Hiring
Up to $21,500
Up to $28,000
See All 7 Jobs
2023-12-21 1274 views
有啲電影贈券就到期,唔用就好嘥,所以,趁到期前嚟到「isquare」嘅「英皇」睇番場戲,而之前,順道晌度搵搵食。因為時間所限,就唔可以太嘆,所以,搵咗「丸龜製麵」,一來佢近戲院層,二來烏冬啱晒我老婆。入門口左邊就已經喺開放式廚房,其實餐廳都深長,走入啲仲有好大片用餐區,地方真喺幾大。裝修以一貫和風木料為裝潢為主體,簡約而帶有溫暖感,枱與枱之間亦唔算排到好密。雖然名叫「製麵」,但其實喺間讚岐烏冬專門店,仲以全自助形式運作,由揀主食烏冬、選配菜、取調味、回收餐盤食具,都喺一條龍自己服侍自己。正正門口,抬頭一望就見到有咩烏冬選擇,但亦有少少飯類。櫃枱面就放咗啲新產品介紹,如果唔想多諗,又想試新嘢,咁就不妨喺呢啲新產品中考慮下。拎完烏冬之後,就喺一排天婦羅或炸物嘅自助吧,想食邊款就夾邊款,如果見到某啲款式無晒,同師傅講一聲即刻再做俾你,定價$12-$22,正所謂豐儉由人。未俾錢前,仲有最後一站,就喺加配嘢飲,都喺啲樽裝、罐裝飲品,定價唔平,但如果有選天婦羅,加配價會慳返啲。最後,除咗拎餐具,仲有一處自助調味料區,有清新嘅蔥花、微辛嘅薑蓉、卜卜脆嘅天婦羅脆粒及特製鰹魚醬油,更教埋你點好好利用啲調

最後,除咗拎餐具,仲有一處自助調味料區,有清新嘅蔥花、微辛嘅薑蓉、卜卜脆嘅天婦羅脆粒及特製鰹魚醬油,更教埋你點好好利用啲調味料嚟提升滋味
和風蜆肉烏冬 $49、蟹棒天婦羅 $17、日式炸餃子 $21

呢個喺老婆所選嘅組合,好在揀中份,啲烏冬份量已經好多,此外,蜆嘅份量亦喺好多,有相你見,而且,啲蜆唔錯,夠鮮味,又無沙;個湯頭好清香,烏冬滑溜有韌勁,好味喎!
和風蜆肉烏冬、蟹棒天婦羅、日式炸餃子
和風蜆肉烏冬
蟹棒天婦羅好大條,外層嘅除咗夠薄身,入口都唔算油膩,而蟹棒本身亦唔喺啲溝粉貨色,所以質素算OK;日式炸餃子比起煎嘅,成嚿都好脆身,裡面豬肉餡鬆化多汁,比預期好食。
日式炸餃子
京蔥鴨肉湯烏冬 $57、野菜魷魚 $19、蕃薯天婦羅 $12

小弟就試啲新款嘢,碗烏冬京蔥就俾咗好多,相反鴨肉就個人覺得有少少偏少,還好嘅喺啲鴨肉幾好味,嫩滑唔羶,有陣陣鴨肉嘅獨特香味,湯底喺醬油湯,算唔上好特別,OK嘅。
京蔥鴨肉湯烏冬、野菜魷魚、蕃薯天婦羅
野菜魷魚即喺混咗野菜嘅墨魚餅,口感都算唔錯,不過個人覺得好似墨魚成份唔喺好多;反而蕃薯天婦羅好食,因為炸得外層甘脆,裡面嘅蕃薯好夠粉,就充滿蕃薯味。
豆漿 $15

豆漿本應就$15一支,但個收銀哥仔好醒目,幫我搭埋最貴嘅炸物做套餐價,即喺將日式炸餃子加豆漿夾埋只需要$27,慳咗$9。「大和」啲豆漿唔錯嘅,豆味濃郁,又唔會太甜。
豆漿
食完之後,要麻煩閣下動身將托盤及食具送到去「返却口」,貫徹「全自助」嘛,其實家有唔少快餐店都有咁嘅做法,一人行多一小步,都好濕碎啫。
食完再坐下,慢慢磨,校啱時間先過去戲院。由於今餐喺食湯烏冬,啱晒老婆口味,所以,佢都食得滿意,加上「丸龜」啲食物都算喺唔錯嘅,份量又夠
2024-04-26 0 views
