2024-03-29 77 views
無意中見到呢間好多芒果甜品既專門店,係泰國都好出名㗎🫶🏽 真係去開呢頭,先過嚟試下~不過位置就真係唔太方便,唔太近地鐵站🥹下午茶時份黎,唔會太多人,而且比你任坐的,可以叫份甜品飲杯野😝💟芒果糯米飯 $70芒果唔算好甜但都唔會酸到食唔到嗰隻 合格✔️ 佢嘅糯米飯係熱嘅 而且口感係軟熟兩個人食完都唔會話好漏😆好啱食飽飯嚟食個甜品😌另外佢隔離有間泰國嘢,都係佢地舖頭黎㗎,如果想食埋晚餐都可以試下🤓
不過位置就真係唔太方便,唔太近地鐵站🥹

💟芒果糯米飯 $70
兩個人食完都唔會話好漏😆好啱食飽飯嚟食個甜品😌

2024-02-03 126 views
幾時可以喺城市裏邊搵到咁靚咁正嘅芒果呀?今日我就冚唪唥嚟到呢間Mango Mania,同大家嚟個地道嘅芒果品味之旅。試咗佢哋嘅Super Mango Mania,我都忍唔住話要掂掂手指👍!啲芒果新鮮到爆燈,食落有股自然嘅甜同啲椰香嘅椰汁,配埋雪滑嘅mousse同埋雪糕,流晒出嚟嗰種口感簡直係冇得頂!跟住,我又唔甘示弱,試咗個Mango Coco Mousse with Sago。轉轉眼粒粒西米撞落芒果汁同椰汁上面,個組合簡直係完美!每一啖都可以感受到嗰種噢噢噢(旨)嘅感覺。朋友們,如果你都係個芒果控,梗係要試吓Mango Mania嘅招牌菜啦!吃落真係有種彷彿置身泰國嘅街頭,搭配嗰片刻陽光同微風,我哋可以大叫一聲,芒果我愛你!🥭🍨🌞

2024-01-20 103 views
今次嚟到Mango Mania,攞咗份Menu一睇,滿滿都係芒果嘅誘惑😍。我點咗個Super Mango Mania,簡直係芒果控嘅夢想!仲有個Mango Coco Mousse with sago,就算唔係芒果癮君子都會為佢心動!講真,Super Mango Mania啲芒果新鮮到喊,咬落去又甜又香,仲有少少微微嘅酸,正到不得了。糯米飯同芒果布甸都幾正宗,一啖下去都係滿滿嘅芒果香氣,啊~嘲嗌得滾嗲。嗰個芒果雪糕又係另一番滋味,幼滑得嚟香濃得滯,簡直係個炎炎夏日嘅救星啊!而家講下個Mango Coco Mousse with sago,攪拌得剛剛好,芒果同椰汁嘅完美融合,真係夠晒醒胃。個西米霸又夠Q,同芒果沙冰喺口中交織,這味道真係五星級!講到尾,食哂呢兩款後,真係覺得自己好似喺芒果嘅世界中咁,暢遊得嘆世界。好多唔同層次嘅口感,由嘆到甜,由滑到Q,一次過滿足曬我對芒果嘅所有想像!芒果愛好者,你哋一定要試吓!🥭🎉

