2021-06-06 327 views
無得去旅行的關係,留港消費既意慾又大左。平時返工咁辛苦,倒不如食番餐好D人都會開心D。位於旺角新世紀廣場的【丸十あぶり牧場】以燒物、鐵板燒、和牛出名,入內的卡位都會以燒肉區為主,並有吧檯的位置。餐牌上的食物千包羅萬有,包括:壽司、刺身、燒物、和牛、燒肉、沙律、丼、甜品等等,總有一款岩你的選擇。 極上牛柳三文治三文治 $168當中最有名莫過於極上牛柳三文治三文治,喜歡牛肉的朋友值得一試。厚切的三文治表層烘得金黃色脆並有口感,極上牛柳的油脂度不高,牛味濃郁唔錯之選。極上鮪魚盛合 $298無得去日本的關係,每次食日本野見到拖羅都會想食。今次見到壽司類別有極上鮪魚盛合真係忍不住要點吧!有四款的選擇:大拖羅、中拖羅、吞拿魚及吞拿魚蓉,新鮮的鮪魚不同的部位顯現出肥美,大拖羅沒有抗拒的理由,全因魚油滲出,相當美味。另外由紫菜包著的吞拿魚蓉,細少件加上少許蔥花好食。海膽軍艦 $60好耐無食過海膽軍艦忍不住都要單點,雖然可以一口一件但這實在奢侈,細味品嚐然後才將餘下的一口處理掉, 在口中爆發鮮味。免治雞肉串 $28免治雞肉串加入雞軟骨能添加嚼勁,若然配紫蘇葉和洋葱粒等,味道更佳活鰻 $68燒物我個人必點
無得去旅行的關係,留港消費既意慾又大左。平時返工咁辛苦,倒不如食番餐好D人都會開心D。位於旺角新世紀廣場的【丸十あぶり牧場】以燒物、鐵板燒、和牛出名,入內的卡位都會以燒肉區為主,並有吧檯的位置。餐牌上的食物千包羅萬有,包括:壽司刺身、燒物、和牛、燒肉、沙律、丼、甜品等等,總有一款岩你的選擇。
極上牛柳三文治三文治 $168
極上鮪魚盛合 $298
海膽軍艦 $60

免治雞肉串 $28
活鰻 $68
燒物我個人必點活鰻,燒得外層脆口只需要添加少許鹽份,啖啖肉唔錯好味。

原切雪花牛舌芯 $58
牛舌芯又是燒物的代表作,完全顯得師傅的功架。牛舌芯燒得恰到好處,並帶有少許韌度,味道又惹味。

富士丼 $188
貌相相當吸引的富士丼以慢烤西冷牛肉配上日本米,並堆積得高身何其震撼。西冷牛肉保持粉嫩色澤入口軟身,並有半熟玉子和淋上兩種醬汁有雙重口感,份量十足,兩個人吃飽肚又滿足。
2021-05-13
2021-05-30 729 views
今次到係新世紀食晚飯啦!今晚揀左Maruju Aburi Farm 丸十牧場,之前lunch都有來過,今次就嚟食dinner。門口職員會問清楚係燒肉定普通order, 一場來到,就揀左燒肉。我地order左:人氣既極上一頭和牛拼盤(每款2件)嘩,來到十分吸睛,因為碟係牛既形狀,擺盤擺得好靚!拼盤入邊有和牛舌,下肩胛肉,和牛小排,和牛橫隔膜,和牛板腱等共9個不同部位,每款2件,岩晒2個人份量,吾怪得係人氣之選!每個部位味道口感各有千秋,有爽口既,有軟熟既,有愈食愈香既,但全部都牛味濃郁!由於未燒前上面已加有黑椒碎,相信如果吾加,牛味會更突出,更食到原始味道。燒和牛黑松露溫泉蛋沙律呢個沙律有驚喜!因為平時食開嘅沙律都係乾爭爭,得小小沙律醬,但由于呢個有溫泉蛋,督爆後有汁,食落冇甘乾身。沙律菜爽口,有我最中意漏煤氣味既黑松露,配埋一點都吾un既和牛,同埋爽脆既米餅碎,簡直係最佳配搭。自家製二重芝士玉子燒每次食日本菜都一定要order玉子,今次就試下呢個二重芝士玉子燒!來到望到都流口水🤤了。因為除左有上面既芝士,入面見到既芝士係拉絲嫁,趁熱辣辣食返舊先!入口勁香蛋味,但一啲都吾硬,口感滑身,證

