2023-11-23 39 views
麥當勞最近新出咗呢款阿華田新地呀!😍🍦作為「雪糕達人」嘅我又點可以唔試下呢?😎😬阿華田新地上面滿佈了好多阿華田脆脆,阿華田新地味道非常香濃,質地也好軟好滑!😍😍😋而且只售$8!非常抵食!值得一試!
麥當勞最近新出咗呢款阿華田新地呀!😍🍦
2023-10-25 16 views
行完山經過麥當勞見到有新出嘅福岡草莓配雀巢kitkat 朱古力新地🍦,剛剛又肚餓🙈,馬上要買來試試!😬同平時麥當勞的新地一樣,非常幼滑,草莓味好濃郁!但朱古力KitKat 比張相短同細!😆🤣朱古力醬太甜又黐立立,太過膩了!如果可以走醬就更加好!😛😆性價比高,只售$8,值得試試!
2023-09-03 31 views
全新Mcdonald早餐有深海魚柳,因為廣告見特別大條,就即管試下啦!一開早餐盒,魚柳長過支叉,然後原來無沙律醬,咁唯有自己準備啦。魚肉都算厚,但就無乜魚嘅感覺,無乜魚味。薯餅就細左好多😭配埋炒蛋、muffin、薯餅都算係一個good morning😜另外嘅熱香餅餐就不過不失,pancake凍左少少都仲好味!我今次係mcdonald app叫外賣,但我拎外賣個時,職員都無check我手機,所以大家要自律拎外賣同咪嗌錯號碼。

2020-11-04 634 views
今天一心好想試個新餐肉餐,就用34元點了個新餐肉精選套餐,見到食物時,充滿期望的打開份早餐,但就超失望,都明白圖片是只供參考的。新餐肉黑,蛋凍,薯餅凍仍脆,成個餐都唔熱,最熱就是杯檸檬茶了,但就好苦澀,所以,整體而言,我不會再用34元食這個餐,但就接受新餐肉的。

2020-05-24 257 views
疫情之下,夜少少出街搵食也困難,好多店9點就關門了那就唯有隨便到老麥去買個套餐吃飽算了照慣例,加大餐免費送薯條粉,而家有美式蜜糖同紫菜,吃紫菜粉用自助點餐機不用排隊,用中銀支付有扣減,22蚊埋單就搞掂脆辣雞腿包好似越來越差,麵包越來越薄身,連菜絲都幾乎沒有好在加了多醬先比較易入口,薯條因為人多買外賣,都係新鮮炸起既,好脆口,但他們忘記了給茄汁可樂走冰無比錯,GOOD杏花邨盛泰道100號杏花邨杏花新城地下G46舖
疫情之下,夜少少出街搵食也困難,好多店9點就關門了
那就唯有隨便到老麥去買個套餐吃飽算了
照慣例,加大餐免費送薯條粉,而家有美式蜜糖同紫菜,吃紫菜粉
用自助點餐機不用排隊,用中銀支付有扣減,22蚊埋單就搞掂
脆辣雞腿包好似越來越差,麵包越來越薄身,連菜絲都幾乎沒有
可樂走冰無比錯,GOOD
杏花邨盛泰道100號杏花邨杏花新城地下G46舖
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
麥當勞新品 麥炸雞 伏定唔伏? CRISPY THIGHS mcdonald's  mcdonald's 又推出新品今次試試與其他快餐店有咩分別買餐加配$12.5一件最初會嫌貴,後面食落就發覺也算合格單件會包像MOS那種用單個紙袋包裝好雞脾位炸得夠脆,外層味道同脆香雞翼一樣但這隻雞脾又真係啖啖肉但本身味道無乜,只有辣味優點:肉多,食得爽,炸得夠脆口沒有特別醃料味沒有特別香味,味道單一辣味,食多件會感油膩杏花邨盛泰道100號杏花邨杏花新城地下G46舖

