2024-08-10 0 views
近日每天氣溫都高達30度😵🔥,喺室外行多步,都已經流晒汗💦今次又去麥當勞買芒果軟雪糕🍦,炎炎夏日☀️食一杯即刻透心涼❄️,食杯雪糕或者各類冰品也是消暑良方🙏芒果軟雪糕係本人大愛🫰係必食之選🫶🏻🫶🏻【食後感】📝✔️軟雪糕一啖入口非常清新✨✔️味道不太酸😋✔️芒果味清香♨️✔️微甜,甜味輕盈👍✔️雪糕質感柔滑,好滑身😘✔️易溶,最好趕快食用每次去麥當勞除咗食透心涼的雪糕🍦,賣相是非常適合打卡📸
近日每天氣溫都高達30度😵🔥,喺室外行多步,都已經流晒汗💦
芒果軟雪糕係本人大愛🫰係必食之選🫶🏻🫶🏻

【食後感】📝
✔️軟雪糕一啖入口非常清新✨
✔️味道不太酸😋
✔️芒果味清香♨️
✔️微甜,甜味輕盈👍
✔️雪糕質感柔滑,好滑身😘
✔️易溶,最好趕快食用

每次去麥當勞除咗食透心涼的雪糕🍦,賣相是非常適合打卡📸
2024-08-09
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
2023-09-16 176 views
選擇愈來愈少,之前套餐可選薯蓉,而家得番薯條。今日套餐想揀茶包奶茶,又話以後都無,只得港式奶茶,但每次都吾夠熱,好難飲。比較有水準嘅野都無埋,即係叫人吾好幫襯,失望。
2023-06-03 184 views
叫咗個二人餐,戶戶送外賣,本身都唔少錢仲要漏咗兩塊薯餅,食熱香餅冇咗糖漿同牛油,唔知點樣食,唔係話朝早繁忙時間就可以唔睇張單漏曬啲嘢囉,平時要開都冇乜嘢嘅但係呢一次真係好失望,作為一個選用外賣平台嘅消費者表示非常無奈,因為冇得即場檢查有冇畀齊嘢,唔係話退返錢畀我就可以解決問題,係佢根本冇呢個服務質素。
2023-06-03
Delivery
值班經理番工掛住玩電話,夠11點唔收埋自助點餐機嘅送餐號碼牌,等啲客唔知傻更更揀堂食。同佢講轉外賣,完全冇心聽你講野,答我「宜家冇堂食」,我就係知冇堂食先轉外賣丫嘛!醒目!?!要個客重復加勁大聲先聽入腦。今時今日咁嘅服務質素點得?清潔阿姐態度勁差咁趕人走,叫人堂食轉外賣。你點餐嗰到唔講,個客鬼知你堂食收左要比場你清潔咩,如果唔係夜冇得揀,都唔會食佢。McCafé 嗰到又係塞左一堆人同McCafé 入面嗰職員傾計,塞住哂個門口

2022-06-13 295 views
麥記新產品🌸全新港式孜然麥炸雞 $100 ⭐️⭐️⭐️⭐️☆夠入味,夠Juicy,今次整得好好味,還有點辣辣的感覺🌸菠蘿吉士批 $9 ⭐️⭐️⭐️⭐️☆口感不錯,內裡有滿滿的吉士醬及菠蘿果肉醬,感覺好Fresh======詳情=======麥當勞 (上水)地址:上水彩園邨彩園廣場3樓R36-R37號舖================#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkeat #hkfood #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #新界北 #快餐 #炸雞 #菠蘿 #孜然粉 #港式味道 #麥當勞 #菠蘿吉士批 #批 #m記 #小食 #麥炸雞
麥記新產品

