2019-12-10 3273 views
趁放假到銅鑼灣逛街,順道約哥哥和嫂子一起吃晚飯,哥哥想吃水煮魚,但媽子想吃粵菜,在開飯上找到這家滿足到大家要求的食店。這家店的店面帶點懷舊氣息,推介食品圖片在門外一字排開,最吸引的莫過於下午茶點心放題,先記下了。飯桌上餐具的式樣有點眼熟,就是想不起在哪裡看到過。 哥哥點了滿滿一桌的菜,有前菜、點心、小菜、泡飯,當然還有水煮魚囉,能不能吃完啊?沸騰水煮魚$188,以小火爐熱著的水煮魚,保持在沸騰的狀態,麻辣香氣迎面襲來,未吃已垂涎,為免越煮越辣,還是趕快挾起來吃吧。魚肉味鮮,肉質軟彈,不錯吃。 鍋內除了魚肉之外,還有午餐肉、豬紅、金菇、薯粉、菜和辣椒......好豐富哦。 京川汁秋葵$48,翠綠色的秋葵加上點點紅椒特別好看,京川汁微辣,為清淡的秋葵添加韻味,沒有菜青味,也沒有很潺,是一個可口健康的前菜。蜂蜜柚子脆蝦球$108簡簡單單的炸蝦球,上面放有青色桔仔片,灑上白芝麻,淋上柚子蜜,香脆而不油膩。 內裡蝦仁口感爽彈,和著醬汁一起吃,清香甜蜜,味道甚佳。橋底混醬豬腸粉$38澎湃的醬汁,滿滿地鋪在腸粉上,將一件沾滿混醬的腸粉放入口中,唔......不同味道在口腔中爆發,衝擊味蕾,腸粉質感軟
飯桌上餐具的式樣有點眼熟,就是想不起在哪裡看到過。

蜂蜜柚子脆蝦球$108

橋底混醬豬腸粉$38
澎湃的醬汁,滿滿地鋪在腸粉上,將一件沾滿混醬的腸粉放入口中,唔......不同味道在口腔中爆發,衝擊味蕾,腸粉質感軟滑,好味道。

雪茄鮮蝦春卷$58
春卷上菜時陣陣仙氣彌漫,樣子別緻,非常吸睛。 春卷餡料有爽脆的黑木耳和爽彈的鮮蝦仁, 咬下去口感複雜,不錯吃。

濃湯鮮蠔仔肉碎泡飯$88
泡飯同樣有小火爐保溫,碗面蠔仔滿多的,材料還有肉碎、芫茜、冬菜,蠔仔飽滿 ,湯頭鮮甜,泡飯軟硬適中,好吃哦。

鐵板叉燒扒$88
大大件叉燒放在熱燙鐵板上,上菜時還在吱吱作響,旁邊放了數顆鷹嘴豆,切一件叉燒放入口,酥軟多汁,肉味香濃,加上表層的蜜糖味,非常美味啊!

金銀蒜銀魚蒸娃娃菜$58
蒸娃娃菜鮮甜軟嫩,和著菜面的金銀蒜和小銀魚非常惹味,不錯吃。

店家的茶水是蕎麥茶,芳香味厚,而店員不時為我們添加茶水,服務很貼心,值得一讚。 期待來日一試店家的點心放題

2019-10-18 5218 views
燒肉放題,日式放題,雞翼放題等等我全部都食過哂😂收到風,原來「名館」有點心放題我當然係首當其衝,去食下啦🙈·餐廳裝修行簡約優雅風面積非常大,容納嘅人數自然好多所以我地吾洗排隊就可以入座啦🙆‍♀️店員安排我地住近窗位呢個真係個絕世靚位🤣面向玻璃窗,外面嘅人來人往,一覽無遺.點心放題由2:30開始星期一至五,每位只係$98炸免埋茶位費,真係超級抵食😍·除左價錢,款式都好重要分為點心,涼菜同甜品三大類主打點心,約有25款吾怕揀吾到心水🥰.🔸和麻醬雞絲粉皮粉皮淋上大量嘅和麻醬仲有雞絲,青瓜絲,花生碎做配碟攪勻後,條條粉皮都沾滿和麻醬,麻味濃郁食落口感爽滑彈性有韌性,不錯👍.🔸香煎臘味蘿蔔糕一份有四塊長條形嘅蘿蔔糕煎至黃金帶脆,蘿蔔香味突出咬落柔軟帶彈性,吾係滿口麵粉果種.🔸雪茄鮮蝦春卷呢隻堅係雪茄巨形🤣外形又真係似模似樣👍春卷皮厚身少少但仍然係好香脆裡面有好多蝦肉仲有雲耳,香菇,紅蘿蔔絲等口感豐富!我最中意嘅一點係,吾多油,食落吾會有膩感.🔸鑊仔生煎蓮藕餅通常蓮藕餅都係用豬肉攪拌後再煎香呢個反而係用左鯪魚肉鯪魚肉嘅彈牙同魚香魚餅兩邊都煎至香脆,口感大讚呀😍.🔸京川滑餃子其實似係紅油抄手,但冇左紅

