2022-11-22 1372 views
同朋友去行moko 咁啱想食日本嘢經過見到呢間日本店有燒肉 有主食然後見到有個富士山🗻牛丼😍😍😍即刻比佢吸引左入去🤣富士山牛丼🗻評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻賣相已經好高分 份量好大 3個人食就差唔多佢個溫泉蛋一切開就流心 配埋啲汁食牛肉亦都好嫩口 好滑 一啲都唔‘鞋’芝士燒玉子評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻玉子不嬲都係我係日本餐廳必嗌之一芝士仲係流心個隻 有拉絲嘅感覺玉子好滑好有蛋味 勁好食啊🤤照燒雞評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻睇相已經覺得好好食點知一擺入口 雞件真係超嫩滑😭而且照燒汁都好好食 唔會太重口味 正牛肉多士評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻真係好有驚喜 多士好脆 配埋牛肉咬落去啲肉汁就全口都係 好juicy 溫泉蛋牛肉飯評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢個牛肉飯比較普通 肉嘅質地都相對冇咁嫩滑薑汁豚肉飯評分:👍🏻👍🏻👍🏻豚肉唔夠滑 有小小‘鞋’ 個薑汁都唔夠勁食落好普通 下次唔會再嗌蜜桃梳打評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻細細杯蜜桃梳打 有三粒蜜桃肉食價錢小貴但都還可以 都好fresh 唔會好甜
同朋友去行moko 咁啱想食日本嘢

評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
細細杯蜜桃梳打 有三粒蜜桃肉食
價錢小貴但都還可以 都好fresh 唔會好甜
2022-11-10 1259 views
本身和朋友看完電影在moko ,四周找地方食野。剛好去丸十。正想試一下燒肉,可惜9點就關門。真的太早,如果可以調整營業時間。會更加好。希望下次再有機會到餐廳一試。因為我看口碑同評價也不錯👍🏻。
2022-10-14 1936 views
本身約咗同事出太子食西餐因為開會遲咗,我哋轉移至moko 近近地行下行下就嚟到food court 果層咁見到呢間門面不錯又有位,一於就試吓呢度有烤肉同定食揀,時間關係我哋揀咗定食-打開餐牌,見到都有唔少選擇咁我就揀咗和牛丼set 張相影到和牛好吸引同事就揀咗壽喜燒set-落單冇耐就上前菜呢度唔係木盤一次過上菜同平時食開的定食有啲落差//茶碗蒸的蛋味比較淡,應該落水比例過多有菇有蔥但就少咗粒白果,食落滑溜味道一般//沙律菜配麻醬食落正常//麵豉湯都還好,不會太咸//和牛丼終於到了實物沒有相片咁精美食落和牛冇咩牛味,只有調味料的味當然有汁配飯加溫泉蛋算是不錯整體食物一般,價錢偏貴可能遲咗出嚟食,店員安排我哋坐近門口但門口店員不斷叫喊拉客比較吵鬧,感覺不好
本身約咗同事出太子食西餐
因為開會遲咗,我哋轉移至moko 近近地
行下行下就嚟到food court 果層
咁見到呢間門面不錯又有位,一於就試吓
呢度有烤肉同定食揀,時間關係我哋揀咗定食
打開餐牌,見到都有唔少選擇
咁我就揀咗和牛丼set 張相影到和牛好吸引
同事就揀咗壽喜燒set
落單冇耐就上前菜
呢度唔係木盤一次過上菜
同平時食開的定食有啲落差
茶碗蒸的蛋味比較淡,應該落水比例過多
有菇有蔥但就少咗粒白果,食落滑溜味道一般
沙律菜配麻醬食落正常
麵豉湯都還好,不會太咸
和牛丼終於到了
實物沒有相片咁精美
食落和牛冇咩牛味,只有調味料的味
當然有汁配飯加溫泉蛋算是不錯