🌸全新港式孜然麥炸雞
$100 ⭐️⭐️⭐️⭐️☆
夠入味,夠Juicy,今次整得好好味,還有點辣辣的感覺
全新港式孜然麥炸雞

🌸菠蘿吉士批
$9 ⭐️⭐️⭐️⭐️☆
口感不錯,內裡有滿滿的吉士醬及菠蘿果肉醬,感覺好Fresh
菠蘿吉士批

======詳情=======
麥當勞 (上水)
地址:上水彩園邨彩園廣場3樓R36-R37號舖
================
2022-06-11
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$50 (Lunch)
全新港式孜然麥炸雞
菠蘿吉士批
2022-04-20 124 views
咁多位 Happy easter🐣🐣🐣復活節快樂🐰🐰🐰復活節限定產品M記有新驚喜#榛子朱古力小雞蛋糕🍰#McCafe$54(2件)真心好味道食落口軟綿綿 入口即溶既感覺做人要有儀式感😎😎😎4/2022
咁多位 Happy easter🐣🐣🐣
做人要有儀式感😎😎😎
4/2022
2022-04-17
2022-04-17 18 views
咁多位 Happy easter🐣🐣🐣復活節快樂🐰🐰🐰麥當勞McCafe有新驚喜復活節限定產品#榛子朱古力小雞蛋糕🍰#McCafe$54(2件)真心好味道食落口軟綿綿 入口即溶既感覺做人要有儀式感😎😎😎
咁多位 Happy easter🐣🐣🐣

食落口軟綿綿
 入口即溶既感覺
做人要有儀式感😎😎😎
2021-10-19 126 views
之前McCafé 出左幾靚嘅Mochi魔紫🧋🧋有我🥰🥰最鍾意嘅麻糬,口感極好 煙煙韌韌 加上台灣紫薯真係超靚 💜💜 同3.7鮮牛乳🥛 個味道幾香濃 呢杯可以飲到嘅甜品 🍮味道同顏色有層次得黎 又靚 👍🏻👍🏻唔錯唔錯 真係拎黎打卡一流啊😋😋 我呢個珍珠奶茶🧋🧋控我覺得呢杯其實幾似珍珠奶茶🧋🧋嘎🍠🍠🍠🍠好似係珍珠奶茶嘅好姐妹👭咁今次我係彩園村買🥡🥡🥡職員勁好啊👍🏻👍🏻👍🏻沖完杯野飲仲問我靚唔靚😋😋😋今時今日咁嘅服務態度 真。係好少😋
之前McCafé 出左幾靚嘅Mochi魔紫🧋🧋
有我🥰🥰最鍾意嘅麻糬,口感極好 煙煙韌韌
加上台灣紫薯真係超靚 💜💜

好似係珍珠奶茶嘅好姐妹👭咁

今次我係彩園村買🥡🥡🥡
職員勁好啊👍🏻👍🏻👍🏻
沖完杯野飲仲問我靚唔靚😋😋😋
今時今日咁嘅服務態度 真。係好少😋
2020-01-15 382 views
新裝修之後,最開心就係呢間麥當勞多咗甜品部加埋本身之前已經有嘅Mc cafe, 呢間鋪都算齊全, 新裝修之後多左坐既位置,感覺光猛咗,特別加左輕觸式自動售賣機,分開落單及出餐位置,令排隊情況改善左好多,亦 亦都多咗啲新嘅bb櫈,員工友善,食過早餐,熱豆漿好飲,食物熱既,加上出餐都快,仲有員工主動幫忙。
2019-11-11 162 views
見又出新野,又走去買黎試下。另外再買多兩份好耐冇食既脆香雞翼。一個蕃茄吉列豬扒餐加兩份雞翼,盛惠$59。見有蕃茄,硬係覺得唔會差得去邊呱。點知,包、芝士、蛋同吉列豬扒都冇乜問題,最大問題就係個蕃茄汁,咸唔咸,甜唔甜咁,好怪,就算有其他配菜好似粟米呢d喺個汁入面,都仍然搞到成個包都好難食。所以都係脆香雞翼好,穩穩陣陣。起碼同個名一樣真係脆香先。味道咁多年都冇變,雞肉都係咁嫩滑,而且細細件,又容易食。

2019-09-19 132 views
放工後買佐個麥樂雞套餐及一盒脆香雞翼外賣返屋企食,但當見到得一包泰式辣醬,就問職員可唔可以比多一包,職員話要比$1先得.....回家即時要計下究竟要點先可以有2包醬而食4件雞翼呢! 下次都係分開買好d....唔想為佐食4隻雞翼而比多一蚊.

