2025-05-24 4111 views
今晚肥妹仔約咗男朋友喺屯門度打邊爐,食雞煲同烤魚。峰哥廚房不嬲都人頭湧湧,因為佢嘅性價比超高,一個價錢可以食足三樣嘢,而且質素仲要非常高添!去到肥妹仔首先叫咗一個微辣嘅烤魚,條魚好大條,外皮炸到酥脆,然後再浸濃郁嘅湯底。配料有薯粉,芽菜,蘿蔔土豆片,非常之豐富。魚肉肉質實,喺高質!食完烤魚之後,我哋再叫咗一個微辣嘅雞煲。雞係超級新鮮嘅雞,咬落去爽口彈牙,我哋雖然叫咗微辣,但係其實都好辣,所以鍾意食辣嘅朋友一定要嚟試,非常之惹味!之後就到咗肥妹期待已久嘅打邊爐環節,肥妹仔叫咗個芫荽皮蛋湯底,未打邊爐之前飲咗一啖湯,真係好清新嘅芫荽味,係平時飲湯嗰一隻,好好飲。而佢嘅牛係超級高質素,有日本和牛同埋澳洲和牛食。我夠膽講佢嘅牛肉係完全贏晒其他連鎖牛肉打邊爐店,鍾意食牛嘅朋友嚟呢度食多幾轉一定回本!最癲嘅係除咗佢嘅牛肉非常高質,佢就有任食海鮮,有蝦,蟹,鮑魚,蟶子,元貝,沙白,你講得出嘅佢都有提供,仲要係任食!肥妹仔同男朋友食咗好幾轉鮑魚同埋蟶子,完全冇沙,吐得非常之乾淨,蝦肉爽口彈牙,另外仲有魚食。鍾意食海鮮嘅朋友唔理係你損失!嘢飲同埋雪糕係超級多款選擇,仲要係M字頭雪糕無限食,肥妹仔覺得以$
嘢飲同埋雪糕係超級多款選擇,仲要係M字頭雪糕無限食,肥妹仔覺得以$400一位可以食咁多,真係好感動,大家一定要嚟食!
2025-05-16
2025-03-14 5426 views
同朋友去試了一間新開的火鍋放題,多款任食,包括海鮮、雞煲、刺身及串燒等,仲有14款生啤任飲,又鮮又好食,同大家分享一下💖。🦐海鮮雞煲烤魚火鍋🥘呢個餐都幾豐富,先烤魚,後雞煲,再火鍋,一次滿足你多個願望😍最啱我呢啲心大心細嘅人。✨雞煲✨雞件量多大件,本身已有八、九成熟,中火煮4至5分鐘起煙就食得。醬汁香濃,啖啖肉,鳳爪脹卜卜,豆卜吸滿汁,非常惹味。✨刺身✨ 多款刺身任食,三文魚,赤貝,北寄貝,馬刀貝全部大大塊。三文魚肥美厚切,貝類甘甜飽滿。✨串燒✨多款烤串 任點任食,🐮🐷🐔牛豬雞都有,沙嗲汁香濃好味,燒汁微甜開胃。✨火鍋✨店家提供安格斯牛頸脊及日本薩摩牛大米籠,全部優質靚牛,仲要無限追加,食幾盤已大大回本‼️牛頸脊顏色鮮艷,食落牛味濃且滑嫩。日本薩摩牛大米籠油花爆靚,食落油脂香且豐盈,十分高質。除靚肉,仲有大量海鮮任食,整整齊齊任夾唔嬲😍。🦀蟹有兩種,三點蟹勁鮮又爆膏;🦐鮮蝦非常大隻,🐚螺肉口感爽脆。仲有拳頭一樣咁大的花甲、蟶子及鮑🐟,無比鮮甜。✨ 14款生啤/黑啤無限任飲✨多款不同啤酒任飯,看得人眼花撩亂,心花怒放🥰。我飲了好多款,令我難忘的是桃味生啤🍑,非常香甜。✨甜品✨多款Möven
同朋友去試了一間新開的火鍋放題,多款任食,包括海鮮、雞煲刺身及串燒等,仲有14款生啤任飲,又鮮又好食,同大家分享一下💖。