整體食物一般,價錢偏貴
可能遲咗出嚟食,店員安排我哋坐近門口
但門口店員不斷叫喊拉客比較吵鬧,感覺不好
2022-10-07 1775 views
食物同價錢都ok既!服務都係ok既!不過但係就好煩囉!成日行埋黎check住你食完未,一有一碟吉左就即刻衝埋黎收碟,好似想你快啲食完快啲走咁!大佬呀!我想靜靜地食餐飯,有返d用餐體驗姐,我食完一碟你收一碟,一餐飯收十幾次碟,真係好煩好滋擾好大壓力架喂!明明我隻碟仲有舊肉係到都走埋黎問你收唔收得,入黎個陣話用餐時間90分鐘,我明生意難做想快啲翻枱,但都唔係咁樣趕人走掛,我只係坐左40分鐘咋!最後都係忍唔住同佢地講係我埋單前唔好再問我收唔收得碟
最後都係忍唔住同佢地講係我埋單前唔好再問我收唔收得碟
2022-09-29 1696 views
終於可以放監自由啦, 今晚為可以去日本慶祝飲返杯, 一於去食日本燒肉.LEE間旺角分店好方便,就係港鐵站旁既商場, 而且有我最鐘意既吧枱, 一邊食住又可以同師傅互動, 今次學識點揀好既牛舌, 師傅仲教我點燒先最好食, 其實最重要係食材質素好, 即係讚自己野好侍應亦相當細心, 留意到我凍主動話幫我調較飲品小冰.食物方面,雖然唔係高檔品, 但質素都唔差, 我地叫左個套餐, 有多種牛肉同內藏仲有雞件, 另外亦有魚生同鰻魚飯, 成個套餐都相當全面.我最喜愛和牛小排,質感好而且肉香突出.每種仲有小牌介紹, 如果相ENCORE都容易D. 今次已經係第二次來, 質素都仲保持到, 希望第三次來都仍然係啦

侍應亦相當細心, 留意到我凍主動話幫我調較飲品小冰.

2022-09-23
2022-08-24 2191 views
《📍丸十の食評》想體驗炎炎夏日,其中一樣必備環節當然係燒肉🤩!位於新世紀廣場嘅丸十日本料理,提供多樣化日本和食,除咗高級和牛,當然唔少得串燒、壽司、鐵板燒料理等,總有一樣啱你心水💖!🔸『霸者純種和牛拼盤 - $1080』來自日本嘅高級和牛,肉眼已經睇到油脂分泌十分豐富!拼盤包括和牛板建、下肩胛肉、和牛小板、橫膈膜等,每款總共有四件,種類非分豐富,CP值超高。小編特別想推介牛舌部份,咬落口淡淡油脂香氣,仲有牛肉嘅甜美,超級正呀😚!🔸『火炙三文魚親子卷 - $128』親子卷放上鮮甜肥美嘅三文魚腩,配上新鮮嘅魚子及特製沙拉醬,鮮味及滋味十足,絕對值得一試😍!🔸『丸十壽司盛 - $248』樣樣刺身都想試?壽司盛就啱晒選擇困難症嘅你😎!丸十除咗燒肉一樣掂,壽司同樣十分高質素!魚生非常新鮮,魚肉鮮美,沒有半點腥味,好高質呀!🔸『雞之盛宴 - $128』料理選取由日本取材嘅走地雞🐔,包括多款雞肉串,如雞皮、雞塊、雞肉丸等🍗。而本店使用木炭燒烤,炭香味撲鼻,配獨家串燒汁,非常惹味!但小編覺得肉質未算非常多汁嫩滑,有少少失望!除咗日本料理,本店仲提供多款來自日本嘅啤酒🍻,配上燒肉或串燒,簡直一流!另外,
《📍丸十の食評》

🔸『霸者純種和牛拼盤 - $1080』

🔸『火炙三文魚親子卷 - $128』

🔸『丸十壽司盛 - $248』

🔸『雞之盛宴 - $128』

除咗日本料理,本店仲提供多款來自日本嘅啤酒🍻,配上燒肉或串燒,簡直一流!另外,值得一提嘅係本店嘅服務員非常有善,服務態度超級好,令小編渡過左一個開心嘅晚上🌃!

🤪 iHungry肚餓指數:8.5/10分
2022-07-31 3182 views
對丸十品牌印象幾好, 記得係係朗豪個間丸十壽司D野好好食, 今次就同FRIEND去MOKO店食。依間店主打燒肉, 近來出左個新既鐵板漢堡餐! 又唔貴只係百幾蚊, 自己煎同加入自己中意既配料, 有得玩有得食~ 圓碌碌既牛肉漢堡, 切成自己中意既大小, 最正係配埋芝士蛋漿, 仲有泡菜等等, 仲有記得加埋佢個蒜片, 脆卜卜好香口, 超熱鐵板煎出黎既牛肉JUICY有焦香, 即煎即食一定係最滋味! 極上和牛三文治必點之一, 睇個樣都流哂口水! 和牛顏色非常粉嫩, 口感軟熟到不得了, 牛香滿滿! 另外幾中意佢既麵包皮整得夠薄脆, 唔會濕淋淋, 食落口感好好多, 好味!最後提一提店員SERVICE都唔錯, 好有禮貌, 值得一吃~

