自已一個人行過見冇乜人就入去試下堂食除左湯麵多人叫之外,膽粗粗就叫左一人份量小菜加杯特飲試下鎮江肉 + 肉燥飯 + 紫薯鮮奶咖啡 $78又估唔wor 先來個肉燥飯,個飯好夠熱,連埋肉燥食落口,又美味又滑口輪到個鎮江肉,係無骨啖啖肉,個汁掛相當好。洋蔥爽口就消去少少油膩。杯特飲...就算少D冰,唔夠前2者咁鮮明突出美味可口。Overall 岩岩好滿足一個人既份量
自已一個人行過見冇乜人就入去試下堂食
除左湯麵多人叫之外,膽粗粗就叫左一人份量小菜加杯特飲試下
鎮江肉 + 肉燥飯 + 紫薯鮮奶咖啡 $78
輪到個鎮江肉,係無骨啖啖肉,個汁掛相當好。
洋蔥爽口就消去少少油膩。
杯特飲...就算少D冰,唔夠前2者咁鮮明突出美味可口。
Overall 岩岩好滿足一個人既份量
鎮江肉 + 肉燥飯 + 紫薯鮮奶咖啡
2023-09-06
鎮江肉 + 肉燥飯 + 紫薯鮮奶咖啡
  • 鎮江肉 + 肉燥飯
2023-04-11 678 views
見到佢有個二人餐火鍋,好似唔錯,份量不太大,啱啱好,就入去試吓。😋餐牌上有幾款食材,有雞、牛及魚。👍最後揀咗個牛肉火鍋,牛肉味道偏淡,沒有太多牛肉味,牛肉滑味道有點怪🤔,整體上食物味道較普通,不過在價錢上也算合理。😊
餐牌上有幾款食材,有雞、牛及魚。👍

2023-04-02
Type of Meal
Dinner
2023-04-01 440 views
今日行到淘大附近諗住食下午茶,啱啱好六點前有得食下午茶給好运,滷水雞翼紅燒湯麵夠火候蘿蔔都幾夠味,仲嗌咗個春卷都幾夠火候好似啱啱煎炸完,不過熱咖啡就奶味太少,建議鍾意多奶多啡嘅朋友試其他…
2022-12-08 681 views
淘大其實真係好多野食,小編今次發掘到一間未食過,食完覺得佢係禾稈冚珍珠既小店!佢既裝潢絕對無咩特別,佢理應係台式料理但又唔係好出。不過原來有一樣野係街坊門都好中意夜晚黎食:雞煲!【 綜合火鍋二人餐 - 川醬麻辣雞煲】$168送熱綠茶/凍低糖綠茶(2杯)或 以優惠價升級台式飲品個雞保好香好好食!辣辣地好過癮。包一份小食,小編至愛食佢既雞翼尖,就咁凍食又得,放埋入雞煲度熱返黎食仲得😂👍🏻食完雞煲,就轉戰2人打邊爐,食到好滿足好飽先至一個人都唔使$100蚊,真心抵食👍🏻❤️

