2024-04-13 195 views
之後想去試另一間,但果間多人就轉試呢間九町屋。叫左個拉麵地獄湯同長崎奶茶,點知又幾好味喎~ 所以今次打完波又黎食多次,今次試牛板腱定食,再飲長崎奶茶,再食埋個牛舌。奶茶唔駛講啦~ 個牛舌好好味,熟既程度啱啱好,唔會韌。牛板腱都好味,不過有幾塊有d韌。已經點左少飯,但我都係食唔晒,哈哈。成個餐仲有小食,湯同甜品,好完美!

今日去九龍灣睇戲之前就去咗食呢一間,之前已經喺北角食過佢哋,發覺佢哋嘅出品好用心,而且價錢一啲都唔貴,應該佢哋搬咗嚟牛頭角,就專登過嚟幫襯佢哋,雖然而家好多人返大陸消費,貪佢哋平,但係呢一間價錢都好抵,係良心小店。我哋叫咗個壽喜燒鍋,牛肉一啲都唔少,而且唔係啲好普通嘅貨色,個壽喜燒汁都好好食,仲要唔使$70有一個套餐,如果食烏冬就要加多$10 ,個烏冬係彈牙嘅烏冬。雖然自己都有返大陸玩,但係都不忘支持香港本土嘅小店,如果唔係香港嘅經濟真係搞唔掂。呢間真心好食👍🏻

呢間真心好食👍🏻
  • 牛肉壽喜鍋
  • 百香果紅茶
2024-03-22 176 views
位於得寶花園地下。位置非常容易搵到。呢間餐廳就好似自己讀書時候lunch time會去嘅飯堂。食物選擇多,會有學生餐,就算大人,午市套餐除咗有主食,仲包埋一杯好大嘅飲品,通常飲完都會好飽,但係又好飲。今次叫咗照燒雞便當,入邊除咗有照燒雞之外,仲有和菓子、日式沙律、椒鹽豆腐粒、冬菇。飲品方面,叫咗芒果綠茶走冰走甜。鍾意佢走冰走甜,唔會話完全冇晒味,仲有淡淡嘅芒果香。仲有芒果粒會喺杯底,飲完就可以食埋佢啦。
位於得寶花園地下。位置非常容易搵到。

