🤍 🐄 【 𝗠𝗶𝗹𝗸𝘀𝗵𝗮 • 日本北海道米麻糬 】 🐄 🤍⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄𝗠𝗶𝗹𝗸𝘀𝗵𝗮嘅出品近日又升級🆙✨ 同「香港精米所」獨家合作,引入日本北海道白鳥糯米,手工蒸煮,製成口感軟糯綿滑嘅米麻糬,米香味濃郁🌾☺️勁正👍🏻依家鮮奶茶同芋頭奶綠都可以加米麻糬,自由配搭,任君選擇🤗我同朋友揀咗「米麻糬芋泥鮮奶」,超喜歡又滑又彈牙嘅米麻糬😍 而且佢哋採用獨家合作嘅Greenfields鮮奶,營養更豐富,口感更香滑,簡直係絕配💯🔹米麻糬每日限量供應,建議趁早啊☀️🫰🏻⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄🍠米麻糬芋泥鮮奶🍼($43)- 糯米及芋頭產地:日本及台灣⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄⋄📍地址:迷客夏 (馬鞍山)馬鞍山鞍祿街18號MOSTown新港城中心(4期)2樓2004號舖⋄🔥更多同區美食👉🏻 #ccrreami馬鞍山⋄⋄⋄#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #openrice #香港美食 #

⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄

依家鮮奶茶同芋頭奶綠都可以加米麻糬,自由配搭,任君選擇🤗

🔹米麻糬每日限量供應,建議趁早啊☀️🫰🏻

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

🍠米麻糬芋泥鮮奶🍼($43)
- 糯米及芋頭產地:日本及台灣

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

📍地址:迷客夏 (馬鞍山)

🔥更多同區美食👉🏻 #ccrreami馬鞍山

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #香港 #香港生活 #香港旅遊 #香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港必吃 #馬鞍山美食 #milksha #milkshahk #迷客夏 @milkshahk
2024-03-08
$43 (Tea)
2024-03-10 18 views
▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼Milksha一向嚴選食材,致力將最優質嘅飲品帶俾顧客✨最近更同「香港精米所」獨家合作,引入日本北海道白鳥糯米做米麻糬,而且可以加喺所有鮮奶茶同芋頭奶綠飲品中😎温馨提示:米麻糬每日限量供應,想飲記得趁早🩷🔹米麻糬芋泥鮮奶($43)米麻糬口感軟糯細滑,米香濃郁,配上Greenfields鮮奶,味道層次更為吸引🥰▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲

温馨提示:米麻糬每日限量供應,想飲記得趁早🩷

🔹米麻糬芋泥鮮奶($43)

細細個過中秋節, 屋企人都會蒸芋仔應節, 今日中秋節, 經過milksha即刻買左杯《手感芋圓芋泥鮮奶》應下節💜芋泥順滑綿密🥤飲到停唔到口😋買埋屋企人果份宜家趕返屋企團團圓圓啦!Btw 原來milksha宜家已經進駐左馬鞍山MOSTown啦💃🏻馬鞍山的居民有福了😍祝各位中秋節快樂💕人月兩團圓🌕°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°迷客夏 milksha @milkshahk📍馬鞍山鞍祿街18號MOSTown新港城中心(4期) 2樓2004號舖

