2025-03-13 101 views
唔同類嘅粥品先20幾蚊係好平,最鍾意食佢嘅皮蛋瘦肉粥同埋粟米生菜粥,粟米粒粒都鮮甜夠新鮮每次嚟親都會嗌鹹肉糭,外賣佢哋會好貼心咁問埋你使唔使拆咗塊葉佢服務加分,上次叫咗牛肉腸粉質素就還好,塊皮厚咗少少,不過都係廿零蚊所以接受到嘅,咩價錢咩質素so far都滿意。
2024-11-27 300 views
如果唔係家人想食魚腩粥我都唔會幫襯! 上次買淨係得一隻紙匙冇筷子點食魚腩? 要一對筷子但話要收一蚊! 外賣已經加咗錢, 45蚊一個魚腩粥已經唔算平。 所以開餐廳嘅唔好怨香港人唔留港消費。 雖然一蚊好少錢但係 消費體驗實在太差! 職員的態度太差!
2024-10-02 438 views
夜晚又叫左碎牛粥同蝦米腸碎牛份量好多好夠料配上綿滑粥底 真係好夾好好味蝦米腸 一樣咁好食 腸粉夠滑蝦米略咸小小 粉量好夠食碎牛粥值得推介外賣堂食都一樣咁好味無乜唔同 以後會成日幫襯
夜晚又叫左碎牛粥同蝦米腸
碎牛粥值得推介
外賣堂食都一樣咁好味
無乜唔同 以後會成日幫襯
2024-03-04 839 views
近月因病試過响厚德邨大師傅嗌五次外賣,得一次打得通,每一次我都打10次或以上,隔幾分鐘分開打,無奈五次外賣只有一次接得通。我有點不惑,最近一次在店外打電話,發覺內有4位侍應,不算忙碌,當時食客似乎乖乖等待或食粥,但竟然電話鈴聲響,沒有一位侍應打算去接聽,服務態度真係好麻麻。味道方面係可以的,當然啲粥就冇以前咁多料,但性價比其實尚可取。以價錢不高來說,實可以接受。集團應該諗諗點樣提升服務質素,而唔係響OpenRice設個電話,但係永遠打唔通,咁對客人嚟講就有不好的印象。

2024-03-04
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$60 (Dinner)
2024-01-15 987 views
天氣一轉凍就特別想吃粥, 一碗可以由頭吃到尾都還是暖的, 而且身體也會跟著暖粒粒。所以這個冬天也已經吃了幾次, 想暖一暖身體。♡ 生滾手打肉丸粥 $37生滾粥份量好大碗, 除了手打肉丸也加了蔥和薑絲, 增加味道層次。肉丸一吃就知道是手打的, 因為不會像機做的很彈牙, 而是有一點點軟軟的, 味道是有豬肉味但味精味較濃。生滾粥從頭吃到尾都沒有變水, 而且粥底很綿, 也還是熱的。 ♡ 艇仔粥 $29艇仔粥材料豐富, 碎牛肉、魷魚、花生等等, 味道很鮮美豐富。粥底也是滑軟綿, 每一口都可以吃到不同的配料。♡ 叉燒腸粉 $24腸粉份量也很多, 腸粉比例偏厚和粉, 叉燒不會很肥。雖然不是很熱, 但看到醬油是放在電鍋裡保暖的, 所以還是不錯。

♡ 生滾手打肉丸粥 $37

♡ 艇仔粥 $29

♡ 叉燒腸粉 $24
1947 views
2024-01-09 584 views
走過無數次街角,今日突然心思思想入去呢家試下佢哋嘅粥。一踏入嘅感覺就係滿滿嘅家常味,櫈位唔多,環境淨樸,店員嘅笑容親切得來。頭盤上檯嗰陣,我個心已經半帶飄飄然。熱腾腾嘅生滾粥入到口,那種綿滑得黎帶點嚼勁,真係撫慰到我成個胃。再加上超級鮮甜嘅雞肉,充滿咗屋企味道。🥣脆口夾軟嘅蒽花炸兩,外皮香脆得黎唔會過油,好容易令人就咁一啖接一啖!加上啲自家調嘅醬汁,麻麻哋嘅芝麻醬夠哂味,令到整件事情更上一層樓。😋至於艇仔粥,真心無得頂!材料新鮮,多種鮮味湊埋一齊,食一啖就停唔到口。以上嚟講,我呢次嘅食記絕對值得一試,下次心郁郁,一定會再嚟!👍