燒肉放題,日式放題,雞翼放題等等
我全部都食過哂😂
收到風,原來「名館」有點心放題
我當然係首當其衝,去食下啦🙈
餐廳裝修行簡約優雅風
面積非常大,容納嘅人數自然好多
所以我地吾洗排隊就可以入座啦🙆‍♀️
店員安排我地住近窗位
呢個真係個絕世靚位🤣
面向玻璃窗,外面嘅人來人往,一覽無遺

點心放題由2:30開始
星期一至五,每位只係$98炸
免埋茶位費,真係超級抵食😍
除左價錢,款式都好重要
分為點心,涼菜同甜品三大類
主打點心,約有25款
吾怕揀吾到心水🥰

🔸和麻醬雞絲粉皮
粉皮淋上大量嘅和麻醬
仲有雞絲,青瓜絲,花生碎做配碟
攪勻後,條條粉皮都沾滿和麻醬,麻味濃郁
食落口感爽滑彈性有韌性,不錯👍

🔸香煎臘味蘿蔔糕
一份有四塊長條形嘅蘿蔔糕
煎至黃金帶脆,蘿蔔香味突出
咬落柔軟帶彈性,吾係滿口麵粉果種

🔸雪茄鮮蝦春卷
呢隻堅係雪茄巨形🤣
外形又真係似模似樣👍
春卷皮厚身少少但仍然係好香脆
裡面有好多蝦肉
仲有雲耳,香菇,紅蘿蔔絲等
口感豐富!
我最中意嘅一點係,吾多油,食落吾會有膩感

🔸鑊仔生煎蓮藕餅
通常蓮藕餅都係用豬肉攪拌後再煎香
呢個反而係用左鯪魚肉
鯪魚肉嘅彈牙同魚香
魚餅兩邊都煎至香脆,口感大讚呀😍

🔸京川滑餃子
其實似係紅油抄手,但冇左紅油🤣
餃子皮超薄,包住勁多韭菜豬肉餡
醬汁係蒜蓉香醋,真係零捨開胃🥰
2019-10-17
$108 (Tea)
2019-09-21 5291 views
今晚同友人黎左希慎廣場睇書,睇完就見肚餓,就黎左名館食晚餐🥣,見佢裝潢都幾新穎別緻既中菜館!店員安排入座,之後仲幫忙倒茶比我地,呢度既茶係用《蕎麥茶》,第一次飲味道唔錯,它可以保持體內膠原蛋白水平,美容養顏,減少細紋;健胃排毒,幫助減輕體重。鐵板叉燒扒 $88- 熱騰騰既蜜汁叉燒放係鐵板上,超厚成塊扒切開,肉質軟嫩多汁、色澤鮮明、香味四溢。半肥瘦既廋肉及肥肉的合理搭配,口感顯得更加滋味甜蜜,而不會過於油膩!金箔紅菜頭餃 $58- 一籠有3大粒,打卡一流,顏色很鮮豔,有金箔係頂,紅菜頭很爽口,健康食物之一,皮也很煙韌,內裡仲有隻大蝦好有鮮味!手工蔥油餅 $38-表面舖滿芝麻,熱騰騰煎好上碟,內裡夾住好多清脆既蔥,咬落去好鬆軟,愛食蔥的我更加食得滋味!日式鰻魚炒飯 $108-飯粒粒分明,增加口感!鰻魚炒飯除左啲飯粒粒分明超有口感之外,仲有加左特製既日式醬汁落去一齊炒,加埋一粒粒既鰻魚一齊食真係特別惹味好味!上面仲舖滿木魚絲、輕輕搖晃擺動,好似見到鰻魚在游動!+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊

日式鰻魚炒飯 $108-飯粒粒分明,增加口感!