從來不算是一個甜品控,不過還是會不時去吃個甜品補充糖份~ 其中一款喜愛吃的就是用上鮮芒果製作的甜點:楊枝金露、芒果糯米糍⋯ 都是我杯茶!這次跟男友來到北角,晚餐後還想多吃一點甜品,就帶他來到收藏口袋中良久的芒果甜點專門店芒果糯米飯 $70一直心心念念的想嚐這店的招牌芒果冰磚,可是份量多得以我倆的食量是無法把它吃光,退而求其次吃芒果糯米飯啦~ 這店所有的甜點都是賣相精緻又吸引,款款IGable緊記拍照啊!選用了來自泰國水仙芒,又香又甜也沒有纖維渣滓;糯米飯做得軟糯綿密,加上椰漿後入口滿有椰子香氣又鹹鹹的,口感很好蠻好吃!不過性價比來說就有點低⋯ 芒果兩片加上每人兩至三口的糯米飯,還要加一服務費啊!人均三十多塊感覺始終有點貴店家是來自泰國人氣芒果甜品店落戶香港的第一家分店,每款甜品都極受歡迎,相信經常到泰國旅遊的朋友對這家店絕不陌生~ 香港分店座落北角區一個住宅商場內,老實說位置有點偏僻不好找,與地鐵站也有一段行走距離;而店家也與代理集團的另一泰國菜品牌共同分享鋪面位置,單純在商店吃甜點的話座位不會太多,假約在旁邊餐廳進膳也可直接點選店家的甜點,可以留意一下除了性價比低以外,其實還有印象不
芒果糯米飯 $70
除了性價比低以外,其實還有印象不好的地方,來吃甜點的時間與營業時間尚有一小時的距離,全店也座無虛席,可是店員在無放置任何提示下抹地抹得整個地面都是濕答答的,會令人很容易滑倒受傷呢;另一方面就是在客人座位旁邊
處理污水了,感覺好像不在好。雖然真的很想嚐嚐店家的招牌,不過這次光顧後實在有點令人卻步啦⋯
2023-06-10
$38.5
2023-08-25 256 views
不知不覺走到這里,那就進去吃個芒果甜品吧!3個人叫了一杯芒果冰,一杯椰子水和一個芒果西米露,圖片和現實相差太遠了,可能嫌棄我們叫得少吧!服務員態度太差了,叫買單連張單都沒有……無語
🍴芒果冰特飲 $36 (8/10)芒果沙冰非常香濃芒果味,飲得出係用新鮮芒果打,唔係淨係加芒果汁,好香甜,消暑又好飲!🍴芒果冰磚 $75 (10/10)個冰底好似一條條好似針咁幼,食落好棉好香花奶味,食落口好重奶香好滑,一啲都冇冰粒感,個冰底勁好食!配咗煉奶,芒果汁,芒果糯米飯,芒果雪糕酸酸甜甜好開胃,芒果汁酸酸地變煉奶比較甜啲,糯米好熱辣辣,煙靭重椰汁味,黐線係冇諗過咁好食!推薦指數: 10/10位置係真係比較偏僻少少,真心大推個芒果冰磚,$75真係唔貴夠兩個人share食,真係好食過嗰間咩泰式after好多,好食都唔想推薦之後要排隊,就知有幾好食啦吓(冇誇張,暫時係香港最推薦嘅芒果泰式冰!🫢
🍴芒果冰特飲 $36 (8/10)

🍴芒果冰磚 $75 (10/10)

推薦指數: 10/10
2023-05-27 369 views
夏日炎炎最啱就係食雪花冰🤩喺港島區玩嘅話,建議大家可以去到北角試一試呢間芒果冰磚🤤1️⃣芒果冰磚($75;加一$83)慕名而來嘅冰磚冇令人失望,一上枱見到有好多芒果肉好滿咁舖喺冰磚上面,估計有用一個大芒果咁多。先試一口用煉奶同花奶製成嘅綿綿冰,入口即溶,無刨冰嗰種好水嘅感覺,即使放耐咗都唔容易溶成水👍🏻👍🏻超好食!再試一下芒果,芒果唔會有一種死甜嘅味道,酸酸甜甜,好配合一口冰一口芒果!而最上嘅芒果雪葩芒果味十足,裏面亦都有啲芒果肉,充滿驚喜❤️如果覺得雪花冰唔夠味,亦可以落芒果汁同淡奶,兩者都較甜, 但可以試吓不同食法。最後冇諗過食冰佢都會送一小球糯米飯,糯米飯暖暖地,食落有煙韌嘅感覺,唔會好甜😚📍總結:-超級推薦大家嚟試呢間冰,佢嘅綿綿冰非常綿,唔會令人失望。配合芒果, 10分適合夏日消暑嚟食!-冰磚適合一至二人份量,二至三人唔夠食可以試埋佢其他芒果嘅甜品呀!-至於價錢方面,真的比其他有名甜品店嘅冰平,質素亦都比大部分嘅店高!

1️⃣芒果冰磚($75;加一$83)

📍總結:
芒果冷磚
2023-05-26
$40 (Last Night Supper)
芒果冷磚
  • 芒果冰磚
2023-05-17 266 views
📍 Mango Mania🇭🇰 北角和富道21-53號和富地下G18C號舖好耐好耐無食!!食過幾次都覺得佢好好食係除左sharishari我會想再去嘅冰店可惜佢位置比較偏僻今次難得去附近 一定要食佢!!😋 芒果冰磚 $75次次黎都係食呢個佢唔算好大 不過兩個人食都足夠佢嘅冰好特別係用花奶整嘅 滿滿花奶香~之後芒果又好大舊 唔酸偏甜個芒果雪糕有果肉!!!隔離配左花奶、芒果醬同埋一小碟椰汁糯米飯個飯好軟糯 煙煙韌韌 配埋上面小小嘅脆脆口感好正!總結 一定會再去!
📍 Mango Mania
🇭🇰 北角和富道21-53號和富地下G18C號舖

好耐好耐無食!!
食過幾次都覺得佢好好食
係除左sharishari我會想再去嘅冰店
可惜佢位置比較偏僻
今次難得去附近 一定要食佢!!

