龍亭

Lung Ting Teppanyaki
沒有儀式感的極品和牛龍蝦十道菜鐵板燒 -_-食物烹調技術欠佳 👎五成熟和牛咬唔開 🫠龍蝦及帶子過熟 😑炒飯啲飯粒乾身飯焦但淨係硬冇香味 😪最荒謬食到最後炒飯時捧上一碟海膽,只說之前上漏咗而家補返,但冇解釋便走開 😠要自行對餐牌先發現幾道菜放在一個碟上,初頭唔知以為是伴菜 🙄地方細,傳菜似去咗X園餐廳,同樣有油煙味風格。唔知好彩還是不好彩沒有安排吧枱給我們,因為見到廚師炒飯時啲飯散開彈到客人。呢個價錢係買一送一,但我都覺得唔值。
沒有儀式感的極品和牛龍蝦十道菜鐵板燒 -_-
食物烹調技術欠佳 👎
五成熟和牛咬唔開 🫠
龍蝦及帶子過熟 😑
炒飯啲飯粒乾身飯焦但淨係硬冇香味 😪
地方細,傳菜似去咗X園餐廳,同樣有油煙味風格。
呢個價錢係買一送一,但我都覺得唔值。
2025-07-27
$750 (Dinner)
日式鐵板燒,廚師發辦,kkday仲做緊買一送一,勁抵,今次主題係海膽。餐廳氣氛輕鬆。廚師現場烹調,視覺享受加上美味。時令有機雜菜沙律🥗 呢個沙律新鮮,配料好豐富,特別係有三文魚同魚子,口感清脆,醬汁唔會過重,開胃又健康,食落令人感覺清新。墨西哥海膽玉子豆腐🍮 海膽味道濃郁,搭配滑嫩的豆腐,令整體味道更加層次分明。豆腐的細膩口感配上海膽,真係一個好搭配,食落去有一種滿足感。塔斯曼尼亞海膽配法國生蠔🦪 依道菜好夢幻,海膽同生蠔再配上蝶豆花泡泡,將啲檸檬汁加上去蝶豆花泡泡嗰度佢就會變成夢幻嘅紫粉紅色😍生蠔保持原汁原味,海膽的鮮味提升了整道菜。白松露海膽蘭王溫泉蛋🍳 松露香味濃,溫泉蛋滑得嚟又香,配上海膽真係好正,口感滑順。海膽帶子+鮑魚+龍蝦🦞 海鮮新鮮,帶子彈牙,鮑魚滑,龍蝦肉質鮮甜,三種海鮮一齊食,口感層次分明,好過癮。澳洲海膽炒極品松本 A5和牛🍖 和牛整到岩岩好,油脂分佈平均,海膽味濃,兩者搭配得好好, 加上配菜酸酸甜甜可以平衡返和牛嘅油膩感。菊花豆腐白面豉湯🍲 湯底清淡,豆腐滑,搭配菊花,味道清新。加拿大海膽和牛脂炒飯🍚 炒飯香口,加上海膽,蝦,魚子同和牛,飯粒分明