2022-07-27 2172 views
MOKO一田大減價, 買左幾袋零食重到死, 快快趣係MOKO搵間餐廳坐低食飯! 最後揀左依間丸十, 因為有我想食既壽司~~壽司拼盤(十貫)想講佢全部用料都好新鮮, 帆立貝好鮮甜, 刺身全部色澤油潤, 入口鮮味。而且佢個壽司飯亦做得好, 醋味同口感都岩岩好! 真係連個青瓜卷都好食D咁~日出富士丼食肉獸朋友一見到依個飯就話要叫, 賣相震撼, 係肉山呀~ 粉嫩既肉大大片,入口軟嫩,加埋溫泉蛋,流心蛋黃蛋味濃郁,加埋香甜既醬汁,配珍珠米飯一流~奇異果梳打 酸酸甜甜加埋梳打氣泡,飲落感覺清新!赤富士梳打提子味既汽水,幾香唔死甜,個樽仲幾靚🫶🏻

最後揀左依間丸十, 因為有我想食既壽司~~

壽司拼盤(十貫)

奇異果梳打
酸酸甜甜加埋梳打氣泡,飲落感覺清新!

赤富士梳打
提子味既汽水,幾香唔死甜,個樽仲幾靚🫶🏻

2022-07-15 2096 views
本人好少投訴或寫食評。但今晚餐飯食得不愉快, 食物質素好唔得, 所以不吐不快。今晚到㕵角Moko 丸十あぶり牧場食飯,。首先點了牛肉湯烏冬, 牛肉係另外碟上, 跟洋蔥冬菇炒的。但個汁就超咸, 跟服務員反應, 轉頭話換個碟。繼而再叫了個3百幾蚊既魚生, 份量都正常, 但食其中一件白身魚居然有一片大概16mm x 4mm左右長既硬骨。當然即時同有個似話事人反影, 對方馬上話唔好意思, 跟住就行開咗。幾分鐘後回來話換隻碟, 話順便畀師傅睇吓。同時間又點咗個鐵板照燒雞,醬汁又係超鹹咸, 當然由又再反影。不過因為汁醬係底雞喺面, 所以影響不大沒有要求更換。食完埋單$6xx走人。

今晚到㕵角Moko 丸十あぶり牧場食飯,。

食完埋單$6xx走人。

2022-07-04 2170 views
今日公司非常忙,加班係少不免,答應過自己要好好獎勵自己嘅辛勞!就喺公司附近搵一間吸引到我嘅日式餐廳🤟🏻睇返餐牌價錢中上,但係我相信係值得嘅~極上牛柳三文治~牛柳呢個部位會非常淋,夾喺烘過嘅麵包裡面,絕對可以做出外脆內嫩嘅多重口感,牛柳呈現粉紅色,令我食慾滿滿。丸十極上壽司盛( 10貫)~去日本餐廳當然要叫壽司,呢個配搭全部以生鮮為主,啱晒夏日炎炎既天氣,見到滿滿嘅海膽,金黃金黃嘅顏色,真係非常吸引,另外嘅魚生都非常厚切新鮮,當中,魚籽亦非常大粒,每一顆都晶瑩剔透,粒粒飽滿晶瑩,咬在嘴裏爆開的一瞬間感覺超幸福富士山梳打~原枝開,乾淨企理,口味即係我喜歡的!

睇返餐牌價錢中上,但係我相信係值得嘅~

富士山梳打~原枝開,乾淨企理,口味即係我喜歡的!
2022-07-03 1429 views
呢間位於新世紀moko嘅日本🇯🇵餐廳好耐之前食過一次 今次再食水準依然👍🏻仲多左好多新菜式添🤪🤪鐵板牛肉漢堡牛肉漢堡食得多 有得DIY嘅鐵板漢堡真係第一次食🤩🤩 店員教我地將漢堡扒切成三等份 再放上石板到煎 鑊氣十足 配埋炒蛋同泡菜味道好夾極上和牛三文治必叫! 和牛十分嫩滑😚 中意佢配埋千島醬同煎到香脆嘅麵包 咬落去外脆內軟日出富士丼大食之人必叫🥳一上碟已經好eye catching! 用牛肉堆成富士山 🗻 加埋秘製醬汁同溫泉蛋 食落超邪惡壽司拼盤壽司🍣用上新鮮嘅魚生 壽司飯亦經過醃製😇 個人中意吞拿魚蓉 食落好香油香味 一啲都唔腥