🦐海鮮雞煲烤魚火鍋🥘

雞煲

刺身

✨串燒✨

火鍋

✨ 14款生啤/黑啤無限任飲✨

甜品
多款Mövenpick及dryers雪糕任食,超爆開心🤩🤩

室內有多間房間,他們也有户外牌照,坐室外也完全沒有問題,難怪人氣十足😍想食的朋友,記得訂位啊。
想睇更多介紹,馬上Follow我啦😁。

#火鍋 #海鮮任食 #big_big_foodie #big_big_foodie食勻屯門
2025-03-08 3873 views
屯門麒麟徑一帶,有間峰哥廚房除咗大排檔熱炒,我地今次揀左麻辣烤魚&海鮮火鍋任食,勝在性價比高。火鍋放題三步曲 ,1)揀左麻辣烤魚 / 酸菜魚2)雞煲無限添 3)海鮮火鍋+ 日本薩摩牛+串燒+刺身任叫任食,仲有飲品+生啤+雪糕放題。一坐底,侍應問我地想食邊樣先。揀左食麻辣原條烤魚, 姐姐話係佢地自家調配味道,與別不同。辣度可以選,我地簡左BB辣,一啖入口有微微辣味,魚肉完全無泥味,之後就係輕輕麻辣的餘韻之後就到雞煲,自己炒4分鐘岩岩好,唔會怕Overcook。雞腿肉、雞翼,啖啖肉。可以自己出去再拎D芫茜、粉條,萵筍同蓮藕,吸收個辣雞汁,相當惹味。火鍋特色就係海鮮任食!海鮮自助拎。當日有三點蟹、鮑魚、蟶子、九肚魚、花螺、 花甲、魚頭、魚腩件、黃金蜆、海蝦,大慨有十餘款海鮮,鮑魚蟶子海蝦貴妃蚌新鮮,彈牙鮮甜,我地都encore左一轉。蔬菜、丸類、雞子、響鈴、魚皮等火鍋配料,就是自助區拎。一個刺身拼盤,有齊四樣嘢。三文魚刺身~肥美、厚切! 仲有 赤貝, 北寄貝, 白鳥貝,爽口彈牙冇腥味,刺身又夠凍。牛肉 有兩款(安格斯牛頸脊同A5蕯摩牛)牛頸脊肉味濃,而我更鍾意A5蕯摩牛,多汁柔軟,肉汁豐富

火鍋特色就係海鮮任食!海鮮自助拎。

一個刺身拼盤,有齊四樣嘢。三文魚刺身~肥美、厚切!

牛肉 有兩款(安格斯牛頸脊同A5蕯摩牛)
牛頸脊肉味濃,而我更鍾意A5蕯摩牛,多汁柔軟,肉汁豐富,油脂均勻分布,口感滑順不乾柴。

串燒 有豬腩肉,牛肉和雞肉三款,正常操作。

飲品都係任飲,鍾意食住雞煲+飲啤酒的朋友,根本就係天堂。高質生啤有10多款,特別有一款係原裝進口 日本Asahi黑生啤。大支裝啤酒有仲有本地品牌「少爺啤」。

唔飲啤酒,仲有其他罐裝嘢飲,例如韓國Lotte、台灣得米、加多寶、紙包果汁等,一樣飲得盡情。

雪糕櫃度有好多款,雪條、甜筒、雪米糍 dreyer's 雪糕杯、最正是Mövenpick 既雪糕,一次食左 雲呢拿、cream brulee同薄荷朱古力 三種口味。