【 綜合火鍋二人餐 - 川醬麻辣雞煲】$168

送熱綠茶/凍低糖綠茶(2杯)或 以優惠價升級台式飲品

2022-10-29 579 views
天氣開始涼,心思思又想打下邊爐。諗住平平地入去嫲孫樂速食。我同男友叫左濃茄綜合牛魔煲二人餐$168。男友+$8可以任飲低糖綠茶,而我+$9飲水果茶都算大杯,生果唔多但都好飲。蕃茄湯底好濃蕃茄味,米線索晒湯底好好食。肥牛質素中規中矩,不過薄左啲冇乜咬口。鮮牛肉比較厚身,都可以。滑牛肉我就覺得怪怪地,可態落得太多粉,淥極都好軟淋淋,同埋落調味料落得太重手,食完好頸渴。配菜都算豐富,唔夠飽仲可以加錢再散叫,價錢都合理,我地都點多份娃娃菜。小食叫左麻辣豬耳繩,呢個反而最好食,好惹味唔太辣。埋單$200左右,除左吉野家、大家樂外,都算係另一個唔錯嘅平價速食火鍋。
天氣開始涼,心思思又想打下邊爐。諗住平平地入去嫲孫樂速食。
我同男友叫左濃茄綜合牛魔煲二人餐$168。
蕃茄湯底好濃蕃茄味,米線索晒湯底好好食。
肥牛質素中規中矩,不過薄左啲冇乜咬口。
鮮牛肉比較厚身,都可以。
小食叫左麻辣豬耳繩,呢個反而最好食,好惹味唔太辣。
2022-10-24 389 views
經過淘大見依間下午茶幾抵食~就買返2份外賣返去tea順德魚腐麻辣肉碎嫲孫麵~有3舊魚腐、韮菜、腐竹~麻辣肉碎湯底夠辣比較淡~嫲孫麵幾彈牙~份量適中酥炸蒙古骨配紅燒湯麵~有3大舊籮白、芫荽都幾惹味士林鹽酥雞炸得幾香口好入味~蒙古骨即係炸排骨同鹽酥雞味道差唔多~都係好入味食落外脆肉唔會乾麻辣手撕雞份量好少~麻醬好香辣味適中配手撕雞肉絲、青瓜絲好味嫲孫炭燒烏龍珍珠奶茶套餐+$5升級嘅~唔係即沖嘅不過茶味都幾濃外賣$2x2~再有全單九折
經過淘大見依間下午茶幾抵食~就買返2份外賣返去tea

順德魚腐麻辣肉碎嫲孫麵

酥炸蒙古骨配紅燒湯麵~有3大舊籮白、芫荽都幾惹味
酥炸蒙古骨配紅燒湯麵

外賣$2x2~再有全單九折
2022-08-26
TakeAway
昨天晚上於foodpanda預訂了四個早餐。 送餐時間比原定時間遲了25分鐘。 本來這個還是會接受的。 但食物送到來的時候 ,有兩杯飲品倒了, 把所有食物,餐具 弄得一塌糊塗, 連外賣膠袋都會漏水的。 湯粉跟湯是沒有分開裝, 雞絲米粉幾乎接近沒有湯。 飲品的蓋本身就是很鬆 ,這個跟外送員不小心是沒有關係,是本身裝飲品及 湯粉的容器就不適宜外賣速遞用。 如果想做外賣平台 ,必須作出改善。否則客人有這樣的經曆一定不會有下一次。就是清潔完已沒心情食
2022-06-26
Waiting Time
25 Minutes (Delivery)
Type of Meal
Breakfast
2022-05-30 553 views
喺九龍灣嘢食嘅時候又唔想食太多野,偶然發現咗佢嘅下午茶好平,仲平過茶記。茉香綠茶免費 珍珠奶茶加$5溏心蛋手撕雞肉燥撈麵 $35肉燥都幾香,分量十足,溏心蛋都整得幾好麻辣撈嘢 $32味道啱啱好又唔會太辣,不過如果多啲手撕雞就更好😎😎涼拌皮蛋豆腐呢個小食好好食,主要係個辣汁條配都幾好,蔬菜春卷就正常味道,冇咩特別,講真可以咁平都冇乜要求,仲要真係幾好食

