Hiring
Up to $21,500
Up to $18,160
See All 7 Jobs
2024-02-04 133 views
我今次叫的是外賣,今次見到用外賣程式可以免運費,加上又好耐都冇食過呢間的烏冬,咁就即刻叫返個外賣返嚟食。首先上到屋企既時侯,外賣唔算好暖,不過都係理解的,因為始終外賣和我屋企都有一段很長的距離,送上來都要一點時間,外賣包裝做得唔錯,嚟到嘅時候啲湯都冇倒瀉我今次點嘢就係特價食物,豚肉烏冬加個炸物,圖就顯示係軟殼蟹,上到嚟嘅時候就係渣南瓜,不過都OK好食嘅,份量都算幾大至於湯底就奇怪一點,唔知點解比咁少,但係又冇倒瀉過,湯只能夠剛剛鋪咗喺面,總體嚟講中規中矩,特價餐加外賣冇咩要求

2023-09-17 296 views
丸龜製麵👍相信大家對呢間製麵店嘅品牌,一啲都唔陌生果然,呢間嘅冷烏冬非常出色口感非常煙韌彈牙,同真係去日本食嘅味道好相似一拉起,估唔到係非常非常長…………😆叫咗個冷烏冬,同時亦叫咗個熱烏冬(蕃茄牛肉),比較之下🤔我覺得凍嘅烏冬真係出色好多好多💕另外,呢度嘅所有炸物,全部都係流水自助式的,揀好晒款式就一次過去俾錢。小食方面,👍我推介炸軟殼蟹天婦羅(🦀)用膳完🍜要顧客自己清理枱面的,眼見所有食客都好自律。講到最後~冷烏冬係我嘅極力推介🫶🏼
丸龜製麵👍
相信大家對呢間製麵店嘅品牌,
一啲都唔陌生
果然,呢間嘅冷烏冬非常出色
口感非常煙韌彈牙,
同真係去日本食嘅味道好相似
一拉起,估唔到係非常非常長…………😆
叫咗個冷烏冬,同時亦叫咗個熱烏冬(蕃茄牛肉),
比較之下🤔我覺得凍嘅烏冬真係出色好多好多💕
小食方面,👍我推介
炸軟殼蟹天婦羅(🦀)
用膳完🍜要顧客自己清理枱面的,
眼見所有食客都好自律。
講到最後~
冷烏冬係我嘅極力推介🫶🏼
冷烏冬(大)
蕃茄牛肉烏冬
冷烏冬(大)
2023-07-17 297 views
農曆新年前,係需要辦年貨的。而我們看中要送禮的東西,原來最近要到寶琳站的新都城找。而說真,我們也有 N 年沒黎過呢頭,就決定一家大細行這一個商場兼食埋野啦。不過,太家早在地鐵站出閘時,忍不住吃了海量的小食。所以一直到下午茶時間先黎食野。咁,太太繼續血拼,而我就同小朋友們吃。結果,我們就選中了《丸亀製麵》食烏冬作為我們的下午茶餐。我們決定食烏冬的原因有二,一、是有一個看來好抵食的下午茶餐;二、就是有阿仔阿女都鍾意食既日式牛肉。所以,兩個小朋友就叫了一碗蕃茄牛肉烏冬分享。很濃的蕃茄湯,配上切得很薄,帶點肥美的牛肉片,食慣日式牛肉飯的兩個小朋友當然滿心歡喜。牛肉夠薄,容易入口,不太肥並充滿了肉香,烏冬麵煙韌,再有帶甜的湯底,好啱小朋友口胃。兩個都吃得開心。我就選了腐皮烏冬。兩片算是厚身的日式腐皮,味道很甜,質感結實。純醬油湯底帶有鰹魚味,味道份外的清甜。我把烏冬吃完,也不忘去飲幾口的湯。清淡,香甜,這就是日式烏冬應有的口味。性價比算是幾高下的一個下午茶餐。因為夠好味,也夠抵食。一碗美味烏冬加一杯汽水,也不超過 $40,正!
$40 (Tea)
.#foodie #hk #hkfoodie #HTB美食推介【將軍澳自助流水店|日式惹味撈手打烏冬🍥】哩間餐廳好有大學canteen流水作業嘅感覺,你要先諗好食咩,之後大叫話俾廚房聽,等一等就會夾好晒俾你自己拎走~ 你仲可以揀埋想加配嘅炸物同飲料,行到收銀俾完錢再搵位💦.🐨炭燒雞肉太陽蛋拌烏冬 $48推薦度:⭐️⭐️⭐烏冬果然係哩到嘅招牌,煙煙韌韌好有口感無得輸!而配料有雞肉、太陽蛋、粟米加紫菜,好豐富而且好夾唔會搶味~ 但美中不足嘅係嗰個炭燒汁太鹹,搞到最尾嘅烏冬鹹到入唔到口🥦 同埋配菜西蘭花都偏硬.. .🐨吉列炸豬扒+樽裝飲品 當日跟餐+$20推薦度:⭐️⭐️⭐️平時佢炸物同飲品要分開計錢,小編都好少叫😂咁岩佢做緊加$20包飲品同小食,所以順便試埋~ 炸豬扒雖然炸定但都保持到脆口,但可能太薄炸到好乾身無咩肉汁🐷味道就中規中矩唔算好特別~-----☼-----☼-----☼-----☼-----☼-----丸亀製麵 (新都城中心)📍地址:將軍澳欣景路8號新都城中心二期高層地下UG051E號舖🐨推薦度:😋😋😋/5💰人均價格:$50-100📸打卡度:💡💡/5🛠️分類:#HTB將軍澳 #HTB日本菜
.#foodie #hk #hkfoodie
#HTB美食推介
【將軍澳自助流水店|日式惹味撈手打烏冬🍥】
🐨炭燒雞肉太陽蛋拌烏冬 $48
推薦度:⭐️⭐️⭐
🐨吉列炸豬扒+樽裝飲品 當日跟餐+$20
推薦度:⭐️⭐️⭐️
丸亀製麵 (新都城中心)
🐨推薦度:😋😋😋/5
💰人均價格:$50-100
📸打卡度:💡💡/5
🛠️分類:#HTB將軍澳 #HTB日本菜 #HTB一人之選
#將軍澳美食 #將軍澳 #日本菜
#烏冬 #美食推介 #一人之選
炭燒雞肉太陽蛋拌烏冬
2021-10-28 1145 views
諗住唔洗去到等,所以用app叫外賣,已經比預定取的時間遲15分鐘先到都冇得攞,仲要人到左先開始整,啲菜好冰凍,自己屋企白灼的仲好食過佢多多聲,超難食,我行番屋企都係五分鐘路程,飯都係暖咋!越來越差,真係冇下次。
TakeAway
2021-08-06 805 views
前幾日去食午餐想試啲唔同嘅嘢,就叫咗一個大嘅明太子溫泉蛋撈烏冬,賣相係顏色豐富唔錯,不過明太子嘅香味就唔係好夠,撈埋烏冬好似唔見咗咁,依個汁係夠味嘅,但係撈溫泉蛋冇特別好夾,所以呢個麻麻哋。
2021-08-02 513 views
一向鍾情冷烏冬,尤其係咁鬼熱嘅日子,今晚決定係附近嘅呢間製麵所食,主部烏冬都係即製即煮呢份冷烏冬係"大"份量,附設冷烏冬醬汁,店員會問你要唔要芥末,蔥粒就自己另加呢度係讚岐烏冬,粗身中口感比較彈牙及有嚼口,容易夾上加入芥末於醬汁中,一包辛辣度唔顯著,個醬汁唔會過濃,用黎沾上烏冬食係幾唔錯,但略為烏冬硬度過龍小小,食晒成客個胃有點兒吃不消就咁食烏冬又好似單調咗少少,呢度有得自己夾炸物,鍾意邊度自己夾到時一次過比錢,我地就夾咗天婦羅番薯,咖哩薯餅及天婦羅蟹棒,喜歡佢個番薯呀,甜美可口,炸漿唔算太厚,但熱度欠奉,比較扣D分!不設加一服務費,有罐裝凍飲提供,亦有熱水,凍烏冬都係配熱水岩數D!

