚唔算好大份,外層炸得好脆,都唔錯。

BBQ豬肋骨份量都唔少,整體不過不失啦😌

朋友話想食炸雞,不過呢到冇炸雞叫,得炸雞翼🤣都照叫啦!

雞翼整得香脆,咸蛋黃醬都幾香。

辛辣雞翼望落好似落咗好多辣粉咁,但其實食落都唔會太辣。

呢到係燈光有少少暗嗰種🤏感覺環境都唔錯,店員都好nice🥰
2020-11-26 4 views
餐廳既佈置帶有美式既風格,播住悅耳既爵士音樂,再配合柔和既燈光,感覺幾relax。等緊上菜仲有啲脆脆係枱比你食,幾香口。先叫左份炸魚薯條。餐廳選用左銀雪魚作材料,外層炸到好酥脆,咬開後裡面既銀雪魚晶瑩剔透,可以食得出魚係非常新鮮,份量仲超多,抵!薯條都係冇得彈,粗身脆卜卜,滿分。佢既卡邦尼意粉都好有驚喜。香濃既芝士,再加上半生熟蛋既配合,每一啖都滿滿既蛋汁同芝士醬,好滿足!主菜方面,我地仲揀左燒紐西蘭肉眼扒。五成熟既牛扒,上枱熟度完美,肉質嫩滑,肉味濃,而且口感豐富。整體黎講,餐廳食物質素非常高,食材無論用料同份量都好大方,值得一試

等緊上菜仲有啲脆脆係枱比你食,幾香口。

先叫左份炸魚薯條。

薯條都係冇得彈,粗身脆卜卜,滿分。

佢既卡邦尼意粉都好有驚喜。

主菜方面,我地仲揀左燒紐西蘭肉眼扒。

2020-11-25 2 views
見咁多人推介所以Bookmark左Mini Friday好耐🌚點知原來係大伏🌚完全overpriced & overrated 🌚唔值得去我地兩個人係即日openrice book枱 仲有88折 因為唔算好肚餓所以只叫左一個dinner set 同小食share.🎈碳燒鹿兒島極黑豚西冷扒配藍梅燒汁($248)其實一開始食都幾好 醬汁就係一般既燒汁味不過不失呢塊豬扒都幾厚下 一上碟已經有種不良預感🌚切邊邊位係嫩粉紅色 但去到中間完全係唔係咁熟😮牛扒我接受到medium rare個豬扒我expect一個well done...見到入面咁紅我真係非常驚訝😮😮配菜都算幾敷衍 薯蓉似薯仔唔夠creamy蔬菜類都係一般🌚有諗過想換過碟 但因為已經食左大半同其他食物質素都一般 所以已經對佢冇任何期望😮收得呢個價錢至少要比塊煮熟既豬扒比我🤦‍♀️評分: 1/10.🎈維尼雞翼 ($58)即係柚子蜜糖雞翼 見非常多人推薦所以都叫左一份試試佢我呢世人冇食過咁甜既雞翼😨食多幾隻可能會有糖尿病基本上佢全部汁都係柚子蜜 好懷疑佢有冇稀釋過🌚唯一可以讚既係佢雞翼炸得算脆 只係個醬汁出左事🤦‍♀️評分: 3/10.🎈黑松
碳燒鹿兒島極黑豚西冷扒配藍梅燒汁

🎈碳燒鹿兒島極黑豚西冷扒配藍梅燒汁($248)
其實一開始食都幾好 醬汁就係一般既燒汁味不過不失

蔬菜類都係一般🌚
收得呢個價錢至少要比塊煮熟既豬扒比我🤦‍♀️
評分: 1/10
維尼雞翼

🎈維尼雞翼 ($58)
即係柚子蜜糖雞翼 見非常多人推薦所以都叫左一份試試佢
我呢世人冇食過咁甜既雞翼😨食多幾隻可能會有糖尿病
基本上佢全部汁都係柚子蜜 好懷疑佢有冇稀釋過🌚
唯一可以讚既係佢雞翼炸得算脆 只係個醬汁出左事🤦‍♀️
評分: 3/10
黑松露野菌湯

🎈黑松露野菌湯 ($48)
成晚唯一比較正常 但都只屬於可以勉強接受
有黑松露味有菇味 唔係個種creamy既湯應該冇落忌廉或者落左好少
似係水+菇+黑松露打埋一齊 個湯真係粒粒分明有口感
評分: 4/10
咸蛋黃薯角

🎈咸蛋黃薯角 ($68)
其實整呢啲都幾難伏 但佢整得真係好一般
首先咸蛋黃味非常淡 近乎無 真係要細心品嘗先可以食得出咸蛋味
其次薯角基本要求應該要脆 但佢係一個淋左既薯角 仲越食越咸
佢好靚咁用煎pan上 而貼住煎pan個幾舊燒焦了😮
評分: 3/10