簡單輕食之選😉明太子溫泉蛋拌烏冬@丸亀製麵大大pat明太子醬(๑´ڡ`๑) 加埋粒溫泉蛋嘅蛋汁💦份量有得揀中/大細食女仔or嗰日唔太肚餓揀中就啱啱好喇😚仲有我都幾中意佢呢種熱拌烏冬♨️平時叫拌烏冬/拌麵通常係凍加嘛女仔唔舒服想食撈烏冬就可以揀佢喇(๑´ڡ`๑)💰 HK$50 (中)幾中意佢半自助式咁買野食又有冷熱水供應可以自己斟ʕ•ᴥ•ʔ 之前食過佢啲炸物都幾好食又夠脆😛同埋餐廳內嘅座位都算舒適~推薦!!如果遲啲可以有非油炸嘅小食就好喇😝
簡單輕食之選😉
明太子溫泉蛋拌烏冬@丸亀製麵
大大pat明太子醬(๑´ڡ`๑) 加埋粒溫泉蛋嘅蛋汁💦
份量有得揀中/大
細食女仔or嗰日唔太肚餓揀中就啱啱好喇😚
仲有我都幾中意佢呢種熱拌烏冬♨️
平時叫拌烏冬/拌麵通常係凍加嘛
女仔唔舒服想食撈烏冬就可以揀佢喇(๑´ڡ`๑)
💰 HK$50 (中)

幾中意佢半自助式咁買野食
又有冷熱水供應可以自己斟ʕ•ᴥ•ʔ
之前食過佢啲炸物都幾好食又夠脆😛

同埋餐廳內嘅座位都算舒適~推薦!!

如果遲啲可以有非油炸嘅小食就好喇😝
  • 明太子溫泉蛋烏冬
2024-04-14 43 views
早前約左朋友夜晚喺isquare睇戲,睇戲前又想醫飽個肚先,所以決定落去丸亀製麵快快地食個晚餐。丸亀製麵喺香港已經設立左多間分店,除左招牌嘅烏冬之外,佢哋仲有唔同款式嘅炸物天婦羅,咖哩飯同丼物等等。~~~~~~~~~~~~食物介紹~~~~~~~~~~~~炭燒雞肉丼($44 HKD) 雞肉充斥滿滿嘅炭燒香味,同時保持又保持到肉質嘅嫩滑,但可惜雞肉size較細。茄子天婦羅($12 HKD)呢到嘅天婦羅幾出色,咬落酥脆,唔會非常「油淋淋」,茄子有返咁上下厚度,每一啖都能食到茄子的鮮甜和外層的酥脆口感。炸雞塊天婦羅($17 HKD)炸雞塊嘅炸粉唔會太厚,雞肉塊size亦唔細,食落唔會炸到好乾身。

~~~~~~~~~~~~食物介紹~~~~~~~~~~~~

炭燒雞肉丼($44 HKD)

茄子天婦羅($12 HKD)

炸雞塊天婦羅($17 HKD)
2024-02-13 202 views
今日想食日本野🇯🇵,但係又唔想食得咁貴喎,所以就決左食呢間啦。🌟冷烏冬🍜|$33叫左個中size既,份量對女仔黎講岩岩好。個烏冬輕微凍凍地,幾煙韌爽口,再點埋d醬油,加d芝麻其實都幾好味。🌟炸雞天婦羅🍗|$14D炸粉淋哂,已經一啲都唔脆。但係個沙律醬都調得幾好味,同埋有三舊,份量都幾多,所以以呢個價錢黎講可以接受。因為所有野係自助既,所以唔洗加一,食左$50都唔洗。🙃😋推薦指數:8/10

🌟冷烏冬🍜|$33

🌟炸雞天婦羅🍗|$14

因為所有野係自助既,所以唔洗加一,食左$50都唔洗。🙃

😋推薦指數:8/10
2023-12-20 241 views
朋友,話你知!今日啲烏冬真係正到爆💥!我去咗丸龜製麵試咗佢哋嘅招牌烏冬,真係一啖麵,心情大晴🌞。首先,個燒雞温泉蛋烏冬啱晒我呢啲愛攪拌嘅食客,雞肉咬落去上汁又香口,加埋啲温泉蛋黃,攪一攪嗰陣,個汁都包裹哂條條麵,滑溜溜又涮嘴,真係食到停唔到口😋。但呢,我覺得豬軟骨烏冬就普通過啲,雖然豬軟骨腍滑,可惜啲麵條就無乜特別,比較了得嗰個燒雞烏冬嚟講,就差啲精彩,啲肉塊又少咗啲,味道重成唔夠足😕。再講吓炸物啦!我揀咗幾件出前哋嘅炸物,真係外脆內軟,又唔會太油,反映到厨師嘅手勢靚仔。喺呢種自助形式,自由揀選,真係幾百搭檔,輕鬆咗好多👌。換句話講,呢度睇落尋日尋夜都人流不斷,啲位坐得幾舒服,食完餐牌要自己收拾,環保低碳嘅小確幸🌱。總括落嚟,丸龜製麵絕對係件簡單、美味、抵食嘅好去處,下次食飯,我地又見!🥢🍜👀

