2022-01-14 586 views
路經尖沙咀望到澳門茶餐廳,就諗起有好多年冇去過澳門冇去順德中心也就再冇去過果間澳門茶餐廳食早餐 第一次在澳門茶餐廳食午餐,點咗蒲式炒飯加餐飲熱咖啡。炒飯很大碟仲超足料,大大舊燒肉蝦仁味道適中,唔算好油,正

$60 (Lunch)
2021-12-18 377 views
呢間餐廳服務態度唔錯, 價錢合理, $60可以食到個雞翼牛肉煎蛋飯, 都算抵。 想特別講下隻煎蛋, 唔係一般的煎蛋, 你睇下蛋邊, 煎到幾勁, 好似炸蛋咁, 好脆口, 好味, 雞翼同牛肉就普普通通, 都可以再翻食。
2021-04-30 1655 views
每次到尖沙咀想不到去哪吃早餐我都會來這裡。因為早上時段人流不多而且佢勁多卡位,位置舒適, 服務員都好有禮貌, 非繁忙時間真的可以坐很久。早餐我每次都必點C餐, 百吃不厭。套餐包括茄腩通、奶油豬仔包再加埋凍啡就很滿足。蕃茄牛腩通粉湯底鮮甜, 味道很認真, 最愛有坑紋的通粉食落較有質感,通粉很足料。奶油豬真正做到外脆內軟, 奶油毫不吝嗇地多,而且豬仔包很大個, 其實可以兩個人分著吃。凍啡忘了影但味道夠濃,不會被冰塊溝淡。這麼多年來他早餐的質素仍然保持得到。

凍啡忘了影但味道夠濃,不會被冰塊溝淡。

這麼多年來他早餐的質素仍然保持得到。

2020-10-22 1503 views
隨便在尖沙咀附近搵野食,就去了澳門茶餐廳。和友人叫了焗飯餐,有餐飲,焗飯,還有小吃,好像很豐富,想不到很失望。白汁芝士牛扒焗飯:焗飯平平無奇,沒有特別。牛扒太熟,入到口填飽肚,但不覺得好吃。這個更過分,怎會想像到澳門餐廳葡汁焗飯會沒有味道😟?!食唔到葡汁味,沒有香,感覺很怪。唔知自己食緊咩。最後還有小吃:西多士為這個餐加分數,新鮮即整,炸得香脆,餡料也不少,唯一推介的而餐飲,凍檸茶奶茶都ok好飲,味道正常,服務可以。
隨便在尖沙咀附近搵野食,就去了澳門茶餐廳。

而餐飲,凍檸茶奶茶都ok好飲,味道正常,服務可以。
2020-10-13 776 views
今日返工係尖沙咀就同同事去試下食好耐冇食既澳門茶餐廳叫左個.通粉味道正常 不過不失😛其實都係港式茶餐廳😂😂但估唔到佢地既涷0茶竟然非常不錯出乎意料之外叧外值得一提坐位坐得好舒適行到攰黎呢到食個下午茶係唔錯既選擇🙌🏻🙌🏻
今日返工係尖沙咀
出乎意料之外

叧外值得一提
坐位坐得好舒適
行到攰黎呢到食個下午茶係唔錯既選擇🙌🏻🙌🏻
茶餐廳下午茶,可以考慮下依間茶記依間茶記下午茶款式算多選擇,仲大大件份量多推介脆卜卜奶油豬、豬扒包😋奶油豬依間上枱幾脆可以試,豬扒包份量大件,豬扒無太乾身,算吾錯除依兩款外,熱狗🌭️都係大大件餐牌另有麵餐常餐選擇,焗飯一般建議選擇麵餐或茶餐較滿足葡撻一般,吾太差又吾係話好另推薦鮮茄牛腩湯通粉通粉同湯整得吾錯金,配搭合拍、牛腩吾會太硬茶記飲品茶底可以,吾算太差服務員態度吾錯,落單清晰快捷,仲意食奶油豬可以黎試下
茶餐廳下午茶,可以考慮下依間茶記
依間茶記下午茶款式算多選擇,仲大大件份量多