+++++++++++++++
2019-09-11 4149 views
今日一家人黎到銅鑼灣行街街 知道希慎廣場野食區集中係十二到十四樓 而老人家又鐘意食中菜為有陪下佢地啦 黎到名館見到出面同入面都好光猛 對住窗邊仲有二人卡位 唔錯既設計 四個人先叫特選三精品 ($98)左邊係海蜇加左醋 酸酸地 中間係蜜汁叉燒 排骨形剛好四件 蜜味重 肉多唔錯 最右手邊就係青瓜 新鮮爽甜又脆口 開胃無難度呀第二碟係糖心黑蒜燉響螺($68)入面有螺頭 煲得鮮甜入味 無洛得太重手既鹽 淡淡地飲到食材原味道 第三樣係鐵皮石斛燉鷓鴣($68)大大隻鷓鴣肉 啖啖肉燉到肉腍曬 石斛性味甘淡微咸 可益气養陽 清熱健脾  第四樣 太極☯️馬拉糕($58)鬆軟綿密 唔會過甜 濕潤而又富彈性 十分好味第五樣 雪茄鮮蝦春卷($58)食之前店員加上仙氣 令菜式加曬分 打卡一流 蝦粒同蔬菜🥬二合為一 十分滿意 第六樣 酸菜滑魚片 ($188)魚肉白滑無骨容易入口 酸菜魚入面加上薯粉口感煙韌加埋酸酸辣辣既湯 好惹味呀第七樣係竹筒飯($72/4個)粒粒分明既飯吸收左竹筒既味道 唔會好乾而且帶點清香加上少許紅糙米更加健康第八樣係金銀蒜銀魚蒸娃娃菜($58)重口味人士黎講大愛呀 娃娃菜吸收曬蒜既味道加上銀魚
黎到名館見到出面同入面都好光猛
對住窗邊仲有二人卡位 唔錯既設計
四個人先叫特選三精品 ($98)
第二碟係糖心黑蒜燉響螺($68)
第三樣係鐵皮石斛燉鷓鴣($68)
第四樣 太極☯️馬拉糕($58)
鬆軟綿密 唔會過甜 濕潤而又富彈性 十分好味
第五樣 雪茄鮮蝦春卷($58)
食之前店員加上
第六樣 酸菜滑魚片 ($188)
第七樣係竹筒飯($72/4個)
第八樣係金銀蒜銀魚蒸娃娃菜($58)
重口味人士黎講大愛呀 娃娃菜吸收曬蒜既味道加上銀魚仔咸咸香香認真唔錯
最後係水蜜桃咕嚕肉($88)
集碟好有詩意 水蜜桃香甜 咕嚕肉肥瘦適中 粉咕會太厚 酸甜酸甜 口感一流

總結:
-店員服務細心 不時幫忙倒茶
-每樣食物都水準高
-性價比唔錯
2019-09-10
2019-09-11 3385 views
之前去過中環擺花街既名館,真係名不虛傳🥢今次同老老👨🏽👩🏽係銅記行完街,決定去希慎廣場既名館睇下有沒分店差異。名館菜式一直都係好精緻,打卡一流,賣相特別。📷店員服務態度好好👍🏽而且有蕎麥茶☕️提供,降血糖血脂😍特選三精品:蜜汁叉燒,海蜇頭,手拍青瓜🥢叉燒:厚切肉質軟腍,肥瘦適中配搭蜜汁焦香惹味十足🐖珊瑚紅海蜇頭及手拍青瓜爽脆清甜配搭陳醋醇厚微酸,好醒胃❤️糖心黑蒜燉響螺:黑蒜味吾特出,不過勝在真材實料,超級多湯渣同響螺🥄藥材同豬肉🐖係時候補一補,滋潤下💋鐵皮石斛燉鷓鴣:材料豐富,燉後變得非常焧身,味道清甜,滋潤,細細品嚐,食埋鷓鴣,鮮甜無比👍🏽🥄太極☯️馬拉糕:賣相係一個太極圖案的馬拉糕,📷食先係基本😍非常鬆軟,味道甜度亦剛剛好!雪茄鮮蝦春卷:嘩,係雪茄造型的鮮蝦春卷🦐加上乾冰效果真是很像點起真的雪茄一樣!!係時候要影相📷餡料也非常豐富,有蝦肉,椰菜,紅蘿蔔,木耳和芫茜,外脆內軟,正呀👍🏽🥬🥕酸菜滑魚片🐟:喜歡食酸菜,好開胃,底下有大量寛粉,魚似雪藏魚🐟,不過都算入味,又吾會太🌶水蜜桃🍑咕嚕肉:色澤漂亮,咕嚕肉肥瘦適中,高級餐廳🍴先會用水蜜桃黎配塔,盡顯高貴🐖白飯🍚: 用竹筒裝住好別緻,而且