🧑‍🏫性價比評分:🟢🟢🟢🟢🟢🧭美食體驗:由炮台山搬左去九龍灣的狸貓主題拉麵店。烏冬好好食,定食都好有心思📸打咭體驗:店主好重視室內設計,成個感覺比去左日本更加有和式味。
  • 地獄烏冬
2024-01-02 219 views
呢間係喺九龍灣嘅一間平民日本餐廳,入面有貍貓做主題嘅壁畫,🐾更加有食日本野嘅氣氛!午餐同下午茶都比較平,少budget但又想食日本野嘅朋友都推介!-今次就試咗牛肉壽喜燒,都算足料,粉絲同娃娃菜好食🥹。最特別嘅係呢間餐廳嘅飲品都非常大杯,好適合鍾意飲嘢嘅朋友🤣個人比較推介佢哋嘅招牌咖啡同抹茶奶茶,不過冇特別好嗜甜嘅朋友嗌抹茶嘅話建議少甜/走甜~個人覺得正常糖嘅話好甜😋
呢間係喺九龍灣嘅一間平民日本餐廳,
入面有貍貓做主題嘅壁畫,🐾
更加有食日本野嘅氣氛!
午餐同下午茶都比較平,
少budget但又想食日本野嘅朋友都推介!
今次就試咗牛肉壽喜燒,
都算足料,粉絲同娃娃菜好食🥹。
最特別嘅係呢間餐廳嘅飲品都非常大杯,
好適合鍾意飲嘢嘅朋友🤣
個人比較推介佢哋嘅招牌咖啡同抹茶奶茶,
不過冇特別好嗜甜嘅朋友
嗌抹茶嘅話建議少甜/走甜~
個人覺得正常糖嘅話好甜😋
2023-11-18 224 views
性價比高日式料理小店🍱📍九龍灣 九町屋今日途徑九龍灣得寶食午餐,係門口見到價錢都幾經濟就試試佢。吉列豬扒烏冬加手打蜂蜜檸檬茶$59吉利豬扒新鮮炸脆卜卜,豬扒件數都多,炸到比較乾身唔會好油膩,吉列豬扒推薦👍👍👍👍烏冬質地都滑,但是豬骨湯底唔算好濃,整體來講都正常發揮。炭燒雞手扒便當加百香果綠茶$66炭燒汁好好味😋便當類型都多,甜品蜜瓜大福好香蜜瓜味⭐️⭐️⭐️⭐️兩杯餐飲超大杯勁抵食,個人推薦百香果綠茶好清新,蜂蜜檸檬都可以,兩杯比較陳生陳太都一致認為百香果綠茶好飲啲。總結:午餐係一個唔錯嘅選擇人均$62.5(總數$125)無加一10分滿分)價錢:8/10味道:8/10環境:8/10
性價比高日式料理小店🍱
📍九龍灣 九町屋
今日途徑九龍灣得寶食午餐,係門口見到價錢都幾經濟就試試佢。
吉列豬扒烏冬
加手打蜂蜜檸檬茶$59
烏冬質地都滑,但是豬骨湯底唔算好濃,整體來講都正常發揮。
炭燒雞手扒便當加百香果綠茶$66
總結:午餐係一個唔錯嘅選擇
人均$62.5(總數$125)無加一
10分滿分)
價錢:8/10
味道:8/10
環境:8/10
相約差不多成年沒見既朋友見面加飯聚朋友介紹呢間本來係北角 依家搬左黎九龍灣既小店 九町屋九町屋位於九龍灣一個小型商場內眼見大多都係附近街坊居民幫襯為多餐廳舖面裝潢富有濃厚日本風牆身仲有一大幅壁畫 日本味道就更濃舖內座位都不算少 而且座位間亦算寬敞望望餐牌 大多以主食同小食為多而餐飲大多以優惠價加拼 不過價錢實惠牛肉小火鍋成個鍋裝滿各式各樣食材 份量十足食材整體新鮮好食 配搭亦非常恰好牛肉性價比很高 食落唔會多筋似橡膠般朋友選了壽喜燒湯底 貪其味道濃厚菇同菜食到最後可以吸盡壽喜燒湯底味道好入味之餘仲好淋滑隨鍋附送既白飯唔會太多水氣食落軟硬剛好而且好有米香總括而言 呢個價錢絕對係一流水準之選鰻魚便當便當份量不大亦不細 對於正在修身減食既n_cc來說是剛好鰻魚不算薄有一定厚度 而且亦不算細小 餐廳好重本哦醬汁惹味食落嫩滑無乜細小橫骨配菜亦相當有驚喜 蘿蔔腍甜無渣豆腐香酥 冬菇腍滑 小薯香甜軟糯仲有玉子卷、中華沙律 同小甜品都甚有驚喜燒牛舌 同 三文魚腩牛舌燒得剛好唔會太乾 入口細嫩但多汁三文魚燒得香脆可口 沾點檸檬汁同醬汁令魚肉更提鮮黑糖奶茶 / 百香果紅茶黑糖味濃 奶香滑順 是有點甜 不過
相約差不多成年沒見既朋友見面加飯聚

鰻魚不算薄有一定厚度 而且亦不算細小 餐廳好重本哦
醬汁惹味食落嫩滑無乜細小橫骨
配菜亦相當有驚喜 蘿蔔腍甜無渣
豆腐香酥 冬菇腍滑 小薯香甜軟糯
仲有玉子卷、中華沙律 同小甜品都甚有驚喜