個場都好full 好在book左位先。一路都有人入嚟食,除左食放題打邊爐, 亦都有幾枱來食大排檔小炒。 相信佢小炒都有一定水準。
2025-02-26 2935 views
與朋友慶生,要找個地方能夠坐得舒適,談天說地,吃放題最適合。朋友提議鋒哥廚房有海鮮放題,還有多款生啤黑啤任飲,這晚就來玩一晚吧!原來這裏地方好大!七時半來到,見到門外已坐了幾枱客了,裏面非常多座位,也有大、小包廂,人多來開party都可!食物自助區取海鮮、刺身、飲品,還有大家最期待的生啤、黑啤任飲,串燒、火鍋牛肉,可以下單即點即製,雪糕有movenpick!$378每位,加一服務費,任飲任食2.5小時,看到自助區已經很興奮!刺身先來開開胃,所有刺身都是在自助區即場切的,三文魚、北寄貝是我最喜歡的刺身,北寄貝超鮮甜,三文魚油脂分佈均勻,入口充滿油香。火鍋放題包括有烤魚、雞煲、火鍋任吃,能吃的話絕對吃回本。我們先吃酸菜魚,這一鍋絕對足料,味道比得上川菜餐廳,夠麻又夠酸辣,很香濃,連湯也喝了幾口。魚片新鮮嫩滑份量也多,還有酸菜、芽菜、枝竹等配料,非常有味道。大家心急想吃海鮮,就不吃雞煲了,直接進入火鍋階段。點了芫茜皮蛋湯底,大家已經把一盤盤海鮮取來了。見到海鮮自助區的廚師,整晚不停的開海鮮,辛苦了!我們有新鮮海鮮吃真的太興奮!蟶子大大隻,白灼一下已經非常鮮甜。喜歡蜆用個小籃子盛著,可以直接放

火鍋放題包括有烤魚、雞煲火鍋任吃,能吃的話絕對吃回本。我們先吃酸菜魚,這一鍋絕對足料,味道比得上川菜餐廳,夠麻又夠酸辣,很香濃,連湯也喝了幾口。魚片新鮮嫩滑份量也多,還有酸菜、芽菜、枝竹等配料,非常有味道。

蟶子大大隻,白灼一下已經非常鮮甜。喜歡蜆用個小籃子盛著,可以直接放在鍋裏煮,這樣蜆殼打開後,蜆肉可以輕易夾出來吃。大蝦隻隻爽口,煮在湯裏令湯味更鮮甜。還有奄仔蟹、沙白、九肚魚、鮑魚、扇貝等等,只要新鮮,不用點醬油都很好味。

其他火鍋配料如蔬菜類、丸類,該有的都有,煮完海鮮後,最好就是煮菜,響鈴、炸魚皮、金菇、芋絲等吸收湯味都不錯,吃火鍋的精華!

我們喝啤酒再點串燒,真的樂而忘返。這裏的啤酒款式有16款之多,其中Asahi 的生啤是這裏獨家, Hoegaarden、1664、Erdinger黑啤最受歡迎。

各式串燒,豬牛雞肉都有,我們最喜歡大蔥雞肉串,沙爹醬汁非常香口,佐酒佳品。

這裏食物選擇實在太多,不能盡錄,啤酒款式多得喝不完,試過就明白為何這個海鮮啤酒放題這麼受歡迎,十分適合朋友聚會,一定會再來。

2025-02-17
$416 (Dinner)
2025-08-02 0 views
冰鮮到無味的海鮮,雞煲唔好食,椰子雞唔好食,烤魚無味。。水汪汪。。 燒蠔極細粒 ,其他所有野都係極一般, 菜種類又少。。。 唯一優點係啤酒種類多。 服務都係一般。 野飲種類少。。。 ice cream 最貴係movenpick ..諗唔到有乜野係好食