我地order左:
人氣既極上一頭和牛拼盤(每款2件)

燒和牛黑松露溫泉蛋沙律

自家製二重芝士玉子燒

來到望到都流口水🤤了。因為除左有上面既芝士,入面見到既芝士係拉絲嫁,趁熱辣辣食返舊先!入口勁香蛋味,但一啲都吾硬,口感滑身,證明係即叫即做。芝士味香濃但吾漏,如果中意食蛋同芝士既,真係吾好錯過!

燒牛舌丼
又係牛啊,但今次係牛舌。牛舌都有好多塊,勁香牛味,上面仲有好多蔥花,配埋白飯食一流。飯既份量岩曬2位分。

見到隔離枱叫左個日出富士丼(伴熟玉子慢烤西冷丼),高到好似就跌落來,望到勁吸引。下次再嚟既話一於要試下!

除左以上,仲有刺身丼,壺漬,前菜等,全部都望落好正甘,睇來要搵多幾次過嚟食晚飯先得🤤
2021-05-21
  • 極上一頭純種和牛拼盤
  • 燒牛舌丼
  • 自家製玉子燒
丸十あぶり牧場係新世紀廣場已經開咗一段時間,一直都冇機會食,所以今日特登約埋屋企人一齊去享受一下。真係推介下大家食丸十壽司🍣,保證令你食過返尋味!.📍極上牛柳三文治($168)Premium Tenderloin Sandwich 草根喺網上見到人人都點呢一個菜式,梗係唔執輸點都要試一試。牛柳睇落比想像中熟🤏🏻,大約6成熟左右,不過食落原來都幾Juicy💧,牛柳經過高溫油炸🔥,外皮香脆,配上沙律醬再夾入三文治食🥪,不錯喔😌!.📍香葱鮪魚蓉海膽丼($198)Minced Fatty Tuna with Spring Onion & Sea Urchin Donburi丼飯點咗鮪魚蓉配海膽🐟,海膽新鮮顏色呈鮮橙黃🧡💛,睇落吸引🤤質感Creamy✌🏻。另外,粉色嘅鮪魚蓉肥美油潤👏🏻,加上豉油同wasabi一流!.📍丸十壽司拼盤($298)Maruju Sushi Platter (10 kinds)壽司拼盤內有5款壽司🍣,每款有2件,一共10件,適合2人分享。當中包括有海膽、帶子、拖羅、牡丹蝦、左口魚。款款都好高質✔️,因為食材夠新鮮🌊,刺身口感柔軟👅,帶少許鮮甜😘。拖羅肥美油潤🐟,口感最佳。
極上牛柳三文治Premium Tenderloin Sandwich
📍極上牛柳三文治($168)
Premium Tenderloin Sandwich
香葱鮪魚蓉海膽丼Minced Fatty Tuna with Spring Onion & Sea Urchin Donburi
📍香葱鮪魚蓉海膽丼($198)
丸十壽司拼盤Maruju Sushi Platter (10 kinds)
📍丸十壽司拼盤($298)
壽司拼盤內有5款壽司🍣,每款有2件,一共10件,適合2人分享。當中包括有海膽、帶子、拖羅、牡丹蝦、左口魚。款款都好高質✔️,因為食材夠新鮮🌊,刺身口感柔軟👅,帶少許鮮甜😘。拖羅肥美油潤🐟,口感最佳。絕對推介大家一試😍!
炸蝦卷 Deep-Fried Shrimp Roll
📍炸蝦卷($110)
Deep-Fried Shrimp Roll