推介脆卜卜奶油豬、豬扒包😋

除依兩款外,熱狗🌭️都係大大件
餐牌另有麵餐常餐選擇,焗飯一般

建議選擇麵餐或茶餐較滿足
葡撻一般,吾太差又吾係話好

另推薦鮮茄牛腩湯通粉
通粉同湯整得吾錯金,配搭合拍、牛腩吾會太硬

茶記飲品茶底可以,吾算太差
服務員態度吾錯,落單清晰快捷,仲意食奶油豬可以黎試下
Type of Meal
Tea
  • 奶油豬
  • 豬扒包
2020-06-12 1054 views
同朋友出尖沙咀,見到澳門茶餐廳12點前都仲有平早餐食,就入左去食。天氣咁熱,間餐廳好似完全冇冷氣咁...最後揀左E餐豬扒紅腸剪蛋湯出前一丁同埋C餐鮮茄牛腩湯通粉配奶油豬仔包share最先到係鮮茄牛腩湯通粉,熱辣辣,早餐價一啲都唔細碗,湯底足料,唔係用罐頭番茄湯,通心粉唔會太淋,牛腩都夠嫰,如果湯能夠落少一點味精會更好。豬扒紅腸剪蛋湯出前一丁就一般般啦,紅腸淋左啲,麵質都ok既,豬扒得兩條。奶油豬仔包夠多煉奶好好味。

奶油豬仔包夠多煉奶好好味。

2020-06-06
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$40 (Breakfast)
2020-02-07 850 views
不知道為什麼~我深信咖喱和葡萄牙汁~可以抗炎~薑黄功效~加上沙士時累积的知识下午茶時段~葡汁焗鱼柳虾仁饭~46$2只虾仁清晰大隻炸鱼柳5-6件管他有没有鲜嫩味~光件数也是公道大路的!生意不好~成條樂道下午茶時段均大减价~杯奶茶好飲~是有番咁上下的~老店~收收下~只剩下地牢此一个了!现在仍然有游水~颇多尿虾!游水石斑!前風騷期~錦鲤十几條~46$下午茶餐吃的普通~肯花钱的话~也有游走海鲜~羔蟹~沙甸魚~隱蔽食堂~只是要遇上識貨的食家~完了!

不知道為什麼~我深信咖喱和葡萄牙汁~
可以抗炎~
薑黄功效
~加上沙士時累积的知识

下午茶時段~
葡汁焗鱼柳虾仁饭~
46$

2只虾仁清晰大隻

炸鱼柳5-6件
管他有没有鲜嫩味~
光件数
也是公道大路的!

生意不好~
成條樂道下午茶時段均大减价~

杯奶茶好飲~
是有番咁上下的~老店~
收收下~
只剩下地牢此一个了!

现在仍然有游水~
颇多尿虾!

游水石斑!

