老麥相信系香港心中快、令、平既一餐唔知唔同店既水準系咪都一致呢?我地試下呢間~位於油塘麥樂雞餐🍗🍟麥樂雞配甜酸醬系微暖🫣薯條…太乾同凍凍地🥲+$12轉Cappuccino走甜~真系無左細個食果種感覺…又凍又乾…雖然話系窮_恩物但真心唔值去食…傷心Ps.如果快食一餐系okay🪙價錢: $40🤤味道: 3/5環境:大、多座位、多職員架可以Chill坐一日🥰🔴🟠🟡🟢🔵🟣⚪️⚫️服務:4/5環境:4.3/5返食:3.2/5價錢:4.3/5🔴🟠🟡🟢🔵🟣⚪️⚫️👷🏻‍♀️利申:本網只代表個人感受與想法不代表全部🫡(本台暫試運當中, 全人手營運, 多多包涵)🪙今次全自費👷🏻‍♀️到櫃枱跟職員下單或經McDonald’s App下單📍麥當勞 (油塘)油塘鯉魚門道80號鯉魚門廣場2樓201號舖🚈(油塘A1站出口行6分鐘)🧁每一個Follow & Like都係運作動力🔥🥹🥹唔好吝嗇撳個like同埋follow啦!#hkfoodie #深圳美食 #香港美食 #平價美食 #foodiehk #hongkongfoodie #hongkong #90s #couplehk #hkfoodie #假日好去處 #拍拖好去處#快
老麥相信系香港心中快、令、平既一餐
唔知唔同店既水準系咪都一致呢?
我地試下呢間~位於油塘

麥樂雞餐🍗🍟
麥樂雞配甜酸醬系微暖🫣
薯條…太乾同凍凍地🥲
+$12轉Cappuccino走甜~
真系無左細個食果種感覺…
又凍又乾…雖然話系窮_恩物
但真心唔值去食…傷心
Ps.如果快食一餐系okay
🪙價錢: $40
🤤味道: 3/5

環境:
大、多座位、多職員架
可以Chill坐一日🥰

🔴🟠🟡🟢🔵🟣⚪️⚫️
服務:4/5
環境:4.3/5
返食:3.2/5
價錢:4.3/5
🔴🟠🟡🟢🔵🟣⚪️⚫️

👷🏻‍♀️利申:本網只代表個人感受與想法不代表全部🫡
(本台暫試運當中, 全人手營運, 多多包涵)

📍麥當勞 (油塘)
油塘鯉魚門道80號鯉魚門廣場2樓201號舖
🚈(油塘A1站出口行6分鐘)

🧁每一個Follow & Like都係運作動力🔥
🥹🥹唔好吝嗇撳個like同埋follow啦!

#hkfoodie #深圳美食 #香港美食 #平價美食 #foodiehk #hongkongfoodie #hongkong #90s #couplehk #hkfoodie #假日好去處 #拍拖好去處#快餐店 #mcdonaldhk #cafehk
2023-06-03
TakeAway
$40 (Lunch)
今日麥當勞見到呢個廣告牌🪧,今日有新出巨無霸,聲稱「全新升級 更juicy 更好味新世代Big Mac」。話時話都好耐冇去過麥當勞食巨無霸,一於就入去麥當勞試吓呢個新世代巨無霸New Gen Big Mac試食價巨無霸套餐$33(原價$40)配中薯條凍檸茶+$3.5朱古力新地生日會員優惠唔使錢😘睇番上網介紹新世代巨無霸係換左全新配方嘅麵包,麵包睇落係堅挺咗,唔似以前咁扁劈劈塔晒咁,咬落去都唔會散。夾著兩塊用上洋蔥粒調味及 100%純牛肉的漢堡牛肉,唔知點解好似覺得係漢堡牛肉好似薄咗少少咁。可能太耐冇食過,唔知大家覺得點?😅聲稱增加 50%巨無霸醬,我又唔係好覺增加左,不過醬汁都份量適中。加上爽脆切絲生菜、入口即溶嘅香濃車打芝士同埋無敵開胃酸瓜😛,增添香濃肉味,就成就更加juicy更加惹味嘅巨無霸。我個口夠大可以一啖咬落去見到層次分明。唔係賣廣告,巨無霸由細食到大都係一樣咁好食。麥當勞有心改配方對一班麥當勞嘅巨無霸粉絲都係一大福音。但對我嚟講可能又係麥當勞加價嘅先兆。🥹希望唔會越嚟越貴啦