🎈總括而言
價錢同質素唔成正比 環境都唔係話特別好
唔理解點解咁多好評🤭冇下次了😂
評分: 2.5/10
2020-11-25 3 views
Mini Friday透過OpenRice 網上訂座有88折餐廳環境舒適而且座位空間夠大當天點了set lunch F是日餐湯是南瓜湯南瓜湯味道濃,湯又不會太稠,恰到好處燒紐西蘭肉眼扒配黑松露汁配薯菜,點了五成熟肉眼扒,店員遞上時已嗅到很香的黑松露味,肉眼扒肉質厚而且口感不會太韌,每一啖都有很香的黑松露味,麼至連薯蓉也是跟黑松露蓉在一起。另外再點了份咸蛋黃雞翼,皮很黃而且不是死咸,咸蛋黃味香香,雞翼肉滑多汁,形成外脆內軟的口感。最後點了兩杯飲品做結尾總括然而這餐廳是在旺角區是不錯的選擇之一
餐廳環境舒適而且座位空間夠大
當天點了set lunch F
是日餐湯是南瓜湯
南瓜湯味道濃,湯又不會太稠,恰到好處
最後點了兩杯飲品做結尾
總括然而這餐廳是在旺角區是不錯的選擇之一
2020-11-24 11 views
💛💛揀依間因為有88折+ 生日送甜品已係app預約位於銀城九樓佢係同另外一間餐廳「日本野」同一個門口然後分左右兩邊有客廁可以問職員拎鎖匙我地食六點 可能太早成個場得兩枱客可以坐卡位 下面係馬路景侍應多過客入座前已經擺好左有碟nachos(?)但又冇醬點 (得pepper同tabacos), 同埋已經唔係好脆唔建議食。menu菜式唔多基本上去親食嘅人會係叫雞翼 + 威靈頓牛/ 咸豬手我地兩個女仔揀左1)咸蛋黃雞翼2)威靈頓牛3)薯條配黑松露醬 4)fruit punch🍹, corona🍺 (有水供應)咸蛋黃雞翼 有4件個皮好香好正 咸蛋黃味唔會太濃蓋過雞翼味雞肉仲好嫩very juicy威靈頓牛柳外貌好吸引 好大份 個酥皮整得岩岩好 超好食旁邊有好多款配菜 唔知係咪太期待個牛中間係粉紅色which is very good但外面有啲太熟 咬落有少少韌就咁食個酥皮同入面啲菇都好好食😋佢個gravy sauce好有味,一定要淋黎食薯條配黑松露醬& 茄醬薯條真係唔會唔好食 好大盆👍如果可以我會想係有坑紋果種薯條🤪或者手切薯條會再吸引啲(我太多要求lol)最後因為太飽個甜品都食唔晒下底係芒果
💛💛揀依間因為有88折+ 生日送甜品

有客廁可以問職員拎鎖匙
我地食六點 可能太早成個場得兩枱客
可以坐卡位 下面係馬路景
侍應多過客

入座前已經擺好左有碟nachos(?)
但又冇醬點 (得pepper同tabacos
), 同埋已經唔係好脆唔建議食。
menu菜式唔多

唔知係咪太期待
個牛中間係粉紅色which is very good
但外面有啲太熟 咬落有少少韌
就咁食個酥皮同入面啲菇都好好食😋
佢個gravy sauce好有味,一定要淋黎食

薯條配黑松露醬& 茄醬
薯條真係唔會唔好食 好大盆👍
如果可以我會想係有坑紋果種薯條🤪
或者手切薯條會再吸引啲(我太多要求lol)

最後因為太飽個甜品都食唔晒
下底係芒果
2020-11-24
  • 黃到金雞翼
2020-11-24 5 views
我住新界閨蜜住九龍,所以通常約食飯都離不開旺角太子呢D地方~今晚佢就約左我係旺角試下呢間咁高評價既西餐😄我地點左兩份set dinner加一客小食炸薯條配黑松露醬~薯條新鮮熱辣炸起好脆,幾粗身好有口感但唔油膩😋 閨密係黑松露lover佢盛讚呢個醬好好食😂我突然之間好想食三文魚所以叫左set dinner既香煎三文魚柳拼紅花忌廉汁,而我本身唔太鍾意食忌廉汁因為覺得太重奶味所以最初都有猶豫左一陣,但原來呢隻汁有忌廉稠稠地既質地但係無左果種奶味,換黎既係鮮艷嘅黃色同埋淡淡嘅香味👍👍三文魚皮煎得超級脆!!魚柳幾重香草味,好大舊啖啖肉,岩晒我😋 朋友就叫左香烤美式BBQ豬肋骨~份量同肥瘦都適中,切開裡面肉質幾嫰滑,調味剛好👍伴碟薯蓉入口幾滑,裏面均合左啲黑松露所以好香,閨密再次大讚呢間餐廳製作好有心思同誠意😂😂呢個閨密平時對餐廳要求都幾高,難得佢都咁滿意,咁高人氣果然有啲料到!🤣
今晚佢就約左我係旺角試下呢間咁高評價既西餐😄