呢度係讚岐烏冬,粗身中口感比較彈牙及有嚼口,容易夾上

Type of Meal
Dinner
2021-07-28 129 views
早幾日去丸龜食午餐,一點幾人流都算還好,炸物有蝕咗唐楊雞串,十六蚊三至四粒,另外有食天婦羅番薯,之前喺其他分店食個番薯比較大嚿,不過新都城呢間就偏細,兩樣嘢都唔錯,本身幾鍾意食番薯所以呢個都幾鍾意。
2021-07-23 145 views
上個禮拜去咗丸龜食午餐,叫咗學生餐嘅日式燒豚烏冬,佢係中,但係份量都可以接受,有西蘭花雞蛋同埋豚肉,豚肉肥瘦均勻,另外佢有得揀唐場雞或者鱈魚扒,揀咗雞,不過就炸完擺喺度有啲耐就一般般,另外因為餐廳比較係自助式,所以餐枱都冇咁乾淨。
2021-06-11 432 views
兒子好鍾意食烏冬,今日來帶他食下丸亀。烏冬有大細Size之分,因為我們二人食所以揀了大size ,我們揀了牛肉烏冬,然後可揀炸物,揀了炸朱扒和炸蝦。開動了,烏冬非常彈牙,牛肉都幾多又沒太多肥肉,清湯幾甜,好好味。炸朱扒同蝦還是暖暖的,好脆口又不油膩,滿足的一餐。
  • 牛肉烏冬
2021-02-03 748 views
而家疫情 , 夜晚唔係自己煮俾自己食,就一定買外賣俾自己 當日日食黎食去都係果幾味 , 個心就會想食多啲唔同類型既外賣, 抱住呢個都係試一次, 唔好食都係食一次姐, 咁丸亀係我眼中都係信得過, 點都唔會好差果類 見間間都做緊自取外賣優惠, 每日都番工放工, 放工就直接番屋企 🤔🤔🤔 咁既然搭車番屋企順便拎埋預左時間, 係apps 落完order 就慢慢行去拎, 咁都算幾準時, 唔會話等好耐先到番到屋企折開都唔錯 🤔 可以自選真係幾好 , 咁鐘意凍烏冬, 嗌左啲炸物, 蛋 , 天婦羅同埋叉燒, 蔥都ok ge , 咁覺得超抵, 最驚喜係炸物唔會擺個兜到 , 仲係脆脆的, 唔錯
而家疫情 , 夜晚唔係自己煮俾自己食,就一定買外賣俾自己