😋 芒果冰磚 $75
次次黎都係食呢個
佢唔算好大 不過兩個人食都足夠
佢嘅冰好特別係用花奶整嘅 滿滿花奶香~
之後芒果又好大舊 唔酸偏甜
個芒果雪糕有果肉!!!
隔離配左花奶、芒果醬同埋一小碟椰汁糯米飯
個飯好軟糯 煙煙韌韌 配埋上面小小嘅脆脆
口感好正!

總結 一定會再去!
2023-05-16
  • 芒果冰磚
2023-03-27 327 views
朋友知我芒果控,特意帶我去北角的主打芒果甜品的Mango Mania 品嚐他們的大熱甜品 - 芒果冰磚($75)芒果冰磚帶給我滿滿的清新感。鮮芒果的香甜度剛剛好,不會太甜膩,非常解膩。芒果雪糕的口感非常順滑,入口即溶,帶有微微的奶香,搭配淡花奶的酸度恰到好處。入面的糯米飯相當Q彈,為這款甜品增添層次感,令人回味無窮。整體來說是一道非常適合夏季享用,清新解膩但不失層次的甜品。芒果的新鮮香甜加上多種不同口感的層層衝突,令人一口接一口。份量相當大,我跟兩個朋友兩個吃剛好。這款芒果冰磚絕對值得重點推介及再次光臨。

Type of Meal
Tea
2023-01-10 511 views
呢間甜品鋪係主打芒果甜品,位於北角同炮台山中間~超級芒果狂熱 成個擺盤好靚,好多種野食擺埋一齊好吸引。切開左既芒果橙橙地幾香甜,芒果雪糕都唔錯,糯米飯個人黎講算係比較出色~而舊布甸簡直係大伏😂無乜芒果味,食落一Pat野咁。整體黎講唔算好特別,有少少失望芒果冰磚 有大大粒既芒果配綿綿冰,刨冰仲要係牛奶冰黎😍最頂有一球芒果雪糕,唔夠味仲可以加煉奶同芒果醬超邪惡🤣另外仲有細細羹既糯米飯,軟軟地唔會好硬🥰呢一個好值得試下~芒果椰子西米慕斯特飲飲落勁似許xx既味道😂 可能係因為頂層加左Cream同有啲椰子碎,椰子味重過芒果味,視乎個人口味中意椰子味多啲就岩晒了~😋芒果乳酪特飲 睇menu呢個配搭好似幾特別咁諗住叫黎試下,芒果味幾濃,仲有滿滿既芒果粒,飲得出係芒果打出黎既味道,不過配上Yogurt唔知點解有種怪怪的感覺😂又酸又甜既味道
呢間甜品鋪係主打芒果甜品,位於北角同炮台山中間~

超級芒果狂熱

芒果椰子西米慕斯特飲

芒果乳酪特飲
好食指數:🌕🌕🌕🌑🌑Cp值:🌕🌕🌕🌑🌑•芒果冰磚• $78芒果大大舊 完全唔酸啲芒果真係甜嘅!呢個係幾好!啲冰唔係沙冰 唔係綿綿冰 都唔係好出名個間冰嘅口感佢呢隻冰 真係第一次食到一條條長長地嘅冰 入口又係即溶唔使加煉奶都ok本身係牛奶冰嚟!第一次食嘅質感 唔錯的!•超級芒果狂熱• $75鐘意食開 泰式芒果糯米飯呢個都可以叫不過就覺得九龍城個啲好食啲但佢呢個多花款玩😂又布丁 cream 芒果糯米飯 任點醬糯米飯可以再香啲其他椰汁 芒果汁都偏甜•椰汁芒果西米露•$45呢個唔係椰汁 係椰奶咁好濃 好飽😂😂😂過份左嘅甜 都係食特色野好啲Ps. 加左幾蚊 以試新野嘅心態食 都可以嘅 但如果再去食 就未必了 整體芒果係讚嘅!個到仲有啲泰式主菜食!

好食指數:🌕🌕🌕🌑🌑
Cp值:🌕🌕🌕🌑🌑

•芒果冰磚• $78
芒果大大舊 完全唔酸
啲芒果真係甜嘅!呢個係幾好!
啲冰唔係沙冰 唔係綿綿冰 都唔係好出名個間冰嘅口感
佢呢隻冰 真係第一次食到
一條條長長地嘅冰 入口又係即溶
唔使加煉奶都ok
本身係牛奶冰嚟!
第一次食嘅質感 唔錯的!

