2017-11-30 196 views
實不相瞞,我真係幾鍾意食麥當勞,因為平,但唔可以成日食。今日去麥當勞買個麥香雞包$11,平!我仲加入麥樂會$45。原來麥樂會送咁多野,送多左一杯小可樂同一個漢堡包,真心抵!仲有啊,送左好多優惠券,咁我好開心,以為係d買一送一既麥當勞券,不過唔係。送了個杯、小童優惠券(我又唔係小朋友,給我托),仲有d星島日報券、美祿試飲包、沐浴露、溜冰買一送一券等等,廣告成分多,無咩邊張真係用到,有d失望。漢堡包無什麼料,普通貨色。麥樂雞塊雞唔脆,幾條菜加一噠醬,味道麻麻
實不相瞞,我真係幾鍾意食麥當勞,因為平,但唔可以成日食。

今日去麥當勞買個麥香雞包$11,平!

漢堡包無什麼料,普通貨色。

麥樂雞塊雞唔脆,幾條菜加一噠醬,味道麻麻

2017-10-10 209 views
又黎開心老麥時間黎到麥當勞,食D乜野好,魚柳包呀魚柳包,漢堡包呀漢堡包..............................我諗我痴左線好啦, 就食佢啦" 脆辣雞腿包餐" 都係$24咋, YEAH
又黎開心老麥時間
我諗我痴左線
2017-09-08
Dinner
跟同事去麥當勞吃他推薦的"巴啦巴啦脆雞堡"餐, 是麥當勞跟兒童卡通片-壞蛋獎門人3聯乘的產物, 已經推出一段日子了, 只是一直未有時間去吃.套餐包一個脆雞堡漢堡包+脆薯嘜+飲品.脆薯嘜是薯條的變奏版, 造型可愛, 但是口感不夠香脆.呈長方型的胞雞堡, 配了略多蔬菜片, 醬汁不多.吃的時候, 菜一直掉下來, 弄得我有點狼狽.如果有小朋友, 這個套餐應該會吸引他們的注意力.換我, 還是想吃平日正常套餐好了.而且, 繁忙時間服務人手明顯不足, 等食物要超過10分鐘, 經理應多加注意!
套餐包一個脆雞堡漢堡包+脆薯嘜+飲品.
脆薯嘜是薯條的變奏版, 造型可愛, 但是口感不夠香脆.
呈長方型的胞雞堡, 配了略多蔬菜片, 醬汁不多.
吃的時候, 菜一直掉下來, 弄得我有點狼狽.
如果有小朋友, 這個套餐應該會吸引他們的注意力.
換我, 還是想吃平日正常套餐好了.
2017-08-07
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Lunch
在門口看到表明是 「期間限定」的麥當勞芝牛蛋小麥圈 推廣優惠,只售$11,反正未吃過M記 Bagel,貪新鮮即時試試!拎上手Bagel 相當夠分量,切半依次看到牛肉、煎蛋、芝士及沙律醬等,一剎那竟然有 「看過當吃過」的膩滯感覺。但既然了買了沒理由不試,趁熱即時切半品嚐。依舊是麥當勞式牛肉 (不太分得清是那種漢堡牛肉,以價錢看估應是最薄那款?!),Bagel實的的很有飽足感,再加上煎蛋芝士及沙律醬等,$11的價錢實在無得輸。吃了一半已覺飽肚,但雖然價平感覺個人還是不太會encore。或許Bagel的口感並非本人那杯茶吧!相類似產品,我更喜歡選麵包較鬆軟的麥芝蛋包。(以上純粹個人意見,Bagel fans 勿插 )