茉香綠茶免費 珍珠奶茶加$5

溏心蛋手撕雞肉燥撈麵 $35
肉燥都幾香,分量十足,溏心蛋都整得幾好

麻辣撈嘢 $32
味道啱啱好又唔會太辣,不過如果多啲手撕雞就更好😎😎

2022-05-08 346 views
連續上錯菜,比唔啱枱,要米線,比左米粉,餸又唔啱,比錯曬,冇樣啱。員工手忙腳亂,成日出左單,好似唔知做乜甘,激死我地,叫人又冇人解決,要等叫左杯奶茶,好似飲水甘,完全冇味又唔抹枱櫈又有飯粒唔會再去!
叫左杯奶茶,好似飲水甘,完全冇味
又唔抹枱
櫈又有飯粒
唔會再去!
2022-02-07 554 views
今日好忙冇咩時間食lunch,拖到下午茶時間先出黎覓食🤣經過呢間就決定入黎食碗米線先😋🔹自選米線(酸辣湯底) 加時蔬$5 加鮮牛肉$7米線份量好多,但係偏淋。夾上黎好易爛冇咩咬口!酸辣湯底偏酸冇咩辣既味道😅😅菜同鮮牛肉唔算好多,但係鮮牛肉牛味好重,一D都唔老煮得岩岩好👍🏻🔹脆炸蔬菜春卷(2條)春卷炸得好脆,但係同出面食到去蔬菜春卷差唔多味道,冇咩特別!🔹熱茉香綠茶佢係普通茶包連熱水上,普普通通 🤣🤣
🔹自選米線(酸辣湯底)
加時蔬$5 加鮮牛肉$7

🔹脆炸蔬菜春卷(2條)

🔹熱茉香綠茶
佢係普通茶包連熱水上,普普通通 🤣🤣

2021-11-19 558 views
有一排因為疫情,所以呢間餐廳外賣自取指定嘅嘢食就有平。所以有一段時間成日食。------------------------------我通常食三杯雞飯或者極尚鮮米線。佢個三杯雞飯有冬菇,而啲冬菇同雞都好入味,個汁都係好啱餸飯!😋😋而極尚鮮米線就有雞肉、牛肉同豬肉,三款肉都齊晒😙😙!而佢哋嘅湯底都好多選擇,有清湯、麻辣湯、酸辣湯同金銀蛋湯!我通常都會食麻辣湯,仲會有啲肉碎,好好食😋!------------------------------諗唔到食咩嘅話都可以試吓!🥰
諗唔到食咩嘅話都可以試吓!🥰
2021-07-30 887 views
𝒯𝒶𝒾𝓌𝒶𝓃𝑒𝓈𝑒 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒦𝑜𝓌𝓁𝑜𝑜𝓃 𝐵𝒶𝓎🌟五色田園米線半手拍青瓜 配凍低糖綠茶 $45呢道既面有好多選擇,可以揀米線、薯粉、米粉、拉麵。湯底亦可以揀清湯、麻辣湯、酸辣湯、芫荽皮蛋湯,好多選擇。我最鐘意叫酸辣米線,呢道既湯底係偏酸但唔算好辣,入口好開胃,米線亦軟硬適中😍。🌿田園米線係冇肉既,不過有好多唔同配料,包括蕃茄冬菇 腐皮 芽菜 蜂巢豆腐 木耳等等,食完真係好滿足。🤗手拍青瓜就預先用醋浸過嘅,🥗入口好爽脆。-🌟 肉燥士林鹽酥雞飯 配凍奶茶 $50 + $6個鹽酥雞炸得好香口,雞都算滑。肉燥飯食完好飽🤣📍 𝑴𝒂𝒓𝒔𝒊𝒏𝒐 嫲孫樂九龍灣牛頭角道77號淘大商場一期地下G4-G7號舖

🌟五色田園米線半手拍青瓜 配凍低糖綠茶 $45

手拍青瓜就預先用醋浸過嘅,🥗入口好爽脆。

🌟 肉燥士林鹽酥雞飯 配凍奶茶 $50 + $6
個鹽酥雞炸得好香口,雞都算滑。肉燥飯食完好飽🤣

📍 𝑴𝒂𝒓𝒔𝒊𝒏𝒐 嫲孫樂
九龍灣牛頭角道77號淘大商場一期地下G4-G7號舖
2021-07-30 417 views
𝒯𝒶𝒾𝓌𝒶𝓃𝑒𝓈𝑒 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒦𝑜𝓌𝓁𝑜𝑜𝓃 𝐵𝒶𝓎🌟五色田園米線半手拍青瓜 配凍低糖綠茶 $45我最鍾意叫呢一個五色田園米線,佢嘅面底同湯底都有好多選擇。頭先叫咗酸辣但係你錯咗清湯米線,店員都好有禮貌即刻同我轉返。跟餐有碟前菜,係呀啲菜甫、花生、蘿白粒、豆等等,幾開胃。呢個米線好彈牙,軟硬適中,有蕃茄,菜,木耳等等…..唔會太齋又食得飽💛推薦-🌟 肉燥士林鹽酥雞飯 配凍奶茶 $50 + $6鹽酥雞同肉操飯係分開上嘅,雞件算好多,但肉質唔算滑。肉操飯嘅肉操份量都偏多,食得好滿足。📍 𝑴𝒂𝒓𝒔𝒊𝒏𝒐 嫲孫樂九龍灣牛頭角道77號淘大商場一期地下G4-G7號舖