特選三精品:蜜汁叉燒,海蜇頭,手拍青瓜🥢

白飯🍚: 用竹筒裝住好別緻,而且係紅蕎麥,感覺健康

最後叫多個味道也濃郁的金銀蒜蒸娃娃菜,鮮甜爽脆的菜配著蒜末吃好爽,而且有白飯魚係上面畫龍點睛🥢

食物好味,環境舒適,服務吾錯,會再黎光顧❤️😍

2019-09-10
  • 蕎麥茶
  • 糖心黑蒜燉響螺
  • 水蜜桃咕嚕肉
  • 鮮蝦野菜春卷
2020-01-06 134 views
原本一心諗住去食嗰個麻雀嘅甜品,點知係Menu搵極都搵唔到,跟住唯有叫咗第二啲嘢食。叫咗個脆皮炸鮮奶,如果佢油嘅味道冇咁重其實佢都幾好食,我叫咗盅鱷魚湯,好清甜好飲。叫咗一碟酸菜魚,出奇地好食,我以為食呢啲菜要北上先食到果隻味,原來唔洗,我係銅鑼灣都食到,我哋仲帶咗水煮牛肉,不過唔記得影相,水煮牛肉裏面嘅材料好豐富好似打邊爐咁,味道就一般啦,冇酸菜魚咁好食,叫咗一籠小籠包,因為裏面啲豬肉餡有加埋蔥包,所以唔啱我口味,我哋仲叫咗個唔知咩上湯魚腐,點知食極都冇魚腐只有魚蛋,我哋問個經理,佢話原來個Menu打錯字,應該係上湯浸魚蛋,但係我哋唔問佢哋都唔講,呢啲事情唔係應該要係落單時通知個客人咩?
酸菜魚
酸菜魚
2020-01-06 207 views
相約朋友們茶聚午膳便到訪名館,除了地點便利之外,餐廳座位舒適自在,食物的選擇也有很多鴛鴦流汁叉燒包丶懷舊鵪鶉蛋燒賣、秘製飄香荷葉飯、風味口水雞、太極馬拉糕、陣陣煙吹的雪茄鮮蝦春卷,脆口好味的大良鮮奶脆網卷⋯⋯⋯吃到肚子脹脹的才離開。
大良鮮奶脆網卷
秘製飄香荷葉飯&鴛鴦流汁叉燒包
風味口水雞
2020-01-03
Lunch
風味口水雞
2020-01-05 182 views
今日去開銅鑼灣喺希慎廣場誠品行咗一陣,跟住就同個幾個朋友試吓呢間中菜館。一入到去係集合傳統和現代化嘅中式菜館,裝潢設計別緻,菜單封面設計也很精美。環境非常舒適,高層遠景,寧靜優美。食物方面我哋首先叫咗陳醋珊瑚紅海蜇頭,喱個頭盤好味到不得了~醋嘅鮮味加上新鮮嘅青瓜,非常醒胃😋海蜇頭好爽滑,好吸醋味添😚和麻醬雞絲粉皮,濃度剛好配合新鮮雞絲,粉皮滑嘟嘟,讚👍🏻宮庭點心盤呢個真心推介好似去咗酒店食high tea咁,display 好精緻。當中有流沙奶皇包、鮮蝦餃、草莓及抹茶布丁、紅豆沙脆脆穌等,每個點心充滿少女心,難以抗拒😚日式鰻魚炒飯,粒粒炒得好乾身配合鰻魚醬汁,味道剛好❤大良奶脆網卷,鮮奶味道不是太甜,奶香又滑配合脆炸外皮,咬落去卜卜脆😎今晚蒜銀魚蒸娃娃菜,喱個蒜銀魚泥,味道濃厚,配上娃娃菜,帶出菜嘅鮮味又不會被遮蓋。百里香雪花牛肋排,絕對係誠意之作肉質軟身得尼有𡁻囗,味道好似牛展,但佢肥瘦均勻,拌上醬汁,一絕,我食左3件😎最後喱個蜂蜜柚子脆蝦球又係非常深刻。青檸片放在炸🦐球上,伴着柚子汁一起吃,開胃非常。皮薄肉嫩,又夠厚身😀正到痺💫杯熱騰騰嘅蕎麥茶好好飲,去油膩又暖肚呢⭐埋單每人都係