mcdonald's 又推出新品
今次試試與其他快餐店有咩分別
買餐加配$12.5一件
最初會嫌貴,後面食落就發覺也算合格

單件會包像MOS那種用單個紙袋包裝好
雞脾位
炸得夠脆,外層味道同脆香雞翼一樣
但這隻雞脾又真係啖啖肉
但本身味道無乜,只有辣味

優點:肉多,食得爽,炸得夠脆口
沒有特別醃料味
沒有特別香味,味道單一辣味,食多件會感油膩

杏花邨盛泰道100號杏花邨杏花新城地下G46舖
2019-09-23 210 views
香港嘅夏天真係好鬼死熱 好容易就推咗上30度咁為咗降溫 人人都有唔同嘅方法 去麥當勞食軟雪糕就係其中一樣😂😂我仲記得細個嗰時 淨係賣兩蚊 不過時光飛逝 而家已經賣貴左好多😭 差唔多成$4😂 足足多咗一倍 咁樣顯示到香港物價上漲得好犀利🤫大家都要努力搵工😂 呢間 McDonald 係杏花新城入邊 有自動售賣機 可以自己俾錢再等拎🙋🏻‍♂️🙋🏻‍♂️我呢啲咁懶嘅人都可以咁做😂 服務員嘅服務都好快 唔使3分鐘就即刻叫你個number 😂日日跑都有幾重嘅牛奶味 但係唔係太滑 不過$4姐唔好咁多要求🤫 消到暑就算係咁😂
香港嘅夏天真係好鬼死熱 好容易就推咗上30度

2019-04-21 192 views
其實一分錢一分貨,本身麥當奴嘅新地筒同其他大牌子既雪糕就已經有距離,新出既海鹽味只售$5.5 又可以有啲乜期望... 我就覺得ok 嘅,但個鹽味有少少假,有種用鹽水漱口嘅味道... 之前食過日本某牌子嘅鹽味雪糕,本身食到好香嘅牛奶味,食食下先食到鹽粒嘅咸味,兩隻味係分開但係夾,而麥記就似係將兩隻味混埋一齊... 但我覺得都可以一試既!
2019-04-21
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$5.5 (Tea)
2018-12-15 183 views
好耐冇去過麥當勞,對上果次係佢哋出脆皮雪糕嘅時候,今次又有新嘅期間限定,阿華田系列,分別係新地筒同脆脆新地,今次阿華田味個人來講比較喜歡,甜味冇朱古力味咁甜,脆脆有好感,保持到麥當勞期間限定嘅高水平
《平靚正🍦朱古力新地筒》第2次啦! 第2次啦! 第2次去麥當勞都因為賣哂而食唔到脆皮雪糕😩今次唯有食住淨朱古力味雪糕先😳下次一定要食返❣️💰$5 朱古力新地筒食唔到脆皮雪糕…今次試下朱古力新地筒...估佢唔到..雖然只係$5但都好有誠意…有成3-4轉雪糕咁高。真底食…朱古力夠哂香😳質感都算滑…有D似玻璃瓶朱古力奶既味道…平靚💕好滿足…彌補返我食唔到脆皮雪糕既空虛😂. #McDonalds #麥當勞#朱古力脆皮雪糕 #雪糕#朱古力新地筒 . ..……………………👧🏻肥妹小編.........................
《平靚正🍦朱古力新地筒》
今次唯有食住淨朱古力味雪糕先😳下次一定要食返❣️

💰$5 朱古力新地筒
食唔到脆皮雪糕…今次試下朱古力新地筒...估佢唔到..
雖然只係$5但都好有誠意…有成3-4轉雪糕咁高。真底食…
好滿足…彌補返我食唔到脆皮雪糕既空虛😂
#McDonalds #麥當勞
#朱古力脆皮雪糕 #雪糕
#朱古力新地筒 .
..……………………
👧🏻肥妹小編
.........................
2018-05-18 139 views
堅持一個宗旨:早餐不能skip😤!!包怪之選緊係食包🥖已經唔係第一次食McCafé 嘅多士買咖啡☕️加$14就食到,係抵食嘅🤟🏻所以係到同大家分享下🙌🏻有幾款口味,呢款係雞肉火腿碎蛋芝味多士🥪熱烘左外面脆脆地中間芝士夾溶左,同雞肉、碎蛋嘅口感好夾🐣🧀芝士味幾濃郁仲用上麥包增加口感味道真係唔錯嫁😌
堅持一個宗旨:早餐不能skip😤!!