祝各位中秋節快樂💕人月兩團圓🌕
迷客夏 milksha @milkshahk
2023-09-24 69 views
今次去叫咗杯巨峰葡萄優格。佢係沙冰嚟嘅😆 巨峰葡萄味好濃,而且見到有提子皮,相信用咗巨峰提子一齊打😆佢仲有啲蘆薈係底,蘆薈感覺都好新鮮😆面頭優格係食開既原味yogurt。佢嘅酸味同沙冰嘅甜味好夾😋呢杯絕對會再encore😆😆
🍇巨峰葡萄芝芝🐮🧀芝士奶蓋好厚身👍🏾飲落夠綿密,忍唔住開個蓋係咁偷飲巨峰提子沙冰味道突出,甜度雖然只有一款,但對於只叫多走糖/微糖既我,飲落都唔會覺得太甜。味道亦天然,無平時飲到個D中伏藥水味。仲食到一粒粒嘅巨峰提子,層次豐富。咁熱嘅天氣飲返杯沙冰超解渴,消暑一流。愈飲就愈希望可以大杯D,因為好易飲飲下試多兩三啖就已經啜晒杯野😂😂個人建議可以飲晒D芝士先,之後再飲巨峰提子沙冰。一杯有兩個口感,反而我飲左1/3之後撈埋黎飲,變相沙冰有埋奶蓋味感覺提子味無咁特出。
🍇巨峰葡萄芝芝🐮🧀
芝士奶蓋好厚身👍🏾飲落夠綿密,忍唔住開個蓋係咁偷飲

巨峰葡萄芝芝
巨峰葡萄芝芝
2023-09-17 30 views
迷客夏推出咗士多啤梨茶飲系列一段日子,宜家先有機會試😂好推介士多啤梨控去試吓呢🤩1. 法式草莓鮮奶😋 ($36)用新鮮士多啤梨果肉打成果醬,再加鮮奶,口感非常滑😋每啖都食到士多啤梨籽,味道好濃郁🤤雖然係固定甜度,完全唔會過甜,剛剛好👍🏻

1. 法式草莓鮮奶😋 ($36)
法式草莓鮮奶
2023-09-16
Type of Meal
Dinner
法式草莓鮮奶
2023-08-13 62 views
好想食芋泥之類既飲品,見到迷客夏掛了一個排名榜,啱曬!無懸念,就楝第一名:米麻糬芋泥鮮奶見到店員先將米麻糬放到杯內,然後盒裡芋泥放到blender 跟牛奶混合,確保所有芋泥唔會癡埋一舊,最後倒入膠杯,人手功夫比其他飲品複雜一些。因為唔想喺街度飲嘢,番屋企先飲,好在有此安排,米麻糬太傑,飲唔到,打開膠蓋用羹食,麻糬好Q,甜度適中。芋頭好香,果然係台灣有名既大甲芋頭,正!整體滿足,價錢略貴($43),不過偶然過下口癮不錯~小tip: 番屋企食無咁呢hea付費:八達通
好想食芋泥之類既飲品,見到迷客夏掛了一個排名榜,啱曬!

無懸念,就楝第一名:米麻糬芋泥鮮奶

芋頭好香,果然係台灣有名既大甲芋頭,正!

整體滿足,價錢略貴($43),不過偶然過下口癮不錯~

小tip: 番屋企食無咁呢hea
付費:八達通
米麻糬芋泥鮮奶
2023-08-13
5 Minutes (TakeAway)
$43 (Tea)
米麻糬芋泥鮮奶
已經唔係第一次幫襯,基本上都係禮拜日中午來,次次都係同一個高高地長頭髮染黃既員工,個態度每次都好似人地欠左佢錢咁,聽到個order 唔答復!今次仲離奇!我話要宇治抹茶拿鐵加珍珠凍既,對方一樣係黑口黑面,佢聽錯repeat,我又重複多一次,落單之後體張單居然變左焙茶拿鐵加珍珠!!OMG如果唔想打工可以唔好做!於是我又拿張單同個位arrogant 小姐講,你落錯單,我要宇治抹茶唔係焙茶!佢好無所謂咁復我: 一樣價錢既,得了。跟住一杯野飲居然等左10分鐘先整好(前面冇其他單),之後俾我,珍珠飲品飲筒仲要俾幼管,唔係粗管!我此刻真係無語到無與倫比!點解咁樣既人都可以做服務業!次次去都有唔同既受氣體驗!!我希望milksha重視服務態度,如果唔係呢種服務員遲早趕走曬d顧客🙃