時令有機雜菜沙律🥗

墨西哥海膽玉子豆腐🍮

塔斯曼尼亞海膽配法國生蠔🦪

白松露海膽蘭王溫泉蛋🍳
松露香味濃,溫泉蛋滑得嚟又香,配上海膽真係好正,口感滑順。

海膽帶子+鮑魚+龍蝦🦞

澳洲海膽炒極品松本 A5和牛🍖

菊花豆腐白面豉湯🍲
湯底清淡,豆腐滑,搭配菊花,味道清新。

加拿大海膽和牛脂炒飯🍚
炒飯香口,加上海膽,蝦,魚子同和牛,飯粒分明,味道層次多,食落去非常滿足。

柚子海膽雪葩🍧
清爽的雪葩,柚子味淡淡,夏天食剛好,幫助消暑,完美結尾。

📍龍亭
寧波街27-31號地下A-D號舖
唔好走住,記得follow同like依個post

#eilidh #foodie #龍亭 #尖沙咀 #日式鐵板燒 #海膽 #美食 #食評 #香港美食 #晚餐 #海鮮 #和牛 #豆腐 #沙律 #雪葩

2025-07-01 2493 views
網上睇到介紹,見到佢都幾抵,所以決定一試。喺佐敦舊街嘅入邊隱藏住呢一間鐵板燒店,門口比較隱蔽,入到入面,座位比較少,不過充斥住一陣好香嘅鐵板燒味。吧枱已經full晒,所以我哋坐咗喺附近嘅二人枱。首先叫咗一支梅酒飲。因為我同朋友今日都唔算肚餓,所以就冇叫set散叫咗半打燒蠔,燒牛肉,同埋一個海膽炒飯。全部菜式嘅賣相都好精緻,同埋超級好味。只係上菜時間比較耐,可能師傅比較少,同埋佢哋認真烹調料理,但係呢個等待值得嘅。我大推嘅係海膽炒飯♥️係我人生食過最好食嘅海膽炒飯,估唔到佢會加咗滿滿嘅魚子,海膽嘅份量都好多,炒飯入面都好有味,唔好睇佢細細碗,食物嘅份量其實都足夠,食到好飽。下次一定會再帶朋友嚟食呢間,試埋佢哋其他嘢食。
網上睇到介紹,見到佢都幾抵,所以決定一試。

下次一定會再帶朋友嚟食呢間,試埋佢哋其他嘢食。
2025-05-27
$400 (Dinner)
  • 海膽炒飯
  • 美人梅酒
喺一個平台見到有人介紹呢間,而且做緊優惠,好似幾吸引,決定試吓~龍亭(佐敦店)淨係揾個入口都用左我三十秒,喺條罅度捐入去!坐低環顧四周環境,有好親切嘅感覺,兒時回憶返晒嚟,咩感覺?就係座喺街邊大排檔,仲要喺張木長凳上面再加張凳仔座嘅感覺,原來應該有嘅日系feel,或者中高檔嘅feel~sorry欠奉, 廟街feel 有!食鐵板燒,除咗食物質毒,師傅嘅廚藝,環境都一樣重要。食材食物新鮮度同質素,中規中矩,過很去收貨。擺碟都算有心思,「沿途都有講解」係乜嘢嚟,點樣食。整體二位~$1360.呢個價錢可以接受,但當埋單時竟然加一係按人頭計:$272,真係第一次見,又學到野。唔係無錢食,你一係講明加20%,真係無所謂,因為加拿大住過,貼士係15%起,習慣晒。但你咁做就太取巧!回頭度:3/10第一係按人頭計加一,太唔合理,第二,咁嘅收費,我接受唔到個環境。
淨係揾個入口都用左我三十秒,喺條罅度捐入去!
食材食物新鮮度同質素,中規中矩,過很去收貨。
擺碟都算有心思,「沿途都有講解」係乜嘢嚟,點樣食。

回頭度:3/10

2025-06-09
  • 時日甜品
黑心商家,為左做生意可以幾咁不擇手段,大佬,你鐵板燒嚟㗎,壞咗部冷氣仲接生意有冇搞錯,收過千蚊人頭一個,廁所都冇個,要人哋去對面公廁仲要行上樓梯三層,我生日飯俾你攪禍晒,永久blacklist,一路食一路潑扇,啲位又細,坐到條腰骨痛到阿媽都唔認得,個環境又暗,完全睇唔到啲嘢,食影相出嚟啲效果全部都唔好睇,夾硬影人樣油頭滿面(因為出晒汗)食到中段已經要全部打包即刻走,條街都仲凍過你,冇冷氣又冇窗係咩玩法?
2025-06-08
$1400 (Dinner)
Celebration
Birthday
Dining Offer
Group-buy
❀ 龍亭 #佐敦 ❀❗$449食晒海鮮和牛鵝肝 蝕底價用心鐵板燒❗——————————————————發掘到間超親民日式鐵板燒!而家做緊買一送一優惠14道菜低至$449⁉️非常瘋狂🤯雖然價錢便宜,但係師傅用心製作及介紹,當中唔少菜式都花盡心思,例如有辨識泡沫生蠔真係充滿驚喜😳套餐,亦包括即燒海鮮、和牛等高質美食。.沙律煙三文魚沙律加上魚子醬!另外仲有三碟小盤,三文魚他他配牛油果、葫蘆漬及三文魚鼻軟骨幾特別。前菜居然係用蘭王蛋製成溫泉蛋,伴松露,松露味道突出好香👅.然後有視覺效果滿分嘅法國生蠔🦪生蠔上加上蝶豆花泡泡,檸檬汁後會由紫藍色轉變為淺粉色,十分夢幻!另外仲有左口魚及鯛魚刺身。.嚟到鐵板環節✨先有海鮮兩品,我哋兩人試晒四款海鮮!當日有南非鮑魚、虎蝦、白鱔及帶子🦐聽聞白鱔係餐廳招牌菜,的確係特別肥美香口。虎蝦仲可以點蝦膏醬~雖然坦白講海鮮嘅質素未必係最高,始終價錢便宜,但係烹調手法的確唔錯,四款海鮮都燒至香口惹味👍🏻.跟住有我最喜愛嘅薄燒和牛🐮入口即溶嘅和牛加上香蔥真係冇得輸!仲要有埋我最愛嘅厚切鵝肝,配上自家製酸酸甜甜嘅菠蘿醬忌廉,好滿足😌.炒飯都加入咗黑松露、三文魚子與鮮蝦,算係食
❀ 龍亭 #佐敦 ❀
❗$449食晒海鮮和牛鵝肝 蝕底價用心鐵板燒❗
——————————————————
炒飯都加入咗黑松露、三文魚子與鮮蝦,算係食過咁多間當中層次較為豐富嘅炒飯🍚另外湯品非常有驚喜,居然係花膠燉湯,滿滿嘅骨膠原!
甜品運用咗分子料理元素,用紅豆製成爆珠,配上清爽嘅雪葩,作為完美的結尾🍨
今次去咗佐敦嘅分店,環境較細坐得有少少迫,而且空調唔係太大,較為「地道」,不過呢個價錢真係幾抵食!如果想環境舒適啲可以揀佢哋中環嘅分店~
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 鵝肝龍蝦1++韓牛(十四品) 買一送一優惠 人均$449
♥ 醬油漬三文魚頭軟骨海草昆布
✨服務態度: 4.1/5
✨性價比: 4.2/5
✨再訪興趣: 4/5