2023-10-19 521 views
今日係尖沙咀 iSQUARE睇戲,諗住係睇戲前食個快飯,所以揀咗丸亀製麵食烏冬。餐廳入邊都幾多座位,係自助形式,有超過10種口味嘅烏冬可以選擇,揀完烏冬仲可以加炸物,食完要自己搬番個托盤去回收處。今次嗌咗牛肉麻醬伴烏冬同炸野菜魷魚,佢嘅烏冬煙韌有咬口,撈埋麻醬同牛肉汁一齊食好夾,個味唔會太咸,牛肉嘅份量適中,嗌碗細嘢都已經夠飽。野菜魷魚入面有啲紅蘿蔔同椰菜嘅粒粒,同魷魚肉拌勻之後再拎去炸,食落魷魚味唔太重,口感似魚糕,但唔太油膩。總括嚟講,丸亀就係CP值高嘅平價烏冬之選!📍尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場6樓609號舖位置就腳:🍊🍊🍊餐廳環境:🍊🍊🍊食物味道:🍊🍊🍊🍊整體CP值:🍊🍊🍊🍊🍊

📍尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場6樓609號舖
位置就腳:🍊🍊🍊
餐廳環境:🍊🍊🍊
食物味道:🍊🍊🍊🍊
整體CP值:🍊🍊🍊🍊🍊
牛肉麻醬伴烏冬  (大)
野菜魷魚
牛肉麻醬伴烏冬  (大)
野菜魷魚
Marugame is a self served undo shop which you take your own plate and choose your dishes and go to the cashier and pay, the service is so helpful hereOrdered Charcoal grilled chicken mixed undo, the taste is pretty nice, they don’t have soup insides, instead you can stick undo with half boiled eggs, and you won’t find it dry but so moisturized, the chicken pieces are yummy but not well cut, all pieces are connected insides:menu:Japanese quick undo shop having high cp value if you don’t mind self

fried foods
insides:
menu:
Japanese quick undo shop having high cp value if you don’t mind self serving meal, the chicken undo is cool
2023-05-10 806 views