諗唔到有乜野係好食
2025-08-01
$400 (Dinner)
款式係多有雞煲、烤魚、海鮮、串燒、刺身、雪糕之不過野食好一般,雞煲唔夠味唔夠醬汁好淡口,如果食過至X雞煲就會覺得失望打邊爐淨係得牛肉聖子ok,鮑魚唔新鮮我同朋友食咗一隻就唔再食,朋友就話蟹唔好食又係食咗一隻就冇再食,最尾我食牛肉同聖子食飽就算。其他朋友就冇再點食過野食公仔麵填肚如果要好食啲嘅牛肉同海鮮淨係X角都好食過佢,人地仲要有其他熟食炸物小食$400呢個價錢食放題我諗有好多選擇,不過鐘意飲酒嘅話可以試吓,好多款啤酒,但係如果唔好飲酒就唔推薦,性價比低咗啲
款式係多有雞煲、烤魚、海鮮、串燒、刺身、雪糕

2025-07-09
2025-06-04 952 views
鋒哥廚房藏身屯門街頭,店內環境帶點復古工業風,木桌搭配霓虹燈飾,氛圍輕鬆卻不失格調。座位安排稍密集,適合熱鬧聚會,但安靜用餐可能會覺得有點吵。自助區設計得井井有條,海鮮和刺身陳列在冰床上,視覺上很吸引,串燒則由廚師即點即烤,保持新鮮。整體環境乾淨,空氣流通,用餐體驗舒適。食物方面,海鮮放題的選擇令人滿意。海鮮區有鮑魚、蟶子、大蝦和扇貝,蟶子肉厚鮮甜,煮火鍋時湯底吸收了海鮮的鮮味,格外美味。鮑魚偏小,但口感軟嫩,適合喜歡細嚼慢嚥的人。刺身以三文魚為主,油脂豐富,入口即化,偶爾有赤貝,爽脆無腥味。A5薩摩牛是亮點,肉質柔軟,涮幾秒便能品嚐到濃郁的牛脂香,與清湯底搭配最能突出原味。串燒方面,豬頸肉串烤得外焦內嫩,醬汁微甜,搭配啤酒很對味;雞肉串略普通,調味稍淡。
2025-05-23
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2025-05-24 956 views
雞煲香辣雞煲的味道辛香撲鼻,雞肉鮮嫩多汁,搭配各種香料和辣椒,風味獨特,醬汁濃郁,帶有微微的麻辣感,刺激味蕾,雞肉的鮮美,食完雞煲加清湯再打邊爐刺身三文魚,北寄貝,三文魚刺身味道鮮美且細膩,肉質滑嫩,入口即化,肥美甘香,北寄貝的味道鮮甜,肉質緊實富有彈性燒生蠔味道鮮美濃郁,肉質嫩滑,經過燒烤後,外皮微微焦脆,內部則保持多汁,散發著香氣,表面加了蒜蓉,入口很濃的蒜香和蠔香串燒有多款選擇,雞肉,豬肉,五花腩打邊爐配料有豚肉,安格斯牛肉,海鮮鮑魚,蟶子王,青蟹,海鮮非常新鮮,青蟹肥美,蟹膏甘香,蟹肉鮮甜,鮑魚很腍,聖子王新鮮爽甜,安格斯牛肉入口濃郁牛味,脂肪甘香,紋理均勻,入口即化,豚肉有口感爽脆,還有很多海鮮選擇,種類非常多

串燒有多款選擇,雞肉,豬肉,五花腩

2025-05-16 843 views
今天到屯門探朋友,耐冇見吃餐豐富的,喝啤酒吃火煱聊聊天,這間火煱店在屯門挺有人氣的。首先來的是雞煲,我們點了椰子雞煲,椰子湯清香,雞肉 5 分鐘就好。海鮮放題是重點,選擇挺豐富,有蟶子、鮑魚、大蝦、蜆、蚌、蟹等等。蟶子新鮮,煮熟後肉質彈牙,帶點海水鮮甜;大蝦個頭中等,煮火鍋時湯底變得更鮮美。蟹的肉質鮮味,大大雙蟹蚶,無限量供應。除了海鮮,其他很多都是任點,刺身有三文魚、北寄貝、蚌等等。和牛選了A5薩摩牛,油花分佈均勻,涮火鍋後入口軟滑,肉味濃郁。串燒有豬頸肉和雞肉串,燒烤味道香口。朋友聚舊來說這裡氣氛不錯,生啤任飲也是朋友喜歡的,還有雪糕任吃,我們都很滿足。