💞整體來講
喺佐敦臥虎藏龍嘅鐵板燒餐廳!$449可以食晒咁多款高質食材真係好抵食
之前有朋友試過極力推介,於是試吓啦!食物質素佳,廚師亦處理得好,唯獨係 ….當晚壞冷氣,又要對住鐵板食,一邊食,一邊出汗,即使出品好味,但整體感覺也打折扣。最不滿係冷氣已壞咗三日,餐廳當日打電話同我確認時卻隻字不提,去到現場又因滿座原因不能換位,焗住對住鐵板食,位與位之間亦太迫,空間感不足。另外,餐廳亦冇洗手間,如有需要,便要去對面公廁,或行落一個街口嘅永安百貨 … 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️最後,我要贊吓當晚嘅廚師,佢知我哋熱,已即刻借把風扇仔俾我哋涼吓,期間除介紹食材煮法外,亦講些題外話引開我哋注意,就算有分加,都係俾個位廚師嘅。
之前有朋友試過極力推介,於是試吓啦!
食物質素佳,廚師亦處理得好,唯獨係 ….

不能換位,焗住對住鐵板食,位與位之間亦太迫,空間感不足。

2025-05-20
$800 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 鵝肝多士
  • 宮城縣厚切黑豚扒
2025-05-20 1403 views
早一個多星期前已經Openrice 訂位訂了位,但去到鋪頭點知員工話我知經Openrice 訂位係訂唔到,顯然最後無位比到我喇!好奇怪亦唔明點解訂唔到位又要係Openrice 開訂位個function ?點解唔閂訂位function 佢呢 ?但都好彩無得食,鋪入面好細,燈光好暗;環境感覺好麻麻。
2025-04-21 2374 views
真係第一次食咁難食嘅鐵板燒,食極之難食,一鑊熟一碟熟甘樣上比你,最後仲要逼你加$300服務費埋單,絕對無下次。建議試都唔好嚟試。真係一定會後悔,最後埋單$1900。
真係一定會後悔,最後埋單$1900。
  • 炒飯
好開心去咗一間環境同氣氛都好好嘅鐵板燒🥰🥰慶祝生日真係一流!估唔到店員仲會熄燈同埋唱生日歌!揀好咗自己想要嘅套餐,打頭陣嘅就係煙三文魚沙律,有一團團中華沙律醬同埋黑醋汁,黎一個小清新!我幾鍾意佢哋嘅食物選擇好有彈性,好似海鮮,就有六個選擇咁多!當晚可以選擇鮑魚、帶子、扇貝、虎蝦、白鱔同埋東升斑,咁就可以照顧到唔同人嘅口味👍🏼👍🏼鮑魚嘅配搭係新鮮蒜蓉,即刻提升左鮑魚嘅鮮味!至於白鱔,魚皮嘅焦香味非常吸引!肉質好爽彈,非常推薦!大家揀唔同嘅海鮮,就可以一齊分享,食到唔同嘅嘢🤓🤓我就揀咗虎蝦,果然冇令我失望!蝦頭香噴噴,已經即刻食指大動,師傅仲要將蝦膏一大堆咁呈現喺我面前,即刻心心眼!擺盤方面,亦非常用心,師傅整嘅蝶豆花海鹽泡泡,有藍藍嘅顏色,將海鮮點落去一齊食,有微微鹹味,可以提升鮮味!主菜嘅擺盤同樣非常吸引牛柳粒五成熟,剛剛好,肉汁滿滿配上黑色嘅竹炭鹽、自家製嘅獨子蒜片、可以解膩嘅蘿蔔同埋新鮮Wasabi,每一啖都可以試唔同嘅口味配搭,係有趣嘅享受!飲咗豬骨湯底嘅麵豉湯,食埋個黑松露炒飯,真係非常滿足!除咗海鮮、主菜可以選擇之外,就連甜品都可以二選一。我就揀咗益力多味雪糕,店員話呢個係日
2032 views