唔想為佐食4隻雞翼而比多一蚊.
2019-08-23 150 views
以前係唔會食麥當勞🍔既我,係其他Mc Cafe既分店食過,覺得都ok,所以又係其他分店食下,上水.............😰點解成日D大型連鎖店既上水位置,大部分都好唔掂,唔通地區既問題就唔使比甘好😰😱隋左地區問題,食物同人都係一個問題⋯⋯🙄一向不愛吃麥當勞🍔既我,因為試過其他分店既Mc Cafe品質唔錯,所以而家間中都會食下,但原來上水呢間係.........😰一路整我既食物,一路兩個女仔不停講嘢,果兩個女仔就不停聊個幫我沖更咖啡既男仔傾計,期間仲好自然甘爆左一個單字粗囗(世界真細小小小,小得真奇妙妙妙)就係呢個金金啡啡頭髮既女職員,我估佢平日太順口,所以唔會覺得自己有講🤭🤫⋯⋯食物希望無口水花啦⋯⋯😑牛角包🥐又唔夠熱,味道又無平日食開既分店好食,咖啡又係唔熱其實我唔係想食呢個芝士煙肉牛角包,不過我想食果樣無🙄因乜解究上水既分店會係??????????莫名奇妙!

隋左地區問題,食物同人都係一個問題⋯⋯🙄

牛角包🥐又唔夠熱,味道又無平日食開既分店好食,咖啡又係唔熱
其實我唔係想食呢個芝士煙肉牛角包,不過我想食果樣無🙄
因乜解究上水既分店會係??????????莫名奇妙!
平時會去食麥當勞都係因為貪方便,麥當勞周街都會見到, 所以有時急起上嚟就會去麥當勞要個餐拿拿林食咗佢醫住肚先。我諗麥當勞大家都有食過,我主要想講嘅係上水麥當勞同埋佢新推出嘅下午茶餐, 個人都覺得值得評論下嘅。芝蛋脆雞包+凍奶茶$19其實我覺得呢個餐有得簡唔同選擇配搭埋一齊,自由度都幾大。加上有時唔想食成個餐,又唔想散叫,我覺得都可以等到下午茶食,咁樣會抵少少。 個包同奶茶味道正正常常啦,本身都只係諗住醫肚。另外個人覺得上水呢間麥當勞嘅薯條成日都好唔新鮮又淋,所以最好就盡量唔好叫黎食。

芝蛋脆雞包+凍奶茶$19

TEA
2019-06-19 68 views
今日早食飯,所以去到4點就開始肚餓,見仲有少少時間快手去食個TEA見到麥記唔多人,所以即買個脆辣雞腿包餐脆辣雞腿包個醬汁係幾好食,不過汁唔夠多.而塊雞扒都算口感唔錯薯條就差左少少喇,林左少少,薯條真係要夠脆夠乾身先好食,好彩鹽唔算多都唔係好咸奶昔都幾好飲,可能因為天氣熱啦不過咁食個TEA都算抵既
見到麥記唔多人,所以即買個脆辣雞腿包餐
奶昔都幾好飲,可能因為天氣熱啦
不過咁食個TEA都算抵既
2019-06-03
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$25 (Tea)
2018-05-25 244 views
早餐時段等得勁耐,豬柳包d包又乾又硬,好似係隔夜包,D職員又慢又無禮貌,只顧著傾計,執餐執得慢,我等餐要等到5百幾秒都未有!外賣都要等咁耐!人地唔趕時間都唔會外賣啦!
Waiting Time
12 Minutes (TakeAway)