🌟五色田園米線半手拍青瓜 配凍低糖綠茶 $45

🌟 肉燥士林鹽酥雞飯 配凍奶茶 $50 + $6
鹽酥雞同肉操飯係分開上嘅,雞件算好多
,但肉質唔算滑。肉操飯嘅肉操份量都偏多,食得好滿足。

📍 𝑴𝒂𝒓𝒔𝒊𝒏𝒐 嫲孫樂
九龍灣牛頭角道77號淘大商場一期地下G4-G7號舖
2021-02-18 1153 views
已經有一段時間會沒有來過了,好懷念酸辣湯米線,麻辣湯米線......誰知道,餐牌改了一半,湯底也變了。沒關係,一場黎到,沒理由不試的。我點了魚腐嫲孫麵( 即以前的拉麵)配酸辣湯底, 酸辣湯換了類似酸菜魚湯的口味,我覺得味道也不錯,但是如果辣度可以選擇就更好了,它配的辣度比我想像中輕微太多了,除了辣度不夠,也有點偏鹹,但我屋企人說這是正常味道。 我覺得份量比以前多了,麵多了,但口感不變,依然煙煙韌韌的。魚腐三粒,視覺上是好大的三粒,當然有一半是空心的,食落基本上跟外面的差不多size,沒有特別大,也沒有特別細。配的小食跟以前差不多,總會有點加加減減。今次飲品加了8蚊-黑糖珍珠鮮奶,這杯鮮奶比想像中好飲,好多黑糖,好多珍珠,我覺得不比飲品店的差。 下次會再來試試麻辣湯米線~

2021-01-03 971 views
本身都幾鐘意食台灣野 見Foodpanda 有得叫就試下叫哩間係牛頭角既嫲孫樂首先,菜單主菜既選擇真係唔多,同得個紅燒牛肉麵同滷味綜合拼 盤睇落比較似台灣菜,其他都似普通廣東既小菜就是但揀左 滷味綜合拼 同 鳳梨咕嚕蝦球魚塊再 加一杯 炭燒烏龍珍珠奶茶 同 海鹽奶蓋四季春茶打開個飯盒個下先係惡夢既開始滷味綜合拼 係 雞腳,雞翼,滷水蛋 仲要完全無味菜單無寫明係咩滷味,但台灣既滷味我地諗住係 豬耳豬大腸 得哩d垃圾野個飯仲要賣$79 比起一般台灣菜已經貴但要係垃圾個鳳梨咕嚕蝦球魚塊更加唔洗講 係難食完全無咕嚕汁既味,蝦食落係腥2杯野飲都唔好飲 完全無茶既香味 得一個字 甜仲同我講係台灣菜?台灣菜最基本既滷味都做唔好 又貴又唔好食 真心唔推薦大家食 無下次

就是但揀左 滷味綜合拼 同 鳳梨咕嚕蝦球魚塊
再 加一杯 炭燒烏龍珍珠奶茶 同 海鹽奶蓋四季春茶

打開個飯盒個下先係惡夢既開始
滷味綜合拼 係 雞腳,雞翼,滷水蛋

個鳳梨咕嚕蝦球魚塊更加唔洗講 係難食
完全無咕嚕汁既味,蝦食落係腥

2杯野飲都唔好飲 完全無茶既香味 得一個字 甜

仲同我講係台灣菜?台灣菜最基本既滷味都做唔好 又貴又唔好食
真心唔推薦大家食 無下次
2021-01-03
Waiting Time
30 Minutes (Delivery)