主菜嘅擺盤同樣非常吸引
牛柳粒五成熟,剛剛好,肉汁滿滿

飲咗豬骨湯底嘅麵豉湯,食埋個黑松露炒飯,真係非常滿足!

除咗海鮮、主菜可以選擇之外,就連甜品都可以二選一。我就揀咗益力多味雪糕,店員話呢個係日本版,唔會死甜,味道又真係非常清新,為美味嘅鐵板燒晚餐畫上圓滿嘅句號~~
2025-04-15 1830 views
今日個fd話想食鐵板燒 上OpenRice睇到呢間餐廳位置唔算難搵 但門面幾低調我哋叫咗個7道菜既廚師發辦套餐沙律🥗用煙三文魚包住沙律菜上面加咗啲黑魚子醬,味道正常,酸酸哋幾開胃鐵板海鮮兩品可以揀兩款海鮮,我哋揀咗:白鱔加大蝦🍤白鱔皮脆肉嫩,幾好食;虎蝦算大隻,蝦膏幾香,不過略略覺得可以再煎香啲加拿大🇨🇦帶子+南非鮑魚帶子煎得幾香,唔會太熟,配黃瓜幾清新;鮑魚用蒜蓉牛油煎,味道唔錯澳洲牛柳粒配炸蒜片叫咗7成熟,外面煎得幾香,入面仲係粉紅色,肉質幾嫩,配炸蒜片同Wasabi都幾夾黑松露海膽炒飯 炒飯幾香,飯粒分明,帶焦香,加咗黑松露同醬油三文魚子,味道唔錯菊花豆腐昆布麵豉湯 甜品🍧益力多雪葩同柚子雪葩都幾清新,柚子味比較突出,仲有d紅豆爆珠,算係唔錯嘅結尾
今日個fd話想食鐵板燒
上OpenRice睇到呢間
餐廳位置唔算難搵 但門面幾低調