下午茶烏冬(中)一律$39一入門口首先要攞咗個托盤先然後放喺出餐位同制菜員講要咩菜品之後再攞盤嘢去俾錢 有啲似食車仔麵😂我就揀左蕃茄牛肉烏冬(中)🍅👍🏻蕃茄味好濃郁 酸酸地幾開胃👍🏻肥牛有調過味 幾好味👍🏻烏冬好煙韌有咬口 唔會煮到化晒👍🏻下午茶價錢相宜👍🏻份量一個女仔食岩岩好👍🏻岀菜好快👎🏻牛肉有少少老👎🏻要攞住托盤上嘅食物去俾錢有啲唔方便👎🏻舖頭近門口嗰啲一人位完全唔好坐 同張枱距離好遠 張凳又不能移動 唔怪得之啲人坐晒入去😂食完要拎去舖頭入面既返却口回收,幾得意,有少少日本feel😂
下午茶烏冬(中)一律$39

👍🏻烏冬好煙韌有咬口 唔會煮到化晒
👍🏻下午茶價錢相宜
👍🏻份量一個女仔食岩岩好
👍🏻岀菜好快
蕃茄牛肉烏冬(中)

👎🏻牛肉有少少老
👎🏻要攞住托盤上嘅食物去俾錢有啲唔方便
👎🏻舖頭近門口嗰啲一人位完全唔好坐
同張枱距離好遠 張凳又不能移動
唔怪得之啲人坐晒入去😂

蕃茄牛肉烏冬(中)
  • 蕃茄牛肉烏冬
2023-04-13 775 views
喺尖沙咀行街順便食個下午茶先估唔到尖沙咀舖租貴地段~都仲有經濟下午茶~下午茶有烏冬、飯可以選擇~優惠份量係中size嘅~咁就食返個手打烏冬先叫完攞完下午茶~自助選擇天婦羅炸物、飲品~再到收銀枱付款~食具、碗、飲用水自助~自助吧有蔥花、生薑蓉、炸天婦羅碎~可以自由選擇加入烏冬或者飯簡咗牛肉麻醬拌烏冬~即煮烏冬配肥牛、西蘭花~麻醬應該係麻醬加豉油所以偏鹹~加埋炸天婦羅碎幾有口感~撈埋烏冬到幾嘢味食完攞返清潔區
喺尖沙咀行街順便食個下午茶先

牛肉麻醬拌烏冬
食完攞返清潔區
2023-04-11
2023-04-06 621 views
自從上次同事帶我去丸龜就愛上咗喺呢度食lunch🤤原因係性價比高!而且通常都會有位,可以靜靜地傾吓計,又為工作的一天增添動力🥳炭燒雞肉溫泉蛋撈烏冬 呢個簡直係我每次嘅必食選項😍炭燒雞夠味,溫泉蛋夠流心成為左好好嘅醬汁🤤仲有埋西蘭花同粟米,比返啲健康嘅感覺🤣女仔建議中size都夠,同埋如果食得辣可以叫小辣😆真係惹味好多🥹♥️推介!😍P.S. 我仲同同事分享左一個蔬菜炸物💛清甜又唔會太肥膩,建議都可以試吓🤪

炭燒雞肉溫泉蛋撈烏冬

2023-03-25 588 views
想食烏冬就會諗起丸龜,平日去咗尖沙咀iSquare嘅分店。店內都係採取先揀嘢食,後俾錢嘅方式。環境都幾寬敞。蕃茄牛肉烏冬(中),$39(下午茶價),原價$52,牛肉份量幾多,有先用汁煮過,好入味。蕃茄湯就好濃蕃茄味,質地都好濃稠,食到蕃茄最原本嘅味,都係茄膏再加蕃茄粒咁。日本蕃薯天婦羅,$8|海苔竹輪天婦羅,$14,丸龜嘅炸物全部都係預先炸定,所以食到入口個時都預咗係凍,但味道真係唔錯,而且唔會話炸完之後淋曬,仲保持到應有嘅脆度。蕃薯天婦羅味道正常,海苔竹輪天婦羅味道幾特別,平時食竹輪唔會加海苔,但味道係好夾。

番茄牛肉烏冬

日本番薯天婦羅,海苔竹輪天婦羅
2023-03-17
$60 (Tea)
2023-03-24 348 views
味道正正常常,冇驚喜唔突出,但係嫌蕃茄湯唔算好濃,牛肉亦都比較少,因為叫左大烏冬我期待比例上都會加返多少少牛肉,不過我冇叫蜆肉烏冬,唔知尖沙咀店呢間係咪會好食啲,我見到有幾台客人都係叫蜆肉烏冬
$56 (Lunch)
  • 蕃茄牛肉烏冬
2023-01-27 745 views