相類似產品,我更喜歡選麵包較鬆軟的麥芝蛋包。

(以上純粹個人意見,Bagel fans 勿插
麥當勞芝牛蛋小麥圈
麥當勞芝牛蛋小麥圈
2017-08-03
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
2017-07-08 177 views
我明明叫左"芝喳喳芥末雞堡"架一打開竟然變左牛 好失望😞仲要張錯既單寫住"少黑椒汁 走洋蔥"頂😑佢係雙層芝士孖寶mix招財牛堡😑#Minion 脆薯嘜好可愛 夠薯夠脆 好食既但份量比薯條少 唔夠飽😞下次真係要睇清楚有冇俾錯先走😩
我明明叫左"芝喳喳芥末雞堡"架
一打開竟然變左牛 好失望😞
仲要張錯既單寫住"少黑椒汁 走洋蔥"頂😑
佢係雙層芝士孖寶mix招財牛堡😑
#Minion 脆薯嘜好可愛 夠薯夠脆 好食既
但份量比薯條少 唔夠飽😞
下次真係要睇清楚有冇俾錯先走😩
2017-06-01 269 views
而家差不多日日返工都會經過麥當勞,平時都係食開$14餐,咁見見好耐都冇食M記貴餐就去試下佢,不嬲都喜歡食小麥圈,所以二話不說就去買黎試。煙肉蛋小麥圈做早餐:都成差不多$26,滿心希望咁啦,點知一開勁失望,首先樣已經吾靚,仲要濕濕地好淋身咁,而食落去整個包係凍,包已經淋身加上吾溶芝士同醬一齊食,勁難食……只有薯餅係微溫但只可以講熟沒有炸的口感,又係勁淋身,唯一好係檸檬茶幾好飲。只此一次吾會再叫這個餐。

$26 (Breakfast)
2017-05-31 105 views
今日囡囡問我:炎炎下日最啱做咩呀?我大大聲咁話:梗係訓晏覺呀!囡囡勁興奮咁話:唔係呀,係食雪糕食雪糕!😵 雖然好想問佢有無諗過管理下體重,但都係唔講以保平安好啲。M記依加啲嘢食越嚟越 fancy,囡囡話要食新岀雪糕,fine~ 焦糖芭菲x Oreo 曲奇好正喎,囡囡大讚好食,有幾粒mini oreo 係面,仲插住支oreo 威化餅。但佢話啲焦糖醬係晒底部,撈得唔夠均匀,所以最後啲醬係底好甜。我叫咗十蚊新地可樂,掋到爛。但雪糕太少,同記住走冰,你睇下幾多冰。

2017-05-30
Tea
2017-05-16 133 views
m記呢排常常有唔同嘅優惠,最近呢一個十蚊兩隻雞,加一杯汽水嘅下午茶又返嚟啦! 十蚊個小小下午茶,唔算貴唔算平,價錢中等! 但都平過去好多其他既茶餐廳食下午茶,出面下午茶都要成廿幾三十蚊。佢係一隻雞翼加一隻小雞鎚,咬落去啲雞好脆, 入面有有好多雞汁, 夠juicy。 覺得雞脆好味啲!另外, 我自己鍾意點茄汁同泰式辣醬食! 咁樣撈埋d醬一齊,酸酸甜甜更加惹味可口!環境上,呢間m記好多工人姐姐坐哂係到,所以較難搵位。

環境上,呢間m記好多工人姐姐坐哂係到,所以較難搵位。
十蚊下午茶
2017-05-14
$20 (Tea)
2017-04-10 260 views
今期老麥的推廣包叫做黑色之夜,小人下班後買了一個餐回家。打開盒子,便看見黑白色的包裝紙袋,感覺簡約又有型,算做有點設計。包是黑色的,黑材料應該是墨魚汁,鬆軟而香,不似其他包有烘得過乾的幣病。中間的炸雞柳比起脆辣雞腿包要厚,有肉汁,而且仍吃到雞肉味,反為芝士沒有放得太過的多,襯在一起剛剛好。菜絲方面拚棄塌成一堆濕淋淋的生菜,改為椰菜及紅椰菜絲,還能保持爽脆清鮮。醬汁甜甜的帶著微微的日式芥末,效果沒有那麼膩滯。老麥今次的推廣總算是誠意之作。
今期老麥的推廣包叫做黑色之夜,小人下班後買了一個餐回家。

東京之夜
包料甚多
老麥今次的推廣總算是誠意之作。
Dinner
東京之夜
2017-03-19 274 views
最近麥當勞嘅香芋批又再次登場,晌咁多款曾經推出過嘅新口味炸批之中,佢都可以算得上係最討我歡心嘅款式之一嚟。拎上手嘅時候仲係熱辣辣,批嘅外層炸得好脆卜卜,內層嘅餡料就比較杰身但又有少少流心嘅質感,而且每咬一啖都可以食到口感軟綿綿嘅切粒香芋肉,味道甜甜蜜蜜咁都幾唔錯。我係晌3月14號PIE DAY嗰日買嘅,除咗比平時平好多之外,仲隨批跟埋一張印咗QR Code嘅貼紙,可以自己晌網上面揀返個Pie Message嚟送俾人,都幾好玩呀。
香芋批
最近麥當勞嘅香芋批又再次登場,