燒牛舌 同 三文魚腩

飲落唔會太甜 茶味亦唔會太苦澀 非常不錯
Type of Meal
Dinner
2023-11-05 91 views
前天山長水遠由中環長徵到牛頭角😆再由牛頭角長徵回新界🥲因為本人住新界,為了這間餐廳我一天去了港島,九龍和新界🤨 這間餐廳性價比超高🥘一去到已經有不少人等位,建議必點軟殼蟹🍴真是真是超好吃,我到現在都深深回味😍 加上那裡有超多特色飲料,每一 種都超想試的🤗加10多元就可以轉特色飲料了🥂我們點了2個主食,轉了特色飲料,再加一個小食,人均只是100元😍一定會再黎食囉,因為真係超級抵食,呢間邊到仲有平既餐廳
嚟開九龍灣行街又想醫肚,就揀咗間街坊價日本嘢坐低食飯。一行二人嗌咗2個主食配野飲,同埋2個小食,埋單約莫200蚊,都幾抵食👍🏼叫咗一個牛肉壽喜燒 ($68),配埋一個大白飯,咁嘅價錢出面好難搵到,餐廳都算有誠意用個鐵鍋上,保留熱度等你慢慢食,正常壽喜燒湯底,屬於偏甜的,有一般壽喜燒配料,如大蔥、洋蔥、青菜同金針菇,另外牛肉分量正常,肉質就一般般,只能說對得住個價錢😂 之後再嗌咗個溫泉蛋雞扒飯 ($53),淋咗肉醬底,伴飯食還可以,而雞扒就有約3件。飲食份量好大杯,跟餐嗌仲有優惠,分別係葡萄檸檬綠🍇🍋同手打蜂蜜檸檬水🍋🍯比較有驚喜嘅係小食 - 芥末脆魚柳配wasabi沙津醬 ($36),睇得出係有心機炸的👍🏼👍🏼👍🏼 剛上菜時好鬆脆,魚肉肉質都嫰滑,點埋 wasabi沙津醬味道好夾。至於枝豆 ($19) 上碟時係熱嘅,灑上鹽再有少少薑味。
2023-10-28 67 views
呢間日式小店都喺得寶開咗一段日子而我今次係第二次食午市特惠套餐- 豚肉壽喜燒配飯+手打蜂蜜檸檬茶 $66份量巨大 配料豐富 有 金針菇 小棠菜 娃娃菜 豆腐 粉條 巨量豚肉 生雞蛋味道鹹甜鹹甜 以生雞蛋配上些少湯汁撈飯 味道一流而美中不足味道有點過濃 娃娃菜很老很碎豚肉太肥 7成肥3成瘦手打蜂蜜檸檬茶 (走甜)超級無敵大杯 味道酸酸甜甜另外 小妹仲有叫過佢地外賣辛味軟殼蟹煎飯配肉醬汁+ 百香果綠茶 $70賣相可觀 飯煎得外脆 原隻軟殼蟹煎得香脆再配上小蕃茄 生菜解膩味道上配上肉醬汁 酸酸甜甜 因辛味粉所以有少少辣有驚喜嘅 軟殼蟹唔會好腥唯份量較細 唔太夠飽百香果綠茶 (走甜)正正常常 好大杯百香果果醬配上綠茶整體服務態度良好選擇好多質素以價錢嚟講正常
呢間日式小店都喺得寶開咗一段日子
而我今次係第二次食
午市特惠套餐- 豚肉壽喜燒配飯+手打蜂蜜檸檬茶 $66
味道鹹甜鹹甜 以生雞蛋配上些少湯汁撈飯 味道一流
而美中不足
味道有點過濃 娃娃菜很老很碎
豚肉太肥 7成肥3成瘦

手打蜂蜜檸檬茶 (走甜)
超級無敵大杯 味道酸酸甜甜

味道上配上肉醬汁 酸酸甜甜
因辛味粉所以有少少辣
有驚喜嘅 軟殼蟹唔會好腥
唯份量較細 唔太夠飽
百香果綠茶 (走甜)
正正常常 好大杯
百香果果醬配上綠茶

整體
服務態度良好
選擇好多
質素以價錢嚟講正常
2023-10-27
$70 (Lunch)
2023-10-23 55 views
呢間係新開嘅小店,之前都冇留意到。今日放學同阿仔行過,見到有下午茶餐食,好似幾抵,一於同佢試吓呢間新嘅日式小店。呢間店舖唔大,但乾淨企理,仲有免費Wi-Fi俾你用,可以舒舒服服食個Tea.關東煮配烏冬+百香果綠茶關東煮都幾足料,熱辣辣上枱,內有腐皮角、蘿蔔、冬菇、魚蛋、豆腐、獅子狗,蘿蔔最推介,食落清甜,烏冬彈牙。百香果綠茶甜左少少,。餃子拉麵+前菜+芒果綠茶拉麵夠爽口,餃子煎得香脆,烤小甜薯甘甜,中華沙律好食,肉丸味道不錯,整體美味。芒果綠茶清新解渴。
呢間係新開嘅小店,之前都冇留意到。
今日放學同阿仔行過,
見到有下午茶餐食,好似幾抵,
一於同佢試吓呢間新嘅日式小店。

呢間店舖唔大,但乾淨企理,
仲有免費Wi-Fi俾你用,
可以舒舒服服食個Tea.