朋友就叫左香烤美式BBQ豬肋骨~
份量同肥瘦都適中,切開裡面肉質幾嫰滑,調味剛好👍
2020-11-24
  • 炸薯條配黑松露醬
  • 香煎三文魚柳配紅花忌廉汁
  • 香烤美式BBQ豬肋骨
Mini Friday是旺角蠻受歡迎的西餐廳,不少朋友,家人和情侶的好去處。對於身邊不乏嘴很刁的朋友,能被二訪或以上的餐廳,其實真的很難得,這晚已是四訪Mini Friday。常去Mini Friday用餐都知道,餐桌總會預備一籃脆脆供食客作餐前小食,脆脆非常香脆,當我輕輕咬下,脆脆咔滋咔滋的,無論吃幾多次都會回味無窮。首先上桌的是開胃的田園沙律,沙律採用車厘茄,粟米,沙律菜和爆珠,搭配意大利黑醋調味,視覺繽紛又豐富。田園沙律吃起來微微酸甜,清爽脆口,尾韻帶點爆珠果香,沙律層次多元。是日餐湯是大家喜愛的雜菜湯,湯頭保留了蕃茄,青椒,蘿蔔,椰菜等菜蔬天然原味,濃濃的酸香,滿適合作為餐前湯品,先令人胃口大開。香烤美式BBQ豬肋骨表層裏上焦褐色的BBQ醬,醬香四溢,十分誘人。這次是我們初嚐香烤美式BBQ豬肋骨,豬肋骨份量十足,鹹甜滋味在交織,豬肉軟嫩易咬,吃來真的爽快,愈吃愈涮嘴。香草燒牛仔骨配蜜糖燒汁頗有厚度,肉質扎實不失柔軟且多汁。牛仔骨吃得到牛肉的香和蜜糖的甜,不過骨的部份比較難切,帶些許牛筋,牛仔骨旁的薯蓉,露筍,蘿蔔,粟米也可以搭配蜜糖燒汁一起享用。黃到金雞翼都加入鹹蛋黃醬來調味,

黃到金雞翼都加入鹹蛋黃醬來調味,跟雞翼極之合拍,雞翼吸附濃濃的鹹蛋黃醬,每一口均吃到鹹蛋黃沙沙的口感。雞翼外脆內嫩不乾柴,肉汁豐沛,是會讓人忍不住一口接一口的可口小食。

約左朋友食飯,揀左間大家都方便去既旺角餐廳。佢鋪面都幾大同樓底都算高,坐落都舒服,但燈光比較暗,所以同朋友影相d色就差d,不過有光照住張枱,所以影食物既話就ok既~第一樣上枱就係都幾多人推薦既水牛城雞翼,雞翼雖然唔算大隻,但入面雞肉嫩滑唔會乾晒,另外佢醃得入味,而且醬料夠味得黎唔會過辣,所以唔太食得辣既人都可以試下,整體係一碟好唔錯既雞翼。第二樣就係威靈頓牛柳,本身都幾期待,因為今次係第一次食威靈頓牛柳,但食完係有d失望。首先個酥皮唔夠香同酥脆,而且仲要同舊肉分離左。另外個牛柳雖然中間係淋身但無咩肉汁,牛肉味都唔夠濃,同埋肉同底層既酥皮係淋晒出水,食落口感唔多良好。雖然係第一次食,但同我認知上既威靈頓牛柳都幾大出入第三樣就係pizza,佢係薄脆底既pizza,面頭既配料都分得好平均,但略厭有d少,同埋兩款肉既咸香味都唔係好夠,食落似euro gogo既pizza,唔算好特別,所以感覺唔太值依個價。最後仲叫左個卡邦尼扁意粉,依個意粉意外地幾出色,首先佢意粉同配料既份量都多,而意粉都煮得岩岩好咬落彈牙,個汁加埋溫泉蛋既味道都岩岩好,香濃滑身得黎唔會過膩,但就略厭佢稀左d,不過整體都係好食,

水牛城雞翼

皇牌威靈頓牛柳