環境非常舒適,高層遠景,寧靜優美。

和麻醬雞絲粉皮,濃度剛好配合新鮮雞絲,粉皮滑嘟嘟,讚👍🏻

日式鰻魚炒飯,粒粒炒得好乾身配合鰻魚醬汁,味道剛好❤

杯熱騰騰嘅蕎麥茶好好飲,去油膩又暖肚呢⭐

埋單每人都係$200多啲真係好抵食啊!大家離開希慎廣場一定一定要嚟14樓嘅名館!佢而家仲做緊下午茶放題,我下次都一定再食呢❤
2020-01-05 119 views
平時同FRIEND慶祝生日都係去食自助餐或西餐多,今晚因為要同長輩慶祝,所以都想搵間得體D既中菜,聽朋友講希慎有間薄有名氣又幾有特色既中菜館,於是就慕名前來一試。我們一行五人,8點左右到,可能因為係平日所以唔算多人,我們被安排入座餐館主廳門外既圓檯,這裡只有三四張檯,有種自成一角既感覺,十分舒適及寧靜。個餐牌封面以中國風格設計好靚,內裡有好多大大張既食物相片~圖文並茂,十分方便老人家點菜。我們點了陳醋珊瑚紅海蜇頭及和麻醬雞絲粉皮作為頭盤,個雞絲粉皮好足料,花生粒好多好有口感,麻醬味亦好香濃,食完好開胃。而不得不提個紅海蜇頭,上檯時好驚喜,沒有想過碟下面會連著一個放了乾冰既壺,不斷有白色煙霧從壺四周散發出黎,十分唯美有氣氛,同行小朋友見到都好興奮開心,打卡一流。我們另外點了百里香雪花牛肋排、日式鰻魚炒飯及蜂蜜柚子脆蝦球作為主食。雪花牛肋排上檯時已將肉同骨拆開,小朋友同老人家都可以好方便食到,雪花牛既肉質好嫩身,切得亦唔太厚,放落口有種入口即溶既感覺。日式鰻魚炒飯炒得好香但唔會太乾,鰻魚份量多,七十元到呢個價錢真係好抵食。蜂蜜柚子脆蝦球呢個真係不得不讚,個蜂蜜柚子汁有一齊煮開唔係就咁淋上去
蜂蜜柚子脆蝦球呢個真係不得不讚,個蜂蜜柚子汁有一齊煮開唔係就咁淋上去,所以份外入味,炸粉漿唔會好厚薄薄一層十分脆口,另外蝦本身十分爽口彈牙,令人有種想食完再食既慾望。
甜品我地叫左鮮奶脆網卷同宮廷點心盤,鮮奶脆網卷既外層好香脆但唔油,包住中間半凝固既鮮奶一齊食好夾好有口感﹔宮廷點心盤包括有太極造型奶皇包、兔仔造型豆沙水晶包、綠茶同藍莓布甸等,味道就無咩驚喜不過不失,不過成個擺設好精緻唯美,剩係叫黎打卡都值回票價。
2019-12-21 147 views
1 貴為中餐館連一張可容納12 人的圓枱也沒有2 前枱服務员對本人未能提早通知取消預约,在電話對話中用教訓語調說你唔可以這樣的,预左俾你你唔黎唔該早D打來。有大把人要始
1 貴為中餐館連一張可容納12 人的圓枱也沒有