我哋叫咗個7道菜既廚師發辦套餐

沙律🥗用煙三文魚包住沙律菜
上面加咗啲黑魚子醬,味道正常,酸酸哋幾開胃

鐵板海鮮兩品
可以揀兩款海鮮,我哋揀咗:
白鱔加大蝦🍤
白鱔皮脆肉嫩,幾好食;
虎蝦算大隻,蝦膏幾香,
不過略略覺得可以再煎香啲

加拿大🇨🇦帶子+南非鮑魚
帶子煎得幾香,唔會太熟,配黃瓜幾清新;
鮑魚用蒜蓉牛油煎,味道唔錯

澳洲牛柳粒配炸蒜片

黑松露海膽炒飯
炒飯幾香,飯粒分明,帶焦香,
加咗黑松露同醬油三文魚子,味道唔錯

菊花豆腐昆布麵豉湯

甜品🍧
益力多雪葩同柚子雪葩都幾清新,
柚子味比較突出,
仲有d紅豆爆珠,算係唔錯嘅結尾
2025-04-10 1439 views
有唔同朋友都介紹過龍亭呢一間鐵板燒俾我,話性價比好高,今日慶祝紀念日我哋就去試吓我哋揀咗兩個套餐share食,分享係入門廚師發板套餐(五道菜)同埋 季節廚師發板套餐(七道菜)招牌沙律係黑魚子醬煙三文魚沙律菜,配上黑醋汁好fresh, 清一清味蕾準備食大餐🥰前菜今日係黑魚子醬配上白松露調味嘅蘭王蛋,超級好食!調味剛剛好唔會太鹹,亦都食到蛋嘅鮮味,冇諗過已經咁好食鐵板海鮮兩品因為我哋兩個餐,所以揀咗四款,分別係扇貝、元貝、鮑魚同招牌白鱔🤤睇住師傅慢慢燒真係好治癒!元貝同扇貝都好新鮮鮮甜,而鮑魚就好爽口,最欣賞就係白鱔👏🏻魚肉爽甜,師傅調味很好🤩伴碟有蝶豆花海鹽泡泡,沾一沾食會更加帶出海鮮嘅鮮味澳洲牛柳粒牛柳粒肉汁鮮嫩,葉師傅亦都準備咗唔同嘅調味同醃漬俾我哋配搭食,包括櫻桃蘿蔔、炸蒜片、竹炭鹽同手磨Wasabi。個人最喜愛就係竹炭鹽同手磨Wasabi,配上嚟食牛柳粒就一啲都唔會肥膩🥰雞扒呢個真係極度推介!雞肉超級滑,一啲臊味都冇,而更要一讚嘅係師傅嘅廚藝!因為塊雞皮真係煎到卜卜脆😚師傅仲特登調校咗秘製嘅雜菜汁點嚟食,特別惹味😍菊花豆腐白麵豉湯十分香濃嘅麵豉湯,一啲都唔會過鹹。豆腐亦都超滑🤓黑

招牌沙律

前菜

雞扒

菊花豆腐白麵豉湯
十分香濃嘅麵豉湯,一啲都唔會過鹹。豆腐亦都超滑🤓

黑松露海鮮炒飯
鐵板燒嘅炒飯真係特別惹味,睇住師傅將飯粒一粒粒咁炒勻,真係少啲功夫都唔得☺️仲會配上蝦同埋三文魚子,超級正🤪

是日甜品
今日係雪糕,其實已經好飽啦🤣但真係好滿足!
2025-04-04 1350 views
出左糧係要獎勵下自己既,久唔久去食一餐好啲嘅都唔過分呀。今次近近地揀咗喺佐敦嘅日式鐵板燒,見到都幾多食評like,一於今日放工就去試吓。喺地鐵站一出行5分鐘左右就到,位置非常方便。而且門面都裝修得幾靚。入到去已經見到廚師好忙咁招呼唔同嘅客人,未食已經有一種期待喺度。招牌沙律,就咁睇個賣相都已經值90分啦,煙三文魚包住新鮮嘅生菜,配埋黑醋汁同埋中華沙律醬,好清新好開胃。前菜係溫泉蛋,橙紅色嘅蛋黃一睇就知係靚雞蛋,配埋魚子醬同埋白松露,口感更加昇華,好似食緊豆腐花咁滑一滑。啤酒仲有限時買一送一優惠,送鐵板燒真係一流,非常抵飲。跟住嘅鐵板海鮮係亮點,有七款海鮮俾你哋揀兩款,我哋揀咗鮑魚同帶子,海鮮肉質彈牙,鐵板鎖住咗海鮮嘅鮮味,點埋自家製海鹽泡泡,令到海鮮更提鮮,食落滿足感爆棚。牛柳粒同黑豚扒都各點了一客,兩者各有特色。五成熟嘅牛柳,非常嫩滑,配埋自家製嘅芥辣同蒜片,唔膩口之餘份量又剛剛好。另外黑豚扒都非常出色,好Juicy之餘仲好腍,比我意想不到的感覺,冇諗過豚肉都一樣出色。黑松露炒飯,見到明顯嘅一粒粒米飯,炒得乾身又有口感,配埋黑松露同魚子,當堂令一個平凡既炒飯升價不少。麵豉湯同樣出色,

