2013-02-21 90 views
原本想食大家樂既,但啲餐配得唔係好岩我胃口,所以走左去美心,無令我後悔=)點左個羅宋湯通粉配厚多士拼火腿蛋,再叫多杯熱好立克,都係$21,抵!多士因為本人唔太中意牛油,覺得好肥,所以我無落牛油,反而配個通粉既湯底咁食,多士雖然係預先整好左,但都仲熱,同埋好脆,正^_^通粉行貨,但湯底就淡左啲,不過都ok既=)蛋太陽蛋一隻,賣相ok,但我淨食蛋白-_-#火腿我最尾先食火腿,估唔到有驚喜@@一食落發現同普通茶餐廳火腿唔同,有好香煙肉味^_^雖然凍左,個都好好味!服務荃灣呢間美心好有人情味,服務都好好,佢地啲員工年紀較大,但都較細心,抵讚!

多士

通粉
行貨,但湯底就淡左啲,不過都ok既=)

太陽蛋一隻,賣相ok,但我淨食蛋白-_-#

火腿

2013-02-21
2011-10-27 91 views
行完南豐中心,望吓隻錶都差唔多成7點.本應想食譚仔,但奈何LUNCH已經係啦!行到上荃錦,咦!美心MX有火鍋WOO.今晚一於就您啦!我叫左粟米茸北海道牛乳湯底----牛肩肉&黑豚肉$55湯底:3.5分.好香既牛奶再嚟牛肩肉4分:一人份量都有5.6塊,牛肉嫩滑,卒之唔夠要再ENCORE.其他都無什麼特別.一個人既火鍋.其實都可以好好味!
行完南豐中心,望吓隻錶都差唔多成7點.
本應想食譚仔,但奈何LUNCH已經係啦!
行到上荃錦,咦!美心MX有火鍋WOO.
今晚一於就您啦!
枱卡
我叫左粟米茸北海道牛乳湯底----牛肩肉&黑豚肉$55
湯底:3.5分.好香既牛奶
北海道牛乳,正
再嚟牛肩肉
一人份量都幾多WOO.

其他都無什麼特別.
一個人既火鍋.其實都可以好好味!
2011-10-03
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
北海道牛乳,正
一人份量都幾多WOO.
2011-10-14 58 views
今日試左美心MX個火鍋我既配答係 美國穀飼牛. 豚肉+豬骨湯+水餃+一丁+特大凍檸七(2人食)先講湯底..一尼到已經好香..味道足..雖然多數都係味精功效..但咁既價錢..仲有咩可以講之後到穀飼牛 由於本人不太好牛肉 亦不懂欣賞 所以只能參考男友的評價 "好有牛味"豚肉 出奇的滑 一D都唔孩 正!水餃 個人認為係灣仔碼頭的水餃 不錯不錯一丁索哂D湯底後..極咸..應該加水到湯底中和一下P.S全場的服務員(呀姐)都好主動咁幫我地加湯 收野咁..真係值得一讚
今日試左美心MX個火鍋

豚肉 出奇的滑 一D都唔孩 正!

水餃 個人認為係灣仔碼頭的水餃 不錯不錯

一丁索哂D湯底後..極咸..應該加水到湯底中和一下

2011-10-13
2011-06-03 63 views
我媽媽今天下午4點半到你們荃錦中心美心快餐買的外賣 "菜頭油雞脾米". 我一打開盒就發現2粒菜頭, 真的很驚訝, 如果你們沒有菜可以跟我媽媽講, 為什麼要給菜頭我呀? 你們公司加了價的食物是這樣子的嗎? 我都算是你們美心快餐的10幾20年的長期顧客, 看到你們隨做隨差, 我都不知說什麼好了.對你們真的很失望!

對你們真的很失望!
2011-06-03
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$21 (Tea)
  • No.
2010-08-23 44 views
路過見到美心有冰鎮奶茶, 哈哈! go.....茶餐 $15奶醬厚多士 - 多士唔夠脆, 鍊奶少, 花生醬多咗d. 冰鎮原味奶茶(+$7.5)- 個樽幾別緻, 以為係玻璃, 原來係膠, 茶同奶份量都唔錯, ok !
路過見到美心有冰鎮奶茶, 哈哈! go.....

茶餐 $15
奶醬厚多士 - 多士唔夠脆, 鍊奶少, 花生醬多咗d.