包怪之選緊係食包🥖
已經唔係第一次食McCafé 嘅多士
買咖啡☕️加$14就食到,係抵食嘅🤟🏻
所以係到同大家分享下🙌🏻
有幾款口味,呢款係雞肉火腿碎蛋芝味多士🥪
熱烘左外面脆脆地
中間芝士夾溶左,同雞肉、碎蛋嘅口感好夾🐣
🧀芝士味幾濃郁
仲用上麥包增加口感
味道真係唔錯嫁😌

Type of Meal
Breakfast
2018-02-23 75 views
士多啤梨味麥旋風x BOURBON($16)M記草莓雪糕評語眾說紛紜但普遍都話係中伏嘅多草根緊係要親身試下🙈聽大家講麥旋風係呢個系列最好食嘅一於信大家😤草莓🍓味比一般麥旋風甜d你唔俾我見到粉紅色**絕對**估唔到係草莓味😳上面加左3粒曲奇🍪、oreo碎同平日新地個d士多啤梨醬其實齋食雪糕個味都幾單調(好快會覺得膩🤔)好彩有d士多啤梨醬同Oreo豐富下個味唔係都幾難食得晒🙊食過一次夠晒皮,要食草根都係揀番原味算啦🤷🏻‍♀️
士多啤梨味麥旋風x BOURBON($16)

M記草莓雪糕評語眾說紛紜
草莓🍓味比一般麥旋風甜d
你唔俾我見到粉紅色**絕對**估唔到係草莓味😳
上面加左3粒曲奇🍪、oreo碎同平日新地個d士多啤梨醬
其實齋食雪糕個味都幾單調
(好快會覺得膩🤔)
好彩有d士多啤梨醬同Oreo豐富下個味
唔係都幾難食得晒🙊
食過一次夠晒皮,要食草根都係揀番原味算啦🤷🏻‍♀️

士多啤梨味麥旋風x BOURBON
$16 (Tea)
  • 士多啤梨味麥旋風x BOURBON
2017-06-06 138 views
自從m記好似轉型咁又用機器又貴咗啲包,都好耐冇食。今次試咗佢個泰脆洋蔥安格斯套餐(蛋可以揀煎蛋or蒸蛋,我揀前者)、薯條加可樂$41.8覺得依加呢個system 反而仲等耐咗,但都要接受下人哋啲新野。味道方面,個包啲洋蔥就唔脆,同最搞笑係食到蒜味,唔知泰式洋蔥係咪咁😂但幾好食,好香口!個牛就幾有味,同之前個啲牛差得遠,不過都係唔juicy。同埋佢舊牛好大塊!之前食一個包未必飽,依加就好滿意🙈薯條同可樂就冇點變。
TakeAway
2016-08-08 249 views
收左工七點幾, 諗住仲有個半鐘車程, 咪諗住買個魚柳飽多醬嘆下先返屋企, 平時係其他分店食係enjoy, 今日食到一肚氣...一開始排隊, 我排左一陣, 一路見得一個收銀, 後面就一仔一女係度打牙較, 排度條隊成四五個人, 果條女都冇意欲要幫拖, 係另外個收銀忍唔住話:幫手啦, 條女先出黎幫手落單...好啦, 叫完, 兩野拎左出黎, 我心諗, 咁快? 就打開個包望下, 當然就唔係多醬啦, 仲變左少醬添, 得幾滴. 我就拎返個包去講, 見其他staff唔多理我, 我同個嬸嬸講, 個嬸嬸又轉達返俾個哥仔聽, 我聽到阿嬸嬸既轉達係好清晰既, 個哥仔應得好爽, 得, 好快回應返嬸嬸, 但咩都冇同我講過, 轉個頭又拎左另一個出黎, 我返埋位一打開, 妖, 又係冇多到醬仲要比平時少...我最後都係照食, 因為唔想再係依間野度浪費時間, 但成程都食得好唔開心, 原來依家McDonald既service已經變成咁, 雖然我只係俾10蚊, 但唔代表要受到忽視law, 真係極度失望...
2015-10-17 197 views
和朋友們吃完晚飯,去了散步~~之後再回到商場~打算再聊一陣天,所以就去了吃點東西!!見到新推出的特濃咖啡新地($14.5) 好像頗特別就想試試。最底的下面是Oreo朱古力曲奇碎 吃前先將熱的特濃咖啡加進新地內~因為是特濃嘛!!所以確實有超濃郁的咖啡香~加進後感覺像變了奶昔  不過依舊帶著少少的苦澀咖啡味。但因為本身咖啡是熱的嘛~所以溶得很快~味道普通,不過這種吃法比較特別點吧。
和朋友們吃完晚飯,去了散步~~
之後再回到商場~打算再聊一陣天,所以就去了吃點東西!!
特濃咖啡新地
$14.5
最底的下面是Oreo朱古力曲奇碎
吃前先將熱的特濃咖啡加進新地內~
因為是特濃嘛!!所以確實有超濃郁的咖啡香~
加進後感覺像變了奶昔
 不過依舊帶著少少的苦澀咖啡味。
2015-09-28
$14.5