廚師將吉列大蝦放入飯卷,大蝦外皮炸得非常乾脆🍤,外層加有大量脆卜卜嘅蟹籽,一共6件,不錯👌🏻。
火炙三文魚親子卷Seared Salmon & Salmon Roe Roll
📍火炙三文魚親子卷($108)
飯卷内包裹着脆炸三文魚肉和青瓜🐟🥒,外面再放上三文魚籽同炙燒過嘅三文魚肉🍣,魚油味甘香,口感肥美油潤🤤,整體口感有層次又好食😍推介❤️。
丸十抹茶芭菲 Matcha Maruju Parfait
📍丸十抹茶芭菲($78)
Matcha Maruju Parfait
芭菲杯內有雪糕、脆脆片、朱古力醬同少量忌廉,置頂仲放咗粒馬卡龍💚。雪糕高質香滑,材料配搭得好食😋食完一杯勁滿足。
2021-05-10
2021-05-06 1811 views
一早聽過「丸十あぶり牧場 」嘅大名但一直未有機會去食🤣見女友最近忙既𝗬𝗲𝗮𝗿 𝗲𝗻𝗱數就帶佢黎大食一餐,補償佢近呢個月黎既辛苦😎.【茶碗蒸 $38】開餐前食一口茶碗蒸,成個人即時變成暖笠笠🥰蛋味濃郁而突出,柔軟嫩滑又水彈~.【中鮪魚腩 $58。三文魚 $18】中鮪魚腩豐盈嘅油脂口感好似食緊霜降和牛咁,入口即化,鮮美銷魂三文魚入口軟綿,油脂豐富陣陣既魚油香味充斥住整個口腔🥳.【炸蝦卷 $110】中間係酥炸蝦,米飯外層鋪滿粒粒蟹籽炸蝦嘅香脆 x 蟹籽嘅爽脆,𝗗𝗼𝘂𝗯𝗹𝗲脆~.【炸魷魚圈 $68】魷魚蘸上炸粉落油炸香粉薄而實,帶微微鹹香入口酥脆香口又彈牙🥰.【和風炸餃子 $48】脆卜卜又香口嘅炸餃子,係我既至愛之一🤣白菜豬肉嘅軟綿肉香,外層酥脆蘸上沙律醬而食,提高層次感😎.【雜錦天扶良 $98】有五款天扶良分別係海蝦,南瓜,茄子,青椒同麵條最特別嘅緊係炸麵條,望落好似櫻花樹咁😈小編仲係第一次食添🙈麵條蘸上炸粉去炸,脆脆地好有口感~.【鐵板燒一口地雞 $98】選用日本南部雞口感軟韌,加上鐵板香燒後,外皮更為焦脆~雞塊肉厚雞味濃😋.【溫泉玉子伴燒和牛肉丼 $158】食之前建議先將溫泉玉子打散米飯
一早聽過「丸十あぶり牧場 」嘅大名
但一直未有機會去食🤣
見女友最近忙既𝗬𝗲𝗮𝗿 𝗲𝗻𝗱數
就帶佢黎大食一餐,補償佢近呢個月黎既辛苦😎

【茶碗蒸 $38】
開餐前食一口茶碗蒸,成個人即時變成暖笠笠🥰
蛋味濃郁而突出,柔軟嫩滑又水彈~

【中鮪魚腩 $58。三文魚 $18】
中鮪魚腩豐盈嘅油脂
口感好似食緊霜降和牛咁,入口即化,鮮美銷魂
三文魚入口軟綿,油脂豐富
陣陣既魚油香味充斥住整個口腔🥳

【炸蝦卷 $110】
中間係酥炸蝦,米飯外層鋪滿粒粒蟹籽
炸蝦嘅香脆 x 蟹籽嘅爽脆,𝗗𝗼𝘂𝗯𝗹𝗲脆~

【炸魷魚圈 $68】
魷魚蘸上炸粉落油炸香
粉薄而實,帶微微鹹香
入口酥脆香口又彈牙🥰

【和風炸餃子 $48】
脆卜卜又香口嘅炸餃子,係我既至愛之一🤣
白菜豬肉嘅軟綿肉香,外層酥脆
蘸上沙律醬而食,提高層次感😎

【雜錦天扶良 $98】
有五款天扶良
分別係海蝦,南瓜,茄子,青椒同麵條
最特別嘅緊係炸麵條,望落好似櫻花樹咁😈
小編仲係第一次食添🙈
麵條蘸上炸粉去炸,脆脆地好有口感~