朱古力新地生日會員優惠唔使錢😘

Big  Mac

2022-08-29
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$36.5 (Lunch)
Big  Mac
2022-08-26 73 views
我老公10.45pm去買嘢食,佢地話乜嘢都冇哂,所有人就甘企係度等收工。跟住我老公走去油麗商場mcdonld購買。期間打去鯉魚門廣場mcdnald投訴,但個經理話建議我老公走去油麗商場購買,原本返屋企10分鐘變咗半個鐘,所以係得佢哋啲時間係金錢?
2022-08-26
Last Night Supper
今日下午叫左姪仔去買麥樂雞餐外賣,錢就照收套餐錢,但執餐條友就執漏左野,等姪仔拎回家後先發現執漏一包中薯條,而6件麥樂雞就只有5件,杯熱朱古力味道仲要變淡左好多,家人都叫回去換過,但拿回家已一段時間,不想再浪費時間回去呢間麥記罵人,所以只好當自己唔好彩算了。不過,呢間野D人實在太過粗心大意,已經不是第一次執錯,所以不得不來這寫下來,下次如再去光顧時,絕對一定要檢查清楚後才離開。
TakeAway
呢期麥當勞姜B餐咁heat,我又係姜糖🍬,梗係要捧場啦,haha😘呢個B for Bacon 餐盛惠$88,包括:煙肉巨無霸、板燒雞腿包、2杯大汽水、脆薯皇、兩件批,本來想試芋頭批,但係可惜冇晒,最終揀咗一個蘋果批、一個黑糯米批。要重點提提呢個Bacon巨無霸,真係唔錯喔😘。煙肉脆卜卜、唔會太油膩,果然係Big Mac 嘅好拍檔喇。一啖咬落去,好好味。對於我呢位Big Mac控黎講,真係一個驚喜嘅體驗喔🥰B for Bacon 二人餐超抵食,夠晒飽。板燒雞腿包就一向都好味,估唔到黑糯米批都唔錯喎😝。食完嘆番杯大汽水,好正🤩

2021-03-23
Lunch
我冇諗過有朝一日我竟然會出麥當勞嘅食評,但係食完呢一個朱古力麥旋風之後我真係忍唔住,因為呢個朱古力麥旋風真係好濃味,好好食🤤🤤🤤其實由細到大,都好想將朱古力新地嘅朱古力醬同埋曲奇麥旋風嘅曲奇撈埋落雪糕到一齊食,我覺得一定會好正。點知而家真係出咗一款咁樣做嘅甜品,就係朱古力麥旋風,佢唔止將朱古力醬同曲奇放埋一齊,仲要連雪糕都係朱古力味嘅,簡直係為咗愛食朱古力嘅人而設!🎈朱古力麥旋風佢嘅朱古力味非常濃郁,朱古力醬加埋曲奇再加埋朱古力雪糕,食落口真係好似食緊一排朱古力咁,好可惜嘅係佢唔可以多曲奇,麥當勞可唔可以改下呢個規定,我覺得如果再多啲曲奇嘅話一定會更加正總括而言,如果你鍾意食朱古力嘅話,咁真係一定要試呢一個朱古力麥旋風,絕對唔會後悔!