2025-05-09
2025-05-12 884 views
鋒哥廚房兩個大胃王在屯門收工,要擦餐勁嘅,所以去咗鋒哥廚房抵食同啱食缺一不可,麻辣雞煲,刺身,牛肉,海鮮都係任食,最特別嘅係有16款生啤飲斟任飲,好正!首先椰子雞煲或者烤魚二選一,我哋選擇咗椰子雞煲,有椰青水嘅湯,煲雞零舍幼滑,就算煲耐咗都唔會韌,食完雞再飲啖雞湯,非常鮮甜滋補食緊雞煲嘅時候,店員奉上刺身同埋燒物,刺身每一晚有三四款左右,但係任食都已經好夠,燒物就有串燒同埋蒜蓉燒蠔,串燒嘅醬汁非常惹味,唔怕肥嘅話,一定要食燒腩片,配合醬汁係一絕,樣樣都任食,大胃王都未必負荷得來,哈哈!海鮮區將啲海鮮排得整整齊齊,碟嘅位置亦都放得適中,蝦蟹帶子貴妃蚌聖子花甲九肚魚鯇魚頭都係任食,我哋兩個大胃王都冇數過食咗幾多碟,樣樣都係咁新鮮!海鮮區隔離就係火鍋配料區,丸類菇類蔬菜類粉絲,腐竹牛柏葉鮮魷芋絲蓮藕芽菜,樣樣都係好嘢,係大胃王真係要嚟挑戰一下牛肉係兩款,安格斯牛頸脊同埋A5薩摩牛大米龍,前者肉味濃,後者油花香,兩款都係咁好食,又爆偈咁樣喪食咗好多碟,順帶一提呢度嘅店員服務態度一流,非常有禮貌,見到枱面食完嘅碟,自動自覺嚟清理,問我哋會唔會再加,完全跟到我哋食嘢嘅進度,欣賞!至於16款任飲生啤
鋒哥廚房
兩個大胃王在屯門收工,要擦餐勁嘅,所以去咗鋒哥廚房

抵食同啱食缺一不可,麻辣雞煲刺身,牛肉,海鮮都係任食,最特別嘅係有16款生啤飲斟任飲,好正!

至於16款任飲生啤,咩味道都有,麥味重,果味濃,黑啤等全部都有,最重要嘅係雪櫃已經擺咗冰杯,呢個係完全貼心嘅服務!其實除咗啤酒所有飲品都係任飲㗎,但係啲啤酒咁正,淨飲啤酒都已經夠晒!

兩個半小時, $378 ,真係咩本都返晒,如果你係頂級大胃王,建議你可以挑戰$468任食6小時,真係抵到爛!