2019-12-21
2019-12-15 238 views
雖然希慎廣場有好多餐廳,但講到要試一定要去這間位於14樓嘅名館,既有中式點心小菜,也有西式焗飯或和風鰻魚,完全滿足哂喜歡fusion的香港人。🤗🤗🤗餐牌都有很多菜式選擇😊😊鎮江水晶餚肉~冰凍爽口彈牙👍麻醬雞絲粉皮~麻醬汁好味,雞絲嫩滑,可惜粉皮太硬,叠埋一堆😩一口小籠包~湯汁豐富,包皮好薄而冇穿😋鑊仔生煎蓮藕餅~似魚肉餅多,完全食唔到有蓮藕😏雪茄鮮蝦春卷~多型已經好似雪茄,即叫即炸,肉裡鮮蝦爽口一試難忘,必推之選😚😚😚XO醬小瓜雜菌炒螺片~不過不失,螺片份量多京城甜脆糍粑~口感煙韌,外脆內軟,黑糖汁不太甜🥰🥰總括而言,價錢合理,菜式有驚喜,值得推介😋😋😋
餐牌都有很多菜式選擇😊😊

鎮江水晶餚肉~冰凍爽口彈牙👍
一口小籠包~湯汁豐富,包皮好薄而冇穿😋
鑊仔生煎蓮藕餅~似魚肉餅多,完全食唔到有蓮藕😏
XO醬小瓜雜菌炒螺片~不過不失,螺片份量多
京城甜脆糍粑~口感煙韌,外脆內軟,黑糖汁不太甜🥰🥰

總括而言,價錢合理,菜式有驚喜,值得推介😋😋😋
2019-12-13
  • 雪茄鮮蝦春卷
  • 鮮肉一口小籠包
2019-12-08 296 views
約咗S&E响銅鑼灣食晚飯,聽聞希慎開咗間名館唔錯,今晚就去試試佢。店內有啲特別嘅2人孖位,單邊向住玻璃窗望街景,好似有個獨立空間咁。店員奉上蕎麥茶,好香。京川汁秋葵顏色新鮮,係微辣嘅涼拌,開胃。濃湯鮮蠔仔肉碎泡飯蠔仔大大粒唔會鯹,加咗肉碎、冬菇、蔥、芫茜,又香又清甜,好食。橋底混醬豬腸粉好耐無食過豬腸粉嚕,淋咗足足嘅甜醬、麻醬、辣醬,賣相已經吸引,加埋炒芝麻,又香又滑,好食。鐵板叉燒扒熱辣辣嘅叉燒扒,軟腍蜜味,超好味!蜂蜜柚子脆蝦球陣陣柚子清香,脆漿內蝦仁爽彈,食落酸甜開胃唔油膩。S最鍾亳食水煮魚,估唔到呢度有得食。鍋面放咗一大堆辣椒,麻辣飄散,香味四溢,微辣魚片滑溜美味,鍋內有寬條薯粉,口感滑韌,吸收咗鍋料精華,好味到呢......材料豐富,份量好多,4個人食極都唔完,好飽。金銀蒜銀魚蒸娃娃菜腍甜娃娃菜上面鋪滿配料,金銀蒜同小銀魚十分惹味。非常滿足嘅一餐。
約咗S&E响銅鑼灣食晚飯,
聽聞希慎開咗間名館唔錯,
今晚就去試試佢。

店內有啲特別嘅2人孖位,
單邊向住玻璃窗望街景,
好似有個獨立空間咁。

店員奉上蕎麥茶,好香。

京川汁秋葵顏色新鮮,
係微辣嘅涼拌,開胃。

京川汁秋葵

蠔仔大大粒唔會鯹,
加咗肉碎、冬菇、蔥、芫茜,
又香又清甜,好食。

橋底混醬豬腸粉
好耐無食過豬腸粉嚕,
淋咗足足嘅甜醬、麻醬、辣醬,
賣相已經吸引,加埋炒芝麻,
又香又滑,好食。

熱辣辣嘅叉燒扒,
軟腍蜜味,超好味!

陣陣柚子清香,
脆漿內蝦仁爽彈,
食落酸甜開胃唔油膩。

S最鍾亳食水煮魚,
估唔到呢度有得食。

鍋面放咗一大堆辣椒,
麻辣飄散,香味四溢,
微辣魚片滑溜美味,

鍋內有寬條薯粉,
口感滑韌,吸收咗鍋料精華,
好味到呢......

沸騰水煮滑魚片
材料豐富,份量好多,
4個人食極都唔完,好飽。

金銀蒜銀魚蒸娃娃菜
腍甜娃娃菜上面鋪滿配料,
金銀蒜同小銀魚十分惹味。

非常滿足嘅一餐。

Other Info. : 茗茶$8/位; 10%服務費
2019-11-28