【鐵板燒一口地雞 $98】
選用日本南部雞
口感軟韌,加上鐵板香燒後,外皮更為焦脆~
雞塊肉厚雞味濃😋

【溫泉玉子伴燒和牛肉丼 $158】
食之前建議先將溫泉玉子打散
米飯伴入蛋汁,味道更係香濃
和牛燒至恰到好處,香而實肉,但完全吾會韌
邊邊位嘅微焦,添加風味😈

【燒日本地雞丼 $108】
如果有嗌呢個丼飯
小編建議可以𝘀𝗸𝗶𝗽左鐵板一口雞🙈
兩者口感同味道相似
當然,配合丼飯,酸黃瓜等配菜
口感更豐富亦更飽肚呢~

【日本雞腿肉 $28 。 手羽先 $22】
全場最後悔就係𝗼𝗿𝗱𝗲𝗿串燒系列太少🤣
雞腿肉嫩滑富肉汁
手羽先焦香脆皮,微微鹹香更提味🥳

2021-05-04
Dinner
位於旺角的丸十あぶり牧場,是一間能滿足你想食燒肉又想食日式料理的高質日本菜餐廳。店內有兩個用餐區,一邊是燒肉區,一邊是和食區,店員會因應客人需求,安排合適坐位。 我已經光顧過好多次丸十旗下的餐館,每次的用餐體驗也相當不錯。與不同的好朋友聚會時,我都提議來這裡試一試。 這次與表姐晚市光顧,點了好多牛肉。她最近在生酮減肥,幸好店內有好多她可以吃的菜式,我們倆人吃得非常滿足。 極上牛柳三文治 $168 招牌的極上牛柳三文治,是我每次光顧的必點菜式! 兩片壓至薄薄的多士,夾著粉嫩色的極上牛柳,厚切牛柳軟熟味濃,一人兩塊才滿足呀~ 芝士脆餅配牛油果奇異醬 $68 創新的脆餅牛油果,味道不錯。利用鹹香的芝士,弄成香口脆餅,伴上牛油果醬後,味道更佳。 極上一頭和牛拼盤 $580 注目登場的極上一頭和牛拼盤,擺盤整齊,值得相機食先呀! 拼盤有9款不同部位的牛肉,一次過滿足你貪婪的胃口。包括: 和牛舌、上頸肉、和牛腰脊肉、和牛紐約客、牛翼板肉、和牛板腱、和牛横隔膜、和牛小排和下肩胛肉。每款牛肉的脂肪含量不同,口感也不同,當中我們最愛和牛舌、和牛横隔膜和 和牛紐約客。日出富士丼 $188 最後出埸的日出富
位於旺角的丸十あぶり牧場
,是一間能滿足你想食燒肉又想食日式料理的高質日本菜餐廳。

極上牛柳三文治 $168

芝士脆餅配牛油果奇異醬 $68

極上一頭和牛拼盤 $580

日出富士丼 $188

最後出埸的日出富士丼,誇張造型,相當有氣派呀!
已經品嚐過兩次的慢烤西冷牛丼,一次比一次美味
,值得大力推介! 利用大量薄切大片的慢烤西冷牛肉,包裹著圓潤的日本米,再放上半熟玉子和淋上兩種醬汁,超級吸引。西冷牛肉保持粉嫩色澤
,迷人至極,肉質軟腍無比,鮮香美味,非常好吃。由於表姐不能吃飯,我獨享主食,滿足又飽足呀~
2021-04-08
4 day(s) ago 0 views
首先,我哋一行二人叫咗個和牛拼盤(每款兩塊)成為$630。睇Menu嗰陣時啲相真係和牛樣嚟,但實物出到嚟心諗下,呢個真係和牛?完全冇和牛嘅口感,冇和牛嘅味道,只不過好似食緊一塊切細咗嘅普通西冷肉。個牛舌直頭咬到我甩牙較。伏味爆燈之後叫左個和牛三文治。嗯,好似食緊蛋牛治走蛋,0特別。仲要成168蚊全餐飯叫入得落口,對得住個價錢,就係拖羅。仲要係貴個隻,其他都係垃圾。依個就好似230左右。donki個吞拿魚仲好食同仲抵食
首先,我哋一行二人叫咗個和牛拼盤(每款兩塊)成為$630。