🎈朱古力麥旋風

Tea
2020-11-30 54 views
今朝起身去M記食咗個新餐肉早餐,都係一個新餐肉滑蛋包配個薯餅加杯嘢飲咁。第一次食新餐肉,口感係似午餐肉,不過就冇咁鹹,入邊冇咁多油,冇咁滑,反而入邊嘅texture豐富左,似係好似有啲纖維咁,感覺上好似健康啲而事實上新餐肉嘅熱量,總脂肪同納成份都比一般真餐肉為低,同時非基因改造同無添加色素,絕對係”比較”健康之選
新餐肉炒滑蛋堡
2020-06-30 112 views
新口味?講就係新口味,不過係唔係就睇你點睇,因為我個人認為並唔係新口味,只係用一啲上期用唔晒材料,然後左併右併變出黎嘅一樣野,咁就叫做新口味。脆皮朱古力新地。雪糕依然係雲呢拿味,個底有啲朱古力漿,個面就係脆皮朱古力加花生(即係阿華田新地嗰隻)。味道無咩分別,不過就啖啖都有朱古力,食到底會覺得有啲甜,因為真係全部都係朱古力醬,但係好彩嘅就係你仲可以叫佢小朱古力醬,咁樣食落就冇咁甜。所以新口味依家野真係好見仁見智
新口味?講就係新口味,不過係唔係就睇你點睇
一樣野,咁就叫做新口味。

,但係好彩嘅就係你仲可以叫佢小朱古力醬,咁樣食落就冇咁甜。

所以新口味依家野真係好見仁見智

2020-06-07 68 views
身為 McDonald's #蝦堡 嘅 #fans,點可以唔嚟朝聖🤩 見 #信用卡 呢排做緊優惠,每買滿$30就有$10 #discount💰 一於加馬要個 #魚柳蝦堡 一解 #單思之苦🤪 唔知係我哋幸運、定係不幸🤔 我哋喺 #自動售票機 比完錢行出嚟唔夠30秒,個餐已經做起😉#滿心歡喜打開漢堡包個盒... 朋友第一個反應就係問「點解個包同張相爭咁遠嘅?」腦海中豐滿嘅 #蝦堡 竟然變得扁撻撻,雖然食落去味道都唔錯,#魚柳 同 #蝦餅 都有應有嘅鮮味,不過總比剛剛炸起嘅食材爭咁啲囉👉🏻👈🏻

2020-06-05
$29 (Lunch)
Dining Offer
Credit Card Offers
2019-11-06 164 views
凌晨時份,同朋友吹下水飲下酒,吹下飲下無啦啦餓底,夜媽媽都冇咩好食 麥當勞似乎係最方便又惹口味既宵夜選擇,所以就貢左入去見到有新既黑糯米批,好似幾吸引🤨試試佢!仲有個忌廉蘑菇湯 呢兩樣野都好岩入秋 天氣微冷咁樣食,暖下肚 嗌左個麥樂雞餐 轉左粟米 忌廉湯都好飲 又真係幾多蘑菇粒 ,跟餐都係加8蚊,幾扺。 麥樂雞正常野啦 係鐘意食先叫姐不過係杯粟米出事,其實間間m記都係咁 啲粟米出哂水 咁樣好食啲咩? 到黑糯米批,食落原來係椰汁黑糯米,都夠熱既 不過再熱啲 椰汁醬流質d就會好食好多!好日都唔食一次m記 咁岩去就試到新野 仲唔錯 感恩