鐵板牛肉漢堡

壽司拼盤
2022-06-30
Type of Meal
Dinner
  • 日出富士丼
  • 極上牛柳三文治
2022-07-02 968 views
之前無意之間發現呢間丸十除咗燒肉以外, 其他嘢食都超好食<火炙海鮮丼>有追蹤開大食妹嘅朋友都知道大食妹唔食生野, 但又好鍾意食日本嘢火炙海鮮丼簡直滿足晒大食妹嘅所有願望全部嘅食材都非常新鮮, 經過火炙之後, 逼出鮮甜同油脂, 配搭酸酸甜甜嘅醋米飯午市套餐非常豐盛, 仲有配撘新鮮沙律同暖笠笠嘅麵豉湯添<炸雞軟骨>另外仲嗌多咗份脆卜卜嘅炸雞軟骨同朋友分享炸雞軟骨份量好多, 有少少用椒鹽調味, 加入檸檬汁同蛋黃醬就更加好食啦
之前無意之間發現呢間丸十除咗燒肉以外, 其他嘢食都超好食
<火炙海鮮丼>
火炙海鮮丼簡直滿足晒大食妹嘅所有願望
午市套餐非常豐盛, 仲有配撘新鮮沙律同暖笠笠嘅麵豉湯添
<炸雞軟骨>
另外仲嗌多咗份脆卜卜嘅炸雞軟骨同朋友分享
  • 火炙海鮮丼
  • 炸雞軟骨
2022-07-01 768 views
約咗朋友食飯嗰晚至要OT是常識吧。兩條友食飯一個遲大到另一個係好慘。明明訂枱時講咗遲到唔hold枱,而且同時餐廳有用餐時間限制,朋友都諗咗陣入唔入先好。遲到嘅我話咁你等埋我先囉,因為食燒肉趕食都無癮。點知朋友轉頭打嚟話店員俾佢入座先,等埋我至開始計用餐時間。太感動。叫咗個海鮮盛合(個名好似唔係咁叫,但打開餐牌你會知我講邊個),一份牛小排,一份橫隔膜。嚟得都幾快。而且我地坐餐廳角落都無被冷落嘅感覺,落單之類都好快。海鮮好新鮮,牛肉好有肉味又稔身。橫隔膜肉味重啲,牛小排油份香啲,兩款都好食。海鮮之中最中意係個鱔,另外扇貝同鮑魚都好食。最後仲加咗單補咗份吉列和牛漢堡同明太子玉子燒。可能食緊燒肉比較濃味,覺得漢堡有啲淡口。玉子燒就都係好味嘅,超濃郁蛋香加惹味明太子,仲好有飽腹感~最後其實係想讚待應哥哥好細心,特登走嚟提我哋座位側邊有一級,佢梗係一眼睇穿我地都係論盡鬼🤡整體service好好,食物又好,坐得又舒服。其實今次第二次來啦,上次食生嘢,今次食燒。個人覺得兩樣都好,但燒再impress啲!
2022-06-30
2022-06-30 691 views
門口見到個大雪櫃雪住好多唔同部位嘅靚牛肉,自命牛魔王嘅我,自然俾佢吸引咗入去幫襯😂吧枱位別具特色,可以直接欣賞到廚師嘅手藝👍🏻見到「期間限定」嘅新菜式,雙眼自然變成心心眼😍重點係可以自己料理,要幾熟可以自己決定!鐵板牛肉漢堡~首先店員會將蛋漿同芝士條淋上鐵板,然後就根據餐牌上嘅程序逐步逐步完成,先切開一少件,再放上熱石板加熱至熟,中途可以配上蛋漿及拉絲芝士,旁邊嘅配菜其中一樣係炸蒜片,配埋落去食,簡直有劃龍點睛之感👍🏻富士山丼~呢座富士山的確令人有震撼嘅感覺,兩種唔同嘅汁料,加上鮮黃嘅蛋黃真係非常耀目,而且整個造型都配合到菜式嘅氣勢,所以做到餐廳嘅皇牌菜式🫶🏻

吧枱位別具特色,可以直接欣賞到廚師嘅手藝👍🏻

2022-06-29 555 views
今日同朋友睇完戲見到呢間日式餐廳都幾吸引😍叫左鐵板牛肉漢堡店員幫我地倒蛋漿,再叫我地將漢堡分成幾份,跟住壓係鐵板上面燒,可以自己控制漢堡嘅熟度同口感,幾好玩,另外跟泡菜、黃蘿蔔絲、同炸蒜三種配料,自己調味😋 補充番個蛋都幾香甜,好味好味極上和牛三文治和牛出面果層炸左,一咬落去係好香脆,食到入面就好嫩滑juicy🤤🤤,出面方包烤過,香脆鬆軟日出富士丼哇!視覺效果勁震撼😍😍 飯既表面有8、9塊慢煮西冷片,因為慢煮嘅關係,口感好嫩滑,有兩款醬料同半熟蛋,夾埋一齊食味道相當豐富
今日同朋友睇完戲見到呢間日式餐廳都幾吸引😍
叫左鐵板牛肉漢堡