2021-06-06 0 views
食過葵芳嘅丸十,又食過朗豪坊嗰一間丸十,今次就嚟試新世紀MOKO嘅呢一間,點咗:🍣火炙三文魚親子卷 $108 - 一貫水準的好吃😋🍜米國牛肉烏冬 $108 - 正常發揮,亦都幾鍾意佢烏冬嘅質感🥚自家製明太子玉子燒$78 - 玉子燒燒得唔錯,可惜明太子有點過鹹🥤柚子菠蘿梳打 $38 - 柚子味有,但菠蘿味不出🥤荔枝青檸梳打 $38 - 荔枝同青檸味並存,都okay的,但一定要叫少冰,因為真係好多冰😂🇯🇵丸十あぶり牧場 (旺角)📍旺角太子道西192號MOKO新世紀廣場3樓342D舖

🍣火炙三文魚親子卷 $108 - 一貫水準的好吃😋
火炙三文魚親子卷

米國牛肉烏冬

自家製明太子玉子燒

🥤柚子菠蘿梳打 $38 - 柚子味有,但菠蘿味不出
荔枝青檸梳打+柚子菠蘿梳打

🇯🇵丸十あぶり牧場 (旺角)
📍旺角太子道西192號MOKO新世紀廣場3樓342D舖
2021-06-04
火炙三文魚親子卷
米國牛肉烏冬
2021-06-03 46 views
經過MoKo商場,見佢裝修好靚,好似好高級咁,仲要開係大商場,好吸引所以就入咗去食。入到去兩個人就嗌咗個極上和牛套餐,好似仲有啲海鮮之類,份量都唔少嘅,但一食啲牛咬落去口感好韌,好多根,又無牛味,係要咬好多下先食到嗰隻,和牛唔會入口即溶,同網站上所講嘅評價差太遠,食完大家都覺得好失望,唔值呢個價,同埋一定唔會想再食,最後仲要好似係食唔晒嘅,希望會有改善啦⋯⋯另外海鮮方面,冇乜特別,就係普通嘅燒蝦同帶子,正常發揮,可能對呢間嘅期待值太大所以有啲失望。

2021-05-28 0 views
同朋友去新世紀食lunch,侍應問會唔會燒肉,食燒肉就會坐喺入面,啲枱有爐,係咪都講咗會先,因為啲枱大好多,坐得舒服啲🤣🤣我揀咗個和牛拼盤定食 $228牛翼板肉入口即化,啲調味甜甜地,好好味和牛腰脊肉都唔錯,肉質介乎牛翼板肉同板腱之間板腱比較瘦,有啲痴牙我+28 叫咗三文魚刺身刺身夠厚身,下正我個fd 叫咗角切魚生飯定食 $128睇個樣都唔錯,厚粒佢+28 叫咗個吉列廣島蠔脆卜卜,食得出係新鮮既佢地既定食仲有個麵鼓湯、沙律同蒸蛋,個蒸蛋有驚喜,啱啱蒸好,啲蛋又夠滑,足料