煙燻挪威三文魚有機沙律菜卷

白松露蘭王溫泉蛋

啤酒仲有限時買一送一優惠,送鐵板燒真係一流,非常抵飲。

宮城厚切黑豚扒

菊花豆腐白麵豉湯

麵豉湯同樣出色,飲得出並唔係普通開粉嘅麵豉湯,精心熬製嘅豬骨湯底,配埋滑滑溜嘅豆腐絲,多左一種層次口感,非常美味。

柚子雪葩

最後仲有甜品雪芭,酸酸甜甜嘅柚子味,非常開胃,啱晒食得飽飽嘅我,配埋紅豆爆珠,第一次食感覺非常得意,一咬就爆開酸酸甜甜,加左幾片玫瑰當堂加分。

食完先發現原來網上平台做緊特價優惠,雖然咁遲先知,但係又有藉口俾我下次再encore。
Type of Meal
Dinner
煙燻挪威三文魚有機沙律菜卷
白松露蘭王溫泉蛋
宮城厚切黑豚扒
柚子雪葩
2025-03-31 1675 views
.今日做完嘢約咗個朋友去佐敦食lunch 龍亭餐廳 🍴🍜 係香港一間超級正既日式鐵板燒餐廳 🍲,有兩間分店,分別在佐敦和中環 🗺️。這兩間餐廳都由日本來港的日籍廚師主理 🍳,主打高質Omakase 🤩呢間餐廳比較特別🙌🏻裝潢融入金屬元素,提供神秘的用餐體驗‼️呢間餐廳超級隱蔽,但進去後就像進入另一個世界 🌐佢哋既Omakase套餐超划算 🤩,價格從$388開始。菜單很創意,例如煙三文魚沙律配龍珠果,還有蘭王蛋伴松露魚子醬 🥚。另外,還有自家製的蝶豆花泡泡,很特別 🌟煙三文魚沙律 🥗:這道沙律真是開胃 🤤,煙三文魚的味道濃郁卻不會過鹹 🧂,搭配爽脆的沙律菜和一點柚子汁 🍋,酸酸甜甜的口感讓人一試成主顧 👍海鮮組合 🦞:我地簡左燒膳、虎蝦 🦐、蒜蓉鮑魚 🐚 和黑松露帶子 🐚。每一樣都超級新鮮 🌟!虎蝦肉質彈牙 🤩,蝦頭的膏汁更是美味無比 😋;蒜蓉鮑魚燒得恰到好處 🍳,口感滑嫩 👌;而黑松露帶子則外焦內嫩 🍴,搭配上獨特的醬汁 🍜,味道更上一層樓 🚀Mario白蘿蔔辣菜菠蘿汁 🍹:這杯飲料超級清爽 🌟,辣度剛好,搭配白蘿蔔和菠蘿的甜味,真是太棒了 澳洲M7牛柳 🥩:這道牛柳粒火候掌握得非常好 🔥
澳洲M7牛柳 🥩:這道牛柳粒火候掌握得非常好 🔥,外層焦香入面保持粉紅色 🍖,每一口都肉汁四溢 💦,搭配新鮮的蒜片更添風味 🧄
日本宮崎丸黑豚豬扒 🍖:這豬扒肉質比一般的軟嫩多了 🤤,燒到邊緣微焦 🔥,口感特別 👌
黑松露炒飯 🍚
這道炒飯真是太好吃了 🤩!粒粒分明 🍚,加上黑松露的香氣 🌿,每一口都讓人驚喜 😮
甜品 🍧
最後,我們還品嚐了柚子雪糕 🍦 和比利時玫瑰爆珠紅豆 🎂。柚子雪糕清新爽口 🌟,而紅豆配上爆珠的口感更是特別 🤩,完美結束這頓美味的晚餐 👏
龍亭
📍寧波街27-31號地下A-D號舖
2025-03-27 1586 views
朋友生日,揾左呢間鐵板燒。我之前食過大埔分店,覺得食物質素好好,今次試下佐敦呢間。未到7點半餐廳已經滿座!我地揀左個$588 五道菜同$788 七道菜的套餐。🥗煙三文魚沙律:沙律菜新鮮,柚子汁開胃🥚松露海膽溫泉蛋:蛋黃撈埋黑松露好creamy,好喜歡呢個口感。🦐牛油帶子、鮑魚、黑松露帶子、虎蝦🐂澳洲牛柳粒:叫了7成熟但略顯overcook。叫5成應該幾正👍🥣豆腐白麵豉湯:偏甜但幾好飲。🍚 黑松露海膽三文魚炒飯:有D被驚艷到,因爲面頭有海膽,炒飯有三文魚同和黑松露,所以好相口惹味。🍨甜品係雪糕,柚子味雪糕好過癮🤤Openrice原來有優惠$688十道菜!我見差多都係呢個套餐,下次要試下先♥🥢龍亭 🌏佐敦寧波街27-31號地下A-D號舖

我地揀左個$588 五道菜同$788 七道菜的套餐。
🥗煙三文魚沙律:沙律菜新鮮,柚子汁開胃

🦐牛油帶子、鮑魚、黑松露帶子、虎蝦

🥣豆腐白麵豉湯:偏甜但幾好飲。

🍨甜品係雪糕,柚子味雪糕好過癮🤤

🥢龍亭 🌏佐敦寧波街27-31號地下A-D號舖
Type of Meal