正所謂:
鋒哥廚房美食多
服務態度要認可
冰杯啤酒配火鍋
任飲任食笑呵呵

2025-05-11 636 views
同朋友行街,突然間想食雞煲,經過一間好有特色嘅餐廳,原來裏面有做雞煲火鍋,門面有啲霓虹燈牌,好有夜繽紛嘅感覺椰子雞煲~清新湯底的完美結合這家餐廳的椰子雞煲絕對湯底清甜,椰子的香氣濃郁,雞肉鮮嫩多汁,吸收了椰子的精華,每一口都充滿了清新的滋味。配料方面,選用了美國牛板肉和美國肥牛。牛板肉肉質緊實,油脂分布均勻,入口即化,肥牛則肥瘦分明口感豐富。海鮮更是亮點,生蠔新鮮肥美,花甲和卜卜蜆鮮甜可口,象拔蚌爽脆彈牙😍飲品方面選擇好多,基本上各類都可以在這裏找到,值得一讚嘅係啤酒全部任飲,另外小食有串燒,以及燒生蠔,串燒款式亦都種類繁多例如燒豬腩肉,燒洋蔥豬頸肉,燒得非常之香,令人食上癮主食方面,烏冬彈牙爽滑,王子麵則充滿了懷舊的味道,兩者都能很好地吸收湯汁。最後,甜品有Movenpick雪糕,雀巢系列的雪糕🍦選擇好多,無論是喜歡濃口味還是清新口味的,都能找到自己喜歡的選擇。鋒哥廚房 (屯門)屯門仁愛堂街45號興泰大廈地下1號舖

椰子雞煲~清新湯底的完美結合

鋒哥廚房 (屯門)
屯門仁愛堂街45號興泰大廈地下1號舖
Type of Meal
Dinner
足足有成十六款生啤任飲❣️想飲邊款都有,真係飲飽食醉,不醉無歸🍻我就鍾意桃味嘅生啤,唔飲酒嘅有啲韓國飲品都唔錯麻辣烤魚/椰子雞煲二選一,麻辣雞煲任食,各款刺身同串燒都係任食,三文魚夠肥美仲有燒生蠔同帶子任食,啲蒜蓉好香😌海鮮都係任食,係自助形式咁拎,有蟶子、鮑魚、花蟹、蜆、魚頭等等,鮑魚都幾大隻,呢度啲野食應有盡有🤩唔少得火鍋配料包括包括響鈴炸魚皮、牛丸、蔬菜等等食完雞就開始打邊爐,牛肉有兩款,A5薩摩牛大米龍同安格斯牛頸脊,都係無限追加❣️A5薩摩牛大米龍好好食,油脂均勻,肉質鮮嫩😋雪糕雪條有勁多唔同牌子,Dreyer’s雪糕雪條、movenpick雪糕、kitkat雪條,仲有維記雪米滋,有我最鍾意嘅香芋味☺️推介焦糖燉蛋味嘅movenpick雪糕工業風嘅裝修再加啲霓虹燈嘅環境幾啱同朋友一齊黎食

仲有燒生蠔同帶子任食,啲蒜蓉好香😌

唔少得火鍋配料包括包括響鈴炸魚皮、牛丸、蔬菜等等

工業風嘅裝修再加啲霓虹燈嘅環境幾啱同朋友一齊黎食

🔹️鋒哥廚房🔹️店舖主打海鮮邊爐、雞煲、烤魚、刺身任食放題,聽完我既選擇困難症又再現啦😂食咩先好呢?係烤魚同雞煲之中我選擇左烤魚,微辣既烤魚都保持住一定既辣道,魚既肉質都唔錯既,腐竹索曬啲辣味同調味料真係好正。仲有啲薯粉係底,薯粉質感煙煙靭靭,吸晒湯汁食完個烤魚就可以叫店員換個湯底,芫荽控既我就揀左皮蛋芫荽湯,見到多多芫荽真係好開心!湯底到左就可以出去夾海鮮同蔬菜啦,海鮮有魚、蝦、蟹、貴妃蚌、花甲、螺肉、聖子,我就瘋狂食貴妃蚌,鮮甜爆汁!另外必點安格斯牛頸脊及刺身,好食再Encore🍻話晒都有16款生啤任飲,緊係要試下啦,每隻啤酒名都聽過,但同一品牌有幾款味,好彩啲職員好Nice會介紹翻邊款岩女仔定男仔飲,邊款濃定淡,真係好值得一讚🙆‍♀️👍最後食翻啲雪糕收尾,Movenpick既薄荷朱古力
🔹️鋒哥廚房🔹️