我揀咗個和牛拼盤定食 $228

和牛拼盤定食

牛翼板肉入口即化,啲調味甜甜地,好好味
和牛腰脊肉都唔錯,肉質介乎牛翼板肉同板腱之間
板腱比較瘦,有啲痴牙
我+28 叫咗三文魚刺身
刺身夠厚身,下正

我個fd 叫咗角切魚生飯定食 $128
角切魚生飯定食

睇個樣都唔錯,厚粒
佢+28 叫咗個吉列廣島蠔
脆卜卜,食得出係新鮮既
吉列廣島蠔

2021-05-27
Lunch
和牛拼盤定食
2021-05-28 0 views
好耐冇食丸十啦!今次去開moko終於又可以食燒肉!必勝燒肉二人餐 $598呢個二人餐勁抵食lol 裏面包含勁多嘢!有雞胸柚子沙律、三點刺身、燒肉拼盤、蔬菜拼盤、2份鰻魚溫泉蛋丼飯、2份茶碗蒸、2份味噌湯,份量十足。試到多款不同種類嘅食物,質素又好,都係600蚊唔洗真係超值😻鰻魚溫泉蛋丼飯吉開溫泉蛋撈飯再來一口味噌湯,人間天堂👼🏻❤️極上純種和牛拼盤(每款2件)$580因為我哋係食肉獸,丸十又和牛好出名咁🤭所以另外叫多個和牛拼盤食爆佢!🤣🤣最鐘意係和牛小排,入口即化,肥瘦均勻又香;和牛肋條都好唔錯,肉味香濃而且口感彈牙,非常討好;和牛舌都相當唔錯!比起普通牛舌軟腍卻又不失爽彈👍🏻👍🏻職員態度好好,好殷勤有禮,隔着口罩也感覺到友善,對於重視服務態度嘅我黎講,係一次良好嘅美食體驗😊😊❤️📍丸十あぶり牧場旺角太子道西192號旺角新世紀廣場3樓342D舖
好耐冇食丸十啦!今次去開moko終於又可以食燒肉!

必勝燒肉二人餐 $598

極上純種和牛拼盤(每款2件)$580

📍丸十あぶり牧場
旺角太子道西192號旺角新世紀廣場3樓342D舖
  • 極上一頭純種和牛拼盤
丸十其實有幾間姊妹店,記得前幾年去過葵芳嘅丸十又同呢一間有啲唔同。今次去MOKO分店有得食燒肉又有一般嘅日本料理🇯🇵。.今次點咗好多燒肉,食得勁滿足🤟🏻😚。.📍韓式醬燒牛肋條($98)Galbi Gui 丸十最近新出咗個全新口味嘅韓式醬燒牛肋條🐃,牛肋條經過醃製非常入味🤩,而且肉質Juicy有咬口🥩。牛肋條厚切口感更好,味道帶甜好食!.📍韓式骨付牛小排($188/1件)Korean Style Rib Cut骨付牛小排都係餐廳推出嘅新口味之一😚,一卷牛小排連接牛骨🦴。雖然份量冇想像中咁多,但肉質唔錯!.📍日本和牛拼盤($438)Japan Wagyu Beef Platter拼盤內有3個部位:和牛紐約客、和牛肉眼同和牛三角位,和牛紐約客同和牛肉眼都好好食👅,脂肪分佈平均🤩,呈雪花分佈❄️,顏色粉嫩👍🏻,燒過後肉汁豐富🤤,油脂甘香!至於和牛三角位油脂最為高🙈,睇起嚟好似午餐肉,食落口感實在太過肥膩👉🏻👈🏻,未必個個接受到。.📍丸十壺漬巨龍外腹肉($168)Inside Skirt Flavoured with Marufu Sauce in Pot菜式名好似好誇張,不過實質真係一個超澎湃嘅
今次點咗好多燒肉,食得勁滿足🤟🏻😚。
📍韓式醬燒牛肋條($98)
Galbi Gui

📍韓式骨付牛小排($188/1件)
Korean Style Rib Cut

📍日本和牛拼盤($438)
Japan Wagyu Beef Platter

📍丸十壺漬巨龍外腹肉($168)
菜式名好似好誇張,不過實質真係一個超澎湃嘅壺漬外腹肉🐉,長度高達30cm以上😱。由於牛肉已經用醬料漬過,所以唔需要再點其他醬汁已經好夠味🥳,加上份量十足,肉質又軟腍,值得點😎!