見到有新既黑糯米批,好似幾吸引🤨試試佢!
嗌左個麥樂雞餐 轉左粟米

好日都唔食一次m記 咁岩去就試到新野 仲唔錯
感恩
2019-09-05 81 views
麥當勞,相信沒有人未吃過,更是不少市民的日常。當然無可否認地,其質素是相對偏差,但比較價錢,速度,衛生各樣,其依舊相當有價值。其全球性速食文化,經營方法,更成為不少企業的效法對象,我亦相信未來仍會是主流餐廳。巨無霸餐是從前的回憶,十多年前所有餐都是同價,加大也不過二十元,是飽滿的回憶。近年價格分開後已相當少食,受回憶所至,總覺得現在吃太貴。見到最近又賣起廣告來,買了一個來回憶一下。其味道十年如一,麵包是嘉頓,牛肉是偏乾,調味是一樣,沙律菜有點殘,芝士是速食貨色。靈魂是巨無霸的醬,酸甜開胃,添色不少。配的是薯角,說什麼有薯味香脆都是廢話,供應商的功勞。重點是不夠熱。整體而言,透過管理,標準化,令價格長期偏低,味道依然如一,雖然現在不算十分便宜,但綜合各樣,還是相當理想。
2019-07-08 62 views
好假的菠蘿特飲,味道完全係糖水溝出黎。薯格就幾好食既,夠哂厚同脆身,份量就永遠覺得少過薯條好多,食幾塊就食哂~~突然之間就無哂😨令人又唔滿足又唏噓😔😢。最後個炸洋蔥圈安格斯只係我食唔到蝦堡既代替品,一個字講哂,唔好食,為食而食填飽左個肚。McDonald’s 分店偏佈全球,以後期間限定要好好珍惜,可能有人鐘意炸洋蔥圈安格斯,但唔係我,所以我決定唔食M記直到蝦堡翻翻黎,我相信美好既事情值得等待,麥當勞再見👋🏻。

2019-01-23 95 views
年年都會喺農曆新年前回歸麥當當嘅黃金脆薯系列開賣囉~今年仲要同叮噹聯乘,激發起大家嘅童年回憶呀!朋友同我分別叫咗黃金脆薯雞堡同黃金脆薯牛堡,餡料其實都係一塊薯餅再加雞扒或牛扒,薯餅綿糯口感,都幾得意!配上唔係成日都有嘅扭扭薯條!再加埋新出嘅黃金爆珠特飲(爆珠係橙味)相信好多人都會接受呢個味,正呀!不過好明顯呢次寫食評嘅主因,係叮噹太靚喇!仲要有一set四款(二款叮噹,二款叮嚀)嘅利是封送!預早祝大家新年快樂!
年年都會喺農曆新年前回歸麥當當嘅黃金脆薯系列開賣囉~

今年仲要同叮噹聯乘,激發起大家嘅童年回憶呀!

朋友同我分別叫咗黃金脆薯雞堡同黃金脆薯牛堡,

餡料其實都係一塊薯餅再加雞扒或牛扒,

薯餅綿糯口感,都幾得意!

配上唔係成日都有嘅扭扭薯條!

不過好明顯呢次寫食評嘅主因,係叮噹太靚喇!

仲要有一set四款(二款叮噹,二款叮嚀)嘅利是封送!

預早祝大家新年快樂!

2019-01-15 28 views
一向甜品都受女仔歡迎,而麥當勞更加推出唔同嘅口味,福崗草莓口味係呢期新攪作,食完lunch見到佢個廣告,都忍唔住去買嚟食!有三個選擇︰1.草莓新地筒(HKD5.5)2.朱古力脆皮草莓新地筒(HKD6.5)3.朱古力脆皮草莓大窩夫筒(HKD12)我就叫咗朱古力脆皮草莓新地筒(HKD6.5),朱古力脆皮要等一陣先夠脆,一定唔可以心急,而福崗草莓口味都OK,一啲都唔會有藥水味,算係OK, 但係好食就唔算喇!

有三個選擇︰
1.草莓新地筒(HKD5.5)
2.朱古力脆皮草莓新地筒(HKD6.5)
3.朱古力脆皮草莓大窩夫筒(HKD12)

2019-01-14
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$6 (Lunch)
2018-11-22 60 views
謝霆鋒同麥記合作鋒味牌頭出新包同薯條shake shake粉,好多時都會用牛做主打,今次終於都用豬喇!而且呢個鋒味洋蔥吉列豬扒包嘅材料都係我最鍾意嘅!個汁好似有少少薑味,唔係用一般沙律醬~好特別呀!而吉列豬扒唔會脆到介口,反而肉嘅質地係好軟好淋身!薯條shake shake粉有2個味選擇,而我揀咗「避風塘炒蟹味」,UM......都惹味嘅,但我覺得偏咸,下次試埋另外一個味先~見住霆鋒,食包都開心D~

而吉列豬扒唔會脆到介口,反而肉嘅質地係好軟好淋身!

見住霆鋒,食包都開心D~
2018-11-22
$35 (Lunch)