TakeAway
馬鞍山🐄Milksha 🐄開了半年。Top 1 王牌大甲芋頭鮮奶,手感芋圓芋泥鮮奶就已經加了$2。[[2022年10月$39-->。2023年4月$41。。]]<2022年10月香港通漲真的好快, 人工追極都追唔上物價, 飲杯野都成個飯盒價錢。 以後都係少d飲。手感芋圓芋泥鮮奶芋圓7成煙韌, 唔太林,有咬口。 芋泥唔太多, 比例芋圓多過芋泥。<甜度沒有得選擇。>總評。飲品質素。 8分環境衛生。 8分[個人意見, 價錢唔好升得咁快啦, 唔想嘆杯野都要考慮價錢。]
馬鞍山🐄Milksha 🐄開了半年。

<2022年10月

以後都係少d飲。

手感芋圓芋泥鮮奶
芋圓7成煙韌, 唔太林,有咬口。
芋泥唔太多, 比例芋圓多過芋泥。
<甜度沒有得選擇。>

總評。
飲品質素。 8分
環境衛生。 8分

🧋🐄【 Milksha 迷客夏 】🐄🧋⋄—————⧫♟⧫————— ⋄🎊Milksha 最新Oatly Tea Master燕麥奶茶🆕🥳Oatly推出咗一支專為奶茶度身訂造嘅Tea Master🍃 Milksha 係全港第一間使用呢款燕麥奶嘅茶飲店🙆🏻‍♀️研發團隊經過數百次測試,終於100%成功還原鮮奶飲品嘅味道🍼啱晒想飲鮮奶茶但又唔飲得牛奶嘅朋友😉以下幾款都可以轉燕麥奶㗎👇🏻✨伯爵✨綠茶✨烏龍三款奶茶✨芋頭奶綠✨丸久小山園抹茶奶✨山政小山園焙茶奶✨法芙娜(Valrhona)可可奶⋄┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄◾️🌾大甲芋頭綠茶燕麥奶🍵($38/熱)講真,如果唔係由我自己親自order,我真係唔會相信呢杯原來係燕麥奶,味道同牛奶簡直一模一樣❗️😲入口飲到粒粒芋頭,非常有口感🍠同時滲出淡淡綠茶香,配搭完美💯選了熱的,暖呼呼,冬天飲真係好正❄️☃️🧣⋄┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄📍地址:馬鞍山鞍祿街18號MOSTown新港城中心(4期)2樓2004號舖⋄⋄#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hkfoodporn #hongkongfoo
🧋🐄【 Milksha 迷客夏 】🐄🧋

✨丸久小山園抹茶奶
✨山政小山園焙茶奶
✨法芙娜(Valrhona)可可奶

┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄

◾️🌾大甲芋頭綠茶燕麥奶🍵($38/熱)

選了熱的,暖呼呼,冬天飲真係好正❄️☃️🧣

┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hkfoodporn #hongkongfoodie #instafood #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #hkiger #hkigers #ilovesharingfood #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #discoverhk #ccrreami馬鞍山 #馬鞍山美食 #迷客夏 #milksha #milkshahk #oatly #teamaster #燕麥奶 @milkshahk
2022-12-06
2022-11-02 332 views
迷客夏 milksha - 馬鞍山去到馬鞍山新港城行街,食完個晚餐想買杯飲品飲下。行行下發現原來馬鞍山新港城中心,開咗一間「迷客夏」台灣手搖飲品,於是決定買一杯手搖飲下。大甲芋頭鮮奶 $34店舖是以開放式設計,好讓客人能夠見到店員為客人細心預備調配的每一個步驟,非常細心。叫完飲品,大約等咗6–7分鐘終於有得飲了😋今次就選擇左一杯熱既大甲芋頭鮮奶,真係很好飲呀👍🏻。因為叫了熱飲,所以暖暖的香濃的鮮奶味道,飲落非常舒服,加上啖啖的芋頭蓉,味道及口感都非常值得一讚。不過原來鮮奶是沒有得調校甜度,所以味道偏甜了一點點,如果不喜歡甜味的人可能需要選擇第二款飲品。
迷客夏 milksha - 馬鞍山

大甲芋頭鮮奶 $34