2023-11-11 601 views
環境地點位置易搵,將軍澳坑口站a出口一出就見到,環境都算闊落乾淨,不過就同位與位之間就近啲食物講明是粥店就一定要食粥啦,我就嗌咗個生滾粥,份量好夠,就算放咗一陣都唔會變水,味道好食,唔會太多味精。另外叫咗個炸兩,炸兩入邊嘅油炸鬼脆身,醬油冇溝水,足料夠味總體坑口站來說,是一間非常高性價比的平民粥店,值得推薦

食物

另外叫咗個炸兩,炸兩入邊嘅油炸鬼脆身,醬油冇溝水,足料夠味

總體坑口站來說,是一間非常高性價比的平民粥店,值得推薦
2023-11-02
$50 (Lunch)
2023-11-07 533 views
價錢又平,又好食,平靚正👍👍👍👍👍我今日就外賣咗豬紅粥同炒米粉,炒米粉同埋豬紅粥都好重料,豬紅粥薑味好重,又滿滿一大碗,而且又味濃,一定會再幫襯~~~
價錢又平,又好食,平靚正👍👍👍👍👍

2023-10-18 572 views
坑口區內基本上應該得返呢間主打粥嘅餐廳,由佢開店到依家都依然生意興旺,主因相信係價錢平民化,質素唔太差牛脷酥唔油膩,而且外脆內軟,甜度適中炒麵呢次比平常嘅油好多,雖然麵質幾好,配料都足料炸両新鮮,腸粉皮薄又滑,油炸鬼脆口,醬料自己加,呢點係非常好,通常我都多麻醬多芝麻鹹肉糭正常水準,餡料可能偏少,不過整個都蒸得好好,唔會有硬粒或者太濕太淋嘅情況艇仔粥超足料,有牛肉碎、豬皮絲、魷魚鬚、花生,緊記食之前要攪勻底部嘅牛肉碎!粥底綿,調味剛好,食完唔會口渴!連埋煎堆,三個人先至食咗$13x,平過茶餐廳同雜團快餐,隔日食可以省返啲

牛脷酥
唔油膩,而且外脆內軟,甜度適中

炒麵
呢次比平常嘅油好多,雖然麵質幾好,配料都足料

炸両

鹹肉糭

艇仔粥

2023-10-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$42 (Lunch)
2023-06-05 854 views
大師傳粥品艇仔粥 價錢方面我覺得OK😎一碗粥大大碗😍熱辣辣😁而且啲粥煮到軟綿綿😆口感好好🤪而且足料🤪大大碗兩個人食都夠👍炒米粉同糭味道都幾好食,價錢又ok😎😎😎絕對係早餐之選🤪🤪🤪📍大師傅粥品 ❤️‍🔥價錢:8/10❤️‍🔥味道:8/10❤️‍🔥服務:8/10#hkfoodie #粥 #將軍澳美食 #將軍澳早餐
大師傳粥品