晌咁多款曾經推出過嘅新口味炸批之中,

佢都可以算得上係最討我歡心嘅款式之一嚟。
香芋批
拎上手嘅時候仲係熱辣辣,

批嘅外層炸得好脆卜卜,
內層嘅餡料就比較杰身但又有少少流心嘅質感,

而且每咬一啖都可以食到口感軟綿綿嘅切粒香芋肉,

味道甜甜蜜蜜咁都幾唔錯。
我係晌3月14號PIE DAY嗰日買嘅,

除咗比平時平好多之外,

仲隨批跟埋一張印咗QR Code嘅貼紙,

可以自己晌網上面揀返個Pie Message嚟送俾人,

都幾好玩呀。
2017-02-03 394 views
一早帶肥髀睇怪獸電影,出到銅鑼灣都無乜時間食早餐,落車最近呢間地牢快餐店,落到去無乜人,地方幾大,形格裝修,有自助落單機,我去櫃臺落單,等叫號碼攞食物,八達通比錢方便!精選早餐套餐+薯餅($29.3)炒蛋賣相醜樣,又唔滑,漢堡扒太鹹又乾!鬆餅正常!薯餅香脆!雜菜蛋扭扭通粉($10)雞湯底,通粉彈牙,雜菜粒粒太淋,無乜咬口,蒸蛋蛋白彈牙,蛋黃太熟!唔好食!大橙汁(跟餐加$1.5)夠凍正常!店員落單執食物快手,太快所以無乜交流!正常!連鎖快餐早餐!快!

大橙汁(跟餐加$1.5)夠凍正常!

店員落單執食物快手,太快所以無乜交流!正常!

連鎖快餐早餐!快!
2016-11-19
$40.9 (Breakfast)
新年度度唔開,但我可憐要反工囉,試下新包先。。。招財福堡33蚊左右牛肉干,邊有汁,邊有無,感覺有d干,材料就得粒粒洋蔥,好寡下。汁係黑椒,本來有d睇頭同食味,無奈令牛堡輕微帶苦,嚇親小妹我。36左右的牛薯堡淋薯唔夾,牛好干。薯圈好硬份量又少,一個男人食一個餐肯定就唔飽。加三蚊的奶茶如常甜,奶多茶味奇少。熱朱最欣慰係用上吉伯利朱古力粉沖成,所以如一的香濃,天寒地凍又大風,吹到個人頭都痛,入反一杯好温暖好幸福囉!食後感:同樣價錢太多選擇,無特別想食m記,如果唔係無得簡。
新年度度唔開,但我可憐要反工囉,試下新包先。。。
招財福堡33蚊左右

36左右的牛薯堡

加三蚊的奶茶如常甜,奶多茶味奇少。

食後感:同樣價錢太多選擇,無特別想食m記,如果唔係無得簡。
Lunch
2016-11-19 449 views
最近出左朱古力批同松露shake shake,梗係即刻黎試啦。黎到勁多人,啲人排隊排到落樓梯,得一個人點餐同一個人汁餐。松露shakeshake聞落真係好香松露味,但食落個口冇松露香,有小小似候頭菇味。個批啲朱古力醬好多,不過個皮好硬好似炸得太耐咁又乾又油。食到啲角位特別硬。可能我本身唔好批啦,所以唔鐘意。佢入面啲朱古力都好香好濃,加翻分嘅。Btw,始終都係紫菜shake shake好味啲
黎到勁多人,啲人排隊排到落樓梯,得一個人點餐同一個人汁餐。
個批啲朱古力醬好多,不過個皮好硬好似炸得太耐咁又乾又油。
食到啲角位特別硬。
可能我本身唔好批啦,所以唔鐘意。
佢入面啲朱古力都好香好濃,加翻分嘅。
Btw,始終都係紫菜shake shake好味啲
2016-10-10 370 views
麥當勞最新粟米批真係見到一出,就引唔住要快快手走去試先。粟米批批皮就同平時蘋果批等等嘅一樣,只係內裡換成粟米餡料,而食落去好似飲緊粟米湯咁非常濃郁,而且仲有丁點甜味,整體嚟講都算唔錯。
麥當勞最新粟米批真係見到一出,就引唔住要快快手走去試先。
粟米批
2016-09-26 476 views
呢個好濃阿華田 味店員將成包阿華田糖倒入去😍😍😍 其實食落去有少少甜,但係華田味道好濃郁,入面亦都有好多脆脆!打算再試下阿華田甜筒或者新地!!!!!!!!
呢個好濃阿華田 味

2016-09-26
$14 (Tea)