📍抹茶雪糕配紅豆白、綠玉丸子($55)
Matcha Ice Cream with Red Beans & Mochi
雪糕抺茶味唔算強🍵,但奶香味濃。配上紅豆同煙韌嘅白玉都幾好食😋。有一個冰涼嘅甜品作為晚飯嘅終結,最為完美。
一直都有留意丸十あぶり牧場,不過未有機會試,咁岩今日去開旺角做野,決定同同事一齊黎試下晚餐~六點左右到,時間尚早,唔洗排隊,但當日未到7點就已經全場滿座了。鵝肝米餅米餅香脆可口,鵝肝綿密滑膩,外脆內嫩。極上牛柳三文治 多士烘得酥脆,極上牛柳肉味香濃,粉嫩色入口軟腍,肉香豐腴,外脆內軟既口感,實在令人回味無窮。鮪魚盛合有齊三款吞拿魚壽司,特別推薦香葱吞拿魚蓉壽司,吞拿魚蓉新鮮綿滑,口感細緻無筋位,加入香蔥、芝麻,令味道層次更豐富。串燒:厚切雪花牛舌芯、活鰻、虎蝦、香草羊架牛舌芯口感特別軟嫩,甘甜又爽口;活鰻燒至外脆內軟糯,口感不緊實;大大隻虎蝦爽滑彈牙好新鮮;香草羊架軟滑充滿肉汁好香濃。鐵板燒一口地雞特別選用日本南部雞,肉質鮮香軟嫩有嚼勁,外皮夠香脆,啖啖肉勁哂Q彈~溫泉玉子伴燒和牛肉丼和牛細膩柔軟,入口即溶,熟度剛剛好,肉質超級軟嫩~將溫泉玉子拌勻米飯更為滋味。
一直都有留意丸十あぶり牧場,
不過未有機會試,
咁岩今日去開旺角做野,
決定同同事一齊黎試下晚餐~

六點左右到,時間尚早,唔洗排隊,
但當日未到7點就已經全場滿座了。

鵝肝米餅
米餅香脆可口,鵝肝綿密滑膩,外脆內嫩。

極上牛柳三文治
多士烘得酥脆,極上牛柳肉味香濃,
粉嫩色入口軟腍,肉香豐腴,
外脆內軟既口感,實在令人回味無窮。

鮪魚盛合
有齊三款吞拿魚壽司
特別推薦香葱吞拿魚蓉壽司
吞拿魚蓉新鮮綿滑,口感細緻無筋位,
加入香蔥、芝麻,令味道層次更豐富。

串燒:厚切雪花牛舌芯、活鰻、虎蝦、香草羊架
牛舌芯口感特別軟嫩,甘甜又爽口;
活鰻燒至外脆內軟糯,口感不緊實;
大大隻虎蝦爽滑彈牙好新鮮;
香草羊架軟滑充滿肉汁好香濃。

鐵板燒一口地雞
特別選用日本南部雞,
肉質鮮香軟嫩有嚼勁,
外皮夠香脆,啖啖肉勁哂Q彈~

溫泉玉子伴燒和牛肉丼
和牛細膩柔軟,入口即溶,
熟度剛剛好,肉質超級軟嫩~
將溫泉玉子拌勻米飯更為滋味。

2021-05-20
2021-05-23 37 views
丸十有三間分店。原來moko分店有燒肉食架🤩。燒和牛黑松露溫泉蛋沙律~和牛🔥到岩岩好。好juicy 。沙律🥗新鮮爽脆。撈埋溫泉🥚食更加美味😌。汁燒日本原隻魷魚~🦑食落口in in un un 。惹味十足🤪。魷魚🦑大大隻。抵食又好食😋。炸軟殼蟹卷~軟殼蟹剛炸起熱呼呼的🤩。蟹籽海量多。外層鋪滿芝麻粒。食落散發陣陣芝麻香。好滿足🥰。厚切雪花牛舌芯~食串燒必點牛舌。厚薄適中。一人兩塊有d唔夠喉😝。
丸十有三間分店。原來moko分店有燒肉食架🤩。
燒和牛黑松露溫泉蛋沙律~
汁燒日本原隻魷魚~
炸軟殼蟹卷~
厚切雪花牛舌芯~
食串燒必點牛舌。厚薄適中。一人兩塊有d唔夠喉😝。