前風騷期~
錦鲤十几條~
46$
下午茶餐吃的普通~
肯花钱的话~
也有游走海鲜~
羔蟹~
沙甸魚

隱蔽食堂~
只是要遇上識貨的食家~
完了!
2020-02-07
$46 (Tea)
  • 新鲜蟹煲
  • 咖喱
  • 奶茶
2019-10-14 886 views
每星期日,我與亞女兩個人的早餐,尖沙咀覓食,想食特別眼嘅早餐! 澳門茶餐廳好。。。葡式。。。其實我女最想食葡撻;一個餐$34有細細碗的雪炸菜鷄絲米粉,又有一個豬扒包,和一杯奶茶。叫多個葡撻俾阿女,二人份量剛剛好。炸菜雞絲米粉其實好細碗 (6啖食完)😂,雞絲可以,米粉軟硬適中,但炸菜有一點硬;豬扒包包熱辣辣,明顯是即叫即整,豬扒很鬆軟,有水準👍 葡撻皮鬆脆, 燒焦度丶甜度剛剛好!可以食兩個! 食了不一樣的早餐,過了一個不一樣的星期天☀️
2019-10-14
$22 (Breakfast)
2019-10-11 459 views
平時人流絡繹不絕的尖沙咀旺區,食肆做遊客生意為主,平價選擇不多,竟然誤打誤撞找到一間平靚正的隱世茶餐廳😱 本身只想填飽肚子不抱太大期望~ 看似平平無奇的魚蛋河,魚蛋和魚片都十分爽口彈牙,湯底清清地,清淡得黎又唔會好寡🍲 燒春雞最令人一試難忘!絕對比得上酒樓級數~ 啖啖肉,皮脆肉嫩,配埋薯菜真是味蕾的一大享受🤭最後,來到澳門茶餐廳當然要食返個葡撻做甜品啦,葡撻稍嫌唔夠熱辣辣,遇啱新鮮出爐應該會更滋味吧🥧
本身只想填飽肚子不抱太大期望~
2019-08-29 469 views
今天經過這餐廳便特別想吃豬扒包,所以便決定吃它。開心的是早餐有豬扒包,並配上炸菜肉絲米粉,當然要叫凍㗎啡。赭扒包外皮十分脆而包很柔軟,而豬扒夠厚夠大,使每口都吃到豬扒。單是豬扒包一定不足夠早餐份量所以餐廳配上炸菜肉絲米粉,十分细心,而且好味。凍㗎啡味道濃郁,真是特色好味早餐。
2019-04-26 493 views
lunch time時間黎到呢到食 因為一個人所以都好快有位坐 同埋人唔多 地方都幾大 坐得幾舒服 不錯。叫左碟豉椒牛肉炒河同凍奶茶 牛肉都ok 唔會好硬 奶茶就正常 冇乜特別 整體都覺得食個lunch 係可以既
2019-03-07 453 views
簡單黎講無下次#,門口恤衫男大哥懶服務態度差,對我來講極貴價茶記,主要(大陸人)生意!食物: 差,豬排又硬,又好酸飲品:$23蚊杯既奶茶不過不失(貴)是次結賬: 焗豬扒飯($73),凍奶茶($23)$96 再要加10%,總$106 只收現金!提示:(香港人)望左餐牌,諗清楚想唔想比錢買難受先好入!唔係比唔起錢食,係十分唔值! (個人意見)

食物: 差,豬排又硬,又好酸
飲品:$23蚊杯既奶茶不過不失(貴)

是次結賬: 焗豬扒飯($73),凍奶茶($23)
$96 再要加10%,總$106 只收現金!

提示:(香港人)望左餐牌,諗清楚想唔想比錢買難受先好入!

唔係比唔起錢食,係十分唔值! (個人意見)
焗豬扒飯,凍奶茶

2019-03-07
$106 (Dinner)
2019-02-09 340 views
野食如果好,態度差都算;野食又唔好,態度又差。。。都已經年初五,只係剛好同媽媽行到攰坐陣。。。唔會再有下次!!!情願去食麥當勞好過囉。。。普通茶餐廳嘅質素都好過佢,但價錢超貴。。。真係唔會想再黎
野食如果好,態度差都算;野食又唔好,態度又差。。。
都已經年初五,只係剛好同媽媽行到攰坐陣。。。

唔會再有下次!!!情願去食麥當勞好過囉。。。

普通茶餐廳嘅質素都好過佢,但價錢超貴。。。
真係唔會想再黎
2019-01-25 631 views
尖沙咀樂道,短短一條街,便有幾間澳門茶餐廳,午市的時間幾乎每間都full house。多人去的原因可能是選擇多,價錢合理,有精選午餐、午市中式小菜和精選炒粉麵飯套餐加埋共十九個選擇,價位$53至$78。今日點了豉椒雞球飯、咖哩豬頸肉飯和薑葱霸王雞飯。豉椒雞球飯豆豉味濃,雞件數量多,醬汁好味,撈飯一流;咖哩豬頸肉飯則肉多,豬頸肉吃來吃去都吃不完,咖哩味濃,十分惹味;至於香葱霸王雞飯咸咸香香,雞件滑漏。