2010-08-21
$22.5 (Tea)
2010-07-16 20 views
自小就愛吃冬瓜盅, 去酒樓食一定好大個, 要好多人食至得, 所以阿媽一定唔俾食。近來美心推廣告有迷你版, 未食過, 咁就有理無理, 就算有人同我講唔好食, 我都會試。放工後, 入到去, 人唔多。選了一個冬瓜盅套餐, 包一個飯, 一杯茶, 再來一個燒味雙併(叉燒&燒鴨)。原價HK$44, 扣去優惠券只需要HK$41找個位座下, 等一會, 廣播會讀出手上號碼, 就可取食物, 結果如下: 冬瓜盅其實都叫幾大個下, 食完瓜肉再飲湯一定漲爆, 料其實同張相差好遠, 肉少, 草菇有幾粒, 燒鴨皮又得幾粒, 湯係清, But唔甜, 有味精。並非廣告所講咁清甜。 叉燒, 保持水準, 唔高又唔低, 一定合格, 但唔好要求有驚喜。 燒鴨, 夠入味, 應該可以話夠咸, 皮就唔會好肥, 又唔會話脆, 都叫合格。 飯, 細細碗, 其實食完都唔夠飽, 不過勝在餸夠多(叉燒&燒鴨), 冬瓜盅又夠大(食瓜肉同飲湯都塞飽你)。 茶, 淡味鐵觀音一杯(我估, 因為茶包上個牌仔無註明), 食完成個冬瓜都飲唔落杯茶, 只係用來沖下個口咁啦。總結: 好明顯收你咁多, 所以俾你咁多, 唔好有特別要求, 反而應該欣賞下佢收你咁平而

放工後, 入到去, 人唔多。

原價HK$44, 扣去優惠券只需要HK$41

總結: 好明顯收你咁多, 所以俾你咁多, 唔好有特別要求, 反而應該欣賞下佢收你咁平而又食得你飽, 最重要係你在家能做得到嗎?

2010-07-15
$41 (Dinner)
2010-05-29 28 views
嚟到荃灣, 男朋友話肚餓, 所以就去咗美心食少少嘢先。嚟到已經六點鐘, 所以已經冇哂下午茶, 得番晚飯, 最後選咗一個最輕便的喇沙海鮮麵配香雞翼。 雞翼—大家冇睇錯, 係香茅, 不過唔知點解最後會比咗普通GE燒雞翼我哋, 應該係頭先下午茶時段賣剩GE。雞翼唔係新鮮整起, 成個都好乾, 好瘦, 麻麻。 喇沙海鮮麵—一樣奇怪, 個汁同其他分店一樣, 係好味GE。不過好奇怪, 佢裏面有勁多芽菜, 係有埋黃色GE豆GE, 我哋一致覺得好難食, 其他分店GE我哋都食過, 係唔會有。一句講哂, 就係製作是是旦旦, 但求清哂啲貨尾就好了. 真係食到唔想食.

一句講哂, 就係製作是是旦旦, 但求清哂啲貨尾就好了.

真係食到唔想食.
啲嘢好怪
2010-05-26
$28 (Tea)
2010年3月12日 ( 1 ) 荃灣 ( 美心 - 1 ) 叉燒,傳統的燒臘名物,兒時也是喜愛的食物之一,我總覺現今的叉燒比不上昔日的好味,莫非是...飼料...肉質...冰鮮?今晚又到美心斬大舊叉燒加料。叉燒每所售價72元,選購了半斤,味帶南乳蜜甜,味道比太興還好,孩子也爭著吃。
叉燒,傳統的燒臘名物,兒時也是喜愛的食物之一,我總覺
今晚又到美心斬大舊叉燒加料。
叉燒每所售價72元,選購了半斤,味帶南乳蜜甜,味道比太
興還好,孩子也爭著吃。

叉燒
2010-03-12
尋日冇帶飯又涷冰冰,唔想行咁遠,所以就去左附近的美心叫外賣,入到去都唔知食乜好,睇左好耐,見到有六寶飯又好耐冇食過,所以就叫佢食la。番到公司打開,見到入面d餸大大件,塞爆左成個飯盒,好似一個飯盒都唔夠放咁,食落口d飯熱辣辣,d餸溫凹凹,係d咁涷的天氣食就真係啱晒,而且d飯仲要好多汁,正,加埋杯野飲都係$30,低!!!!
2009-11-18
$30 (Lunch)
2009-10-27 27 views
今日忙到連飯都冇得食,直至去到3點3,老闆出去開會先叫做有得休息下,既然未食野就去公司附近美心睇下有乜下午茶。入到去睇餐牌,全部都係炸野,正想放棄之際聽到人地叫公司三文治,係wow都好耐冇食過la,不如就叫佢la。一份公司三文治連汽水同薯條都係$22,抵食!!!!拎到番公司打開,塊面包仲係脆脆地,唔會林晒,而且入面的料好足,除左有大量生菜同蕃茄外,雞肉都有好多,唔似有d舖咁得菜冇肉,佢呢個菜同肉的比例啱啱好,簡直係有營下午茶,一個人食晒一份,連晚餐都可以唔晒食,正!!!!!!!
一份公司三文治連汽水同薯條都係$22,抵食!!!!
大大件公司三文治
2009-10-27
$22 (Tea)
大大件公司三文治
平時番工冇得去飲茶,放假又唔想咁早起身,但又想食點心,點算好!!!!!今日經過美心見到佢有點心食,咁米買黎試下!!買左佢的糯米雞,番到公司打開,香噴噴,隻糯米雞有成3/4個飯盒咁大,以為佢有半隻係飯,d料得少少,夾開一睇又唔係wow,入面d料真係好多,又多汁,唔會乾曾曾咁,除左有火腿等材料外,仲有成隻雞翼,嘩!!!真係真材實料,皮薄函靚呀!!!!一隻糯米雞加一杯中國茶都係$16,可以接受呀!!!!!
2009-10-16
$16 (Breakfast)
2008-11-29 5 views
今日放學之後黎呢間道食啦。今次食個炸籃加叉燒米線。再加錢飲冰鎮奶茶。炸籃:薯條幾夠熱,唔錯啦。炸魚就麻麻地啦。而個粟米就幾甜啦,個叉燒米粉就無乜特別啦。冰鎮奶茶真係被加冰既奶茶好飲,但唔知點解我飲果陣既味幾似午後之紅茶所出既奶茶。算係咁啦。但我唔知點解,成間舖會無辣椒油。剩係得辣醬,食粉麵點辣醬既話真係唔多好食。真係無諗過會咁小家架,剩係得辣醬。希望佢地改善下啦。