•超級芒果狂熱• $75

呢個唔係椰汁 係椰奶咁
好濃 好飽😂😂😂
過份左嘅甜 都係食特色野好啲

2022-11-14 293 views
喜歡芒果的我,見北角有間Mangomania芒果大大粒幾吸引,又岩岩好開附近就去試吓,真心不錯,份量都不少我們各自叫了一個甜品,最後連加一每人$79,等了約10分鐘來到都幾大份,總叫一個甜品加一個飲品仲好超級芒果狂熱 &芒果冰磚 ,芒果堅大粒又甜有驚喜,芒果雪糕都幾濃有點似雪芭都可以。糯米飯得幾軟熟有口感,不過份量不多。2款都有芒果汁倒落去刨冰最岩,如份量多點更好。刨冰都做得幾綿同有點奶味。芒果布甸正常,但有堆忌簾係度都冇咩用同唔夠滑身整體2款做型同質素都不錯,可能今次芒果都幾甜所以都滿意

整體2款做型同質素都不錯,可能今次芒果都幾甜所以都滿意
2022-10-18 393 views
未試過幫襯哩間野,有次係網上見到佢d甜品幾吸引,一於去試下,個陣中午12:00幾,我係門口問佢係咪有甜品,門口個位小姐態度好似唔想做生意咁,佢問我:你想要咩甜品先?唔係樣樣都有,你諗好先同我講啦我打開menu,問有冇哩款甜品佢話:唔知呀,要問水吧之後就好大聲同水吧講,出面班人問你切好d芒果未?我地見佢咁趕客態度已經冇心情食,同佢講唔洗佢又好大聲講,佢地又話唔洗啦咁趕客就算,唔會想再踏入哩間店

佢問我:你想要咩甜品先?唔係樣樣都有,你諗好先同我講啦

我打開menu,問有冇哩款甜品

佢話:唔知呀,要問水吧
之後就好大聲同水吧講,出面班人問你切好d芒果未?

我地見佢咁趕客態度已經冇心情食,同佢講唔洗

佢又好大聲講,佢地又話唔洗啦

咁趕客就算,唔會想再踏入哩間店
2022-10-02 376 views
睇見別人的食評真的好吸引, 由其是我們本身都愛吃芒果, 於是慕名光顧。前個星期日第一次來, 碰巧店舖沒有開, 心想星期日都關門, 想必定是很受歡迎, 做少日生意也無所謂, 只能嘆沒運氣。 今天再去, 如願入場, 也不用等位。 一坐下, 看見枱上的QR code, 老馬識途, 自動用手機掃了便進入點單畫面, 但是畫面顯示此單已完成, 單內一係列食品共七百多元, 於是揚手喚了女服務員報告現象, 誰知她面上全沒反應, 不耐煩地問了一句:咁你想叫咩?好像是我有問題一樣。我也只能自我檢討一下, 是我多事隨便掃枱上的QR code嗎?大概是吧, 人家也沒叫我掃, 下次都是應該先問問才好。之後男人過來, 換了一個QR Code, 順便告訴我那是上一張枱的單, 那才真相大白。 下單不久, 熱門的芒果冰先到, 賣相還可以, 也很適合拍照上傳, 但問題有三。第一, 碗少而裝滿了冰, 再在上面舖上滑不留手的芒果加雪糕一球, 其實十分巧客人操控食具的技巧。第二, 糯米太少, 只有一啖。芒果不夠甜。 芒果冰完全吃完了, 但另一杯朱古力香蕉冰還未見踪影, 正想查詢, 望向水吧見員工切了香蕉正在打冰, 於是於
芒果冰完全吃完了, 但另一杯朱古力香蕉冰還未見踪影, 正想查詢, 望向水吧見員工切了香蕉正在打冰, 於是於下了手。不久服務員送上飲品, 放下後還跟另一位服務員說這杯飲品賣相不錯, 心叫不妙了, 難道這是第一杯作品?果然, 真的難喝。品嘗出的是三種材料, 香蕉, 朱古力漿和冰。一啖入口, 冰溶了便是水, 加上溶的香蕉, 就是溝水的香蕉汁, 朱古力味不見踪影。因為加的是朱古力漿, 遇上冰便凝固成膠狀, 和香蕉汁原全沒交流, 你還你, 我還我, 分得清清楚楚。
最後埋單和店員反映了, 他也免了飲品的收費, 算是不幸中之大幸。
2022-09-17 311 views
芒果,所有甜品都係芒果。呢間鋪頭既甜品有刨冰,撈米露,雪糕,凍飲,但全部既都有芒果,所以如果你唔食芒果或者對芒果有敏感,咁就唔好入呢間餐廳。今次試左芒果乳酪芭菲(54蚊),上面有個芒果味雪糕,只有芒果味,但無芒果肉的雪糕,中間整杯其他大部份都係淡味既乳酪,至於芒果肉就大概有10舊左右。另外,今次亦試左超級芒果狂熱(68蚊),糯米飯正常,其他芒果雪糕和布甸就好普通,仲有一舊9唔搭8既忌廉,至少半個𠝹左花既芒果就唔香唔甜,都幾失望。
芒果,所有甜品都係芒果。

芒果乳酪芭菲

超級芒果狂熱