2020-12-17 399 views
行過見到中午外賣烏冬有八五折,咁就去買咗個蜆肉烏冬,佢有分中size定大size,我揀咗個中size,但係其實個份量都已經好足夠。我覺得個味道清淡咗少少,但係蜆肉好好味,份量亦都好多。外賣盒係分開裝左面同埋個湯底,所以拎到返屋企都唔會話好易林,佢除咗可以叫烏冬之外,仲有好多唔同嘅配菜可以另外加落去,例如係彈啦、炸蝦棒啦、或者係飯團等等。基本上個烏冬都係你面前煮好,比較新鮮衛生,但係等俾錢嘅時候就有啲耐,可能因為中午嘅時間太多人去買外賣,我都排咗一陣先至到我俾錢。
我覺得個味道清淡咗少少,但係蜆肉好好味,份量亦都好多。
蜆肉烏冬
TakeAway
蜆肉烏冬
1K
2020-07-25 627 views
之前食過幾次堂食,不過就未試過叫外賣———————————————————————今日午餐就係呢到叫左幾個外賣返黎試吓!炭燒雞肉拌烏冬$48炭燒個汁鹹咗啲,雞肉好好味😋,烏冬煙煙韌韌好有口感咖哩牛肉丼🍛$44我覺得呢個咖喱汁甜甜哋,吾會辣🌶,味道幾好!佢仲有啲薯仔同洋蔥🧅配料跟埋,不過牛肉就好似小左啲(明明主菜係牛肉架!)蟹肉吞拿魚拌烏冬$45呢個烏冬個醬好水,冇乜味,估吾到係咁,對呢碗烏冬都幾失望!😓
之前食過幾次堂食,不過就未試過叫外賣
———————————————————————
今日午餐就係呢到叫左幾個外賣返黎試吓!

炭燒雞肉拌烏冬$48
炭燒個汁鹹咗啲,雞肉好好味😋,烏冬煙煙韌韌好有口感

咖哩牛肉丼🍛$44

蟹肉吞拿魚拌烏冬$45

Delivery
2020-06-10 501 views
平時出街都見到丸龜呢間餐廳,但一直都未試過。今日放工行過將軍澳新都城呢到試下!今日平日冇乜人,餐廳入面位置都好鬆動,餐廳門口都有提供搓手液比食客!第一次食丸龜,原來佢係自助式!好似自助餐咁,攞住個盤,同店員講得你要邊款烏冬,佢就黎即刻係你面前整比你,之後仲有啲小食可以比你簡,每樣計返幾多錢咁!我同男朋友一人叫左一個烏冬,我叫左蕃茄牛肉烏冬,佢嗌左咖喱牛肉烏冬。呢兩個都係人氣王! 拎完野食就一次過比錢。另外有個位係攞餐具,攞調味料,水等等。蕃茄湯好濃郁,牛肉份量都算合理。啲烏冬都算滑,咁既價錢對得住啦咖哩湯係日本甜咖喱!超濃!!!中意食日本咖喱既必簡!另外我地都簡左一碟魷魚鬚,同一樽自家泡茶。個魷魚鬚$16一碟,非常少,非常乾。極之唔抵食!!支茶就普普通通啦,冇乜特別。總結黎講都係唔錯既,但下次就唔會簡小食啦!

咖哩湯係日本甜咖喱!超濃!!!中意食日本咖喱既必簡!

總結黎講都係唔錯既,但下次就唔會簡小食啦!
2020-01-31 560 views
同朋友係將軍澳睇戲之前,決定食返碗烏冬!呢間既烏冬日日新鮮手打,食落口煙煙韌韌,夠粗身夠彈牙!岩曬我呢D烏冬控!我食既腐皮烏冬湯底清得來夠味,腐板又索曬湯!友人就叫左咖喱牛,勁濃厚!