關東煮配烏冬+百香果綠茶
關東煮都幾足料,熱辣辣上枱,
內有腐皮角、蘿蔔、冬菇、
魚蛋、豆腐、獅子狗,
蘿蔔最推介,食落清甜,
烏冬彈牙。百香果綠茶甜左少少,。

餃子拉麵+前菜+芒果綠茶
拉麵夠爽口,餃子煎得香脆,
烤小甜薯甘甜,中華沙律好食,
肉丸味道不錯,整體美味。
芒果綠茶清新解渴。

關東煮配烏冬
百香果綠茶
餃子拉麵+前菜
芒果綠茶
2023-10-23 56 views
今日嚟左第四次,之前只係食下午茶的套餐的伴面和肉醬飯,今日因為時間尚早,所以叫左個午餐的炭燒雞扒便當。真係估唔到一樣咁好食,雞扒好滑,份量足夠。自於飲品,自從第一次叫樓面留意下後,之後都有進步過👍👍👍23/10 今日兩位帶眼鏡的樓面姐姐,好好人❤️,亦都要一贊,因為我囡囡無學生證,姐姐都話可以照比我囡囡。雖然盲盒唔係貴重,但我感受佢的服務態度好好。👍#提提,第一次食,洗碗姐姐都好好,原本只係比自己同事,眼見到我同老婆的時候,笑容滿面的姐姐都話請埋我們食🥰好有心祝生意興隆
真係估唔到一樣咁好食,雞扒好滑,份量足夠。
自於飲品,自從第一次叫樓面留意下後,之後都有進步過👍👍👍

祝生意興隆
2023-10-23
$60 (Lunch)
  • 温泉蛋肉醬飯
  • 下午茶雞扒拌面
2023-10-18 54 views
今日喺牛頭角收工。然後同朋友嚟咗呢間平民小店九町屋,發現呢度都幾特別。性價比高一如既往叫一個普通嘅吉列豬扒飯9/10分,佢呢個豬扒炸得非常好皮薄餡靚。完全唔覺得厚粉,而且價哩亦都正常量都比較多會食得飽三文魚鮫8.5/10分。雖然呢個份量唔算多但係價錢比較平,呢個同外面食嘅唔同。佢呢個炸到外脆內軟。平時喺屋企用氣炸鍋炸都冇咁靚肥牛溫泉蛋飯:9/10分,佢呢個覺得物美價廉,比吉野家嘅咁好食而且。但香味都比較濃推薦飲品都非常特別今次叫咗個牛乳抹茶,非常大杯而且唔會太甜!炸物拼盤和炸軟殼蟹。同樣出色下次都會過來再次食

飲品都非常特別今次叫咗個牛乳抹茶,非常大杯而且唔會太甜!

炸物拼盤和炸軟殼蟹。同樣出色下次都會過來再次食

2023-10-18 41 views
牛頭角九町屋是一間以日本料理為主打的餐廳,我最近親身體驗了他們的美食。其中,我品嚐了他們的招牌菜軟殼蟹、炸豬扒以及牛肉烏冬。以下是我對這些菜式的評價。首先是軟殼蟹,它以其酥脆的外殼和鮮嫩的蟹肉質地而聞名。這道菜給我留下了深刻的印象。蟹殼炸得金黃酥脆,入口後立即爆發出豐富的海鮮風味。蟹肉肥美多汁,帶著微妙的甜味,非常鮮美可口。整體而言,這道軟殼蟹絕對是一道令人難以忘懷的美味佳餚。接下來是炸豬扒,這道菜以其外脆內嫩的口感而受到我的喜愛。豬扒炸得恰到好處,外層酥脆,內部保持著豬肉的嫩滑和多汁。每一口都帶來了滿滿的肉汁和豐富的香氣。搭配上醬汁,更是增添了層次和風味,令整道菜更加美味。最後是牛肉烏冬,這是一道簡單但美味的主菜。烏冬麵煮得剛好有嚼勁,配上嫩滑的牛肉片和豐富的湯汁。牛肉的鮮甜和烏冬的口感完美結合,讓我一口接一口。這道菜色香味俱全,絕對是一道令人滿意的選擇。總的來說,牛頭角九町屋的食物給我留下了深刻的印象。他們的軟殼蟹、炸豬扒和牛肉烏冬都展現了精湛的烹飪技巧和新鮮的食材。如果你對日本料理有興趣,我強烈推薦你來這家餐廳品嚐這些美味佳餚。

2023-10-14 48 views
呢間日本餐廳開咗唔係好耐,佢嘅套餐抵食吸引,裝修都唔錯,仲坐得幾舒服。食物種類豐富,有拉麵,串燒,壽喜燒鍋,咖喱飯,日式便當,全部價錢都係由$40至$70不等。呢個價錢對佢要求唔會好高。好欣賞佢嘅嘢飲係大大杯,一啲都唔孤寒。幫襯過幾次,之後會再幫襯。有試過串燒,咖喱飯,同埋日式便當。全部都大件抵食!讚👍唔算太多人幫襯,會繼續支持小店。

好欣賞佢嘅嘢飲係大大杯,一啲都唔孤寒。
幫襯過幾次,之後會再幫襯。

有試過串燒,咖喱飯,同埋日式便當。
全部都大件抵食!讚👍

唔算太多人幫襯,會繼續支持小店。