艇仔粥

炒米粉同糭
味道都幾好食,價錢又ok😎😎😎
絕對係早餐之選🤪🤪🤪

📍大師傅粥品

❤️‍🔥價錢:8/10
❤️‍🔥味道:8/10
❤️‍🔥服務:8/10

#hkfoodie #粥 #將軍澳美食 #將軍澳早餐
2023-04-05 730 views
兩個人堂食,叫咗一個艇仔粥,一個魚片豬紅粥,一份油炸鬼。等。。。。等。。。油炸鬼問先上。跟住上艇仔粥,就食完都未見另一碗。問阿姐,佢望下張單,大大聲話,哦!我以為你叫艇仔加豬紅魚片,頭先好多人太忙,落咗一碗,你食個陣唔覺多咗嘢嘅咩?首先,晚上十點幾,多人?咁日頭咪係咁落錯單?完全無道歉,佢認為地球人都知艇仔粥有咩料,識背嘅,common sense你唔係唔識呀?其次,兩個人堂食,一個人食一大碗加料艇仔,我再落多幾樣,你碗粥咪變咗”過橋粥”? 另一個人就淨食油炸鬼,飲水?你覺得合理嗎?太忙?爛excuse!見佢逢人都大聲夾惡,就叫咗另一個阿叔,重新落多一碗粥,都好快有得食。半個鐘之後,舖頭真係無人喇,個阿姐先烚熟狗頭行埋嚟,話唔好意思,頭先真係以為你叫一碗粥,我嚟睇吓你有無需要加多啲嘢食。what? 你聽日後日大後日先問呀嘛?食得7788先過嚟問?我估你應該係經理級or 店長,管理一間舖頭,想生意興隆,食物質素固然重要,服務態度都好重要。希望貴公司管理層見到客人意見,並作出改善,謝謝。
2023-04-02 426 views
坐咗十分鐘.叫極都冇人應.有人應啦.佢話啱啱落完隔離枱記唔到咁多.轉頭先到.等咗五分鐘.、都冇行過嚟.遲過我到嘅人都食緊.第二個行埋同我講我唔落單㗎淨係上菜.粥鋪喎唔係酒樓.唔係個人唔舒服都唔想去食粥.結果係我走咗啦都冇人嚟.唔係得你呢度只有粥食以後我都唔會再去
2023-02-22 508 views
最近因為隔離睇中醫,其實之前已經光顧一次,服務態度巳經麻麻,當天是平日下午四點左右。我叫咗腸粉同菜乾豬骨粥。我食完腸粉,都未食粥,個待應唔問我巳同我收碟😨。算啦,其實係咪咁趕時間。在食嘢途中,可能平日下午,冇咩人好應聲,就聽一個亞姐就不停爆粗😰(短髮染色女仕)到今天傍晚6點再次去,今次真係決定冇下次,坦白講啲粥真係唔好味,而炒麵就勁多油。話說落單時愛理不理的態度巳不太好,到粥嚟就放在枱邊,(我自己取回)到問亞姐可唔可以比杯水,亞姐話自助的明白。到粥嚟咗8分鐘後仍未有炒麵,但係又見到亞姐不停把炒麵比外賣,於是我便同亞姐講欠炒麵,染短髮亞姐又口嗡嗡,坦白講我入座時係冇咩人,我怕漏單問一聲,如果係粥都嚟咗8分鐘後問不算太過份。總之沒有下次,何況真係唔好食。
我叫咗腸粉同菜乾豬骨粥。
2023-01-08 453 views
呢間都好多年,愈做愈差,近排兩次去,兩次原本想坐少食客啲個邊既枱,上次就話清潔緊唔開放,但唔知有個客投訴咩佢又幫人換枱換入去。今次就比個女人喝住,語氣係「喝」,話個邊枱員工用膳(其實得一個人係入面食緊)。十分意外疫情時期都多客時間留左一半樓面面積黎員工用膳,焗晒全部客坐滿另一邊,第一次又係咁, 第二次又係咁,我都唔明點解增加顧客風險都要焗晒班客坐滿一半樓面,冇咩事唔會再幫襯,唔想中招。大家唔介意中武肺風險就多啲幫襯
2023-01-06 346 views
今日去坑口店首先入店沒人安排座位,之後自己找位置後發現椅子有食物殘骸,估計食抹枱時直接掃落去,之後叫人落單,揮了數之手先有人來,而且唔係黎到你面前落單,係單機到大聲直接問你食咩,我清晰地叫了一碗粥和一碟蝦腸,店員聽不清楚要求我重覆,重覆數次先成功落單,後旁邊一枱婆婆向店員投訴炒米粉過咸,面淡底好咸,店員A(穿黑色羽絨衣)望一望卻說你食到碟野咁樣點換比你,個個都冇話咸係得你話咸,店員A拒絕了更換,還回去出餐位跟其他店員說別理佢,後婆婆拎碟米粉出去要求更換,店員B(捲髮)說冇得換,米粉是成盤炒的,唔食得咸就唔好叫炒米粉之後拎了婆婆碟炒米粉直接倒了,婆婆出去賣單,店員A立即收了婆婆枱時大聲說上次已經騙左我兩碗白粥,係到騙飲騙食,婆婆聽到後和他理論,店員B話唔係講你,我和在場客都知店員B是話婆婆,婆婆走後店員A,B還在大聲話婆婆,後又入了一個客,客人叫單,店員B走了過去問要什麼,客人清晰地說要一碗粥和一碟牛腸,這時我心裡在想落單冇紙記低客人要d咩?結果店員B回到單機問客人係唔係叫左一碗粥同炒米粉,客人心裏很不滿又重覆,到我賣單時一句多謝幫襯,慢走都冇,未見過這麽差的員工。