烏冬🍜呢樣食物係我地兩個唔可以缺少嘅食物 👻今次去咗丸龜製麵去醫飽我哋嘅肚仔🫶🏻💓🧊明太子溫泉蛋拌烏冬 大 $52 6/10熱烏冬面🍲比冷面軟淋淋 🥹我地鍾意食煙煙韌韌嘅多啲🤣明太子醬唔算多只係得一羹 🥹配料比較少剩係得紫菜 🥲溫泉蛋🍳正常,如果需要蔥花同天婦羅碎🍤😻可以自己攞 !加埋鰹魚豉油,可以有多啲海鮮風味 🦑加左會好食啲 🧊冷烏冬 大 $38 7.5/10冷烏冬夠凍夠煙韌 😍份量唔算少 🥲鰹魚汁醬油唔太咸 👍🏻點埋面食味道啱啱好 ,係醬油加啲蔥花同埋天婦羅碎 🍤食起上嚟冇咁單調 整體味道唔錯👍🏻🧊 炸豬扒 $20 7/10豬扒面頭脆卜卜 😆入邊都算有肉汁 ,肥瘦適中 👍🏻食落去入面會有醃料同蒜🧄嘅味道 配埋冷烏冬食就啱啱好 冇咁肥膩 🤩總括嚟講整體味道OK啦 🤣建議大家食冷烏冬味道會好啲,面質爽口 !😋人均消費💵: $40-50性格比: 7/10好食程度😋:7/10回頭指數💓:7.5/10 📍丸亀製麵 (Mikiki) (新蒲崗)新蒲崗太子道東638號Mikiki地下G10號舖

🧊明太子溫泉蛋拌烏冬 大 $52 6/10

🧊冷烏冬 大 $38 7.5/10

🧊 炸豬扒 $20 7/10

人均消費💵: $40-50
性格比: 7/10
好食程度😋:7/10
回頭指數💓:7.5/10

📍丸亀製麵 (Mikiki) (新蒲崗)
新蒲崗太子道東638號Mikiki地下G10號舖
2023-01-12 1054 views
坐完開蓬巴士,由中環坐到尖沙咀半島酒店落車,到咗晚飯時候,唔知點解喺尖沙咀搵嘢食係有啲頭痛,要避開人多(因為兩個家庭有三個小朋友),又要價錢合理(貼地)!近近地入咗iSQUARE望下,一直行都有唔同食肆,不過7個人,7 個意見😵‍💫最後,見到丸龜製麵,朋友一家四口舉手要食,雖然我成日經過呢間嘢,不過未試過,確實可以試下👏🏻👏🏻入到去,原來係半自助形式,首先order 咗烏冬/飯,之後再自己揀小食同開飲品!所以成個過程,好快,唔需要等太耐🥰🥰🥰🍉👩🏻:蕃茄牛肉烏冬 (大)$56追加溫泉蛋 $10🍉👦🏻:炭燒雞肉丼 $44🍉👨🏻:腐皮湯烏冬 (大)$48小食:魷魚鬚 $16,鱈魚扒 $18蕃茄牛肉烏冬真心正,蕃茄湯唔會太杰,又唔會酸,肥牛好好食,易咬👍🏻👍🏻食物同價錢都好滿意,一定會再幫襯👍🏻👍🏻👍🏻
🍉👩🏻:蕃茄牛肉烏冬 (大)$56追加溫泉蛋 $10
🍉👦🏻:炭燒雞肉丼 $44
🍉👨🏻:腐皮湯烏冬 (大)$48
小食:魷魚鬚 $16,鱈魚扒 $18
食物同價錢都好滿意,一定會再幫襯👍🏻👍🏻👍🏻
2023-01-08
Type of Meal
Dinner
2022-10-30 1126 views
丸龜製麵不嬲都好多好評😆去開尖沙咀行街決定去試吓😋叫左個清湯烏冬配魷魚鬚同炸蝦餅😍性價比高😋成個餐跟嘢飲都唔貴🤩烏冬煙靭有咬口😆重要係份量都好足!炸物雖然一早炸好放出嚟但都仲保持溫度🥰作為烏冬愛好者一定會encore🤙🏻
丸龜製麵不嬲都好多好評😆
去開尖沙咀行街決定去試吓😋
叫左個清湯烏冬配魷魚鬚同炸蝦餅😍
性價比高😋成個餐跟嘢飲都唔貴🤩
烏冬煙靭有咬口😆重要係份量都好足!
炸物雖然一早炸好放出嚟但都仲保持溫度🥰
作為烏冬愛好者一定會encore🤙🏻