一間超級豐富既任食火鍋店就系屯門之中出現雖然唔系鬧市,但相處地方好大方枱,圓枱,卡座咩都有坐得舒適,可以慢慢食 慢慢傾依到無野煩,一個價錢食哂所有野雞煲,烤魚,打埋邊爐除左烤魚,連雞煲都系任食!重點一提系依到有多款生啤系自助任飲添,鍾意既每款試小小都得食物方便都多都爆首先有幾款刺身開胃跟住就黎啲串燒,有雞牛豬三款個豬系豬腩肉,好有誠意之後煲就到了無要烤魚,揀左酸菜魚,諗住開胃下食完就雞煲,香香麻麻,無揸流攤再黎就揀湯底打邊爐啲配料又系勁多,最爆系海鮮咩都有,鮑魚,蝦,蟹,貴妃蚌全部回本貨之後唔好以為啲牛會求求其十分高質,牛頸脊不在話重有A5薩摩牛,勁淋滑!最後甜品,有dreyers同movenpick都系任您食

一間超級豐富既任食火鍋
就系屯門之中出現
雖然唔系鬧市,但相處地方好大
方枱,圓枱,卡座咩都有
坐得舒適,可以慢慢食 慢慢傾

依到無野煩,一個價錢食哂所有野
雞煲,烤魚,打埋邊爐
除左烤魚,連雞煲都系任食!

重點一提系依到有多款生啤
系自助任飲添,鍾意既每款試小小都得

食物方便都多都爆
首先有幾款刺身開胃
跟住就黎啲串燒,有雞牛豬三款
個豬系豬腩肉,好有誠意

之後煲就到了
無要烤魚,揀左酸菜魚,諗住開胃下
食完就雞煲,香香麻麻,無揸流攤

再黎就揀湯底打邊爐
啲配料又系勁多,最爆系海鮮
咩都有,鮑魚,蝦,蟹,貴妃蚌
全部回本貨
之後唔好以為啲牛會求求其
十分高質,牛頸脊不在話
重有A5薩摩牛,勁淋滑!

最後甜品,有dreyers同movenpick
都系任您食

• A5薩摩牛大米龍
最近天氣轉涼,又係打邊爐嘅好時機!今次同朋友去咗鋒哥廚房試佢哋嘅火鍋雞煲任食,真係驚喜滿滿!首先,湯底選擇多樣,我哋揀咗招牌麻辣雞煲,香辣惹味,雞肉嫩滑入味,令人食慾大增! 重點黎啦!任食食材種類豐富,最吸睛當然係海鮮啦!蟶子、鮑魚、貴妃蚌全部任食,而且非常新鮮!蟶子肥大肉厚,鮮甜爽脆;鮑魚彈牙有嚼勁;貴妃蚌鮮嫩多汁,每一啖都係海洋嘅味道! 除咗海鮮,其他食材都毫不遜色,肥牛肉片,呢個和牛肥牛片真係大癲,$330新鮮海鮮,仲要有和牛食(大家可以睇吓啲相真係幾OK)蔬菜等等,應有盡有,而且質素唔錯,絕對唔係將貨就價! 想講佢最抵食嘅位,仲要係先有一個酸菜魚,然後仲有一份雞煲,最後仲有一個湯底俾你打邊爐。真係誇張過kinda出奇蛋一次過滿足晒你三個願望,係仲多過出奇蛋嘅願望仲有任飲同刺身任食,而且仲要有串燒添。我想問吓呢個老闆係咪想上天堂呢?呢一間絕對係善堂嚟㗎喎!最令人驚喜嘅係,價錢非常親民,以咁高質素嘅食材同埋出色嘅味道黎講,性價比真係爆棚! 總括黎講,鋒哥廚房火鍋雞煲任食絕對係一年四季嘅必試之選!無論係食材質素、味道定係價錢都令人非常滿意,推薦俾所有鐘意打邊爐嘅朋友!

2025-03-21
$330 (Dinner)
  • 雞煲
  • 蟶子