2008-09-25 15 views
 今日下午去美心快餐食lunch.. 真係過份到過份.我同我家姐都點咗一個$28 既set (燒味便當, 仲包野飲)佢係嬈鴨賴一小碗 + 义燒 or 切雞飯. ( 再有一小舊甜品同少少沙拉).我同我家姐一人一款.以下列表說明 :1. 义燒瘦而un, 咬唔開2. 比一隻雞亦. ( 食燒味最衰就係雞亦, 成舊都係皮同埋骨 )3. 燒鴨又冇肉又冇味..4. d 湯最多得 35度熱.5. 最不知所謂係d飯...( 冷飯放咗入雪柜拎返出唻冇加熱 ) 咁既形容一點都唔過份呀 !!!我知道去快餐係冇咁好質數架喇, 但係宜家好多大型快餐都好高水準啦.衰極都唔會咁丫.....$28 既餐我都係食咗 $3 入肚咋...佢真係好過份...唔怪之得1:30pm呢d食lunch高峰期, 呢間野都坐唔晒..空空如也..我好耐都唔去一次美心快餐架, 上次去都係年幾前, 係去第二間..以為咁耐唔去仲要唔同地方會好d啦...點知一样咁衰..最頂佢唔順係我地走時見佢個牌呢個爤鬼便當居然 .... " 售罄 " 呀....我以後都唔會再去任何一間美心快餐.....
 今日下午去美心快餐食lunch.. 真係過份到過份.
我同我家姐一人一款.
以下列表說明 :
1. 义燒瘦而un, 咬唔開
3. 燒鴨又冇肉又冇味..
4. d 湯最多得 35度熱.
我以後都唔會再去任何一間美心快餐.....

$28 (Lunch)
2008-09-12 23 views
睇廣告見到美心新出左北海道牛乳南瓜湯底既火鍋﹐就拉左男朋友黎試下雖然好鍾意打邊爐﹐但由於下晝食左buffet好飽, 最後只叫左一個四拼share黎食﹐加左一杯巨峰提子盧薈梳打.四拼包括醉雞﹐豚肉﹐牛肉同蟹籽蝦滑﹐仲有配菜烏冬﹐獅子狗日式魚蛋冬菇金菇生菜白菜等等. (另可選三拼﹕豚肉/醉雞 + 牛肉 + 蟹籽蝦滑)要了最basic的牛乳南瓜湯底(另外有牛乳地獄同豬骨湯揀)﹐距既南瓜蓉係另上﹐自己鐘意加幾多就幾多. 無加時只有好輕微既牛奶味﹐逐D逐D加﹐發現都係加晒先夠味呢 ^ ^ 最好味應該係醉雞﹐可惜唔覺有酒味﹐只覺得係普通雞肉﹐但仍算有鮮味的. 牛肉都OK﹐好薄下﹐但一分錢一分貨﹐所以其實都無太高要求喇. 豚肉就一般般﹐只係普通肉片黎.. 蟹籽蝦滑普通. 金菇同烏冬同個湯底既味幾夾﹐唔錯!幾鍾意距個麻醬﹐味調得不錯. : ) 久唔久會有人黎加湯﹐服務唔錯.提子盧薈梳打就一般..見到都有唔少人黎試﹐有好多小朋友. 後面檯既小朋友叫錯了豬骨湯底﹐好唔開心0甘呢… 距仲不時會偷望我們的南瓜湯底﹐很搞笑…
金菇同烏冬同個湯底既味幾夾﹐唔錯!
提子盧薈梳打就一般..
未加南瓜蓉前的湯底是白色的..
加後變成金黃色了.. ^ ^
2008-07-14 23 views
因為星期六早上要去大圍,所以決定同阿POOH食完早餐先出發o好耐無食過美心既早餐,好,就選呢間啦!!阿Pooh要濃湯通粉+炒蛋+厚麵包我要瘦肉粥+煎腸粉睇個樣好似幾好食,不過,食落又覺得菳普通,好似都係茶餐廳好食D,不過甘幾蚊仲想點喎!!
好耐無食過美心既早餐,好,就選呢間啦!!
阿Pooh要濃湯通粉+炒蛋+厚麵包
我要瘦肉粥+煎腸粉

$21 (Breakfast)